Omgången
Fyra stycken femtonhästarslopp på V4:an denna måndag (minus ett par strykningar) och idel lopp över medeldistans. Omgången ser inte lätt ut men vi chansar rejält med en skrällbetonad spik i kallblodsloppet vilket ger utrymme att gardera de stora favoriterna som vi tycker det finns vissa frågetecken kring.

Spiken
10 Liheim Svarten (V4-2)

Skrällen
8 Bear Yankee (V4-4)

V4-systemet (x2)
V4-1: 6,8,11,12,13,15 (res 7-5)
V4-2: 10 Liheim Svarten (res 14-6)
V4-3: 4,6,7,9,11,12,13 (res 10-8)
V4-4: 3,6,8,12,15 (res 9-2)

6x1x7x5 = 210 rader

840 kronor

Dubbelförslaget
10 – 7 x 500
10 – 4,6,9,12,13 x 100

1000 kronor 

 

V4-1

RANKING A: 11-12-13. B: 8-6-15-7-5-9. C: 14-10-2-3-4.

Spetsanalys:
Bara fyra hästar på startvolten men inte många som visat någon startsnabbhet. Istället har de mest tappstarter och startgalopper på kontot och lämnar kvartetten därhän. Det finns flertalet på tillägg som både kan och vill ta över och betrodde 11 Clinoh Olympia är en av dem. Även 1 Persos Pierina är kvick första biten och kanske kan kan hitta till front. Svårt!

Loppanalys:
Lågklassigt lopp med voltstart över 2140 meter inleder det hela och huvudbry direkt. På förhand känns som det som att många ekipage har chans och de på tillägg är hetast. 11 Clinoh Olympia har i alla fall visat vissa tendenser till talang och gick bra som tvåa senast trots att stoet tappade från start. Tap In-avkomman plockade två segrar i december och är dessutom ganska startsnabb. Micael Melander kanske kan hitta ett vettig slagläge direkt och ekipaget får tipset.

12 Dashing Kimberley fick sen segerrad bruten senast men stoet stod ändå för en riktigt gedigen insats som trea bakom bland annat Manontee. Det blev aningen för tufft med tredjespår sista 1200 meterna men löser det sig bättre denna gång är hon med i matchen.

13 Spero Ducere tog första segern i Claes Liljekvists regi senast och gjorde det med bravur. Detta är en duglig fyraåringen som verkligen kan levers i sina ljusa stunder men hästens ojämnhet lyser igenom i raden.

6 Atletico spurtade bra till andraplatsen senast och den insatsen var ett klart fall framåt jämfört med Solvallastarten gången innan. Att Ulf Ohlsson kör denna gången gör ekipaget till en ännu mer tänkbar vinnaren av loppet.

8 Casper W.F. var inte alls så tokig i ett långlopp på Östersund senast och kämpade på rejält trots att man blev rundade i dödens 400 kvar.

 

V4-2

RANKING A: 10. B: 14-6-2-8-9-13-1-7. C: 12-3-5-11.

Spetsanalys:
6 Silver Stjärna kan säkerligen spetsa fån sitt springspår men hästen ska inte köras i ledningen enligt tränaren. Frågan är bara om det finns någon att släppa till på startvolten? Kommer Super Gullet iväg bra från springspår på 20 är det inte omöjligt att Ohlsson greppar taktpinnen efter 500-600 meter.

Loppanalys:
Kallblodslopp med helt okej klass och precis som i första avdelningen känns detta svårlöst på förhand. Efter en djupdykning i lopparkiv och loppkommentarer tycker vi oss ha hittat ett riktigt roligt drag som vi går all-in på i omgången.

10 Liheim Svarten vinner kanske inte särskilt ofta men får betraktas som loppets skräll efter intrycket senast. Satt då fast med gott om krafter kvar i ett V75-lopp som vanns av Valle Jerven och var nära segern i starten innan det.  Nioåringen har nu vant sig vid att möta tuffa hästar och spikas i omgången som dryg 10-procentare.

14 Super Gullet är ytterligare ett kapabelt kallblod i Öystein Tjomslands stall och senaste insatsen måste gav mersmak. Moe Odin-sonen blev hängande i spåren från spår sju bakom bilen första 400 och sen hittade Ulf Ohlsson ner i andra utvändigt. Attacken sattes sedan in i slutsvängen och Super Gullet såg ett tag ut att vinna men fick se sig nerspeedad av Moeses. Har många att runda nu, och baissas en aning av Jimmy Jonsson i förhandsintervjun, vilket gör att vi väljer att lösa loppet på annat vis.

6 Silver Stjärna avslutade bra som tvåa dagen in julaftons men fick sedan pausa från tävlandet en månad. Stoet hakade bra från rygg ledaren bakom W.A.Mozart i comebacken senast och borde vara bättre nu. Springspår är intressant och kommer Joakim Reiser ledningen borde man få ett fint lopp.

2 Gustav E. var väldigt bra vid segern på Bollnäs i slutet av november men torskade som storfavorit i den efterföljande starten och var sedan under isen på Gävle. Femåringen kan bättre än så och är bara formen någorlunda efter lite mer än en månads tävlingsfråvaro ska han kunna göra upp om pallplatserna.

 

V4-3

RANKING A: 7. B: 12-13-9-6-4-11-10-8. C: 4-3-2-1.

Spetsanalys:
4 Magic Miel öppnar snabbt och är första ekipage till sargen tillsammans med Sören Erikson. Frågan är om 7 Janeo kommer direkt eller kör till i ett ännu senare skede av loppet. Sören får nog åtminstone leda ett är mitt tips!

Loppanalys:
Återigen blir en Öystein Tjomsland-häst favorit och -Nej, detta är inget kallblodslopp. 7 Janeo hade inte startat på väldigt länge innan återkomsten på Bergsåker men gav ett starkt formbesked. Gigant Neo-sonen hade 20 meter att plocka in över korta häcken och Ulf Ohlsson gick med i ryggar på sista bortre. Ekipaget kunde koppla greppet i slutkurvan och valacken höll undan komfortabelt även om han slog av på takten sista biten. Sexåringen behövde troligen det loppet och detta är en häst som vunnit på alla distanser och från alla positioner. Utgångsläget och förutsättningarna har blivit bättre efter strykningen av värsta konkurrent på förhand, Famous Legacy, men vi väljer ändå att gardera.

12 Papa Camto kördes snällt i comebacken på Bollnäs men enligt tränare Hans Högberg kunde man ha vunnit loppet. Eftersom tanken var att ge hästen i snällt lopp valde kusken ett upplägg som gjorde att hästen gick i mål med krafter kvar och nu får man istället ses som ett tidigt motbud.

Streckar också tidigt både 9 Titus Rocket och 13 On Track Mosquito som både har fin form och som kan sluta långt framme. Den förstnämnda har aldrig satt nosen först men är inte så tokig och Fredrik Palms hästar går fint för dagen.

Betalar även för skrällarna 6 King Creole, 4 Magic Miel och 11 Bebop’s Hunken.

V4-4

RANKING A: 8. B: 6-3-15-12-9-2-10-11. C: 13-1-4-14-5.

Spetsanalys:
6 Digital Photo är först till plankan och man kan aldrig utesluta att den hästen körs där. Nu är det dock medeldistans och tror inte Rikard N Skoglund ger sig in i någon tok-körning när Ulf Ohlsson ställer frågan med M.T.Jest.

Loppanalys:
Spårtrappelopp där 8 M.T.Jest får bära favoritrollen från spår åtta. Per Lindetroths travare hade inte startat sedan i april förra året innan det var dags på Bergsåker senast men den insatsen lämnade kanske mer att önska. Femåringen hamnade i fjärde-femte invändigt men man hittade ut 700 meter från mål. Hästen såg halvtrög ut i det läget och när Linderoth försökte väcka upp honom i slutsvängen fick han inget vidare gensvar. Valacken känns därmed aningen svårbedömd man ska inte glömma att detta är en talang som stångats med bland annat Al’s Winnermede och Daley Lovin. Tippas etta men känns inte helt säker att lämna ensam på systemet men tanke på intrycket senast.

Plockar med ytterligare fyra hästar med 6 Digital Photo i spetsen. Hingsten är loppets trolige ledare in i första kurvan och oavsett vilken taktik Rikard N Skoglund väljer bör man få en vettig resa.

3 Bear Yankee är rätt kapabel i grunden men har inte startat på ett tag. Valacken har dock vettigt utgångsläge och kan överraska direkt om man får chansen.

Både 12 Panic Button och 15 Gambrinus Degato har många att runda men kan komma flygande på upploppet om det blir tempo på loppet.

Redaktionen, travnet.se

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Bollnäs ”Jag räds inte motståndet”

V4 Bollnäs ”Jag räds inte motståndet”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

 – Han gjorde första starten efter långt uppehåll senast och jag var väldigt nöjd med insatsen. Jag tror faktiskt att jag kunde ha vunnit loppet om jag manat på honom lite mer men jag ville köra snällt med tanke på förutsättningarna. Den där sjuan såg jag senast och blev inte jätteimponerad. Min häst är minst lika bra och jag räds inte motståndet. Dessutom borde min häst vara bättre nu med en genomkörare i kroppen men det blir ändå svårt med tanke på utgångsläget. Inga ändringar, säger Hans Högberg om Papa Camto i V4-3.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Bollnästravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

V4-1

ATLETICO – Han gör det hyggligt men utan att det slår några gnistor. Han får väl hänga med till hygglig placeringar här. Inga ändringar, säger Leif Witasp.

CLINOH OLYMPIC – Hon gör det bra hela tiden och jag är väldigt nöjd med henne. Det finns inget som oroar den här gången och jag tror hon kommer öppna bra från springspår. Sen får man se vart hon hamnar men med rätt lopp dyker hon säkert upp i striden. Hon brukar gå med norskt huvudlag när det är voltstart så vi ändrar till det, säger Linda S Hedström.

DASHING KIMBERLEY – Hon fick ett tufft lopp senast men det hade också gått lite väl lång tid mellan loppen och hon var inte på topp. Hon bör vara vassare nu och känns fin. Läget kan dock ställa till med problem och hon kan bli fast men det taktiska får Jennifer sköta. Inga ändringar, säger Sören Andrianen.

TURBO GOTHIA – Han ska vara klart bättre nu är senast men läget gör givetvis att vi behöver en hel del flyt. Jag räknar i alla fall med en vettig insats. Inga ändringar, säger Leif Witasp.

V4-2

GUSTAV E. – han svarade för ett av sina bästa lopp senast men då det tog emot så slutade både häst och kusk att jagar livet ur sig. Motståndet var hårt då. Vilan var planerad och han fick ta igen sig sju dagar. Sedan har vi tränat på och mest i backe så det kan saknas lite tempo nu. Han ska ändå räknas tidigt och det kan bli spets och därifrån är han obesegrad. Silver Stjerna i rygg på oss kan bli farlig. Inga ändringar, säger Rikard N Skoglund.

SILVER STJÄRNA – Hon gjorde ett riktigt bra lopp senast bakom en duktig vinnare och borde ha gått framåt med det loppet i kroppen. Den här uppgiften ser intressant ut på förhand och jag hoppas på ledningen. Hon är åtminstone rätt så startsnabb men jag tycker inte att hon är bäst i ledningen så vi släpper nog till någon duktig konkurrent. Skulle det sedan lösa sig är hon säkert långt framme. Inga ändringar, säger Jessica Olsson.

10 LIHEIM SVARTEN – Han fick inte lucka senast på V75 men kändes jättefin och håller full form. Som vanligt möter vi några bra hästar men han är inte alls tokig själv heller. Dock behöver vi en hel del tur med tanke på utgångsläget men helt borta är han inte. Inga ändringar, säger Per Nordlund.

SUPER GULLET – Han är inte så lätt att lura först och läget kan vara lite byngligt. Dessutom är full distans något sämre så jag tror det är mera platschans än vinstchans. Inga ändringar, säger Jimmy Jonsson i stallet.

V4-3

TITUS ROCKET – Han har stått för rätt så bra insatser på sistone men har helor aldrig vunnit lopp. Jag tycker ändå inte att detta är en oärlig häst men vi har sämre utgångsläge nu och kan han vara trea-fyra är jag nöjd. Inga ändringar, säger Fredrik Palm.

SABRINAS MASTER – Han är inte så lätt att vinna med och vi får smyga med och greja hygglig bra placering från detta läge. Inga ändringar, säger Leif Witasp

PAPA CAMTO – Han gjorde första starten efter långt uppehåll senast och jag var väldigt nöjd med insatsen. Jag tror faktiskt att jag kunde ha vunnit loppet om jag manat på honom lite mer men jag ville köra snällt med tanke på förutsättningarna. Den där sjuan såg jag senast och blev inte jätteimponerad. Min häst är minst lika bra och jag räds inte motståndet. Dessutom borde min häst vara bättre nu med en genomkörare i kroppen men det blir ändå svårt med tanke på utgångsläget. Inga ändringar, säger Hans Högberg.

ON TRACK MOSQUITO – Han gör bra lopp hela tiden och blev lite störd senast. Jag tycker att han är på gång igen men vi fick ett trist utgångsläge och behövas massvis med tur. Ska man plocka med fyra-fem hästar är han en av dem och vi kör med samma balans som vanligt, säger Linda S Hedström.

V4-4

BEAR YANKEE – Han har inte tävlat på ett litet tag och kommer säkert att behöva loppet i kroppen. Dessutom har han vissa problem med motivationen och jag vill mest se honom göra ett stabilt lopp idag. Inga ändringar, säger Rauno Pöllänen.

LEIF LIGHT – Vi för sikta på hyggliga slantar med honom och vi ligger lågt angående chanserna. Inga ändringar, säger Leif Witasp.

LINGBO HELEN – Vi har fräschat till henne och sedan tränat på i intervaller. Hon känns klart fin men behöver lopp och idag är det nog inget för spelarna. Hon är bäst barfota och nu smyger vi med för en slant, säger Rikard Lindh.

PANIC BUTTON – han har haft ett litet break men tränat på och känns fin. Han lär dock inta vara mogen för några stordåd nu och vi kör lite snällt. Det är kallt och banan lär vara hård men brodden grejar han fint, säger Peter M Andersson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Örjan Kihlström segrade på Vincennes
Nästa nyhet
Örjan Kihlström segrade på Vincennes

Örjan Kihlström segrade på Vincennes

I efterdyningarna till Bold Eagles uppvisning i Prix d’Amerique fick vi se ”halvsvensk” seger i stoloppet Prix Helen Johansson när Örjan Kihlström satte dit Red Rose America.

Fabrice Souloys sto spelades till favorit på toton men det var en annan svenskbekanting som inledde starkast. Stefan Melander-ägde Air Frame tog hand ledningen och trots hårt uppskruvat tempo höll sexåringen tappert hela vägen till linjen.

Men här drog Örjan Kihlström längsta strået med Red Rose America efter en styrning som han bara är bäst på. Från fjärde utvändigt attackerade ekipaget ca 700 meter från mål och när man väl nådde fram till dödens i slutsvängen såg man tidigt vart segern skulle gå. Kihlström tittade inåt, Kihlström tittade utåt och måttade in Varenne-dottern med halv längd till slut.

Air Frame slutade tvåa för Matthieu Abrivard och Jörgen Westholms Ninepoints Lucy kämpade på fint för Gabriele Gelormini och knep fjärdeplatsen. Mindre lycka för Tomas Malmqvist Donna Di Quattro som galopperade när hon var på väg att gå med i vinnarens rygg. Segern för Red Rose America var värd 47.250 euro och segertiden blev 1.12,5a/2100m.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bold Eagle outstanding i Prix d'Amérique!
Nästa nyhet
Bold Eagle outstanding i Prix d’Amérique!

Bold Eagle outstanding i Prix d’Amérique!

Prix d’Amérique anno 2016 var på förhand Bold Eagles lopp att förlora men världens bästa häst just nu gjorde inga misstag. Och på vilket sätt som han vann!

Redan på första startförsöket kom man iväg och svenskarna var på hugget direkt. Stefan P Petterssons Oasis Bi fick en pangstart tillsammans med Pierre Vercruysse men släppte välvilligt över kommandot till Timoko och Björn Goop. Även Mosaique Face kom iväg bra men Lutfi Kolgjini hittade ner i andraspår och fick till slut tredje-fjärde utvändigt.

När värsta krutröken från startögonblicket hade lagt sig efter styrde ”drakarna” på från kön och nu kom både Up And Quick och framför allt Bold Eagle. Franck Nivard gasade på mot ledningen och Björn Goop gjorde ingen ansats att svara med Timoko en bit in i loppet. Up An Quick fick vandra den tunga vägen och i andra ytter fick nu Akim Du Cap Vert en fin resa efter att ha varit hängande.

Nivard grattas av Björn Goop. Foto: ALN

Bold Eagle dundrade på i jämnt tempo hela vägen och i slutsvängen såg Franck Nivard nästan oförskämt belåten ut. Han kastade långa blickar efter konkurrenterna som försökte komma närmare men allt skulle vara fruktlöst visade det sig. Akim Du Cap Vert rundade fram till dödens men kunde aldrig gå i närkamp. Oasis Bi hittade ut från tredje invändigt och spurtade vasst till en överraskande tredjeplats och mitt på upploppet var egentligen enda hotet Björn Goop och Timoko. Den forne Elitloppsvinnaren fick chansen men kom aldrig närheten av suveräne Bold Eagle som sprintade undan i överlägsen stil. Som plåster på såren fick tränare Richard Westerink och kretsen kring hästen nöja sig med 250.000 euro i andrapris. Timoko har snart sprungit in 36 miljoner kronor!

Nivard & Guarato Foto: ALN

Istället banade Sébastien Guaratos femåring väg för en ny generation travhästar och den här Ready Cash-sonen fortsätter sin vandring uppe på världstoppen. Nu visade han prov på fenomenal styrka och frågan är om någon plockat hem de 450.000 euro i förstapris på ett lättare sätt?

Bold Eagle vann alltså årets upplaga av Prix d’Amerique på nya löpningsrekordet 1.11,4/2700m och i segerintervjun hade Guarato svårt att hålla tårarna tillbaka när han tillägnade segern till sin far som avled i onsdags.

Stefan P Foto: ALN

Oasis Bi slutade alltså trea i världens största travlopp och noterade tiden 1.11,5a/2700 m. För besväret får ägande Frackstads AB, Vikingstad  140.000 euro.
– Det här känns fantastiskt och hästen var bra samtidigt som kusken körde som en gud, sade Stefan P Pettersson efteråt.

Mosaique Face Pd’A-äventyr slutade i moll och efteråt förklarade Lutfi Kolgjini att sjuåringen saknar den där rätta formen.
– Han fick ett bra lopp men kunde ingenting. Han är formlös och skulle inte ens ha vunnit ett guldlopp på Jägersro. Nu tar vi hem honom och laddar om batterierna till senvåren. 

 

Här kan man se loppet igen!

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nedflyttning snart en verklighet
Nästa nyhet
Nedflyttning snart en verklighet

Nedflyttning snart en verklighet

Den Europeiska Travunionen U.E.T möttes under lördagen i Paris och bland annat diskuterade man att harmonisera tävlingsreglerna mellan länderna – något som kan innebära att vi i Sverige snart kan få se en nedflyttning istället för en diskning.

De nya bestämmelserna gäller alltså enbart på upploppet där man ska kunna flytta ner det ekipage som gör förseelsen så att de hamnar bakom de drabbade i resultatlistan. I övrigt kan man alltjämt bli diskad om man stör ett annat ekipage så pass grovt att galopp blir följden och man kan också diskas för incidenter tidigare i loppen. Tanken är regeln ska träda i kraft så fort som möjligt i Sverige. I övrigt diskuterade man även eventuell diskning för orent trav men i den frågan nådde man ingen samstämmighet.

Länk till artikel på Svensk Travsport finns här!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Äntligen guld för On Hold!

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson