V75 Örebro 29 november

Omgången: Extra V75 på Örebro, utan någon vettig anledning kan tyckas men det är lönehelg och pengarna ska in! Omgången är småputtrig, bra klass på fyraåringsloppet och jag försöker fälla två av omgångens jättefavoriter som fått luriga uppgifter.

Det ska bli fortsatt milt för årstiden, vädret har varit bra i Örebro under veckande de har regnat under natten och på morgonen. Banan är känd för att ha hårt/grovt material och vara lös ovanpå och är speciell. Lars Friberg hyllade banan på Twitter under lördagen, men det känns som den kan bli hårt av senaste regnet.

Bästa spiken: 3 Conlight Ås (V75-5) har spår innanför Volstead och jag tror att Erik kan köra till ledningen. Känns rätt att ta ställning där.

Roliga spiken: 11 Bryssel (V75-6) är en ruskigt bra häst, som kan bli ”hur bra som helst” om han fortsätter utvecklas på samma vis. Han var mycket bra trots förlusten senast och jag spikar på allt!

Favorit i fara: 10 Dernier Viking (V75-1) har varit grym och alla verkar överens om att hon bara ska vinna. Det verkar dock som om ingen sett att hon har innerspår i voltstart med fullt fält? Klart hon kan vinna, men till dryga 70% måste jag gardera, det är inte spår 3 med åtta hästar bakom bilen nu…

V75-förslaget är på 2.916 kronor.

11-10-9-8-1-4-15-14 (13-7)

4-1-2 (10-5)

11-1-3 (4-2)

6-14-7-12-13-4-11-10-2 (9-1)

3 Conlight Ås (5-7)

11 Bryssel (2-4)

2-5-1-7-12-9-6-8-3 (2-5)

8x3x3x9x1x1x9 = 5832 rader, 2916 kronor.

DD-förslag på 1000 kronor:

11-2 x 1000

V75-1:

Ranking: A: 11-10 B: 9-8-1-4-15-14 C: 13-7-5-2-6-12

Spetsanalys: Brooklyn Club håller upp sitt innerspår, och kanske testar man honom i ledningen? Det var påställt från Jonke senast mot bra hästar, och jag tror inte Erik släpper utan att få frågan. Caddie Hit var spetsfavorit, nu mer öppet vem som kommer. Västerbo Carrera efter 500 meter?

Loppanalys: 10 Dernier Viking är jättefavorit, och hon har varit smått otroligt bra vid två segrarna. Först lekte hon med storligen från dödens sista 1400 och senast var något av årets prestation. Ingves pressade i dödens på Calvin Borel redan efter 500 meter, men fick envetet svar. Dessa båda lämnade resten av fältet med 100 meter, och Dernier Viking bara tågade undan till seger. Man säger ofta att ”den vann med 100 meter” men här var de verkligen 100 meter före tredjehästen. Nu är det Dernier Vikings bästa gren att gå utvändigt i små fält, för då slappnar hon av och bara springer för stark är hon. Voltstart är inte lika bra, och från innerspår blir det trevande inledning om hon inte galopperar. Kanske bara mosar hon dem, men hon ska komma loss och hinna runt dem i spåren och det är inte givet för snabb är hon inte. Hon är spelad som om det vore framspår i litet fält, och jag måste gardera jättefavoriten.

11 Speed Delicious är bra och grymt gynnad av tre varv. Han räckte inte i Silverfinalen där Sauveur sprang 11,5, men då fick han elaka sista 700 i tredjespår utan rygg och mattades på upploppet. Han fick släppa några före sig, men alla dessa hade fått snällare resor och var inga vanliga hästar med Ni Talar Bra Latin i spetsen. Senast körde Söderkvist galopp, och han är svår i volt, och har galopperat ofta.Bergh brukar dock få iväg honom och jag tror formen är bra. Berghs hästar visade äntligen form igår då Timbal var grym och nästan alla gick bra efter att ha varit sådär. Efter flyttewn börjar det sätta sig nu tror jag. Speed borde kunna vara 20 meter före favoriten efter ett halvvarv, och sedan välja taktik. Det skiljet för mycket dem emellan och han hade slagit Dernier i Örebro även om hon gått felfritt – då Speed var tvåa bakom Sauveur.

Det kan räcka med dessa, men de kan även vara borta efter 200 meter båda två och renset är ruskigt bakom.

9 Västerbo Carrera är bra och verkar hittat formen igen. Höll bra mot Rocket Zet senast, och trots skor nu är han att räkna med. Dock knappast snabbstart från tillägg. 8 Tack Wee blev det fel för senast, med klaff kan han duga.

V75-2:

Ranking: A: 4-1-2 B: 10-5-3-9 C:11-12-6-7-8

Spetsanalys: King Sir Kir borde inte kunna hålla upp innerspåret även om Claes menar att han är snabb. Catchdrivers Dream till spets tror jag och släpp till Thaiger Exclusive eller kanske Sun Esterel.

Loppanalys: 1 King Sir Kir är nästa storfavorit med knepigt läge. Han är bra för sin låga klass och borde ha mer än 250.000 på sig. Senast fick han offra en hel del för att komma till spets på krävande innerspåret och var chanslös mot grymme Day Sun Dream som bara mosade honom. Han kämpade bra som tvåa, och det var inte många som kom i mål från spets den dagen. Jag tror han får svårt att hålla spets, men blir på något vis ändå inte helt chockad om han lyckas om Claes vågar vässa upp honom och det är 1609. Måste ändå spela på troligt strul som favorit. Han är bäst, men det kanske inte hjälper.

4 Thaiger Exclusive är intressant. Han har varit riktigt bra på sistone och tar i allt bättre. Senast hade han varit giftig om det löst sig bättre, men han gick bra upplopp som tvåa och det var V75-final. Kanske kan han forceras till ledningen och Hans-Owes hästar går bra.

2 Sun Esterel låter Jensen uppåt om, och han kommer ladda vad som går. Hästen är ganska snabb, kördes till spets efter en bit på Åby då Touche släppte. Kan vara först framme och överta om favoriten blir över och då trolig vinnare.

V75-3:

Ranking: A: 11-1-3 B: 4-2-12 C: 6-10 

Spetsanalys: Snabbaste är strukna och om inte Blue Rocket trycks av ska Bear Dancer hålla upp ledningen.

Loppanalys: Annorlunda proposition men tyvärr sönderstruket med fyra hästar borta. Tre mycket snabba från start dessutom och nu ska 1 Bear Dancer ha bra spetschans. Han växer där och har 6/11 från ledningen och var bra vid spetsvinst på V75. Han var inga mil efter favoriten 3 Mind Your Face i V75-finalen och jag räknar med att han körs i spets nu med flera av de bästa borta. Han är på tok för lite spelad med sina 6,77% nu under förmiddagen och klart spännande. Stenströmer har ingen knallform, men det verkar ljusna lite på den fronten.

Mind Your Face är favorit, och han blir klar sådan. Skulle han släppas till ledningen vinner han förmodligen men varför släppa med en spetshäst om inte öppningen blir våldsam? Han var lite seg senast, men vi köper att det blev felkört med Delicious i spets och han vill ha jämnt hårt tempo och avgöra på skallen. Nu tror jag han får dödens, och då är det ingen spik.

Jag låser på tre hästar, och ger faktiskt tipset till 11 Underpaid Hanover som ser grym ut för dagen! Han satt fast med massor sparat där Food Money vann näst senast, och det blev bara fel på Bjerke senast. Han tvingades backa sist då han blev hängande, men han gick vasst mellan häst över upploppet och intrycket var kanonbra! Jag tror han kan blåsa till alla då han gynnas av litet fält med bara åtta kvar.

V75-4:

Ranking: A: 6 B: 14-7-12-13-4-11-10-2 C: 9-1-3

Spetsanalys: Jag tror att springspåren gör upp och det är fördel Gloria Sund in i första kurvan. Lass Nice är snabbast och har vass startkusk, men det låter som smyglopp. Gloria har spetsat för Ulf med springspår tidigare.

Loppanalys: Öppet stolopp där tyvärr tre hästar är strukna. 6 Gloria Sund borde vara klar favorit då det står spets i mitt program och där blir hon svårslagen. Hon har varit riktigt bra för Reijo och senast bara klev hon förbi från dödens med snabba sista 400 på en mindre snabb bana. Hon var snabb från start näst senast och då 1 Lass Nice ska smygas borde det bli spets.

7 You Know Me var fin vid spetssegern men jag tror inte att hon tar en längd på Gloria och det är fel att hon är favorit.

Det är många om budet om tipsettan har en sämre dag. Betrodd är 12 Corinne af Solnäs som varit bra, men nu blir det vanlig vagn och bakskor vilket är två minus. På pluskontot sätter jag enklare motstånd då hon stångats mot tuffa hästar. Knallform har 14 Kicki the Dancer som spurtade hem det senast efter lite tacklingar och hon hade nog slagit 13 Spring Chicken utan galopp 31/10. Den senare har tänt till barfota, var okej med skor bak och broddar senast men klart gynnad om det går att köra barfota nu. Vann från dödens före det.

V75-5:

Ranking: A: 3 B: 5-7-1-2-8-4 C: 6

Spetsanalys: Öppet då snabbaste hästen Explosive de Vie står långt ut på vingen. Jag har känsla för att Conlight Ås körs till ledningen efter en bit.

Loppanalys: Klar favorit är 5 Volstead som är en kulltopp, och Tarzan låter nöjd med hästen. Han fick gå i dödens på Delicious senast och det var ingen humörhöjare direkt.Han kastade sig på en töm över upploppet och var inte som bäst. Visst är känslan att han är lite sliten efter lång och hårt säsong och här får han troligen göra jobbet på nytt.

Jag tror att 3 Conlight Ås kan köras till ledningen om Erik är påställd och han brukar vara alert med sådana lägen. Hästen ser mer brukad ut ä favoriten, och vann ju Derbyt via spåren. Han fick ta det lugnt efter det och gjorde det starkt utanpå Buzz Mearas näst senast. I BC-finalen senast var det en hel del krafter kvar då han hoppade 400 kvar och fina pengar rök. Får han överta/tar ledningen blir han mycket svårslagen och det känns rätt att spika då han inte alls är favorit.

Flera deltar om man vill gardera, 7 Explosive de Vie var bra tvåa mot Buzz Mearas senast och har viss spetschans. Där körs han säkert då men bäst är han över 1600 meter. 1 Digital Collection har läget och bland mindre snabba faktiskt viss spetschans. Får fint lopp på innerspår där framme oavsett.

V75-6:

Ranking: A: 11 B: 2-4-6-8-9-10-7-3 C: 12-1-5 

Spetsanalys: Boomer ska gå med skygglappar och Busen brukar gilla att gasa med den här också. Körs säkert i spets om det går. Flera utmanar och det kommer bli bra fart.

Loppanalys: 4 Flash Håleryd är klar favorit och han var markant förbättrad barfota i BC-finalen senast då han gick mycket bra i skymundan. Han har stånkat på helt okej före det, men nu var det skillnad då skorna togs av. Han ska gå barfota på nytt, men jag tror inte han kommer till ledningen utan strid och går emot.

Jag är svag för 11 Bryssel och spikar honom. Han är ett råämne som inte varit redo för stordåd och haft problem med travet men nu verkar polletten trillat ner. Kurvan är helt rätt på honom och senast var han ruskigt bra utan att få slag i en för dagen grym Breidabliks Nubbe. Han gick 10,5 sista 700 metrarna i dödens och var grymt bra helt enkelt då han bet i till mål. Det bör bli bra fart på loppet med påställd ”Busen” bakom 1 Boomer som inte släpper spets frivilligt. Jag tror att Bryssel bara kliver runt dem och Erik känns inte fel heller på honom. Spik!

2 Cupido Sisu är bra och han satt småfast senast bakom två kanonhästar, även om det inte direkt sprudlade då han kom loss sent. Han vann sitt kval till Kriteriet och är bra och har läget nu.

6 Clemenza Am är på gång igen efter klent år, han har hög kapacitet och Ohlsson känns bra på honom. Nämner även fine 8 Mood Indigo som utvecklats massor och varit smällfin vid segrarna.

V75-7:

Ranking: A: 2-5-1 B: 7-12-9-6-8-3 C: 11-4-10

Spetsanalys: Temperament tar ledningen, han är ruskigt snabb och Östergren verkar inte vilja släppa utan strid. Ändå favorit på Seedorf O.M.F. till spets efter 500 meter.

Loppanalys: 5 Seedorf O.M.F. är en häst som ännu är i för låg klass, och han har skött sig och tagit fyra raka segera. Han bollade med en så bra häst som Ready Ribb från spets näst senast. Senast bombade Erik på från bakspår och körde till ledningen mitt i loppet och klev undan på vass segertid. Han är hetsig, men intrycket var lysande då han såg hur stark ut som helst. Kommer han till ledningen blir han svårslagen, men det kan komma att kosta och får han tjyvsvar riskerar han att bli hetsig och det kanske inte håller på full väg. Renset är obefintligt med honom som vinnare och jag garderar.

2 Even’s First Boy är tempogynnad och det var bra gjort att hinna på dem senast över opassande kort distans där han sladdade bak i kön. Nu ser det mycket bra ut för Flemmings häst med perfekt spår för starttrög häst, och med 3 Temperament i listan kommer det bli snabbt förstavarv hur än taktiken blir där framme. Han är mycket spurtstark Jensens häst och jag tror han kan fälla alla.

1 Royal Prince har hittat livsglädjen och formen igen och stack undan fint senast i sin lite tröga stil. Innerspår är bra och dåligt, men det bör bli luckor att hitta loss och han kan bli giftig.

7 Augustus F. var klart bra då han segade sig förbi från dödens näst senast, och han var ursäktad senast. Kommer favoriten bort står han sig bra som häst och rejäl är han numera.

Måste nämna ”haren” 3 Temperament som vann från spets senast och Östergren låter rätt uppåt. Han släpper knappast utan lite strid, och är den som kan få favoriten att spilla krutet för tidigt.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Guld till Gareth Boko – efter stenhård slutstrid

Guld till Gareth Boko – efter stenhård slutstrid

Det blev en stenhård slutstrid i Svensk Uppfödnings-löpning. Men målfotot berättade att favoriten Gareth Boko grejat guldet.

1995 vann en 29-årig Per Lennartsson Svensk Uppfödningslöpning som kusk bakom Bon Joss. Tjugo år senare var Eskilstuna-tränaren tillbaka på Jägersro för att upprepa bedriften.

Den ytterst talangfyllda Make It Happen-hingsten Gareth Boko infriade favoritförväntningarna och tog hem den mest rafflande upplagan på många år av tvååringarnas största löpning.

– Det känns helt fantastiskt. Vi har haft ett bra år, men hade otur i Derby-kvalen så det här kändes som en fin revansch, sa Per Lennartsson i Jägersros vinnarcirkel.

Titel Gareth Boko - en synnerligen talangfylld yngling. Foto: ALN

Loppet skulle inledas i benhårt tempo. Chocolate Gold fick ta emot Undine i en öppning efter 09,6 de första 500 meterna innan han fick släppa. Erik Adielsson bakom Chocolate Gold körde dock ut i andraspår direkt och övertog täten med varvet kvar.

De båda kombattanterna hade lämnat övriga med många längder, men över den sista bortre långsidan började man äta ikapp försprånget. Racing Mange och Joakim Lövgren var först fram i andraspår och i släptåg hade han Gareth Boko. Varvet gick efter 13,2.

Med 600 meter kvar valde Per Lennartsson att vrida på i tredjespår med sin talang. I den positionen skulle han närma sig – meter för meter.

När fältet travade in över upploppet kvarstod en magisk batalj en trio hästar emellan. Chocolate Gold vägrade sin tuffa öppning till trots att ge slaget förlorat. Racing Mange kom upp jämsides men bröt nedåt och var inte helt körbar.

I tredjespår sög sig Gareth Boko nu närmare. Då mållinjen nåddes var de tre hästarna i stort sett jämsides. Ögat kunde dock urskilja att Chocolate Gold sin heroiska insats till trots fått tredjepriset. Mellan övriga två fick målfotot agera domare.

Det dröjde någon minut innan resultatet förkunnades: Gareth Boko hade gjort det – men minsta möjliga marginal.

– Jag fick ge mig iväg lite för tidigt men jag ville inte ha någon 200-metersspeed, hästen vann loppet åt mig får man säga. Det var tre hästar på linje som alla ville vinna för allt de hade, men vi hade den bästa hästen, sa Per Lennartsson.

Segertiden skrevs till 1.14,0a över 1640 meter. Förstapriset på 700 000 kronor fördubblades eftersom Gareth Boko ingått i premiechansningen. Hästen tog här sin fjärde seger i sin sjunde start.

Racing Mange tvåa och Chocolate Gold trea, var båda stora i nederlaget och klockades till samma tid som vinnaren.

***

Timbal - segermaskin. Foto: ALN

Johan Jacobssons Minne såg en väldigt rejäl vinnare. Robert Bergh-tränade treåriga stoet Timbal tog trettonde årssegern – och gjorde det den tunga vägen.

Örjan Kihlström körde och klev tidigt fram i dödens på ledande favoriten Breidabliks Nubbe. Men denna blev Timbals slagna byte när fältet stegade in över upploppet. From Above-stoet avgjorde väldigt lätt och vann på 1.14,5 full väg.

– Det är en riktigt rejäl märr. Hon kändes jättefin hela vägen och in på upploppet avgjorde hon lätt när jag begärde lite av henne, sa Örjan i segerintervjun.

***

Arazi Boko hedrade Meadow Prophet. Foto: ALN

Arazi Boko såg riktigt fin ut när han vann Gulddivisionen, Meadow Prophets Minne. Det var Christoffer Eriksson som körde Henrik Södervalls fina Varenne-son.

Åttaåringen frontade men fick släppa till O’Grady efter att första 500 meterna avverkats efter 08,7. Men Arazi Boko klev ut igen och övertog. Genom sista sväng lämnade ledaren övriga fältet med några längder och även om Kadett C.D:s avslutning var fin, höll Arazi Boko undan till säker seger.

Segertiden stannade vid 1.13,0a över 2140. Kadett C.D. fin som tvåa, medan Royal Fighter gick en okej avslutning som trea.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kolgjini-succé på Vincennes - tog dubbelseger
Nästa nyhet
Kolgjini-succé på Vincennes – tog dubbelseger

Kolgjini-succé på Vincennes – tog dubbelseger

Det blev en strålande lördag på Vincennes för Lutfi Kolgjini. Både Dante Boko och Quick Fix stod som segrare på den franska nationalarenan.

Många svenskar var med i lördagens drabbningar på Vincennes. Men den stora vinnaren blev Lutfi Kolgjini – som kunde glädja sig åt en dubbelseger.

Dante Boko fortsätter vinna i Frankrike. Foto: ALN

Först ut i ”Luddes” segerduo var Dante Boko. I vagnen satt Dominik Locqueneux. Tillsammans nyttjade de spets och slut-taktiken till fulländning i Prix de Chenonceaux för fyra- och femåringar.

De första 1200 meterna avverkades efter 12,1 och med knappt en kilometer kvar av loppet kom Ivar Sånna fram i dödens i denna hästens första bekantskap med Vincennes.

Men Ivar hade ingen jättebra dag i Paris och tröttnade tidigt. I stället var det Briac Dark som kom fram utvändigt om ledaren genom sista kurvan och duellerade med ledaren. Fast Dante Boko hade mer att ge, kämpade storstilat hela upploppet ned och höll undan till segern, knappt men säkert.

Kolgjini kunde jobba in två vinnare på Vincennes. Foto: ALN

Vinnartiden skrevs till 1.12,3 över 2700 meter och förtjänsten var 45 000 euro. Briac Dark var tvåa på samma notering.

Norska Viking Va Bene tog femtepriset medan övriga svenskarna Radieux och Västerbo Fantast slutade oplacerade och Archangel Am diskades.

***

Nästa Kolgjini-seger kom direkt i efterföljande Prix de Quimper för sexåringarna. Även här hette segerkusken Dominik Locqueneux. Segervapnet stavades denna gång Quick Fix som här i sitt fjärde raka Frankrike-framträdande fick till en fullträff.

Även här var den en tidig ledning som lade grunden till succén. Loppets storfavorit Your Highness, som imponerade vid seger förra lördagen, avancerades snart fram i dödens.

Men Your Highness kunde aldrig få någon rätsida på Quick Fix som efter 14,8 de första 1700 meterna gick en riktigt snabb avslutning i ledningen. Det blev i stället Vénus de Bailly som kom att bli mest närgången den sista biten, fast Quick Fix höll säkert undan.

Här stannade klockan på 1.13,8 över 2700 meter och segerchecken skrevs ut på 40 500 euro. Your Highness fick nöja sig med bronset, en tiondel från vinnaren.

Kolgjinis andra bidrag Paparazzi inkom som fyra, Sahara Fairytale slutade sjua, Rooibos blev nia och Falcon Håleryd gjorde bort sig med galopp.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mosaique Face gick jobb - mot Prix d'Amérique
Nästa nyhet
Mosaique Face gick jobb – mot Prix d’Amérique

Mosaique Face gick jobb – mot Prix d’Amérique

Mosaique Face prepareras för en ny start i Prix d’Amérique. Under lördagen gick han ett snabbjobb på Jägersro.

Mosaique Face har haft en finfin tävlingssäsong och är med över fyra miljoner kronor inkört under året, den häst i landet som travat in mest pengar hittills i år.

Andrapriset i Elitloppets final samt segern i Trotting Masters-finalen är stjärnans två största framgångar under året. Närmast startade sexåringen i VM-loppet på Yonkers den 10 oktober.

Mosaique Face tröttnade i täten i senaste PdA. Foto: ALN

Men nu är ”Mosaiquen” på gång mot ett nytt äventyr på Vincennes sägenomspunna kolstybb. Planen är att ta revansch för nederlaget i Prix d’Amérique i vintras.

Innan avfärd mot Frankrike gick Mosaique Face med sin tränare i sulkyn ett snabbjobb inne på Jägersro innan banans V75-tävlingar på lördagen. Hästen gick ensam 2000 meter efter 1.13,8 med i underkant 1.12,5 det sista varvet.

Den preliminära planen är nu att Lutfi Kolgjini-träningen ska starta i det tredje ”B-loppet”, Prix de Bourgogne som körs den 3 januari, det vill säga fyra veckor före det stora slaget. Det loppet avgörs över 2100 meter med bilstart.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Takters treåringstopp till "Tarzan"
Nästa nyhet
Takters treåringstopp till ”Tarzan”

Takters treåringstopp till ”Tarzan”

Ännu en av Nordamerikas bästa treåringar flyttar till Sverige. Det är Uncle Lasse som förvärvats av Stefan ”Tarzan” Melander.

Flera toppindivider från den amerikanska kulltoppen har flyttats till Sverige den senaste tiden. Bland annat har Habitat tagit plats hos Peter Untersteiner i dagarna.

Nu kommer en ny stjärna till Sverige. Det är Stefan Melander som tillsammans med hästägare köpt treårige Uncle Lasse som hittills tränats av Jimmy Takter i USA.

Jimmy Takter har tränat Uncle Lasse. Foto: ALN

– Jag har varit på jakt efter Uncle Lasse en längre tid och trodde aldrig vi skulle få möjligheten att köpa honom. Stammässigt är hästen bland det bästa som finns, säger Melander till Travronden.

Och Uncle Lasse är verkligen ultrastammad. Pappa är giganten Donato Hanover och mamma är Yankee Glide-dottern Solveig som själv var en stjärna på tävlingsbanan men i avelsboxen gjort ännu större succé som mor till Shake It Cerry, Dontyouforgetit och Solvato.

Uncle Lasse har inte fått till fullträffen i något av de allra största loppen, men har i gengäld varit med i final i stort sett samtliga. Här inkluderas bland annat andrapris från Peter Haughton och tredjeplats i Hambletonian i somras. Hingsten har vunnit 9 av 29 starter och på kontot finns strax under en miljon dollar.

Läs även: USA-stjärnan Habitat till Untersteiner

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson