Ägarkonstellationen Stall Corkad köpte USA-stjärnan Corky för ett mångmiljonbelopp. Men nu stämmer man den tidigare ägaren Christina Takter.

Den i dag sexårige Corky tävlade tidigare i USA för Jimmy Takter och ägdes då formellt av Christina Takter, hustru till Jimmy.

Hästen kom till Solvalla och Elitloppshelgen 2014 där han imponerade stort när han vann Fyraåringseliten. Därefter blev den nästan sjufaldiga miljonären kvar i Sverige.

Corky är sedan i våras valack. Foto: ALN

Hästen köptes för en summa motsvarande 5,3 miljoner kronor av konstellationen Stall Corkad, samma gäng som tidigare ägde Victory Tilly, då under pseudonymen Stall Kalas.

Men nu har Stall Corkad lämnat in en stämnings-ansökan mot Christina Takter. Det sedan man menar att hästen vid försäljningen hade dolda fel. Det uppger Trav365.

Inför försäljningen undersöktes Corky av veterinär där hästen befanns vara utan fel. Men veckan före köpet undersöktes Corky på nytt av en annan veterinär för en annan spekulants räkning, och där framgick att hästen bland annat hade roterande testiklar – något som sedermera ledde till att hästen fick kastreras under fjolåret.

Enligt stämningsansökan ska Jimmy och Christina Takter ha blivit informerade om det, och det ligger nu till grund för stämningsansökan.

– Jag har inte hört talas om det här. Det är mer än jag vet. Om man blir stämd så borde man ju veta om det? Jag sålde hästen för över 1,5 år sedan, säger Jimmy som kommentar till Trav 365.

Enligt stämningen kräver man Takter på fyra miljoner kronor, plus ett skadestånd på cirka en kvarts miljon samt att man yrkar på ersättning för uteblivet avelsvärde.

Corky, i dag sex år, befinner sig numera i träning hos Umåkers-amatören Mikael Melfors i vars regi hästen i december gjorde comeback och vann direkt på hemmabanan.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V65 Kalmar: ”I ledningen blir han svårslagen”

V65 Kalmar: ”I ledningen blir han svårslagen”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han galopperade från start i comebacken men gick jättestarkt efter det och verkar ha tagit den genomköraren bra. Med tanke på hur besvärlig han var redan från början trodde man väl att det skulle kunna bli ett par galopper när han väl kom igång med tävlandet men jag tycker ändå han överträffat oss en del. Han kan öppna bra och skulle han lyckas hålla upp ledningen tror jag han blir svårslagen. Inga ändringar är planerade, säger Peter H Sjöberg i stallet om Brosa Am (V65-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Kalmartravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

6 Stay Classy – Han var jättebra efter galoppen senast och jag tycker han känns allmänt uppåt för dagen. Klarar han bara springspår tror jag att han kan ta ledningen och sen hoppas jag Kim väljer ratt köra där. Hästen är riktigt bra i ordning och jag känner mig inte slagen på förhand. Inga ändringar, säger Stefan Axelsson.

14 Leona Smile – Hon har tagit två raka segrar på bra sätt och känns fortsatt fin i jobben. Det här ser dock svårare ut eftersom hon står tufft till på tillägget och jag tror hon får svårt att runda samtliga. Vi kan säkert hamna vettigt på det med tanke på hennes startsnabbhet och en hygglig slant är inte omöjlig om det klaffar på vägen. Inga ändringar, säger Thomas Jonsson.

Lopp 2, V65-2

7 Cyklamen – Hon är en riktigt fin märr som vann på ett bra sätt senast. Jag tycker att formen sitter där den ska och autostart är en fördel eftersom hon stressat upp sig i volt. Spåret är kanske inte det bästa men får vi bara en passande löpning ska hon kunna dyka upp där framme. Inga ändringar, säger Preben Sövik i stallet.

Lopp 3, V65-3

1 Brosa Am – Han galopperade från start i comebacken men gick jättestarkt efter det och verkar ha tagit den genomköraren bra. Med tanke på hur besvärlig han var redan från början trodde man väl att det skulle kunna bli ett par galopper när han väl kom igång med tävlandet men jag tycker ändå han överträffat oss en del. Han kan öppna bra och skulle han lyckas hålla upp ledningen tror jag han blir svårslagen. Inga ändringar är planerade, säger Peter H Sjöberg i stallet.

7 Shannon Boxx – Hon räckte helt enkelt inte till på Halmstad senast men har tränat fint efter det och känns uppåt. Detta tycker jag är en passande distans åt henne och kommer vi bara till från det här spåret tror jag hon kan sluta långt framme. Det finns lite mer hos henne än vad hon visat hittills. Inga ändringar, säger Catrin Fajersson.

12 New Star P.H. – Han gjord två starter där i december och var duktig i båda. Sist blev det lite för tufft tempo och mjölksyran kom sista biten. Jag är ändå klart nöjd med hästen och hade vi inte varit bortlottad kunde jag nog trott på lite chans. Omöjligt är det väl inte nu heller men vi måste ha tur. Samma balans som vanligt, säger Stefan Axelsson.

Lopp 4, V65-4

7 Oli Follo – Han är rejält på gång för dagen men jag vill varna för att det är ganska stor galopprisk härifrån. Voltstart är inte alls han melodi men trampar han bara iväg ordentligt borde det vara hans tur att få vinna. Inga ändringar, säger Tommy Zackrisson.

12 Livi Edvards – Han gnuggar på i sedvanlig stil men har inget med de framskjutna placeringar att göra i ett sådant här lopp. Vi smyger med och hoppas på pengar i första hand. Inga ändringar, säger Thomas Jonsson.

15 Jarl af Solnäs – Han gjorde ett bra lopp senast efter galoppen och håller fin form för dagen. Han är kanske ingen häst som radar upp segrarna men detta lopp såg väl passande ut. Som det ser ut på förhand rundar han många på sin grundkapacitet. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

Lopp 5, V65-5

1 Stay Free – Hon har inte startat på ett tag och är behandlad. Vi fick fint läge och hon är rätt så rask iväg bakom bilen. Ändå är det ett snällt upplägg som gäller och hon är dessutom tufft anmäld. Jag ligger lågt och vi kör med samma balans som vanligt, säger Stefan Axelsson.

4 Roblox Memphis – Han har fått träna på ett tag och känns fin på alla sätt. Det kommer säkert fattas en del till den där rätta formen men för en gångs skull fick vi ett bra utgångsläge. Han trivs bäst när man gasar på med honom i första kurvan men med tanke på förutsättningarna är jag mest nöjd om han gör ett bra lopp. Vi kör med lätta aluminiumskor bak, säger Robert Andersson.

6 Secret Lane – Hon har tagit två raka segrar från ledningen men den sista var nu för en månad sedan. Jag hr kört henne i ett banjobb md 23-fart full väg och hon känns lika fin fortfarande. Förhoppningsvis kan vi sno åt oss ledningen igen och där ökar såklart henne chanser. Det blir broddskor för första gången men det är inget som oroar, säger Christoffer Eriksson.

7 Jolene Day – Hon galopperade senast och vi har egentligen ingen vettig förklaring till det. Annars har hon varit duktig varje gång och hon har dessutom fått tuffa lopp mot dugligt motstånd. Hon är väl bara sådär från start men kommer vi bara ner i hyggligt slagläge tror jag hon är med dem. Jag vet inte hur bra Christoffers häst är men min är nog inte sämre. Inga ändringar, säger Tommy Zackrisson.

9 Sheriffen – Han avslutade riktigt bra efter sen lucka senast och hade inte startat på ett tag innan det. Han borde ha gått framåt med det loppet i kroppen och får vi rätt resa spurtar han säkert ner många igen. Jag har inte kollat så mycket på vilka hästar han möter men jag har en häst som är på gång. Inga ändringar, säger Thomas Jonsson.

11 Sorridere – Hon kom helt fel på det senast men var duktig vid montésegern innan det. Hon har nu fått två lopp i kroppen men jag tycker väl mest att hon är en slantjägare sett till förutsättningarna den här gången. Inga ändringar, säger Catrin Fajersson.

Lopp 6, V65-6

3 Photoboy – Han känns jättefin för dagen och har sätt för en par bra insatser på slutet. Nu fick vi dessutom perfekt utgångsläge och min målsättning är att ta ledningen och köra där så länge lampan lyser. Han har en ganska brokig rad men jag tycker han är klart bättre än vad han fått visa. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

5 Silver Annie – Hon återkommer efter tävlingsuppehåll och kommer säkert at behöva loppet i kroppen. Det var dock ett ganska ojämnt lopp men kan hon vara fyra-femma är jag nöjd. Skor runt om är ju en ändring men det ska funka, säger Robert Andersson.

7 Michelangelo Ås – Han har varit grymt bra vid segrarna på slutet och det finns inte mycket att klaga på. Dessa har dessutom tagits i tuffare sällskap än vad han möter nu och det här loppet ser oerhört passande ut. Det saknas givetvis inte motstånd men med tanke på hur han sett ut i de två senaste loppen måste han ha bra chans igen. Inga ändringar, säger Preben Sövik i stallet.

9 Queen Snowball – Hon behövde loppet där i comebacken 27/11 men var blek i den efterföljande starten utan att vi vet varför. Därför tycker jag att det är upp till bevis nu men hon kan en hel del i grunden även om hon springer lite på halvfart. Vi får ta detta lopp som ett test vart hon står och vi ändrar inget, säger Catrin Fajersson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Quick Fix gör succé i Frankrike - tog tredje raka
Nästa nyhet
Quick Fix gör succé i Frankrike – tog tredje raka

Quick Fix gör succé i Frankrike – tog tredje raka

Quick Fix fortsätter att storma fram i Frankrike. På torsdagen tog han en storseger när han vann Prix de la Côte d’Azur i Cagnes-sur-Mer.

Lutfi Kolgjini-tränade Quick Fix vistelse i Frankrike sedan i höstas har förvandlats till en total succé. Efter att sjuåringen på torsdagen bärgat sin tredje raka seger har han på sina sex senaste starter sprungit in över 1,6 miljoner kronor.

Quick Fix dominerar i Frankrike. Foto: ALN

Torsdagens uppgift var Prix de la Côte d’Azur som avgjordes på den franska Rivieran på banan i Cagnes-sur-Mer. Liksom i sina senaste starter var det Dominik Locqueneux som satt vid spakarna bakom From Above-valacken.

Quick Fix tog sig till ledningen tidigt och skulle sedan egentligen aldrig befinna sig i någon förlustfara. När fältet klev ur den sista svängen och in på det långa upploppet, hade Quick Fix ryckt ifrån med några längder.

I spåren spurtade Une de Bannes och Christophe Martens starkt och från vinnarhålet hade Riff Kronos, tränad av Admir Zukanovic och i dag körd av Franck Nivard, letat sig loss. Men ingen av de båda kunde rucka på Quick Fix som tog segern knappt om än säkert.

Klockorna stannade på 1.16,0 över 2900 meter för alla de tre främst placerade. Förstapriset var fina 67 500 euro och Riff Kronos, som slutade trea, belönades med 21 000 euro.

Du kan se loppet här. 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sista genrepet - här är hästarna i Prix de Belgique
Nästa nyhet
Sista genrepet – här är hästarna i Prix de Belgique

Sista genrepet – här är hästarna i Prix de Belgique

Dags för den sista spännande finslipningen inför Prix d’Amérique. Bold Eagle möter bland andra Mosaique Face i Prix de Belgique.

Det blir en samling av 16 hästar som kommer till start i söndagens Prix de Belgique, det sista ”B-loppet”, på Vincennes. Startlistan är nu definitiv.

Förutom förstapriset på 54 000 euro är det här sista möjligheten för några av hästarna att säkra en plats i Prix d’Amérique två veckor senare, för andra att slipa till toppformen.

Mosaique Face. Foto: ALN

Fem svensktränade tar plats. Increased Workload och El Mago Pellini är hästarna med minst pengar på sig i loppet.

Kadett C.D. provar igen efter att senast galopperat i Prix de Bourgogne. Oasis Bi gör första starten sedan VM-loppet, körs av Björn Goop, men har som främsta mål Prix de France om en månad.

Lutfi Kolgjini kör själv Mosaique Face som senast slutade sjua i Prix de Bourgogne och på pengar intjänade redan är klar för PdA. Han och den regerande PdA-mästaren Up And Quick är de enda två travarna som börjar från tillägg på söndag.

Support Justice. Foto: ALN

Hästen i fokus är emellertid Bold Eagle. Femåringen är den som av de allra flesta ses som storfavorit till segern i Prix d’Amérique och här alltså ska lägga den sista pusselbiten till att befinna sig i absolut toppslag till den stora bataljen.

Två norrmän finns med i Prix de Belgique och gör högintressanta starter. Den till PdA redan inkvalade Lionel ska här köras av Örjan Kihlström. För Support Justice blir det här en mycket avgörande start då han utan en framskjuten placering på söndag, inte är säker att få en plats i Prix d’Amérique.

Här är startlistan:

2850 volt

1 Increased Workload – Pierre Vercruysse
2 El Mago Pellini – Matthieu Abrivard
3 Lionel – Örjan Kihlström
4 Amiral Sacha – David Thomain
5 Moses Rob – Pierre Levesque
6 Soléa Rivèlliere – Philippe Daugeard
7 Bird Parker – Yoann Lebourgeois
8 Kadett C.D. – Dominik Locqueneux
9 Support Justice – Eric Raffin
10 Village Mystic – Cédric Beurel
11 Oasis Bi – Björn Goop
12 Bold Eagle – Franck Nivard
13 Un Mec d’Héripré – Roberto Andreghetti
14 Voltigeur de Myrt – Gabriele Gelormini
2875 meter
15 Mosaique Face – Lutfi Kolgjini
16 Up And Quick – Jean-Michel Bazire

Senaste vinnarna:

2015: Uhlan du Val – Cédric Mégissier
2014: Yarrah Boko – Pierre Vercruysse
2013: Yarrah Boko – Pierre Vercruysse
2012: Royal Dream – Jean Philippe Dubois
2011: Maharajah – Örjan Kihlström

Vägen till Prix d’Amérique:

21/11: Prix de Bretagne (Akim du Cap Vert)
13/12: Prix du Bourbonnais (Un Mec d’Héripré)
27/12: Critérium Continental (Bold Eagle)
27/12: Prix Tenor de Baune (Lionel)
3/1: Prix de Bourgogne (Timoko)
17/1: Prix de Belgique

Vinnarna i Critérium Continental och Prix Tenor de Baune är direktkvalificerade för Prix d’Amérique. Från de fyra ”B-loppen” får de sex främsta poängplockarna en plats.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Skada stoppar Papagayo E starta i Frankrike
Nästa nyhet
Skada stoppar Papagayo E starta i Frankrike

Skada stoppar Papagayo E starta i Frankrike

Det blir ingen start under Vincennes vintermeeting för Papagayo E. En skada gör att man nu återvänder till Norge igen.

Världsmästaren Papagayo E. har inte startat sedan triumfen i USA den 10 oktober. Planen sedan dess har varit att ladda hästen mot starter i Prix du Luxembourg (30 januari) och Prix de France (14 februari).

Tidigare i veckan ankom den norska stjärnan till Frankrike och Grosbois – men nu vänder man hem igen. Redan under den första träningsrundan på onsdagen ådrog sig hästen en hovspricka.

Ingen start i Paris. Foto: ALN

– Han slog upp en hovspricka på vänster framhov efter lätt träning på Grosbois och ömmar ganska mycket. Vi tog beslutet i går kväll att hästen reser hem igen så fort som möjligt, berättar tränaren Jan Kristian Wåler för tgn.no.

Därmed ställs alltså planerna på starter i några av Vincennes vintermeetings största uppgifter in för sexåringen som nu i ställe får satsa mot vårens och sommarens storlopp.

– Det hade nog varit möjligt att fixa hovsprickan men uppladdningen skulle ha blivit hel fel. Det kommer många lopp framöver och de här var inte de viktigaste. Det är djur vi håller på med och inte maskiner, säger Jan Kristian till tgn.no.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Åby

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson