När V75 körs på Romme den här lördagen, är Dala-hjälten On Track Piraten tillbaka på tävlingsbanan.

Andrapriset bakom världsrekordstravande Delicious i Sundsvall Open Trot i slutet av augusti, var senaste gången vi såg On Track Piraten på hemmaplan.

"Piraten". Foto: ALN

Därefter har det blivit starter i Trotting Masters-finalen på belgiska Mons och så VM-loppet på Yonkers Raceway i USA.

På lördag är Hans Strömberg-stjärnan tillbaka. Rättviks-hästen åker till grannbanan Romme för att försöka vinna Super Lights lopp, vilket är omgångens Gulddivisionen.

Det som vanligt med 150 000 kronor i förstapris. Johnny Takter sitter upp bakom ”Piraten” som får börja från bakspår.

Så här ser startlistan ut:

1640 auto

1 Nouvelle Pelle – Per Linderoth
2 Conrads Garland – Marcus Hultman
3 Art On Line – Jorma Kontio
4 Alvena Pele – Per Lennartsson
5 Prince Tagg – Ralf Karlstedt
6 Air Frame – Björn Goop
7 Democrat – Ulf Ohlsson
8 The First Time – Kajsa Frick
9 Standout – Örjan Kihlström
10 On Track Piraten – Johnny Takter
11 Highspeed Call – Torbjörn Jansson
12 Beer Summit – Erik Adielsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Derby-kungen Conlight Ås tillbaka i vinnarcirkeln

Derby-kungen Conlight Ås tillbaka i vinnarcirkeln

Efter några starter utan seger var årets Derby-vinnare Conlight Ås tillbaka i vinnarcirkeln efter målgång i fina Najos Minne på Örebrotravet.

Söndagseftermiddagen bjöd på en extra V75-omgång med Örebrotravet som skådeplats. En av dagens godbitar var Najos Minne vilket lockat ett starkt fyraåringsfält.

Det blev årets Derby-kung Conlight Ås som kunde återbördas till vinnarcirkeln. Conway Hall-sonen gjorde fjärde starten efter den stora triumfen – och tog första segern. Svante Båth-stjärnan kördes av Erik Adielsson.

Sjunde segern totalt för Conlight. Foto: ALN

Ekipaget fick en något tursam inledning då den ursprungliga ledaren Party Boat Hanover galopperade och därmed skänkte ledningen till bakomvarande Conlight Ås. Det förvaltade kulltoppen på bästa vis.

Varvspasseringen fick dämpas till 16,4 och när fältet drev genom den sista svängen gasade ledaren på i tufft tempo. Det blev övermäktigt för motståndet som aldrig kunde komma i oroväckande närhet.

Conlight Ås lättade undan med några längder sista biten och tog förstapriset på 125 000 kronor högt komfortabelt efter att ha travat 2100 meter på 1.14,4a.

Explosive de Vie (14,5) gjorde ånyo en stark insats och spurtade in som tvåa, före Je t’Aime Express (14,6). Favorit i loppet var Volstead (14,6) som här fick nöja sig med femtepriset.

***

Flash fick revansch. Foto: ALN

200 000 kronor var förstapriset i E3 Revanschen och den summan gick till Flash Håleryd, tränad och körd av Peter Untersteiner. Treåringen gick som tvåa i andraspår innan han på sista bortre långsidan klev in i huvudrollen.

Flash Håleryd kom raskt fram i dödens och övertog täten mitt i den sista kurvan. Conway Hall-sonen höll sedan utan problem hela vägen hem och klockades till 1.14,3a full distans.

*

Mind Your Face - igen. Foto: ALN

Härliga hemmahästen Mind Your Face noterades för en ny seger i snabbloppet värt 100 000 kronor. Ledningen från start till mål var receptet för seger. Erik Adielsson körde Lars Fribergs sexåring som vann väldigt lätt på 1.14,2a över 2100 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Mantorp
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Mantorp

Måndag: V4-tips till Mantorp

Omgången
Sista dagen för barfotakörning och travdagen inleds på Mantorp som har fått ihop en småtrevlig omgång. Ett fint stolopp inleder och fältets bästa häst, 9 Örbäckens Cruella spikas tillsammans Claes Svenssons som ser ut att bli lunchens nyckelkusk. Tror sedan att inte kommer smälla så mycket utanför ramarna, förutom i andra avdelningen, och avrundar min flerkupong med ett tvåhästarlås i sista.

Spiken
9 Örbäckens Cruella (V4-1)

Låset
3 Al’s Barbarbar & 4 Thomas O’Malley (V4-4)

LD-spiken
12 Scarpia (LD-1)

V4-systemet (x10)
V4-1: 9 Örbäckens Cruella (res 10-3)
V4-2: 1,2,4,5,6,8,9,12 (res 7-11)
V4-3: 2,6,7 (res 5-1)
V4-4: 3,4 (res 10-6)

1x8x3x2 = 48 rader

960 kronor

Dubbelförslaget
12 – 2,6,7 x 300

900 kronor

V4-1

RANKING A: 9. B: 10-3-7-8-11-5-2. C: 6-1-4.

Spetsanalys:
6 Hot Marke kommer flygande från springspår men frågan är om Christel Berntsson kör i täten. Anders Svanstedt är intresserad att överta med 3 Xena Tim och hästen har faktiskt spetsat två av tre från aktuellt spår i volten. Sex släpper till tre blir mitt bud.

Loppanalys:
Stolopp med ett gäng ärrade donnor på tillägg och allra hetast känns 9 Örbäckens Cruella som nu gjort två starter efter uppehåll och som närmar sig den rätta formen. Sist galopperade hon från start men stod för en strålande upphämtning och sjuåringens meriter känns överlägsna i sällskapet. Utan strul på vägen blir hon segerfarlig och Claes Svensson hintar att det kan bli ett offensivt upplägg. Känns som bara galopp emot och när värsta motbudets tränare ligger lågt är det bara att hamra dit spiken.

10 Livacious Lindy är klar tvåa bakom henne men har inte tävlat på ett tag och är dessutom klart bäst i ledningen. Per K Eriksson bedömer att formen bara är 75 procentig och Cantab Hall-dottern känns som klar tvåa på rankingen.

3 Xena Tim låter Anders Svanstedt uppåt på och hästen var positiv senast. Från ledningen kan man åtminstone vara en kandidat för prispallen men jag tror inte man klarar att stå emot Örbäckens Cruella.

Sjuåringarna 7 Abborren och 8 Miss Beniss slogs mot kulltopparna när det begav sig och den sistnämnda plockade ju till och med en Breeders Crown final 2012 med 1 mille i förstapris. Ingen av dessa har dock rosat marknaden på länge och slår nog varken min etta eller tvåa.

V4-2

RANKING A: 12-6-5. B: 2-1-9-8-4-7-11. C: 3-10.

Spetsanalys:
1 Sobel Jocke är inte tillräckligt kvick för att hålla ut övriga då det kan bli laddning på flera andra händer. Laddas 4 Felix V.M. är det fördel honom men även 6 Holy Heart vill ha ett ord med i laget.

Loppanalys:
Claes Svensson i huvudrollen igen och denna gång är det hans 6 Holy Heart. Valacken debuterade i monté senast och slog till med en seger direkt. Har kanske inte nått fjolåret höjder men förutsättningarna denna gång ser fina ut. Hästen står fint inne på pengarna och kommer man till täten är mycket vunnet. Jag tycker dock det finns ett par intressanta motbud och stallets andrahäst är inte heller så tokig. 2 Tutti Esterel kommer allt närmare en fullträff och får Marie Nilsson smyga med in i det lägsta kan man bli farliga. Passas!

12 Scarpias rad börjar bli en aning missvisande vid det här laget. Senast kom han helt fel på det och fick backa sist och i starterna innan det har hingsten bland annat mött Buzz Mearas och Flex Lane. Behöver givetvis tur från bricka tolv men med minsta klaff kan det vara Jennifer Tillman som drar längsta strået. Chanstippas på dubbelspelet på fint spelvärde!

5 Manley fick ett alldeles för tufft lopp senast och gick över i passgång av ren trötthet sista biten. Hingsten har fem segrar för året och från ett skapligt utgångsläge känns han given.

1 Sobel Jocke har fint utgångsläge och har radat upp stabila insatser på sistone. Fyraåringen riskerar dock att hamna i maskin från innerspåret och ska dessutom gå med bakskor. Sak med på lappen men rankas ner en aning.

9 Ladyofthelake felade bort en seger senast och har snart tjänat ihop till en seger och både 8 Baldur Hornline och 4 Felix V.M. streckas också.

V4-3

RANKING A: 2-7-6. B: 5-1-4-3-12-9. C: 11-10-8.

Spetsanalys:
2 Quarter Of An Hour kommer säkert vara på tårna från start efter att ha haft dåliga lägen en längre tid. Hästen kan öppna snabbt och jag tror värsta hotet 5 Snow Flake Goj får svårt att ta en längd. Claes Svensson till täten!

Loppanalys:
Sprinterlopp med bra klass och tipset till 2 Quarter Of An Hour som äntligen fått ett vettigt utgångsläge bakom bilen. Sexåringen visade vid Åbystarterna att han hittat väldigt fin höstform och sista starten på Kalmar var inget undantag då han var tvåa på ett bra sätt. Nu har han för första gången på länge spetsläge och därifrån lär han sälja sig dyrt. Jag är ändå inne på att det kan kosta en del första varvet och garderar.

7 Melker är kanske ingen sprinter is grunden men är åtminstone tillräckligt gedigen för att slå detta gäng om det skulle stämma på vägen. Femåringen vann dessutom ett V86-lopp över 1640 meter på Visby i somras och hästens comeback senast på Rättvik var klart godkänt. Rimligtvis bättre med loppet i kroppen och detta är en typ som aldrig kan räknas bort.

När två träter kan en tredje komma in i matchen och 6 I’m Gotthard är tredjehästen för mig. Satt fast med krafter kvar senast och är inte borta med rätt resa.

V4-4

RANKING A: 3-4. B: 10-6-15-5-9-12-11. C: 8-1-7-2-13.

Spetsanalys:
Bara fyra hästar på startvolten och två av loppets mest betrodda jagar ledningen. 3 Al’s Barbarbar är inte helt oäven men 4 Thomas O’Malley kan nog utmana.

Loppanalys:
Voltstart och 2140 är förutsättningarna i sista och detta är minst sagt en ihålig historia. Jag väljer att lösa detta med en duo där den ena känns trolig, och den andra rolig. 3 Al’s Barbarbar satt i andra utvändigt senast och kunde bara köra rakt fram hela vägen vilket gav karriärens första seger. Fyraåringen har bitvis visat kapacitet och ledningen är inom räckhåll för körande Carl Johan Jepson. Ekipaget kanske måste köra sig dit efter en bit men hur detta än utvecklar sig tycker jag att man förtjänar tipset.

4 Thomas O’Malley hade en skaplig fjolårssäsong och gjorde första starten på nästan ett halvår senast efter en operation. Borde vara bättre med den genomköraren innanför västen och skulle Petter Karlsson hitta till front är mycket vunnet.

10 Vasquez Bob kom med två raka triumfer till Jägersro där det blev galopp och sedan dess har hästen varit struken för feber. Valackens form kanske inte kommer vara på topp med tanke på pausen och dessutom blir det skor på.

6 Fairytale Road kan en hel del i sina ljusa stunder men presterar på en ojämn nivå.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Mantorp: "Bra vinstchans oavsett löpning"
Nästa nyhet
V4 Mantorp: ”Bra vinstchans oavsett löpning”

V4 Mantorp: ”Bra vinstchans oavsett löpning”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Hon vann på ett bra sätt senast och Calle sa att han nog hade vunnit på utan galoppen på Mantorp också. På det intryck hon lämnade senast måste man tro på henne igen i ett ganska klent lopp. Hon är åtminstone skapligt startsnabb men ska räknas med bra vinstchans oavsett löpning. Inga ändringar, säger Ulf Stenströmer om Al’s Barbarbar (V4-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Mantorp. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 Guinness Rose – Hon har riktigt bra form men detta är en knepig häst som ofta ställer till det för sig. Sköter hon sig nu kanske hon kan vara trea-fyra men ett par av tilläggshästarna kommer hon inte kunna stå emot. Barfota runt om, säger Roger Pettersson.

3 Xena Tim – Han varv positiv senast från dåligt läge och en hel del strul på vägen. Jag tycker att formen är på topp och detta ser spännande ut på förhand. Härifrån siktar jag på ledningen och sen försöker jag göra det svårt för tilläggshästarna. Barfota runt, helstängt huvudlag, och jänkarbike, säger Anders Svanstedt.

5 Bahama Mama – Hon skötte sig i kvalet senast vilket var en aning överraskande med tanke på utgångsläget hon hade då. Nu är det däremot stor galopprisk från start och med tanke på det ligger jag lågt. Skulle hon ändå få för sig att sköta sig är hon inte så tokig men vi möter samtidigt några bra hästar. Barfota runt om, säger Ulf Stenströmer.

9 Örbäckens Cruella – Hon blev lite överladdad senast och då jag släppte åt henne grejorna så blev det galopp. Jag hade 1.10/1200 meter efter galoppen med full fart in i mål. Hon har visat allt väl i jobb efteråt och det blir barfota runt om. Hon var stabilare i volt än bakom bil i Frankrike och då det lugnat ner sig så får jag köra offensivt. Det är min bästa chans, säger Claes Svensson.

10 Livacious Lindy – Hon har fått pausa ett tag men det har inte varit några fel på henne utan vi har låtit henne vila rent allmänt. Formen är nog bara 75-procentig och vi vill mest ge henne ett lopp i kroppen. Ändå bör hon duga en bit på sin grundkapacitet men Claes Svenssons häst är nog i bättre slag och blir inte lätt att slå. Inga ändringar, säger Per K Eriksson.

Lopp 2, V4-2

1 Sobel Jocke – Han tränades i fredags och var riktigt fin. Han lär inte kunna försvara innerspåret till någon ledning men vi har en säker kusk som är bra på att lösa sådant. Hovarna är lite slitna så nu blir det skor bak, säger skötaren Maria Hall.

2 Tutti Esterel – Hon har löpt bra och var duktig senast men Johans häst stäckte på sig. Hon är lite sämre då det går sakta i loppen så vi hoppas på bra fart. Hon öppnar snabbt men ska inte gå i ledningen. Det blir barfota runt om, säger Claes Svensson.

6 Holy Heart – Han närmar sig toppformen och jag hoppas nå ledningen här. Han var ok femma men borde nog ha vunnit näst senast. Senast var han svår att få ut i banan men avgjorde innan det var färdigt. Från ledningen bör det vara vettig chans. Felix V.M. borde släppa. Min är lite halvlat och svarar bra på annan häst ifrån spets. Barfota runt om, säger Claes Svensson.

Lopp 3, V4-3

2 Quarter of an Hour – Han är i bra slag och har svarat för sina bästa insatser från spets så jag hoppas komma till ledningen. Melker är snabb ut men borde inte komma förbi min häst. Det borde vara fin chans från ledningen även om det blir skor bak idag. Det är en liten nackdel, säger Claes Svensson.

5 Snow Flake Goj – Hon ogillade omstarterna näst senast och senast var det sparat i mål. Hon får nu helstängt huvudlag och nu kan det bli barfota fram. Hon har dåliga hovar och vi har sparat hov. Jag är försiktigt optimist idag då hon känns bättre än tidigare i år. Ledningen vore det bästa, säger Sten O Jansson.

Lopp 4, V4-4

3 Al’s Barbarbar – Hon vann på ett bra sätt senast och Calle sa att han nog hade vunnit på utan galoppen på Mantorp också. På det intryck hon lämnade senast måste man tro på henne igen i ett ganska klent lopp. Hon är åtminstone skapligt startsnabb men ska räknas med bra vinstchans oavsett löpning. Inga ändringar, säger Ulf Stenströmer.

4 Thomas O’Malley – Han har blivit opererad för lösa benbitar och kördes snällt i comebacken senast. Han öppna bra och borde spetsa och sedan ska han köras där. Han trivs i tät. Han är lite ospeedig men får dra i ett 15-tempo och då borde tilläggshästarna kunna få det kämpigt. Han är klart spelbar och vi ändrar inte på något, säger tränarsambon Christer Graaf.

6 Fairytale Road – Hon var blek senast men banan passande inte alls samtidigt som jag inte tror hon ska gå i ledningen. Nu blir det smygresa bakifrån, och hon kämpar okej var gång, men jag tycker hon har mer att bevisa. Inga ändringar, Anders Svanstedt.

10 Vasquez Bob – Han galopperade efter en störning senast men var duktig vig segrarna innan det. Nu har han inte startat på ett tag och vi har en kunnat träna som jag vill heller. Detta är en stor och tung häst som kommer behöva loppet. Det blir skor runt om vilket jag inte tycker är något stort minus, säger Roger Pettersson.

15 Ravine – Hon gör debut för mig och har svarat för två rätt så positiva banjobb där han kämpat bra. Det är fin gång i henne men hon är svårbedömd här och härifrån. Jag ligger lite lågt. Det blir norskt huvudlag nu och det kan nog vara första gången. Det blir barfota runt om samt en pullplatta då hon har haft lite svårt att få luft på grund av sin huvudhållning, säger Claes Svensson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Extra V75-tips till Örebro
Nästa nyhet
Söndag: Extra V75-tips till Örebro

Söndag: Extra V75-tips till Örebro

V75 Örebro 29 november

Omgången: Extra V75 på Örebro, utan någon vettig anledning kan tyckas men det är lönehelg och pengarna ska in! Omgången är småputtrig, bra klass på fyraåringsloppet och jag försöker fälla två av omgångens jättefavoriter som fått luriga uppgifter.

Det ska bli fortsatt milt för årstiden, vädret har varit bra i Örebro under veckande de har regnat under natten och på morgonen. Banan är känd för att ha hårt/grovt material och vara lös ovanpå och är speciell. Lars Friberg hyllade banan på Twitter under lördagen, men det känns som den kan bli hårt av senaste regnet.

Bästa spiken: 3 Conlight Ås (V75-5) har spår innanför Volstead och jag tror att Erik kan köra till ledningen. Känns rätt att ta ställning där.

Roliga spiken: 11 Bryssel (V75-6) är en ruskigt bra häst, som kan bli ”hur bra som helst” om han fortsätter utvecklas på samma vis. Han var mycket bra trots förlusten senast och jag spikar på allt!

Favorit i fara: 10 Dernier Viking (V75-1) har varit grym och alla verkar överens om att hon bara ska vinna. Det verkar dock som om ingen sett att hon har innerspår i voltstart med fullt fält? Klart hon kan vinna, men till dryga 70% måste jag gardera, det är inte spår 3 med åtta hästar bakom bilen nu…

V75-förslaget är på 2.916 kronor.

11-10-9-8-1-4-15-14 (13-7)

4-1-2 (10-5)

11-1-3 (4-2)

6-14-7-12-13-4-11-10-2 (9-1)

3 Conlight Ås (5-7)

11 Bryssel (2-4)

2-5-1-7-12-9-6-8-3 (2-5)

8x3x3x9x1x1x9 = 5832 rader, 2916 kronor.

DD-förslag på 1000 kronor:

11-2 x 1000

V75-1:

Ranking: A: 11-10 B: 9-8-1-4-15-14 C: 13-7-5-2-6-12

Spetsanalys: Brooklyn Club håller upp sitt innerspår, och kanske testar man honom i ledningen? Det var påställt från Jonke senast mot bra hästar, och jag tror inte Erik släpper utan att få frågan. Caddie Hit var spetsfavorit, nu mer öppet vem som kommer. Västerbo Carrera efter 500 meter?

Loppanalys: 10 Dernier Viking är jättefavorit, och hon har varit smått otroligt bra vid två segrarna. Först lekte hon med storligen från dödens sista 1400 och senast var något av årets prestation. Ingves pressade i dödens på Calvin Borel redan efter 500 meter, men fick envetet svar. Dessa båda lämnade resten av fältet med 100 meter, och Dernier Viking bara tågade undan till seger. Man säger ofta att ”den vann med 100 meter” men här var de verkligen 100 meter före tredjehästen. Nu är det Dernier Vikings bästa gren att gå utvändigt i små fält, för då slappnar hon av och bara springer för stark är hon. Voltstart är inte lika bra, och från innerspår blir det trevande inledning om hon inte galopperar. Kanske bara mosar hon dem, men hon ska komma loss och hinna runt dem i spåren och det är inte givet för snabb är hon inte. Hon är spelad som om det vore framspår i litet fält, och jag måste gardera jättefavoriten.

11 Speed Delicious är bra och grymt gynnad av tre varv. Han räckte inte i Silverfinalen där Sauveur sprang 11,5, men då fick han elaka sista 700 i tredjespår utan rygg och mattades på upploppet. Han fick släppa några före sig, men alla dessa hade fått snällare resor och var inga vanliga hästar med Ni Talar Bra Latin i spetsen. Senast körde Söderkvist galopp, och han är svår i volt, och har galopperat ofta.Bergh brukar dock få iväg honom och jag tror formen är bra. Berghs hästar visade äntligen form igår då Timbal var grym och nästan alla gick bra efter att ha varit sådär. Efter flyttewn börjar det sätta sig nu tror jag. Speed borde kunna vara 20 meter före favoriten efter ett halvvarv, och sedan välja taktik. Det skiljet för mycket dem emellan och han hade slagit Dernier i Örebro även om hon gått felfritt – då Speed var tvåa bakom Sauveur.

Det kan räcka med dessa, men de kan även vara borta efter 200 meter båda två och renset är ruskigt bakom.

9 Västerbo Carrera är bra och verkar hittat formen igen. Höll bra mot Rocket Zet senast, och trots skor nu är han att räkna med. Dock knappast snabbstart från tillägg. 8 Tack Wee blev det fel för senast, med klaff kan han duga.

V75-2:

Ranking: A: 4-1-2 B: 10-5-3-9 C:11-12-6-7-8

Spetsanalys: King Sir Kir borde inte kunna hålla upp innerspåret även om Claes menar att han är snabb. Catchdrivers Dream till spets tror jag och släpp till Thaiger Exclusive eller kanske Sun Esterel.

Loppanalys: 1 King Sir Kir är nästa storfavorit med knepigt läge. Han är bra för sin låga klass och borde ha mer än 250.000 på sig. Senast fick han offra en hel del för att komma till spets på krävande innerspåret och var chanslös mot grymme Day Sun Dream som bara mosade honom. Han kämpade bra som tvåa, och det var inte många som kom i mål från spets den dagen. Jag tror han får svårt att hålla spets, men blir på något vis ändå inte helt chockad om han lyckas om Claes vågar vässa upp honom och det är 1609. Måste ändå spela på troligt strul som favorit. Han är bäst, men det kanske inte hjälper.

4 Thaiger Exclusive är intressant. Han har varit riktigt bra på sistone och tar i allt bättre. Senast hade han varit giftig om det löst sig bättre, men han gick bra upplopp som tvåa och det var V75-final. Kanske kan han forceras till ledningen och Hans-Owes hästar går bra.

2 Sun Esterel låter Jensen uppåt om, och han kommer ladda vad som går. Hästen är ganska snabb, kördes till spets efter en bit på Åby då Touche släppte. Kan vara först framme och överta om favoriten blir över och då trolig vinnare.

V75-3:

Ranking: A: 11-1-3 B: 4-2-12 C: 6-10 

Spetsanalys: Snabbaste är strukna och om inte Blue Rocket trycks av ska Bear Dancer hålla upp ledningen.

Loppanalys: Annorlunda proposition men tyvärr sönderstruket med fyra hästar borta. Tre mycket snabba från start dessutom och nu ska 1 Bear Dancer ha bra spetschans. Han växer där och har 6/11 från ledningen och var bra vid spetsvinst på V75. Han var inga mil efter favoriten 3 Mind Your Face i V75-finalen och jag räknar med att han körs i spets nu med flera av de bästa borta. Han är på tok för lite spelad med sina 6,77% nu under förmiddagen och klart spännande. Stenströmer har ingen knallform, men det verkar ljusna lite på den fronten.

Mind Your Face är favorit, och han blir klar sådan. Skulle han släppas till ledningen vinner han förmodligen men varför släppa med en spetshäst om inte öppningen blir våldsam? Han var lite seg senast, men vi köper att det blev felkört med Delicious i spets och han vill ha jämnt hårt tempo och avgöra på skallen. Nu tror jag han får dödens, och då är det ingen spik.

Jag låser på tre hästar, och ger faktiskt tipset till 11 Underpaid Hanover som ser grym ut för dagen! Han satt fast med massor sparat där Food Money vann näst senast, och det blev bara fel på Bjerke senast. Han tvingades backa sist då han blev hängande, men han gick vasst mellan häst över upploppet och intrycket var kanonbra! Jag tror han kan blåsa till alla då han gynnas av litet fält med bara åtta kvar.

V75-4:

Ranking: A: 6 B: 14-7-12-13-4-11-10-2 C: 9-1-3

Spetsanalys: Jag tror att springspåren gör upp och det är fördel Gloria Sund in i första kurvan. Lass Nice är snabbast och har vass startkusk, men det låter som smyglopp. Gloria har spetsat för Ulf med springspår tidigare.

Loppanalys: Öppet stolopp där tyvärr tre hästar är strukna. 6 Gloria Sund borde vara klar favorit då det står spets i mitt program och där blir hon svårslagen. Hon har varit riktigt bra för Reijo och senast bara klev hon förbi från dödens med snabba sista 400 på en mindre snabb bana. Hon var snabb från start näst senast och då 1 Lass Nice ska smygas borde det bli spets.

7 You Know Me var fin vid spetssegern men jag tror inte att hon tar en längd på Gloria och det är fel att hon är favorit.

Det är många om budet om tipsettan har en sämre dag. Betrodd är 12 Corinne af Solnäs som varit bra, men nu blir det vanlig vagn och bakskor vilket är två minus. På pluskontot sätter jag enklare motstånd då hon stångats mot tuffa hästar. Knallform har 14 Kicki the Dancer som spurtade hem det senast efter lite tacklingar och hon hade nog slagit 13 Spring Chicken utan galopp 31/10. Den senare har tänt till barfota, var okej med skor bak och broddar senast men klart gynnad om det går att köra barfota nu. Vann från dödens före det.

V75-5:

Ranking: A: 3 B: 5-7-1-2-8-4 C: 6

Spetsanalys: Öppet då snabbaste hästen Explosive de Vie står långt ut på vingen. Jag har känsla för att Conlight Ås körs till ledningen efter en bit.

Loppanalys: Klar favorit är 5 Volstead som är en kulltopp, och Tarzan låter nöjd med hästen. Han fick gå i dödens på Delicious senast och det var ingen humörhöjare direkt.Han kastade sig på en töm över upploppet och var inte som bäst. Visst är känslan att han är lite sliten efter lång och hårt säsong och här får han troligen göra jobbet på nytt.

Jag tror att 3 Conlight Ås kan köras till ledningen om Erik är påställd och han brukar vara alert med sådana lägen. Hästen ser mer brukad ut ä favoriten, och vann ju Derbyt via spåren. Han fick ta det lugnt efter det och gjorde det starkt utanpå Buzz Mearas näst senast. I BC-finalen senast var det en hel del krafter kvar då han hoppade 400 kvar och fina pengar rök. Får han överta/tar ledningen blir han mycket svårslagen och det känns rätt att spika då han inte alls är favorit.

Flera deltar om man vill gardera, 7 Explosive de Vie var bra tvåa mot Buzz Mearas senast och har viss spetschans. Där körs han säkert då men bäst är han över 1600 meter. 1 Digital Collection har läget och bland mindre snabba faktiskt viss spetschans. Får fint lopp på innerspår där framme oavsett.

V75-6:

Ranking: A: 11 B: 2-4-6-8-9-10-7-3 C: 12-1-5 

Spetsanalys: Boomer ska gå med skygglappar och Busen brukar gilla att gasa med den här också. Körs säkert i spets om det går. Flera utmanar och det kommer bli bra fart.

Loppanalys: 4 Flash Håleryd är klar favorit och han var markant förbättrad barfota i BC-finalen senast då han gick mycket bra i skymundan. Han har stånkat på helt okej före det, men nu var det skillnad då skorna togs av. Han ska gå barfota på nytt, men jag tror inte han kommer till ledningen utan strid och går emot.

Jag är svag för 11 Bryssel och spikar honom. Han är ett råämne som inte varit redo för stordåd och haft problem med travet men nu verkar polletten trillat ner. Kurvan är helt rätt på honom och senast var han ruskigt bra utan att få slag i en för dagen grym Breidabliks Nubbe. Han gick 10,5 sista 700 metrarna i dödens och var grymt bra helt enkelt då han bet i till mål. Det bör bli bra fart på loppet med påställd ”Busen” bakom 1 Boomer som inte släpper spets frivilligt. Jag tror att Bryssel bara kliver runt dem och Erik känns inte fel heller på honom. Spik!

2 Cupido Sisu är bra och han satt småfast senast bakom två kanonhästar, även om det inte direkt sprudlade då han kom loss sent. Han vann sitt kval till Kriteriet och är bra och har läget nu.

6 Clemenza Am är på gång igen efter klent år, han har hög kapacitet och Ohlsson känns bra på honom. Nämner även fine 8 Mood Indigo som utvecklats massor och varit smällfin vid segrarna.

V75-7:

Ranking: A: 2-5-1 B: 7-12-9-6-8-3 C: 11-4-10

Spetsanalys: Temperament tar ledningen, han är ruskigt snabb och Östergren verkar inte vilja släppa utan strid. Ändå favorit på Seedorf O.M.F. till spets efter 500 meter.

Loppanalys: 5 Seedorf O.M.F. är en häst som ännu är i för låg klass, och han har skött sig och tagit fyra raka segera. Han bollade med en så bra häst som Ready Ribb från spets näst senast. Senast bombade Erik på från bakspår och körde till ledningen mitt i loppet och klev undan på vass segertid. Han är hetsig, men intrycket var lysande då han såg hur stark ut som helst. Kommer han till ledningen blir han svårslagen, men det kan komma att kosta och får han tjyvsvar riskerar han att bli hetsig och det kanske inte håller på full väg. Renset är obefintligt med honom som vinnare och jag garderar.

2 Even’s First Boy är tempogynnad och det var bra gjort att hinna på dem senast över opassande kort distans där han sladdade bak i kön. Nu ser det mycket bra ut för Flemmings häst med perfekt spår för starttrög häst, och med 3 Temperament i listan kommer det bli snabbt förstavarv hur än taktiken blir där framme. Han är mycket spurtstark Jensens häst och jag tror han kan fälla alla.

1 Royal Prince har hittat livsglädjen och formen igen och stack undan fint senast i sin lite tröga stil. Innerspår är bra och dåligt, men det bör bli luckor att hitta loss och han kan bli giftig.

7 Augustus F. var klart bra då han segade sig förbi från dödens näst senast, och han var ursäktad senast. Kommer favoriten bort står han sig bra som häst och rejäl är han numera.

Måste nämna ”haren” 3 Temperament som vann från spets senast och Östergren låter rätt uppåt. Han släpper knappast utan lite strid, och är den som kan få favoriten att spilla krutet för tidigt.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Guld till Gareth Boko - efter stenhård slutstrid

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson