Nästa vecka är det tid att utse finalfältet i Svensk Uppfödningslöpning. Totalt tre uttagningar ska avgöras.

Det är på Jägersro den 28 november som finalen av tvååringarnas största drabbning, Svensk Uppfödnings-löpning, ska köras. Då väntar 700 000 kronor i förstapris.

Mister JP vann i fjol. Foto: ALN

Men först ska totalt tre uttagningslopp avgöras. Det sker i kommande vecka. Jägersro är först ut med ett på tisdag kväll, Solvalla följer upp på onsdag med två uttagningar. De fyra främsta från varje avancerar vidare.

Här är startlistorna:

Jägersro, Uttagningslopp 1, 1640 auto

1 Borups Puma – André Eklundh
2 Robinia Face – Lutfi Kolgjini
3 Borups Powerful – Christoffer Eriksson
4 Absolut Gehör – Jeppe Juel
5 Keycard – Jörgen Lorentzen
6 Racing Mange – Joakim Lövgren
7 Verona Brodda – Per Nordström
8 Ricochet Face – Adrian Kolgjini
9 Ultra Bright – Fredrik Persson

Solvalla, Uttagningslopp 2, 1640 auto

1 Inga In Heaven – Björn Goop
2 Rally Esset – Peter G Norman
3 Jackpot Tooma – Mattias Djuse
4 Peak A Boo – Elin Gustavsson
5 Unchaperoned Face – Lutfi Kolgjini
6 Chocolate Gold – Erik Adielsson
7 Rhyme Broline – Örjan Kihlström

Solvalla, Uttagningslopp 3, 1640 auto

1 Undine – Örjan Kihlström
2 Dream on Honey – Jim Oscarsson
3 Ocean Drive – Björn Goop
4 Gareth Boko – Per Lennartsson
5 Global Touchdown – Erik Adielsson
6 Jaanus Tooma – Daniel Olsson
7 Unau – Lutfi Kolgjini
8 Broadway Queen – Linda Sedström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Sulkykarriären kan vara över för Ron Pierce

Sulkykarriären kan vara över för Ron Pierce

Sulkykarriären kan vara över för en av sportens största. Efter flertalet operationer under året överväger Ron Pierce om det ska bli någon comeback.

59-årige Ron Pierce är en av världens främsta kuskar genom tiderna. Han har, som det brukar heta, vunnit ”allt” i Nordamerika, tre Hambletonian-segrar inkluderade. Han har kört in 215 miljoner dollar – bäst genom tiderna i USA.

Ron Pierce har vunnit nästan 10 000 lopp. Foto: ALN

Men sedan i mars har Pierce inte kört lopp. Kusken har varit sjukskriven efter att ha tvingats genomgå flera operationer i nacken och ryggen.

– Fysiskt känner jag mig mycket bättre nu än för några månader sedan, jag kan röra mig utan problem nu, säger han till Trot Insider.

Men frågan är om det kommer bli en återkomst i tävlingssulkyn. Han menar att en sådan i så fall skulle ske först till våren och att ett eventuellt beslut om det fattas vid årsskiftet.

– Jag vet inte än, det är fortfarande oklart om jag kommer börja köra igen eller inte. Jag har hållit på med det här i 39 år och alla bra saker måste ta slut någon gång. Jag har åstadkommit mycket mer än vad jag trodde var möjligt som kusk, säger Ron till Trot Insider.

Läs även: Amerikanske toppkusken tvingad till operation 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme

Fredag: V64-tips till Romme

V64 Romme 6 november

Omgången: Några kluriga lopp på Rommetravet gör att det kan bli hyfsat betalt trots att jättefavoriten i omgången har toppchans. Jag kompletterar med en rolig spik och målar i några lopp.

Bästa spiken: 1 Scellino Luis (V64-5) är en jättefin häst som möter hästar han besegrar om ingen konstigt inträffar. Bara att spika favoriten och bläddra vidare!

Roliga spiken: 1 Tjötta Mari (V64-4) är mycket bättre än raden och nu tror jag det är läge för spets och slut!

V6-förslaget är på 2.160 kronor (enbart V6).

4-3-11-6-7 (10-8 )

5-2-13-7-11-4-12-3-1-6-9-8 (5-2)

3-2-7-6 (13-8)

1 Tjötta Mari (8-11)

1 Scellino Luis (5-3)

11-4-3-9-8-5-6-12-2 (1-7)

5x12x4x1x1x9 = 2160 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

1-11 x 1000

V64-1:

Ranking: A: 4-3-11 B: 6-7-10-8-9-12 C: 1-5-2

Spetsanalys: Lillsves Davrik har spetsat 4/6 senaste och borde ta sig förbi ganska kvicka Gullbergsraggaren. Sedan tror jag att Home Front körs till ledningen i nästa skede, då Coco Damp Hall inte öppnat snabbt alls bakom bilen.

Loppanalys: Favorit är 3 Coco Damp Hall och det är inte mycket att säga om den saken. Hästen svarade för ett mycket bra lopp senast då han svepte fältet till ledningen över långsidan och höll undan utan att gå i botten. Det som talar till hans nackdel är att han öppnar likt inlandsisen, och hur man kan få det till att vara bra med senast som jag läst är svårt att förstå. Ett klent gäng är han ute i, men det var det även senast och jag garderar.

Loppets mest intressanta start gör onekligen 4 Home Front som kom med fina meriter från Nordamerika, men han visade absolut inget av värde för Lindgren i två starter. Nu finns han hos Tarzan och det låter bra för Schön i stallet som har bra koll, och bike ska det bli som han inte gick med senast. Han har jobbar 24/2100 meter och det är bra på gården. Kan visa sig överlägsen och tippas!

11 Kramer Ås är tredjehäst då denne gick bra i spåren senast i lat stil, och vinnande Faust Boko hade räckt mycket bra även här.

V64-2:

Ranking: A: 5 B: 2-13-7-11-4-12-3-1 C: 6-9-8

Spetsanalys: Draqon Powerfly är mycket kvick i fötterna, han har spetsat 6/7 senaste med volt och bland annat från spår 2 och 5 då han varit i spets redan på kör!

Loppanalys: Det här är mer ovisst lopp att tippa, de båda favoriterna 5 Dragon Powerfly och 13 Great Society är bra hästar för loppet men båda vill gärna svika och levererar sällan. Jag tippar ändå Dragon Powerfly som ser ut som en riktig häst, ståtlig och fin och har lätt för att växla tempo. Han har spetsat på två steg även med spår 2 och 5 i volt och jag tror han gör det på nytt. Han svek helt från ledningen i Dannero, men höll bra från dödens på Stoneface senast med ny utrustning. Nu dessutom första med urrycker och han borde vinna från ledningen.

Great Society har varit en skuffelse och i comebacken senast galopperade han efter 500 meter då han såg ut att skygga när han fick häst framför. Tillägg är sådär om han är så rädd för stänk/hästar men han ska träna starkt och har helt klart fart för att runda dessa.

På skrällfronten drar jag upp 2 American Cowboy som gick bra mot vettiga hästar på Solvalla senast, och är rätt snabb i benen. Ledarryggen nu kanske? Dessutom är det ett riktigt formstall hos Peter G Norman och bara 6% av spelet. 7 Spitcam Jubb pressade i dödens senast och gav sig motvilligt. Kajjan upp och gör min utgång bort sig finns spetschans.

V64-3:

Ranking: A: 3-2-7-6 B: 13-8-1-9-12 C: 10-14-4-5-11

Spetsanalys: Operating Limit har varit rätt bra från start och borde kunna ridas till ledningen.

Loppanalys: Montélopp där 7 Ottens Fighter är favorit, och han har gått bra under sadel och senast vann han Montéryttar SM efter fin avslutning. Det var åkande till slut och Adolfsson menade att det var gott om sparat. Hästen har fått två lopp i kroppen och har såklart chansen igen, men det finns bra montéhästar med som utmanar.

Jag ger tipset till 3 Operating Limit som jag tror och hoppas ska kunna ridas till ledningen för duktiga Magdalena. Senast var hästen bara bäst och reglerade dem enkelt från dödens, och från ledningen är hästen obesegrad efter ett försök.

2 Lastsundayinmay är en kapabel rackare som det verkar vara svårt att hålla fräsch och han blir inte så bra som han lovade. Dock blixtrar han till ibland och vid segern svarade han för en mycket stark insats och plockade ner en så bra häst som Almar utvändigt sista varvet! Kan han sno åt sig ledarryggen så blir han giftig som skräll!

13 Panic Button var chanslös mot favoriten i Åby, och nu bakspår på tillägg och är överspelad.

Mer intressant är 6 Brigadoon som var mycket positiv och bra i ny regi senast och vann på 14,1 full väg.

V64-4:

Ranking: A: 1 B: 8-11-7-12-4 C: 9-5-6-10-2-3-13-14

Spetsanalys: Tjötta Mari har öppnat snabbt i volt i Norge flera gånger, innerspår och Ove innebär mycket bra spetschans!

Loppanalys: Nordislopp där 11 Järvsö Elviz hittat knallformen och kommit ikapp de snabba pengar han tjänade. Senast spetsade han och Olle släppte och det löste sig perfekt och det var på lätta fötter han speedade förbi. Nu dubbla tillägg och en häst som vill spara speeden är det fel förutsättningar för, och över 40% av spelet känns galet!

Här finns dagens bästa drag 1 Tjötta Mari som har spetsläge och får Ove A i vagnen som är vass på att frakta runt osäkra nordisar. Hon kommer med dålig rad, men är bättre än så! Minns när hon hängde på snyggt som tvåa bakom en viss Lannem Silje i Färjestad, visserligen en mil efter henne… För tre starter sedan hamnade hon i dödens, svarade positionen men var slagen då galoppen kom på upploppet, och det är fel position för henne. Näst senast var det ledarryggen och hon såg riktigt tankad ut över mål med rubbet sparat! Det blev startgalopp senast, och generad till ny galopp efter ett halvvarv. Hon ser formstark ut, och har vunnit två senaste gångerna hon gått i ledningen. Mycket intressant spikförslag!

Värst emot tror jag att 8 Järvsö Moa är som är mycket rejäl och har varit tapper i spåren efter det. Hon öppnar långsamt och får ofta göra mycket jobb själv…

V64-5:

Ranking: A: 1 B: 5-3-7-2 C: 6-4-8

Spetsanalys: Scellino Luis har blivit över alla tre gånger han haft innerspår och Erik chansar knappast utan tar sig bara loss. Golden Sid är snabbast men släpper och Certification borde överta. Hur lägger Adielsson upp loppet?

Loppanalys: 1 Scellino Luis är huvudet högre än dessa, och Adielsson lär inte sitta fast med bara sju motståndare. Över 2640 meter är det ingen panik från start, och hästen har blivit över alla tre gånger med innerspår. Han var inte som bäst senast, även om Takethem var grym utvändigt – men Scellino blev väl stum väl tidigt. Han ska ha tagit loppet bra, och här kan Adielsson lägga upp det som han vill och troligen släpper alla då favoriten kommer farande. Toppchans och jag spikar trots att han är storfavorit. Det är en klassig sak detta.

5 Certification är värst emot, det finns chans att han körs till ledningen av Ohlsson men det kostade 10,5 första halvvarvet och tanksen Ochongo Face mosade honom obarmhärtigt från dödens, och det var stumma ben till slut. Från ledningen kan han bjuda motstånd, om inte favoriten kommer tidigt och övertar…

3 Love Lini (positiv senast och uppåt i form!) och 7 Vacqueyras (ute i Guld senast) är två bra hästar som ska med vid gardering.

V64-6:

Ranking: A: 11-4-3 B: 9-8-5-6-12-2 C: 1-7-10

Spetsanalys: Två hästar ska göra upp, Tagena Run tog spets i 11-öppning och senast och Catchdrivers Dream har gjort det samma i 09,5-öppning och skickas iväg. Lite risk att favoriten Juli Gold får överta om kusken testar för det.

Loppanalys: Spelvänlig avslutning där 4 Julio Gold är klar favorit. Han har sett formstark ut och höll tappert över tre varv näst senast där han fick ge sig för Camillo Boko. Senast galopperade han då kusken drog norsken när han skulle attackera in mot upploppet i perfekt slagläge. Han är sämst tvåa felfri, då även All Above Ås hade sparat och vann nu enkelt. Läget är bra och det finns på kartan att Per får överta ledningen om han satsar på det i andravågen. Han vann enda gången han gått där och han har chans.

11 Rocket Speed får ändå tipset då han höll starkt från dödens senast, då han mosade Digital Archive redan på långsidan men stumnade något. Får han lite snällare upplägg så borde han duga bra mot dessa.

9 Racing Hill har knallform och han sköt till vasst då han backades loss på upploppet senast. Det är tuffare hästar nu, men form slår klass.

12 Charles Boko är bäst i ledningen och rankas ner från spår 12 som 15%-are. Två skrällar med chans är 3 Tagena Run som höll bra senast och kan få ledarryggen. 6 Catchdrivers Dream är snabb och har spetschans trots spåret. 5 B.B.S.Gnidde räckte inte senast och kanske är på retur, men han gick 11 sista 700 för tre starter sedan och var ute i bra V86-lopp näst senast.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Boden: "Jag tror på klart bra chans"
Nästa nyhet
V65 Boden: ”Jag tror på klart bra chans”

V65 Boden: ”Jag tror på klart bra chans”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon har varit bra. Senast travade hon inte lika bra och vi har åtgärdat en del smågrejor på henne. Hon har stått över något men känns fin och jag tror på klart bra chans. Spåret är mycket bra. Helst vill jag undvika positionen utvändigt ledaren denna gång men vi får se hur det blir kört. Skor runt om, säger Jorma Särkiniva om Polonaise (V65-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Bodentravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

1 Lome Jarl – Han känns mycket fin och är startsnabb. Blixtsnabb blir väl för svår men min är nog med där framme. Inga ändringar och täta starter ska vara bra. Kusken bestämmer taktiken men min är nog allra bäst med lopp på rulle, säger Karl-Enar Widman.

2 Hirvonen – Han har felat bort sig ett par gånger nu men känns formstark i övrigt. Han är inte alls så tokig den här hästen men måste sköta sig först och främst. Dessutom tycker jag att han möter rätt tuffa hästar och vinna kan bli svårt. Inga ändringar, säger Christian Månsson.

3 Ulfaks – Han har haft en hel del otur i sina två senaste framträdanden och formen är på topp. Läget är bra men han är ingen startraket så Lome Jarl kommer vi nog inte förbi av egen kraft. Vet inte om de kanske vill släppa med den men jag tror min häst kan vinna loppet oavsett hur det utvecklar sig. Skor runt om, säger Lars Marklund.

9 Blixtsnabb – Han är uppkollad efter Bergsåker men de hittade inga fel. Hästen var dock bra innan det och jag tror vi ska gasa på lite idag och ge honom chansen. Helt borta är han inte, säger kusken Hanna Olofsson.

Lopp 2, V65-2

3 Willow Bay Evert – Han är helt ok för klassen och tränar bra. Läget är tilltalande men hästen kan vara lite osäker i första kurvan. Det ser ut att vara ett par finska hästar som står bra inne i loppet. Det blir barfota bak, säger Petri Salmela.

5 Tea Party – Hon är en fin häst som gått framåt hela tiden och senaste insatsen var hennes bästa på länge. Jag tror att hon kommer öppna rätt bra i autostart och med rätt lopp kan hon nog vara ett platsbud. Barfota fram, säger Christian Månsson.

6 Global Science – Han har varit fin och insatsen senast på kladdig bana var ytterligare ett steg framåt. Han bör vara ännu bättre nu. Vi testar bilen för första gången men det bör fungera bra och han kan nog vara ännu bättre med ryggresa. Inga ändringar och han räknas trots att det bir tuffare nu, säger Sandra Eriksson.

7 Chintana Bananas – Hon kommer mer och mer för varje start och var väldigt duktig efter galoppen näst senast. Nu sist var hon också bra som tvåa men kom loss fem meter för sent och hann helt enkelt inte utmana. Vi kommer starta med bil för första gången men jag tror hon kommer öppna hyggligt. Detta är en ärlig häst och man ska nog inte räkna bort henne. Samma balans som senast, säger Lars Marklund.

10 B.W.L. Spartacus – Bakspår kan passa bra trots att hästen är lite känslig för grusstänk. Inte så pjåkig häst och mina två i loppet är rätt så likvärdiga chansmässigt. Det blir barfota runt om, säger Petri Salmela.

11 Arnie Streamline – Han visar kanske inte det där lilla extra men har åtminstone börjat sköta sig. Nu fick vi dåligt läge och på det hela taget tror jag inte att han är något för vinnarspelarna. Barfota fram, säger Hanna Olofsson.

Lopp 3, V65-3

5 Luxury Dream – Hon har varit fin varje gång jag kört henne och var dessutom duktig vid segern senast. Det känns som att hon utvecklats och kommer mer och mer för varje lopp. Spåret ska inte vara några problem och hon kommer säkert inte att göra bort sig, säger kusken Hanna Olofsson.

6 Rally Clara – Hon fick öppna lite för tufft senast men verkar bra efteråt. Hon kan öppna rätt bra och det blir inga ändringar på henne, säger Cathrin Bergström.

7 Florence Brodda – Hon tränar riktigt fint men uppträder ojämnt i loppen och det är svårt att räkna på henne. Det blir skor runt om och nu blir det jänkarvagnen på, säger Jorma Särkiniva.

9 Polonaise – Hon har varit bra. Senast travade hon inte lika bra och vi har åtgärdat en del smågrejor på henne. Hon har stått över något men känns fin och jag tror på klart bra chans. Spåret är mycket bra. Helst vill jag undvika positionen utvändigt ledaren denna gång men vi får se hur det blir kört. Skor runt om, säger Jorma Särkiniva.

10 Clair de Lune Sisu – Hon såg ut som en miljon senast men låg på alldeles för mycket. Det är en ganska konstig häst. Tillägg passar inte så bra och hon kan vara hetsig i volten. Barfota runt om, säger Petri Salmela.

Lopp 4, V65-4

1 Sitka Rod – Han visat inte mycket av värde för dagen och jag har inte större förhoppningar på honom. Med tanke på utgångsläget kanske det kan bli en hygglig slant och jag är nöjd med en fjärde-femteplats. Inga ändringar, säger Christian Månsson.

2 Kosso Sisu – Hon håller rätt så bra form men distansen är inte till hennes fördel och vi siktar på ett smyglopp på innerspår helst. Barfota runt om, säger Petri Salmela.

5 Victory Streamline – Han borde nog ha vunnit senast för att jag skulle vara riktigt nöjd. Jag tycker att han slog av på takten på upploppet men gick med helstängt då och nu testar vi öppet huvudlag. Spåret var bra innan strykningarna men blev ännu bättre nu och jag tycker han möter ett rätt trött gäng. Som det ser ut på förhand är detta en vettig segerchans. Skor runt om, säger Hanna Olofsson.

10 Chuck Lidell – Han verkar ha sju liv den här och nu är han fin. Allt är bra efter senaste segern. Han ska inte köras fram utvändigt ledaren så det blir stränga order på det. Jag är lite fundersam över hur han gillar distansen men vi får se. Jag tror ändå på vettig chans. Åter järnskor, säger Lena Åström.

11 Made At Home – Han känns fin och vi startar lite tätare nu så ska han gå framåt. Han ät stark så distansen passar och jag är lite optimist. Inga ändringar är på gång, säger Anders Stenman.

12 Northern Spy – Han får godkänt för insatsen senast men fick kliva på lite för tidigt och var tvungen att syna dödens. Han blir allt bättre för varje start och det börjar bli hans årstid nu. Dessutom ser jag distansen som ett plus och jag tror han kan sluta långt framme dag. Barfota fram, säger Mats Bucht.

14 Suntory Royal – Hon är en hedersmärr som går i ur och skur och hon gör en sällan besviken. Nu senast hade vi fint utgångsläge för en gångs skull men jag och Claes bestämma tillsammans att vi inte skulle ladda från start eftersom det fanns ett par angelägna finska gäster den dagen. De måste dock ha tankat med blyfritt för ingen av dem gick särskilt bra men min häst spurtade vasst från kön. Hon vinner snart lopp men vi behöver lite tur på vägen denna gång med tanke på utgångsläget. Skor runt om, säger Lars Marklund.

Lopp 5, V65-5

1 Onboard Hornline – Han var en besvikelse senast då han inte ville så mycket. Han känns annars mycket fin och läget är mycket bra. Han trivs med tätkänning och får gärna trava i ledningen. Det blir skor runt om, säger Petri Salmela.

3 Bonnie Light – Hon gjorde första starten efter en liten paus senast och jag var väldigt nöjd med insatsen. Hon blev tvåa bakom Malgomaj B. vilket inte är att skämmas över och jag tycker hon tagit det loppet på rätt sätt. Jag vet inte riktigt hur kvick hon är bakom bilen men kan öppna snabbt i volt och Claes kan säkert ta sig till ledningen om han väljer att ladda. Hon tål dock att göra jobbet själv och jag tycker hon känns bortglömd idag. Skor runt om, säger Carina Hezekielsson.

5 Orkide C.D. – Hon har varit bra hela säsongen och verkar fortsatt fin. Hovarna tog lite stryk senast och nu lutar det åt skor runt om men det fungerar bra. Hon kan öppna bra. Jag har lite svårt att värdera henne i detta gäng, säger Cathrin Bergström.

7 Viking Streamline – Han fick ett trist utgångsläge och har dessutom två startsnabba konkurrenter invändigt. Vi får se hur det utvecklar sig när bilen släpper fältet men han kan öppna bra. Senaste insatsen kan vi glömma då det blev ett par omstarter samtidigt som han mötte tuffa motståndare men kommer vi bara till idag är han säkert långt framme. Vi siktar på att köra barfota runt om, säger Hanna Olofsson.

8 Elliot Boko – Han har bra form men senast sprang han och drog in luft och det får vi försöka åtgärda till denna start. Läget är inte bra och han är inte alls snabb från start så det är risk för positionsstrul. Vi ska kolla hovarna på honom men troligtvis blir det barfota fram denna gång. Troligt att han har bäst möjlighet av mina två men det är ingen het chans, säger Jesper R Nilsson.

9 Merry Broline – Han var fin senast barfota runt om och det blir samma balans nu. Läget är jag mycket nöjd med och felfri är det ett bud. Han ser allt stabilare ut. Han är mycket laddad i jobben, säger Petri Salmela.

10 Seduction – Hon var riktigt bra vid segern senast men ska ha det serverat och måste köras på chans. Hon har visat form ett bra tag och felade faktiskt bort en framskjuten placering på Skellefteå för tre starter sedan. Skor runt om och stämmer det på vägen kan hon säkert fälla många igen, säger Carina Hezekielsson.

13 Tamali Winner – Hon har bra form men läget är svårt och jag misstänker att det blir lite väl svårt härifrån. Inga planerade ändringar, säger Jesper R Nilsson.

Lopp 6, V65-6

4 Roger America – Han gjorde ett väldigt bra lopp efter galoppen näst senast men felade också i den efterföljande starten vilket oroar. Jag vill nog mest se honom sköta sig i dag men samtidigt har han blivit bättre och bättre så felfri är han inte avsågad. Barfota fram, säger Hanna Olofsson.

5 Self Future – Han tog en väntad seger i ett P21-lopp senast och ska kunna vara ännu bättre nu. Han är ok för klassen men är inte så snabb ut. Det blir skor runt om och täta starter ska passa bra, säger Petri Salmela.

8 Diego Band – Han är stark men har svårt att få ordning på aktionen. Vi hade ändrat lite inför ett banjobb i helgen och det föll väl ut. Han hade då skor och travade klart bättre så det blir samma balans nu. Spåret är givetvis inte bra men hästen är nog så bra bakifrån och räknas om han travar då han har fin kapacitet, säger Irene Worrsjö-Johansson.

12 Lawless Laday – Han avslutade bra senast och vill ha fina resor gärna invändigt. Han kommer alltmer och är mer laddad i jobben nu. Skor runt om, säger Petri Salmela.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ingen lycka för Nahar - Uppercut slog till
Nästa nyhet
Ingen lycka för Nahar – Uppercut slog till

Ingen lycka för Nahar – Uppercut slog till

Det lyckades inte för Nahar i montédebuten. I stället var det favoriten Uppercut de Manche som kunde ta hem en rivig upplaga av Prix Reynolds.

Robert Bergh-tränade Nahar gjorde en spännande debut under sadel vid torsdagens tävlingar på Vincennes. I högklassiga Grupp 2-loppet Prix Reynolds satt David Thomain upp på svensken.

Nahar testade monté. Foto: ALN

Nahar var snabb i starten och kunde komma ned i rygg på ledande och hårddragande Valse de Rêve som öppnade första 1100 meterna efter ruskiga 1.08,5.

Men både ledaren och Nahar var märkta av det tuffa utgångstempot och började hissa nödflagg vid ingången av sista sväng. Nahar galopperade sedermera som slagen och diskades.

I stället blev det fajt mellan loppets favorit Uppercut de Manche, som inlett invändigt och nu stormade fram i spåren, och Scarlet Turgot.

Över upploppet bröt Uppercut de Manche ut många spår men Damien Bonne i sadeln höll farten fortsatte uppe. Allra längst ut i banan fångade han på mållinjen in en väl kämpande Scarlet Turgot.

Tioåriga stålmärren och dubbla Prix de Cornulier-vinnaren Roxane Griff stred tappert bakom tätduon och lade beslag på tredjepriset.

Vinnaren klockades till 1.11,2a över 2175 meter och belönades för bedriften med 54 000 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Positivt för Lannem Silje - tillbaka i träning

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson