Det är de yngsta travarna som står på den största scenen den här helgen. Svensk Uppfödningslöpning avgörs i samband med V75.

När V75 denna första advents-lördag travas på Jägersro är det tvååringarnas största batalj för året, Svensk Uppfödningslöpning som är huvudnumret.

Svante Båth har två i final; Rhyme Broline och Chocolate Gold. Foto: ALN

Årgångsklassikern som avgjorts sedan 1926, har i år ett förstapris på 700 000 kronor men högst troligast är att vinnaren avgår med den dubbla summan. Elva av de tolv finalisterna (Absolut Gehör exkluderad) tillhör nämligen premiechansarna.

Inom V75-spelet finner vi även Johan Jacobssons Minne där treåringarna står tjugo meter före fyraåringarna. Robert Berghs segervana Timbal är en av dem som har försprång på de ett år äldre motståndarna.

Royal Fighter. Foto: ALN

Gulddivisionen utgörs denna gång av Meadow Prophets Minne och bland annat ryms årets Elitlopps-fyra Royal Fighter i startlistan. Båda loppen har 150 000 kronor i förstapris.

Här är startlistorna:

Svensk Uppfödningslöpning, 1640 auto

1 Rhyme Broline – Örjan Kihlström
2 Gareth Boko – Per Lennartsson
3 Racing Mange – Joakim Lövgren
4 Chocolate Gold – Erik Adielsson
5 Undine – Johnny Takter
6 Robinia Face – Lutfi Kolgjini
7 Peak A Boo – Elin Gustavsson
8 Borups Puma – Christoffer Eriksson
9 Unau – Adrian Kolgjini
10 Absolut Gehör – Jeppe Juel
11 Inga In Heaven – Ulf Ohlsson
12 Jaanus Tooma – Daniel Olsson

Meadow Prophets Minne, 2140 auto

1 Harry Hayhtrow – Peter Untersteiner
2 Labero Broline – Erik Adielsson
3 Arazi Boko – Christoffer Eriksson
4 O’Grady – Flemming Jensen
5 Riff Kronos – Peter Ingves
6 Spring Erom – Ulf Ohlsson
7 Rod Stewart – Johan Untersteiner
8 Barracuda River – Johnny Takter
9 Playing Tua – Thomas Uhrberg
10 Royal Fighter – Jennifer Tillman
11 I Won’t Dance – Admir Zukanovic
12 Kadett C.D. – Örjan Kihlström

Johan Jacbossons Minne, 2140 auto

1  Breidabliks Nubbe – Conrad Lugauer
2 Aron the Baron – Steen Juul
3 Teodorico – Christoffer Eriksson
4 Timbal – Örjan Kihlström
5 Target Kronos – Adrian Kolgjini
6 Token Bi – Ulf Ohlsson
2160 meter
7 Sylvester America – Johan Untersteiner
8 Centerline – Erik Adielsson
9 Differenceadaymade – Veijo Heiskanen
10 Orion Tilly – Peter Untersteiner
11 Abaz America – Lutfi Kolgjini

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Åby

Söndag: V64-tips till Åby

V64 Åby 22 november

Omgången: Lågklassig omgång då Åby avslutar spelveckan och jag spikar en favorit som borde leda runt om. Loppen känns ganska ojämna, men med hästar av lägre klass ökar ändå osäkerheten. 

Sunda spiken: 2 Ace Alabama (V64-4) är hästen i gänget och med lopp i kroppen och bra chans till ledningen måste han vara svårslagen. Sund spik!

V6-förslaget är på 2.240 kronor (enbart V6).

9-1-3-10-5 (11-7)

2-9-6-11 (3-1)

1-11-5-2-10-9-4-6 (3-12)

2 Ace Alabama (7-15)

3-10 (12-11)

4-6-5-1-8-7-3 (10-2)

5x4x8x1x2x7 = 2240 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

3-4,6 x 400

3-5 x 200

V64-1:

Ranking: A: 9-1-3-10-5 B: 11-7-4-2 C: 8-6

Spetsanalys: Photoboy är en bilföljare, han är helt enkelt ruskigt startsnabb och tar alltid ledningen med vettiga framspår. Peter kör troligen i spets över 1640 meter.

Loppanalys: 3 Blue Motion är favorit, och han är bra för klassen. Vid segern avslutade han 10-fart sista 700 metrarna och var klart bra, och senast kom han aldrig in i loppet från kön. Han visade form och gick fullt bra i skymundan. Nu får han ett lopp i draget och kan vinna, men det är dödensrisk och han känns inte given som favorit mot rätt bra hästar som kommer sitta runt honom.

1 Crazy Foot Mambo är intressant då han har form och chans att få vinnarhålet. Näst senast trea på V75 bakom Total Value och Orakel Kronos, två bra för klassen och han gick bra även senast. Från ”hålet” är det chans.

9 Eder Bob är bra och han såg jättefin ut senast då Johan körde snällt efter vila och han har bra startrygg. 5 Photoboy kommer leda länge, men han är inte modig över upploppet… Lite kul är 10 Countrygirl Ås som härdats på V75 och är mycket spurtstark. Tempo brukar det bli med Lugauer i loppen och hon har chans.

V64-2:

Ranking: A: 2-9-6-11 B: 3-1-8-10 C: 7-4-5-12

Spetsanalys: Calypso Am var snabb från spår 4 senast och är spetsfavorit från springspår.

Loppanalys: Treåringar och 6 Calypso Am är favorit på tidiga strecken och han har klar segerchans. Senast var han på väg att öppna snabbt från snäva spår fyra innan han galopperade, men visade bra fart och form i upphämtningen bakom lovande Pax. Som han öppnade då måste det vara bra spetschans från springspår och sedan ska han slås.

Jag fastnade för 2 Orval i debuten då han gick mycket starka sista 500 i skymundan med fullt tryck i steget in i mål. Han vann mycket riktigt starten efter, och detta trots dödens hela vägen på den kladdiga banan. Han är bror till Sauveur och har även han fin styrka och är lovande. Bra chans då han verkar stabil från start!

9 Max the Flax var klart bra då han trots galopp bara var bäst senast. Bättre hästar med nu (förutom Thunder Bull som galopperade senast) men fart för seger finns nog trots det.

3 Mellby Drake är svårbedömd efter vila, han är halsopererad och det har strulat och han känns överspelad. Mer spännande är 11 Moon’s Oki Doki som gick bra senast med 13-fart till slut och närmade sig vinnaren hela vägen.

V64-3:

Ranking: A: 1-11-5 B: 2-10-9-4-6 C: 3-12-7-8

Spetsanalys: Casillas Hall blev över mot snabba hästar från innern, men det var 09-fart första 500. Klart snabb före det då han spetsade från spår 2 och 5 och har bra spetschans. Rex Gomo värst emot då denne tagit spets 2/3 senaste.

Loppanalys: Storfavorit är 1 Casillas Hall och uppgiften är lockande för honom. Vi ser honom som spetsfavorit, och loppet är inte speciellt bra måste vi säga. Men det finns ändå frågetecken för storfavoriten. Han blev över från innern, körs nu av lärling mot proffs på sistone – och inte minst travade han dåligt senast och fick startförbud! Han är behandlad nu och ska träna bra, och Dencos hästar har form men det är ändå gissning på att han är bättre och sådant gillar jag inte på stora favoriter! Normalt sett vinner han mot dessa trista hästar, men jag garderar.

Det kan hända något med klasslösa djur. 5 Peasgood är på tok för lite spelad då hon har gått bra varje gång på sistone och ändå bara 2%-are. Senast blev det för tufft i spåren, men bra avslutningar (för att vara detta lopp…) två starter före det.

11 Powerful Teemer räknas. Han kördes till ledningen mitt i loppet senast och höll bra bakom kapable Top Yllit även om han var chanslös mot denne. Nu har han varit ifrån lite, men det brukar vara okej för denne typ och han räknas.

V64-4:

Ranking: A: 2 B: 7-15-10-5-13-14-4 C: 1-12-9-11

Spetsanalys: Angela Rich är riktigt startsnabb och hon spetsade i snabb öppning 9/9 och tar ledningen igen. Favorit på släpp och flera kan öppna, men favoriten Ace Alabama ska kunna vara den som övertar.

Loppanalys: Nytt lopp av lägre klass och jag spikar favoriten 2 Ace Alabama. Han svarade för en bra comeback efter tre månaders paus senast, det kostade kraft att komma till ledningen efter 700 meter och han stretade emot bra mot Quo Vadis som tvåa – och gav sig högst motvilligt. Lopp i kroppen känns som klart plus då han är lite mer trög av sig och tränaren har inte pressat honom före det racet. Jag tror att säkre Söderkvist kör till ledningen tidigt och sedan blir mycket svårpasserad. Vid senaste segern fick han press i lednings och varvade på 14,5 men höll undan ärligt. Dagens bästa spik!

Bakom är det tunt, 7 Aponi Bell duger om formen sitter där. Gick 13,5 sista varvet senast men har varit borta efter det och står illa till från start. 5 Curtain Call är en del betrodd, och hon har blivit stabilare men slår normalt inte min spik. 15 Snow Angel är en rysare, inte så tokig i grunden och småpositiv efter paus senast dessutom Johan upp.

V64-5:

Ranking: A: 3-10 B: 12-11-8-13-9-14-4-1 C: 5-2-7-6-15

Spetsanalys: inte givet vem som sitter i spets upp till 500 meter, men Aneou har tagit spets 5/7 senast i volt och gör så på nytt. Släpper nog helst till Sparkling Kronos som varit helt okej i volt på tre försök och fått dödens två av dem första biten.

Loppanalys: 10 Dancing Pride är favorit och det köper jag att han ska vara för han har sett jättestark ut vid de båda segrarna på sistone och har bäst chans att vinna. Näst senast jagade han ikapp dem i vida spår sista halvvarvet och senast vann han hur enkelt som helst. Det löste sig bra då han kunde köra rakt fram från andra ytter, men han kopplade grepp lekande lätt och Flemming fick inga drivningsböter nu heller… Låga DD-odds gör att jag går på mitt drag istället.

Det finns ett mycket spännande motbud i 3 Sparkling Kronos som gör debut för Veijo Heiskanen och han är grym på att få till kapabla hästar som inte fungerat i tidigare regi! Det är en häst med fart och vid senaste segern gav hon inte hästar som Bonbon Mearas och Deepdish chansen att utmana då hon gick i ledningen. Efter det började alla sorger och hon har blivit diskad i 7/8 starter efter den fina segern – svårslaget det måste jag tycka… Nu har hon varit i träning hos Veijo sedan 7/10 och han brukar hitta nycklarna rätt snabbt, och flera imponerande nyförvärv har han presenterat. Detta känns som typen han kan lyckas med, och säkre Wester är oddshöjande och det finns till och med spets i leken. Jag chansspikar på DD på misstanke och högt värde!

V64-6:

Ranking: A: 4-6-5 B: 1-8-7-3 C: 10-2-9-11-12 

Spetsanalys: Hope Bo är klart snabbast, hon har tagit spets 4/6 senaste och varit snabb varje gång. Man brukar vilja smyga med henne och Salma Silvio borde vara den som övertar. Höll spets från innern båda gångerna hon hade det och nu bra spår att ladda med.

Loppanalys: 6 Lonely Star är favorit och hon har utvecklats fint sedan Johan ryckte av alla skorna. Näst senast pressade hästen hårt på ledaren och kopplade starkt grepp efter offensivt upplägg. Klev fram varvet kvar i dödens senast och avgjorde på mycket bra vis före en bra Puro-häst. Kan vara starkast igen, men det är bra motståndare!

4 Staro Happy Hour har glänst vid segrarna i vanliga lopp, och satt fast med gott om sparat på V75 senast och visade att hon står sig väl i de stoloppen också. Nu har hon varit feberstruken, det kan sätta ner formen men löper hon upp till vad hon visat på sistone duger hon bra.

Spetsfavorit ser jag 5 Salma Silvio som och hon tillhör de bättre treåriga stona i landet. Hon spurtade mycket bra som tvåa i E3-kvalet men var inte som bäst i Oakskvalet senast då hon kallnade från ledningen. Bra chans att forceras till ledningen då 1 Hope Bo brukar köras snällt och sitter formen där blir hon svårtuggad.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Buzz Mearas sylvass - vann på 1.10,4
Nästa nyhet
V75: Buzz Mearas sylvass – vann på 1.10,4

V75: Buzz Mearas sylvass – vann på 1.10,4

Det var en riktigt vass Buzz Mearas som hade upp-visning när han vann Axel Jensens Minneslopp på knivskarpa 1.10,4a.

Lördagens V75-omgång var utlokaliserad till Bjerke och huvudnumret vid Oslo-banans tävlingar var Axel Jensens Minneslopp för den fyraåriga eliten.

Publiken fick också se en grymt fin vinnare i den kyliga novemberkvällen. Adrian Kolgjini noterades för en ny stor seger när han satte dit ”Ludde”-tränade Buzz Mearas som från ledningen travade för årstiden toppfina 1.10,4a över den engelska milen.

Adrian Kolgjini tar för sig allt mer i storloppen. Foto: ALN

– Jag är väldigt förundrad över den här hästen och hur han har utvecklats. Han var helt klart i dag, jag bara satt och mös. Jag är full av beundran, sa Adrian i ATG Live.

Buzz Mearas klämde sig till täten in i den första kurvan och sedan var det egentligen aldrig något snack. Första halvvarvet gick efter 10,1 och ledaren fortsatte i hårt tempo; varvet klockades efter 10,3.

Loppets favorit Daley Lovin kom tidigt fram i dödens, men när fältet gick ur den sista svängen lättade ledaren bara undan. Daley Lovin var oförmögen att komma i närkamp. Buzz Mearas gick ifrån med några längder och vann lätt på den maffiga vinnartiden 1.10,4a.

Förstapriset i det här loppet var 300 000 norska kronor. Explosive de Vie, som travat i vinnarhålet, snöt andrapriset före Daley Lovin som, trots allt, höll klart bra som trea.

***

Tycoon Conway Hall. Foto: ALN

Steen Juul fixade segern i Gulddivisionen, som även var Kai Eriksens Minneslopp. Segervapnet var den fina femåringen Tycoon Conway Hall som gick till ledningen direkt och behöll den positionen varje meter av loppet.

Magiccarpetride, som fått ett prima fint lopp i andra par utvändigt, utmanade över upploppet men kunde aldrig hota Tycoon Conway Hall om guldet. Dansken segrade på fina 1.11,0a över 1609 meter och belönades med 150 000 norska kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Your Highness övertygade i Vincennes-debuten
Nästa nyhet
Your Highness övertygade i Vincennes-debuten

Your Highness övertygade i Vincennes-debuten

Det blev fullträff direkt när Your Highness gjorde debut på Vincennes. Svenskan plockade hem Prix de Cossé-le-Vivien på övertygade sätt.

Sexåriga Your Highness har i hela karriären tränats av Ulf Stenströmer, men numera står det svenska stoet i Fabrice Souloys framgångsrika sto.

Your Highness trivdes som fisken i vattnet på Vincennes. Foto: ALN

När det under lördagen var dags att beträdda Vincennes tävlingsbana för första gången bjöd Your Highness direkt på en riktig topprestation. Körd av Franck Nivard tog hon en enkel seger i Prix de Cossé-le-Vivien.

Chocolatier-dottern kom tidigt fram i dödens, lite positioner byttes och Your Highness synade snart åter utvändigt ledaren. Därifrån kunde hon styra och ställa som hon ville och redan vid utgången av sista sväng var greppet kopplat.

Your Highness gick ifrån över upploppet på väldigt övertygande sätt och tog segern på 1.12,8a över 2100 meter. Förstapriset i loppet var 33 750 euro.

Ulexa de Plans knep andrapriset före Falcon Håleryd som för Gabriele Gelormini åter stod för en fin insats och spurtade vasst till bronset.

***

Prix de Boissy-Saint-Léger för de fyra- och femåriga travarna gick till favoriten Red Rose America. Även här Souloy och Nivard tränare och kusk bakom framgångarna.

Segern togs säkert på 1.13,0a över 2100 meter före ledande Adélie (13,1). Segerchecken här skrevs ut på 42 750 euro.

Flera svenskar fanns med i loppet. Bäst gick det för Lutfi Kolgjini-tränade Radieux (13,1) som för Matthieu Abrivard spurtade jättebra till tredjepriset.

Stallkompisen Dante Boko slutade femma efter en resa på innerspår och Archangel Am kom i mål som åtta. Oplacerad blev Västerbo Fantast och galopp i starten blev det för norska Viking Va Bene.

***

Prix Jacques de Vaulogé (54 000 euro) för treåringarna tog Franck Nivard även det. Denna gång med en Thierry Duvaldestin-träning i form av Cristal Money (e. Coktail Jet). Den favoritspelade vinnaren klockades till 1.15,1 över 2700 meter.

Läs även: Bretagne: Akim du Cap Vert bäst i spurten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Prix de Bretagne: Akim du Cap Vert bäst i spurten
Nästa nyhet
Prix de Bretagne: Akim du Cap Vert bäst i spurten

Prix de Bretagne: Akim du Cap Vert bäst i spurten

Akim du Cap Vert blev svaret när Prix de Bretagne avgjordes på ett regnigt Vincennes. Femåringen spurtade strålande.

Kampen om biljetterna till Prix d’Amérique började formellt under lördagen. Det när det första ”B-loppet”, Prix de Bretagne kördes över Vincennes kolstybb.

Det blev den av Franck Anne tränade fina femåringen Akim du Cap Vert som nu följde upp fjolårets andrapris i samma lopp med en seger. First de Retz-sonen kan se fram mot en start i världens tuffaste travlopp om tio veckor.

Galopp direkt för favoriten Voltigeur de Myrt. Foto: ALN

Favorit var Voltigeur de Myrt som kom till Prix de Bretagne med tre raka segrar. Glädjen blev dock mycket kortvarig för PdA-tvåan som galopperade och diskades kort efter startögonblicket.

Till spets gick i stället spanjoren Trebol, körd av Alain Laurent. Denna öppnade de första 1200 meterna efter 1.13. I dödens låg Tornado Bello placerad och bakom den i andra utvändigt Un Mec d’Héripré. Vinnaren Akim du Cap Vert snyggt placerad som trea utvändigt.

Femåriga stoet Anna Mix, körd av Pierre Vercruysse, avancerades fram i tredjespår med 1900 meter kvar – och där skulle hon bli kvar. När Tornado Bello galopperade övertog Un Mec d’Héripré dödens och Anna Mix förblev i tredjespår.

När fältet styrde ur den sista svängen såg Trebol ut att ha kontroll på händelserna i ledningen, men över upploppet taktade han ut och tappade travet. I stället var det Anna Mix som trots sin blytunga resa tog över.

Up and Quick fick ta det lugnt. Foto: ALN

Stoet höll alldeles strålande men längst ut i banan hade Franck Anne nu fått full fart på Akim du Cap Vert som avslutade med en virvlande slutrökare. Precis över mållinjen talade den också segerspråk. Anna Mix föll onekligen med flaggan i topp.

Trea i mål, inte långt från tätduon, slutade Village Mystic efter att ha gått med i ryggen på Anna Mix genom den sista svängen. Samtliga tre noterades för 1.13,0a över 2700 meter. Förstapriset var värt 54 000 euro.

Positiv som fyra slutade Texas Charm, som avslutade riktigt bra mellan hästar efter en invändig resa. Femtepriset tillföll Soléa Rivèlliere och sexa slutade Un Mec d’Héripré som höll helt okej.

Prix d’Amérique-vinnaren Up And Quick gjorde comeback i loppet. Jean-Michel Bazire gav honom en bra start, men klev direkt ned på innerspår där han förblev kvar utan att ha med segerdiskussionerna att göra.

Aladin d’Ecajeul gick i rygg på ledande Trebol men tröttnade sista biten och slutade i det slagna fältet. Det samma för Timoko som travade loppet igenom i andraspår i de bakre regionerna.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Wim Paal ny tränare i Halmstad

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson