Den norska toppdrivern Vidar Hop kommer inte att köra Papagayo E. i lopp framöver. Samarbetet mellan honom och tränaren tycks ha avslutats.

Norska Papagayo E. gjorde stor succé när han för Ulf Ohlsson vann VM-loppet i USA för två veckor sedan. Nu laddas hästen mot en eventuell start i Prix d’Amérique.

Men den ursprungliga kusken Vidar Hop kommer inte köra den femåriga stjärnan framöver. Efter oenighet och diskussioner i norsk travpress de senaste veckorna, bekräftas nu att Hop petas som kusk på Papagayo E.

Papagayo E. Foto: ALN

– Det är ledsamt så som den här händelsen har urartat, säger delägaren Tom Andersen till Trav- og Galopp-Nytt.

Även det täta samarbetet mellan Hop och tränaren Jan Kristian Wåler tycks också avslutas, enligt vad den norska facktidningen erfar.

Vidar Hop har kört Papagayo E. i 21 av hästens 25 starter. Den senaste gången var när hästen slutade fyra i EM för 5-åringar på Jägersro under Åbergs-kvällen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla

Fredag: V65-tips till Solvalla

V65 Solvalla 23 oktober

Omgången: Solvalla kör på med sina fredagsluncher och det brukar bli rejäl utdelning för de som hittar alla sex vinnare. Nu är det ovanligt bra storfavoriter, och omgångens båda ”lampor” har bra chans. Dock som vanligt väldigt öppet bakom de bästa, och det kan absolut skrälla.

Spiken: 7 Faloria Boko (V65-5) är en mycket lovande sort som ska ha toppchans oavsett löpning mot dessa hästar.

Utgångshästarna:
7 Amity (V65-4) är en kulltopp, men dåligt spår mot äldre hästar gör att jag nöjer mig med utgång som megafavorit. Grymt rens om hon bränner!

8 Valnes Doris (V65-6) är min vinnare i avslutningen, hon står på tur och har bra förutsättningar i ihåligt gäng.

V65-förslaget är på 2.106 kronor.

2-14-1-7-15-11-13-6-5 (6-5)

7-5-4 (8-6)

3-2-4 (1-11)

7/ 4-3-8-6-5-1-2-9-10-12-11 (7-4)

7 Faloria Boko (11-3)

8/ 11-7-12-15-1-2-10-5-4-9-3-13-14 (8-11)

9x3x3x1x1x14 = 1134 kr

9x3x3x12x1x1 = 972 kr

LD-förslag på 700 kronor:

4-7 x 700

V65-1:

Ranking: A: 2-14-1 B: 7-15-11-13-6-5-4-9 C: 10-3-8-12

Spetsanalys: Attraction tog ledningen enkelt senast med spår fem och han håller upp sitt innerspår utan problem, åter med Adielsson i vagnen. Testar kanske där nu?

Loppanalys: 1 Attraction verkar bli favorit, och han har knallform och perfekt läg då han är mycket startsnabb. Senast spetsade han enkelt med snävt spår i volten, och från innerspår är han solklar spetsfavorit. Sedan är han bäst på rulle, och det var släpp till favoriten senast och hästen gick i mål pressad då han fick chansen för sent. Docjh är han sämre från ledningen, 0/3 där och tränaren vill se honom i ryggar och då är han ute på djupt vatten.

Vem tar över då? Inte givet då Kontio är sådär med springspår (har ju bara tränat en miljon gånger så det klart…) men 7 Harpos Billythekid är snabb och har tagit ledningen flera gånger i volt. Visade 13 sista 800 vid senaste segern, men har inte fått till det efter det och nu pausat, formen tveksam.

Tipset get jag till 2 Don’t Look Down som visserligen fick det bra kört senast då man körde i omgångar i täten och Tarzan kunde gotta sig där bakom. Grepp kopplades lekande lätt och han hade haft en seger till utan diskning före det, då han togs ut onådigt snävt på långsidan den gode Tarzan.

14 Cankus Que har väl inte direkt visat lejonklon i Finland men ändå bra fart för klassen och speedade till seger för tre starter sedan. Senast räckte han inte, men ny regi hos Reijo Liljendahl är givetvis spännande! Dock ingen racerbalans meddelad. 15 Ametrin fick gå stentufft i dödens senast och mattades på upploppet, men var ändå tapper och mot toppformen igen.

V65-2:

Ranking: A: 7-5-4 B: 8-6-2 C: 10-9-3

Spetsanalys: Ovisst då hästarna gjort få startar med framspår, och inte öppnat något i dessa. Undantaget Sir Scharstein som mer eller mindre följde bilen vid segern från spår 5. Bra spetschans, nedstruken ett hack.

Loppanalys: Förhandsfavoriten 1 Snabba Cash är struken, liksom flera andra och loppet öppet och inte speciellt klassfyllt för att inte säga dåligt. 7 Sir Scharstein kan vara lösningen, inte minst om han kan sno åt sig ledningen. Han var klart snabb vid segern och satt i ledningen kort efter start. Han försvann sedan ifrån till överlägsen seger – i billigt lopp.

5 Too Cool to Care har varit småtrög men senast var det rätt bra kliv över upploppet då han kom från köposition och gick snabbast av alla sista 100. Låt vara att han då mötte de andra och det kanske såg bättre ut än det var. Satt med sparat bakom Barthold K. för tre starter sedan och räknas.

4 Reorder var Linda nöjd med i comebacken för tre starter sedan, men dewt har blivit gaslopp två gånger efter det. Sköter han sig finns fart för seger. Nöjer mig med dessa av kostnadsskäl.

V65-3:

Ranking: A: 3-2-4 B: 1-11-5-8-9-12 C: 10-6-7

Spetsanalys: Jag tror att Fro Yo Man har chans att forceras till ledningen. Han har varit bra varje gång i sina fyra voltlopp med framspår. Även senast då han var snabbast, men kusken släppte direkt. Det kommer testas, Global Secrecy har bättre spår nu mot senast, medan Pasi VB har sämre. Snabbast är kanske Juni Roadrunner som brukar ta ledningen.

Loppanalys: Lovande treåringar där tyvärr 3 Global Secrecy verkar bli favorit, trots att han var klart slagen av 4 Pasi Von Bentz och 11 Shellby Glide då de möttes senast… Nu gjorde han ändå ett rejält slutvarv, och klockades till 11 sista 800 metrarna efter kort startgalopp – och han kunde helt enkelt inte springa fortare. Starten före var han tapper från dödens, och det var snöpligt att åka dit på speed då favoriten kom loss invändigt! Bra chans oavsett löpning som det känns, och kanske kan han vara bättre med nu med spår 3.

Pasi Von Bentz såg klar ut hela loppet trots dödens senast då han var väldigt maffig, men han kunde aldrig koppla grepp på ledande Shellby Glide. Trots det höll han starkt i snabba avslutningen och kommer han iväg bra från snäva spåret är han med i striden igen.

Roliga strecket är 2 Fro Yo Man som är en sköning som trummar på och det ser ut att finnas mycket utveckling i. Han var klart förbättrad barfota näst senast då han kördes till ledningen och klev undan i 13-avslutning på positivt vis. Han var struken efter det, smögs med senast efter paus och behövde loppet. Det finns lite chans att Schön kan vara först till plankan och då vill han köra i spets och är loppets rysare.

Shellby Glide då? Ja visst kan hon vinna, men det blir klart tuffare från spår 11 mot dessa hon hade fullt sjå med från ledningen senast. Jag står över som hårt streckad!

V65-4:

Ranking: A: 7 B: 4-3-8-6-5-1-2-9-10 C: 12-11

Spetsanalys: Bear Glide har varit snabb till spets med liknande läge två senaste försöken. Full väg och vila kan innebära släpp – även om hon körts i spets trots hårda öppningar tidigare.

Loppanalys: 7 Amity är en kulltopp som fick det lite för tufft i Oakskvalet då hon gick först i tredjespår sista 1200 metrarna, och krafterna tröt – trots det höll hon starkt. I Consolation senast fick hon vinna då hon satte dit nosen på linjen mot urtappar Magnesia. Detta trots en hel del grovjobb under vägen. Tarzan hyllar jobben, men det är ett annat lopp i sikte (Oaksrevanschen) och hon möter dessutom äldre hästar från jobbiga spår 7 då hon inte är startsnabb. Det kan visa sig för tufft, och med i alla fall några minus på megafavorit det bara borde vara plus på om man ska spika – ja då garderar jag på en lapp och nöjer mig med utgång!

Det är vidöppet bakom, vilket gör att många spikar då det blir ett dyrt lopp att täcka – och det gör favoriten än större. På LD kan jag inte lira favoritkomben 7-7 så jag chansar och spikar 4 Lady of the Lake. Hon kördes fram i dödens och galopperade 250 kvar där Britelite vann och hon var inte tom i det skedet. Formen är bättre än raden och läget klart bättre nu.

3 Britelite Am är ojämn som få, men rätt så bra då hon tycker det är kul att springa. Vid segern var hon rejäl sista 500 i spåren, men lika bra hon var då – lika dålig var hon senast. Då var det skor på fötterna, nu ska det bli barfota som vid segern. Nu är det knappast hela förklaringen, men klart det är plus i alla fall.

8 Resaca de Nando har mött bra hästar under sommaren och fick betalt från dödens senast, 5 Bear Glide får spets eller ledarryggen och räknas trots att hon pausat. 6 Clumsy Lazy Louse var positiv med ny utrustning senast, 1 Baharat var positiv i ny regi senast. Det är jämnt värre som ni märker!

V65-5:

Ranking: A: 7 B: 11-3-6-9-5-15 C: 4-10-13-14-1-2

Spetsanalys: Cleopatra Sisu är kvick i fötterna och har varit rapp alla fyra med spår en bit in och ska ha bra chans att vara först till sargen, men hon smygs alltid. Släpper Uffe till första bästa (troligen Bambi Flash) eller väntar in favoriten?

Loppanalys: Här tror jag att det är klassblandning och att favoriten 7 Faloria Boko har toppchans. Det är en skjutare som helt klart är något extra vilket hon visade vid segern senast då hon bara klev till spets mot favoriten 950 kvar och dansade undan till slut! Före det satt hon fast med rubbet sparat och segern för tre starter sedan var lika övertygande som senaste. Hon ska ha tränat på under korta uppehållet, och jag tror att Djuse kan köra sig till ledningen mitt i loppet då alla har respekt för favoriten. Det lär bli lugn start för att gå felfritt, och sedan kan han välja taktik. Bästa spiken!

Även här är det öppet bakom favoriten, nämner snabbfotade 3 Cleopatra Sisu som är en racertyp men hon tvekar alltid till slut. Borde bli ledarryggen nu och aktuell på tvillingen.

Bättre är 11 Beloved Love som dock får sämre lopp. Hon har körts på chans och gått i mål med sparade krafter två senaste starterna och sett bra ut över mål.

V65-6:

Ranking: A: 8 B: 11-7-12-15-1-2-10-5-4-9 C: 3-13-14

Spetsanalys: Bara tre mindre betrodda på start, kan det vara Clyde G.G. som sitter i spets inledningsvis? Dock har ingen av dem varit kvick i volt, och de på 20 kan vara på dem tidigt.

Loppanalys: Inget vidare lopp detta men jag spelar utgång med 8 Valnes Doris som jag tycker står bra till och strykning innanför var inget minus heller. Hon gjorde ett bra lopp i andraspår bakom rusande Maidonna näst senast och var inte långt från segern och hon går till mål. I comebacken före det gick hon klart bra sista varvet i 13-fart där kapable Barthold K. vann. Nu i lördags galopperade hon bort sig tidigt i täta dimman i ett tufft ramlopp till V75. Visst kan formen vara lite sviktande då hon hade pausat en månad före det, och inte fick något lopp då. Men jag hoppas att dcen sitter där då man åker till Solvalla, och kanske kan Partanen köra tidigt mot ledningen till och med? Hon öppnade bra från springspår på tillägg i vintras. Utgång!

Treårige 11 Boomer har mött kulltoppen under året och senast fick han utdelning då han gick i ledningen och visade bra skalle då det var strid sista halvvarvet. Bakspår på tillägg sätter ner chansen, men han duger gott som häst.

12 Poseidon Dream visade fin form vid segern senast, och Adielsson upp är stort plus. Dock ska det bli skor och vanlig vagn nu vilket känns sådär och betrodd är han hästen.

Det är skrällchans även här med jämn smet bakom de bättre som det finns minus på, och jag målar igen på andra lappen!

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Tror ändå det räcker för att vinna"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Tror ändå det räcker för att vinna”

V65 Solvalla: ”Tror ändå det räcker för att vinna”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon gör det bra varje gång och gick ett riktigt bra lopp senast när hon vann på målfoto. Det blev täta starter då och hon kanske inte håller den toppformen nu men jag tror ändå det räcker för att vinna ett sådant här lopp. Hon kanske kan få lite gratis den här gången? Hästen är lite barnslig i psyket, men sköter hon sig är det en fin chans. Barfota fram, hon blir lite rappare med den balansen, säger Marcus Schön om Amity (V65-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

1 Attraction – Det ser intressant ut, hästen känns jättefin och förutsättningarna kan inte bli bättre. Senast satt hästen fast med allt och enligt kusken fanns det mycket kvar över mål. Min häst fungerar inte i ledningen så kusken får köra lite på chans. Egentligen skulle Jennifer kört, men hon har ju annan styrning i loppet. Löser det sig med flyt och rätt rygg hoppas vi kunna segerstrida. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn, jag tycker han blir för fladdrig med jänkarvagn, säger Fredrik Tengstad.

2 Don’t Look Down – Han vann senast och gick då ett klart bra lopp, även om det blev en fin resa, vilket inte förvånade oss. Vi hoppas han kan vara med där framme igen. Eventuellt barfota fram nu, säger Marcus Schön.

5 First Visit – Hon gick helt okej senast, det blev lite för tufft för henne bara. Med maxklaff kan hon tjäna lite pengar och vara med en bit fram. Barfota fram, säger Marcus Schön.

6 Iller Tooma – Han har varit krasslig och vi kan inte begära några stordåd av honom till denna start. Vi siktar på ett fint smyglopp och det blir skor runt om, säger Jennifer Tillman.

7 I Am Billythekid – Han är behandlad efter senaste starten och har pausat. Han har tränats mestadels i intervaller och han känns fin i dessa. Det handlar om en kapabel häst och voltstart är en fördel. Sedan får vi se vart han hamnar från start. Mest troligt blir det skor runt om, säger Anne Raatikainen i stallet.

9 Integrated – Det var riktigt läskigt att köra henne senast då hon var alldeles för het. Annars kändes hon finare i travet än tidigare. Det blir skor på och vi får ligga lite lågt, säger Marcus Schön.

12 Main Danger – Det blir tufft och vi får jaga lite mindre slantar med honom. Det blir fortsatt skor runt om på honom, säger Erik Svensson.

13 Mr Miles – Formen är bra men hästen har haft väldigt mycket otur i loppen. Senast gick han ett bra lopp på Solvalla och rygglopp till 300-400 meter kvar är det optimala. Hästen är sådär från start, jag hade hellre haft ett spår längre in. Inga ändringar, barfota och norsk gas, säger Fredrik Pedersen.

14 Cankus Que – Han gör första starten för mig och han verkar bra. Vi har kört 1.21 full väg som snabbast. Jag vet inte vad vi möter men jag räknar med en bra insats. Barfota fram och öppet huvudlag, säger Reijo Liljendahl.

15 Ametrin – Hon verkar trivas bäst med jämn och hård fart och läget är vidare. Hon bör ändå hävda sig bra i ett lopp som detta och hon verkar ha tagit den senaste genomköraren på bra sätt. Hon är jättefin i jobben. Inga ändringar, säger Hans-Owe Sundberg.

Lopp 2, V65-2

2 Super Wille – Han behöver få lopp i kroppen och nu ligger han på passande innerspår direkt efter strykning. Han får smyga med och jaga pengar i första hand då han inte startat på länge. Eventuellt skor på, säger Marcus Schön.

Lopp 3, V65-3

1 Digital History – Hon gick klart bra senast vid segern. Det var en oväntat rapp avslutning då hon inte varit så speedig tidigare. Hon är svår att ladda med från början och jag tycker våra tre i loppet är jämbördiga. Fortsatt skor på, säger Marcus Schön.

2 Fro Yo Man – Det hade gått långt mellan starterna inför senast och jag var nöjd med honom då. Hästen är hyfsat kvick från start och får jag ledningen kör jag där. Tätare starter nu tror jag kommer göra honom klart bättre den här gången. Barfota runt om och jag skulle inte vilja byta min häst mot någon av våra andra två i loppet i alla fall, säger Marcus Schön.

3 Global Secrecy – Jag tycker det är en fin häst och han är under kraftig utveckling. Läget är bra och han ska ses med riktigt bra chans. Galoppen senast oroar inte, det är dessutom mycket bättre startspår den här gången. Barfota fram, säger C-G Björkroth.

5 Tricia – Hon gör första starten hos oss och är lite svårbedömd så här direkt. Det är en fin travare som varit lite hetsig men hon är rätt lugn nu i jobben. Spåret vet jag inte vad det betyder för henne. Det blir skor runt om, säger Viktor Lyck i Knivsta-stallet.

8 Mellby Don Juan – Han är i ny miljö nu hemma gå gården och tränar helt ok inför denna start. Läget passar rätt bra och det blir inga ändringar, säger Kenneth Haugstad.

9 Endurance – Han har varit seg av sig men ryckt upp sig och var tvåa senast. Hästen är under utveckling och det blir barfota runt om nu, säger Marcus Schön.

11 Shelby Glide – Han var mycket fin senast och bör kunna vara ett segerbud på nytt även om utgångsläget försvårar uppgiften avsevärt. Vi har inte planerat några ändringar, säger Kenneth Haugstad.

12 Spero Ducere – Han har gått i mål med sparade krafter i ett par starter nu och han är fortsatt fin i jobben. Hästen har ryckt upp sig på slutet. Nu är dock läget iskallt. Det blir barfota runt om, säger Peter G Norman.

Lopp 4, V65-4

3 Britelite Am – Hon var lite blek senast men visar allt väl i jobben. Läget är bra och nu blir det barfota runt om och det är ett plus på henne. Hon ska kunna duga rätt fint, säger Kenneth Haugstad.

5 Bear Glide – Hon har inte startat på länge men känns fin i jobben. Jag tycker hon är allra bäst med rygglopp. Det kan bli svårt att vinna efter uppehåll, hon kan behöva ett lopp i kroppen, men jag tror i alla fall på en bra prestation. Barfota runt om, säger C-G Björkroth.

6 Clumsy Lazy Louse – Det verkar bra med henne, hon gick jobb idag torsdag och kändes fin. Hästen har bra kapacitet och gör alltid sitt och formen är uppåt. Senast gick hon med jänkarvagn, helstängt huvudlag och lättare balans med aluminiumskor fram och järnskor bak. Det föll väl ut då och kusken var jättenöjd så det blir inga ändringar. Hon öppnade helt okej senast och möjligt att hon blev lite snabbare från start med ny utrustning, säger Fredrik Pedersen.

7 Amity – Hon gör det bra varje gång och gick ett riktigt bra lopp senast när hon vann på målfoto. Det blev täta starter då och hon kanske inte håller den toppformen nu men jag tror ändå det räcker för att vinna ett sådant här lopp. Hon kanske kan få lite gratis den här gången? Hästen är lite barnslig i psyket, men sköter hon sig är det en fin chans. Barfota fram, hon blir lite rappare med den balansen, säger Marcus Schön.

8 Rescaca de Nando – Hon känns riktigt fin för dagen men från det här dåliga utgångsläget är vi utelämnade och det behövs en del flyt. Hon är hygglig ut men inte jättesnabb. Vi kör henne barfota runt om, säger Sofia Aronsson.

9 Bonjour Shangri La – Hon är hopplöst ojämn men bra i ljusa stunder, det är en svår häst att räkna på. En bra dag spurtar hon fint till slut men det är inte samma kaliber i henne som Amity. Skor igen, säger Marcus Schön.

10 Io Eld – Det blir täta starter men vi får tro att det fungerar bra. Hon är bäst med tätkänning så läget är inte det bästa. Det blir skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

11 Anthologie – Hon verkar vara riktigt på gång och fick väl egentligen aldrig se dagens ljus senast. Annars har insatser varit klart uppåt och detta är ju en duglig häst i grunden. Utgångsläget är inte bra men vi fick en duktig kusk och jag tycker inte att man ska glömma bort dem när man streckar. Barfota fram, säger Joakim Elfving.

Lopp 5, V65-5

3 Cleopatra Sisu – Hon bör spetsa men sedan ska hon smyga med i rygg. Hon vinner inte på beställning utan följer med. Balansen är inte bestämd ännu men det är ingen stor grej på henne, säger Anne Raatikainen i stallet.

6 Västerbo Keyholder – Det är en bra häst som haft handbromsen i. Senast blev det fel med dödens på en för bra häst men gången före gick hon bra. Hon är hygglig ut men vi får försöka undvika dödens den här gången. Barfota runt om senast fungerade bra och vi kör samma igen. Stängt huvudlag och vanlig vagn igen, säger Fredrik Pedersen.

7 Faloria Boko – Det är en fin häst som startat tätt men det har inte varit några problem inför den här starten, hon har tränat på som hon ska. Jag tror formen ska sitta där och tar det lugnt från början. Jag hoppas vara med och göra upp om det. Inga ändringar, hon går med skor, fast huva och vanlig vagn, säger Mattias Djuse.

9 Penelope Face – Hon var ok senast och verkar lite uppåt för dagen. Det blir svårt att vinna härifrån och vi siktar på hyggliga slantar med henne. Det blir skor runt om, säger Kenneth Haugstad.

11 Beloved Love – Hon gick ett bra lopp senast och kändes fin enligt kusken. Hästen har uppåtform och vi tror på en bra insats, hon har nog bästa chansen av våra i loppet. Skor igen, säger C-G Björkroth.

12 M.T. Josephine – Hon klarade inte voltstart senast och blev utkörd då. Bilstart nu är en fördel och med klaff kan det vara en bra platschans. Hästen är bäst med rygglopp och vi tror på en bra prestation. Inga ändringar, säger C-G Björkroth.

15 Excellent Boko – Hon har sämsta läget av våra och behöver lite tur med positioner härifrån. Med en fin resa kan hon sluta en bit fram. Barfota fram, säger C-G Björkroth.

Lopp 6, V65-6

7 April Sisu – Jag har lite dålig koll på henne ännu och hon känns svårbedömd, jag får ligga lite lågt. Han har hoppat en del men jag tror vi ska klara det snäva startspåret. Det blir barfota runt om vilket kanske kan vara ett plus. Huvudlag bestäms efter värmning (öppet eller helstängt) och hon går med vanlig vagn, säger Mattias Djuse.

11 Boomer – Han var finare än någonsin senast och jag är nöjd. Problemet är annars att han växer som tusan. Allt har varit väl i lugna turer efter senast men det var synd på läget. Det är inget gasa-till-ledningen-läge direkt. Skor runt om, säger Erik Svensson.

12 Poseidon Dream – Han vann på hyggligt vis mot enkelt motstånd senast. Det blir skor runt om nu vilket är ett stort minus, då han är klart bättre barfota runt om. Jag har pratat med kusken i veckan om att köra med jänkarvagn då jag tycker han går förbättrat med det, men han lät tveksam till det. Hästen verkar pigg och glad och går bara med tryckvagn mellan starterna. Det är alltså minus med utrustning och värdelöst spår men jag hoppas kusken kan väga upp lite av det, säger Andreas Fager.

15 Cassano Bob – Han var sjuk senast men tränar nu helt ok och brukar kunna tävla bra direkt. Motståndet är inte jätteblodigt men det är ett tufft läge och det ser ut som en platschans. Det blir barfota runt om, säger Peter G Norman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kvallopp för att starta i monté slopas
Nästa nyhet
Kvallopp för att starta i monté slopas

Kvallopp för att starta i monté slopas

Svensk Travsport vill locka fler hästar till montésporten. Därför slopas kvalloppet för de som tjänat över 200 000 kronor.

I ett pressmeddelande från Svensk Travsport beskrivs ett antal ändringar som träder i kraft från och med årsskiftet.

En nyhet är att det i dagsläget obligatoriska monté-kvalet inte längre kommer att bli nödvändigt. I alla fall för hästar som tjänat 200 000 kronor och mer, eller om loppet inte ingår i någon form av riksspel.

Stina Swartling. Foto: ALN

– I Horisont 2017 poängteras att det är angeläget att utveckla montéloppens kvalitativa standard. För att få fler ”bra” hästar till montélopp tror vi att kvalloppen måste bort för hästar med mer pengar på sig. Det kommer förhoppningsvis ge effekten att tränarna inte drar sig från att anmäla till montélopp, säger Stina Swartling, handläggare för monté på Svensk Travsport.

Några andra regeländringar gäller lärlings-licenser. Liksom tidigare får man ha kört max 150 lopp per år för att behålla en E-licens. Nytt är dock att man inte får vara äldre än 35 år (född 1981 eller senare).

Lärlingar över 35 år och de som kör 150-400 lopp per år, får C-licens. De som kör över 400 lopp per år klassas som ”elitlärlingar”, således G-licens.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Amerikansk topptreåring till Axevalla
Nästa nyhet
Amerikansk topptreåring till Axevalla

Amerikansk topptreåring till Axevalla

En välmeriterad treåring har anlänt till Axevalla från USA. Det är Pär Hedberg som får Billy Flynn i träning.

Pär Hedberg har fått ett riktigt intressant tillskott på sin träningslista. Det är delägaren Karl-Erik Bender, det vill säga Stall Palema, som tagit treårige Cantab Hall-sonen Billy Flynn till Sverige.

Billy Flynn, som i USA tränades av Staffan Lind, inledde sin karriär som tvååring synnerligen lovande med åtta raka segrar. Där inkluderat en fullträff i Bluegrass Series.

I år har segrarna uteblivit även om hästen deltagit i flera av de största racen, däribland Hambletonian och Yonkers Trot som han slutade fyra i. Totalt på kontot finns cirka 3,5 miljoner kronor.

Nu är treåringen alltså i Sverige med hemvist Axevalla. Till Emil Perssons blogg på Skaraborgs Allehanda säger Pär Hedberg:

– Faktum är att hästen blev såld rätt så nyligen, men då det inte kom några pengar så lastades han på flyget hit och står nu här i stallet. Givetvis känns det väldigt roligt att få en sådan här häst i träning, men nu ska vi börja med att gå igenom honom ordentligt och ge honom en månads vila. USA-importerna brukar behöva tid på sig.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Bollnäs

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson