Kanske har Per Lennartsson årets Uppfödningslöpning-vinnare i stallet? Gareth Boko imponerade i vilket fall stort när han noterade nytt svenskt rekord.

Den 10-11 november körs uttagningarna till Svensk Uppfödningslöpning. Finalen den 28 november på Jägersro. En häst som lär bli påpassad där är Gareth Boko.

Den tvååriga Make It Happen-sonen såg nämligen förträffligt fin ut när han för Per Lennartsson i överlägsen stil svepte hem Solvalla Hästägareförenings Tvååringslopp på Solvalla under onsdagskvällen.

Gareth Boko är anmäld till premiechansningen. Foto: ALN

Prestationen blev inte mindre mäktig efter det att segertiden hissats upp: 1.15,2a över 2140 meter var den snabbaste i Sverige av en tvååring på distansen. Den tid som stoet Fascination satte vid seger i Svensk Uppfödningslöpning för fyra år sedan putsades med en tiondel.

Raja Mirchis svenska rekord för hingstar och valacker, från samma lopp för sex år sedan, förbättrades med ytterligare en tiondel.

Gareth Boko kunde placeras som tredje häst i andraspår och satt lugn till 600 meter kvarstod. Då fick tvååringen full marschorder av Per Lennartsson, ekipaget svepte snabbt fram mot täten och övertog kommandot. Över upploppet susade talangen undan med flera längder.

Gareth Boko tog här sin andra seger i femte starten och plussade på kontot med 100 000 kronor. Zahara Goj var tvåa från täten, Undine slutade trea.

Underpaid Hanover skrällde. Foto: ALN

…Svenskt rekord noterades även i The Owners Trophy (200 000 kronor), senare under Solvalla-kvällen. Björn Goop hittade med Underpaid Hanover en lucka mellan hästar i sista sväng när Kadett C.D. felade och duon avgjorde till seger i en tät slutstrid.

Segern togs på 1.12,5 över 2160 meter. En tid som innebar nytt svensk rekord för utländska femåriga hingstar och valacker. För övrigt noterades tvåan, och favoriten, Daley Lovin för samma tid.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Boden

Torsdag: V64-tips till Boden

V64 Boden 29 oktober

Omgången: V64 drar långt norrut till Boden och det är gott om finska hästar vilka alltid är intressanta att kolla upp – och några fynd har jag gjort i finska arkivet! 

Spiken: 9 M.T.Kitty (V64-3) är helt enkelt riktigt bra och med dunkel form på motbudet tycker jag att hon ska ha mycket bra segerchans!

V6-förslaget är på 2.240 kronor (enbart V6).

15-6/ 13-3-8-12-4-14-10-9-11-5-1-2-7 (15-6)

10/ 8-4-5-9-3-6-2-1-12 (7-11)

9 M.T.Kitty (2-4)

3-2-4-15 (5-1)

11-8-1-7 (10-4)

11-3-8-9 (12-5)

2x10x1x4x4x4 = 1280 kr

15x1x1x4x4x4 = 960 kr

DD-förslag på 900 kronor: 

7,11-11 x 300

1,8-11 x 150

V64-1:

Ranking: A: 15-6 B: 13-3-8-12-4-14-10-9-11-5 C: 1-2-7

Spetsanalys: Vinci Dream har körts till spets alla fyra med framspår, men vill ofta ha rygg och Beach Fighter övertar med startsnabbe Ove A. Hästen spetsade från spår 5 i volt senaste gången med framspår, om än i långsam inledning.

Loppanalys: Oerhört låg klass och om man bortser från kapable 15 Victory Streamline så har övriga 14 hästar under året gjort 142 starter och vunnit nio lopp…

Normalt sett rundar Victory Streamline dessa då han varit ute mot kulltoppar under året, mötte Daley Lovin i finallopp utan att räcka alls, men satt fast bakom Global Revenge en annan gång. Nu har Hanna haft förkylda hästar och han har varit borta sedan augusti och det låter inte jättebra. Körs inte offensivt och kan få långt fram, men normalt så blåser han till dem ändå och jag använder honom som utgång.

Dubblar utgången med 6 Beach Fighter som är spetsfavorit och från ledningen duger han mot dessa. Senaste segern togs rejält via dödens. Ove har varit trea som bäst på tre starter.

Jag målar igen andra lappen för det känns verkligen som ett lopp det kan ramla in någon jätteskräll i med klena hästar där dagsformen avgör mycket. 13 Onboard Broline hängde på bra som tvåa bakom fartfyllde Seedorf O.M.F. i Lördagsloppet näst senast och liknande nosats duger bra. Han har tre lopp i kroppen nu, men var inte märklig senast.

Tänkbar skräll är lite tunge 8 Valnes Felix med två lopp i kroppen och kraftigt plus med Jaara i vagnen nu! Satt fast i comebacken och okej i seg stil senast och var bra tidigare i Sverige förra året.

V64-2:

Ranking: A: 10 B: 8-4-5-9-3-6-2-1-12 C: 7-11

Spetsanalys: Eldturi släppte spets efter 150 meter senast hon hade innerspår, spetsade före det från spår 4 i volt och borde hålla spets. Släpper om någon betrodd kommer och testar över dryga distansen?

Loppanalys: Kallblod över 2640 meter och det borde passa starke men osnabbe 10 Guli Storm som hand i handske. Han är osäker, men stark och kapabel och senast reglerade han dem med lätthet i lite trög stil från dödens. Han står perfekt inne i loppet och har chans oavsett löpning. Hästen har 0,2,3 på distansen och har fått ge sig till B.W.Gulliver och Björli Odin två senaste försöken över långt. Utgång 2!

Det är jämna hästar bakom som kan slå varandra lite huller om buller beroende på löpningen. 8 Ulfaks står egentligen 20 meter fel precis över gränsen för tillägget, men han såg laddad ut senast och hade varit långt framme utan galopp då både häst och kusk blev ivriga. Detta efter tre månaders vila och nu Ohlsson upp.

4 Lome Jarl håller fina formen och har höjt sig i ny regi, spurtade till seger trots startgalopp senast och bra upplopp före med.

Det låter sådär på annars fartfyllde 3 Starelv Odin som galopperat mycket och inte verkar vara i bästa författning för dagen. Han var spelad till 18 för tio senast, men stod då 20 meter före 4 och 6.

V64-3:

Ranking: A: 9 B: 2-4-3 C: 5-6-1-7

Spetsanalys: Andover Streamline är snabb vid laddning, har hållit spets från innerspår tidigare. Borde ta ledningen då snabbe Campino Sisu är struken. Jag tror sedan på släpp då M.T.Kitty brukar köras offensivt.

Loppanalys: Bara nio anmälda och tvåhästarslås för många, men jag tar ställning för 9 M.T.Kitty. Hon är stark och verkar hur tuff som helst och backar inte offensiva upplägg. Näst senast styrde kusken på 1100 kvar och svepte fram utvändigt, övertog halvvarvet kvar och bara klev undan till enkel seger. Senast såg det klart ut då hon från dödens övertog och drog undan 550 meter från mål, men hon stannade i sin ensamhet och tände inte om då det utmanades. Det hade varit fyra veckor mellan de båda loppen, och formen ska vara bättre nu. Jag tror att Iikka Nurmonen kan forcera till ledningen efter ett halvvarv om han vill så, annars tror jag på seger oavsett upplägg och spikar!

Den andre betrodda är 2 Andover Streamline som är snabb och bäst på rulle. Senast var han dock slagen och avhängd redan 500 kvar och inte frisk där Tobin Kronos vann och han har varit ifrån. Han var kastrerad till senaste starten, har jobbat 17/1600 meter och tar säkert ledningen. Där har han varit etta och tvåa på två försök, knappt slagen senaste i maj men testar min spik tror jag på släpp efter vila.

V64-4:

Ranking: A: 3-2-4-15 B: 5-1-9-11-10-12 C: 8-14-13-6-7

Spetsanalys: S.S.Elit höll ledningen från innerspår enda med volt i Sverige men det var redan 2013. J.C.Lady Princess har varit snabb i volt i Finland och borde lägga iväg snabbt med spår 3 och Africa Backwoods har också öppnat bra.

Loppanalys: Intressanta finska gäster där 2 Steel Anemone är klar favorit, och det är en riktigt bra häst för klassen! Senast svepte hon till ledningen på mäktigt vis över långsidan, men galopperade i tio meters ledning in mot upploppet och såg svårslagen ut även om flera tog upp jakten då. Det var i V75-final och även före har hon visat skönt tryck i steget vid segrarna, och vann på vassa 14,1 full väg näst senast. Nu har hon varit ifrån sedan 12/9, och kanske inte har samma form. Står fint till och är svårslagen ifall hon inte tappat formen.

Jag testar att gardera då det finns roliga motbud. Ett sådant är 3 J.C.Lady Princess var med i samma V75-final men hamnade åt råttorna från åttondespår och räckte sedan inte. Det var inte mycket att säga om och det strulade även under vägen. Senast gick hon mycket snabbt 500 kvar och jagade ifatt undflyende ledare, men åkte dit på linjen mot sylvasst avslutande May I Love. Hon var snabb i finska voltstart och från ledningen känns det spännande!

4 Ainur Hoss fick traska i dödens senast och höll till 100 kvar då några klev förbi men hon håller formen och var bra som tvåa på finska V75 och gör intressant debut i ny regi här.

15 Malgomaj B. var allas vinnare på V75 senast då hon satt fast i finalloppet näst senast. Petter körde verkligen för seger, men det blev för mycket med dödens på förbättrad Officer C.D. och hon orkade inte. Nu enbart märrar och måste räknas.

Överspelad är 11 Dream On Silvio som fick det kört i halsen senast och bromsade sig först. Härifrån ska hon inte vara klar andrahandare!

V64-5:

Ranking: A: 11-8-1-7 B: 10-4-3-2-9 C: 6-5-12 

Spetsanalys: Lite lurigt med snabblopparna, Dresscode är snabb och kanske kan hålla ut Buy the Law om kusken vill så?

Loppanalys: Snabblopp som sagt och det är hästar som passerat zenit. Favorit verkar 10 Prawns bli och han gick positivt senast bakom Special Promise. Det var efter en månads paus och han ska vara ännu bättre nu och har chans då det blir barfota igen. Han har vunnit ett lopp varje år från 2013 och är alltså inte enkel att lura först. Årets seger togs dessutom från ledningen…

Jag letar roligare drag och fastnade för 11 Baretta Boko som visat fart hela karriären, men han är ojämn och skör. Senast kunde han gå med i ryggar och även om han agerade lite trögt så klev han förbi med lätthet då kusken vek ut honom på upploppet. Hittar Jaara rätt ryggar, kanske på favoriten under slutvarvet så kan det gå vägen på nytt.

8 Blue Porsche är mycket spelad på tidiga lappar, men borde bli bra värde i honom. Han var  bra vid andraplatserna, den senaste efter Amazon AM och före det utan chans mot 7 Caesar de Veluwe men då stod han 20 meter bakom den i starten. Senast satt han i tredje inner och det blev fel då ledaren kastade in redan 400 kvar. Hästen sköt dock till rappt då han kom loss och går till mål, det gör han.

1 Dresscode är inte som förr, men har fått lite lopp i kroppen och läget är perfekt för snabb häst. Han tvingades till 08,5-öppning för att komma till spets, och mot dessa kan det bli lugnare och han är absolut värd att passa som märkligt borttappad.

Caesar de Veluwe räckte inte alls senast i dödens då han var iskall redan 600 kvar. Räckte inte i spåren i långloppet på V75 före det, men var helt överlägsen vid senaste segern och riktigt fin då. Formen nu?

V64-6:

Ranking: A: 11-3-8-9 B: 12-5-7-4 C: 6-5-1-2-10 

Spetsanalys: Valle Streamline brukar inte köras i ledningen och mycket raske Valley Streamline borde ta sig till ledningen. Kan göra det på egen hand med då han är riktigt rapp bakom bilen. Snabb är även Bear a Title som kördes till spets med samma spår senast.

Loppanalys: Spelvänlig avslutning som är Klass 1-försök där 8 Magnifik Brodde kommer med fin form och han var bra vid spetssegern senast på V86. Nu är läget trist och frågan är hur kusken ska lägga upp det? Han är en stark spurtade som har chans om det löser sig, lillchans på spets efter 400-500 meter om han laddas men jag spelar på strul som mer än dubbelt så mycket spelad som näst mest spelade.

3 Elliot Boko är en fin sort, men han har svårt att släppa handbromsen. Nu har han varit positiv två starter i nya regin och gick bra i vida spår genom kurvan senast på barfotabalans. Han är trög och det blir lätt så att han kommer på mellanhand och inte hinner med.

Tredje mer betrodde är 5 Valley Streamline som kommer med bättre form än övriga Hannas hästar då han startat regelbundet. Han är mycket snabb i benen och trolig ledare, i alla fall till att börja med.

Loppets roliga skrälldrag är 11 Quo Vadis Lavec som är mycket stark och kommer med form. Senast gick han mestadel utanpå ledaren, tryckte till och övertog på sista långsidan och klev enkelt undan då Dresscode (startade 20 bakom) försökte utmana. Han fick ett minst sagt styggt lopp ute i spåren före det och vann överlägset från ledningen för tre starter sedan. Ulla Alaluusua har haft framgångar med hästen, men det är ändå klart intressant att man nu skickar upp Mauri Jaara bakom! Helt bortrankad i vissa facktidningar är han och mycket spännande drag och DD-spik!

12 French Target bara lämnade några av dessa från ledningen senast och joggade undan okörd med 30 meter. Jättefin var han verkligen, men nu spår 12 och kanske bakskor vilket drar ner chansen. Tar istället med 9 Twin’s Superior med fint smygläge, och slipper bli över ute i spåren denna gång. Stark spurtade om klaff och 3%!

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Romme: "I övrigt var jag supernöjd"
Nästa nyhet
V4 Romme: ”I övrigt var jag supernöjd”

V4 Romme: ”I övrigt var jag supernöjd”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han var lite väl uppeppad senast och lite väl het senast men i övrigt var jag supernöjd och det var spända linor i mål. Det har varit en del skavanker tidigare men det ska vara bra. Han känns som en gummiboll efter loppet och jag har väl bästa hästen. Vi laddar för spets och han öppnar bra. Inga ändringar, säger Roger Karlsson om Journey (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Romme. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

3 Super Gullet – Han visar allt väl i jobben men hästen är humörbetonad och det hade varit ett plus med kortare distans. Jorma kan få fart på honom men jag är inte säker på att han pallar att dra själv i ledningen. Han kan stanna. Det är skor runt om och visst kan det gå vägen, säger Jimmy Jonsson i stallet.

5 Järvsö Elviz – Han brukar kunna hitta formen till hösten och jag tycker han kommer mer och mer även nu. Galoppen senast kan vi tillskriva omstarterna men han var duktig innan det. Nu vet jag inte hur bra norrmännen är men min ska nog kunna hugga långt framme. Barfota bak, säger Olle Alsén.

6 Torwall – Han är tillfixad och har pustat efter senast. Han har fått ett banjobb och hästen brukar gå bra direkt. Han känns fin men det är mycket nerv i honom och inget att lita på. Inga ändringar, säger Daniel Eriksson.

8 Min Lilla Luring – Han uppträder olika bakom bilen och det är lite lotteri från start. Spåret är hur som helst inte bra och det är nog ingen bra chans idag. Hovarna växer dåligt på honom och vi får se om jag kan köra hästen barfota bak eller inte. Han är fin i jobben, säger Peter Grundmann.

11 Valle Jerven – Allt är bra i jobben och vi siktar på barfota runt om igen. Det var ett plus. Våra hästar har nog rätt så likvärdig chans i det här loppet, säger Jimmy Jonsson i stallet.

Lopp 2, V4-2

1 Global Newsletter – Han känns fin i jobben och läget är fint. Han är bra både i ledningen och med ryggresa. Vi ändrar inte på något och det är väl femman som är värst emot. Det ser bra ut, säger Frida Olofsson.

2 Ninepoints Ariel – Hästen har fått omlagd träning med ridträning och lär behöva lopp i kroppen. Rygg på favoriten och ett fint smyglopp vore bra. Vi siktar på någon form av barfotakörning, säger Patrik Fernlund i stallet.

5 Goldwin – Han gör det otroligt bra varje gång och har hållit fin form länge nu. Vinnaren senast var det ingen att göra något åt men min häst kämpade på fint där bakom. Nu fick vi aningen bättre läge än tidigare men han är inte startsnabb och jag hoppas han kan hitta vettigt slagläge. Motståndet ser väl kanske inte lika tufft ut som det brukar och jag tycker han ska räknas. Skor runt om, säger Jonny Bergqvist.

8 I Am Dynamite – Han känns pigg i träningen efter ett tävlingsuppehåll och verkar vara på gång igen. Han hade ett fint fjolår men åkte på en rejäl förkylning under vintern som i princip förstörde början av denna säsong. Vi tar ny nya tag nu och han för starta igång men med tanke på dagsstatusen samt det dåliga utgångsläget ligger jag lågt. Barfota runt om, och norskt huvudlag, säger Camilla Collander.

10 Lynn Palema – Hon fortsätter göra fina lopp och eftersom hon alltid får dåliga lägen tycker jag att hon utvecklats att gå i ryggar. Nu drog vi bakspår men å andra sidan möter vi kanske inte lika tuffa hästar. Ettan och tvåan är duktiga och min får väl ses som en outsider bakom dem. Skor runt om, säger Lars-Åke Söderholm.

Lopp 3, V4-3

1 Prince Cobol – Han hittade faktiskt stilen där i första delen av året och var riktigt bra tills han helt plötsligt började galoppera. Vi bestämde då att han skulle få ta igen sig ett tag och nu känns han redo. Vi fick fint läge eftersom han kan öppna snabbt men jag vill inte att kusken laddar. Med tanke på hur han agerade i sina två senaste framträdanden vill jag mest se honom sköta sig. Det kan bli barfota runt om, säger Björn Röcklinger.

3 Journey – Han var lite väl uppeppad senast och lite väl het senast men i övrigt var jag supernöjd och det var spända linor i mål. Det har varit en del skavanker tidigare men det ska vara bra. Han känns som en gummiboll efter loppet och jag har väl bästa hästen. Vi laddar för spets och han öppnar bra. Inga ändringar, säger Roger Karlsson.

7 Gaia Sund – Hon har haft en hel del missflyt på slutet och inte fått chansen. Formen är på topp och hon öppnar hyggligt åtminstone. Vi kör henne barfota runt om och med flax så kan det gå bra, säger Henrik Larsson.

8 Baron d’Inverne – Han var inte alls bra senast och vi har kollat upp honom med prover och så men fann inga fel. Han är lite svårbedömd nu. Jag får prova att hitta ner någonstans från detta usla läge. Inga ändringar, säger Claes Eskilsson.

12 Dollar Sund – Han känns fin i jobben men jobbet blev tufft. Nu blir det barfota runt om och han var klart bra med den balansen näst senast. Jag räknar med en bra insats, säger Frida Olofsson.

Lopp 4, V4-4

1 A Beautiful Cut – Han har inte startat på ett tag men det har inte varit några större fel med honom. Han är lite behandlad och har sedan fått träna på och jag körde honom i 19-fart för en och en halv vecka sedan. Sen hen har vi letat lopp åt honom och jag tycker vi hittade en passande uppgift. Han går bra i ledningen och jag hoppas vi kan svara upp innerspår även om jag hört att tvåan också är snabb. På det hela taget ser allt bra ut och jag tror mycket på min häst. Samma balans som förut, säger Per-Åke Holm.

2 Joe Dalton Zenz – Han har muskelproblem till och från och den som har möjlighet bör spana in värmningen. Allt verkar ok hemma och han är snabb iväg. Han är lite strulig av sig och att hålla ett bra tempo i spets vore det bästa. Nu blir det barfota runt om och det är ett plus, säger Mathias Andersson.

3 Highway Patrolman – Senast var det helstängt huvudlag på och hästen visade då äntligen vad han kan. Det var som en ny häst. Vi har haft förväntningar på den här och nästa år kanske han får visa sitt rätta kunnande. Det blir spännande att se om han är lika positiv idag igen. Allt är bra i jobb efter senast i alla fall och det blir åter helstängt och skor runt om. Kajsa får sköta det taktiska, säger Sofia Mattsson.

4 Digital Box – Han såg lite seg ut i sista sväng senast men fick förnyade krafter och fullföljde bra till tredjeplatsen. Formen är det inga fel på och skulle gärna vilja komma till ledningen eftersom han vunnit därifrån tidigare. Nu ser det kanske svårt ut att komma förbi både ett och två men jag måste göra ett försök. Det blir skor runt om, säger Maria Ottosson.

8 T.P. Axl – Han satt fast med rubbet kvar senast och känns pigg i jobben efter det. Hans insatser på sistone har varit riktigt stabila och han kommer inte göra bort sig här heller. Vi möter ett par duktiga konkurrenter men med rätt lopp är han säkert med och hugger. Skor runt om, säger Pierre Nyström.

9 You Can Dance – Han får smyga med och kan ha en hygglig truddelutt till slut. Det kan vara ett platsbud här. Inga ändringar är planerade, säger Claes Eskilsson.

12 Amigos Ami – Han har höjt sig rejält med barfotakörningen och vi siktar på samma. Senast blev det galopp men insatserna före det var positiva. Hästen är lite ängslig av sig men kan vara en outsider med rätt resa, säger Henrik Larsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vincennes: Lugna gatan för Ustinof du Vivier
Nästa nyhet
Vincennes: Lugna gatan för Ustinof du Vivier

Vincennes: Lugna gatan för Ustinof du Vivier

Elitloppshästen Ustinof du Vivier kunde ta en övertygande seger i Prix des Cévennes när Vincennes inledde sitt vintertävlande.

Det kommer bli flitigt tävlande på den franska nationalarenan de närmaste månaderna. Onsdagen agerade startdag för Vincennes vintermeeting.

Huvudattraktionen denna eftermiddag på kolstybben var Grupp 3-loppet Prix des Cévennes som lockat ett stabilt startfält. Klar favorit var Sébastien Guarato-tränade Ustinof du Vivier, som vi ju såg i Elitloppet i våras.

Och sjuåringen, körd av Matthieu Abrivard, motsvarade förväntningarna mer än väl. Ustinof du Viver kördes till ledningen direkt i starten och kom att inneha den positionen loppet igenom.

El Mago blev trea. Foto: ALN

Ledaren anförde fältet i jämnt tempo; första 1200 meterna avverkades efter 1.12,3, och övriga motståndare gjorde sig aldrig riktigt besvär. In över upploppet bröt Ustinof du Vivier förvisso ut flera spår, men det utgjorde aldrig någon fara på taket – segern blev mycket bekväm.

Klockorna stannade vid 1.12,7 över 2700 meter och belöningen blev 49 500 euro. Andrapriset gick till Trophée de Jaba som gick en stark avslutning för Jean-Michel Bazire.

Lutfi Kolgjini hade en duo till start i loppet. Bäst gick det för El Mago Pellini som grejade tredjepriset (värt 15 400 euro) efter att ha gått loppet igenom i ryggen på vinnaren. För Juggle Face slutade dock det roliga i en galopp i tidigt skede. Beckman var med i loppet, men fick nöja sig med niondeplatsen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Pinkman är på jakt efter ny storseger
Nästa nyhet
Pinkman är på jakt efter ny storseger

Pinkman är på jakt efter ny storseger

Hambo-kungen Pinkman har en ny uppgift på fredag. Då väntar nästa storlopp: The Carl Eskine.

Jimmy Takter kan på fredag bärga ännu en stor årgångs-seger. Då har han två hästar till start i treåringsuppgörelsen The Carl Eskine som avgörs på banan Hooiser Park, belägen i delstaten Indiana.

Takter plockar återigen ut kullkungen Pinkman, som ju senast fick stryk då stallkompanjonen The Bank besegrade honom i Breeders Crown. Från samma stall på fredag deltar även Uncle Lasse.

Takter-travarna ställs mot meriterat motstånd i form av bland andra Yonkers Trot-vinnaren Habitat och Crazy Wow. Högintressant är också segerstaplaren Homicide Hunter som avstått de allra tuffaste årgångsloppen, men radat upp 16 segrar i år – på lika många starter.

Loppets samlade prissumma är 265 000 dollar.

Så här ser startlistan ut:

1609 auto

1 Homicide Hunter – John de Long
2 Suit And Tie – kusk ej klar
3 Uncle Lasse – Jimmy Takter
4 Pinkman – Yannick Gingras (J.Takter)
5 Muscle Up The Goal – Aaron Merriman
6 Dont Rush – kusk ej klar
7 Muscle Diamond – John Campbell
8 Crazy Wow – Tim Tetrick
9 Bluebird Reverend – David Miller
10 Habitat – kusk ej klar

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sundins miljonhäst såldes - på internetauktion

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson