On Track Piraten är på jakt efter sin tredje raka i Gulddivisionen och möter Ed You i comeback.

Årets tredje V75-omgång avgörs på Gävletravet denna lördag. Gulddivisionen, tillika Lars Axelssons lopp, är eftermiddagens clou.

Här får publiken åter se On Track Piraten som imponerat i sina två senaste starter – båda i Gulddivisionen på V75, senast finalerna annandag jul.

Ed You. Foto: ALN

Bland motståndet finns Robert Bergh-tränade Ed You som ju hade en strålande säsong 2014 med segrar både i Hugo Åbergs och UET Trotting Masters-finalen. Här gör han sin första start sedan slutet av augusti.

150 000 kronor är förstapriset och startlistan är:

2140 auto

1 Luckycharm Hanover – Örjan Kihlström
2 Aristocat Boko – Ulf Ohlsson
3 I Saw You – Åke Lindblom
4 Democrat – Torbjörn Jansson
5 Ed You – Robert Bergh
6 Allaballakaitoz – Jorma Kontio
7 Macho Gossip – Kaj Widell
8 Alvena Pele – Per Lennartsson
9 Francais du Gull – Erik Lindegren
10 Labero Broline – Daniel Wäjersten
11 On Track Piraten – Johnny Takter

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Bergsåker

Måndag: V4-tips till Bergsåker

V4 Bergsåker 11/1

Omgången: Bergsåker står som värd för dagens V4:a och det ser väldigt favoritbetonat ut så jag provar återigen med en flerkupong. Ulf Ohlsson kör bägge spikarna och normalt sett är det två toppchanser han sitter upp bakom. Bästa spiken tycker jag vi hittar i den tredje avdelningen där Kirikou bör leda runt om. Mellby Chamören spikas också i inledningen och här är enda orosmolnet startspåret men jag tycker hästen gav ett klassigt intryck senast så det bör gå vägen. Felfri har jag mycket svårt att se Markus Pihlströms nyförvärv förlora.

Bästa spiken

2 Kirikou V4-3

Kompletterande spiken

4 Mellby Charmören V4-1

V4-förslag
4 Mellby Charmören (3-10)
1-4-7 (5-12)
2 Kirikou (6-3)
2-3-4-5 (14-12)

12 rader/24 kronor X 40 system = 960 kronor.

LD-förslag
1,4 – 2 x 500 kr
Totalt 1000 kr


Loppanalys V4-1:

Ranking: A: 4. B: 3-10-1-6-13-5-2-15-14 C: 7-9-8-11.

Spetsanalysen: En felfri Livi Kingdom är min spetsfavorit men han liksom övriga tror jag släpper när Mellby Charmören ställer en tidig fråga.

Loppanalysen: Vi går ut hårt och spikar favoriten 4 Mellby Charmören som jag tror är ensam på banan om han travar iväg från sitt knepiga fjärdespår. Senast gjorde Going Kronos-sonen debut för Markus Pihlström och han avgjorde snyggt sista 100 och gav ett bra intryck. Han står otroligt billigt inne i sin klass och kommer att tjäna fina pengar framöver. Det låter positivt (som vanligt) från tränarhåll och han är säkert bättre med det senaste loppet i kroppen. Att det bara är fem hästar på startvolten är givetvis en klar fördel för felfri avgång då det blir lite mer plats i volten.  Ohlsson är ju dessutom rutinerad så jag tror det går vägen ifrån start. Jag tror dock att han vinner även med en kortare galopp och spiken känns trots allt given.

Skulle han ändå göra bort sig tror jag istället att 3 Livi Kingdom har en vettig chans att leda runt om. Han var rätt bra vid segern näst senast och står 20 meter bättre till gentemot min spik den här gången.

Det blir en hel del spel på 13 Trophy Wife och hon avgjorde i rätt skaplig stil senast. Fyraåringen har dock varit ojämn och utgångsläget med bakspår på tillägg är iskallt och hon måste ha tur för att vinna.

Loppanalys V4-2:

Ranking: A: 4-1-7. B: 5-12-11-15-13-3-10. C: 6-9-14-8-2.

Spetsanalys: Magic Miel, Amiral du Pommeu och Going Ribb är samtliga snabba ut. Amiral du Pommeu handikappas av ett knepigt fjärdespår och kan nog inte ta ledningen initialt. Fördel Magic Miel och jag blir inte helt överraskad om Sören testar i spets över den korta distansen.

Loppanalys: Sprinterlopp med voltstart och således en viktig inledning på loppet. Jag ger tipset till den knappe favoriten 4 Amiral du Pommeu som jag tror är bästa hästen. Senast fastnade han i ett V75-lopp efter att Djuse blivit tvingad att släppa spets när han fick en andra tryckare. Han såg bra ut över mål och gav dessutom ett rejält intryck vid två raka segrar före det. Fjärdespåret är inte optimalt men han har gått iväg från samma spår tidigare och som det känns ska han räknas oavsett position.

Jag lyfter upp 1 Magic Miel på den senaste insatsen då jag tycker att han spurtade bra och han tog in många längder på löftet Fonda Boko. Det var tredje starten efter vila och han har blivit bättre och bättre på slutet. Utgångsläget är väldigt intressant då han öppnar bra från start och jag blir inte förvånad om Sören testar i ledningen. Då kan det absolut räcka hela vägen men med lucka till slut från rygg ledaren är nog vinstchansen minst lika bra.

Sista strecket till betrodde 7 Going Ribb som i den senast starten vann ett liknande lopp på bra sätt. Motståndet är dock tuffare den här gången och missar han spets är han sårbar. Det är dock risk/chans att han kommer till ledningen igen och då blir han inte lätt att plocka ner och jag fegstreckar.

Dessa tre känns bättre klart bättre än övriga och bildar ett väldigt starkt trehästarlås. 12 Treess Ribston blir det en del spel på och han gick bra senast men tillägg över kort distans känns iskallt för den här lite tröga hästen.

Loppanalys V4-3:

Ranking: A: 2. B: 6-3-5-10-7-1. C: 4-8-9-11.

Spetsanalys: Kirikou är naturligt startsnabb och bör enkelt ta hand om ledningen från ett perfekt andraspår.

Loppanalys: Ett stolopp där vi hittar omgångens största favorit i 2 Kirkou. Jag måste hålla med om det är befogat och tycker att hon har bäst vinstchans i omgången. Motståndet är skralt och Juliano Star-dottern har varit bra på slutet. Senast hängde hon med bakom hästar i ett V75-lopp och gången före vann hon på bra sätt från ledningen via drygt 16 sista 1000. Stoet är snabb från start och har vunnit 6 av 9 från ledningen. Hon trivs dessutom med Ohlsson i vagnen och ekipaget har 5 segrar tillsammans. Nej, allt talar för att hon leder detta runt om och jag tycker det är en given spik trots det stora favoritskapet.

Bakom är det rätt öppet men 6 O.M.Annie Marje har smygform och var rätt hårt spelad mot min spik på Bergsåker 9/12. Skulle favoriten komma bort har nog Lars Nylanders häst en vettig chans att slå övriga.

Loppanalys V4-4:

Ranking: A: 2-4-3-5. B: 14-12-1-13-9-11. C: 15-6-10-8.

Spetsanalys: Åstrons Stjärna kördes i ledningen senast och höll rätt bra men jag tror ändå att Ohlsson kör sig till täten bakom Jervjegeren.

Loppanalys: Ett nordislopp avslutar och här har 3 Skummis chans att bilda ett ”staket” i programraden. Hästen har varit bra men det har samtidigt klaffat otroligt fint i varje start och Bork Odin-sonen har inte behövt göra något grovjobb vid någon av segrarna. Nu är utgångsläget lite vanskligt med innerspår på tillägg och det finns en liten chans/risk att han kan bli fastlåst även om det brukar lösa sig i kallblodsloppen.

Det känns dock givet att gardera och jag tycker det finns tre bra motbud. Tipset till 2 Jervjegeren som senast vann via underkant 33 sista 1000. Firma Tjomsland/Ohlsson har varit en lyckad kombination och stallet tror att Jervjegeren ska kunna gå en 31-tid. Gör han det blir han såklart väldigt svårslagen men han har varit struken för feber efter senaste starten så formen är nog lite tveksam.

Jag tycker att 4 Tåga Faksen är tidig och han gick bra senast då jag hade 31 sista 700 ute i tredjespår. Gången före galopperade han i segerstriden 150 meter från mål och helt klart har femåringen fart för att vinna ett sådant här lopp. Han öppnade rätt skapligt senast och Ove Ander lär försöka hålla kvar Skummis på innerspår så länge som möjligt. Skulle min tipsetta sedan galoppera bort sig kan nog Tåga Faksen hitta till ledningen och då blir han inte lätt att slå.

Sista strecket till 5 Järvsö Fräckis som var minst lika bra som Tåga Faksen senast. Han gick ute i fjärdespår sista 600 och höll farten starkt hela vägen in till mål. Det var första riktiga loppet på länge och sexåringen är säkert ännu bättre den här gången. Tränarkörd nu vilket såklart är ett litet minus men skulle hästen sköta sig igen är han tillräckligt bra för att kunna skrälla.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Bergsåker: "Kändes riktigt fin senast"
Nästa nyhet
V4 Bergsåker: ”Kändes riktigt fin senast”

V4 Bergsåker: ”Kändes riktigt fin senast”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han kändes riktigt fin senast men fick inte chansen vilket såklart kändes surt. De två segrarna innan det har jag varit desto nöjdare med givetvis och formen är på topp. Nu är han kanske ingen sprinter men på sin grundklass duger han ändå i detta sammanhang. Spåret kan innebära strul från start men travar han bara iväg ska han ses med chans. Samma utrustning som vanligt, säger Martin P Djuse om Amiral du Pommeau (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Bergsåker. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

4. Mellby Charmören – Han vann på ett väldigt övertygande sätt sist och detta är en V75-häst i framtiden tror jag. Det hr funnits ett par anledningar till att han inte har kommit längre med tanke på att han är fem år men nu är vi på rätt väg. Intrycket senast var i alla fall bra och vi kommer ta bort sulorna fram den här gången vilket jag tror kommer göra honom ännu bättre. Förutsättningarna ser passande ut och hästen är inte alls osäker av sig. Jag har goda segerförhoppningar, säger Markus Pihlström.

13. Trophy Wife – Hon tog två segrar i höstas och gjorde det ett bra sätt men har fått stå över tävlandet ett tag nu. Vi har dock tränat på ordentligt hela tiden och jag är inte särskilt orolig för formen. Hon duger i sällskapet men har ett utgångsläge som drar ner chanserna. Ändå tycker jag att hon inte behöver vara borta om det klaffar på vägen. Inga ändringar, säger Rickard Smidt.

Lopp 2, V4-2

4. Amiral du Pommeau – Han kändes riktigt fin senast men fick inte chansen vilket såklart kändes surt. De två segrarna innan det har jag varit desto nöjdare med givetvis och formen är på topp. Nu är han kanske ingen sprinter men på sin grundklass duger han ändå i detta sammanhang. Spåret kan innebära strul från start men travar han bara iväg ska han ses med chans. Samma utrustning som vanligt, säger Martin P Djuse.

5. Jeppe Yamoz – Han blev fast med en hel del krafter kvar senast och känns pigg i jobben efter det. Jag tycker att han verkar vara på gång och jag hoppas först och främst att han tar sig iväg ordentligt från spår fem. Får vi sedan rätt lopp, ja helst ledningen såklart, tror jag att han kan sluta långt framme. Inga ändringar, säger Linda S Hedström.

7. Going Ribb – Han var lite spänd innan loppet senast men efter 20-30 släppte det och sen kan man ju inte klaga på det han utförde. Han vann rätt lätt från ledningen med krafter kvar och han var så fin som man kunde hoppas. Jag vet att han har haft problem med både fräschören och psyket men allt kändes perfekt sist. Man kan ju hoppas på en repris och vi siktar mot ledningen igen så får man se, säger Micael Melander.

11. Mr Concept – Han måste verkligt visa bättring och har gått över i passgång varenda gång på sistone. Jag har ingen vettig förklaring till varför och hoppas han hittar stilen. Skulle alla bitar falla på plats duger han men tillägg över kort distans blir inte lätt att plocka in. På det hela taget vill jag ligga lite lågt men man får inte glömma att han kan en del i grunden. Inga ändringar, säger Lars Nylander.

13. Dreamer Doc – Han kändes fin senast men fick inte chansen. Formen är det således inga fel på och han kommer i stridsdugligt skick. Förutsättningarna är väl inte de lättaste så man får hoppas att de gasar på rejält där framme så att vi kan knäppa dem till slut. Med lite tur är han väl inte helt avsågad och vi kör som vanligt, säger Henrik Svensson.

Lopp 3, V4-3

2. Kirikou – Hon har varit väldigt duktig en längre tid så vi testade V75 utan att hon fick chansen fullt ut. Allt ser bra ut på förhand och denna uppgift känns överkomlig. fint startspår och Ulf Ohlsson borde betyda ledningen och därifrån känns hon svårslagen i nuvarande slag. Ställer bara inte vädret till det med ditresan tror jag vi kan åka hem med en seger. Vi testade en ny vagn senast, en Venator ”halvjänkarvagn”, och den fungerade fint. Vi kör med samma utrustning igen, säger Hans Widell.

3. Lindsey Vonn – Hon var skadad i somras och jag tycker ännu inte att hon kommit igång ordentligt efter det. Insatserna har väl kanske inte dåliga men jag förväntar mig mer. Tycker dock att de två senaste loppet varit aningen bättre och skulle hon leva upp till sitt kunnande duger hon i klassen. Inga ändringar, säger Martin P Djuse.

5. Gucci Zon – Hon satt fast med krafter kvar senast och hade inte startat på ett tag innan det. Jag tycker att hon tagit den genomköraren på ett bra sätt och borde vara bättre nu. Spåret är okej men att Kirikou fick drömläge minskar våra chanser att vinna. Det ser väl ut som att den spetsar och sen blir den nog svårslagen. Skulle den komma bort är vi aktuella och hon bör sluta långt framme hur som helst. Inga ändringar, säger Henrik Svensson.

6. O.M.Annie Marje – Hon var duktig på Umåker senast men kanske körde jag lite för sakta. Jag borde kanske ha tryckt på ännu mer i dödens men det förtar inte insatsen. Framför allt kändes hon mycket alertare än förut och jag är nöjd med henne. Propositionen är kanske inte den bästa för henne men som jag ser loppet är det väl Kirikou och Gucci Zon som är värst emot. Kan min vara trea-fyra är jag nöjd. Inga ändringar, säger Lars Nylander.

8. Damu Cherry – Hon gjorde första starten efter uppehåll senast och jag var nöjd trots tt vi inte fick något resultat med oss. Det blev en strulig resa men Uffe tyckte att hästen avslutade bra. Den här gången känns vi bortlottade men ska man strecka på i detta lopp är hon väl en av dem. Inga ändringar, säger Martin P Djuse.

11. May Lear – Hon stod för en bra insats som trea senast men det var också i enklare sällskap. Formen tycker jag inte att det är någon fara med men utgångsläget ställer till det. Nu trivs hon allra bäst i ryggar och skulle vi få lifta med in i det längsta har hon alltid en pollett till slut. Samma balans som vanligt, säger Rickard Smidt.

Lopp 4, V4-4

2. Jervjegeren – Han har bara gjort en start på svenska mark men var duktig då. Han var hängande i spåren första femhundra men fick sedan överta ledningen och stegade undan på ett bra sätt.  Nu har det blivit en månad mellan starterna men skulle vi komma till ledningen och få dra i jämnt tempo tror jag vi ska kunna ge Skummis en match. Inga ändringar, säger Jimmy Jonsson i stallet.

12. K.A.Pabel – Han har en väldigt fin resultatrad och verkar ha funnit sig själv efter att ha strulat till det för sig tidigare. Mitt intryck är kanske att raden är aningen smickrande och jag tror det blir svårt att slå de bästa denna gång. Tjänar vi en hygglig slant är det bra, säger kusken Micael Melander.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dubbel svenskglädje på Vincennes
Nästa nyhet
Dubbel svenskglädje på Vincennes

Dubbel svenskglädje på Vincennes

Svenskarna tog väl för sig av priskakan när det travades på Vincennes under söndagen. Både Call Me Keeper och Your Highness skådades i vinnarcirkeln.

Call Me Keeper tog två raka segrar på Vincennes förra vintern. På söndagen var Daniel Redén-träningen tillbaka i vinnarcirkeln på Paris-banan. Björn Goop körde den favoritspelade hästen till seger i ett race för sexåringarna.

Call Me Keeper trivs på Vincennes. Foto: ALN

Call Me Keeper avancerades fram mot ledningen efter cirka 1200 meter körda. Med i loppet var även Calvin Borel som tidigt tog sig en kortare galopp, men snart tog fart igen och nådde dödens på sin landsman.

Calvin Borel mattades dock efter sin tunga resa och var slagen in på upploppet. Call Me Keeper, som ryckt undan med några längder, fick i stället ta emot en friskt avslutande Avenir de Blay (13,4) den sista biten men svensken svarade ut säkert och tog segern på 1.13,3 över 2700 meter.

Förstapriset i loppet var 29 700 euro. Lutfi Kolgjini-tränade Radieux (14,2), körd av Matthieu Abrivard levererade en pigg avslutning och kom i mål som fyra.

***

Your Highness vann igen. Foto: ALN

I Prix de Lille var Your Highness, som gjorde sin fjärde start i regi Fabrice Souloy, stor favorit och stoet redde också mycket enkelt ut uppgiften.

Franck Nivard fick en bra start med Your Highness som med tusen meter kvar av loppet körde fram till ledningen. Genom sista sväng lät Nivard det svenska stoet gasa iväg med några längder och utmanarna skulle aldrig komma i någon särskilt farlig närhet.

Your Highness vann väldigt lätt i helfin stil och klockades till 1.12,7a över 2100 meter. Den här segern var värd 39 600 euro.

Både Increased Workload och Poochai var med i loppet och var bra med från början, men tröttnade när det drog ihop sig och slutade i det slagna fältet.

***

Nivard. Foto: ALN

Prix du Calvados reds som ett sista genrep inför Prix de Cornulier, vinnaren av loppet kommer dock inte vara med om två veckor. Valacken Texas de l’Iton, som är utestängd från Cornulier, noterades nämligen åter för en ny fin framgång under sadel.

För Franck Nivard tog Texas de l’Iton segern efter att ha avancerats fram hastigt utvändigt om Olmo Holz i uppförsbacken, övertagit och sedan säkert hållit undan för bra avslutande Ukerzla du Benjo och Américaine sista biten.

Förstapriset var hela 67 500 euro och vinnaren gick i mål på 1.13,8 över 2850 meter. Favoritskapet delades mellan Ustinof du Vivier som tröttnade i ledningen och Anna Mix som fick en usel start och sedan aldrig var med i loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tony Wallin borta en månad - bröt handen
Nästa nyhet
Tony Wallin borta en månad – bröt handen

Tony Wallin borta en månad – bröt handen

Eskilstunas Tony Wallin kommer inte att ses i loppen den närmaste månaden. En fraktur i handen är orsaken.

Sundbhyholms-tränaren Tony Wallin övertog pappa Kjells tränarrörelse vid årsskiftet, men någon särskilt bra start på året har det inte blivit för 38-åringen.

Efter en träningsrunda i fredags hamnade Tony i backen och ådrog sig en fraktur i höger hand. Därför tvingas han nu gå med gips i fyra veckor framöver.

– Var ute med en besvärlig unghäst i dag och for i backen. Resultatet blev ett brutet ben i handen och fyra veckor i gips. Synd att det är högerhanden som jag använder till att diska, städa och laga mat, skriver han på Team Wallins Facebook-sida.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Youana skadad efter V75-starten på Åby

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson