Det blir ingen start under Vincennes vintermeeting för Papagayo E. En skada gör att man nu återvänder till Norge igen.

Världsmästaren Papagayo E. har inte startat sedan triumfen i USA den 10 oktober. Planen sedan dess har varit att ladda hästen mot starter i Prix du Luxembourg (30 januari) och Prix de France (14 februari).

Tidigare i veckan ankom den norska stjärnan till Frankrike och Grosbois – men nu vänder man hem igen. Redan under den första träningsrundan på onsdagen ådrog sig hästen en hovspricka.

Ingen start i Paris. Foto: ALN

– Han slog upp en hovspricka på vänster framhov efter lätt träning på Grosbois och ömmar ganska mycket. Vi tog beslutet i går kväll att hästen reser hem igen så fort som möjligt, berättar tränaren Jan Kristian Wåler för tgn.no.

Därmed ställs alltså planerna på starter i några av Vincennes vintermeetings största uppgifter in för sexåringen som nu i ställe får satsa mot vårens och sommarens storlopp.

– Det hade nog varit möjligt att fixa hovsprickan men uppladdningen skulle ha blivit hel fel. Det kommer många lopp framöver och de här var inte de viktigaste. Det är djur vi håller på med och inte maskiner, säger Jan Kristian till tgn.no.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Åby

Torsdag: V64-tips till Åby

Omgången: Torsdagskväll med V64 på Åby. Mölndals-banan bjuder in till en ganska så spelvänlig omgång som vid första anblick kan tyckas se relativt enkel ut, men jag tror att det ändå kan bli fin höjd på utdelningen. Jag provar att lösa systemet med två spikar, som inte känns överstreckade. Det upplägget ger mig utrymme att köra kupongen fem gånger vilket kommer betala bra om några kantbollar letar sig in. Thaitec (V64-5) blir omgångens mest anlitade streck. Han var riktigt vass senast, men känns ändå för mycket streckad här. Jag gardera upp och går mot på DD-förslaget.

Spikarna:

6 Xlnt Conways Class (V64-1)
9 Zara Don (V64-4)

DD-draget:

1 No Gelt Face (DD-1)

Streckvärda lågprocentare:

14 Global Rhapsody (V64-3)
1 No Gelt Face (V65-5)
9 Karate Kate (V64-6)

V64 – Systemförslag (bara för 6 rätt):

V64-1: 6 Xlnt Conways Class (3-14)
V64-2: 2,3,8,9,10,12 (5-11)
V64-3: 2,4,6,13,14 (5-3)
V64-4: 9 Zara Don (1-7)
V64-5: 1,2,7,10,12 (9-3)
V64-6: 1,2,9 (4-11)

1x6x5x1x5x3 = 450 rader x 5 = 1800 kr

DD – Spelförslag:

DD-1: 1 No Gelt Face
DD-2: 1,2,9

3 komb x 300 kr = 900 kr

V64-1

Rank: A: 6. B: 3-14-9-11-1-4-2-8. C: 12-10-5-13-7.

Spetsanalys: Inga riktiga startraketer i loppet varför jag drar slutsatsen att Xlnt Conways Class glider till ledningen från sitt springspår.

Loppanalys: Ett ganska bra stayerlopp inleder och jag går ut hårt med singelstreck på 6 Xlnt Conways Class som här gör första starten för Joakim Lövgren. Det handlar om en riktigt fin sort som även provat på V75 vid några tillfällen. Senast såg valacken riktigt vass ut då han via en repa i spåren de sista 700 säkert plockade ned ledaren. Lång distans passar den här hästen perfekt och jag har svårt att se vilken häst som ska svara upp när Lövgren laddar iväg från springspåret här varför jag tror att det blir tidig ledning. Därifrån ska han bli svårslagen om samma insats som senast. Jag lämnar honom ensam på kupongen.

Ska man börja gardera lär strecken sticka iväg. Mest intressant är 3 Zigge Silvio som har stor kapacitet och gick jämt mot de bästa i kullen som treåring. Gör här första starten sedan i april och det brukar sällan vara gynnsamt.

V64-2

Rank: A: 3-2-10-8-9-12. B: 5-11-1-7-4.

Spetsanalys: Ingen given utgång men troligen gör Staro Inlines och Editor Boko upp om ledningen efter en bit.

Loppanalys: Riktigt svårlöst lopp som kräver en hel del streck. Mitt första plitar jag ned på 3 Staro Inlines som inte har någon seger i raden men verkligen står på tur för en sådan. Han har gjort idel fina insatser på sistone utan att få in fullträffen, senast var han mycket nära att hålla från ledningen. Jag är inne på att man kan få överta ledningen här, vilket så klart underlättar.

2 Editor Boko är en bra sort för klassen som var knallfin vid senaste segern, i september. Har inte fått det att flyta helt därefter, men har en fin uppgift här med prima läge.

Vi streckar på med ytterligare fyra. 10 Jägermeister Akema är en rejäl häst som ska räknas tidigt här om det klaffar från läget. 8 Västerboviann har varit ute i tuffare gäng och besitter fart som räcker långt här. 9 M.T. Homer gick segerlös ur 2015 men har gjort flera stabila insatser och har intressanta ryggar. 12 Melvin Palema får också ett streck; var jättefin vid segern men varit struken efter det.

V64-3

Rank: A: 6-13-2. B: 4-14. C: 5-3-11-8-10-7-1.

Spetsanalys: Man of Peace är snabb ut men kanske vill släppa, Peridot Online kan spetsa om det löser sig från fjärdespåret och utifrån lär nog Jeppas Pronto laddas det som går.

Loppanalys: Några lovande sorter visar upp sig här och jag tycker 6 Jeppas Pronto ska streckas först. Det här handlar om en bror till Jeppas Maxi som hunnit med två starter. Efter att ha varit bra som tvåa i debuten gick han riktigt starkt senast då han jobbade ned Peridot Online i en häftig slutstrid. Gick då 13,5 sista 800 och den insatsen lovade gott för framtiden. Springspåret är intressant och blir det ledningen måste fyraåringen bli svårfångad.

13 Neuland såg riktigt läcker ut senast när han tog hand om ledningen tidigt och sedan kunde styra och ställa som han ville. Segern togs med gott om krafter kvar efter 1.14 sista 700. Är snabb från början och lär skaffa sig ett bra slagläge från springspåret.

2 Route Sixty Six måste också med. Tysken har gjort två starter för Peter Untersteiner. Vann lekande lätt i den första och gick en rejäl avslutning efter tappstart därefter. Ser inte ut att stå någon annan efter i kapacitet i det här loppet.

Vi streckar även de två b-hästarna. 4 Peridot Online har varit jättefin i de två senaste starterna och var nära att hålla undan för tipsettan Jeppas Pronto senast. Prickar man starten kan det nog bli ledningen här. 14 Global Rhapsody lär rensa rejält. Gick i mål med ”allt” kvar på Jägersro senast och kanske kan få rygg på Neuland när attacken sätts in nu?

V64-4

Rank: A: 9. B: 1-7-4-3-6-12-11. C: 5-8-10-2.

Spetsanalys: Flera startsnabba där Divine Star främst utmanas av Proud of My Face som dock brukar släppa. Utifrån lär också Small Talk laddas.

Loppanalys: Intressant lopp som ser ut att vara lite ”en eller många”. Jag väljer att gå på min idé 9 Zara Don här. Stoet gav ett fint intryck när hon vann på Jägersro i april, lattjade med motståndet från ledningen då. Senast återkom hon efter ett längre uppehåll i Ålborg och vann direkt efter att tidigt övertagit ledningen. Med det loppet i kroppen ska hon inte vara direkt sämre nu. Bakspåret tror jag ska lösa sig fint då det finns anledning i att spekulera i att det kommer bli rejäl körning från början. Jag tror på ett klassiskt ”Flemming-svep” över sista bortre lång här.

Flera startsnabba i loppet och det kan bli rejäl öppning, som sagt. 1 Divine Star brukar fronta och skulle hon få tät enkelt här kan det bli tuffare för Zara Don att vinna. Men blixtsnabb från början är också 3 Proud of My Face som med all säkerhet lär vilja komma till ledningen. Utifrån lär även formstarka 7 Small Talk testa ordentligt.

V64-5, DD-1

Rank: A: 7-1-10-2-12. B: 9-3-4-5-8. C: 11-6.

Spetsanalys: No Gelt Face gör nog sitt bästa för att svara upp Thaitec från början.

Loppanalys: 7 Thaitec lär bli klar favorit här vilket förvisso inte är obefogat. Given tipsetta och hästen att slå. Senast imponerade han i ett V75-lopp på hemmaplan när han blåste till täten och sedan gasade på friskt men ändå kunde vinna enkelt. Den insatsen var riktigt fin. Untersteiner lär sända från start igen men jag tycker inte man ska ta för givet att det blir någon enkel ledning här och det kan rent av bli dödens. Därför väljer jag att gardera upp.

1 No Gelt Face är först ut och hästen jag tror kan sätta käppar i hjulen för favoriten från början. Han kan öppna väldigt fort, vilket han inte minst visade senast men oturligt gick över i galopp då. Lugauer vilar ogärna på hanen och jag blir förvånad om han inte provar hålla ut Thaitec här. Lyckas det kan han mycket väl hålla runt om. Jag spelar med No Gelt Face som DD-drag då oddsen är knappa med Thaitec.

10 Che Guevara ser spännande ut. Senast återkom han efter tre månaders frånvaro men gick en kanonfin avslutning i spåren via 11,5 de sista 800 och var inte långt från segern. Känns väl som att hästen bör gått framåt ytterligare med det loppet nu.

2 Star Keeper är inte sämre än sin stallkamrat Thaitec och har matchats tufft i rikstoto-konkurrens. Formen är fin och läget går ju inte att klaga på direkt. Behöver inte mycket klaff för att sätta fullträffen nu.

12 Sweet’n Sour Akema får sista strecket. Tog en enkel seger från vinnarhålet näst senast efter ett litet uppehåll och såg riktigt pigg ut. Senast blev det en tuff resa och krafterna sinade till slut. Tråkigt läge igen men det är en rejäl variant som kan slå till om det stämmer på vägen.

V64-6, DD-2

Rank: A: 1-2-9. B: 4-11-12-3-5. C: 6-7-10.

Spetsanalys: Kirin de Zeun ska ha bra chans att hålla upp ledningen här, men kommer utmanas av Easy to Win och See You Tomorrow.

Loppanalys: 1 Kirin de Zeun ser ut att ha en väldigt bra uppgift här och är ett spikbud för budget-systemet. Senast drog hon till täten, kunde dämpa och vann sedan enkelt med krafter kvar. Visade då att hon kan öppna fort och det ska väl en hel del till att snuva henne på ledningen nu. Lyckas den förmodade plan A lär hon leda från start till mål här, men det finns startsnabba emot.

Jag vill gardera med två hästar därför. 2 Elvira Diablo är en riktigt fin sort i grund och botten, lillasyrra till Giant Diablo för övrigt. Hon vann mot bra motstånd på Kalmar i september och visade då 12,5 sista varvet från ledningen. Har galopperat i sina två senaste starter men det handlar nog mest om tillfälligheter. Jag tror definitivt hon kan utmana tipsettan.

9 Karate Kate vill jag gärna betala för då hon lär rensa skönt i kuponghögen. Såg bra ut vid sin senaste seger och fart för att segerstrida besitter hon. Läget här kan bli en riktig vinstlott med ryggar på de två tidigare nämnda. Kanske kan vi få se rygg ledaren och slutrökare över open stretch?

Tipsredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny start på Vincennes för Conlight Ås
Nästa nyhet
Ny start på Vincennes för Conlight Ås

Ny start på Vincennes för Conlight Ås

Conlight Ås är på lördag tillbaka på Vincennes. Då är han en av svenskarna i vassa Grupp 2-loppet Prix de Croix.

Den Svante Båth-tränade vinnaren av Svenskt Travderby Conlight Ås slutade femma i sin första start på fransk mark. På lördag jagar han revansch.

Conlight Ås var femma i Critérium Continental senast. Foto: ALN

Det sker i förnämliga femåringsloppet Prix de Croix, som ingår i Trotting Masters-serien och erbjuder ett förstapris på 54 000 euro. Det är Christophe Martens som ska köra Conlight Ås.

Från Daniel Redéns stall deltar även Sorbet som gör sin första Frankrike-start, Björn Goop hoppar upp i sulkyn.

Svenskfödda Gross Weight, numera i regi Ron Kuiper finns med i loppet, liksom tuffe Specialess som senast var tvåa bakom Bold Eagle i Critérium Continental.

Här är startlistan:

2850 volt

1 Severino – Eric Raffin
2 Gross Weight – Franck Nivard
3 Brelan du Vivier – David Thomain
4 Sorbet – Björn Goop
5 Boccador de Simm – Pierre Vercruysse
6 Bambina Magic – Mathieu Mottier
7 Boléro Love – Gabriele Gelormini
8 Belina Josselyn – Jean-Michel Bazire
9 Briac Dark – Franck Anne
10 Conlight Ås – Christophe Martens
11 Specialess – Roberto Andreghetti
12 Black d’Avril – Frédréric Prat

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Eskilstuna
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Eskilstuna

Torsdag: V4-tips till Eskilstuna

V4 Eskilstuna 14 januari

Omgången: Lågklassig typisk vinterlunch på Sundbyholm där min spik blev struken i avslutningen nu på förmiddagen- och jag chansspikar nu draget i omgången. Det kan bli fin utdelning då loppen är dåliga och öppna bakom ett par hästar som normalt höjer sig.

Spelvärda spiken: 4 Ägir Briljant (V4-3) har strulat till det och nu fått pusta ut lite, men Cederin slarvar aldrig med träningen och stallet har full form. Ägir vann V75-lopp i våras och har spetschans, kul chansspik till knappa 10%!

V4-förslaget på totalt 960 kronor: 

V4-1: 6-4-1-12-2-9-7-5-11-10 (3-8 )

V4-2: 11-7 (12-5)

V4-3: 4 Ägir Briljant (2-10)

V4-4: 8-14-10-2-15-12-1-3-9-13-4-6 (8-14)

10x2x1x12 x 2 = 960 kr

LD-förslaget på 1000 kronor: 

7,11-4 x 500

Analyser och ranking:

V4-1 

A: 6-4-1 B: 12-2-9-7-5-11-10 C: 3-8

Spetsanalys: Lindeberg tog ledningen senast, men släppte för press. Kan hålla ut Gillsin, men den är snabbare tror jag och chans att komma förbi finns.

Loppanalys: 1 Lindeberg är en fin typ som visade bra fart redan i debuten bakom King Sir Kir, men han gick sedan in i väggen och var för stressad. Nu har han kommit tillbaka under vintern och var fin vid överlägsna segrar i billiga gäng från ledningen. Fick lov att släppa spets senast, och tog max på stumma ben då det var bättre motstånd, och öppningen var för tuff. Nu mer normala hästar och håller han upp ledningen är det bra chans att han rinner undan.

Det är inte helt givet då 6 Gillsin var mycket rapp första stegen senast och gled till ledningen hur enkelt som helst. Sedan fick kusken dämpa till 19 på varvet, och klev undan enkelt i lite lagom lat stil. Vann även första starten i Sverige och loppet kan avgöras första 300, tippas på mindre spelad.

4 Glareshield varnar jag för, mött bra hästar på Solvalla och det här ser enklare ut. Travade illa i kurvorna senast i debuten i ny regi och tappade mycket mark men med tanke på det gick han bra som sexa. Picasso Tilly vann det före maffige Toreador. Pelle upp och perfekt läge gör honom tidig. Lättas till aluminiumskor så han ska trava bättre.

12 Pipe Dream blev överkörd i spets efter 400 meter senast efter 400 meter, konkurrenten vann sedan loppet. Det driver rätt bra för hästen. 2 Bright Pace var bra näst senast och det blev för tufft med jämn 15-fart i dödens senast.

V4-2

A: 11-7 B: 12-5-2-14-8-6-4 C: 15-13-3-1-9

Spetsanalys: Ceasar Hornline har varit snabb i volt (4/5 försök) och tar ledningen, men brukar släppa. Best Beji ska kunna köra till ledningen i första kurvan, utan att ha visat så mycket i volt.

Loppanalys: 11 Royal T.K. är duglig för detta ganska tunna lopp och jag tippar honom. Han gick i dödens senast och höll fullgott utan att vara som allra bäst. ”Håson” menade att han inte trivdes på banan, och det var som att han inte fick rätta fästet, men han visade bra skalle som höll ifrån sig hästar. Det blir norskt huvudlag nu och är han som näst senast då han rundade korvkiosken i slutsvängen ute i mycket vida spår, för att fullfölja urstarkt. Ja då är det bra chans.

7 Best Beji visade bra fart tidigt men det har verkligen strulat. Nu kanske det är på rätt väg för senast hakade han på snabba Maxi Doc på positivt vis som tvåa. Denne är väldigt kvick och Beji kunde inte utmana men slog de andra. Kan han forceras till ledningen blir han svårslagen skulle jag tro. Han galopperade från springspår, men bör få överta utan att laddas max. Testar att låsa på dessa båda.

12 Gladiator Gull har gjort flera rejäla lopp, senast blev det mesta fel och det glömmer jag. Chans även om kusken inte vinner så ofta. 5 Nils Oscar Blanche var bra vid segern med 13-fart sista 700, men han har varit förkyld och struken och formen knappast lika bra.

V4-3 

A: 4 B: 2-10-8-12-3-11-1 C: 7-5-9

Loppanalys: 2 Kattens Chamsin är storfavorit och här kan man tala om att tända till rejält! Han spurtade hem ett finallopp på Solvalla, detta efter perfekt resa på innerspår men ändå bra insats. Spurtade bäst av alla från tredje ytter på V75 senast och hade bara en Tarzan-duo före som gått i spets och ledarryggen. Det som drar ner intrycket lite var att han rullade till lite och hängde ner över upploppet. Det låter som man kan köra i spets nu, det är ändå ovisst då han aldrig gått i ledningen och jag synar, vinner han så tar jag det helt enkelt som knapp 70%-are!

Bäst tror jag att 4 Ägir Briljant är och om han kommer förbi favoriten så är det mycket bra chans. Han är bäst från ledningen eller dödens, de positionerna har han nästan alla segrar ifrån. Han vann V75-lopp i våras för Adielsson efter att ha körts till spets 1550 kvar och svarade snyggt. Nu har han varit strulig och galopperat på slutvarvet två lopp på raken. Man har gett honom paus och börjat om lite, men han ska träna bra och Cederin har bra form på stallet (tog dubbel förra måndagen). Jag går rakt ut på honom som mest spelintressant i omgången!

10 Drive Launcher var bra i comebacken då han var tunt jobbad och höll fint som trea från ledningen. Han ska vara bättre nu menar tränaren och har chans om de två bästa kör mot varandra.

V4-4

A: 8-14-10 B: 2-15-12-1-3-9-13-4-6 C: –

Spetsanalys: Jeppas Nemi är riktigt snabb, har tagit ledningen 6/8 med framspår, galopp en start och ledarryggen i 10-öppning den i övrigt. Tar spets, men har inte körts i spets på hela 2015. Dags nu? Easy Cross utmanar men då Prins Norrgård och Fame Suspect blivit strukna så kan mycket väl Oskarina Storm forceras till spets. Dennes chans ökar markant nu och rankas upp.

Loppanalys: 14 Sandsjöns Revenue har varit bra, och senast såg det ut som han skulle koppla grepp men han kom inte förbi Joe Hoo Lee. Gjorde det ändå bra då han pressade hela sista 700. Pausat en månad och bytt regi till denna start, och då han är lat i träningen bör han behöva loppet.

Jag hade spikat en annan av de betrodda, då det kändes som en eller alla men 11 Fourteenosix blev struken på förmiddagen… Nu målar jag igen för här kan vad som helst hända känns det som och jobbar på skrällarna!

Efter två strykningar på startsnabba hästar innanför 8 Oskarina Storm rankar jag nu upp denne överst. Det finns spetschans nu om kusken förstår det, invändiga bör inte vilja bråka. Visserligen första med framspår bakom bilen, men  hon har varit snabb till spets från såringspår och bra ut från tillägg. Gick godkänt till slut senast och galopperade troligen bort segern 350 kvar förra gången den kördes i ledningen.

10 White Bobbysock var bra vid segern och Jepson fick bra snurr på honom sista biten. 2 Hot Carrot är inte så tokig och han har gjort två positiva insatser och kan överraska, som ospelad.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Eskilstuna: "Då blir han svårslagen"
Nästa nyhet
V4 Eskilstuna: ”Då blir han svårslagen”

V4 Eskilstuna: ”Då blir han svårslagen”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han testade på V75 senast och gjorde en väldigt fin insats som trea. Allt tyder på en minst lika bra insats igen och nu fick vi dessutom helt klockrena förutsättningar. Det kan till och med vara läge att testa i ledningen om vi kommer dit och därifrån tror jag han blir svårslagen. Det fungerade fint med broddar senast och vi kör med samma utrustning, säger Tomas Rosén om Kattens Chamsin (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Sundbyholm. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Lindeberg – Han gjorde så gott han kunde senast men fick utstå hård press i början av loppet vilket satte sina spår. Jag är inte alls orolig för formen men distansen är ny och jag vet inte hur han hanterar den. Vi drog dock bästa möjliga utgångsläge och förhoppningsvis tar vi ledningen och stannar där hela vägen. Inga ändringar, säger Jörgen S Eriksson.

4 Glareshield – Han gjorde första starten för mig senast och stod för en helt okej insats. Han var dock inte helt körbar i kurvorna så vi kommer lätta honom från järnskor till aluminium för att få det att flyta bättre. Detta är en duglig häst, som mött tuffa konkurrenter tidigare, så på det viset känns det väl som han går ner en klass. Vi fick dessutom vettigt utgångsläge och duktig kusk och jag tror på en framskjuten placering, säger Henrik Hoffman.

9 Leo Messi – Han fick punktering efter 500 meter senast så att insatsen såg svag ut från sidan var inte så konstigt. Hästen har varit duktig i starterna innan det och vann bland annat väldigt enkelt på Eskilstuna för tre starter sedan. Nu drog vi bakspår, och härifrån är väl kanske inte loppets hetaste segerkandidat, men helt omöjligt är det heller inte. Inga ändringar, säger Mats L Andersson.

Lopp 2, V4-2

2 Tic Tac Injection – Han har inte startat på drygt en månad nu men känns fin i träningen och kommer i fint skick. Jag kan inte klaga på alltför mycket när det gäller själva hästen men distansen tror jag däremot inte är någon fördel och dessutom stöter vi på några dugliga motståndare. Vi siktar på smygresa och löser det sig är åtminstone en skaplig slant i sikte. Inga ändringar, säger Lars D Carlson.

8 Degustation – Han slog till och vann senast, vilket inte tillhör vanligheterna, och självklart var jag nöjd. Jag vet väl inte om det var hästen som var bra eller om motståndarna var dåliga men jag vill nog se honom upprepa en seger innan man kan tro på ytterligare framgångar. Inga ändringar, säger Peter Cederin.

11 Royal T.K. – Han fick trava utvändigt utan rygg mestadels av loppet senast och trivdes heller inte på banan. Tidsmässigt var det dock inte en så tokig insats och han var också riktigt bra i starterna innan det. Jag räknar med att han är i samma slag nu, och även om han är uppanmäld, tycker jag att han ska räknas tidigt. Vi ändrar från helstängt till norskt huvudlag, säger Michael Larsson.

12 Gladiator Gull – Han kom helt fel på det senast och den insatsen stryker vi ett stort streck även och går vidare. Främst fick han inte rätt fäste i banan och jag hoppas på bättre underlag denna gång. Hästen är i alla fall i riktigt bra slag och med lite tur är han långt framme. Jag tycker förutsättningarna ser intressanta ut. Inga ändringar, säger Conny Pettersson.

Lopp 3, V4-3

2 Kattens Chamsin – Han testade på V75 senast och gjorde en väldigt fin insats som trea. Allt tyder på en minst lika bra insats igen och nu fick vi dessutom helt klockrena förutsättningar. Det kan till och med vara läge att testa i ledningen om vi kommer dit och därifrån tror jag han blir svårslagen. Det fungerade fint med broddar senast och vi kör med samma utrustning, säger Tomas Rosén.

4 Ägir Briljant – Han har galopperar ett par gånger nu men jag tillskriver det banunderlagen som inte passat honom riktigt. Det är dessutom lite över en månad sedan han startade senast men jag tror formen ska var helt okej. Detta är en häst som normalt duger i klassen och som säkert slutar långt framme. Vi kommer köra med tyngre skor för att vara på den säkra sidan och dessutom testar vi norskt huvudlag, säger Peter Cederin.

10 Drive Launcher – Han hade inte startat på länge inför comebacken senast men höll väldigt bra som trea från ledningen. Det var överraskande även för mig och han borde ju vara ännu bättre med det loppet i kroppen. Tyvärr fick vi dåligt läge men jag tror han kan vinna loppet med minsta klaff på vägen. Inga ändringar, säger Johan Sedström.

Lopp 4, V4-4

2 Hot Carrot – Hon har verkligen hittat fin vinterform men är väl kanske ingen vinnartyp. Med dessa förutsättningar ska hon ändå kunna sluta långt framme men hon ska smygas in i det längsta, säger kusken Johan Sedström.

5 Prins Norrgård – Han fick äntligen sätta nosen först senast och jag tycker det var välförtjänt eftersom han gått bra en längre tid. Jag har alltid trott på honom men vill nog se två fina prestationer på raken innan man drar några slutsatser. En liknande insats som senast bör duga långt igen. Inga ändringar, säger Kajsa Frick.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Jorma Kontio bäst i Finland - för 24:e gången

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson