Up And Quick slutade sist felfri i Prix d’Amérique. Nu visar det sig att hästen genomförde loppet –  med en fraktur i höftbenet. Vintermeetinget är över för stjärnan.

Titelförsvararen Up And Quick var tredjehandsfavorit i årets Prix d’Amérique och en av de stora utmanarna till Bold Eagle. Men efter en tung resa, mestadels i dödens på favoriten, var stjärntravaren tidigt slagen.

Jean-Michel Bazire slutade köra på åttaåringen som sedermera slutade sist av de felfria i söndagens superlopp. Nu har förklaringen till den bleka insatsen avslöjats: Up And Quick genomförde loppet med en fraktur på ett höftben.

Franck Leblanc bekräftar skadan. Foto: ALN

– De sa att han hade det redan före loppet, vilket förklarar hästens undermåliga prestation i loppet, berättar tränaren Franck Leblanc för Paris-Turf efter den veterinär-genomgång som gjordes på måndagen.

Därmed är det såklart uteslutet att Up And Quick tävlar mer under det här vintermeetinget. Prognosen är dock relativt god; man hoppas att hästen ska kunna återvända till träning framåt vårkanten.

– Nu blir det minst en månad på box för hästen. Det är viktigt att han får den vila som han behöver. Han är åtta år men prognosen är bra, men det är för tidigt att säga något om fortsättningen ännu, säger hästens norska skötare Caroline Berntzen till Trav 24.

Up And Quick har hittills under sin karriär travat in drygt 1,9 miljoner euro och har som största framgångar segern i Prix d’Amérique från i fjol samt två raka i Prix de Paris. En titel han nu inte kommer att kunna försvara.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Halsproblem för Support Justice – åker hem igen

Halsproblem för Support Justice – åker hem igen

Support Justice hade ingen lycka med sig i Prix d’Amérique. Nu vänder man i stället hem mot Norge igen.

Planen för norska stjärnan Support Justice var att efter Prix d’Amérique även satsas mot eventuella starter i både Prix de France och Prix de Paris. Men så blir nu inte fallet.

Fick halsproblem. Foto: ALN

Sjuåringen kunde inte löpa på topp i PdA och slutade i det slagna fältet. Nu misstänker man att något inte stod helt rätt till med hästen.

– Kusken hörde mycket ljud från halsen på hästen. Problem med halsen har han inte haft förut. Nu reser vi hem igen på tisdag (i dag), säger tränaren Geir Vegard Gundersen till tgn.no.

Därmed är alltså de resterande Frankrike-planerna inställda för Support Justice. I stället satsar man mot Olympiatravet som vårens första troliga stora mål.

Läs även: Bold Eagle outstanding i Prix d’Amérique!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Jägersro
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Jägersro

Tisdag: V4-tips till Jägersro

Omgången
Trots ett par rumphuggna lopp har Jägersro skrapat ihop en rätt så bra V4:a där vi går ut hårt och spikar inledningsvis. Rajah Press ser ut att hitta till front och sen blir hingsten svårslagen. Målar sedan på i övriga avdelningar och lirar systemet gånger tre.

Spiken
7 Rajah Press (V4-1)

Skrällarna 
8 Caddie Kassandra (V4-2)
7 Shim’s Legacy (V4-3)

V4-systemet (x3)
V4-1: 7 Rajah Press (res 4-2)
V4-2: 2,3,6,8,11 (res 7-1)
V4-3: 2,4,7,9,11,12 (res 14-5)
V4-4: 1,4,6,7,10 (res 5-11)

1x5x6x5 =  150 rader

900 kronor

Dubbelförslaget
2,3,6,8,11 – 7 x 200

1000 kronor 

V4-1

RANKING A: 7. B: 4-2-3-1-6-8. C: 9-5.

Spetsanalys:
1 Heart Jack är inte oäven från har inte startat med voltstart på väldigt länge. 2 Money Lloyd är också kvick i benen men från spår två blir det svårare att fronta. Båda är troligen ändå chanslösa mot 7 Rajah Press från springspår som ser ut att bli svårstoppad på ”kör”.

Loppanalys:
Ett sprintelopp med voltstart rivstartar lunchtävlingarna till start och trots att bara är nio hästar anmälda är klassen skaplig. 7 Rajah Press får tipsettan utan större tvekan då vi tror att hingsten kan hitta till ledningen direkt från springspår. Björn Lindbloms travare hamnade i dålig rygg senast men avslutade fjolåret med två segrar samt två mersmakande tredjeplatser. Christoffer Eriksson får förnyat förtroende bakom italienaren och ekipaget ser ut att ha allt i egna händer. Spik!

4 Hobard får betraktas som värsta konkurrenten och valacken har nu fått ett lopp innanför västen efter uppehåll. S.J’s Photo-sonen kom bort helt den gång i rygg på trötta hästar men gick bra i skymundan och den insatsen får ses som en fin uppladdning till denna uppgift. Kan dock behöva plocka ner Rajah Press den tunga vägen.

 

V4-2

RANKING A: 11-6. B: 2-3-8-7-1-5. C: 4-10-9-12.

Spetsanalys:
3 Proud Of My Face är ruskigt startsnabb men det är också 2 Mr Linus P.H. Den förstnämnda vek dock ner sig lite väl enkelt senast och kanske är Christoffer Eriksson inne på att släppa om man tar sig förbi tvåan? 6 Go For It laddar säkerligen för att få överta och här kommer det troligen att gå undan. Två, tre eller sex är frågan – men tippar Takter.

Loppanalys:
1640 meter även i denna avdelning men nu kör man fram startbilen och full gas väntas från både maskin och djur. Som det står i spetsanalysen tror vi på körning redan från första metern vilket öppnar upp detta en hel del. Hårt betrodda duon 2 Mr Linus P.H. och 6 Go For It kommer båda med finfina insatser i bagaget. Den sistnämnda spetsade senast på Jägersro men tvingas till högt tempo och kunde inte stå emot en grym Qahar Q.C. in på upploppet. Duger gott i klassen men kan få ett tufft lopp. Mr Linus P.H. vann direkt efter vila senast men det var i ett betydligt enklare gäng än vad han ställs mot denna gång. Perfekt utgångsläge och lopp i kroppen gör ändå Dumle Loss-avkomman till ett tidigt streck.

11 Anterior Express kommer med en fin rad från hemlandet Danmark men ställs nu återigen mot svensk konkurrens. Samtliga tre fullträffar har tagits efter tidig ledning men dit lär han inte komma den här gången. Segermarginalen har dock varit betryggande varje gång men vid andraplatsen 27/12 fick han ett fint lopp i rygg ledaren och borde kanske vunnit då också. Om detta är tecken på att han verkligen är en frontrunner får denna start kanske avgöra men formen ser det i alla fall inte ut att vara någon fara med.

3 Proud Of My Face blev det drag på senast och planenligt körde Roger Malmkvist till täten direkt. Tempot var sedan högt uppskruvat på Åbys tunga bana och stoet fick soppatorsk in på upploppet. Får en chans till att visa att hon duger och ledningen skulle vara en fördel om nu inte första femhundringen blir alldeles för blodig. Har ändrat träningsupplägg och testas dessutom både med ny kusk och norskt huvudlag.

8 Caddie Casanova kommer med vind i seglen efter ett vass avslutning senast på Jägerso och i ett öppet lopp är Judge Joe-dottern inte borta trots spår åtta bakom bilen.

7 Rekatochklart inledde karriären bra men drabbades sedan av skador och gjorde första starten på nästan två och ett halvt år på Kalmar 4/12. Gick godkänt då, och även i starten efter det, men spelades märkligt till väldigt stor favorit i tredje starten efter konvalescensen. Dream Vacation-sonen var väl inte dålig, men heller inte särskilt bra, vilket vi tycker gör honom svårbedömd denna gång.

1 Lady Comet är inte så tokig i grunden men har inte starter sedan i slutet av oktober och kan behöva loppet i kroppen. Har dessutom visat prov på höga toppar och djupa dalar men kan ändå hugga en fin slant om det löser sig från innerspår.

 

V4-3

RANKING A: 2. B: 7-4-12-11-9-14-5. C: 15-8-10-13.

Spetsanalys:
Betrodde 1 Lady Luck Lindy var spetsbudet innan strykningen och det var inte på nåder eftersom det var tunnsått i största allmänhet. 4 Staro Ivy League är inte känd som någon startkatapult men har sällan fått chansen att visa upp den sidan heller. Många galopper och dåliga lägen har det varit i autostart men sist öppnade han rätt bra innan felsteget kom. Står mellan dessa två!

Loppanalys:
2140 meter och spårtrappa där vinnaren kan heta 2 Tohio Gilbak men att han blivit nedstruken till innerspår har vi fått tänka om. Sexåringen hade varit borta länge från tävlingsovalen på grund av gaffelbandskada innan comebacken strax efter nyår men har nu radat upp två fina prestationer. Valackens facit felfri är faktiskt att han aldrig varit utanför pengarna och i raden syns mest ettor, tvåor och treor. Med dessa två lopp i kroppen tror vi att Dan Widegrens-travare är redo att segerdefilera igen men från spår ett kan det bli problem att hitta rätt väg eftersom han inte är särskilt snabb ut. Väljer därför att gardera!

7 Shim’s Legacy kan vara ett roligt skrällbud. Har testats på V75 och gjorde inte bort sig i Derbystayern. Tävlingsfrånvaro och skor sätts dock upp på minuskontot men kommer hamna bättre till med tre invändiga strykningar och vi tycker han är värd en varning som dryg 10-procentare. Får förtroendet på LD!

4 Staro Ivy League återkommer efter vila och är kastrerad under uppehållet. Femåringen har viss kapacitet och är nu dessutom nedstruken två spår. Kan öppna bättre än vad man tror och i brist på annat kan det vara Joakim Lövgren som sitter i täten.

Streckar också 9 Mad Lee, 11 Tchai Bakkely och 12 Twin Peaks.

V4-4

RANKING A: 1-7-6. B: 10-4-5-11. C: 8-3-9.

Spetsanalys:
Två hästar på grunddistansen och av det 1 Ila Håleryd visade senast på Jägersro måste hon hållas som den bättre av de två. Kom då iväg bra från spår tre och var ikapp den ensamme stackaren på start efter 200 meter. Schackrutigt i spets!

Loppanalys:
Avslutningen är ett stolopp med enbart två hästar på startvolten och ett jagande gäng från tillägg. Tipset till 1 Ila Håleryd som är loppets ledare och som säkert kommer sälja sig dyrt därifrån. Är lite småseg av sig och dra i jämnt hårt tempo är nog denna rätta segermelodin. Tilläggshästarna kommer dock att hamna bra på det och Axel Jacobsen travare ska garderas. 

7 Camilla Sisu har nu gjort två lopp i sin nya regi och vann direkt för Niklas Lindblad på Jägersro. Den insatsen höll bra klass eftersom hon fick tung resa men hon kunde inte leva upp till favoritförväntningarna på Halmstad gången efter. Återgår nu till samma kusk, och samma bana, som hon övertygade på och måste räknas tidigt.

6 Flicka Kloster avgjorde på ett bra sätt senast efter att ha smugit med invändigt och klivit ut som förstaghäst i andraspår på sista bortre långsidan. Detta var fyraåringens andra raka viktoria och hon ser ut att vara av det rätta virket.

Plockar också med duon 4 Graciosa d’Inverne samt 10 Hell Broke Luce.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Jägersro: "Känner mig inte slagen på förhand"
Nästa nyhet
V4 Jägersro: ”Känner mig inte slagen på förhand”

V4 Jägersro: ”Känner mig inte slagen på förhand”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

 – Hon var väldigt bra när jag körde henne för två starter sedan och jag såg loppet sist också. Hon gjorde väl inte bort sig den gången heller och har nu fått två lopp här nere. Tränaren säger att hästen känns bra i jobben och jag känner mig inte alls slagen på förhand trots att Untersteiners häst är bra, säger kusken Niklas Lindblad om Camilla Sisu.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Jägersro. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 MONEY LLOYD – Han verkar vara rejält på gång och har gjort bra lopp på sistone. Nu är det dock voltstart och spår två vilket jag tror innebär att ledningen blir svår att komma till och han trivs bäst där. Vi får försöka hitta vettig position och sen försöka ta dem till slut. Helt borta är han inte och vi kör med vanlig sulky denna gång, säger Niklas Lindblad.

3 NO GELT FACE – senast var banan svår och distansen lång. Han tränar ok och det är mycket bättre förutsättningar idag. Både häst och kusk kan öppna snabbt och spetsen ligger nära till hands. Hästen är klart bättre än visat på slutet och kan räcka långt idag. Inga ändringar är planerade, säger Markus Waldmuller i stallet.

7 RAJAH PRESS – han håller ingen toppform men ändå rätt så bra form. Det blåser ordentligt och ledningen är kanske inte lika gynnsamt men vi siktar på spets. Det är ju Jägersro och inte Åby vi startar på. Inga ändringar och det ser ut som en bra chans, säger Björn Lindblom.

9 LIZETTE SISU – hon är inte helt enkel med voltstart men med enbart två hästar i bakvolten så bör hon reda ut det. Hon har mycket bra form men har inte haft något flyt i loppen. Hon är klart bättre än visat och har platschans, säger Lars I Nilsson.

Lopp 2, V4-2

1 LADY COMET – hon har inte känts hundra men var förbättrad i ett jobb i torsdags efter 1.20/1600 meter. Hon har lopp i sig och är inte så pjåkig för klassen. Trean öppnar snabbt och min häst får smyga med, säger Lars I Nilsson.

3 PROUD OF MY FACE – Hon hade tränat bra inför senaste starten så jag testade att köra i ledningen men jag tycker insatsen var en besvikelse. Hon vek ner sig alldeles för lätt och det var inga fel på henne efteråt. Hon låg rätt i puls och allting men sen talade jag med Ludde efteråt som hade sett loppet och han sa att hon nog inte var så dålig ändå. Det gick fort första halvvarvet och Åbys bana sög dessutom rätt mycket den dagen. Förvisso gjorde det den för alla såklart men jag vet inte om hon var mer missgynnad av det än andra. Kanske hade hon bara en sämre dag men hon känns fin nu och vi har ändrat hennes träningsupplägg. Nu kör vi kortare intervaller oftare och vi får se hur hon svarar på det. Löper hon upp till sitt kunnande är hon säkert med där framme och jag tror det kan vara bra med ny kusk på henne. Taktiken är helt och hållet upp till honom men ledning tror jag ingen tar från henne. Vi sätter på henne ett norskt huvudlag till denna start, säger Roger Malmqvist.

6 GO FOR IT – är bra varje gång och rätt rejäl. Blev tilltvålad av Luddes förvandlingsnummer senast men verkar ha tagit loppet bra. Kändes normal i torsdags efter 18,5/1600 meter och då var banan inte så bra. Kan öppna bra och kan vinna det här, säger Lars I Nilsson.

11 ANTERIOR EXPRESS – hästen är i fin form och lär prestera bra men från det här dåliga utgångsläget över den här distansen så ser det chansartat ut. Jag hoppas på hårt tempo och kör i ryggar. Det är kanske en platschans. Inga ändringar, säger Peter Söndergaard.

Lopp 3, V4-3

2 TOHIO GILBAK – Han har gjort två bra lopp sedan han kom tillbaka efter skadan och kämpade på fint senast. Allt känns bara uppåt med honom efter dessa lopp och spåret är perfekt. Kanske behöver han ännu förra lopp för att vara på topp men bland de tre främsta ska han kunna slå sig in. Inga ändringar, säger Dan Widegren.

5 BRAVAD HORNLINE – var duktig senast och håller bra form för tillfället. Han kan nog vinna lopp snart då allt verkar fortsatt bra, säger Lars I Nilsson.

9 MAD LEE – känns kanske som en bättre häst än Bravad Hornline men det blir lite chansartat från detta utgångsläge. Bör annars kunna vinna lopp snart men har inte fått någon utdelning på formen, säger Lars I Nilsson

Lopp 4, V4-4

1 ILA HÅLERYD – hon tränar riktigt bra och från det här läget siktar jag på spets. Jag kan inte motståndet så bra men min häst är okomplicerad och bör fungera fint i ledningen även om hon är ovan den positionen i lopp. Vi gör en del småändringar med käken och det blir huvudstång på idag men det är inga stora grejor, säger Axel Jacobsen.

6 6 FLICKA KLOSTER – hon är rätt bra för ett lopp som detta och fungerar bra då hon får smyga med i ryggar så vi siktar på ett vettigt rygglopp med henne här, säger Johan Untersteiner.

7 CAMILLA SISU – Hon var väldigt bra när jag körde henne för två starter sedan och jag såg loppet sist också. Hon gjorde väl inte bort sig den gången heller och har nu fått två lopp här nere. Tränaren säger att hästen känns bra i jobben och jag känner mig inte alls slagen på förhand trots att Untersteiners häst är bra, säger Niklas Lindblad.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Traveling Man diskad i efterhand
Nästa nyhet
Traveling Man diskad i efterhand

Traveling Man diskad i efterhand

Daniel Redéns Traveling Man slutade fyra i Gulddivisionen i lördags men har idag blivit diskvalificerad för felaktiga hovbeslag.

Under 1 december-29 februari är det som bekant obligatoriskt med skor i alla svenska travlopp. Traveling Mans skor gick sönder under loppet på Bergsåker i lördags och täckte därför inte hela hovens bärrand vilket är ett krav. Funktionärerna på Bergsåker upptäckte detta och därmed diskvalificeras nu hingsten vilket följaktligen också innebär att Narold Vox samt Democrat flyttas upp ett snäpp

– Funktionärerna på Bergsåker gjorde en sedvanlig skokontroll efter loppet i lördags, och skickade därefter ärendet vidare till Svensk Travsport för beslut. Jag och vår förbundsjurist Göran Wahlman har idag bestämt att diskvalificera Traveling Man, enligt 48 § i Tävlingsreglementet, säger Svensk Travsports domarbas Staffan Falk till Travsport.se

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nahar mot Edward Ale på lördag

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson