Finns det en möjlighet att få se Nuncio i Prix d’Amérique trots allt? Stefan Melander har i vilket fall inte stängt dörren helt.

När Delicious olyckligt fick strykas inför sin start i Prix de Bourbonais i söndags, försvann svenskarnas kanske största förhandshopp i Prix d’Amérique.

Men kanske är megastjärnan Nuncio ännu inte avskriven för att tillsammans med Mosaique Face hålla den svenska fanan i Paris den sista söndagen i maj?

Nuncio tränar som vanligt. Foto: ALN

– Om jag ska svara på den frågan i dag är det noll procents chans, sa tränaren Stefan ”Tarzan” Melander till Travronden i mitten av november.

Men när samme Melander av Trav 365 intervjuas i ärendet på måndagen, är ännu inga definitiva beslut tagna.

– Han tränar precis som vanligt, som inför vilken start som helst. Normalt skulle det vara mycket snö i Sverige nu, men vi har haft kanonbanor att köra på. Han var på topp när han la av och har inte tappat någonting. Han har haft det himla bra och inte stått över något. Hästen har tränat på, vi får se då, säger ”Tarzan” till Trav 365.

Nuncio startade senast den 14 november när han segrade i Solvalla Grand Prix. Fyraåringen har i år vunnit 10 av sina 13 lopp och har på sina totalt 40 starter i karriären aldrig varit sämre än trea. På kontot finns drygt 18 miljoner kronor.

Läs även: Pda? Nuncio: nej Delicious: kanske