Det blir ett riktigt spännande möte i C.L. Müllers Memorial på Jägersro. Delicious tar sig an bland andra Alfas da Vinci.

När V75-turnén åter når Jägersro denna lördag, är det klassikern C.L.Müllers Memorial med en halv miljon kronor till vinnaren som blir det självklara blickfånget.

Här får vi återse Delicious i en intressant start. Stoet har ju som bekant slagit världsrekord i sina båda senaste starter, men återkommer nu efter att senast ha varit struken. Här gör hon debut över lång distans, men inleder från tuffa spår tolv.

Alfas da Vinci vann SM senast. Foto: ALN

Bland motståndet ser vi Alfas da Vinci som närmast kommer från en överlägsen seger i SM. Här finns också Åby Stora-tvåan Västerbo HighFlyer, Global Money, fina dansken Repay Merci och så femårige Calvin Borel som provar högsta klassen efter att senast tagit en imponerade seger på Vincennes.

Loppets erövrare de två senaste åren, On Track Piraten, är dock inte med efter sitt äventyr i USA.

Så här ser startlistan ut:

2640 auto

1 Dreams Take Time – Peter Untersteiner
2 Beau Mec – Erik Adielsson
3 Calvin Borel – Conrad Lugauer
4 Oliver Kronos – Carl Johan Jepson
5 Alfas da Vinci – Joakim Lövgren
6 Repay Merci – Knud Mönster
7 Västerbo HighFlyer – Daniel Redén
8 Royal Blessed – Wilhelm Paal
9 Obi-Wan – Flemming Jensen
10 Global Money – Robert Bergh
11 Backfire – Torbjörn Jansson
12 Delicious – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Östersund

Måndag: V4-tips till Östersund

V4 Östersund 19 oktober

Omgången: Östersund inleder spelveckan och det är stora fält och ingen vidare klass på loppen så visst finns chans till rejäl utdelning om man prickar in alla fyra vinnare. Jag chansspikar en skräll som gick mycket positivt senast och har jag rätt där kan det bli en trevlig lunch!

Spiken: 3 Space Cadet (V4-2) har sprungit som med handbromsen i, men senast lossnade det för honom och trots att han satt sist och var ute vid korvkiosken så svepte han till seger. Bättre läge nu, lillchans till ledningen och klart spännande chansspik!

V4-förslaget är på 1.026 kronor:

4-6-5 (8-11)

3 Space Cadet (9-10)

11-7-8-5-9-10-15-14-6-13-1 (2-12)

4-1-7-11-13-3-5-10-9 (12-8 )

3x1x11x9 = 594 kr 

Fleris: 3x1x3x3 x 8 = 432 kr

LD-förslag på 900 kronor: 

3-7,8,11 x 300

V4-1:

Ranking: A: 4-6-5 B: 8-11-3-9-1 C: 13-2-7-10-12 

Spetsanalys: 2640 meter och svåra spår på två av tre favoriter gör spetskampen oviss. Talls Odin har körts till ledningen från spår 2,3,5 i volt på sistone och kanske kan hålla ut Spik Il? Denne spetsade med springspår. Tyri Balder har varit okej i norsk voltstart, dödens 29/8 från spår 3.

Loppanalys: Tre bra hästar på start och det blir mycket tufft för de på 20 meters tillägg att komma in i matchen. Jag streckar alla tre, och då starten är svår att gissa på är det inte heller givet vem man ska tippa. 6 Tyri Balder är favorit, han är stark och tål att gå. Näst senast pressade han sig till ledningen 800 kvar, men fick genast en viss Lannem Silje på sig som flög förbi och han stumnade i sin jakt på att haka på övermakten. Senast var det dödens, och det såg ut att vara krafter för att vinna loppet då han galopperade på sista långsidan. Han travade inte som bäst, och lite oroande är det, men distansen passar en stark häst och han är given.

4 Talls Odin är formstark och under bra utveckling. Han gav inte Pliggfaksen skuggan av en chans då han stack undan från ledningen näst senast och senast kopplade han enkelt grepp via spåren. Skulle Wallin komma rätt på det i volten finns chans till ledningen, och då tror jag att han vinner. Han har varit bra med från snäva spår tidigare, men då mot sämre djur.

5 Spik Il kanske inte 2640 känns som plus för, han vann en supersprint senast men före det enkelt undan på 2148 meter.

V4-2:

Ranking: A: 3 B: 9-10 C: 5-8-2-6-4-1-12

Spetsanalys: Rally Sven kan öppna, men han verkar inte vilja så mycket och två senaste gångerna har man släppt ledningen. Inez Fri spetsade från spår 8, och var snabb till spets två senaste med liknande läge och är klar spetsfavorit. Sidbäck brukar vara påställd och kör säkert i front.

Loppanalys: 9 Voulez Vous är en lördagshäst som imponerade stort senast. Trots onödig press av utvändig Bergh-häst så det blev 12 på varvet så kunde han försvinna ifrån över upploppet till enkel seger. Hoppade bort massor före start i Bergsåker, men kunde ändå svepa till seger och fart finns i massor. Nu är det bakspår, det är en nackdel då han växer i spets, men klart han har bra chans ändå i vanligt lunchlopp.

Dock är han otroligt stor favorit, och jag går fräckt rakt ut på mitt drag 3 Space Cadet! Han har lovat en del, men inte riktigt fått till det mot rätt bra hästar under året. Senast var det lite som proppen ur, och även om det var i billigare gäng så var det riktigt bra vis han svepte från sistahäst till seger efter att ha rundat korvkiosken genom slutsvängen! Kanske har det lossnat nu och läget är perfekt. Skulle favoriten göra bort sig (hänt förr) och kanske till och med Peter Eriksson kan köra till ledningen, ja då blir det spännande. Som spelad runt 10% tar jag chansen och spikar på allt!

10 Windson Yankee var fortsatt trög för Bergh senast då han gick i dödens på V86 och inte orkade fullfölja på upploppet. Kuskbyte till Ulf Eriksson är inget plus på knepig/trög häst och jag står över. Han kommer säkert släppa till inom kort och bra lunchhäst är det ju i alla fall. Vid gardering ska han med.

V4-3:

Ranking: A: 11-7-8 B: 5-9-10-15-14-6-13-1 C: 2-12-3-4

Spetsanalys: Ovisst då bara Quantum Octavia visat någon snabbhet bakom bilen, men då räckte det med 16/500 för att spetsa. Var snabb direkt i alla fall och kanske kan vara ledare en bit? Omega C.D. gör bildebut, men han har varit snabb i volt och spåret borde vara rätt för att komma iväg bra.

Loppanalys: Jämnspelat lopp där 8 Vira Vircon W.F. är knapp favorit. Hon har vunnit tre lopp under året, och är ofta hårt spelad och det är bra kliv i henne. Näst senast pressade hon hårt på långsidan spelad till 15 för tio och höll fullgott även om hon hade två före i mål. Senast gick hon i spåren och tappade travet mitt inne på upploppet då hon var med i segerstriden. Riskerar tung inledning då hon inte är snabb och har spår 8.

Mest tror jag på 11 Kirikou som är rätt så bra, och har vunnit 2/4 senaste loppen, dessutom mycket positiv intervju med tränaren. Kopplade grepp i vida spår näst senast och nu lättas hästen både fram och bak och Ohlsson upp i vagnen är klara plus. Intressant drag!

7 Goinflow var riktigt bra senast, bättre än jag trodde och bara matade ner dem den hårda vägen. Det har inte funnits passande lopp menar ”Brallan” så det har blivit långt mellan loppen, men hästen brukar inte starta så ofta. Rycktussar nu låter som klart plus på trög häst.

5 Omega C.D. var bra vid segern och nu tillbaka efter en månads uppehåll och gör bildebut. Borde kliva iväg bra och kanske kan vara den som körs till ledningen efter en bit?

V4-4:

Ranking: A: 4-1-7 B: 11-13-3-5-10-9 C: 12-8-6-2-14 

Spetsanalys: Oakman’s Chatelane kördes till spets med spår 3 i volt, och då Ohlsson leder volten är det bra spetschans för favoriten.

Loppanalys: 1 Oakman’s Chatelane är storfavorit, och visst är det en bra uppgift. Segrarna togs från ledningen över just denna korta distansen. Först i uppsamlingtlopp då det var bra intryck, men sedan lite ”skruttigt” då hon föll ur i aktionen även om hon gick undan enkelt. I senaste starten fick hon bra lopp trots tolftespår, men kunde inget och var trist då hon veks ut in mot upploppet, i dåligt trav. Det känns som fel kurva på denna femåriga märr, och även om det är risk att Ohlsson får bluffa hem det så synar jag på tveksamt intryck och som storfavorit.

Tipset till 4 Magic Zimba som gjorde det starkt senast då Ove A pressade tufft på ledaren sista 600 och även om hon inte kom förbi så stred hon till mål Magic Zimba och föll med flaggan i topp. Före det var hon chanslös i vida spår efter galopp, men tvåan i Dannero var bakom Balfour som är en klasshäst.

7 Piedmont är en bättre häst än favoriten, men tyvärr tävlar han ojämnt. Det är en fyraåring efter Love You som det verkar finnas mer i som han inte visat ännu, senast var han bara hygglig men mer positiv före det där fine Bazelius d’Ela vann. Ska bli första barfota på länge nu.

Loppet är mycket öppet bakom denna trio, och även om det är så att dessa höjer sig så kan det hända saker och jag garderar vidare.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Östersund: "Inte mycket att klaga på"
Nästa nyhet
V4 Östersund: ”Inte mycket att klaga på”

V4 Östersund: ”Inte mycket att klaga på”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han var jättebra vid segern senast och har tagit det loppet på ett fint sätt. Det finns inte mycket att klaga på inför detta heller och vi fick ett perfekt utgångsläge. Han är väl ganska startsnabb bakom bilen och vi får ladda på från början och se vart vi hamnar. Det blir barfota runt om igen, säger Peter Eriksson om Space Cadet (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna i Östersund. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

4 Talls Odin – Han har varit riktigt bra på sistone och det finns inget att klaga på. Nu tycker jag att vi möter ett par dugliga konkurrenter som också står på start och kanske kommer både dem före mig i starten. Det kan bli så att vi behöver göra jobbet själva men det tror jag att han tål och dessutom ser jag distansen som en fördel. Han är väl en dem som ska räknas och vi kör med skor runt om, säger Anders Wallin.

5 Spik Il – Han känns pigg och fin efter senast och distansen är inga problem. Vi ändrar inte på något och om världsmästarkusken håller i lite från start så är startmomentet inga problem. Han har chans, säger Sara Svedin.

6 Tyri Balder – Han har tränat på bra efter senaste starten och vi är nöjda. Han är väl en av de som ska ses med chans i denna omgivning. Inga ändringar är planerade, säger Jimmy Jonsson.

11 Bältra Lomen – Han har nu gjort två lopp efter uppehåll och har varit bra i båda. Hann vann ju direkt där på Gävle och nu senast hamnade han fel på det men vann klungspurten. Formen är det inga fel på, och visst möter vi några bra hästar, men jag tror han kan vara med där framme om det stämmer på vägen. Inga ändringar, säger Jan Schön.

Lopp 2, V4-2

3 Space Cadet – Han var jättebra vid segern senast och har tagit det loppet på ett fint sätt. Det finns inte mycket att klaga på inför detta heller och vi fick ett perfekt utgångsläge. Han är väl ganska startsnabb bakom bilen och vi får ladda på från början och se vart vi hamnar. Det blir barfota runt om igen, säger Peter Eriksson.

9 Voulez Vous – Han känns bra och fungerar fint även i ryggar. Han kan bli lite ivrig bakom bilen men det har blivit bättre och bakspår kan vara en fördel så Ove kan tajma starten bättre. Inga ändringar och det är vår bästa chans idag, säger Ulrika Rehn.

4 Persius A’lir – Hon är vek i psyket och kan galoppera lite när som helt. Felfri finns det både snabbhet och styrka nog för att duga i klassen men det går liksom inte att lita på henne för hem öre. Den enda chansen vi har att vinna detta är från ledningen eftersom hon slappnar av i just den positionen. Samtidigt får man inte ladda för mycket med henne samtidigt som hon inte tål någon utvändigt press. Vi får se hur det utvecklar sig men det är många frågetecken och osäkerhetsmoment när det gäller henne. Skor runt om, säger Lars-Göran Söderberg.

10 Windsong Yankee – Jag trodde nog han skulle vara bättre i vår debut senast men har var trög och bara sådär i loppet. Han kan nog vara förbättrad nu men känns ändå något svårbedömd. Inga ändringar är planerade, säger Preben Sövik i stallet.

Lopp 3, V4-3

5 Omega C.D. – Hon var inte riktigt sig själv där på Dannero och blev uppfräschad efter det. Hon fick vila en vecka men har sedan tränat på och känns fin. Nu är det faktiskt första gången hon startar med framspår bakom bilen men hon är rätt kvick i voltstart så jag tror hon kommer öppna bra. Det finns ganska fin kapacitet i henne, vilket hon visade vid segern på Östersund, och jag tror hon kommer göra en bra insats direkt. Skor runt om, säger Martin P Djuse.

6 La Mia Vacanza – Hon avslutade rejält till andraplatsen senast och känns formstark för dagen. Jag tycker dock att hennes prestationer varit en hel del upp och ner men långsamt börjar hon stabilisera sig. Detta är en häst som ska köras på chans och med rätt lopp kan det säkert bli en fin placering igen. Inga ändringar, säger Peter Eriksson.

7 Goinflow – Det har varit dåligt med passande lopp men hon har tränat på. Hon var duktig senast och bör vara likvärdig nu. Hon känns bra. Hon är medium från start. Hon får rycktussar nu som enda ändring och hon ska räknas med chans, säger Håkan Skoglund.

8 Vira Wircon W.F. – Vi har behandlat henne efter senast och hon är inte så hårt jobbad. Dessutom är läget tufft så vi får se. Vi testar henne bakom bilen före tävlingarna och det kan vara en viss vägledning. Inga ändringar, säger Ulrika Rehn.

9 Masai Southwind – Hon stannade helt på Gävle i sitt senaste framträdande men har opererats i halsen efter det. Nu är hon kanske inte tillräckligt tufft jobbad men hon känns fin och detta är en rätt bra häst. Utgångsläget gillar jag eftersom hon är effektivast i ryggar och sen får man se hur loppet artar sig. Skor runt om, fast bomull och öppet huvudlag, säger Anders Wallin.

11 Kirikou – Hon är smidigare än någonsin och senast var Uffe mycket nöjd. Hon trivs på lös bana som det brukar vara på Östersund. Jag lättar henne både fram och bak och hon får hälften så mycket vikt nu. Hon har tidigare inte tålt så mycket men jag tror hon gör det nu och Uffe kör offensivt. Hon kan nog en låg 15-tid. Med bra spår hade jag nog lämnat klartecken men nu kan det bli värre. Det tuffaste motbuden har dock också svåra lägen, säger Hans Widell.

14 Robis Tova – Hon håller fin form för dagen och senaste insatsen kan vi glömma eftersom det blev ett alldeles för tungt slutvarv. Han presterar stabilt tycker jag men har ett dåligt spår nu och det krävs en massa tur på vägen. Skor runt om, säger Jan-Olof Johansson.

15 Lindsey Vonn – Hon har varit borta ett tag efter en lättare skada men jobbar starkt. Jag tror att hon kommer behöva loppet i kroppen och dessutom fick vi dåligt utgångsläge. Det blir ett snällt upplägg men detta är en duglig häst som ännu inte riktigt fått ut allt sitt kunnande. Skor runt om, säger Martin P Djuse.

Lopp 4, V4-4

4 Magic Simba – Han gör fina insatser varje gång och var inte så långt från att vinna senast. Han fick göra till där mitt i loppet vilket gjorde att han inte riktigt orkade ta sig förbi på upploppet men nu kan det vara dags. Han trivs klart bättre i voltstart än auto och kan öppna snabbt. Jag tror den Ulf kör från innerspåret också kan göra det men Ove lär väl testa lite. Jag tycker att hästen snart tjänat ihop till en seger och med rätt lopp är han med i segerstriden. Vi lättar till aluminiumskor idag, säger Kennet Häggström.

7 Piedmont – Han gör det bra mest varje gång och jag tycker allt känns bra inför detta. Utgångsläget och distansen är intressanta faktorer men jag tror inte vi tar oss till ledningen eftersom ettan troligare är snabbare ut. Med rätt resa bör vi ändå kunna ge dem en match och idag kör vi barfota runt om för första gången på länge. Han tappar nog lite startsnabbhet då men jag tror däremot han blir starkare till slut, säger Henrik Svensson.

10 Nerida – Hon var inte lika bra som jag hade hoppats senast men mötte också tuffare hästar än normalt. I starterna innan det var hon bra och men jag tycker alltjämt det saknas lite klipp i henne. Hon håller farten väldigt jämnt och så men har svårt att få till det där lilla extra. Därför tror jag att den korta distansen ska passa henne fint och löser det sig är hon säkert långt framme. Skor runt om, säger Jan-Olof Johansson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Grand Prix de l'UET: Vilken uppvisning, Bold Eagle!
Nästa nyhet
Grand Prix de l’UET: Vilken uppvisning, Bold Eagle!

Grand Prix de l’UET: Vilken uppvisning, Bold Eagle!

Vilken superstjärna han är, Bold Eagle. Den franska kanonen var helt ensam på plan när Grand Prix de l’UET avgjordes i Nederländerna.

Under söndagskvällen avgjordes årets upplaga av Europaderbyt, Grand Prix de l’UET på banan i Wolvega, Nederländerna.

Det blev en formidabel succé för franske tränaren Sébastien Guarato. Fantomtravaren Bold Eagle skojade hem segern och förstapriset värt motsvarande 1,7 miljoner svenska kronor före stallkamraten Billie de Montfort.

Bold Eagle var ostoppbar. Foto: ALN

Någon dramatik att tala om var det aldrig under loppets gång. Bold Eagle, som vanligt körd av Franck Nivard, gick enkelt till ledningen när bilen lämnade fältet. Billie de Montfort kom fram i dödens.

Efter ett halvvarv fick Billie de Montfort överta täten, men bara för att direkt återlämna kommandot till stallkompisen och jättefavoriten.

Cash Gamble och Per Lennartsson var nu den som fick den otacksamma uppgiften att syna dödens. Men svensken skulle aldrig ha någon chans. När Bold Eagle tryckte gasen i botten in mot den sista svängen, hissade Cash Gamble nödflagg.

Billie ordnade en Guarato-dubbel. Foto: ALN

Den enda som något så när kunde haka på när Ready Cash-sonen försvann undan, var Billie de Montfort. Men ledaren forsade bara ifrån och det såg närmast ut som om Bold Eagle var ute på en söndagspromenad när han passerade mållinjen för en mycket nöjd Franck Nivard.

Bold Eagle tog segern på 1.12,0a över 2100 meter, vilket var ett nytt banrekord för Wolvega.

Sorbet var trea och bäst av svenskarna. Foto: ALN

Bille de Montfort var lika säker tvåa, en halv sekund långsammare. Tredjeplatsen tillföll Sorbet och Daniel Redén som spurtade strålande långt ut i banan från en position i de bakre regionerna.

Flex Lane fixade fjärdepriset efter en resa som trea på innerspår. Cash Gamble höll till femtepriset. Al’s Winnermede fick en dålig start, kom aldrig in i loppet, blev fast invändigt och slutade sjua.

Du kan se loppet här. 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Thai Broadway lekte hem Gulddivisionen
Nästa nyhet
V75: Thai Broadway lekte hem Gulddivisionen

V75: Thai Broadway lekte hem Gulddivisionen

Lördagens Gulddivision på Örebro, Express Gaxes lopp, blev en odramatisk historia trots att dimman låg tät över Närkeslätten. Bitvis var det inte lätt att se vad hände i loppet och den enda dramatiken kom kort efter att bilen släppte fältet.

Både Alvena Pele och Allaballakaitoz öppnade snabbt men den förstnämnda galopperade kort efter start vilket banande väg för favoriten Thai Broadway och Björn Goop. Den sexåriga hingsten kunde enkelt köra sig till ledningen och sen blev det krypcasino framme i täten. 13,7 första 500 meterna blev hela 1,17 på varvet och redan där var loppet över.

Örjan Kihlström försökte med Volstead, när han lämnade tredje ytter för att inta dödspositionen med varvet kvar, och nu tänkte man det kanske skulle kunna bli duell ändå. På sista borte långsidan valde dock Örjan att gå ner i rygg på ledaren och ur dimman på upploppet kom Björn Goop med bra fart under hovarna på sin norskfödda sexåring där sista halvvarvet klockades till 09,2.

Volstead hakade på pliktskyldigt till andrapriset och O’Grady med Flemming Jensen knep bronset. Detta var Thai Broadways andra raka seger och den var värd 150 000 kronor. Äger gör Stall Grosserer HB, Vimmerby.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Umåker nästa stopp för "Super-Silje"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson