28 hästar kvarstår i Prix de Belgique när anmälningarna gick ut på måndagen. Bland hästarna finns Mosaique Face och Oasis Bi.

Det är denna söndag som de sista bitarna läggs i Prix d’Amérique-pusslet. Det sista ”B-loppet” Prix de Belgique ska köras på Vincennes.

När anmälningstiden till loppet gick ut på måndagsmorgonen var 28 hästar anmälda till loppet som maximalt kommer att ge plats åt 18 startande.

Oasis Bi. Foto: ALN

Ett tillägg på 25 meter läggs på de hästar som tjänat mer än 1,181 miljoner euro och i den kategorin finns bara två anmälda: Mosaique Face och Prix d’Amérique-vinnaren Up And Quick.

Andra svensktränade hästar som ser ut att kunna få en plats i loppet är Oasis Bi, Kadett C.D. och El Mago Pellini. Anmälda är även de båda norska hoppen Support Justice och Lionel, där den senare redan är klar för PdA efter sin seger i Prix Tenor de Baune.

Den stora förhandsfavoriten inför PdA, Bold Eagle, kvarstår som anmäld även i Prix de Belgique. Andra intressanta namn i den preliminära listan är Un Mec d’Héripré, Voltigeur de Myrt, Robert Bi och Amiral Sacha.

Prix de Belgique körs över grunddistansen 2850 meter och har ett förstapris på 54 000 euro. Den definitiva startlistan blir klar på torsdag.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Eric Raffin: ”Support Justice är en topphäst”

Eric Raffin: ”Support Justice är en topphäst”

Support Justice testades i ett snabbjobb på Vincennes under söndagen. Kusken Eric Raffin syntes mycket belåten.

Norska stjärnan Support Justice är sedan några dagar på plats i Paris för att starta i det franska vintermeetingets mest prestigefyllda lopp.

Startar i Prix de Belgique. Foto: ALN

Inför söndagens tävlingar på Vincennes var det norska hoppet ute på banan för att testas i ett snabbjobb med Eric Raffin i sulkyn. Den franska toppdrivern ska köra hästen i Prix de Belgique.

– Han kändes fantastiskt fin. Han kan gå lika fort utför som uppför i backen och det är ett väldigt gott tecken. Hästen kändes smidig och stark och det är inte svårt att känna att det här är en topphäst, var Raffins omdöme enligt tgn.no.

Tränaren Geir Vegard Gundersen laddar nu Support Justice mot en start i Prix de Belgique på söndag. Efter det loppet är förhoppningarna att sjuåringen ska vara helt klar för Prix d’Amérique fjorton dagar senare.

Du kan se Support Justice snabbjobb här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Anna Mix får inte starta i volt - på två månader
Nästa nyhet
Anna Mix får inte starta i volt – på två månader

Anna Mix får inte starta i volt – på två månader

Det blir ingen start i Prix de Cornulier för Anna Mix. Toppstoet fick på söndagen ett två månaders startförbud i voltstartslopp.

Den av Franck Leblanc tränade Anna Mix, räknas som ett av Frankrikes bästa ston och skulle på söndagen ställa upp i fina montéloppet Prix du Calvados på Vincennes.

Raffin. Foto: ALN

Loppet var tänkt som ett genrep inför Prix de Cornulier om två veckor, men i det loppet får nu Anna Mix inte vara med.

Den favoritspelade hästen hade stora svårigheter att ta sig ut på banan i startögonblicket, lyckades för Eric Raffin att med nöd och näppe ta sig ur volten, men långt efter övriga och deltog sedan aldrig i loppet.

Det var något som Vincennes domare inte såg med på blida ögon. Därför har Anna Mix nu fått en avstängning från samtliga voltstartslopp i Frankrike två månader framöver, skriver franska Equidia.

Fjolårets Prix de Paris-tvåa är därmed borta från Prix de Cornulier och Prix d’Amérique dit hon med stor sannolikhet kvalade in via sin andraplats i Prix de Bretagne.

Emellertid får Anna Mix fortsatt starta i autostartslopp under perioden.

Läs även: Dubbel svenskglädje på Vincennes

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Måndag: V64-tips till Färjestad

V64 Färjestad 11 januari

Omgången: Det har snöat rejält i Karlstad och risk för vinterföre, även om man gör vad som går för att forsla bort all snö. Luriga förutsättningar med andra ord, och det brukar öka skrällchansen.    

Bästa spiken: 3 Kalle (V64-3) är kraftigt på gång hos Robert Bergh och vi tror att han avgör detta ganska enkelt sista halvvarvet. Stark herre som gynnas av krävande bana och skor!

V6-förslaget är på 1.960 kronor (enbart V6).

8-10-7-1 (4-3)

10-4-7-5-3 (2-9)

3 Kalle (5-7)

3-5-2-7-12-1-6 (11-9)

9-5-2-11-4-3-12 (8-7)

1-7 (13-8 )

4x5x1x7x7x2 = 1960 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

5,9 – 1 x 350

5,9 – 7 x 150

V64-1:

Ranking: A: 8-10-7-1 B: 4-3-2-9 C: 6-5

Spetsanalys: Oviss spetskamp, men så bra som Wistful Born öppnar under sadel borde det bli spets till att börja med. Kommer någon från tillägg tidigt och testar?

Loppanalys: Struliga favoriter och vi streckar totalt fyra hästar. 7 Te Freddo Knick är bästa hästen, men han agerar korkat och senast var dumgalopp efter 600 meter och dagen förstörd på V75. Enklare hästar nu och han står sig väl, men skor och troligen broddar runt om är klart tveksamt då han har lättare att slå ihop med den balansen.

1 Darius Boko har gjort två lopp som valack, men senast var han inte bra och galopperade bort sig. Han har galopperat i 7/11 starter och det lär vara felfritt som gäller i första hand. Han har fin kapacitet, men även han för strulig som hårt betrodd.

Vi drar upp två andra överst och tippar 8 Smirre Creek som visade fin form senast via snabb repa över långsidan och är sämst (troligen) tvåa utan galopp på upploppet. 10 Zivertson har inte haft glid, näst senast bra upplopp efter invändig resa och det var långt ifrån tomt över mål i ledarryggen senast där han sitter fast än idag…

V64-2:

Ranking: A: 10-4-7 B: 5-3 C: 2-9-1-8 

Spetsanalys: Köla Olympia som släpper till Vollanfaks är det naturliga tipset vad gäller spetsstriden. Vollanfaks kördes till spets efter 300 meter vid senaste segern.

Loppanalys: 10 Myhreng Jerker är ett par klasser över de han nu möter vad gäller kapacitet, men det som ligger honom i fatet är att han nära till galopp, och två senaste starterna med volt har det inte varit nära felfritt då han blir väldigt stressad. Nu står han bra till för felfritt lopp, ingen häst på utsidan så Mikkelborg kan ta det lugnt och låta hästen trava in sig. Han avgjorde med en gäspning senast via fint lopp i draget, men bröt ner en del och det är ingen man vill sätta kåken på. Nästan 70% av spelet är för mycket då han har galopp 3/5 senaste loppen. Vi kan nämna att han toppspurtade i Norska Derbyt som fyra, och sköter han sig vinner han.

Fyra motbud garderar vi med. 4 Vollanfaks såklart som drog undan till säker seger med liknande uppgift näst senast och borde ha bra chans att komma till lendingen. Vill dra undan sista varvet och det passar Micke bra, han vill också göra det…

7 Bilbo B.S. gick bra i skymundan senast då han ståd 20 meter sämre till mot Vollanfaks den gången och fick jobba mycket på egen hand utan sällskap. För lite spelad!

5 Lysjö Mocca är inte lätt att lura först, men hon står bra inne i loppet och har varit lite positiv i de senaste loppen och viss skrällchans. Slutligen 3 Köla Olympia som inte hade någon tur med ryggarna senast, borde få ledarryggen och gör favoriten bort sig kan hon ramla in!

V64-3:

Ranking: A: 3 B: 5-7 C: 4-1-2-8-6

Spetsanalys: Goldomaster bör hålla ut Traveling Man är enligt uppgift vill man köra denne i spets.

Loppanalys: Gamla slitare i snabbloppet där 7 Traveling Man är favorit, men det kommer jämna till sig när det blir avslag på honom med skor runt om. Han har tagit sina tre raka segrar barfota runt om, och inte vunnit med skor på nästan sex år! Borde få svar om spets då han inte ska vara lika snabb med skor. Från dödens vinner han knappast med skor och broddar, efter lite vila på snöig bana.

Vi tror att 3 Kalle bara vinner detta och spikar honom. han har varit trögstartat hos Bergh och först i tredje starten vann han senast. Det var på rejält vis då han plockade ner en tapper Henke Diablo, och kanske inte jätteövertygande. Bra skalle visade han och han blir allt spänstigare. Detta borde bli perfekt kört med duell där framme mellan favoriten och 5 Goldomaster som man vill köra i ledningen. Denne är bättre än raden och inte alls ofarlig, men vi räknar med att Kalle matar ner dem i snömodden. Banan och förutsättningarna bör vara bra för starke Kalle och vi spikar som andrahandare!

V64-4:

Ranking: A: 3-5 B: 2-7-12-1-6 C: 11-9-10 

Spetsanalys: Quetty Frontline försöker ta emot Amazing Doc och Envie de Paris och det känns som jämn start, lite fördel den sistnämnda.

Loppanalys: 1 Quetty Frontline är favorit, men det kan inte vara rätt. Hon sprang hem ett skräplopp utan att övertyga det minsta från spets senast och måste vara bättre för att reda ut detta. Viss spetschans, men kan bli strul och hon brukar tappa travet om hon måste öppna snabbt.

3 Amazing Doc kan vara vinnaren, Magnus låter ovanligt uppåt och hästen visade fin kapacitet vid senaste segern då det var på lätta fötter hon lämnade dem över upploppet. Dock var det barfota, men hon visade senast att skor fungerar. Det var inte för dessa hon galopperade utan hon klarade inte volten. Bilstart nu, chans till ledningen i andravågen och då vinner hon normalt.

5 Ice Wine är tidig då hon har spurtat bra två gånger utan att hinna fram, detta på Solvalla mot minst lika bra hästar. Är formen bara hygglig kan det bli seger nu, vi gillade upploppet senast då hon lyftes ut. Tänkbart att använda dessa som utgång, då loppet är lite skrällbetonat.

Vi nämner två skrällar, 2 Cremona gick bra repa senast och borde hamna bättre på det nu med andraspår direkt och 7 Vega var positiv i ny regi senast då hon kom loss sent men gick med bra steg in i mål.

V64-5:

Ranking: A: 9-5 B: 2-11-4-3-12-8-7-1 C: 6 

Spetsanalys: Full körning att vänta då alla med framspår är snabba och Inception borde komma till spets om kusken vill. Walker Jade är säkert ”Orginal Ludde” intresserad med, öppnade snabbt vid segern i Norge och gjort så flera gånger tidigare.

Loppanalys: Mycket öppet lopp och lite alla mot alla. Vi chanstippar 9 A Beautiful Cut som har bra styrka och går till mål vilket är bra egenskap då banan lär vara krävande och öppningen blir tuff där framme. Bra startrygg i 2 Inception och lopp i kroppen gör honom intressant då det knappast blir ”drag” på Horpestad.

5 Hot Point måste passas på fräna intrycket senast då han via en 12-repa bara försvann ifrån dem sista halvvarvet. Jepson upp och borde bli passande tempo, då han ska sitta bra till med kvicka fötter. Se upp som lite spelad!

Favoriterna då? 3 Importedfrmdetroit fick det kört i halsen vid segern och gick förbi, men senast var han trist från spets som 16 för tio-spelad. Ska smygas nu, men måste ha klaff. Bättre är 11 Varenne Avenue som har två lopp i kroppen och uppåt, och avgjorde säkert senast. Magnus låter osäker och det måste nog klaffa rätt bra från det läget. Två för mycket spelade i öppet lopp!

V64-6:

Ranking: A: 1-7 B: 13-8-12-4 C: 5-3-10-9-6-2-11

Spetsanalys: Det finns chans att Magnus håller spets med You to Lovely då det inte är jättesnabba hästar med, och hon lär vara bättre från start för honom. Missar hon så ska Moberg kunna köra till spets efter en bit med Bella Jaam.

Loppanalys: 13 Gaia Sund har varit summor bättre senaste starterna, eller främst senast då hon var riktigt bra helt enkelt. Näst senast ramlade hon undan från spets i som vanligt trist stil. Men senast speedade hun runt dem i vida spår trots rejäl startgalopp! Runt 13,5/1600 meter klockades hon till och hon har knallform. Nu är det ändå fel uppgift, hon är en sprinter och 500 meter extra är tveksamt för henne och från tillägg måste hon runda alla. Vi står över!

1 You to Lovely gör mycket intressant debut för Magnus Jakobssom för hon är härligt fartfylld och borde ha massor att hämta framöver. Det låter inte stenkast från Magnus, men hon har jobbat 18 full väg och det ska räcka för detta bleka sällskap. Det kan strula då hon varit vass tidigare, och hamnar hon en bit ner på innerspår blir det ju värre. Många kommer hamna på henne och vi dubblar med 7 Bella Jaam som borde ha bra spetschans, efter en bit, om Magnus blir över. Hon kan massor och att hon vilat lite är inget minus då hon var rent grym efter paus då hon återkom i augusti och bara blåste runt överlägset på 14,9 full väg! Hon missgynnas av skor menar Moberg, men har jobbat 20-fart på bra vis. Bra dubbling och kul lås där favoriten rycks bort!

Tipsredaktör: Redaktionen, travnet.se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
On Track Piraten möter Ed You i comeback
Nästa nyhet
On Track Piraten möter Ed You i comeback

On Track Piraten möter Ed You i comeback

On Track Piraten är på jakt efter sin tredje raka i Gulddivisionen och möter Ed You i comeback.

Årets tredje V75-omgång avgörs på Gävletravet denna lördag. Gulddivisionen, tillika Lars Axelssons lopp, är eftermiddagens clou.

Här får publiken åter se On Track Piraten som imponerat i sina två senaste starter – båda i Gulddivisionen på V75, senast finalerna annandag jul.

Ed You. Foto: ALN

Bland motståndet finns Robert Bergh-tränade Ed You som ju hade en strålande säsong 2014 med segrar både i Hugo Åbergs och UET Trotting Masters-finalen. Här gör han sin första start sedan slutet av augusti.

150 000 kronor är förstapriset och startlistan är:

2140 auto

1 Luckycharm Hanover – Örjan Kihlström
2 Aristocat Boko – Ulf Ohlsson
3 I Saw You – Åke Lindblom
4 Democrat – Torbjörn Jansson
5 Ed You – Robert Bergh
6 Allaballakaitoz – Jorma Kontio
7 Macho Gossip – Kaj Widell
8 Alvena Pele – Per Lennartsson
9 Francais du Gull – Erik Lindegren
10 Labero Broline – Daniel Wäjersten
11 On Track Piraten – Johnny Takter

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Bergsåker

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson