Räkna med en amerikansk invasion på Solvalla under Elitlopps-helgen. Nu är det klart med ett direktflyg från USA.

De nordamerikanska travarna kommer bli rikligt representerade under årets Elitlopps-helg som kulminerar med Elitloppet den 29 maj.

Solvalla har nämligen gjort klart med Benders Sverige AB som titelsponsor av Elitloppet i år. Därmed möjliggörs även ett direktflyg med plats för nio hästar från USA.

– Vi har ett stort engagemang i den amerikanska travsporten och det ska verkligen bli jätteroligt att se de bästa amerikanska hästarna tävla på lika villkor som de europeiska under Elitloppshelgen. Direktflyget från USA gör att fler amerikanska hästar kommer hit och det kortar dessutom ned hästarnas restid avsevärt. Vi är glada och stolta över att kunna bidra till det, säger Benders vd Ove Bender till elitloppet.se.

Karl-Erik Bender är mannen bakom Bender och Stall Palema. Foto: ALN

När amerikanska hästar tidigare deltagit i Elitloppet har de oftast flugit till Nederländerna eller Belgien för att sedan spendera lång tid genom att resa landvägen till Solvalla.

Nu kommer i stället ett plan avgå från New York den 24 maj direkt till Göteborg för vidare transport till Stockholm. Planet vänder åter den 2 juni.

Det öppnar såklart upp för möjligheten att få flera högintressanta amerikanska bidrag, inte bara till Elitloppet utan även flera av de andra stora loppen under helgen.

– Vilka hästar det handlar om är naturligtvis inte klart i dagsläget. Nu väntar en spännande tid där vi får vi se vilka som utmärker sig och som kan passa till våra lopp, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

Benders, genom Stall Palema, sprider också extra stjärnglans över Elitloppet då man låter sina båda Elitlopps-vinnare Gidde Palema och Torvald Palema visa upp sig på banan för att leda defileringen till superloppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
”Piraten” möter Nahar i Gulddivisionen

”Piraten” möter Nahar i Gulddivisionen

Både On Track Piraten och Nahar tar sats mot V75 igen. De ska tampas i lördagens Gulddivisionen på Bollnäs-travet.

När det vankades V75-finaler på Solvalla i helgen som gick slutade On Track Piraten trea i V75 Champions medan Nahar galopperade bort sina chanser i guldfinalen.

Nahar. Foto: ALN

Redan denna lördag spänner de båda stjärnorna bågen på nytt.

Då avgörs nämligen lördagsnöjet på Bollnästravet och mångmiljonärerna möts i Gulddivisionen, som denna vecka körs över långa distansen 2640 meter.

Med i loppet finns också bland andra, Narold Vox, som slutade tvåa i lördags, och Traveling Man.

Här är startlistan:

2640 auto

1 Narold Vox – Ulf Ohlsson
2 Toralf Jubb – Mikael J Andersson
3 Traveling Man – Örjan Kihlström
4 Calvados Crane – Peter Eriksson
5 On Track Piraten – Johnny Takter
6 Francais Du Gull – Erik Lindegren
7 Bon Frecia – Joni-Petteri Irri
8 Elles W. Phedo – Torbjörn Jansson
9 Nahar – Ulf Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Östersund
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Östersund

Måndag: V4-tips till Östersund

V4 Östersund 15/2

Omgången: Östersund inleder travveckan med en intressant V4-omgång. Potentialen för mitt systemförslag avgörs direkt i inledningen där jag garderar omgångens största favorit Jervjegeren. Han har visserligen varit riktigt bra för nya tränaren Tjomsland men ny kusk upp ser jag inte som något plus och han möter även flera bra konkurrenter. Dessutom står han med 40 meters tillägg och det får nog inte strula alltför mycket om han ska runda samtliga. I övrigt spelar jag med ett starkt lås i den tredje avdelningen där ingen av mina två streck är favorit. Sedan använder jag mig av utgångshästar i två avdelningar där minst en måste vinna för chans till alla rätt.

Utgångarna

7 Fitzcarraldo & 11 Västerboblackmoney V4-2

3 Eld Lotus, 5 Eldpeppi, 8 Ålsbrun samt 13 Tangen Loke V4-4

V4-förslag (minst 1 A-häst måste vinna)

1-3-6-7-8-9 (2-5)
A: 7-11 B: 1-5-6-9 (14-10)
3-12 (8-7)
A: 3-5-8-13 B: 1-2-6-7-9-10-11-14 (3-13)

Kupong 1. 6x6x2x4= 288 rader

Kupong 2. 6x2x2x8= 192 rader

Totalt 480 rader/ 960 kronor

LD-förslag
7,11 – 3,12 x 250 kr

Totalt 1000 kr


Loppanalys V4-1:

Ranking: A: 9-7-1. B: 3-8-6. C: 2-5-4-10.

Spetsanalysen: Bara tre hästar på start men ändå svårbedömt om vem som tar ledningen. Jag tror dessutom att både Vindy Tabac och Helle Tone är intresserade av att köra i spets. Liten fördel innerspårets Vindy Tabac.

Loppanalysen: Ett fint nordislopp inleder där vi hittar omgångens största favorit i 9 Jervjegeren. Han har gjort tre starter för Tjomsland och varit klart bra i samtliga dessa. Det är klart att han har en bra vinstchans även här men det finns några faktorer som gör att jag tycker man ska gardera honom. Dels tycker jag att det är ett minus att Ohlsson inte kör igen även om Vidar är duktig och dels möter hästen flera bra konkurrenter som också är på väg uppåt. 40 meters tillägg innebär dessutom att det inte får strula alltför mycket och jag provar att gardera matematiskt.

7 Järvsö Jomar är en fin häst som senast var hårt spelad då han gjorde comeback efter lång frånvaro. Prestationen var hygglig och jag hade drygt 29,5 sista rundan. Säkert bättre den här gången och känslan är att det är bra kapacitet i den här pållen.

Jag lyfter även upp 1 Vindy Tabac i A-gruppen. Hon var klart bra i måndags då hon vann knappt efter en tung inledning och skulle de täta starterna falla väl ut blir hon farlig som väldigt lite spelad.

Streck även för mina tre B-hästar där 3 Helle Tone kan räcka långt om hon sköter sig. Fart finns för att vinna, det visade hon inte minst på Bergsåker 19/9 då hon galopperade bort en säker seger och får Ulf Eriksson runt henne felfritt kan de överraska.

6 Sol Varga kommer med fyra raka andraplatser men kanske kan hon ta första segern nu om favoriten hamnar på vingel? Senast sköt hon i alla fall till bra efter sen lucka och hon närmade sig faktiskt segerstaplaren Skummis den sista biten.

Sista strecket till 8 Ivarsvalde som visserligen står tufft anmäld men jag gillade verkligen intrycket vid den senaste segern. Sex streck totalt.

Loppanalys V4-2:

Ranking: A: 11-7. B: 5-6-1-9-14-10. C: 13-4-3-2-8-12-15.

Spetsanalys: Super Eddie är snabbast ut men han har inte varit som bäst på slutet och kanske vill man köra snällt igen? Svårbedömt om vem som är först fram för att eventuellt få överta. Jag hoppas att Ulf Eriksson är offensiv efter en bit och provar med Fitzcarraldo.

Loppanalys: En spårtrappa där jag tror att 11 Västerboblackmoney vinner om det stämmer längs vägen. Senast såg han rejält ”tankad” ut i ett V75-lopp men tappade travet in mot den sista svängen och galopperade utan chans in på upplopp. I starterna före gav han ett bra intryck vid två enkla segrar och om det inte strular från det usla utgångsläget tror jag bara att han är bäst här. Given utgångshäst.

Jag lyfter upp 7 Fitzcarraldo i A-gruppen och gör en utgångsgrupp av dessa. Han fastnade med massor med krafter kvar senast men har sedan varit struken efter det. Lönn meddelar dock att det inte ska vara någon fara med formen och hittar Ulf Eriksson rätt väg slutar ekipaget långt framme.

På garderingslappen betalar jag för fyra hästar och 5 On Track Mosquito hamnar högst upp i B-gruppen. Näst senast körde kusken upp i vagn den sista biten och hästen var inte trött då. Senast höll han mest farten men han är bättre än så och med klaff kan det gå.

6 Baron Hornline gjorde comeback efter vila senast. Han höll mest farten på avstånd och blev dessutom diskad efter att kusken tagit sig ut oschysst. Hästen är bra i grunden och är säkert bättre med det senaste loppet i kroppen.

1 Super Eddie har inte varit särskilt bra på slutet men han är nästintill garanterat en fin resa och till låga spelprocent åker han med på systemet.

Sista strecket till 9 La Mia Vacanza som inte är så tokig och som har ett intressant smygläge.

Jag står över 14 Piedmont som blir favorit då jag är tveksam till hästens inställning. Jag tycker att han borde ha vunnit för tre starter sedan och näst sist gav han upp helt från dödens och utgick. Senast fick han ett fint lopp och avslutade hyggligt men jag tycker ändå inte att det var något riktigt tryck den sista biten. Svensson har dessutom ännu inte vunnit lopp under 2016 och som hårt betrodd känns ekipaget iskallt.

Loppanalys V4-3:

Ranking: A: 3-12. B: 8-7-6-10-11-4-5-9. C: 1-2-13-15.

Spetsanalys: Atena Doc är mest angelägen på startvolten och kliver hästen iväg felfritt kommer hon att köras i ledningen.

Loppanalys: Här låser jag på mina två A-hästar och det känns starkt. Tipsettan till 3 Atena Doc som senast gjorde debut för sin nya tränare men hon dummade sig återigen och galopperade innan start. Hon är tyvärr mycket knepig men har hög kapacitet och skulle hon sköta sig tror jag hon bara vinner det här loppet. Det blir lite balansändringar nu vilket knappast kan försämra chanserna för felfritt lopp och utgångsläget med bara tre hästar på startvolten måste vara nästintill optimalt.

Försvinner min tipsetta borde istället 12 Global Obama ha en toppchans att vinna loppet. Senast var han visserligen lite sämre men jag gissar på att den långa distansen var orsaken till det. Således bättre distans nu och från sitt springspår på dubbla tillägg borde ekipaget hamna bra till. Hästen gjorde en vass upphämtning näst senast och vid segern för fyra starter sedan gav han ett fint intryck.

Vill man gardera vidare är hårt betrodda 8 Hope Solo tidig. Jag trodde hårt på henne för tre starter sedan och då gjorde hon mig inte besviken. Jag tycker dock att motståndet är tuffare den här gången och känslan är att mina två hästar måste göra bort sig för att Hope Solo ska vinna.

Loppanalys V4-4:

Ranking: A: 3-13-5-8. B: 9-11-1-6-14-10-2-7. C: 4-12.

Spetsanalys: Bara tre hästar på start och går Eld Lotus felfritt bör han köras till ledningen i ett tidigt skede.

Loppanalys: Ett kortlopp för kallblod avslutar och går 3 Eld Lotus felfritt borde han bli väldigt svårslagen. Han rapporteras träna klart bra och Ulf Eriksson upp behöver inte vara fel. Bra chans felfri men inget jag litar på och här gör jag en utgångsgrupp med mina fyra A-hästar och streckar sedan samtliga utom mina tre C-hästar på gaddkupongen.

Bästa hästen är utan tvekan 13 Tangen Loke som imponerade stort under treåringssäsongen. Nu är det ett tag sedan han startade och bakspår på tillägg över kort distans är inte direkt optimalt. Kan såklart vinna på klass men han måste nog ha lite tur längs vägen.

I A-gruppen platsar även två skrällar och jag tycker att 5 Eldpeppi har gjort det hyggligt på Leangen på slutet. För tre starter sedan svarade stoet för en bra slutrunda och var inte långt ifrån segern. Näst senast avslutade hon bra i skymundan efter en strulig inledning och senast var hon godkänd från rygg ledaren (kort galopp 75 kvar, tvåa annars). Hon vann visserligen inte ett enda lopp i fjol och kanske är moralen inte den bästa men då är det desto mer intressant med första starten i Sverige med körspö.

Jag fortsätter även att tjata om 8 Ålsbrun som jag tycker är bättre än raden. Senast kopplade han grepp i sista sväng men stumnade och fick ge sig. Den tunga banan var nog ingen fördel och till låga spelprocent får han en ny chans och blir sista strecket i utgångsgruppen.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Östersund: "Han är nog vår bästa chans"
Nästa nyhet
V4 Östersund: ”Han är nog vår bästa chans”

V4 Östersund: ”Han är nog vår bästa chans”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– han sköter träningen bra och det är en fin häst. Jag tycker han har ganska vettig chans att lösa den här uppgiften då han är så pass bra och det är nog vår bästa chans. Inga ändringar, säger Jimmy Jonsson om Jervjegeren (V4-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Östersundstravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 VINDY TABAC – jag är nöjd med henne och senast ogillade hon nog långbroddden. Det borde vi slippa nu på grusbana och hon kan nog sänka en del. Hon kanske kan en 32-tid och vi kör gärna i spets. Det känns som att hon vill tävla i alla fall men jag har inte satt mig in i motståndet. Inga andra ändringar än brodden, säger Gunnar Melander.

6 SOL VARGA – Hon gör första starten efter lite vila men känns fin och gjorde ett par bra lopp där innan jul. Sen åkte hon på halsproblem men detta är en häst med kapacitet och dessutom har hon körts snällt nästan varje gång. Det blir ett liknande upplägg igen och skulle det stämma på vägen kan hon säkert dyka upp där framme. Däremot blir det nog svårt att vinna med tanke på motståndet. Inga ändringar, säger Stig Jarle Röste.

7 JÄRVSÖ JOMAR – det blev lite fel senast men hästen kändes bra och han bör ha gått framåt ytterligare i form till denna start. En fin häst men det var även några bra emot, säger Jan-Olov Persson.

8 IVARSVALDE – han visade fin form senast och jag räknar med en bra insats från hans sida. Sedan får vi se hur långt det kan räcka, säger Jan-Olov Persson.

9 JERVJEGEREN – han sköter träningen bra och det är en fin häst. Jag tycker han har ganska vettig chans att lösa den här uppgiften då han är så pass bra och det är nog vår bästa chans. Inga ändringar, säger Jimmy Jonsson.

Lopp 2, V4-2

5 ON TRACK MOSQUITO – Han höll väl farten godkänt i spåren senast men blev samtidigt lite tempotorsk. Det blev svårt att ta något i en snabb avslutning men jag tycker hästen håller helt okej form för dagen. På det hela taget har han väl gått skapligt varje gång på slutet och det kan säkert bli en skaplig slant om det löser sig på vägen. Inga ändringar, säger Linda S Hedström.

6 BARON HORNLINE – Han gjorde comeback senast och kändes jättefin med krafter kvar i mål. Sen att vi blev diskade är en annan sak men hästen verkar på gång och har nu dessutom börjat stabilisera sig. Han duger normalt sett i klassen och med loppet i kroppen kan han nog duga en bit. Inga ändringar, säger Henrik Svensson.

7 FITZCARRALDO – senast blev det felval av väg och hästen fick sparat i mål. Det verkar bra med honom men vi får se var han hamnar då han inte är så snabb iväg. Det ser ut som en platschans, säger Thomas Lönn.

9 LA MIA VACANZA – Hon var dålig i sitt senaste framträdande och fick ladda om batterierna ett tag. Hon känns pigg i lugna jobb men och var inte alls så tokig där i höstas. Formen bedömer jag ändå vara rätt okej men hon måste ha sitt lopp för att komma till sin rätt. Inga ändringar, säger Peter Eriksson.

10 ROBIS TOVA – Hon vann senast på Leangen och gjorde det från rygg ledaren. Jag tycker hon gått bra en längre tid och de kommer säkert inte springa ifrån henne den här gången heller. Med lite flyt är hon säkert med där framme men får att hon ska kunna vinna måste det stämma fullt ut. Inga ändringar, säger Jan-Olof Johansson.

11 VÄSTERBOBLACKMONEY – han ogillade omstart samt den hårda banan senast. Han har fungerat bra i jobb därefter och nu borde vi kunna få en vettig grusbana. Läget är chansartat men hästen har gjort det bra och kan sluta långt framme om det klaffar, säger Micael Melander.

14 PIEDMONT – Han gjorde det godkänt i spåren senast men det gick också fort hela vägen. Ändå var insatsen förbättrad jämfört med Gävlestarten och detta är en häst som är rätt okomplicerad. Från det här utgångsläget hoppas jag vi kan få rätta ryggar och sen får man se vad som bjuds. Inga ändringar, säger Henrik Svensson.

Lopp 3, V4-3

6 KAMPALA KID – Han gjorde comeback senast på Leenden och var väldigt bra som tvåa. Jag hoppas att han kan få vara hyfsat hel i en start till innan det börjar knasa med honom som vanligt. Han har haft problem med stelhet i ryggen men vi har liksom aldrig lyckats få det under kontroll. Därmed har han heller aldrig fått någon kontinuitet i sitt tävlande men han är inte alls dålig den här hästen. Vi får satsa framåt direkt och man kan ju alltid hoppas vi får överta men detta blev ett väldigt tufft lopp på pappret. Inga ändringar, säger Jan-Olof Johansson.

7 LES VACANES – Han gjorde två riktigt bra lopp där runt årsskiftet men kom lite på mellanhanden vid andraplatsen. Han kämpade dock på fint men fick sedan pausa och återkommer nu. Jag tycker att han är bra i grunden och ska räknas tidigt i ett sådant här lopp. Inga ändringar, säger Peter Eriksson.

8 HOPE SOLO – Hon slog ihop och galopperade senast när kusken skulle backa och vi glömmer den insatsen. Innan det tog hon tre raka segrar på bra sätt och hon var inte tom i mål någon av gångerna. Hon är inte så startsnabb men går hela vägen till mål och vi måste fortsätta tro på henne. Inga ändringar, säger Magnus Djuse i stallet.

10 GOOGI – Han var duktig i sitt senaste framträdande men fick strykas gången efter det. Formen ska det ändå inte var någon fara med och han två senaste insatser har varit klart bra. Det är alltid besvärligt att ta 40 meter och dessutom har inte fungerat lika bra på Östersund som på t.ex Bergsåker. Vi får smyga med och hoppas på klaff. Inga ändringar, säger Henrik Svensson.

11 LOTUS KHAN – han är ett stort frågetecken och vi kör lite snällt och hoppas han kan avsluta bra. Han är halsopererad och sedan har vi tränat på. Han har bland annat fått ett par provlopp men han har inte direkt övertygat så vi ligger lite lågt, säger Thomas Lönn.

12 GLOBAL OBAMA – han kändes halt till slut senast men det släppte direkt och i jobben har han uppträtt fullt normalt. Han har kunnande för att segerstrida men visst är det lite svårbedömt efter senast. Hoppas vi hittar ner i vettigt läge och att han fungerar. Då duger han, säger Micael Melander.

Lopp 4, V4-4

2 FRISLI LOKE – han gör det rätt bra och vi hoppas på en hyggligt bra placering från ett fint utgångsläge, säger Jan-Olov Persson.

4 ELD LOTUS – Han är en besvärlig herre som dock har hög kapacitet men han är inte gynnad av broddar vilket det tyvärr kommer bli igen. Sist blev han hängande men galopperade när han kommer ner i andraspår och Uffe sa att han blev lite skärrad när han sen fick hästar utvändigt om sig också. Skulle han komma första med bara hästarna på samma distans tror jag att han sköter sig och då finns det kapacitet för att vinna loppet. Inga ändringar, säger Markus Pihlström.

6 SUNDBO RUBIN – Han gick bra senast igen och håller fin form för dagen. Nu tycker jag kanske inte att förutsättningarna är de bästa för hans fel eftersom han står tufft inne och dessutom är distansen inte optimal med tanke på att han är väldigt entaktad. Dyker han upp bland de tre främsta har han gjort det bra. Inga ändringar, säger Stig Jarle Röste.

8 ÅLSBRUN – han ska verkligen smygas och då kan han gå en truddelutt. Vi lättar honom något och allt verkar som det ska men vi ligger lågt, säger Micael Melander.

9 FAKS ODIN – han kan en del och vi har ett bra startspår på tillägg. Det har blivit en del galopper men han känns stark i jobben och felfri bör han kunna vara intressant här, säger Jan-Olov Persson.

13 TANGEN LOKE – han blev behandlad efter senaste starten och därefter har han fått ett banjobb där allt verkade bra. Han räknas tidigt på sitt fina kunnande men läget är inte det bästa. Inga ändringar, säger Jimmy Jonsson.

14 BLÅS UNDAN – Han blev påkörd senast så därav galoppen och han hade till och med ett märke på benen efteråt. Han tog ingen skada av det och har annars varit riktigt bra. Nu får det inte strula för mycket på grund av läget över den korta distansen men detta är en duglig häst som säkert rundar många. Både jag och Ove tror att den här kommer bli bättre än Trippa Undan och med lite klaff ser detta inte helt omöjligt ut. Inga ändringar, säger Bror Grönlund.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Prix de France: Bold Eagle - den omöjlige
Nästa nyhet
Prix de France: Bold Eagle – den omöjlige

Prix de France: Bold Eagle – den omöjlige

Han är omöjlig att slå, Bold Eagle. Den franske giganten stod återigen för en makalös insats när han tog hem Prix de France på söndagen.

Jublet var öronbedövande när upploppet nåddes på Vincennes. ”Örnen” gjorde det igen. Trots ett stenhårt lopp plockade han säkert ned helhjärtat kämpande Timoko till segern i Prix de France.

Bold Eagle - giganten. Foto: ALN

Den femåriga franska superstjärnan verkar omöjlig att besegra. Bold Eagle tog härmed dubbeln Prix d’Amérique och Prix de France med två veckors mellanrum. En bedrift som hans far Ready Cash var den senaste att prestera – för fem år sedan.

– Vad kan man säga efter ett sådant här lopp, han vann inte med mycket men vann säkert. Nu siktar vi mot att ta trippeln och även vinna Prix de Paris, sa tränaren Sébastien Guarato i ATG Live efter segern.

Bold Eagle fick inget enkelt lopp på vägen mot triumfen och förstapriset på 180 000 euro. Från sitt spår längst ut bakom bilens vingar hamnade stjärnan långt ute i spåren inledningsvis innan Franck Nivard kunde leta sig ned i tredjespår, i rygg på Trébol som kommit fram tidigt från sitt bakspår.

Timoko var stor i nederlaget. Foto: ALN

Snabbast från början var Kadett C.D. som dock snart släppte till Oasis Bi. Björn Goop styrde framåt direkt bakom Timoko och kom fram för att i sin tur överta efter cirka 750 meter. De första 600 hade då öppnats efter 09,4.

Loppet fortsatte i tufft tempo. 1100-meterspasseringen klockades efter samma tid, 09,4. Då skedde en annorlunda manöver. Trébol, som dittills travat hela loppet först i tredjespår, lyftes ut i banan för att släppa fram Bold Eagle. Trébol gick därefter ned igen bakom favoriten.

Återstoden av loppet fick alltså ”Örnen” lufsa i dödens utvändigt om Timoko. Det stod också tidigt klart att de var mellan dessa båda som segern skulle utkämpas. Genom sista kurvan pressade Bold Eagle rejält utvändigt om titelförsvararen.

Björn strödde lovord kring Timoko. Foto: ALN

In mot upploppet gjorde Björn Goop sitt yttersta för att frammana de sista krafterna ur Timoko – men Franck Nivard satt blick stilla bakom sin häst. Steg för steg arbetade Bold Eagle ned den tappre Timoko. Strax före mållinjen var segern i hamn – knappt, men mycket säkert vunnet.

Vinnartiden i loppet stannade vid 1.10,7a över 2100 meter. Den tangerat tredje snabbaste segertiden i loppets historia. Timoko, som föll med flaggan i topp som tvåa, noterade samma tid.

– Timoko är nästan en pensionär men bjuder ändå upp till dans igen, han är en kung för mig. Vi får stryk mot Bold Eagle som är världens bästa häst, sa Björn Goop efter loppet till ATG Live.

Tredjepriset gick till Voltigeur de Myrt (11,0) som gjorde ett bra lopp i draget bakom de två främsta, dock utan att kunna blanda sig i segerstriden.

Det blev inte som man hoppats för Oasis Bi. Foto: ALN

Fyra i mål slutade Anna Mix som spurtade strålande ute i banan över upploppet. Det samma för Bird Parker som även han levererade en väldigt fin avslutning. Båda klockades till 11,1.

Kadett C.D. gick fint till slut, om än en bra bit efter de första i mål, och lade beslag på sjättepriset i fajt mot Trébol som blev sjua. 11,6 blev tiden för båda.

För Oasis Bi blev det långt ifrån lyckosamt. PdA-trean aviserade redan vid ingången av sista sväng trötthetstecken när han inte kunde följa i rygg på Timoko. Han slutade sedan långt ned i det slagna fältet på 13,9.

– Det var något som inte funkade i dag. Nu tar vi hem hästen och får kolla igenom honom. Vi hoppas att det bara var banan som inte passade för honom i dag, sa tränaren Stefan P Pettersson i ATG Live.

Olyckligt slutade det även för norske Lionel, körd av Örjan Kihlström. Ekipaget tycks inte ha turen på sin sida i de största loppen den här vintern. Lionel låg placerad som trea i andraspår, blev fast där men när luckan väl kom i sista sväng gick hästen över i galopp och tappade då en trolig placering bland de fem främsta.

Du kan se loppet här. 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Romme

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson