Seattle Zet var reklamhästen för unge amatörtränaren Oscar Berglund. Men nu har stoet tvingats att avlivas efter en skada.

Sexåriga stoet Seattle Zet tävlade med fina framgångar för 22-årige Östersunds-amatören Oscar Berglund. Stoet syntes under fjolåret flera gånger i rikstoto-sammanhang och vann bland annat ett V75-lopp på Örebrotravet i oktober.

Men nu är stallets stjärna död. Efter en skada och upprepade operationer, tvingades man att avliva hästen på måndagen.

Seattle Zet. Foto: ALN

– Jag kommer aldrig att få uppleva något i närheten med det jag gjort med henne. För bara två månader sedan tog hon en V75-seger och nu är hon borta. Man förstår knappt vad som har hänt, säger Oscar Berglund till Östersunds-Posten.

Seattle Zet blev av en annan häst sparkad på ett bakben i hagen och en fraktur uppstod. Prognosen var först god, men komplikationer tillstötte och ytterligare en operation genomfördes. Men utan chans att kunna rädda den talangfyllda travaren.

– Hon fyllde nyss 6 år och känns som hon var i starten av sin karriär. Det känns så fruktansvärt och tråkigt att det skulle sluta så här. Men man får vara glad att man fick så fina säsonger med henne, säger Oscar till Östersunds-Posten.

Seattle Zet gjorde under sin karriär 28 starter, vann 8 lopp och sprang in 643 697 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tävlingsregler kan likställas i UET-länderna

Tävlingsregler kan likställas i UET-länderna

Vid Solvallas tävlingar i fredags gästades banan av Vincennes huvudfunktionärer. Målet är att långsiktigt kunna likställa en del av tävlingsreglerna som skiljer mellan olika travnationer.

Då det travades lunchtävlingar på Solvalla i fredags, var Vincennes domare liksom representanter för både det franska och de nordiska travförbunden på plats.

Petter Johansson. Foto: ALN

Svensk Travsports sportchef Petter Johansson och domarbasen Staffan Falk var värdar för mötet. Syftet var att diskutera möjligheterna att kunna likställa de olika ländernas regelverk.

– Att ena travvärldens regelverk vill så klart alla i slutändan. Det skulle underlätta spelutbyte mellan länder och det skulle göra sporten lättare att förstå för publiken. Men som i alla liknande processer värnar var och en gärna ”sina egna” hjärtefrågor, säger Petter Johansson i ett pressmeddelande från Svensk Travsport.

Framför allt tre punkter var de som diskuterades under mötet: möjligheterna att använda samma modell för startrutiner, synen på att diska för orent trav och möjligheten att ändra i resultatlistan; att flytta ned ekipage i listan.

Diskussionen kommer nu att föras vidare till det europeiska travförbundets, UET:s generalförsamling som hålls i Paris i samband med Prix d’Amérique.

– Förhoppningsvis kommer det något konkret resultat ut av det, som i så fall kanske kan börja gälla från nästa år. Och sen får vi gå vidare, för det finns ytterligare regler som borde likställas internationellt, säger Petter Johansson.

 Du kan läsa hela Svensk Travsports pressmeddelande här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Axevalla
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Axevalla

Tisdag: V64-tips till Axevalla

V64 Axevalla 12 januari

Omgången: Ingen utdelning på fyrorna igår och Jackpot med 3,5 miljoner att spela om för alla rätt då Axevalla kör V64. Några starka favoriter ser det ut som på förhand, och flerbong kan visa sig vettigt.

Bästa spiken: 12 Digital Collection (V64-5) visade form senast mot mycket bättre hästar och han har mött kulltoppar under 2015. Med bara nio konkurrenter kvar ska han blåsa till dem under slutvarvet.

Roligare spiken: 11 B.O.Ris (V64-4) är andrahandare bakom en storfavorit som var klen i lördags. V75-trea näst senast och jag tror att han sveper dem till slut.

V6-förslaget är på 2.016 kronor (enbart V6).

7-3 (1-5)

11-3-1-8-4-5-6-10-2-7-9-12 (11-3)

2/ 4-9-6-1-7-5-8-3 (2-4)

11 B.O.Ris (2-9)

12 Digital Collection (7-2)

13/ 2-1-9-10-7-11-6-3-4-12-5 (13-2)

2x12x1x1x1x12 x 4 = 1152 kr

2x12x9x1x1x1 x 4 = 864 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

12-13 x 1000

V64-1:

Ranking: A: 7 B: 3 C: 4-1-5

Spetsanalys: And Here I Am var snabb till spets senast och har bra spetschans med två strukna innanför. Kahleesi kan öppna rätt bra om hon travar, var snabb i Åby 5/11 och vid segern från bakspår.

Loppanalys: Favorit i femhästarsloppet är 7 And Here I Am som gick 13 sista halvvarvet från ledningen senast och visade fin inställning då han sträckte på sig sista biten för utmanande Diotima F. Gick med Tornadovagnen då och det såg han ut att trivas med och har två raka segrar i nya regin hos Peter Untersteiner. Bra chans igen och det är risk/chans att han sticker till ledningen, gjorde det i 11-öppning senast. Mycket bra segerchans!

Motbudet heter 3 Kahleesi som är ganska bra och senast höll emot bra från ledningen men kapabla Mellby Dashing var för tuff, trots galopp. Gick undan säkert från ledningen vid segern då hon kördes till spets efter 250 meter från bakspår. Åtgärdad efter senaste starten och fin i jobb meddelar Stenströmer.

Båth ligger lågt med 4 Roxy L.B. som inte är vässad och behöver loppet. Två streck bör räcka.

V64-2:

Ranking: A: 11-3-1 B: 8-4-5-6 C: 10-2-7-9-12 

Spetsanalys: Roly Poly har varit sådär från start och ska bli över, trots att de inte visat mycket snabbhet utifrån. Swift Success kördes till spets efter 200 i 12-öppning, och Amazing Dream har varit snabb med spår 6 och dessa är snabbast.

Loppanalys: 1 Roly Poly är jättefavorit på sina två raka segrar, men det har verkligen inte varit något imponerande intryck. Näst senast körde Benzon fram i dödens, klev hon förbi ledaren på långsidan men det var i tapptrav hon höll undan knappt. Senast drog Jepson tufft efter att ha fått hållas i lustempo och hästen gick undan med 20 meter sista halvvarvet i världens billigaste lopp. Stilen var inte bra då hon var rullig och skruttig. Normalt sett blir hon över, och tropts att hon möter klena hästar måste jag försöka välta henne. Här ska skrällen komma!

Svårt att säga vem som ska vinna, men det är bara att ta fram den breda penseln då alla rensar grymt bra och jag målar igen! 11 Gigi Follo har mött bättre hästar och hängde med fullgott som tvåa. Ska träna mersmakande efter litet uppehåll meddelar PU och hon är tidig.

5 Tindra och 4 Anastasia är de näsmast efter på spelet, men båda har varit ifrån – den sistnämnda sedan februari och har fortfarande aktionsproblem menar Anders. Tindra kördes rakt fram i andraspår senast och nådde andraplatsen i tät strid, men blev sjuk efter det. Svårbedömda!

Lägger 3 Tinas Joje före då den höll rätt bra i spåren sista 700 metrarna senast och har bra läge nu.

V64-3:

Ranking: A: 2 B: 4-9-6-1-7-5-8-3 C: – 

Spetsanalys: Makin It Easy har varit snabb med liknande läge, både spår 3 och 1 och är spetsfavorit.

Loppanalys: 4 Snow Breeze W.F. är favorit i nästa där endast nio ställer upp och det måste vara en favorit i fara! Han inledde lovande och vann 4/6 inledande starterna, men han är stor och det har varit problem med honom. Han satt fast med lite sparat näst senast, men senast travade han illa och smågalopperade några gånger och hängde mest med. Bergh själv upp, men måste vara sårbar.

Draget är 2 Makin It Easy som sköt till bra i snömodden på open stretch i lördags och var positiv. Perfekt läge och den troliga ledaren, sedan får vi se hur Preben gör om chefen kommer… Täta starter blir det, men det är en seg typ som bör väckas av det mer än knäckas. Utgång!

6 Desuper Filius är alltid betrodd men får sällan till det, Han duger gott här då han mött ganska mycket bättre hästar, senast vann Seedorf O.M.F. men Båth ligger lågt efter vila och hästen ska få loppet i första hand och körs snällt.

Före lägger jag 9 Dreamgirl River som mött bra ston och är bättre än raden, bra startrygg och kan överraska. Vidöppet lopp dock och jag tar alla på andra lappen.

V64-4:

Ranking: A: 11 B: 2-9-12-4-10 C: 7-6-5-8 

Spetsanalys: Två av fyra strukna på start och nu är det Bretagne som åker till ledningen – ifall han travar då han varit osäker med framspår. Bara två hästar på volten gör det lättare och Vikens Enjoy släpper.

Loppanalys: 9 Why Not Sensation är nästa Bergh-favorit jag måste syna då han är allt för stor! Han inledde med två styrkesegrar för Bergh och höll tappert efter tufft förstavarv på V75 dagen före Jul, men i lördags var han mest seg i långsamt upplopp. Täta starter är lurigt då banan var allt annat än bra i lördags och han verkade inte komma så bra ur det loppet…

11 B.O.Ris borde vinna detta då han är bra för vanliga lopp, han var trea på V75 bakom två bra hästar där Beppe Am vann och senast såg han stenklar ut via vida spår, men tappade fästet där ute i spåren och rappt avslutande Codebreaker slog av honom. Bra chans att mosa dem under slutvarvet och jag spikar som andrahandare!

Kapabel är 2 Bretagne som bör gå felfritt nu med bara två hästar på volten, men formen är dunkel efter vila och halsoperation. Sköter han sig och har form, ja då blir han svårslagen men känslan är att det fattas lite – och han är strulig och betrodd!

V64-5:

Ranking: A: 12 B: 7-2 C: 6-10-8-3-5-11-4

Spetsanalys: Nepals Dandy är klar spetsfavorit med vasse Jepson, spetsade enkelt från spår 2 och perfekt nedstruken till innerspår och lär testas i spets.

Loppanalys: 12 Digital Collection står för klassen i gänget och då han mött topphästar mest hela 2015 går han verkligen ner i klass. Senast var han favoritspelad, men lyckades inte slå av Je t’Aime Express som fått maska första varvet och underkant 10 sista 700 räckte inte. Han höll ifrån sig Furious Francis och dessa tre är alla mycket fina hästar. Formen vrakar återfunnen och dessa ska han städa av med en gäspning. Han siktas mot start i Frankrike efter detta, och det bör bli bra genomkörare. Robban kör säkert fram tidigt och övertar spets, men vinner oavsett löpning tror jag. Han har gått bra på Axevalla med, vann senaste besöket.

7 Kabal galopperade bort segern på upploppet senast efter dödensresa, och han är trång i gången och har varit nära göra så tidigare. Anders vill köra snällt nu, det kan bli rätt ändå i ganska litet fält och då han inte går inte på turordningen vid favoritstrykning så lägger jag tvåa.

2 Nepals Dandy är tredje med lite bättre chans, höll emot bra från spets senast. Tar spets igen, men släpper troligen om Robban kommer tidigt.

V64-6:

Ranking: A: 13 B: 2-1-9-10-7-11 C: 6-3-4-12-5

Spetsanalys: Ocean Brodde har varit snabb då han travat och borde testas i ledningen.

13 Digital Archive har en nästan lika passande uppgift som Collection i loppet före. Den här är dock inte lika stabil och han har svikit tidigare. Nu fungerade han fint med skor senast då han enkelt klev runt ett p21-gäng och det var faktiskt bra trav och intryck över upploppet då han länsade undan. Normalt sett vinner han detta, men då han varit ojämn tidigare och kanske kan riskera lite spår nöjer jag mig med utgång.

2 Lotus Raccon är klar andrahandare, och han ska så vara i brist på annat. Segern fick han till skänkt då ledande Waffel inte förlorat utan galopp 200 kvar. Då avgjorde han enkelt för drivning. Senast var det bättre motstånd och även om han fick gå lite på långsidan  blev han för stum till slut.

1 Ocean Brodde kan vara spetsskräll då han höll positivt senast efter för hårt tempo i spets, och han var slagen då han galopperade in mot upploppet. Gör favoriten bort sig kan han vinna och för lite spelad är han.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Romme
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Romme

Tisdag: V4-tips till Romme

V4 Romme 12/1

Omgången: Lunchtravet har förflyttat sig till Borlänge och Rommetravet. Låg sportslig klass förutom i V4-3 där vi bland annat får se kämpen Melker. Spelmässigt känns det roligare och jag har god tro på att få bort de flesta av favoriterna och spikar emot just nämnde Melker. Sedan kräver jag att få in minst en utgångshäst. Jag kompletterar även med en liten flerkupong med alla mina A-rankade hästar.

Spiken

10 Global Newsletter V4-3. LD-2

Utgångarna

6 Sabrina’s Master, 9 Rihanna Gel, 12 Forever Miracle & 13 Cut Him Some Slack V4-2

15 Rico Leejs V4-4

V4-förslag
1-3-5-6-8 (15-14)
A: 6-9-12-13. B: 1-2-3-4-5-7-8-10-11-14-15 (6-9)
10 Global Newsletter (8-3)
A: 15. B: 1-2-3-6-7-8-9-10-11-12-13-14 (15-8 )

Kupong 1: 5x15x1x1= 75 rader

Kupong 2: 5x4x1x13= 260 rader

335 rader/670 kronor

V4-förslag flerkupong
1-3-5-6-8 (15-14)
6-9-12-13 (15-14)
10 Global Newsletter (8-3)
15 Rico Leejs (8-11)

20 rader/40 kronor x 5 system= 200 kronor

Totalt 870 kronor.

LD-förslag
6,9,12,13 – 10 x 250 kr

Totalt 1000 kr


Loppanalys V4-1:

Ranking: A: 3-8-1-5-6. B: 15-14-13-9-10-7. C: 2-4.

Spetsanalysen: En felfri Ruus Otto öppnar bra och är min spetsfavorit. Han är dock osäker och hoppar han är det nog istället innerspårets Spang Ellesar som tar täten.

Loppanalysen: Ett kallblodslopp inleder och tipset till kuskförstärkta 3 Ruus Otto. Hästen är inte så tokig och näst senast höll han starkt i skymundan efter att ha blivit hängande i tredjespår större delen av loppet. Han var klart bra vid spetssegern 10/9 och Ove A Lindqvist upp känns jätteintressant. Skulle han nå ledningen igen blir han inte enkel att plocka ner till låga spelprocent.

Stor favorit blir 8 Eldodin och det är inte så konstigt då han varit rejäl vid två raka segrar. Senast hade jag 29 sista rundan och han är dessutom obesegrad tillsammans med Ohlsson. Bork Odin-sonen är dock inget att lita på utan kan galoppera lite närsomhelst och det känns givet att försöka fälla honom den här gången.

1 Spang Ellesar är inte heller så tokig och han har gjort två lopp efter vila. Senast kom han inte in i loppet men höll farten godkänt till slut på avstånd. Intressant utgångsläge den här gången och med rätt resa är han inte borta.

5 Löpeld tycker jag är en rejäl häst som oftast svarar för bra insatser. Spår fem är såklart inte optimalt men kommer ekipaget iväg från start är hästen inte sämre än någon annan och det är ett givet streck för mig.

Sista strecket till jätteskrällen 6 Skaffer Adrian som jag tycker har sett positiv ut i tre starter efter vila. Senast gick han fullt godkänt i skymundan och näst senast gick han bra efter en inledande galopp. Intressant utgångsläge och han står exempelvis 40 meter bättre till den här gången gentemot Odins My.

Just nämnde 15 Odins My har gjort det bra på slutet men innerspår på tillägg känns tufft och jag står över. Fem streck totalt.


Loppanalys V4-2:

Ranking: A: 6-9-13-12. B: 15-14-5-11-2-4-7-10-8-3-1. C: .

Spetsanalys: Sabrina’s Master är snabb ut och tar nog ledningen enkelt från sitt springspår.

Loppanalys: Ett öppet lopp där jag gör en utgångsgrupp av mina fyra A-hästar och sedan plockar med samtliga på garderingslappen. Tipset med viss tvekan till den knappa favoriten 6 Sabrina’s Master som borde leda väldigt länge. Senast höll han mest farten efter en vilsam resa men gången innan avslutade han godkänt i ett lopp som vanns av Dragon Powerfly. För tre starter sedan gick han i spets men gav sig helt över upploppet och kämpaglöden kan ifrågasättas. Det är dock billigare emot den här gången och han borde normalt sätt leda runt om men det är inget jag vill gå på.

9 Rihanna Gel galopperade bort skaplig pengar senast när kusken inte kunde hålla rakt spår över upploppet. Hästen var inte helt tom vid galoppen och näst senast var hon bra via 14 sista 700 ute i tredjespår. Sören upp igen känns som ett plus och klaffar det blir hon inte lätt att stå emot.

13 Cut Him Some Slack stumnade rejält senast efter att ha travat utanpå Goops Ready Ribb och det är väl inte så mycket att säga om. Gången före gick han i mål med krafter och kvar och såg fin ut. Det är enklare emot den här gången och han kan mycket väl visa sig vara starkast under slutrundan.

Sista häst i A-gruppen är 12 Forever Miracle som spurtade klart godkänt senast efter att ha fått lucka i slutsvängen. Gången före hängde sjuåringen med utan att få chansen och dessförinnan sköt han till vasst efter väldigt sen lucka. Formen känns bra och löser det sig från innerspåret på tillägg spurtar han ner många över upploppet.

Öppet värre bakom och jag fyller som sagt på med samtliga bakom dessa fyra.


Loppanalys V4-3:

Ranking: A: 10-8. B: 3-9-5. C: 4-1.

Spetsanalys: Rien Que Pour Toi var med i en 06-öppning (!) senast och tar ledningen initialt. Sedan är jag inne på att Ohlsson ryggar denne bakom bilen och på så sätt kommer före värste konkurrenten Melker och får överta innan ett halvvarv.

Loppanalys: Omgångens bästa lopp där 8 Melker blir favorit. Han visade återigen prov på sin otroliga vinnarskalle senast då han plockade ner Johan Roc den sista biten trots en tung inledning. Det var glädjande att se att han även fungerade med skor och det är klart att han kan vinna igen. De tre invändiga strykningarna är såklart en stor fördel men känslan är ändå att det på nytt blir en tung resa. När jag dessutom är inne på att värsta konkurrenten slinker igenom till ledningen måste jag därför ta chansen och spika emot.

Det är 10 Global Newsletter som jag alltså tror kommer igenom från start och får överta ledningen. Han var hårdare spelad än Melker senast men kördes då förvånansvärt passivt och gick i mål med krafter kvar efter sen lucka. Ohlsson upp den här gången är ett klart plus och skulle han komma till spets som jag är inne på blir jag mycket förvånad om man släpper igen. Hästen trivs ju i ledningen där han har vunnit 5 av 9 och han går även bra på Romme där han vunnit 3 av 5. Från spets tror jag han har bra chans att få revansch på favoriten men det kan även gå bakifrån och jag spikar på allt.

Mina B-hästar känns som klassen sämre men jag vill nämna att 3 Jasmine Frecia sett fin ut på slutet och hon är mycket bättre än resultatraden. Tidig för den som vill gardera vidare.


Loppanalys V4-4:

Ranking: A: 15. B: 8-11-14-7-9-13-12-10-2-1-3-6. C: -.

Spetsanalys: Mycket svårbedömt. Jag gissar på att springspårets Wagtail Luna snor åt sig täten.

Loppanalys: Ett lopp i Svensk Travsports Grundserie avslutar och det är väldigt låg klass på hästarna. Givna tipset dock till 15 Rico Leejs som känns som den bästa hästen och han har varit godkänd på slutet. Senast gick han hyggligt bakom Papidoux och gången före orkade han inte riktigt hela vägen efter ett tufft inledningstempo. Vid segern vann han i fin stil vid en 11-avslutning och löser det sig bara från tillägget tror jag han är starkast i det här gänget. Spik på flerkupongen och även utgångshäst på det stora systemet.

8 Mon Sejour tycker jag höll bra från ledningen senast och han fick bara stryk av duktige Oh My Ocean. Intressant utgångsläge och han är tidig bakom min vinnare.

11 The Last Crown är bra i grunden och hon har gjort tre starter för sin nya tränare. Hon inledde med seger men har inte varit bra i starterna därpå och har dessutom varit struken efter den senaste starten. En hel del frågetecken alltså men löper hon upp till sitt kunnande är hon tidig mot de här hästarna.

14 Stella Palema gick positivt i comebacken näst senast men var inte märkvärdig över lång distans senast. Ulf Eriksson upp är ett plus och prickar han starten kan ekipaget hamna bra till.

Bakom dessa fyra är det väldigt svårrankat. Jag tar med alla på garderingskupongen och värdet ligger nog i de som blir minst spelade.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Romme: "Gäller att han vaknat på rätt sida"
Nästa nyhet
V4 Romme: ”Gäller att han vaknat på rätt sida”

V4 Romme: ”Gäller att han vaknat på rätt sida”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han blandar och ger en hel del och det gäller att han vaknat på rätt sida. Främst tror jag inte att han ska i spets eftersom han vikit sig lite lätt i den positionen men då blir vi å andra sidan utlämnade. Från springspår kan jag säkert ta ledningen men vi får se hur han känns innan tävlingarna vilket får bestämma taktiken. Helt borta är han inte men jag tror det är ett ”spets, släpp och lucka till slut upplägg” som måste till för att så ska ske. Inga ändringar, säger Leif Witasp om Sabrina’s Master (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Rommetravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

8. Eldodin – Han är en väldigt kapabel häst men kan också agera stökigt. Därför är innerspåret inte alls det bästa för honom men trampar han bara iväg felfritt måste han givetvis ses med chans att vinna loppet. Inga ändringar, säger Jimmy Jonsson i stallet.

14. Faksi Linn – Hon gick bra efter sen lucka senast och har varit duktig varje gång när jag kört. Formen verkar det inte vara några fel på men härifrån behöver vi en hel del tur. Skulle det stämma med positionerna på vägen kan det väl bli en hygglig placering, säger kusken Kajsa Frick.

Lopp 2, V4-2

1. S.T.Fireball – Han var inte alls bra senast och måste visa uppryckning. Utgångsläget blev i alla fall vettigt för att ge honom en snäll resa men jag ligger lågt med segerförhoppningarna. Inga ändringar, säger Peter Eriksson.

4. Broadwitj – Han fungerade inte alls senast men trivdes inte på banan samtidigt som han inte ska gå bakifrån. Jag tror att han är allra bäst när han får vara med där framme direkt och jag hoppas vi kan hitta till ledningen. Skulle vi lyckas med det vill jag testa där och jag har kört hästen i jobb på slutet där allting verkat uppåt. Inga ändringar, säger kusken Rauno Pöllänen.

6. Sabrinas Master – Han blandar och ger en hel del och det gäller att han vaknat på rätt sida. Främst tror jag inte att han ska i spets eftersom han vikit sig lite lätt i den positionen men då blir vi å andra sidan utlämnade. Från springspår kan jag säkert ta ledningen men vi får se hur han känns innan tävlingarna vilket får bestämma taktiken. Helt borta är han inte men jag tror det är ett ”spets, släpp och lucka till slut upplägg” som måste till för att så ska ske. Inga ändringar, säger Leif Witasp.

11. Listas Spirit – Han har suttit fast nu ett par starter och sist löste det sig ju inte en meter. Det var trafikproblem hela vägen hem men hästen kändes riktigt fin och han borde få vinna snart. Han är dock inte typen som bara kliver runt dem utan man måste köra lite på chans. Jag håller tummarna för att marginalerna på vår sida denna gång så kan det vara dags, säger Kajsa Frick.

13. Cut Him Some Slack – Han fick dödens senast mot stentuffa hästar och att han inte räckte till då tycker jag var ursäktat. Jag tycker att han har tävlat på fint en längre tid och motståndsmässigt tycker jag han går ner i klass jämfört med vad han vant sig vid. Med rätt lopp från tillägg spurtar han ner många men för att klippa alla behövs det tur. Inga ändringar, säger Fredrik Pedersen.

Lopp 3, V4-3

5. Cool Style – Han känns väl förberedd inför sin comeback och har gått 16,5/1600 som snabbast inför detta. Jag är väldigt nöjd med honom men det kommer bli ett snällt upplägg och dessutom har jag en hel del respekt för Melker. En pallplats ska min häst absolut kunna mäkta med i detta sällskap men vi vinner nog inte denna gång. Skor och broddar är inget problem, säger Johan Sedström.

8. Melker – Han var otroligt bra senast och jag kan inte klaga på någon inför detta heller förutom läget som blev samma som på Eskilstuna. Den här gången kanske de släpper mig till ledningen för han visade igen senast att han inte är så lätt att tas med från dödens. Han plockade då ner en V75-häst på bra sätt och detta motstånd ser väl inte värre ut. Upprepar han senaste insatsen är han en given segerkandidat, säger Pierre Nyström.

9. Mr Miles – Han räckte inte till på V75 senast och hade nog behövt ett lopp i kroppen innan det eftersom han inte tävlat på en månad inför det. Detta lopp ligger bättre till i tiden och hästen känns fin på alla sätt och vis. Han är dock beroende av rätt resa men skulle vi komma rätt på det ska han kunna tjäna fina pengar. Inga ändringar, säger Fredrik Pedersen.

10. Global Newsletter – Han fick chansen för sent bakom Melker senast men sköt till bra när luckan kom. Hästen har varit duktig i flera starter nu och formen är jag inte orolig för. Som jag ser har loppets bästa hästar, min och Melker, fått dåliga lägen men skulle vi få ett bättre lopp än den ser väl detta inte helt omöjligt ut. Inga ändringar, säger Frida Olofsson.

Lopp 4, V4-4

1. Keeper’s Dream – Hon hänger mest bara med i loppen men tränaren sa att Tomas hade tyckt att hästen gick förbättrat på Bollnäs. Ändå tycker jag det ska mycket till om hon ska duga nu men smygläget är bra och härifrån kan det väl bli en skaplig peng om det klaffar, säger kusken Kajsa Frick.

3. Star Flyer – Han är en rätt fin fyraåring men springer alltjämt på treans växel. Sist satte vi på honom ett norskt huvudlag vilket fungerade bättre men han har mer att visa. Läget är bra men kan han vara trea-fyra är jag nöjd. Inga ändringar, säger Thomas Lönn.

8. Mon Sejour – Han har varit väldigt bra två gånger i rad och har väl bara fått stryk av bättre hästar båda starterna. Formen sitter där den ska och löser det sig bara från det här läget tror jag att han är med och gör upp om segern. Hästen är väldigt okomplicerad av sig och känns kanonfin för dagen. Inga ändringar, säger Peter Eriksson.

10. G.G’s Secretdream – Han har galopperat ett par gånger nu men senast tycker jag inte det var hans fel. Björn Goop körde upp i vingen så att den studsade tillbaka och då blev min häst generad. Jag tycker att han håller fin form och detta är en duglig häst i grunden. Står han på benen, samtidigt som det stämmer med positionerna på vägen, så är han inte helt borta. Inga ändringar, säger Pierre Nyström.

15. Rico Leejs – Han har nu fått ett par lopp i kroppen efter uppehåll och var duktig där på Romme. Sist tycker jag väl att han borde ha varit bättre men banan var aningen för lös för hans smak. Jag hoppas han presterar bättre nu och vi kommer sätta på honom någon form av norskt huvudlag. Förutsättningarna ser inte heller ut att vara de enklaste och jag tror vi får svårt att vinna, säger Jörgen S Eriksson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Skada konstaterad för Youana - blir borta länge

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson