På lördag avgörs Prix de Bretagne på Vincennes, men loppet kommer att köras utan svenska hästar.

Det första inför Prix d’Amérique förberedande loppet Prix de Bretagne ska köras i Paris den här lördagen. När de sista anmälningarna till loppet gjordes på tisdagen, kvarstod femton hästar.

Några större svenskintressen kommer det inte finnas i loppet vars segrare kvalificerar för start i Prix d’Amérique den 31 januari. Bland annat fanns Moving On, Going For Gold Zaz och El Mago Pellini i den första preliminära listan men är nu borttagna ur loppet.

Timoko. Foto: ALN

Det gäller även för Copenhagen Cup-vinnaren Robert Bi. En som dock ser ut att ställa upp är årets Prix d’Amérique-vinnare Up And Quick. Han kommer i så fall att göra sin första start sedan segern i Prix de Paris i februari.

Andra franska toppnamn som aviserar start i Prix de Bretagne är Aladin d’Ecajeul, Un Mec d’Héripré, Voltigeur de Myrt, Texas Charm och Timoko. Den sistnämnda ska köras av sin tränare Richard Westerink.

Den slutliga startlistan till Prix de Bretagne blir klar under onsdagen.