Vilken superstjärna han är, Bold Eagle. Den franska kanonen var helt ensam på plan när Grand Prix de l’UET avgjordes i Nederländerna.

Under söndagskvällen avgjordes årets upplaga av Europaderbyt, Grand Prix de l’UET på banan i Wolvega, Nederländerna.

Det blev en formidabel succé för franske tränaren Sébastien Guarato. Fantomtravaren Bold Eagle skojade hem segern och förstapriset värt motsvarande 1,7 miljoner svenska kronor före stallkamraten Billie de Montfort.

Bold Eagle var ostoppbar. Foto: ALN

Någon dramatik att tala om var det aldrig under loppets gång. Bold Eagle, som vanligt körd av Franck Nivard, gick enkelt till ledningen när bilen lämnade fältet. Billie de Montfort kom fram i dödens.

Efter ett halvvarv fick Billie de Montfort överta täten, men bara för att direkt återlämna kommandot till stallkompisen och jättefavoriten.

Cash Gamble och Per Lennartsson var nu den som fick den otacksamma uppgiften att syna dödens. Men svensken skulle aldrig ha någon chans. När Bold Eagle tryckte gasen i botten in mot den sista svängen, hissade Cash Gamble nödflagg.

Billie ordnade en Guarato-dubbel. Foto: ALN

Den enda som något så när kunde haka på när Ready Cash-sonen försvann undan, var Billie de Montfort. Men ledaren forsade bara ifrån och det såg närmast ut som om Bold Eagle var ute på en söndagspromenad när han passerade mållinjen för en mycket nöjd Franck Nivard.

Bold Eagle tog segern på 1.12,0a över 2100 meter, vilket var ett nytt banrekord för Wolvega.

Sorbet var trea och bäst av svenskarna. Foto: ALN

Bille de Montfort var lika säker tvåa, en halv sekund långsammare. Tredjeplatsen tillföll Sorbet och Daniel Redén som spurtade strålande långt ut i banan från en position i de bakre regionerna.

Flex Lane fixade fjärdepriset efter en resa som trea på innerspår. Cash Gamble höll till femtepriset. Al’s Winnermede fick en dålig start, kom aldrig in i loppet, blev fast invändigt och slutade sjua.

Du kan se loppet här. 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V75: Thai Broadway lekte hem Gulddivisionen

V75: Thai Broadway lekte hem Gulddivisionen

Lördagens Gulddivision på Örebro, Express Gaxes lopp, blev en odramatisk historia trots att dimman låg tät över Närkeslätten. Bitvis var det inte lätt att se vad hände i loppet och den enda dramatiken kom kort efter att bilen släppte fältet.

Både Alvena Pele och Allaballakaitoz öppnade snabbt men den förstnämnda galopperade kort efter start vilket banande väg för favoriten Thai Broadway och Björn Goop. Den sexåriga hingsten kunde enkelt köra sig till ledningen och sen blev det krypcasino framme i täten. 13,7 första 500 meterna blev hela 1,17 på varvet och redan där var loppet över.

Örjan Kihlström försökte med Volstead, när han lämnade tredje ytter för att inta dödspositionen med varvet kvar, och nu tänkte man det kanske skulle kunna bli duell ändå. På sista borte långsidan valde dock Örjan att gå ner i rygg på ledaren och ur dimman på upploppet kom Björn Goop med bra fart under hovarna på sin norskfödda sexåring där sista halvvarvet klockades till 09,2.

Volstead hakade på pliktskyldigt till andrapriset och O’Grady med Flemming Jensen knep bronset. Detta var Thai Broadways andra raka seger och den var värd 150 000 kronor. Äger gör Stall Grosserer HB, Vimmerby.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Umåker nästa stopp för "Super-Silje"
Nästa nyhet
Umåker nästa stopp för ”Super-Silje”

Umåker nästa stopp för ”Super-Silje”

Lannem Silje beger sig ut på Sverige-turné igen. Det är på torsdag som publiken på Umåker får tjusas av norskan.

100 000 kronor är förstapriset i Norrländska Elistoet när loppet avgörs på Umåker kommande torsdag. Superfavorit till att lägga beslag på de slantarna är Lannem Silje.

Segermaskinen. Foto: ALN

För sin ständiga följeslagare Tor Wollebäk inleder ”Super-Silje” med 60 meters tillägg i jakten på guldet. En eventuell seger skulle innebära stoets sjätte raka seger. Totalt i karriären hittills kan hon ståtat med 44 fullträffar på 48 starter.

Så här ser startlistan ut:

2140 volt

1 Barrgnista – Stefan Edin
2 Guli Gry – Robert Dunder
2160 volt
3 Katla Kiro – Per Gustafsson
4 Nordmärta – Ulf Ohlsson
5 Gottloma – Krister Söderholm
2180 meter
6 Pave Loma – Ulf Eriksson
7 Bodbäckssiv – Jessica Lindgren
8 Ängskalla – Ove A Lindqvist
9 Patsi – Öystein Tjomsland
10 Mofaksan – Mikael Olsson
2200 meter
11 Trippa Undan – Oskar Kylin-Blom
12 Lannem Silje – Tor Wollebäk

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Polisanmälan mot Öberg läggs ned
Nästa nyhet
Polisanmälan mot Öberg läggs ned

Polisanmälan mot Öberg läggs ned

Polisen väljer att inte gå vidare med den polisanmälan som gjorts mot AnnaMaria Öberg, efter händelsen på Dannero i september.

Kusken Thomas Andermyr valde att polisanmäla den händelse som utspelade sig på Dannero den 21 september.

Då attackerade hästägaren AnnaMaria Öberg honom. Hon uppges ha utdelat knytnävsslag och tagit strypgrepp på kusken. En händelse som sedermera föranledde Svensk Travsport att ge henne nio månaders tillträdesförbud.

Öberg försvaras av advokaten Staffan Uvabäck. Foto: ALN

Men Polisen väljer nu att inte gå vidare med den förundersökning som startades efter det att saken polisanmäldes. Det rapporterar Sundsvalls Tidning.

”Uppgifterna i ärendet ger inte anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats. Motivering: det förfarande som anmälts är inte brottsligt.”, skrivs det i beslutet på torsdagen.

Till Sundsvalls Tidning säger AnnaMaria Öberg:

– Jag hade svårt att bemöta anklagelserna i media då jag hade läst Andemyrs uttalanden att han ”anmält mig för att sätta ned foten” samt att han ”känt sig marginaliserad” och därför gjort en polisanmälan. Nu kändes det rätt.

Advoakten Staffan Uvabäck är nu Öbergs juridiska ombud. Tidigare i veckan överklagade man Svensk Travsports dom. ST:s Överdomstol kommer att fatta ett nytt beslut inom de närmaste veckorna.

Läs även: Öberg överklagar – genom stjärnadvokat 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Nyttig häst - ska streckas"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Nyttig häst – ska streckas”

V65 Solvalla: ”Nyttig häst – ska streckas”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Det har blivit långt mellan starterna då han varit förkyld sedan senaste starten. Hästen har tränat på som vanligt på slutet och jag tror att han kommer göra ett bra lopp. Han kan öppna bra så läget behöver inte vara så tokigt. Det är en nyttig häst som bör vara med där framme och han ska streckas. Barfota fram igen, säger Ville Karhulahti om Manhattan Club (V65-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

1 Sundholms Keynote – Han gör första starten efter en gaffelbandsskada men börjat känns fin i igen. Jag tror dock att han behöva både det här loppet och nästa så jag ligger lågt. Barfota fram, säger Klaus Kern.

2 Journey – Han har inte startat på länge men har tränat på och känns fin. Hästen har gått fina provlopp och känts fin varje gång och gått en trudilutt till slut. Jag vet inte riktigt var jag har honom men han har gått bra efter vila tidigare, vi får ta det som det blir. Skor runt om och helstängt som tidigare, däremot går han med ett snällare bett nu. Taktiken får Erik bestämma, säger Robert Karlsson.

3 Panoramic – Hästen gör det bra nästan varje gång och förutsättningar med spår och distans ser vettiga ut. Han ska kunna vara med i främre träffen. Skor runt om, säger Marcus Schön.

4 Prince de Mai – Han har väl gått relativt okej på sistone och formen är inte alls så tokig. Sist hade vi dåligt läge men han gick snabbast av alla till slut och nu ser läget bättre ut. Vi möter dock några bra motståndare och jag inte honom som något het vinstchans. Skor runt om, säger Tony Wallin.

6 Staro Hey Joe – Han har tävlat bra på slutet och även om det är täta starter så bör det fungera bra och han är ett tidigt segerbud här. Han tävlar åter barfota fram, säger Roger Walmann.

Lopp 2, V65-2

1 Capucine Coglais – Hon gick jättebra senast även om allting klaffade då. Den gången var hon svår att vända med i starten men annars tror jag hon kan öppna bra. Det får bli som det blir i början, jag kommer inte köra ihjäl henne i andra starten, men hamnar vi vettigt på det kan vi vara med långt fram. Fortsatt skor på, säger Marcus Schön.

2 Fantastic Four – Hon hade varit ifrån inför senast starten och med tanke på det gjorde hon ett hyggligt lopp. Hon sprang och bröt lite emellanåt men jag är ändå nöjd med insatsen och tror hon kommer vara rejält förbättrad nu. Jag tycker inte att hon är så tokig den här och hon kan dessutom öppna rätt bra. Jag tänker faktiskt köra därefter också och man ska inte nonchalera henne helt och hållet. Skor runt om, säger Göran Lång.

4 Persephone Face – Hon är nig lite på gång men det blir ändå tufft att kunna segerstrida. Det är hyggliga slantat som gäller i första hand. Hon tävlar med skor runt om, säger Roger Walmann.

5 Ponderosa Face – Hon har ett bra startspår men jag har inga större förhoppningar henne även om hon verkar lite uppåt i form. Hon tävlar med skor runt om och jagar hygglig slantar, säger Roger Walmann.

9 Jadella – Hon har svarat för två rätt så bra insatser och hon verkar vara under utveckling. Hon känns fin i träningen och tävlar barfota fram, säger Reijo Liljendahl.

11 Escape Rope – Han gjorde det okej senast men borde kanske vunnit ändå. Klaffar det lite från det här läget kan hon dyka upp långt fram. Jag tror hon är lite längre fram än den jag kör då Escape Rope har lite mer rutin än min än så länge. Barfota fram igen, säger Marcus Schön.

Lopp 3, V65-3

4 Griminal Jack – Han är inte alls så tokig och tränar bra. Från spår fyra kan det kanske vara svårt att ladda med honom från början. Jag tycker i alla fall att han ska ses med bra platschans. Skor igen, säger C-G Björkroth.

5 Dude – Han gick väl okej senast men borde kanske ha vunnit för att kvittera ut ett fullt godkänt betyg. Det var hans första start och efter paus och jag tror på en klart bättre insats nu. Motståndet ser likvärdigt ut som senast och jag hoppas vi kan komma till ledningen igen. Därifrån borde han kunna räcka en bit och vi kommer köra med samma utrustning igen, säger Göran Lång.

7 Rezor – Han galopperade senast men det blev också fem omstarter i loppet vilket störde honom. Han blev helt enkelt tjurig och rullade bara över så den starten glömmer vi. Jag tycker annars att formen är bra och normalt sätt är han travsäker. Jag tycker kanske inte att han är något hett vinnarbud denna gång och hoppas mest att han kan lifta med till hyggliga slantar. Skor runt om, säger Fredrik Pedersen.

8 Wojtyla Gene – Han hade verkligen inget flyt senast eftersom det tog tvärstopp framför så att han galopperade. I starten innan det gick han starkt i spåren till andraplatsen och han känns aningen bortglömd idag. Jag tycker att han är bättre än raden och ska man måla på i loppet är han värd ett streck. Skor runt om, säger Fredrik Pedersen.

9 Blue Star Carisma – Hon är verkligen upp och ner i sina prestationer och senast var hon inte alls på humör. Hon var duktig i starten innan det och formen är väl inte så tokig. Dock måste hon prestera jämnare innan man kan tro på henne och jag ligger lågt. Inga ändringar, säger Tony Wallin.

12 Manhattan Club – Det har blivit långt mellan starterna då han varit förkyld sedan senaste starten. Hästen har tränat på som vanligt på slutet och jag tror att han kommer göra ett bra lopp. Han kan öppna bra så läget behöver inte vara så tokigt. Det är en nyttig häst som bör vara med där framme och han ska streckas. Barfota fram igen, säger Ville Karhulahti.

Lopp 4, V65-4

1 M.T. Josephine – Hon känns lite på gång men är humörbetonad och går nog allra bäst i ryggar. Löser det sig kan hon vara med långt framme. Barfota fram igen, säger C-G Björkroth.

2 Global Preasure – Hon har inte alls varit bra i loppen vilket är konstigt med tanke på att hon jobbar oerhört starkt. Jag hoppas på en uppryckning men hon måste visa mer. Spår två i voltstart är dock bra och hon kommer säkert få en fin position. Skor runt om, säger Klaus Kern.

3 First Visit – Hon nöter mest på och är inte så jättesnabb ut. Distansen spelar mindre roll för hennes del, hon är allround. Det blir barfota fram idag, säger Marcus Schön.

4 Handy Sund – Hon har inte startat på ett tag och känns väl heller inte som någon glänsare i jobben heller. Hon har gått tre 22-jobb som snabbast men får start igång nu och jag har inga större förväntningar på henne. Spåret innebär dessutom galopprisk. Skor runt om, säger Peter G Norman.

5 Digital Edition – Jag körde henne senast och då var hon inte alls bra. Frågan är om hon ska gå med ”Oracle-huvan” igen som näst senast, hon blir lite piggare av den men kan samtidigt bli lite laddad i volten. Hon är svår att räkna på men kan bli farlig om hon har en bra dag, säger Marcus Schön.

6 Kemas Winnie – Hon känns bra i jobben men vi har ett chansartat utgångsläge. Om det klaffar ordentligt så kan hon nog dyka upp i främre träffen. Det kan även bli barfota bak denna gång, säger Reijo Liljendahl.

11 Dionne Sisu – Hon har haft svårt att komma med i loppen på sistone. Formen verkar dock rätt så bra men hon behöver ha det serverat och helst då en fin invändig resa. Det blir nog svårt att få till det. Det är barfota fram som gäller, säger Petri Salmela.

13 Rub It Out – Hon tränar bra men levererar inte i lopp och har varit sämre på slutet. Läget är svårt med bakspår på tillägg över kort distans så vi får ligga lågt nu. Det blir minst barfota fram, säger Ville Karhulahti.

14 Iponema – Hon har fått ett iskallt läge med många att runda men hästen håller smygform då hon mött stentuffa hästar på slutet. Barfota fram som senast då hon sköt till bra till slut, säger Marcus Schön.

15 Danielle – Hon agerade lite uppåt senast efter en downperiod och det verkar som om formen är på gång igen hos både henne och resten av våra hästar. Nu lottades vi till ett uselt utgångsläge som drar ner chanserna rejält och vi får försöka smyga med in i det längsta. Skor runt om, säger Jim Oscarsson.

Lopp 5, V65-5

2 Andover Rex – Han har varit dålig en tid och måste visa mer innan man vågar tro på honom. Utgångsläget är perfekt men mer än så är det inte så jag ligger lågt på förhand och hoppas jag blir överraskad. Skor runt om, säger Jim Oscarsson.

5 Svart Kronos – Han kändes mycket fin senast och satt då fast med rubbet sparat i mål. Det är fin kapacitet i honom men det är också en strulpelle. Han får ses som en outsider här och det blir barfota runt om, säger Fredrik B Larsson.

7 Sirocco Ås – Hon har varit bra och startat här över en distans som passar henne fint. Hon vinner inte så ofta men visst ska hon räknas med chans här. Hon tävlar barfota fram, säger Roger Walmann.

12 Sunrise Boulevard – Hon är jättebra och med framspår tror jag hon varit ”helt klar” här men med spår tolv över kort distans får vi ligga lite lågt. Jag tror Tarzan kommer köra snällt med henne. Barfota fram igen, säger Marcus Schön.

Lopp 6, V65-6

1 Beatbox – Han galopperade bort en tredejplats som sämst på Örebro och sen testade vi med att rycka bakskorna inför Rommestarten. Då blev han betydligt rappare och gjorde en väldigt bra insats som tvåa. Vi kör med samma balans igen och skulle vi hålla ledningen tycker jag att han blir intressant. Visst är han aningen svår att sätta in i sammanhanget men han kändes så fin sist att man inte ska avskriva honom, säger Peter G Norman.

4 Forlifeandjustice – Hon är min bästa chans för dagen och skötte sig fint i kvalet. Det var på en ganska smetig bana som var cirka två-tre sekunder tung så med tanke på det var tiden inte så tokig. Jag tror hon kommer väl förberedd och detta är en rätt så duglig häst för klassen. Hon har dock varit väldigt het av sig och vi får se hur hon sköter sig, säger kusken Tony Wallin.

7 Ebu B. Boko – Han har bra form för tillfället men läget är lite småjobbigt. Om det klaffar med positionerna så bör han dyka upp i främre träffen. Vi kär honom barfota fram, säger Petri Salmela.

9 Save Our Souls – Hon gjorde ett väldigt starkt lopp senast som tvåa och verkar vara rejält på gång. Slutvarvet blev tufft men hon kämpade på rejält och med en liknande insats bör hon duga långt igen. Utgångsläget kräver dock att vi har lite tur med positionerna. Vi kommer köra med vanlig sulky istället för bike men det är enda ändringen, säger Pierre Nyström.

12 Enjoy Boko – Det är en fin häst som kan bli lite hetsig i loppen. Läget kan vara ett plus för att hon lättare kan hålla sig lugn från början. Det blir skor runt om som senast, men balansen spelar mindre roll för henne, det viktigaste är att hon håller sig lugn, säger Ville Karhulahti.

14 Cobbys Starlord – Han löpte rätt bra senast och verkar på väg uppåt i form. Det är värre med utgångsläget som ser jobbigt ut. Han tävlar barfota runt om, säger Reijo Liljendahl.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nahar möter Moving On i comeback

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson