Månprinsen A.M. begick årsdebut i Lars Laumbs lopp på Bjerke under lördagen. Det slutade i ett sjättepris.

Efter ett uppehåll på fem månader var Månprinsen A.M. tillbaka på tävlingsbanan under lördagen. Comebacken skedde på den norska nationalarenan Bjerke.

Det var en något ringrostig Månprinsen A.M. som till slut snöt åt sig ett sjättepris (värt 5000 norska kronor) för sin tränare Gunnar Melander. Med 60 meters tillägg inledde ”Prinsen” förklarligt långt bak i kön och placerades som sista häst utvändigt.

Gjorde comeback. Foto: ALN

Med 1100 meter kvar följde den svenska stjärnan i ryggar, men sladdade en bit bakom och det var först 600 kvar som Månprinsen fick upp farten. Via femtespår ur den sista svängen avslutade hästen fint men utan att komma i någon direkt närhet av täthästarna.

Segern gick till Moe Svarten och Jan Martin Bjerring som stod för en stark prestation med ett lopp i tredjespår och dödens, men kunde ändå hålla undan till slut för bra spurtande Norheim Faksen. Vinnaren klockades till 1.24,9 över 2680 meter och tjänade 100 000 norska kronor.

Månprinsen noterades som sexa för 1.24,7 över 2700 meter. Tekno Odin, som gått före Månprinsen i anfallet, kunde inte ta något till slut och slutade oplacerad.

Du kan se loppet här (Bjerke, lördag, lopp 7).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Stor svensk succé när Your Highness vann igen

Stor svensk succé när Your Highness vann igen

Lördagens Prix de Brest resulterade i stor svensk succé på Vincennes. Your Highness tog en ny seger – före två svensktränade.

Tre svenskhästar fanns med i lördagens Grupp 3-lopp Prix de Brest på Vincennes. Succén var total – samtliga belade de tre främsta placeringarna i loppet och kammade hem prispengar motsvarande nästan en miljon kronor.

Dante Boko. Foto: ALN

Segern skulle gå till favoritspelade Your Highness som i regi Fabrice Souloy i stort sett gjort rent hus; i dag kom fjärde segern i femte starten. Dagens förstaplats var värd 54 000 euro.

Franck Nivard satt som tidigare upp bakom det svenska stoet som hamnade i fjärde paret utvändigt. Loppet anfördes, i lågt tempo, av Dante Boko (Eric Raffin) med Amazon Am (Dominik Locqueneux) placerad i vinnarhålet.

Amazon Am. Foto: ALN

Mitt på den bortre långsidan sändes Your Highness ut till attack och landade i dödens. Genom sista sväng var farten nu betydligt hårdare och över upploppet skulle de båda svenskarna utkämpa en ren speed-batalj.

Kort före mål fick Dante Boko sträcka vapen mot Your Highness tunga avslutning. Segertiden stannade vid 1.15,4 över 2850 meter. Dante Boko således tvåa en tiondel långsammare. Amazon Am (15,6), här i sin första start på fransk mark, stod för en god insats och belade tredjepriset någon längd bakom toppduon.

***

Tidigare reds Prix de Pardieu (54 000 euro) för de fyraåriga stona och fick se Clara de Pontseuil och Anthony Barrier som segrare. Hästen som vann på 1.12,8 över 2175 meter, tränas av Patrice Lebouteiller.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Moving On-ägarna besvikna efter Nivards byte
Nästa nyhet
Moving On-ägarna besvikna efter Nivards byte

Moving On-ägarna besvikna efter Nivards byte

Förhoppningarna är stora inför Moving Ons start i Prix de Cornulier. Men ägarkretsen är också besvikna sedan Franck Nivard valt att rida en annan häst.

På söndag står Moving On inför sin karriärs största uppgift hittills. Hon kan bli den första svenskfödda hästen att vinna montésportens största pris Prix de Cornulier.

Men när startlistan blev definitiv på torsdagen överraskades ägarkretsen i vilken tränarparet Claes Svensson och Marie Nilsson ingår – Franck Nivard rider i stället Vision Intense.

– Vi blev väldigt förvånade i går när Franck Nivard var uppsatt på en annan häst. Det är så klart att vi tycker att det är en besvikelse. Nivard har både ridit och kört henne fantastiskt bra och de passar jäkligt bra ihop. Så att det blir en ny ryttare till här, som ändå är det största loppet, tycker jag är ett stort minus, säger Marie Nilsson till Kanal 75.

Nivard och Souloy. Foto: ALN

I de totalt 23 starter som Moving On gjort för tränaren Fabrice Souloy har Franck Nivard kört eller ridit i 17. Han har också varit placerad i sadeln i stoets samtliga montéstarter.

Nu blir det i stället framgångsrike Damien Bonne (29 år i går) som för första gången får stifta bekantskap med Moving On. Han har ridit i loppet vid fem tillfällen tidigare.

– Det blir säkert jättebra med den andre men självklart hade vi hellre sett att det var Nivard som red. Lite av grejen var ju att han skulle rida om vi gick ut Prix de Cornulier, säger Marie till Kanal 75.

Moving On har sprungit in cirka 5,5 miljoner kronor sedan hon kom till Souloy inför 2014. Förstapriset i Prix de Cornulier är motsvarande knappt 3 miljoner kronor.

Läs även: Moving On svenska hoppet i Prix de Cornulier

Läs även: Prix de Cornulier – en resa genom historien

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sålde hästar som inte levererades - åtalas
Nästa nyhet
Sålde hästar som inte levererades – åtalas

Sålde hästar som inte levererades – åtalas

En man i Värmland har sålt flera travhästar – men köparna har aldrig sett skymten av dem. Nu ställs mannen inför rätta för grovt bedrägeri.

En 50-årig man i Värmland står nu inför rätta misstänkt för åtta fall av grovt bedrägeri och ytterligare ett fall av bedrägeri. Det skriver Värmlands Folkblad.

Hästhandlaren har sålt flera travhästar och tagit emot en sammanlagd summa av 877 500 kronor från nio olika köpare. Problemet är bara att hästarna aldrig har levererats.

Den åtalade har fått kontakt med köparna via hemsidor för travhästintresserade i Sverige. I ett av fallen har en häst sålts för så mycket som en kvarts miljon kronor.

Den aktuella hästen skulle levereras från Italien till köparen i Norge. Men när hästen aldrig kom tog köparen själv kontakt med den italienske säljaren, som kunde berätta att hästen aldrig varit till salu.

– Mannen beskriver att han själv blivit lurad av andra och att det är därför som han inte levererat några hästar. Han säger att han i några fall inte själv fått några hästar från utlandet. I något fall har en häst levererats, men den har inte varit i det skick som utlovats, säger åklagaren Rebecca Åslund till Värmlands Folkblad.

Samtliga nio målsäganden kräver nu skadestånd från 50-åringen på de belopp som de har betalat honom.

– Jag anser att brotten är grova eftersom det är flera fall av liknande bedrägerier. Jag menar att det handlar om systematisk brottslighet, säger Åslund.

Det här fallet är inte det första som hästhandlaren ställs inför rätta för. För några år sedan dömdes samma man för lurat sex personer på sammanlagt 300 000 kronor för att ha sålt hästar som aldrig dök upp.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Vi har ett ypperligt läge"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Vi har ett ypperligt läge”

V65 Solvalla: ”Vi har ett ypperligt läge”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Han har nu gjort två lopp efter långt tävlingsuppehåll och jag tycker han kommer mer och mer. Senast höll han bra från utvändigt ledaren och han känns fin efter det. Nu har vi ett ypperligt utgångsläge och härifrån måste jag ladda på för att försöka hålla upp ledningen. Lyckas vi med det vill jag köra där och sen får man se hur långt det räcker. Inga ändringar, säger Lars-Åke Söderholm om You to Luscious (V65-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

1 RAPIDE LE TOUR – han har ju ett mycket bra utgångsläge men har varit ifrån och är inte alls vässad för några stordåd här. Känslan är att han kan behöva det här loppet i kroppen, säger Fredrik B Larsson.

5 OBI DEGATO – han har varit i fin form en längre tid men det har inte stämt alls i loppen med honom. Han står lite tur för en seger snart och jag räknar med en bra insats, säger Per Lennartsson.

6 CHE BOKO – Han var lite sämre senast men har annars gjort stabila insatser en längre tid. Nu för tiden kan han inte göra lika mycket grovjobb själv så därför blir det mer chansartade upplägg. Motståndsmässigt häll väl inte loppet högsta klass men vi kör på chans och hoppas på turen. Inga ändringar, säger Claes Sjöström.

7 MIDNIGHT BRÅTEN – Han avslutade bra igen senast och jag tycker han agerat uppåt flera starter på raken nu. Startspåret blev inte det bästa men han är väldigt snabb ut. Risken finns ändå att vi får dödens och där trivs han inte alls. Skulle han däremot få en fin resa och gå med i ryggar på slutrundan tror jag att han kan överraska. Inga ändringar, säger Lars-Inge Olsson.

10 PORTONEVERE – det ser väl inte ut att vara något höjdarlopp detta men vi ligger ändå lite lågt med honom och det är fina slantar som gäller i första hand. Allt är väl med hästen, säger Marcus Schön i stallet.

Lopp 2, V65-2

1 BISON SPIRO – det var för dåligt broddat senast och Jorma nämnde något om Bambi efter loppet. Annars är hästen sig lik i jobben och vi broddar bättre idag. Vad som oroar är läget då han kan vara knepig innan bilen släpper. Det gäller att tajma starten bra. Jag brukar inte vara nervös men jag blunder nog då starten ska gå idag. Hästen duger fint, säger Anna-Karin Rundqvist.

4 CHIPPING – Han gör bra lopp mest varje gång och jag kan faktiskt inte klaga på någonting. Både utgångsläget och distansen tycker jag är fördelar och skulle han komma till ledningen tror jag att han kan leda hela vägen. Inga ändringar, säger Camilla Jonasson.

8 ALICIA WIBB – Hon blev förkyld inför den tilltänkta starten senast och är väl aningen tunt jobbad inför denna comeback. Jag tror hon behöver loppet i kroppen och samtidigt tror jag inte hon rår på Bison Spiro och några till. Jag ligger lågt och vi kör med samma utrustning som vanligt, säger Erik Lindegren.

Lopp 3, V65-3

1 VIVA LAS DIVAS – hon fick en del trafikproblem senast i sista kurvan men kändes annars mycket bra. Hon kan näppeligen försvara någon ledning så det behövs en del tur. Det ser ut som en platsmöjlighet, säger Marcus Schön i stallet.

5 JUDGE BOY – Han tände verkligen till där i december och radade upp segrarna. Jag tycker dessutom att ett par av dem var riktigt rejäla även om aktionen inte alltid var helt fläckfri. Han möter väl bättre hästar nu men han känns väldigt fin i jobben och jag tror mycket på honom. Inga ändringar, säger Michael Larsson.

8 PIPE DREAM – Han är en väldigt kapabel häst men han är också känslig på alla sätt. Sist passande han inte på banan men skulle han få ihop alla bitar tror jag att han kan hävda sig bra i klassen. Läget är väl inte heller det bästa men jag vill varna att han inte alls är så tokig, säger kusken Lars-Åke Söderholm.

10 KABANOSS – han nöter på och senast hade hästen en del otur. Det känns som att hästen är kraftigt på gång uppåt i form nu, säger Marcus Schön i stallet.

Lopp 4, V65-4

1 YOU TO LUSCIOUS – Han har nu gjort två lopp efter långt tävlingsuppehåll och jag tycker han kommer mer och mer. Senast höll han bra från utvändigt ledaren och han känns fin efter det. Nu har vi ett ypperligt utgångsläge och härifrån måste jag ladda på för att försöka hålla upp ledningen. Lyckas vi med det vill jag köra där och sen får man se hur långt det räcker. Inga ändringar, säger Lars-Åke Söderholm.

4 NEW STEEL – allt är väl med hästen och han bör ha gått framåt med senaste genomköraren i kroppen. Läget är vettigt dessutom och vi räknar med en förbättrad insats, säger C-G Björkroth i stallet.

5 ONE MORE REBEL – han har mycket fin form nu och känslan är att han ska kunna vinna lopp snart. Det ser ut att vara lite billigare ut nu så han ska räknas, säger Kenneth Haugstad.

7 SOMEBODYLIKEYOU ÅS – hon visar inte så mycket och från det här utgångsläget får vi vara nöjda om hon grejar hyggliga slantar, säger Kenneth Haugstad.

8 FLASH CASH – Hon var lite sämre än väntat på Romme senast men fick också gå rejält i spåren. Jag tyckte dock att hon kändes segare än tidigare och den här hästen kräver dessutom en hel del hjälp på vägen för att hon ska räcka till. Förutsättningar med bricka åtta över kort distans känns hopplösa och jag har svårt att se henne vinna detta. Inga ändringar, säger Claes Sjöström.

11 DIGGER LORD – han håller normalform av träningen att döma och vi räknar med en vettig insats. Läget är som det är och inga ändringar är planerade, säger Stig H Johansson.

Lopp 5, V65-5

3 BINSERTA D’AM – hon har pustat och är behandlad. Vi har även ändrat träningsupplägget med henne och hon tränas med galoppjobb. Hon känns ok i jobben och det ser ut som en platschans, säger Kenneth Haugstad.

4 FABULOUS BOKO – hon kommer från seger och lär inte vara sämre nu med det loppet i kroppen. Allt är väl med henne i jobben och hon bör prestera fint, säger C-G Björkroth i stallet.

5 ANDROMEDA DU NORD – Hon har gjort två bra lopp efter varandra och känns fin för dagen. Hon är kanske ingen riktig vinnartyp men gör allt som oftast stabila insatser. Det krävs dock mycket klaff i loppen för att hon ska kunna sätta nosen först och vi kör på chans. Inga ändringar, säger Claes Sjöström.

6 DICKS DENJA – Hon felade senast och trivdes inte alls på banunderlaget. Det gjorde hon inte riktigt i starten innan det heller men Solvallas bana tror jag kommer passa bättre. Hon känns i alla fall lika formstark som tidigare och kommer hon bara till i loppet tror jag hon slutar långt framme. Inga ändringar, säger Rauno Pöllänen.

8 MILLION KISSES – hon har jättefin form för dagen men läget är givetvis trist. Hon bör ändå vara den som har bäst möjlighet av våra hästar i loppet, säger Kenneth Haugstad.

9 JUDGE REO – Hon gjorde fina insatser i fjol och stod bland annat för ett topplopp på Färjestad i somras. Jag tycker väl hon tävlar helt okej fortfarande men är nog bäst barfota. På Örebro senast spände hon sig alldeles för mycket och blev rejält muskeltrött. Jag tycker att hon känns pigg efter det och räknar med att formen sitter där den ska. Jag kommer ta rygg på Jormas häst och siktar på en invändig resa. Med klaff är hon säkert med och hugger om fina pengar. Inga ändringar, säger Michael Larsson.

12 FABULOUS IMAGE – hon har varit ifrån och fick dessutom ett kämpigt utgångsläge så här ligger vi lågt angående chanserna, säger Kenneth Haugstad.

Lopp 6, V65-6

4 LINUS M.J. – har är stark men fortfarande mycket trög av sig. Han var nära att galoppera från start i debuten men verkar lugnare och stabilare nu. Han bör gå iväg felfritt men det är ingen garanti. Han möter dock tuffare motstånd nu. Nu blir det urryckare för första gången och det har fungerat fint i jobb, säger Per Lennartsson.

5 WILD POOH BEAR – Han stod för en rejäl upphämtning efter galoppen senast och har ju verkligen presterat innan det. Vid segern på Romme vann han ju överlägset men han är alltjämt ingen lättkörd herre. Vi testade ju autostart i starten innan det men då blev han istället stekhet på kuppen. Nu lottades vi till ett snävt spår igen, men nu känner jag honom bättre, samtidigt som vi är gynnade av att det inte kommer några springspårshästar på honom. Jag hoppas han trampar iväg ordentligt och skulle vi komma till ledningen tror jag vi kan ta hem detta. Inga ändringar, säger Claes Sjöström.

7 GYPSY BRODDA – hon har tävlat ok men har nu pustat något. Hon känns dock ok i jobben inför detta och ska kunna vara rätt långt framme, säger Kenneth Haugstad.

10 SEMBS REBIR – han var jättefin senast och vi är mycket nöjda med träningsrundorna. Han ska kunna vara ännu bättre nu och är klart bra igång, säger Kenneth Haugstad.

13 FONDA BOKO – Det blev fel senast och vi fann inga fel på hästen då vi kollade upp honom efter loppet och allt är som det ska i träningen. Hästen kan känna sig lite osäker ibland och senast blev det knasigt. Han har kunnande för att duga men läget är svårt och detta är inte det viktigaste loppet så vi får se. Inga ändringar och han har vunnit med brodd tidigare, säger Ulrika Wällstedt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Moving On svenska hoppet i Prix de Cornulier

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson