Det ser ut att kunna bli tävlingar i Tingsryd nästa år. Kommunen och Svensk Travsport hoppas arrangera en tävlingsdag under 2016.

Under 2015 tävlades det aldrig på den småländska milebanan Tingsryd. Efter sina ekonomiska problem upphörde verksamheten och banan sattes i konkurs.

Tingsryd tillbaka? Foto: ALN

I september klubbades beslutet igenom att Tingsryds kommun skulle stå som nya ägare till Tingsrydstravet. Nu har man börjat skissa på en framtidsplan för travbanan – och förhoppningsvis kan vi få se tävlingar redan under 2016.

– Vi hade i början av december ett möte med berörda parter om hur planen ser ut för framtiden. Visionsmässigt så blev det även en konkret diskussion om nästa år. Samtliga tycker att det är viktigt att det händer någonting på Tingsryd redan 2016. Till exempel skulle en bra genomförd tävlingsdag kunna få väldigt positiva effekter, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg i ett pressmeddelande.

Planen är att låta Tingsryd göra comeback med en tävlingsdag den 25 juli, då Tingsryds marknad pågår vilket lockar många människor till bygden. Då den nya föreningen i Tingsryd ännu inte har något toto-tillstånd, är det Kalmartravet som står för speltillståndet.

Man ämnar även låta Tingsryd överta en breddlopps-dag från Jägersro dessförinnan. Det kvarstår ännu för ATG:s styrelse att fatta ett formellt beslut om tävlingarna i Tingsryd.

Läs även: Beslut fattat: Kommunen köper Tingsrydstravet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Untersteiner-dominans hemma i Halmstad

Untersteiner-dominans hemma i Halmstad

Far och son Untersteiner kom att dominera i den sista V75-omgången för året som kördes i Halmstad. Tillsammans tog de fyra avdelningar.

Peter och Johan Untersteiner regerar hemma på Halmstadtravet. Det manifesterades inte minst när en extra V75-omgång, den sista för året, avgjordes på den halländska banan på tisdagskvällen.

När de sju avdelningarna avverkats hade familjen vunnit fyra av dem. Johan var först ut när han satte dit West Wing redan i den första, men Peter skulle därefter ta hela tre segrar. I tur och ordning med Thaitec, Nothing But Class och Snabba Cash.

Örjan - bäst på V75. Foto: ALN

Under kvällen i Halmstad vann även Örjan Kihlström ett av loppen; med fina Celebreighter. Örjan tog därmed för sjätte gången hem titeln som den kusk som vunnit flest V75-lopp för året. Totalt vann han 50 V75-segrar under 2015.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Onsdag: V4-tips till Bergsåker
Nästa nyhet
Onsdag: V4-tips till Bergsåker

Onsdag: V4-tips till Bergsåker

V4 Bergsåker 30 dec

Omgången: Bergsåker är det på lunchen och det ser inte jättesvårt ut, men min roliga spik blev struken sent så jag spikar två favoriter och spelar enbart flerbongar.

Bästa spiken: 1 Cast Bolt (V4-4) har perfekt uppgift och nu lär Uffe gasa hela vägen och dra musten ur dem. Toppchans!

V4-förslaget på totalt 945 kronor:

V4-1: 6 Fetiche Boko (7-11)

V4-2: 12-6-11/ 4-14-10-1-13-8 (5-9)

V4-3: 4/ 2-1-8-6-3-10 (9-5)

V4-4: 1 Cast Bolt (2-3)

1x3x7x1 x 15 = 315 kr 

1x9x1x1 x 10 = 90 kr

1x9x1x1 x 60 = 540 kr

LD-förslaget på 1000 kronor:

12-4 x 700

6-4 x 300

Analyser och ranking:

V4-1

A: 6 B: 7-11-12 C: 10-4-1-3-5-9-8

Spetsanalys: Fetiche Boko var riktigt snabb i Dannero i somras och spetsade på två steg men ändå var det 11,5 första 500. Klar spetsfavorit! All Time La Marc är den som kan utmana, men tar inte längden.

Loppanalys: Här hade jag tänkt spika 2 Lena P.H. på allt så den strykningen kom som blixt från klar himmel nu på förmiddagen just som jag skulle publicera tipsen!

Nu spikar jag istället favoriten 6 Fetiche Boko som har namn som låter som bra häst, och Pihlström är bra på att ”bedöva” spelarna då han alltid hyllar. Det låter bra nu med, och hon är väldigt startsnabb så ag köper hans snack om att det är spetsgaranti. Dock har hon tidigare blivit het från ledningen då hon tryckts av (stannade 500 kvar i Dannero) och hon har mer att bevisa. Det var fall framåt i comebacken senast då avslutningen var bra efter en del strul och hon pressades inte. Ohlsson verkar tro en del på henne och då jag vill spela tight så spikar jag på spets.

Betrodd är 7 All Time La Marc som är en bättre häst, hon har bra lunk och var bra vid segern senast då hon enkelt klev undan. Före det har hon varit sådär likt hela Henkes stall som inte lyfter. Hon är snabb ut, men tar inte en längd på 6 som knappast släpper heller. Duger gott och given utmanare vid gardering.

V4-2

A: 12-6-11 B: 4-6-14-10-1-13-8 C: 5-9-3-2-15-7

Spetsanalys: Livi Invest borde ta ledningen, Casper W.F. är väldigt osnabb och kan knappast svara även om kusken gärna vill till spets.

Loppanalys: 12 Global Obama är favorit och han var riktigt fin senast måste jag säga och ger honom tipset. Han hamnade utvändigt utan rygg 1500 kvar, klev fram och övertog knappa varvet kvar och över upploppet bara brisade han undan. Detta trots att han tappade en sko i loppet. Tränaren varnar för galopprisk, men sköter han sig och är som senast måste han ha bra chans trots tuffare motstånd.  Han har galopperat 2/4 med liknande läge, men gick senast med spår 2.

11 Daddy’s First är mycket fartfylld för loppet, skulle han vara i samma form som i somras så vinner han enkelt men han har svikit. I comebacken senast fungerade han inte alls och galopperade dubbelt, ändring av käken fungerade inte menar Henke. Han ligger som vanligt lågt och hästen är ganska mycket spelad. Jag gissar på att han kommer vara bra nu.

6 Domine Quo Vadis står alltid i höga odds, men han har visat bra form och var bra vid spetssegern och bra i spåren näst senast. Dubbla galopper senast men ska duga bra här och rankas upp som tvåa och LD-spel.

4 Kristine hakade på fullgott bakom en bra Kirikou senast och kan få liknande lopp med innerspår på 20 och bara tre på start.

14 Ultimate Secret har varit bra och var rejäl vid segern som blev enkel via spåren och senast höll han bra i spåren även om Samantha Y. var överlägsen.

V4-3

A: 4 B: 2-1-8-6-3-10 C: 9-5-7

Spetsanalys: Flera snabba men vem vill köra i ledningen är frågan? Cherie Sund låter det som Ohlsson vill köra i rygg med, om hon ens kan svara. Grymt rapp är Miss Elaza om hon trycks av och då tror jag hon tar spets. Hon brukar smygas, och Wariner är nog den som kan överta från de flesta.

Loppanalys: Tio hästar och bra klass för att vara lunchlopp, men inte enkelt att lösa då flera startsnabba vill köras på chans. Jag tror att 4 Wariner kan vara den som sitter i ledningen efter ett halvvarv och då borde han även ha bra chans. Han höll farten bäst i spåren senast och segade sig till grepp, och har visat form även före det. Näst senast höll han spets från innern och var fullgod trea där kapable Google Håleryd vann. Jag tror att han övertar av någon av de snabba och spikar på LD.

1 Cherie Sund var riktigt fin senast då hon speedade till seger efter ryggresa till upploppet och hann förbi Twigs U.Canfly sista 50. Dock har det strulat och hon har varit sjuk och är behandlad. Formen är inte lika bra och hon riskerar att fastna på innerspår och är för mycket spelad.

2 B.B.S.Mandarino håller fina formen och gick bäst av alla bakom överlägsna Corky senast och norrsken gick inte att dra ner så han kan ännu bättre. Kan få perfekta loppet i draget nu.

De har visat dunkel form bakom, 8 Cao Dai vill inte mycket, men han var betrodd mot minst lika bra hästar senast och 6 Miss Elaza kan få ledarryggen så dessa åker med liksom ytterligare skrällar på andra lappen.

V4-4

A: 1 B: 2-3-8-9-4-6-11-5-12 C: 7-10

Spetsanalys: Cast Bolt höll upp ledningen från innerspår senast, har gjort det alla tre gånger från innern och gör det igen. Rätt snabba är de utanpå, Gucci Zon tror jag kan slinka ner bakom men Victory Va Bene och Åkare Liss är klart snabba och lär vilja åt den löpningen.

Loppanalys: 1 Cast Bolt är omgångens största favorit och han har en perfekt uppgift. Visserligen fick han ge sig från ledningen senast då han såg klar ut i sista sväng, men då Ohlsson packade fältet tog han inte fatt i grejerna då han försökte rycka undan och svarade inte på tussarna sent. Nu  lär han hålla ett jämnare tempo då han inte var trött senast, och bör dra musten ur dem. Sund spik då jag spelar flerbong.

Jag lägger 2 Gucci Zon tvåa på att det finns bra chans till ledarryggen för henne och då är hon långt framme. Hon var inte bra senast och har varit ifrån, men lite på gång känns Henkes hästar och hon sprang 12-tid  över distansen i somras. Kul tvillingdrag!

3 Triomphe d’Inverne är annars värst emot vad gäller kapacitet, och han gick starkt sista 500 senast utan att få slag i Mr Dotsom. Riskerar att få knalla i dödens och det blir tufft med hårdragande ledare, men det kan gå vägen.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Bergsåker: "Tror det är spetsgaranti"
Nästa nyhet
V4 Bergsåker: ”Tror det är spetsgaranti”

V4 Bergsåker: ”Tror det är spetsgaranti”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon är en duglig häst som var bra senast i sin comeback och jag tror hon kommer vara bättre nu. Utgångsläget spelar ingen större roll för jag tror det är spetsgaranti och sen tror jag på bra chans. Det gäller bara att hon inte blir het på kuppen men jag tror mycket på henne. Möjligtvis testar vi jänkarvagn denna gång, säger Markus Pihlström om Fetiche Boko (V4-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Bergsåker. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

5 Stina Steel – Hon drog på sig mjölksyra senast och var tidigt slagen men känns helt okej efter det loppet. Nu vill jag mest se henne fungera normalt igen och jag hoppas på en slant. Inga ändringar, säger Henrik Svensson.

6 Fetiche Boko – Hon är en duglig häst som var bra senast i sin comeback och jag tror hon kommer vara bättre nu. Utgångsläget spelar ingen större roll för jag tror det är spetsgaranti och sen tror jag på bra chans. Det gäller bara att hon inte blir het på kuppen men jag tror mycket på henne. Möjligtvis testar vi jänkarvagn denna gång, säger Markus Pihlström.

7 All Time la Marc – Hon hade visat fin form en längre tid innan det blev seger senast och jag var väldigt tillfreds med insatsen. Vi fick ett trist läge denna gång men hon kan öppna skaplig och förhoppningsvis hittar vi en vettig position. Detta är min bästa chans i omgången och vi kör samma balans som vanligt, säger Henrik Svensson.

10 Majet af Djupmyra – Hon har galopperat en del men vi har inte hitta några fel på henne. Vi ändrar lite i balansen och hoppas på felfri löpning. Det är prio ett och hon möter väl några som är för bra, säger Thomas Lönn.

11 Indiana Sund – Jag är nöjd med henne i jobben och även om läget är svårt så är bakspår snarast ett plus för henne. Jag vet inte vad vi möter men räknar med en bra insats, säger Anna Näslund.

12 Shining Moment – Hon verkar ok men läget är inget vidare. Jag smyger med och vi gör inga ändringar. Det ser tufft ut, säger Olle Carlsson.

Lopp 2, V4-2

1 Casper W.F. – Han var fin i senaste jobbet i måndags och var då fin. Han fungerar nog bäst i ledningen och jag ska göra allt som gåt för att nå spets även om han inte är helt enkel att nå spets med. Jag gör en del småkorrigeringar i balansen och då han tävlar bra med häst på utsidan så kan han vara rätt intressant från ledningen, säger Tobias Eklöf.

2 Bambis New Order – Hon strular ofta till det för själv och måste visa bättring. Näst senast ville hon springa hem och nu sist galopperade hon. Jag ligger lågt och hoppas mest att hon gör en stabil insats. Vi kommer döva ner henne och sätta på henne helstängt huvudlag, säger Martin P Djuse.

8 Miniskirt Mini – Hon visar inget av värde på tävlingsbanan och känns helt chanslös. Pengar vore en framgång och vi kör som vanligt, säger Markus Pihlström.

11 Daddy’s First – Han gjorde första starten på nästan två månader senast och galopperade men kändes väl sådär efter det. Vi kortade käken men det fungerade inte så bra och han gled över i passgång. Han visade fin uppfattning i somras och detta är en duglig travare. Formen känns svårbedömd, och läget är inte det bästa, men han har kapacitet nog för att sluta långt framme. Inga ändringar, säger Henrik Svensson.

12 Global Obama – Felfri duger han bra men jag litar inte fullt ut på honom. Omstart gillar han inte för då blir han väldigt taggad. Senast var han bra och ändå tappade han en sko i loppet. Det finns bra kapacitet i hästen, säger Roger Sandström.

Lopp 3, V4-3

1 Cherie Sund – Hon har fått ett kanonläge bakom bilen och jag tror formen ska vara bra fastän hon inte startat på ett tag. Detta lopp ser väldigt lämpligt ut motståndsmässigt men den största frågan hur det blir kört. Ledningen kan hon säkert svara upp men om jag hade kört loppet hade jag nog släppt eftersom jag tycker hon är bra mycket vassare i ryggar. Då blir vi ju å andra sidan utlämnade till att lucka kommer i tid men med minsta klaff tror hon jag hon har mycket bra segerchans. Inga ändringar, säger Markus Pihlström.

2 B.B.S. Mandarino – Han var väldigt duktig som två bakom Corky senast och hade ju till och med en galopp i början. Dessutom var Uffe förbaskad efteråt för snöret till norsken gick och han trodde kanske att de hade hunnit fram annars. Jag hoppas vi kan ta ledningen från det är läget och jag tycker han ska räknas. Vi kommer testa honom med en typ av jänkarbike, säger Linda Frölander.

3 Greenstar – Han känns fin i jobben och gör för det mesta sitt i loppen. Han slår till med någon förbättrad insats emellanåt men det är sällan han räcker till seger numer. Förutsättningarna ser fina ut men kan han vara fyra-femma är jag nöjd. Inga ändringar, säger Henrik Svensson.

4 Wariner – Han har gjort stabila insatser en längre tid och fick kröna det hela med att vinna senast. Det var i ett lite billigare lopp och detta ser tuffare ut. Ändå ska han väl kunna räcka till en skaplig slant på sitt grundkunnande och sin jämnhet. Inga ändringar, Martin P Djuse.

8 Cao Dai – Jag var nöjd med insatsen senast och nu är det bättre distans för honom. Inga ändringar och han känns som han ska i jobben. Läget är jobbigt men det är han vad vid och vi har platschans, säger Rickard Smidt.

Lopp 4, V4-4

2 Gucci Zon – Hon var en besvikelse senast och jag hoppas på en förbättrad insats nu. Jag kommer ändå köra henne defensivt med senaste insatsen på näthinnan och jag hoppas väl mest en prisplacering. Samma balans som vanligt, säger Henrik Svensson.

3 Triomphe d’Inverne – Han har inte vunnit på länge och vi begär ingen seger men formen är bra och han behöver inte vara helt borta. Det ser ut att vara lite risk för en löpning utvändigt ledaren då ettan är snabb iväg men han trivs rätt bra utvändigt ledaren, säger Thomas Lönn.

6 Damu Cherry – Hon har inte haft tur med någonting på sistone och det är både inställda lopp och skador. På grund av det har hon inte startat på ett tag men hon känns åtminstone pigg i jobben. Hon gör för det mesta sitt, men har mest mött ston, och detta ser ut att bi svårare. Jag ligger lågt och vi kör som vanligt, säger Martin P Djuse.

9 Perfect Kronos – Jag är lite osäker på formen då det är lite dåligt trimmat. Han är heller inte helt stabil av sig så det finns frågetecken även om kunnandet är bra, säger Anna Näslund.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sucre firar in det nya året på Vincennes
Nästa nyhet
Sucre firar in det nya året på Vincennes

Sucre firar in det nya året på Vincennes

Vincennes bombar på med sina tävlingar varje dag och nyårsafton är inget undantag. Då körs bland annat treåringsloppet Prix du Chateau Chinon med 42 75o euro till vinnaren och det blir svenskt deltagande.

Tomas Malmqvists, Sucre, har firat stora framgångar på hemmaplan och var bland annat tvåa i Uppfödningslöpningen förra året bakom omöjlige Mister J.P. Hingsten var också tvåa i långa E3-finalen i år efter Poet Broline och totalt har han sprungit in 1,5 miljoner.

Treåringen har stångats mot de bästa i kullen utan att få vinna något stort men på nyårsafton finns alltså chansen till en riktig fullträff. Femton hästar kommer till start och däribland märks välstammade Tony Gio (Varenne – Ilarna Jet). Loppet körs över 2700 meter och Sucre kommer köras av Franck Ouvrie.

Länk till startlistan finns här

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Definitivt besked - Örjan kör Lionel

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson