Den 8 maj avgörs ”Elitlopp Playoff” på Meadowlands. Ett lopp som ska ge en direktplats till Elitloppet. Planer finns på att även låta det ingå i en extra V75-omgång.

Planerna fortskrider för det uttagningslopp till Elitloppet som ska avgöras på Meadowlands den 8 maj. Vinnaren i loppet kommer att få en direktplats till Elitloppet.

Ustrotting.com skriver att loppet, som har en samlad prissumma på 150 000 dollar, inte kommer att tillåta att hästarna tävlar vare sig med lasix eller så kallade hobbles. Det i enlighet med de regler som gäller i Sverige.

Svanstedt är intresserad med Resolve. Foto: ALN

Flera av Nordamerikas största tränare har redan visat intresse för att delta i loppet. Hästar som kan bli aktuella för ”Elitlopp Playoff” är segermaskinen Jl Cruze, toppstoet Bee A Magician och Åke Svanstedts stjärna Resolve.

För att främja för de amerikanska hästarnas deltagande inte bara i Elitloppet, utan även i helgens alla andra storlopp, hoppas Solvalla att kunna bistå med ett direktflyg från USA till Sverige. Något som skulle öppna för många USA-hästar på Solvalla under Elitloppshelgen.

Spännande planer finns även på att försöka få med ”Elitlopp Playoff” som ett av loppen i en extra V75-omgång (en sådan ska avgöras i samband med Finlandia-Ajo som också körs 8 maj). Ustrotting.com menar att både ATG och Meadowlands arbetar för att förverkliga idén.

– De här idéerna som vi diskuterar, inkluderat möjligheterna för att få med loppet på V75, är väldigt intressanta. Det kan också öppna upp dörrar för fler framtida spelsamarbeten mellan de båda länderna, säger Meadowlands-chefen Jeff Gural till ustrotting.com.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Erik Adielsson kan ta plats i ST:s styrelse

Erik Adielsson kan ta plats i ST:s styrelse

Erik Adielsson kan bli ny ledamot i Svensk Travsport. Det föreslår i alla fall valberedningen inför kommande fullmäktigemöte.

Stjärnkusken Erik Adielsson ser ut att ta plats även i Svensk Travsports styrelse. Det skriver Svensk Travsport i ett pressmeddelande.

Valberedningen föreslår nämligen att Erik Adielsson blir ny ledamot i styrelsen. Valet sker i samband med det fullmäktigemöte som ska hållas på Solvalla den 20 april.

Årets styrelseval gäller tre platser. Valberedningen föreslår, förutom Adielsson, omval på Mats Norberg och Daniel Schützer. Maria Leijon, nuvarande vice ordförande, har avböjt omval och lämnar styrelsen efter tolv år.

Valberedningen föreslår även att Hans Ljungkvist väljs till ordförande det kommande året. Eventuella motförslag kan lämnas till senast 15 dagar före mötet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter PdA: Medicinkur väntar för Support Justice
Nästa nyhet
Efter PdA: Medicinkur väntar för Support Justice

Efter PdA: Medicinkur väntar för Support Justice

Support Justice tävlade med en halsinfektion i Prix d’Amérique. Nu är det en medicinkur som väntar för den norska stjärnan.

Förhoppningarna var stora på Support Justice i Prix d’Amérique för knappt två veckor sedan. Men när den stora dagen väl var inne, agerade den norska topptravaren långt under sin förmåga.

Var sjuk i PdA. Foto: ALN

Kretsen kring hästen ställde in de fortsatta Frankrike-planerna och vände i stället hemåt direkt med Support Justice. Nu har det konstaterats att hästen tävlade med en kraftig halsinfektion.

– Veterinären sa att halsen på hästen var väldigt svullen och att det var omöjligt att prestera på topp. Nu är han satt på en tio dagars medicinkur och ska därefter på en ny undersökning. Det viktigaste nu är att hästen blir frisk snabbt, sedan kan vi sätta igång träningen igen, säger tränaren Geir Vegard Gundersen till rikstoto.no.

Infektionen gör därmed att Support Justice kan få svårt att komma i form till Steinlagers Äreslopp som körs på Momarken den 19 mars. Men en ny start i Olympiatravet är fortsatt ett uttalat mål för norrmannen.

Läs även: Halsproblem för Support Justice – åker hem igen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kolgjini utsatt för inbrott - missnöjd med polisen
Nästa nyhet
Kolgjini utsatt för inbrott – missnöjd med polisen

Kolgjini utsatt för inbrott – missnöjd med polisen

Lutfi Kolgjini har blivit utsatt för ett inbrott på gården i Vomb. Förövarna kom över maskiner till ett värde för flera hundra tusen kronor.

Det är Sydsvenskan som rapporterar om att fjolårets vinstrikaste travtränare Lutfi Kolgjini utsatts för ett inbrott på gården i skånska Vomb.

Vid inbrottet i ett av förråden, som skedde natten mot tisdag, kom gärningsmännen över bland annat tre fyrhjuliga motorcyklar, motorsågar och en högtryckstvätt. Tränaren är dock inte nöjd med polisens agerande i händelsen.

– De länsade ett av förråden på maskiner för ett par hundra tusen kronor. Men polisen har inte orkat ta sig hit ännu. Det känns som ett jäkla rättshaveri. Så fort vi upptäckte stölderna på tisdagsmorgonen gjorde vi en polisanmälan, säger Lutfi till Sydsvenskan på onsdagen.

Kameraövervakning finns på gården, men då inbrottet skedde nattetid är det svårt att urskilja något på filmen, menar Kolgjini. Han och anställda har knackat dörr i området för att höra om någon sett något, men utan resultat.

Kommunpolis Joakim Nyberg bekräftar för Sydsvenskan att polisanmälan gjorts tisdag morgon men att ännu på onsdagen ingen polis varit på platsen. Däremot har en förundersökning inletts.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Gävle
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Gävle

Torsdag: V4-tips till Gävle

Omgången
Lurig omgång på Gävletravet idag och bland annat tre femtonhästarslopp. Två av dessa körs över 2640 meter och dessförinnan får vi se ett sprinterlopp för kallblod som startas med bil. Det finns ganska klara favoriter i ett par avdelningar men vi väljer att gardera omgångens största streckisar och väljer istället en spik som i nuläget inte är favorit. 13 Ruus Otto (V4-3) tror vi bara är bäst i tredje avdelningen och han måste ha bra chans att runda sina konkurrenter.

Spiken
13 Ruus Otto (V4-3)

Dragen
10 Artig R.B. (V4-1)
7 Spticam Jubb (V4-4)

V4-systemet
V4-1: 1,4,7,9,10 (res 3-12)
V4-2: 2,4,5,6,9,10,11,13,14,15 (res 8-3)
V4-3: 13 Ruus Otto (res 10-1)
V4-4: 4,5,7,9,10,13 (res 1-6)

5x10x1x6 = 300 rader

600 kr

Dubbelförslaget
5,11,13 – 13 x 300

900 kr 

V4-1

RANKING A: 4. B: 10-9-7-1-3-12-8. C: 2-5-11-6.

Spetsanalys:
1 Lill Maja är kvick ut bakom bilen och kan nog med innerspårets hjälp hålla ut konkurrenterna. 6 Lukas R.B. är ännu oprövad i autostart men har visat snabba hovar i volt.

Loppanalys:
1640 meter, autostart och kallblod är premisserna i den inledande avdelningen där Öystein Tjomslands 4 Lukas R.B. blir favorit från bricka fyra. Femåringen kommer med två raka fullträffar men var klart bättre vid segern på Gävle än på Bergsåker. Då fick han verkligen slita för havren medan han fick loppet kört i halsen senast. Valacken gör nu debut bakom bilen men kan öppna bra i voltstart och Ulf Ohlsson bör hamna vettigt till även om vi inte tror det blir någon ledning. Riskerar en tuff resa och ser man till hästens rad är han heller inget att lita på. Tippas på nåder men ska gareras.

10 Artig R.B. tog karriärens andra seger senast och gjorde det via ett hastigt speedryck 400 kvar efter att har hittat ut från vinnarhålet kort tidigare. Fyraåringen står bra inne i loppet och får ses som värste konkurrenten till favoriten.

9 Busjöbruden, 7 Grevens Liam och 1 Lill-Maja tycker vi samtliga ska med på lappen i ett öppet lopp.

V4-2

RANKING A: 11-13-5. B: 10-14-9-2-6-15-4. C: 1-8-3-12.

Spetsanalys:
1 In Photo har fint facit från bra A-spår i volten och känns som det bästa spetsbudet.

Loppanalys:
Voltstart och 2140 meter där favoriten kommer från tillägg och heter 11 Hoover. Claes Sjöströms travare fick inte chansen helt senast och höll starkt från utvändigt ledaren på Solvalla i starten innan det. Femåringen står lite på tur men vi är inte helt säkra på att detta är någon riktig vinnartyp och här krävs det stor gardering.

13 Turbo Gothia var tapper i nederlaget senast och stred ända in på kniven efter en tung löpning. Turbo Sund-avkomma fick ge sig med knapp marginal kort före mål och med den insatsen i färskt minne måste han räknas tidigt här.

5 Ivan De Luxe gör första starten för Svante Båth och känns svårbedömd. Hästen inledde sin tävlingskarriären med en övertygande seger men har sedan haft svårt leva upp till förväntningarna.

10 Cigor Coyote vann från ledningen senast och hade tjänat ihop till den fullträffen. På pappret ser  detta tuffare ut men hästens form är på topp och man ska inte räkna bort honom helt och hållet.

14 Happy Fighter vann överlägset senast Romme efter att inte ha startat på drygt en månad, Inte otänkbar!

9 Walentino såg ut att stjäla loppet näst senast men stumnade och åkte dit sista biten. Fick en tuff första femhundring senast som satt i benen till slut och får betecknas som en jättesusare nu.

Streckar dessutom resterande hästar i B-gruppen.

V4-3

RANKING A: 13. B: 10-1-7-8-9-12-11-3-4. C: 2-5-14-15-6.

Spetsanalys:
1 Magnums Caspian är ensam på start och tar kommandot direkt om han håller sig på benen.

Loppanalys:
Kallblodens tur att visa upp sig och vi spikar från dubbla tillägg över lång distans. 13 Ruus Otto har verkligen hitta stilen under vinterhalvåret och har nu två raka segrar. Senast vann han över den aktuella distansen och gjorde det rejält när Ulf Ohlsson styrde på 1200 kvar och kom fram i dödens på sista bortre långsidan. Segergreppet kunde kopplas i god tid före mål och det såg nästan likadant ut på Romme gången innan. Detta är fältets formstarkaste, och bästa häst, och vi singlar.

1 Magnums Caspian har bara lyckats gå felfritt en gång i karriären och då blev det seger. Har visat fart före, mellan och efter alla felsteg men har nu inte startat på ett tag och känns inte som någon stark favorit.

10 Järvsö Magda stod på samma distans som vårt singelstreck senast och var då inte långt efter i mål. Har 20 meter tillgodo denna gång och Jan-Olov Perssons stå får ses som värste konkurrenten.

V4-4

RANKING A: 13. B:  9-5-4-7-10-1-6-12. C: 14-8-3-2-11.

Spetsanalys:
Bara två ekipage på startvolten och ingen av dem är särskilt vassa på ”kör”. Lämnar fördelen till 1 Upfront Wood.

Loppanalys:
2640 meter igen men denna gång varmblodens tur och vinner inte 13 Diamond Of Ace detta så det nästan bli vem som helst av de andra fjorton kombatanterna. För bakom Leif Witasps travare är detta lopp vidöppet och hingsten har inte startat på ett par månader vilket gör detta ännu svårare. På sin grundklass rundar han säkerligen många men ringrosten kan göra att det blir för långt fram och vi väljer att gardera.

9 Charles Boko har nu fått tre lopp i kroppen efter uppehåll och kan vara segermogen. Näst senast satt Olle Alsén fast med gott om krafter kvar och sist testade man V75 där framgångerna uteblev. Första motbudet.

5 Alvena Utah har fungerat bra i monté på slutet och kommer med färsk form. Nu är det återigen sulkylopp vilket är svårbedömt menar tränare Sjöström men i detta sällskap duger han From Above-avkomma gott och väl.

4 Västerbo Interstate är jämn och säker och behöver inte vara helt borta. Gjorde ett bra lopp som tvåa över den aktuella distansen på Romme 18/12 och fick då stryk av duglige Balzac De Chatelet.

Vi chansar också med 7 Spitcam Jubb och 10 Blue Line som båda får ses som jätteskrällar.

/Redaktionen, travnet.se

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Gävle: "Jag måste tro på honom igen"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson