Det blev ny succé för Food Money. Valacken bombade på i ledningen hela vägen när han hemförde Romme-heatet.

Årets första V75-meny dukades upp på ett vintrigt Romme under lördagen. Men det skulle ändå komma att gå undan rejält i eftermiddagens clou Rommeheatet, omgångens Gulddivisionen.

”Blocket-hästen” Food Money tog förstapriset på 150 000 kronor efter att ha stormat fram i ledningen – och hållit hela vägen till mål för Jennifer Tillman som fått en lysande start på 2016. På nyårsdagen tog hon en trippel på Mantorp.

Full gas för Food Money. Foto: ALN

– Armarna är lite möra, men han var otroligt laddad i dag. Kanske var det så att han behövde springa av sig lite. Jag kände redan när vi körde upp mot bilen att det bara var ledningen som gällde i dag. De kom närmare, men jag förstod att han skulle gå hela vägen i mål när vi ryckte huvan. Det är en riktigt bra häst, sa Jennifer Tillman i segerintervjun.

Det var alltså en riktigt laddad Food Money som gasade till täten och öppnade första halvvarvet efter 09,5. Tillman kunde med fullt sjå lugna ned farten till 13,5 på varvet men över sista bortre drog Food Money upp tempot igen.

Jezek och Tillman flankerar Food Money. Foto: ALN

On Hold, som gått i dödens mest hela loppet, blev allt mer närgången genom sista sväng och fritt från vinnarhålet hittade Cool Keeper. In på upploppet utvecklades en häftig kamp de tre emellan, men Food Money vägrade att släppa någon förbi sig.

– På sista bortre trodde jag att han kanske brukat lite för mycket av sin krafter, men han har lite skalle…, sa tränaren Thomas Jezek.

Segertiden skrevs till under förhållanden goda 1.12,8a över full väg. On Hold tapper som tvåa och Cool Keeper tog tredjepriset.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Vincennes: Äntligen för Donttellmeanymore

Vincennes: Äntligen för Donttellmeanymore

Efter fem raka andrapris var det äntligen dags för Donttellmeanymore att få sin fullträff i Frankrike. Svensken tog en säker seger på Vincennes.

Svenskägde Dontellmeanymore har varit i träning hos Fabrice Souloy sedan i höstas och radat upp andraprisen – fem raka. Men i Prix de Saint-Marie-du-Mont för sjuåringarna på Vincennes på lördagen kom den förlösande fullträffen.

Franck Nivard körde favoritspelade Donttellmeanymore som kom fram i dödens på Painting Wise som i sin tur övertagit täten från Rocket Zet och Björn Goop.

Oflyt för Shiraz. Foto: ALN

När det var upploppsdags blev det en rejält tilltrasslad situation där Rocket Zet krokade ihop med Painting Wise och fick segermöjligheterna spolierade. Samtidigt gick Shiraz Brodde över i galopp i ett läge där han såg ut att kunna utmana om segern.

Men för Dontellmeanymore flöt det å andra sidan perfekt och han kunde länsa undan med flera längder sista biten. Förstapriset på 22 500 euro togs på tiden 1.12,8a över 2100 meter.

Rocket Zet kom i mål som tvåa men diskades efter ett par galoppsteg i den krånliga situationen. Svenskt ändå på silverplats: Peter G Norman-tränade Mystery Love (13,3) gick en bra avslutning för David Thomain. Sofia Aronsson-tränade Mr Looba Looba tog fjärdepriset, medan Lutfi Kolgjinis Viking America slutade sjua.

***

Viking Va Bene gör det bra i Frankrike. Foto: ALN

Norske Viking Va Bene fortsätter att göra starka lopp i Frankrike i regi Fabrice Souloy. Efter sin seger på Vincennes senast, blev det nu ett andrapris i Prix de Bar-le-Duc, med Franck Nivard i vagnen.

Sexåringen klev fram i dödens på ledande Dante Boko och Adrian Kolgjini när en dryg kilometer återstod. Dante Boko var dock tidigt slagen och Viking Va Bene övertog genom sista sväng.

Men över upploppet arbetade Altesse du Mirel säkert ned starke Viking Va Bene, som fick se sig slagen en tiondel långsammare än vinnaren som noterade 1.14,6 över 2850 meter. Förstapriset här var 47 250 euro. Det är Pierre Vercruysse som tränar och körde Altesse du Mirel.

El Mago Pellini gick ett starkt avslut och kom i mål som fyra på 1.14,2 över 2875 meter. Falcon Håleryd slutade åtta efter en invändig resa. Dante Boko slutade oplacerad.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fullträff i Paris för Donna di Quattro
Nästa nyhet
Fullträff i Paris för Donna di Quattro

Fullträff i Paris för Donna di Quattro

Det blev en pangtart på det nya året för Donna di Quattro. Svenskan imponerade när hon vann på Vincennes under nyårsdagen.

I mitten av oktober segrade Tomas Malmqvist-tränade Donna di Quattro på Vincennes. När banan öppnade upp för 2016 med tävlingar redan på nyårsdagen var det nyblivna sexåriga stoet tillbaka i vinnarcirkeln.

Det var Franck Ouvrie som skötte tömmarna bakom Donna di Quattro i fredagens quinté-lopp, Prix d’Angoulême, med ett förstapris på fina 40 500 euro.

Malmqvist tränar. Foto: ALN

Pengar som alltså Donna di Quattro kunde lägga beslag på. Det efter en stark insats över kolstybben. Ouvrie attackerade och kunde överta ledningen efter 1100 meter som avverkats på 09,2.

Tempot hölls fortsatt tufft genom sista sväng när anfallen drogs upp, men det svenska stoet försvarade sig. Akido och Franck Nivard kom med en virvlande avslutning sista biten, men Donna di Quattro höll undan säkert.

Segertiden stannade vid 1.12,3a över 2100 meter. Svenskfödda Air Frame (12,5) gick en bra avslutning och slutade fyra. Lutfi Kolgjini-tränade Archangel Am (12,8) blev åtta efter en resa mestadels invändigt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Alla banchampions 2015 - Ulf Ohlsson tog sju
Nästa nyhet
Alla banchampions 2015 – Ulf Ohlsson tog sju

Alla banchampions 2015 – Ulf Ohlsson tog sju

Travåret 2015 är avslutat. Liksom tidigare var det Ulf Ohlsson som blev landets meste champion – i år tog han hela sju titlar.

Åby blev på nyårsaftonen den sista banan att kora sin kuskchampion för 2015. Björn Goop tog titeln och det var hans sjätte championat under året.

Johan Untersteiner tog två titlar. Foto: ALN

Snäppet värre var emellertid Ulf Ohlsson – landets mest beresta kusk tog i år titeln på hela sju banor. Imponerande kuriosa är att Ohlsson faktiskt tävlade på 27 av de 32 banor i Sverige som hade tävlingar under året – och vann på samtliga.

Ytterligare fyra kuskar tog dubbla titlar: Jan Norberg, Magnus Jakobsson, Jorma Kontio och Johan Untersteiner.

Här är samtliga banchampions 2015:

Arvika: Magnus Jakobsson
Axevalla: Björn Goop
Bergsåker: Ulf Ohlsson
Boden: Hanna Olofsson
Bollnäs: Ulf Ohlsson
Dannero: Robert Bergh
Eskilstuna: Jorma Kontio
Färjestad: Björn Goop
Gävle: Ulf Ohlsson
Hagmyren: Ulf Ohlsson
Halmstad: Johan Untersteiner
Hoting: Rikard N Skoglund
Jägersro: Johnny Takter
Kalmar: Johan Untersteiner
Karlshamn: Kim Eriksson
Lindesberg: Jorma Kontio
Lycksele: John Östman
Mantorp: Björn Goop
Oviken: Jan-Olof Johansson
Romme: Ulf Ohlsson
Rättvik: Ulf Ohlsson
Skellefteå: Sandra Eriksson
Solvalla: Örjan Kihlström
Solänget: Jan Norberg
Tingsryd: tävlade inte 2015
Umåker: Jan Norberg
Vaggeryd: Peter Untersteiner
Visby: Thomas Jonsson
Åby: Björn Goop
Åmål: Björn Goop
Årjäng: Magnus Jakobsson
Örebro: Björn Goop
Östersund: Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lördag: V75-tips till Romme
Nästa nyhet
Lördag: V75-tips till Romme

Lördag: V75-tips till Romme

V75 Romme 2/1

Omgången: Jackpot när årets första V75-omgång avgörs på Rommetravet utanför Borlänge. Det är en rätt intressant omgång med flera öppna lopp och med ett par svaga favoriter. Min spik kommer i den avslutande avdelningen där formtoppade Bolt Boko förhoppningsvis leder runt om i en ganska klen silverdivision. Utöver en spik har jag också krav på att minst en av tre utgångshästar ska vinna för att ha chans till sju rätt.

Spiken

2 Bolt Boko V75-7: Formtoppad och är min spetsfavorit. Väl i ledningen är det toppchans över den korta distansen och det finns även frågetecken på flera av de värsta konkurrenterna.

Låset

2 Food Money & 6 On Hold V75-3: Känns som de två klart tuffaste hästarna i en svag gulddivision.

Utgångarna

10 Research V75-1: Börjar hitta tillbaka och det känns mycket intressant med Ohlsson upp. Bra segerchans.

3 Mjölner Komet V75-2: Normalt sett en toppchans om han är lika bra som på slutet. Har dock blivit behandlad efter senast vilket trots allt ger ett litet frågetecken.

5 Love Lini V75-6: Tror jag trycker sig till spets in i den första svängen och därifrån borde han bli svårslagen.

Överspelade

1 Cool Keeper V75-3: För hårt spelad med öppet huvudlag och över full distans. Tveksamt om Witasp ens kör i spets och från rygg ledaren måste han ha tur för att vinna.

7 Neon Face V75-4: Knepig häst som ofta ligger på i loppen. Strulrisk från innerspår på tillägg och jag tycker även att hon har visat lite tveksam moral i de två senaste starterna.

4 Mellby Apollo V75-7: Går som bäst i ledningen och dit tror jag inte att han hittar den här gången.

V75-systemet, (Skrivs på tre kuponger och minst en A-häst måste vinna)

A: 10. B: 1-2-3-4-6-7-8-11(9-12)

A: 3. B: 5-6-8-11-12 (7-4)

2-6 (4-1)

5-10-11-12 (2-8 )

1-2-3-5-6-7-9-10-12 (4-11)

A: 5. B: 1-4-9-11 (8-2)

2 Bolt Boko (4-10)

Kupong 1. 1x6x2x4x9x5x1= 2160 rader

Kupong 2. 8x1x2x4x9x5x1= 2880 rader

Kupong 3. 8x5x2x4x9x1x1= 2880 rader

Totalt: 7920 rader= 3960 kronor.

Dagens Dubbel

5– 2 x 500 kr

1,11– 2 x 250 kr

Totalt: 1000 kr.

Analys V75-1:

Ranking: A: 10. B: 1-7-8-6-3-4-11-2 C: 9-12-5.

Spetsanalysen: Voltstart och jag tror att spetsstriden står mellan innerspårets Classification och springspårets Navaj Brodda. Fördel Jansson med Classification som även borde köra i ledningen när man förmodligen har en stallkamrat i rygg. Betrodda Västerbo Exclusive är ingen blixt iväg och kommer nog hamna på vingel inledningsvis.

Loppanalysen: Klass I inleder och klar favorit blir 10 Research då Ohlsson hoppar upp i sulkyn istället för tränare Susanne Österberg. Givetvis en intressant ändring och hästen börjar även hitta tillbaka till den form han hade i början av förra året. Senast vann han säkert från spets och jag hade drygt 13 sista rundan. Gången innan avslutade han underkant 13 sista 1000 men kunde inte plocka ner Love Palema som fått bestämma i spets. Två positiva insatser och i ärlighetens namn möter han inte mycket den här gången. Hästen är dock lite strulig av sig så jag nöjer mig med utgång och spik på en av tre kuponger.

Värst emot tror jag 1 Classification är om hon körs i ledningen. Hon avslutade godkänt i skymundan senast via underkant 13,5/700 och gången före gick hon bra bakom Ski To The Max. Senaste segern togs för fem starter sedan från just spets och skulle Torbjörn Jansson få bestämma en bit kan det räcka hela vägen.

7 Västerbo Exclusive var rejäl senast då han vann ett V75-lopp på Bergsåker. Gången före avgjorde han enkelt i fin stil mot ett förvisso ganska enkelt gäng. Sjundespåret är inte helt optimalt och det är risk för strul men skulle ekipaget komma till finns chansen till tredje raka.

8 Nose Gear är nog bästa hästen men han tar sällan ut sig i loppen. Bra läge för en smygresa och med en lucka till slut kanske Scarlet Knight-sonen bjuder till och avgör?

4 Utter hängde med godkänt bakom King Sir Kir senast och klarar han spåret kan det räcka.

6 Navaj Brodda var riktigt positiv senast då hon utmanade Alvena Uni trots en tung inledning. Tränarkörd nu är ett minus men det kan gå ändå.

Slutligen streck för 4 Nova Yamoz som kan skrälla med ett smyglopp, 11 Jens Patrik som är bra i grunden och obesegrad på Romme samt 2 Kattens Chamsin som har varit positiv i två raka segrar.

Analys V75-2:

Ranking: A: 3. B: 11-12-6-8-5. C: 7-4-1-2-10-9.

Spetsanalysen: Mitt Hjärtas Lilja håller nog upp sitt innerspår men hon, liksom övriga på startvolten, släpper till favoriten Mjölner Komet.

Loppanalysen: Nordisar och här hittar vi omgångens största favorit i 3 Mjölner Komet. Senast var han grym då han avslutade sista rundan på 24,5 efter att ha hängt i tredjespår i över ett varv. Gör han om den prestationen vinner han det här loppet men hästen är behandlad efter den starten och jag nöjer mig med honom som en stark utgångshäst.

Det rensar bra om favoriten förlorar och jag streckar hela B-gruppen på gaddlapparna.

11 Krusen är en favorithäst för mig (och säkert många andra) som näst senast avgjorde på bra sätt. Senast såg han ut att gå mot en ny seger men fick ge sig den sista biten. Kapacitet finns för att kunna utmana favoriten och att Ohlsson hoppar upp i sulkyn känns som ett jätteplus.

12 Raggmunken galopperade ut på sista bortre senast och kunde sedan inte ta något då Conny sände på i tredjespår efter galoppen. Gången före avslutade han rejält och formen är bra. Trots dubbla tillägg kommer ekipaget troligen bra på det och skulle hästen fungera fullt ut kan han plocka ner samtliga.

6 Titan Tabac är härdad i tuffa gäng och även om han var lite tveksam senast då han galopperade som slagen 150 kvar är han tidig här.

Streck även för två skrällar. 8 Snygg avslutade bra senast och får Torbjörn Jansson upp i sulkyn. Ekipaget är obesegrade efter ett lopp tillsammans. Sista strecket till 5 Algot Ålj som tränar bra och trivs på vintern.

Analys V75-3:

Ranking: A. 2-6. B: 4-1-3. C: 8-5-11-10-9-7.

Spetsanalysen: Cool Keeper, Food Money och Francais du Gull är samtliga snabba ut. Den sistnämnde ska dock inte laddas så spetsstriden står mellan Cool Keeper och Food Money. Jag tror inte att Food Money tar en hel längd av egen kraft men Cool Keeper ska återigen gå med öppet huvudlag vilket gör att jag misstänker att Witasp kan tänka sig att släppa igen. Liten fördel Food Money alltså.

Loppanalysen: 1 Cool Keeper blir hårt betrodd men jag är tveksam till att han kommer vinna det här loppet. Segrarna togs trots allt i billiga gäng och senast var det inget riktigt tryck i honom över mål även om han inte var tom bakom Nahar. Han ska gå med öppet huvudlag precis som på slutet och full distans är heller ingen fördel. Jag är som sagt inne på att Witasp släpper till Food Money och från rygg ledaren måste han ha tur för att vinna. Väljer han ändå att köra i ledningen tror jag att både Food Money och framförallt On Hold är tuffare och kommer plocka ner honom till slut. Överspelad och jag låser istället på två andra.

Tipsettan till 2 Food Money som senast galopperade i ledningen under tuff press. Kommer han till ledningen igen blir han väldigt svårslagen men han kan även vinna från andra positioner. Näst senast var han riktigt rejäl vid segern och han har vunnit tre av fyra med Tillman i sulkyn.

Jag vill ändå dubbla med rejäla favoriten 6 On Hold som har gjort två lopp efter vila. I comebacken var han riktigt bra vid överlägsen seger och senast avslutade han med full fart över mål via dubbla open stretch. Han är säkert ännu bättre med dessa lopp i kroppen och skulle Jakobsson få läge avancerar han nog fram till dödens i ett tidigt skede. Risk att han blir hängande första biten men oavsett resa tror jag att On Hold kan visa sig vara starkast till slut och det känns som en bra lösning med lås på de två bästa hästarna.

Värst emot min duo är nog 4 Luckycharm Hanover som var bra vid segern senast även om konkurrenterna körde för fort i början. Liten risk/chans att han blir över från start då Francais du Gull inte ska laddas och med snabba hästar från bakspår som kan täcka upp. Det brukar dock lösa sig för Örjan och med en smygresa blir ekipaget farligt.

Analys V75-4:

Ranking: A: 5-10-12-11. B: 2-8-7-14-1-6-3-9. C: 4-13-15.

Spetsanalysen: Masai Southwind tror jag håller upp sitt innerspår men det är nog tveksamt om hästen körs i ledningen. Man siktar på spets med Sjögerås Petiff men hon är hopplöst osäker så hon är nog borta tidigt. Jag tror istället att Fantastic Four med Ohlsson kör sig till spets efter den första kurvan.

Loppanalysen: Femton ston ska göra upp och här streckar jag fyra hästar. Tipset till 5 Fantastic Four som jag tror kliver iväg felfritt från sitt femtespår och sedan körs till spets. Från den positionen är Zola Boko-dottern obesegrad efter två försök och även Ohlsson är obesegrad med henne efter ett lopp tillsammans. Senast vann hon lätt från just ledningen via ett avslutande 14,5-varv och intrycket var klart bra.

10 Catch the Cash är dock en tuff utmanare. Hon avslutade vasst i spåren senast och jag hade 12 sista 800. Gången före vann hon lätt från spets efter ett avslutande 13-varv och skulle det klaffa från tillägget blir hon tung att stå emot i spurten.

12 Define’em är bra i grunden och jag tycker att hon har ett spännande läge den här gången. Jag vet att hon är strulig men skulle Örjan få henne att öppna samtidigt som det galopperar några på startvolten kan hon komma riktigt bra på det. Skulle hon till och med hitta till ledningen blir hon väldigt svårslagen men hon ska räknas tidigt bara hon sköter sig.

Slutligen streck för ytterligare en skräll i 11 Storm Cloud. Hon avgjorde på bra sätt senast efter en fin resa och näst senast fastnade hon med krafter kvar. Jorma Kontio är ett stort plus och han borde passa bra på den här lite sega hästen. Serverar han stoet en ryggresa på nytt plockar hon ner många över upploppet. Fyra streck totalt.

Vill man gardera vidare är 2 Dicks Denja intressant då hon eventuellt ska gå med rycktussar för första gången.

Analys V75-5:

Ranking: A: -. B: 2-5-3-7-1-6-10-12-9. C: 4-11-8.

Spetsanalysen: Supreme Court tror jag inte kan försvara sitt innerspår mot snabba konkurrenter. Snabbast iväg är nog Moons Madeira och jag blir förvånad om Kaj Widell släpper över den korta distansen med sin spetsgynnade häst. Skulle han ändå göra det borde det bli Global Rebellion som får överta då jag tror denne håller ut Dragon Powerfly.

Loppanalysen: Klass II och omgångens svåraste lopp. Chanstipset till 2 Moons Madeira som nog leder loppet länge. Hon var tveksam senast men desto bättre vid segern 27/10. Kan gå men inget jag litar på.

5 Dragon Powerfly har alltid sett ut som en ”riktig” häst men det är först nu på slutet som han har börjar visa att han också är det. Näst senast var han fin vid enkel spetsseger och senast var han nästan ännu bättre trots att han fick ge sig knappt mot Västerbo Exclusive. Risk för en tung resa den här gången men skulle det lösa sig ska han räknas tidigt.

Favorit blir 3 Global Rebellion som har gjort två lopp efter vila. Han har avslutat med full fart över mål i bägge starterna men jag tycker ändå inte att det har varit något riktigt tryck i honom. Säkert bättre med dessa lopp i kroppen men jag är tveksam till att han når spets och han känns lite överspelad.

7 Don di Quattro var bra i debuten på svensk mark men i de senaste två starterna har han tröttnat efter snabba inledningar. Spangenberg har många fina hästar och skulle han lyckas hitta ner och ge sin häst en snäll resa kan ekipaget skrälla.

1 Supreme Court blir hårt betrodd och han höll sånär undan för Valeur senast. Han borde nog ha vunnit för att få överbetyg och även om hästen är jämn och säker har jag inte blivit särskilt imponerad. Valacken är dock obesegrad på Romme samt över kort distans och med Örjan från innerspår vågar jag inte plocka bort honom.

6 Calvados Hornline har varit positiv på slutet och skulle Kajsa hitta ner i en vettig position kan de överraska.

Streck även för skrällarna 10 Gloria Sund, 12 Gladiator Gull samt 9 Bonjour Hornline som samtliga gynnas om de kör för fort där framme.

Analys V75-6:

Ranking: A: 5. B: 4-1-11-9-8-2-6. C: 10-7-3-12.                               

Spetsanalysen: Viktig spetsstrid då jag tror ledaren har en vettig vinstchans. Vision Fromentro är snabbast första biten men han var usel senast och borde släppa den här gången också. Jag är inne på att Love Lini kommer trycka sig förbi Zenit Brick in i den första svängen och sedan körs han i den positionen.

Loppanalysen: Bronsdivisionen avgörs över lång distans och tipset till min spetsfavorit 5 Love Lini. Senast kom han inte förbi Re Doc från start utan fick backa ner bakom denne. Det löste sig perfekt i slutsvängen men Love Lini hängde inte riktigt med på en för honom opassande kort distans. I starterna före har han gjort det bra och att det är lång distans den här gången är en fördel. Love You-sonen öppnar bra och jag räknar med full laddning och då borde spetschansen vara god. Jag tror att Linderoth kan trycka sig förbi Zenit Brick in i den första svängen och även om man inte gör det tror jag att Zenit Brick kan fela vid körning genom den första svängen. Thomas Lönns hedershäst kan såklart vinna även från andra positioner men från ledningen har jag svårt att se ekipaget förlora. Utgångshäst!

Bakom fyller jag på med fyra hästar och värst emot är nämnda 4 Zenit Brick. Han har fått ett lopp i kroppen efter kortare vila och såg då fin ut bakom hästar. Säkert bättre med det loppet i kroppen och skulle det istället bli han som kommer till ledningen utan att det kostar alltför mycket blir han svårslagen.

1 O.P.Q.C har verkligen toppform för dagen. Senast höll han starkt efter att ha körts fram i dödens ut på slutrundan och i starterna före har han avslutat vasst. Han kan inte försvara någon ledning men skulle det lösa sig är han mycket tidig.

11 Digger Elias trodde jag en del på senast men han gav sig ganska enkelt från ledningen den gången. Nu får hästen attackera bakifrån igen och det passar nog mycket bättre. Han har varit bra i samtliga starter på slutet förutom senast och klaffar det blir kan han bli svår att stå emot över upploppet.

Sista strecket till starke 9 Panoramic även om han går upp i klass till den här starten. Hästen är dock riktigt rejäl och senast höll han farten bra i en snabb avslutning i finalloppet som vanns av Beppe Am. Gången före var han ännu bättre då han höll farten mycket bra efter att ha avslutat ute i tredjespår på slutrundan. Skulle han få hjälp med tempot den här gången blir han farlig.

Analys V75-7:

Ranking: A: 2. B: 4-10-11-5-7-8-3. C: 6-1-9-12.                               

Spetsanalysen: Många startsnabba! Solöns Rangel är nog snabbast men hon ska smygas och jag tror att Bolt Boko lyckas hålla ut övriga för att få överta spets in i den första svängen.

Loppanalysen: Silverdivisionen avslutar och här kommer min enda spik i omgången. 2 Bolt Boko tror jag nämligen leder det här loppet runt om. För tre starter sedan sköt han till vasst efter sen lucka och var inte långt bakom vinnande Even’s First Boy. Näst senast vann han lätt från spets och förra veckan såg han fin ut bakom hästar med krafter kvar i mål. Hästen håller toppform och tränare Lindegren låter uppåt och eventuellt blir det ett helstängt huvudlag. Hästen är gynnad av att gå med skor gentemot de svåraste konkurrenterna och har vunnit 9 av 13 från ledningen. Då det dessutom finns frågetecken på flera av de värsta konkurrenterna känns det givet att spika!

Jag lägger favoriten 4 Mellby Apollo som första reserv då han är den troliga ledaren om min spik skulle bli struken. Reijos valack trivs bäst i den positionen och från andra positioner är han mycket sårbar som klar favorit.

10 Talk the Talk är bra men hon är som allra bäst barfota och bakspår är inte bra.

Detsamma gäller även 11 Order By Keeper som tände till på barfotabalans och därmed är svårbedömd med skorna på. Han har även varit borta en dryg månad vilket inte heller känns optimalt.

Nej, det känns upplagt för min vinnare i spets och det enda jag är lite orolig för är om Ante Lisell kör lite för länge med Blue Rocket vilket vi tyvärr har sett ett par gånger förut…

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åby-rysaren: Goop champion i sista loppet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson