Bodentravet har fått sin första kvinnliga champion. Hanna Olofsson var bäst på landets nordligaste bana under 2015.

Det behövdes ingen seger under den sista tävlingsdagen för året när det på tisdagen var säsongsavslutning på Bodentravet.

Hanna Olofsson hade ett klart grepp i championstriden redan innan och noterades för 19 segrar på hemmabanan under året. Det var fyra fler än Claes Sjöström och Jan Norberg.

Bodenchamp. Foto: ALN

30-åriga Hanna Olofsson blir därmed Bodentravets första kvinnliga champion sedan banan öppnade sina portar 1944. Hanna tog även hem tränarchampionatet på banan.

– Det här innebär ju att jag vet att jag gjort något rätt, men framför allt ger det mig en sporre att bli ännu bättre till nästa år förhoppningsvis, säger hon till Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Och tjejerna tycks dominera i norr – tidigare i år kunde Sandra Eriksson försvara sin titel som kuskchampion på Skelleftetravet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Mosaique Face fin i jobb på Vincennes

Mosaique Face fin i jobb på Vincennes

Mosaique Face befinner sig i Frankrike för att uträtta stordåd. Under tisdagen kände han på Vincennes bana.

Förra vintern satsade Lutfi Kolgjini mot seger i Prix d’Amérique, men väl i loppet blev det för tufft för Mosaique Face som anförde fältet men tröttnade tidigt.

Nu är han tillbaka – för att jaga revansch. Sedan början av december befinner sig Sveriges vinstrikaste travare under 2015 på plats i Frankrike. Och allt tycks hittills ha gått enligt planerna.

Prix de Bourgogne är nästa uppgift. Foto: ALN

– Sedan han kom hem från USA fick han tio dagars vila, sedan har han tränat på för fullt och känns fantastisk, säger Lutfi Kolgjini i en intervju med franska Equidia.

Mosaique Face startade senast i VM-loppet på Yonkers den 10 oktober. Där slutade han oplacerad, men bland årets framgångar kan nämnas den prestigefyllda segern i Trotting Masters-finalen och silvret från Elitloppet.

Comeback förväntas sexåringen att göra i det tredje ”B-loppet”, Prix de Bourgogne som körs den 3 januari. Därefter är planen även en start i Prix de Belgique (17 januari) innan Prix d’Amérique väntar två veckor senare.

– Han är extraordinär när han är som bäst och han kommer duga väldigt bra på Vincennes, säger ”Ludde”.

”Mosaiquen” var under tisdagen inne på Vincennes och kördes av Dominik Locqueneux 1.14 över 2000 meter till samtligas belåtenhet.

– Jag hoppas jag har en frisk häst i Prix d’Amérique i år, då kommer han att göra ett fantastiskt lopp, säger Lutfi Kolgjini till Equidia.

Du kan se hela Equidias inslag här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Åby: "Det är vår bästa chans i dag"
Nästa nyhet
V4 Åby: ”Det är vår bästa chans i dag”

V4 Åby: ”Det är vår bästa chans i dag”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Vi visste inte hundra var vi hade honom inför debuten för oss senast men han var jättebra och svarade för en strong insats. Allt verkar bra efteråt och vi är klart nöjda med honom. Jag tycker detta är vår bästa chans idag, säger Anton Sverre i stallet om Scissors (V4-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Åbytravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Top de Luxe – Hon har inte startat på ett tag på grund av en förkylning men har laddat batterierna på ett bra sätt. Hon känns pigg i största allmänhet och formen bör vara god. Bra startspår bakom bilen har hon aldrig haft och detta är kanske ingen raket första biten. Skulle det stämma med positionerna kan det bli en fin peng. Inga ändringar, säger Ronny Palm.

6 Scissors – Vi visste inte hundra var vi hade honom inför debuten för oss senast men han var jättebra och svarade för en strong insats. Allt verkar bra efteråt och vi är klart nöjda med honom. Jag tycker detta är vår bästa chans idag, säger Anton Sverre i stallet.

10 Quantum Nikita – Hon felade bort sig direkt i comebacken senast men kändes bra i övrigt. Jag hoppas hon kan ta sig samman och göra en fin insats den här gången men man är ju lite rädd att incident på Färjestad satt sig i huvudet. Hon gick omkull då men agerar bara normalt är hon inte borta. Hennes insatser tidigare höstas var av bästa märke och jag är förhoppningsfull. Inga ändringar, säger Eric Martinsson.

Lopp 2, V4-2

1 Mescal – Jag laddade med honom från bakspår senast men det blev helt fel och han galopperade. Hästen har annars gått riktigt bra och innerspår bakom bilen borde betyda ledningen. Han höjer sig i spets och därifrån borde vinstchansen vara god, säger Christoffer Eriksson.

5 New Generation – Det verkar bra med honom i träningen. Det lär bli en resa i ryggar och med passande hårt tempo så kan det räcka bra. Han ska räknas med chans, säger Anton Sverre i stallet.

8 Maxmillian Trotter – Han är i fin författning och idag blir det helstängt huvudlag på honom. Läget var ju inget vidare men annars förväntar jag mig en bra insats från honom, säger Peter Untersteiner.

Lopp 3, V4-3

2 Graceman – Han gör bra lopp varje gång utan att få sätta nosen först och senast hade vi aningen för dåligt läge. Insatsen var ändå godkänd och nu har vi klockrent startspår. Ettan får vara riktigt snabb för att kunna svara upp ledningen och eftersom min häst trivs bäst på innerspår siktar vi mot spets. Sen släpper vi till den favorit som kommer först men med rätt lopp är han platsaktuell. Inga ändringar, säger Peter Edberg.

4 Protector – Loppet ser rätt så passande ut och vid normal författning så borde han vara långt framme här. Jag är dock lite tveksam över om formen och fräschören är den allra bästa för dagen så det finns lite frågetecken, säger Peter Untersteiner.

6 Montreal – Vi vet inte riktigt om formen sitter där men det verkar väl med honom. Han får nog ses som ett outsiderbud i det här loppet, säger Anton Sverre i stallet.

Lopp 4, V4-4

5 Roly Poly – Hon gjorde första starten för oss senast och var precis så bra som vi hade hoppats trots att hon inte hade startat på nästan ett år. Jag sa till kusken att köra som att vi hade bästa hästen och det visade sig vara rätt. Hon tappade travet sista biten så Benzon fick bära henne men orken var det inga fel på. Vi behandlade henne för säkerhets skull efter det och med senaste insatsen på näthinnan måste man tro på chans även nu. Spåret är inte det bästa men jag tror hon klarar det. Vi kortar käken en aning men fortsätter med järnskor runt om, säger Eric Martinsson.

9 Razzle Ås – Hon har varit för ivrig från start och gjort bort sig och nu blir det norskt huvudlag eller öppet huvudlag så att hon ska trampa iväg felfritt. Sedan är hon stabil och hon har kapacitet för att räcka en bra bit här. Det bir urryckare för första gången i lopp och det kan vara intressant, säger Dick Robertsson.

10 Juliana – Hon är lite seg av sig och har svårt att vakna till. Vi provar med rycktussar på henne idag så får vi se om det kan bli någon bättre fart på henne, säger Peter Untersteiner.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nytt silver på Vincennes för Ninepoints Lucy
Nästa nyhet
Nytt silver på Vincennes för Ninepoints Lucy

Nytt silver på Vincennes för Ninepoints Lucy

Ninepoints Lucy fortsätter att gå bra i Frankrike. På tisdagen tog stoet en fin andraplats på Vincennes.

Jörgen Westholm-tränade Ninepoints Lucy segrade på Enghien i slutet av september och har därefter tagit två andrapris på fransk mark. Under tisdagen var hästen tillbaka på Vincennes och gjorde ånyo en stark insats.

Understödd av Gabriele Gelormini slutade det i ännu ett silver. Ninepoints Lucy spetsade i ett lopp för femåriga ston, men lämnade över taktpinnen till favoriten Akayama och David Thomain.

Gabriele Gelormini. Foto: ALN

Mot denna fanns inget att göra när hon brisade undan över upploppet, men Ninepoints Lucy höll stilen föredömligt bakom och grejade andrapriset värt 16 000 euro. Vinnaren klockades till 1.13,9 över 2700 meter, Ninepoints Lucy gick i mål på 14,2.

***

I ett tidigare lopp tog svenskfödde Midsummer King, nu i regi Stéphane Guelpa, ett tredjepris värt 9240 euro. Han var fyra tiondelar från vinnaren Tobrouk de Payre som vann enkelt på 1.14 blankt över 2700 meter.

I loppet slutade danske Pingus Vang fyra, medan Olympic Kronos och Capello Bob slutade oplacerade.

***

Rock Me, riden av Josefin Ivehag, fanns med i ett montélopp senare under eftermiddagen, men hade ingen riktig lycka i loppet och kom i mål som sexa.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Johnny Takter i bilolycka - klarade sig oskadd
Nästa nyhet
Johnny Takter i bilolycka – klarade sig oskadd

Johnny Takter i bilolycka – klarade sig oskadd

Johny Takter var på måndagskvällen involverad i en otäck trafikolycka – men tycks ha haft änglavakt och klarat sig helskinnad.

Toppkusken Johnny Takter körde på E4:an under måndagen när olyckan var framme. Plötsligt fick Johnny sladd med sin bil som voltade och förvandlades till skrot.

Men den 57-årige kusken klarade sig ur olyckan utan skador. På sin Facebook-sida berättar han om den otäcka händelsen.

Åker bärgningsbil! Körde på en stor tung metalldel från en lastbil på E4:an. Jag totalkvaddade bilen (blev bara skrot). Tur att jag kör i en stor BMW. Bilen slog mellan vägräckena i snurr fem-sex gånger. Jag lovar dom cirka fem sekunderna kändes som en evighet! Så nära döden har jag aldrig varit. Konstig känsla… Kör försiktigt”.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Conlight Ås mot Frankrike - och Bold Eagle

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson