Racing Mange och Joakim Lövgren var först ut när uttagningarna till Svensk Uppfödningslöpning startade på Jägersro under tisdagen.

I kväll, onsdag, avgörs två uttagningar till landets största tvååringsslag, Svensk Uppfödningslöpning, men redan på tisdagskvällen kördes det första – på Jägersro.

Lövgren tränar. Foto: ALN

Det blev ett väl valt tillfälle för Orlando Vici-sonen Racing Mange att avlägga maiden. I sin femte start tog han första seger – och det på rejält vis.

Joakim Lövgren inledde i dödens med Racing Mange men kunde kliva ned i vinnarhålet när Lutfi Kolgjini körde till och tog spets med Robinia Face. Med 400 meter kvar gick Racing Mange ut till attack och arbetade säkert ned sin motståndare över upploppet.

Segertiden skrevs till 1.13,9a över 1640 meter. Robinia Face säker tvåa (14,1) en bra bit före trean Absolut Gehör (14,8). Fyra och sista häst vidare till finalen blev Borups Puma (15,0). Tidig galopp blev det för stallkamraten och favoritspelade Borups Powerul.

Finalen körs på Jägersro den 28 november och förstapriset är då 700 000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Svenskar mot Aladin d’Ecajeul på Vincennes

Svenskar mot Aladin d’Ecajeul på Vincennes

Ett spännande svenskmöte väntar på Vincennes denna torsdag när Prix Marcel Laurent ska avgöras.

Grupp 2-loppet Prix Marcel Laurent, för fyra- och femåringar, inleder torsdagens tävlingar på Vincennes och ser väldigt intressant ut ur svensk synvinkel.

Här gör nämligen Poochai sin första start på fransk mark. Fjolårets Derby-vinnare har ju gjort en start (som han vann) efter sitt långa tävlingsuppehåll och ska prova några starter i Frankrike i vinter. Det blir Christophe Martens som kör.

Backfire. Foto: ALN

Andra blågula i loppet som bjuder sin vinnare på 54 000 euro, är Tomas Malmqvists tuffa sto Backfire som får Björn Goop i vagnen, samt Robert Bergh-tränade Bandit Hornline där Dominik Locqueneux kör.

Tuffaste motståndet på pappret kommer från Sébastien Guaratos femåriga best Aladin d’Ecajeul som var femma i Prix d’Amérique i år och här säkert inleder laddning mot nästa års upplaga av loppet. Andra tuffa kandidater är meriterade Africaine och fyraåriga Bird Parker.

Här är startlistan:

2100 auto

1 Brutus de Bailly – Bruno Bourgoin
2 Red Rose America – Franck Nivard
3 Aladin d’Ecajeul – Eric Raffin
4 Backfire – Björn Goop
5 Africaine – Pierre Vercruysse
6 Poochai – Christophe Martens
7 Bird Parker – Jos Verbeeck
8 Athéna de Vandel – Cédric Méggisier
9 Ave Avis – Jean-Michel Bazire
10 Al Capone Jet – Yoann Lebourgois
11 Raul Breed – Vitale Ciotola
12 Bandit Hornline – Dominik Locqueneux
13 Specialess – Roberto Andreghetti
14 Apprenti Sorcier – Pierre Levesque

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nästa år: Jultider blir V75-tider - sju dagar i rad
Nästa nyhet
Nästa år: Jultider blir V75-tider – sju dagar i rad

Nästa år: Jultider blir V75-tider – sju dagar i rad

Diggar du att spela V75? Då ska du redan nu ringa in jul och nyår nästa år. Då blir det nämligen V75 – sju dagar i sträck.

Svensk Travsport presenterar nu det kompletta tävlings-programmet för nästa år. Totalt kommer det blir 886 tävlingsdagar under 2016 – fem fler än i år.

Några större förändringar från detta år till nästa är det inte tal om. Det blir dock något färre tävlingsdagar under vintermånaderna, och därmed fler under sommaren.

De fyra storbanorna tappar tillsammans tio dagar jämfört med i år. Den bana som får störst utökning av tävlingar blir Kalmartravet – det som direkt följd av nedläggningen av Tingsryd.

De saxade onsdagarna, i Xpress-format, blir fler. Endast under de tre sommarmånaderna, juni-augusti, kommer en och samma bana att arrangera V86-spelet.

Jul- och nyårstider blir V75-tider. Åtta (!) tävlingsdagar i rad kommer V75-spel att arrangeras. Den 23 december följs av årets enda tävlingsfria dag, det vill säga julafton, men därefter kommer V75 att köras sju dagar i sträck från 25-31 december.

Någon större ökning av prispengarna under 2016 är inte att vänta.

– Sportbudgeten är inte fastställd ännu, arbetet pågår för fullt. Men trav- och galoppsporten har en treårig överens-kommelse med ATG där vi ställt ägarkrav på spelbolaget att leverera hela 300 extra miljoner inför säsongen 2018. I den överenskommelsen ingår att sporten får en måttlig ökning (1 %) under åren 2016 och 2017, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson i ett pressmeddelande.

Du kan se hela tävlingskalendern 2016 här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Winston Sisa fajtas i italienskt storlopp
Nästa nyhet
Winston Sisa fajtas i italienskt storlopp

Winston Sisa fajtas i italienskt storlopp

Den danska Derby-vinnaren Winston Sisa står inför nästa stora uppgift. På söndag fajtas han i italienska Gran Premio d’Europa.

Winston Sisa är den obestridliga kungen i den danska fyraåringskullen och tog tidigare i somras en förkrossande seger i Danskt Travderby.

På söndag väntar ett internationellt uppträdande för den rödvita stjärnan. Då beger han sig nämligen till Milano och La Maura-banan för att kämpa i det stora fyraåringsloppet Gran Premio d’Europa som har ett förstapris på 74 290 euro.

Enrico Bellei. Foto: ALN

Tränaren Jan Dahlgård överlåter här tömmarna åt den inhemska toppdrivern Enrico Bellei som inleder från åttondespåret bakom bilen tillsammans med Winston Sisa.

Bland motståndet döljer sig även den franska kulltoppen Brillantissime, bland annat tvåa i det franska kriteriet bakom Bold Eagle i fjol.

Så här ser startlistan ut:

2250 auto

1 Savannah Bi – Federico Esposito
2 Sing Hallelujah – Roberto Vecchione
3 Smeralda Jet – Antonio di Nardo
4 Sugar Rey – Pietro Gubellini
5 Santiago d’Ete – Roberto Andreghetti
6 Sceicco – Andrea Guzzinati
7 Brillantissime – Pierre Vercruysse
8 Winston Sisa – Enrico Bellei
9 Saphire Bi – kusk ej klar
10 Superbo Capar – Giuseppe Lombardo Jr
11 Shiraz Roc – Lorenzo Besana
12 Serono Op – Antonio Velotti

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Örebro
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Örebro

Tisdag: V4-tips till Örebro

V4 Örebro 10 november

Omgången: Örebro är det som lunchar, och det är flera starka favoriter så jag testar en flerkupong och går tight i tre lopp, för att måla rejält i ett.  

Spiken: 3 Love Ain’t Easy (V4-1) är klart bra för klassen och då han tränar bra i nya regin, samt får Jepson i vagnen direkt så måste det vara jättechans att han vinner ett vanligt lunchlopp!

V4-förslaget är på 980 kronor:

3 Love Ain’t Easy (5-1)

5-4 (7-9)

3-7-4-8-6-2-9-5-1-12 (11-10)

3-8-11-2 (13-6)

Fleris 1: 1x2x10x4 x 5 = 800 kr

Fleris 2: 1x2x1x3 x 15 = 180 kr

LD-förslag på 900 kronor:

5-3 x 500

5-4,7 x 200

V4-1:

Ranking: A: 3 B: 5-1-9-10-2-7-12 C: 6-8-11-4 

Spetsanalys: Maraboo Man är snabb men borde inte kunna/vilja svara Love Ain’t Easy som varit mycket snabb då han kommit rätt på det, tagit spets i 09,5-öppning och nu bättre tränare och kusk. Det är Prince de Mai att ta emot, han är också mycket snabb och spetsade i snabb öppning senast. Även Cocaracha är snabb och har körts till ledningen sex senaste med framspår.

Loppanalys: Sprinterlopp inleder och jag tror att 3 Love Ain’t Easy har jättechans att reda ut detta. Han är klart kapabel för sin låga klass, och testades på V75 i somras där han var spelar till 10 gånger mot Global Revenge bland annat men sprang sig trött på kladdiga banan. Nu är han hos duktiga Sofia Aronsson är bara det är riktigt intressant, och han ska träna bra. Hon brukar vilja ha dem bra direkt då hon plockar ut sina nyförvärv och får ofta bra stuk på dessa. Jepson upp i vagnen, vettig spetschans och det kan bli barfota runt om. Han möter startsnabba hästar, men vinner detta även från utvändigt skulle jag tro, och är en given spik.

5 Prince de Mai är spetshotet som var snabb senast för att släppa över 2640 meter. Hängde med fullgott bakom bra hästar där Panoramic vann. Han har varit feberstruken och det är inget plus, men gör min spik bort sig kan han snubbla undan. Från spets har han vunnit 3/4 senaste försöken.

9 Explosive Dust är alltid betrodd, men aldrig bra. Man ska försöka bygga upp hans psyke och han agerar lunchens skattis!

V4-2:

Ranking: A: 5-4 B: 7-9-14-1-11-12-3-13-6 C: 2-15-8

Spetsanalys: Iggi är nog mest intresserad av ledningen, och hon kliver iväg bra även med detta spår. Forceras till spets i första kurvan? Båda springspåren öppnar bra, men jag tror båda vill ha rygg.

Loppanalys: 4 Queen Will är storfavorit och hon har bra chans att få en välförtjänt seger. Hon har varit bra alla tre senaste andraplatserna, och mött en bättre häst var gång bara. För tre starter sedan var det spets, men i 10-avslutning sista 500 kunde hon inte svara kapable Mood Indigo (som imponerat efter det). Näst senast fram i dödens, men fick inte slag i ledande Dreamforlove och senast pressade Magnus sista 1200 på ledande Tenor men denne svarade ärligt för Björn. Nu är det enklare hästar, men tränarkörd och långsam från start är två saker som gör att jag garderar – förutom trolig dödens på nytt…

5 Iggi höll bra från ledningen senast även om Evening Prayer var för bra i debuten för Björn Goop. Hon höll tappert från ledningen även före det då Jethro Tull segade sig förbi i dimman men det var motvilligt hon fick ge sig. Jag tror att hon kan forceras till spets igen och då är det chans för där växer hon.

Bra chans att det räcker med dessa, det är inga krigare de möter och borde kunna bli spets och dödens på slutrundan. Man kan lika gärna måla igen om man vill gardera, bränner dessa är det lite av alla mot alla. Jag nämner att 7 Jodie Star kan få ledarryggen med Micke från springspår, 9 Emilia har en del fart och ny regi kan få henne att tända till? 14 Västerbo Maple brukar hitta formen till vintern med segare banor och styrkan duger bra här.

V4-3:

Ranking: A: 3-7-4 B: 8-6-2-9-5-1-12 C: 11-10

Spetsanalys: Pericle Bi har tagit ledningen 4/6 senaste med framspår, och sköter han sig är han den troliga ledaren.

Loppanalys: Lurigt lopp med mycket gissa på bra hästarna, och jag tar fram breda penseln. 3 Pericle Bi kan vara lösningen, men han är en av de svårbedömda. Han hade varit borta sedan februari då han gjorde comeback senast och han klippte i galopp innan bilen släppte. Han ska ha sett fin ut efter det, men var långt efter då han fullföljde loppet och fick genomkörare. Han ses som spetsfavorit och sitter formen där har han chans.

6 Spark Rick är än mer svårbedömd, en häst som visade enorm fart för Peter Jensen, men nu varit sämre och kanske har han gjort sitt då han ofta var vrålhet och det sätter sig ofta i skallen. Han gör debut för Mats Karlsson, har gått ett provlopp på 17/2140, men ska helst smygas och byggas och det känns mer som han kommer floppa än vara riktigt bra.

7 Part Two var hästen som skenade på Solvalla då Tony Wallin åkte i backen, och hästen sprang säkert tio varv utan kusk. Sådan brukar kunna ge tändning för hästen, riktig genomkörare och enligt AP känns hon bättre än någonsin. Fidus!

Jag rankar upp 4 Pretty Trio på att det borde bli ledarryggen och kuskplus med Partanen.

2 Polar L.B. är mycket kapabel, men Håson ligger lågt efter vila sedan maj. Bättre än raden är 8 Quirire som kan slå till, men spår 8 för Schön är det trots allt.

V4-4:

Ranking: A: 3-8-11-2 B: 13-6-15-7-9-1-14-10 C: 12-4 

Spetsanalys: Global Steffo vill Magnus till ledningen med, och kan säkert offra en del för att komma dit. Zarah Zolide var med helt okej senast, men snabbast är Turbo Brave som spetsade enkelt på Solvalla mot bra hästar. Släpper Petter? Även springspåren kan öppna bra.

Loppanalys: 3 Global Steffo står på tur för seger och Magnus låter segersugen, och han brukar ha bra koll på sina hästar. Näst senast sprang han på en viss Day Or Night In och sprang sig trött i andraspår långt bakom. Senast var det dödens och han pressade på Daydreamer In sista varvet. Den svarade och smygkörde Smokey Herman tog sig förbi sista biten, men det är två bättre hästar än dessa. Skulle Magnus lyckas hitta till ledningen så blir han svårslagen. Hästen ser allt bättre och starkare ut i kroppen.

8 Beautiful Cut är en bra häst, och senast blev det fel i comebacken. Horpestad somnade in framme i ledningen och kunde inte svara då Jepson kastade loss, och gick ner lite snävt så det blev galopp. Nytt huvudlag och barfota låter spännande och vettig startrygg är det och givet bud.

11 Igucci måste också streckas, han är bra även om han inte riktigt verkar ta ut sig. Senast höll han i alla fall tempot väl, och hade bara ledande Joe Rivner och smygkörde kapable Sugar Daddy före. Första norsk nu är intressant för att väcka liv i honom!

2 Turbo Brave räckte inte mot fina hästar på Solvalla, men här är det enklare och det finns klar spetschans. Ledarryggen = skräll?

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Örebro: "Tycker han är för stor favorit"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson