Det blev brons för Moving On i fina montéfajten Prix Jules Lemonnier. Segern gick till Texas de l’Iton som snuvade Roxane Griff i stålstoets sista start.

Toppfina montéloppet Prix Jules Lemonnier var huvud-löpningen vid Vincennes tävlingar på lördagen. Svenska Moving On spelades till favorit efter sin grandiosa insats senast.

Mest fokus fanns emellertid på tioåriga Roxane Griff som här tog farväl av tävlingskarriären. Med Eric Raffin i sadeln var det också stoet som gasade mot tidig ledning och nådde första 675 meterna efter 09,4.

Moving On blev trea. Foto: ALN

Moving On, riden av Franck Nivard, placerades perfekt i andra par utvändigt. När fältet gick in genom sista sväng satte Roxane Griff allt på ett kort och provade ett ryck, samtidigt vreds Moving On på i tredjespår.

Över upploppet bröt Roxane Griff, som ofta förr, ut flera spår i banan – men höll Moving On stången. Fast efter en resa som fyra på innerspår hade Mathieu Mottier nu fått fritt med Texas de l’Iton. Den åttaåriga valacken störtdök på innerspåret – och tog sig förbi den urtappra Roxane Griff på linjen.

Det är Hughes Levesque som tränar Texas de l’Iton som segrade på 1.11,9 över 2175 meter och här tjänade 54 000 euro. Roxane Griff klockades till samma tid som vinnaren.

Roxane Griff - Frankrikes vinstrikaste sto. Foto: ALN

Moving On (12,1)som har Prix de Cornulier i siktet om en månad, stod för en klart godkänd insats som trea och drog på det in 16 800 euro.

För Roxane Griffs del tog här en sagolik tävlings-karriär slut. Hon slutar som det vinstrikaste stoet i Frankrike någonsin med nästan 3,1 miljoner euro på kontot. Bland hennes meriter kan räknas två segrar i Prix de Cornulier, seger i Prix de Paris och en andraplats i Prix d’Amérique.

Med i loppet var även Aladin d’Ecajeul som gick i rygg på Roxane Griff men föll tillbaka över upploppet. Även Roi du Lupin gjorde sin sista start här (i alla fall i Frankrike) men hade ingen riktig lycka med sig i loppet som sexa.

***

De tvååriga stona tampades tidigare under dagen på Vincennes i Prix Une de Mai (54 000 euro). Här skrällde Don’t Explain (e. Prodigious) för Matthieu Abrivard. Det är Philippe Allaire som tränar hästen som vann på 1.14,9 över 2175 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Orecchietti är tillbaka – i kvallopp på Solvalla

Orecchietti är tillbaka – i kvallopp på Solvalla

På onsdag är Orecchietti äntligen tillbaka. Stjärnan dyker upp i ett kvallopp på Solvalla.

Det har gått sexton månader sedan Orecchietti senast startade. Då blev han oplacerad i Sundsvall Open Trot.

Tiden där efter har varit kantad av skadeproblem, men under hösten har tränaren Pasi Aikio skyndat långsamt med Orecchietti som kunnat träna på till full belåtenhet.

Startade senast i augusti 2014. Foto: ALN

På onsdag, den 30 december, är det dags för den fyrfaldiga miljonären att göra sin general-repetition. Med Örjan Kihlström i sulkyn kommer Orecchietti ut i ett kvallopp på hemmabanan Solvalla.

Åttaårige Orecchietti vann som fyraåring Sprintermästaren och Fyraåringseliten under Elitloppshelgen och vann påföljande år bland annat Årjängs Stora Sprinterlopp. Senaste segern kom i Gulddivisionen under förra årets Sprintermästaren-helg.

Läs även: Nu hålls tummarna för Orecchietti i comeback

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Voltigeur de Myrt lekte hem segern i Wolvega
Nästa nyhet
Voltigeur de Myrt lekte hem segern i Wolvega

Voltigeur de Myrt lekte hem segern i Wolvega

Voltigeur de Myrt firade julen i Nederländerna. Fransosen värmde upp inför kommande stora uppgifter med en lekande lätt seger på Wolvega.

Den överraskande Prix d’Amérique-tvåan Voltigeur de Myrt ser ut att vara i toppform även den här vintern. På juldagen dök han upp i Grand Prix de Nöel på Wolvega-banan i Nederländerna.

Prix de Bourgogne lär bli aktuellt nästa söndag. Foto: ALN

Förvisso var motståndet av beskedligare art i det här loppet med 4250 euro i förstapris, men Roberto Donati-träningen såg riktigt fin ut när han dansade hem segern.

Gabriele Gelormini körde som vanligt Voltigeur de Myrt som inledde som tredje häst men klev fram för att överta ledningen efter cirka 800 meter. Över den sista bortre långsidan ryckte han undan och övriga deltagare förvandlades till statister.

Voltigeur de Myrt tog en överlägsen seger och klockades med gott om krafter kvar, till tiden 1.14,6 över 2600 meter, en dryg sekund före tvåan.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vincennes: Viking Blue radar upp segrarna
Nästa nyhet
Vincennes: Viking Blue radar upp segrarna

Vincennes: Viking Blue radar upp segrarna

Även på juldagen avhölls fina tävlingar på Vincennes. Bland annat visade Viking Blue upp sig och knep ännu en seger.

Juldagen innebar inte någon tävlingsfri dag för Vincennes. Den franska huvudarenan hade en riktigt stark tävlingsdag.

En av fredagens vinnare var sexårige Viking Blue, en häst som tidigare varit i träning hos både Jörgen Westholm och Robert Bergh men det är nu i regi Yannick-Alain Briand som det verkligen lossnat för valacken. Här kom hästens nionde raka seger.

Locqueneux. Foto: ALN

Segern kom i Grupp 3-loppet Prix Constant Hervieu med 47 250 euro till vinnaren. Dominik Locqueneux körde fram Viking Blue till ledningen tidigt och hästen kunde sedan domdera som han ville i det lilla fältet. Segern togs på 1.12,7 över 2700 meter.

***

54 000 euro var förstapriset i Prix Emmanuel Margouty som kördes för de tvååriga killarna. Philippe Allaire visade här en ny stjärna i vardande då Ready Cash-sonen Django Riff motsvarade förväntningarna och vann lätt för Yoann Lebourgeois på 1.14,4 över 2175 meter.

I Grupp 3-montéloppet Prix Sans Dire Oui (47 250 euro) skrällde femåriga stoet Attentionally för David Thomain. Paul Viel tränar vinnaren som vann på 1.13,8 över 2700 före Vaillant Cash och favoriten Américaine.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bold Eagle mot Conlight Ås på Vincennes
Nästa nyhet
Bold Eagle mot Conlight Ås på Vincennes

Bold Eagle mot Conlight Ås på Vincennes

På söndag är fransmännens hjälte Bold Eagle tillbaka. Han startar i Critérium Continental under en toppdag på Vincennes.

Det är fem veckor kvar till Prix d’Amérique på söndag. Två av deltagarna dit kan säkras redan denna söndag. Då avgörs nämligen en av vinterns bästa tävlingsdagar på Vincennes.

Söndagens största namn på kolstybben är såklart Bold Eagle. Den, ännu, blott fyraåriga Ready Cash-sonen som av många räknas som hästen att besegra i Prix d’Amérique.

Conlight Ås spänner bågen. Foto: ALN

Uppgiften som gäller för ”Örnen” är det stora fyraåringsloppet Critérium Continental (som förresten Tumble Dust vann i fjol) med ett förstapris på 108 000 euro. Sébastien Guarato-stjärnan startar från ett femtespår bakom bilen.

En svensktränad är med i loppet. Årets Derby-vinnare Conlight Ås, tränad av Svante Båth. Det är Erik Adielsson som ska köra hästen i den här superintressanta debuten på fransk mark där man lottats till innerspår.

Andra tunga namn i Critérium Continental är fina stoet Billie de Montfort och Booster Winner, som gått strålande under sadel (båda från Guaratos stall även de) samt kulltoppen Bird Parker.

Call Me Keeper. Foto: ALN

Vinnaren i Critérium Continental erbjuds enligt traditionen en av platserna i Prix d’Amérique. Det samma gäller för den häst som går segrande ur Prix Tenor de Baune, som avgörs som föregående lopp.

Femåringsloppet har ett förstapris på 54 000 euro och ser Call Me Keeper, körd av Örjan Kihlström, som svensk representant. Daniel Redén-hästen vann två race på Vincennes förra vintern, men ska här fajtas mot ett riktigt tufft gäng.

Årets Copenhagen Cup-vinnare Robert Bi har PdA i siktet och det här är ett viktigt led i matchningen. Akim du Cap Vert har haft en strålande säsong och är redan klar för PdA som vinnare av Prix de Bretagne och hoppas här ta ännu en fin skalp.

Norrmännen håller tummarna för Lionel, som i regi Fabrice Souloy gått fram som en ångvält i de franska loppen. En seger här skulle uppfylla drömmen om PdA om fem veckor.

Här är startlistorna:

Critérium Continental, 2100 auto

1 Conlight Ås – Erik Adielsson
2 Black d’Avril – Mathieu Mottier
3 Bardane du Houblet – Romain-Christian Larue
4 Booster Winner – Örjan Kihlström
5 Bold Eagle – Franck Nivard
6 Bird Parker – Yoann Lebourgeois
7 Specialess – Roberto Andreghetti
8 Bocage d’Ortige – David Thomain
9 Billie de Montfort – Eric Raffin
10 Barjal – Franck Anne
11 Gross Weight – Franck Ouvrie
12 Belina Josselyn – Jean-Michel Bazire
13 Blue Grass – Pierre Vercruysse
14 Boléro Love – Gabriele Gelormini
15 Baltic Charm – Matthieu Abrivard

Prix Tenor de Baune, 2700 volt

1 Call Me Keeper – Örjan Kihlström
2 Aurore de Chloée – Anthony Barrier
3 A Nous Trois – Matthieu Abrivard
4 Anette du Mirel – Eric Raffin
5 Athos des Elfes – Jöel van Eeckhaute
6 Lionel – Franck Nivard
7 Athéna de Vandel – Cédric Mégissier
8 Ave Avis – Jean-Michel Bazire
9 Africaine – Pierre Vercruysse
10 Robert Bi – Robin Bakker
11 Akim du Cap Vert – Franck Anne

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
SVT Sport: Björn Goop - rekordmannen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson