Omgången
Halmstad sparkar igång veckan med vad som känns som en normalomgång. Dock få hästar till start i tre av fyra avdelningar och vi blygar inte. Två raka spikar hoppas vi hamra dit för att sedan sitta på det med vår 30-gångers fleris i de avslutande två.

Troliga spiken
6 Dizzy River (V4-1)

Roliga spiken
8 Hope Bo (V4-2/LD-1)

V4-systemet (x30)
V4-1: 6 Dizzy River (res 4-3)
V4-2: 8 Hope Bo (res 9-3)
V4-3: 4,7,8 (res 1-12)
V4-4: 5,6,7,13,14 (res 4-8 )

1x1x3x5 = 15 rader

900 kronor

Dubbelförslaget
8 – 4,7,8 x 300

900 kronor

V4-1

RANKING A: 6. B: 4-3-8. C: 2-1-5-7.

Spetsanalys:
4 Graceman tar sig förbi 3 Mr Jäger och spetsar initialt. Gör dock ingen ansträngning att svara när 6 Dizzy River kommer och övertar.

Loppanalys:
Spårtrappelopp över lång distans och bara åtta ekipage bakom bilen. 6 Dizzy River blir motiverad favorit men har inte startat sedan i slutet av oktober. Hade dock vunnit det loppet utan galoppen 150 meter från mål men femåringen mäktade ändå med fem segrar under fjolåret där nästan samtliga togs i överlägsen stil. Detta är fältets bästa häst men, och att inte inte tävlat på ett par månaders bekommer inte Dream Vacation-sonen nämnvärt om man ser till statstiken. Det man ska ha i åtanke att han har haft lätt att galoppera men valacken måste ses med toppchans felfri. Spik!

4 Graceman placeras på som tvåa på rankingen men på behörigt avstånd från vårt singelstreck. Kom bort helt och hållet i dimman senast men får ses som första motbudet eftersom vi tror att det är Peter Edberg som får smyga med i vinnarhålet.

V4-2

RANKING A: 8. B: 3-9-11-2-1. C: 5-10-4-6-7.

Spetsanalys:
Bara tre hästar på start och fördel 3 My White Eagle.

Loppanalys:
Stolopp där vi tror det är dags för 8 Hope Bo att sätta nosen först. From-Above dottern var nära segern näst senast och hamnade långt bak på Jägersro i starten efter det. André Eklundh klev dock med i ryggar på sista borte långsidan och höll farten godkänt i spåren. Klaffar det bara mer denna gång dyker man säkerligen upp i striden och vi chansar med att spika även henne på systemet.

9 You Know Me har noterat två andraplatser efter nyåret och femåringen har varit oerhört nära att vinna båda. Tredje gången gillt säger man ju och Conrad Lugauers travare tycker vi är förste utmanara till vår chansspik.

3 My White Eagle är hetaste budet på startvolten tillsammans med nygamle kusken Peter Untersteiner. Ekipaget kamperade ihop vid flertal tillfällen i fjol och tillsammans spårade man hela vägen vid första triumfen i somras. Ytterligare en spets seger blev det efter det och man leder säkerligen länge igen.

11 No Credit Broline är inte så tokig i grunden men blandar och ger vilket gör henne svår att räkna på.

V4-3

RANKING A: 8-4-7. B: 3-6-5-2-1. C: –

Spetsanalys:
1 Alhanco är inte oäven men vi tror 3 Quarz tar kommandot per omgående. Sören Boel kör troligen inte där och utifrån lär Christoffer Eriksson ladda på rejäl med 7 Secret Lane. Övertar!

Loppanalys:
Sprinterlopp med bara åtta hästar till start och vi tror detta står mellan en trio. Eftersom det är risk för gasning från start ger vi tipset till 8 Tequila F. som nu fått en genomkörare innanför rustningen och som gick väldigt bra till andraplatsen då. Femåringen visade 13/700 i spåren bakom en alltför duktig vinnare och Johan Untersteiner lär komma till från bricka åtta med så få hästar i fältet.

4 Smaragd tassade med i rygg på ledande Anna på V75 29/12 och var troligen på väg på segern när galoppen kom i sista sväng. Nicolaj Andersen var kanske aningen för het på gröten den gången men hästens senaste framträdande lämnade dock en del att önska. Lite svårbedömd men intrycket från Halmstad kvarsår dock och Great Challenger-dottern ska med på lappen. Ny kusk!

Sista markering går till 7 Secret Lane som kom med två spetsviktorior till Kalmar men där bröts segerraden. Hon hittade till spets även då men fick se sig nerspeedad sista biten. Enligt Christoffer Eriksson trivdes hon inte alls med broddar men på Halmstad fina bana ska det kunna gå att köra med optimal balans för årstiden. Snabb ut och kanske för överta ledningen?

V4-4

RANKING A: 6-5-13. B: 7-14-4-8-2-11-1. C: 10-9-3-1-12.

Spetsanalys:

7 Mr Rekatochklart kom iväg bra i dimman på Halmstad senast och öppnar säkert bra igen. 6 Västerbo Exact kom inte iväg helt klockrent på Åby men fick upp farten rejält efter 100 meter och hittade till täten i utgången av första sväng. Både har springspår igen och och jag håller Uhrberg som knappt spetsfavorit.

Loppanalys:
Inte alltför många streck slösade hittills men detta ser värre ut och vi tror detta åtminstone kräver en halvbred pensel. Överst på rankingen placerar vi Thomas Uhrberg bakom 6 Västerbo Exact. Valacken reparerade en startgalopp på ett bra sätt senast och vann på ett övertygande sätt från ledningen i starten innan det. Farlig om Uhrberg hittar till front igen.

5 Hey Joe är kapabel men har svårt att hålla sig till rätt gångart. Avslutade vasst efter en galopp i slutkurvan senast och känslan är att det var en hygglig placering som rök. Spår fem tror vu inte är det bästa för hingsten men reder han bara ut startmomenten kan han mycket väl vinna detta.

13 Tortens Prince gjorde första starten på lite över ett halvår senast och galopperade kort efter start. Upphämtningen som diskvalificerad var det dock inga fel på och den här sexåringen rundar många från sitt tillägg.

7 Mr Rekatochklart spelades till storfavorit i tävlingsdebuten och av det lilla man såg i dimman var segern inte alltför långt borta.

14 Ulriika Highness blir väldigt hårt betrodd men från det här läget tycker jag inte hon ska rankas högre. Kapacitetsmässigt är hon naturligtvis given men det kan strula på vägen.

/ Redaktionen, travnet.se 
Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Halmstad: ”Hon känns otroligt laddad”

V4 Halmstad: ”Hon känns otroligt laddad”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon känns otroligt laddad i jobben och det brukar vara ett gott tecken. Insatsen senast kan vi nog bortse från. Hon låg då i kön och hon ogillar att få sprut på sig. Hon är mycket bättre med tätkänning och läget är fint. Hon är ganska startsnabb och det är Peter också. Han får lägga upp taktiken. Hon har haft jänkarvagn en gång och det var vid senaste segern. Det kan nog bli med Peters jänkarvagn idag. Jag är optimist då hon känns så bra, säger Nicolaj Andersen om Smaragd (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Halmstadtravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

6 DIZZY RIVER – Han har inte startat på ett tag och har fått tränat på men känns fin på alla sätt. Detta ser ut som en lämplig uppgift och han ska räknas direkt trots att formen kanske inte är på topp. Inga ändringar, säger Johan Untersteiner.

3 MY WHITE EAGLE – hon har gått ett par banjobb med 1.20/1600 meter och snabb avslutning på bra sätt som snabbast. Hon känns fin och jag brukar vilja ha lite uppehåll på henne. Peter kör nog henne gärna i spets men vi får se hur banan blir då vädret är lite tråkigt. Aluminiumskor runt om och helstängt huvudlag igen, säger Boo Folkeson.

4 COOCA CHOO – hon fortsätter att träna riktigt brane det är tyvärr inte samma häst då det ska tävlas. Vi får ligga lite lågt. Vi siktar på att köra utan brodd, säger Johan Lejon.

Lopp 2, V4-2

8 HOPE BO – Hon har gått bra på slutet och jag är jättenöjd med hennes insatser. Sist var banan tung men hon gnuggade ändå på starkt hela vägen. Vi behöver tur på vägen nu men jag tror en hel del på henne. Inga ändringar, säger André Eklundh.

9 YOU KNOW ME – det finns egentligen inte så mycket nytt att förtälja utan det är mest positiva saker. Hon är bra i ordning och tränar fortsatt fint. Hon kan dessutom öppna snabbt så vi räknar med en positiv insats från hennes sida. Inga ändringar, säger Marc Elias i stallet.

11 NO CREDIT BROLINE – Han nöter på bra tycker jag och håller vettig form för dagen. Jag har ingen koll på vad han möter men jag tror han ska duga i klassen. Vi får lifta med och hoppas det löser sig så kan han säkert dyka upp där framme. Inga ändringar, säger Johan Untersteiner.

Lopp 3, V4-3

3 QUARZ – han har haft sina problem och tränas lugnt men det verkar bra med honom nu. Distansen är den rätta och det kan vara en luring från spets, säger Lars Brindeborg.

4 SMARAGD – hon känns otroligt laddad i jobben och det brukar vara ett gott tecken. Insatsen senast kan vi nog bortse från. Hon låg då i kön och hon ogillar att få sprut på sig. Hon är mycket bättre med tätkänning och läget är fint. Hon är ganska startsnabb och det är Peter också. Han får lägga upp taktiken. Hon har haft jänkarvagn en gång och det var vid senaste segern. Det kan nog bli med Peters jänkarvagn idag. Jag är optimist då hon känns så bra, säger Nicolaj Andersen.

7 SECRET LANE – Hon var inte lika bra senast men trivdes inte med broddskor och blev öm i kroppen sista biten. Underlaget idag kommer säkerligen passa bättre och var hon väldigt bra vid segrarna. Hon är effektiv första stegen så vi får ladda på och se vart vi hamnar. Jag funderar på att testa henne med norskt huvudlag för första gången idag och hon är väl en av dem som kan vinna loppet, säger Christoffer Eriksson.

8 TEQUILA F. – Han gjorde ett jättebra lopp i comebacken och vi hade ändrat han träningsmiljö inför den starten. Det verkar som han trivs med livet för tillfället och borde vara bättre med loppet i kroppen. Vi har dåligt läge men det är så pass få hästar till start att han borde få chansen. Han är en vass avslutare och löser det sig är han säkert med i matchen. Inga ändringar, säger Peter H Sjöberg i stallet.

Lopp 4, V4-4

5 HEY JOE – Christoffer gillar honom verkligen och visst är hästen bra. Allt är väl med honom och han duger men tyvärr är han också osäker och inte att lita på, säger Johan Lejon.

7 MR REKATOCHKLART – har var lite ofokuserad senast och nu provar vi med urryckare. Han tränar ok och lär vara lite förbättrad nu. Han har lärt sig öppna bättre och Ingves får lägga upp taktiken. Det ser inte ut att vara några kanonhästar med i loppet, säger Jerry Riordan.

13 TORSTENS PRINCE – han tränar ok men visar inte så mycket och får visa lite bättring innan vi kan hylla honom. Vi provar med ett helstängt huvudlag idag så får vi se. Han är inte helt stabil från start, säger Peter Untersteiner.

ULRIIKA HIGHNES – hon har grym kapacitet och aldrig varit trött. Hon har hittat på en del dumheter i loppen och varit stänkrädd och så och jag vågar inte lita på henne helt men hon har bättrat sig. Det blir nog offensivt upplägg och bra chans, säger Lars Brindeborg.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vincennes: Scarlet Turgot gjorde det igen
Nästa nyhet
Vincennes: Scarlet Turgot gjorde det igen

Vincennes: Scarlet Turgot gjorde det igen

Moving On orkade inte i Prix de l’Ille-de-France. I stället var det Prix de Cornulier-vinnaren Scarlet Turgot som kunde ta en ny stor seger i monté.

Den stora montébataljen Prix de l’Ille-de-France med 90 000 euro till vinnaren var söndagens höjdpunkt på Vincennes. Det slutade precis som i Prix de Cornulier för två veckor sedan – tioåriga stoet Scarlet Turgot drog åter det längsta strået.

Moving On tröttnade. Foto: ALN

Den av Yannick-Alain Briand tränade hästen, med Alexandre Abrivard i sadeln, tog därmed den prestigefyllda dubbeln, som Roxane Griff senast var den som mäktade med för två år sedan.

Det svenska hoppet sattes främst till Moving On, som för Damien Bonne, kom iväg bra och landade som tvåa bakom Vaillant Cash som öppnade upp loppet i monstruöst tempo. De första 1175 meterna avverkades efter 07,5.

Då började Moving On ta upp jakten i den höga farten, men tempot tog ut sin rätt; Moving On tröttnade och var slagen redan vid ingången av sista sväng.

Shaq is Back testades under sadel. Foto: ALN

Scarlet Turgot som bidat sin tid längre bak i fältet avancerades nu kraftigt framåt i spåren genom kurvan. In på upploppet bröt Vaillant Cash ut ett par spår, och Alexandre Abrivard kastade ned Scarlet Turgot invändigt.

Därifrån kunde stoet avgöra säkert sista biten före Vaillant Cash som höll strålande efter sin tunga öppning. Segertiden noterades till snabba 1.10,6 över 2175 meter, vilket var nytt löpningsrekord. Tornade du Digeon knep tredjepriset före fjolårsvinnaren Udayama.

Intressant årsdebut i loppet gjorde Shaq is Back, riden av Camille Levesque. Daniel Redén-träningen travade med i mitten av fältet utan att kunna blanda sig i tätstriden och kom i mål som nia på 12,7. Moving On slutade som tia.

Du kan se loppet här.

***

Seger för Ustinof. Foto: ALN

Med tio raka segrar i bagaget var snackhästen Viking Blue stor favorit att ta hem segern i Prix de la Marne med ett förstapris på 49 500 euro. Loppet blev riktigt sevärt – men favoriten fick se sin segerrad bruten.

Fjolårets Elitloppshäst Ustinof du Vivier kom tidigt fram för att överta ledningen. Dominik Locqueneux bakom Viking Blue körde snart framåt för att syna dödens och började pressa på ledaren – som dock ogärna ville släppa taktpinnen. Först efter 1700 meter som klockades till 10,9 fick Viking Blue täten.

In på upploppet såg elfte raka ut att vara i hamn för den urstarke sjuåringen, men kort senare rullade Viking Blue över i en kort galopp och diskades. Ustinof du Vivier kunde därmed avgöra enkelt till segern för Matthieu Abrivard.

Det är Sébastien Guarato som tränare vinnaren som kom i mål på 1.12,5 över 2700 meter. Luckycharm Hanover snöt åt sig fjärdepriset i loppet, Beckman var femma, medan Kadett C.D. galopperade bort sina chanser i starten.

***

Nytt andrapris för Viking Va Bene. Foto: ALN

Norske Viking Va Bene noterades för sin tredje raka silverplats. I Prix de Rouen kördes han av Örjan Kihlström.

Loppet avverkades i hårt tempo där en laddad Arlington Dream anförde fältet långt före övriga, nådde 1700 meter efter 1.11 men strax senare tappade aktionen och galopperade. Genom sista sväng var fältet väl samlat.

Örjan vred på i tredjespår med Viking Va Bene som såg ut att kunna gå mot segern, men invändigt hade Franck Anne kommit loss perfekt med sin Briac Dark som gick snabbast till slut och tog segern och ett förstapris på 45 000 euro.

Tiden för både vinnaren och Viking Va Bene stannade vid 1.13,4 över 2700 meter. Med i loppet fanns även Riff Kronos som tampades om segern in på upploppet, men till slut fick nöja sig med femteplatsen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Mantorp
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Mantorp

Söndag: V64-tips till Mantorp

V64 Mantorp 7/2

Omgången: Premiär för Grand Slam vilket innebär att en ensam vinnare på sex rätt får minst 10 miljoner kronor. ATG skjuter alltså till pengar (om det behövs) till en eventuell ensam vinnare. Blir säkert lite ”hype” kring detta och ökad omsättning men det som känns mest intressant är sexrättsjackpoten från i fredags. Hur som helst en spännande där jag spelmässigt använder jag mig av en stark spik i den avslutande avdelningen och krav på att få in minst en utgångshäst.

Spiken

2 Julio Cesar (V64-6) Gillar jag verkligen och från ett fint utgångsläge måste det vara en toppchans.

Utgångarna

6 I Dance Alone (V64-2) Spännande förutsättningar och ett lopp i kroppen. Leder hela vägen?

1 Utac & 6 Above All (V64-5) Spetshästen och en skräll som spurtade väldigt bra senast.

V64-förslaget, endast för sex rätt (Skrivs på två kuponger och minst en A-häst måste vinna)

2-3-4 (11-5)

A: 6. B: 3-9-10-13-14 (4-5)

2-5-10-11 (7-4)

1-4-5-6-7-8-9-11-12-13 (10-2)

A: 1-6. B: 2-3-5-7-8 (4-12)

2 Julio Cesar (4-8 )

Kupong 1. 3x6x4x10x2x1= 1440 rader

Kupong 2. 3x1x4x10x5x1= 600 rader

Totalt: 2040 rader/kronor.

DD-förslag

1– 2 x 700 kr

6– 2 x 300 kr

Totalt: 1000 kr.

Analys V64-1:

Ranking: A: 3-4-2. B: 11-5-9. C: 1-8-10-7-6.

Spetsanalysen: Åhlunda Survivor är snabb ut och bör ta en längd på Sweet’n Sour Akema. Hästen trivs bäst i spets och testas nog där över den korta distansen.

Loppanalysen: Ett rätt hyggligt sprinterlopp inleder och jag låser loppet på mina tre A-hästar. Tipsettan till skrällen 3 Åhlunda Survivor som jag tror har en vettig chans att leda hela vägen. Senast avslutade han fullt godkänt och var inte långt efter Emil Tuffing och gången innan var han positiv i ett V75-lopp på Romme. Segern för tre starter sedan togs från ledningen efter en snabb inledning och jag räknar med att Niclas Hammarström kör i den positionen även den här gången. Väl i spets ska han slås men jag väljer att plocka med två hästar till.

Favoriten 4 Quantum Outlook avslutade bra senast och avgjorde enkelt via 13,5 sista 700. Gången före var Good As Gold-sonen ute i ett V75-lopp i snöstormen på Åby men den starten kan man nästan glömma då det strulade rejält. Martinsson har bra form på stallet och hittar Jepson de rätta ryggarna tror jag att ekipaget blir tunga att stå emot över upploppet.

Betrodda 2 Sweet’n Sour Akema har bäst kapacitet i loppet. Senast kunde han inte hänga med Che Guevara men höll ändå farten godkänt en bit efter. Näst senast var han dock tveksam då han gav sig den sista biten som jättefavorit. Skor är ingen fördel men från ett perfekt utgångsläge mot lite enklare hästar får han ändå sista strecket.

Analys V64-2:

Ranking: A: 6. B: 9-3-13-10-14. C: 4-5-8-12-2-7-11-1-15.

Spetsanalysen: I Dance Alone är min klara spetsfavorit från sitt ensamma springspår.

Loppanalysen: Här tror jag att bortglömda 6 I Dance Alone har en vettig chans att spåra hela vägen tillsammans med Niclas Benzon. Hästen är rätt kapabel och har nu fått ett lopp i kroppen efter ett par månaders vila. Då höll femåringen visserligen bara farten till slut men bör ha gått framåt med det loppet. Motståndet den här gången är inte märkvärdigt och från ledningen tror jag att det kan hålla hela vägen. 3 % nu på förmiddagen känns löjligt och given utgångshäst och spik på en kupong.

På garderingslappen plockar jag med mina fem B-hästar och värsta hotet är 9 Maxi Doc som kan bli svår att stå emot om Stjernström serverar sin springare en ryggresa in i det längsta. För tre starter sedan gick hästen en snabb långsida men stumnade och blev upphunnen kort före mål. Sexåringen tog revansch näst senast men senast var han sämre. Jag antar att man har hittat orsaken till den sämre insatsen då man startar så tätt och vid sunda vätskor har valacken en hygglig vinstchans.

3 Ray of Moon är kapabel men knepig. Hon har också varit struken inför detta men rapporteras träna väldigt bra och sköter hon sig kan hon vinna.

13 Roly Poly är bra och senast var hon ute i V75. Då orkade hon inte efter en inledande galopp men har varit bra i starterna före det. Kommer ekipaget iväg från springspåret på tillägg är de ett tidigt bud.

10 Donato E. är bästa hästen men blir oväntat stor favorit direkt i comebacken. Det låter bra från tränarhåll och han kan såklart vinna direkt men rankas ner då han blir så pass mycket spelad.

14 Muscle von Gripp är också kapabel men har svårt att sköta sig. Kontio upp för andra gången känns intressant och felfritt kan de överraska.

Analys V64-3:

Ranking: A. 10-11-5-2. B: 7-4-8-9. C: 6-3-1.

Spetsanalysen: Hamras One More är vass ut och tar nog hand om ledningen initialt. Över full distans bör man släppa och jag gissar på att Gimeheaven Sisu är den som är först fram och får överta.

Loppanalysen: Rutinerade hästar som samtliga troligtvis har haft sina pikar. Jag stänger loppet på mina fyra A-hästar och tipset till 10 Nanok Djuhm som avslutade vasst senast i ett lopp som vanns av Handsome Knight. Tobbe upp för första gången känns intressant och blir det bara lite tempo på loppet tror jag att ekipaget blåser förbi alla över upploppet.

11 Huge Star har varit en lite besvikelse med skor på slutet men jag tycker faktiskt att han gav ett positivt intryck senast. Motståndet matchar han alla dagar i veckan och har han lite uppåtform som jag tror kommer han att sluta långt framme.

5 Dollar Access var bra vid segern vid segern näst senast och gör han om den prestationen är han ett tidigt bud.

Sista strecket till 2 Gimeheaven Sisu trots att det är en häst jag inte gillar. Han skulle dock kunna köras till ledningen i ett tidigt skede och får Jorma sedan bestämma tempot kan han rinna undan.

Analys V64-4:

Ranking: A: -. B: 13-8-9-4-1-11-7-12-5-6. C: 10-2-3.

Spetsanalysen: Southwind Raptor är startsnabb och från sitt springspår tar han nog enkelt hand om ledningen. Sedan finns det inte så mycket att släppa till så Classe kanske provar i tät?

Loppanalysen: Ett vidöppet lopp och omgångens klart svåraste. Jag tycker egentligen inte att det är någon som har en bättre vinstchans än någon annan även om mina tre C-hästar inte bör räcka.

Rankordningen på B-hästarna skulle alltså kunna kastas om lite hur som helst men jag ger i alla fall tipset till 13 Nocturnal som åtminstone ser rätt formstark ut för dagen. Senast fastnade han i iskalla ryggar och gången före avslutade han bra och var inte långt bakom 8 Fernando Sånna som vann det loppet. Jag är medveten om att Nocturnal tog sin senaste seger i början av 2013 men det säger lite om hur dåligt det här loppet är.

Just nämnda 8 Fernando Sånna blir hårt betrodd men han var sämre senast. Är ändå ett tidigt streck.

Skrällen 9 Livi Edvards vinner inte heller ihjäl sig men han var fullt godkänt näst senast och sist hängde han med bra bakom Daydream Rapida. Kan överraska om det stämmer längs vägen.

Favorit blir 4 Lass Nice men hon är ingen stjärna och var dessutom dålig senast. Från sitt snäva fjärdespår känns hon kall och bara en av många.

Jag streckar vidare och betalar för samtliga tio B-hästar.

Analys V64-5:

Ranking: A: 1-6. B: 7-3-8-2-5. C: 4-12-10-11-9.

Spetsanalysen: Utac är mycket vass iväg och felfri tar hon hand om ledningen.

Loppanalysen: Dagens Dubbel inleds med ett ganska bra stolopp där 1 Utac blir favorit från ett fint utgångsläge. Senast blev det fel och hon blev långt efter i mål men den starten kan man glömma. Gången före höll hon fullt godkänt från ledningen efter att tempot varit högt uppskruvat. Fina förutsättningar nu tillsammans med Kontio och ledningen missar hon normalt inte. Hade hon kunnat tävla barfota hade Westholms sto varit en spik men hon har faktiskt aldrig vunnit med skor vilket jag gör att jag nöjer mig med utgångshäst.

Jag lyfter även upp skrällen 6 Above All och gör en utgångsgrupp utav dessa två. Femåringen avslutade vasst senast via dubbla open stretch och hittar Jepson de rätta ryggarna tror jag att de blåser ner samtliga över upploppet.

På garderingslappen streckar jag mina B-hästar och först där hamnar 7 Anna som inte orkade från dödens i söndags. Hon är bäst i spets vilket hon får svårt att hitta den här gången men skulle Utac hoppa och Anna kommer till ledningen blir hon mycket svår att slå.

3 Ladyofthelake är stark och rejäl men jag sätter ett litet frågetecken för distansen den här gången. Mot det här motståndet känns det som att den är i det kortaste laget men skulle det bli överpace kommer hon in i matchen.

8 Snow Angel höll bra efter att ha övertagit ledningen 1200 kvar senast och skulle Söderkvist hitta ner i en vettig position från åttondespåret är hästen inte helt borta.

Slutligen streck för duon 2 Nocturn Broline och 5 Elle Joli trots att bägge två står tufft inne i loppet. De är dock inte så tokiga och skulle de bästa hästarna svika kan de skrälla.

Analys V64-6:

Ranking: A: 2. B: 4-8-6-7-1-5. C: 9-11-10-12-3.                               

Spetsanalysen: Svårbedömt men Julio Cesar öppnade rätt bra senast och jag tror faktiskt att han tar en längd på innerspårets Bellzapp och samtidigt lyckas hålla ut de övriga med framspår. Hot Jason skulle förvisso kunna snuva Veijo trots åttondespåret men Koskela borde släppa efter hästens frånvaro.

Loppanalysen: Omgångens bästa vinnare kommer i den avslutande avdelningen där jag tror att 2 Julio Cesar har en toppchans oavsett upplägg. Jag gillar verkligen intrycket på den här lite flegmatiska hästen som har tagit två segrar på sina fyra inledande starter. Senast öppnade han bra och kördes till ledningen efter 450 meter. Det blev sedan rätt hårt i mål men jag tror inte att hästen var tom och han gör inte mer än vad han behöver. Skulle han komma till ledningen igen som jag är lite inne på ska loppet vara över men jag tror att han är så pass bra att han vinner även från utvändigt ledaren. Det ser även ut att bli relativt jämnspelat och jag tvekar inte när jag spikar på allt!

Bakom är det flera hyggliga hästar med och värst emot är nog 4 Lovely Boy som återkommer efter två månaders vila. Femåringen inledde med två raka segrar men var bra även senast som tvåa. Jag tror inte att han kommer förbi min vinnare från start och sedan bör han få svårt att slå denne utvändigt.

Jag vill även nämna 8 Hot Jason som också är åter efter vila. Han var dålig senast men desto bättre i debuten då han vann lätt och gav ett bra intryck. Hästen öppnar bra och får nog ett fint lopp trots sitt tråkiga spår och gör min spik bort sig kan han mycket väl skrälla.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Dreams Take Time visade toppform
Nästa nyhet
V75: Dreams Take Time visade toppform

V75: Dreams Take Time visade toppform

Det var en riktigt fin Dreams Take Time som Peter Untersteiner kunde visa upp på Jägersro. Duon tog hem Arvid Stjernswärds Minne från dödens.

Sjuårige Andover Andover-sonen Dreams Take Time har visat prov på fin vinterform. När han segrade i Gulddivisionen, Arvid Stjernswärds Minne, på Jägersro visade han att den i högsta grad finns fortsatt i behåll. Guldet togs efter att ha avancerats fram mot dödens.

– Det är en fröjd att ha så här fina hästar i stallet, det är en riktig racer detta. Det blev lite stiltje mitt i loppet, så vi kom fram ganska smidigt. Vi siktar mot finalerna nu nästa vecka som nästa steg, sedan får vi väl prova mot världseliten…, sa Peter Untersteiner i segerintervjun.

Dreams Take Time i toppform. Foto: ALN

Snabbast från start var kämpen Harry Haythrow som dock överlämnade till Allaballakaitoz som kunde öppna halvvarvet efter 10,7. I spets kunde Örjan Kihlström dämpa till underkant 1.14 på varvet och då tog Peter Untersteiner ett initiativ.

In på slutrundan avancerades Dreams Take Time fram mot dödens på stallkompisen. Från den positionen skulle sjuåringen utmanövrera fältet. Greppet om ledaren var kopplat in på upploppet.

Favoritspelade Edward Ale låg kvar i andra par utvändigt när attackerna sattes in. Nahar gick en stark spurt, men kunde inte komma i oroväckande närhet. Edward Ale fick fritt i andraspår sista biten men kunde inte närma sig.

Segern togs mycket komfortabelt av Dreams Take Time som härmed kunde addera ytterligare 150 000 kronor till kontot. Vinnartiden stannade vid 1.13,8a över 2140 meter. Edward Ale fick silvret, medan Nahar slutade trea.

***

SHL-loppet har orsakat rubriker i veckan då Oskar J Andersson i förra veckan körde och vann i sin ordinarie dress. Denna lördag avstod både Admir Zukanovic och Marc Elias hockey-färgerna.

Det blev också Marc Elias, bakom Conrad Lugauer-tränade Miss Prelong, som tog en överlägsen seger från ledningen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lionel mot Prix de France - men inte Elitloppet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson