Tvååringarna ställs i fokus när V75 kommer till Örebrotravet. Det är Svampen Örebro som är lördagens höjdare.

Det är ett förstapris på 505 000 kronor i Svampen Örebro. Loppet som är en av tvååringarnas största uppgifter för året i landet, är höjdpunkten vid V75 på Närke-banan den här lördagen.

Volstead. Foto: ALN

Express Gaxes lopp utgör Gulddivisionen och här dyker bland annat Stefan Melanders vasse fyraåring Volstead upp i en intressant start.

Här är startlistorna:

Svampen Örebro, 1609 auto

1 Robinia Face – Adrian Kolgjini
2 M.T. Le Bron – Åke Lindblom
3 Global Touchdown – Örjan Kihlström
4 Dixi Sisu – Per Nordström
5 Gareth Boko – Per Lennartsson
6 Racing Mange – Joakim Lövgren
7 Chocolate Gold – Erik Adielsson
8 Borups Powerful – Christoffer Eriksson
9 Barbroked – Torbjörn Jansson
10 Inga In Heaven – Ulf Ohlsson
11 Lady Jane – Kaj Widell
12 Danedream – Björn Goop

Gulddivisionen, 2140 auto

1 O’Grady – Flemming Jensen
2 Thai Broadway – Björn Goop
3 Alvena Pele – Per Lennartsson
4 Quid Pro Quo – Erik Adielsson
5 Greeleaf Slim – Carl Johan Jepson
6 Allaballakaitoz – Peter Untersteiner
7 Kadett C.D. – Robert Bergh
8 Mind Your Face – Ulf Ohlsson
9 Volstead – Örjan Kihlström
10 Magiccarpetride U.S. – Jorma Kontio
11 Royal Blessed – Wilhelm Paal
12 Nato Dream – Torbjörn Jansson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Boden

Måndag: V4-tips till Boden

Omgången
Boden öppnar travveckan med en V4:a som ser ganska normal ut för att vara just Boden. Loppen i rätt så luriga i sig med ett par favoriter som man kan hitta något negativt emot. 1 Rutger Gigant (V4-2) ska bland annat gå med skor och dessutom hintar Sören Lennartson om man ska försöka sätta upp tempot med 2 Somersault Sally. Finska stoet 6 Chicotte Chic (V4-3) ställs nu mot svenska ”grabbar” och får verkligen bekänna färg i ett öppet treåringslopp. Mitt singelstreck i omgången återfinns istället i epilogen där 5 Indiana Sund (V4-4) borde vara klassen bättre än sina konkurrenter.

Spiken
5 Indiana Sund (V4-4)

LD-spiken
1 Amigo Brick (LD-2)

Skrällen
10 Made At Home (V4-2)

V4-systemet (x4)
V4-1: 2,3,5,8,9,12 (res 10-11)
V4-2: 1,2,9,10 (res 3-4)
V4-3: 1,2,6,9,11 (res 3-4)
V4-4: 5 Indiana Sund (res 4-1)

6x4x5x1 = 120 rader

960 kronor

Dubbelförslaget
1,2 – 1 x 400
9,10 – 1 x 100

1000 kronor

V4-1

RANKING A: 8-2-9. B: 3-12-5-4-10-11. C: 6-1-13.

Spetsanalys:
1 Jakob Faksen har faktiskt aldrig missat ledningen från spår ett i volten på tre försök och är ett tidigt spetsbud. Han kanske inte körs där och 3 Storvinna är första kandidaten att få överta ledningen.

Loppanalys:
Kallblodslopp med voltstart där hästarna får ha tjänat uppåt en halvmiljon. Ändå rätt brokig klass på loppet och jag hittar inga hästar som direkt sticker ut. 8 Hirvonen såg ut att gå mot en klar seger senast när galoppen kom 400 kvar. Hingsten ställde sig dock snabbt, tog upp jakten och kunde avgöra kort före mål. Det var dessutom sprinterdistans det rörde sig om då och enligt tränare Månsson är det inte sexåringens bästa gren. Bra förutsättningar nu och Jan Norberg har kört hästen till seger förr.

2 Guli Gry kan galopperade lite när som helst men skötte sig senast och avslutade vasst efter ett lopp långt bak i kön. Sin osäkerhet till trots brukar hon inte ha så stora problem i starten och jag tror Robert dunder löser spår två i volten som vanligt. Sen ligger vägen öppen för året tredje triumf. Barfota bak idag! (Ändrat till skor red anm.)

9 Starelv Odin har sått för idel fina insatser sedan återkomsten i mitten av augusti och måste räknas tidigt i detta sällskap. Hingsten kan vara lite bångstyrig men verkar trivas bra ihop med Hanna Olofsson och med rätta ryggar blåser man ner många till slut.

3 Storvinna får Krister Söderholm i sulkyn för första gången vilket känns intressant. Umåkerkusken kanske inte vinner lika många lopp som förr men brukar kunna få fin fart på kallblod. Storvinna har dessutom bra form, spetsläge och kan leda detta lopp hela vägen.

12 Ulfaks har två raka segrar i raden och åker med på lappen tillsammans med 5 Lome Prins där Ove A Lindqvist kan vara en avgörande faktor.

V4-2

RANKING A: 1-2. B: 9-10-3-4-5-C: 6-8-12.

Spetsanalys:
Jag tror 1 Rutger Gigant avgör denna spetsstrid på tre steg och jag skulle bli förvånad om Petter Lundberg missar ledningen med sin raket.

Loppanalys:
2140 meter autostart och ett par namn som klingar välbekant. Favorit är 1 Rutger Gigant som faktiskt slog ett rätt bra gäng ner på Färjestad 8/8. Sedan dess har Gigant Neo-sonen fått tävla flitigt på V75 utan att räcka till men insatser har varit klart godkända med tanke på motstånd och utgångslägen. Nu har Petter Lundbergs travare det smaskigaste utgångsläge som hästen kan ha och jag tror inte han missar ledningen från innerspår. Hästen att slå men ska gå med skor idag vilket gör att jag garderar.

2 Somersault Sally blir hårt betrodd sett till vad hon uträttat på sistone och hon gjorde en fullt godkänd insats på V75 senast. Var duktig vid försök och final på Boden innan det och har perfekt spår nu. Visst har stoet chans men hon ställs mot äldre hingstar och valacker och får ses som an av flera. Stallkamraten 3 Global Octopus är inte heller i så tokigt slag vilket han visade vid andraplatsen senast. Tror dock han får svårt att slå ovanstående duo samt kanske en eller två till denna gång.

9 Max De Lux galopperade på V75 senast men har stått för solida prestationer innan det. Denna herre har härjat på rikstoton ett flertal gånger under åren och har faktiskt fått kliva överst på prispallen två gånger under lördagarna.

10 Made At Home kan ibland blixtra till och verkar bli bättre ju tuffare han körs. Skulle han ha vaknat på rätt sida går ingen i det här gänget säkert.

V4-3

RANKING A: 1-6. B: 2-11-9-3-4-8-7. C: 5-12-10.

Spetsanalys:
Prickar 6 Chicotte Chic bara någorlunda från springspår borde Mauri Jaara inte ha några större problem att fronta före 4 Cooper Sisu.

Loppanalys:
Treåringslopp med voltstart och detta ser inte lätt ut. Finske gästen 6 Chicotte Chic har fyra segrar på nio starter och är både stark och snabb. Stoet kan dessutom öppna snabbt och tränaren tror att ekipaget kan nå täten från det här läget och då måste segerchansen var goda. Detta rör sig dock om orutinerade hästar och jag tycker man ska strecka en handfull där bakom.

Tipset till 1 Amigo Brick som jagar karriärens första fullträff och jag tror den kan komma nu. Hingsten har mött kvalificerat motstånd i de tre senaste loppen, har bra utgångsläge nu och hästen har dessutom blivit stabilare. Riskerar att bli över från start men löser det sig bara någorlunda är han med i matchen.

2 Spader Raisins har visat en hel del fart här han hållit sig på benen och felfri går han inte att räknas bort.

11 Stealthestarlight verkar vara under utveckling men behöver tur från tillägg. Detsamma gäller 9 Campino Sisu som ska gå barfota runt igen och känns halvintressant som outsider.

V4-4

RANKING A: 5. B: 4-1-12-8-10-15-14-9. C: 3-2-11-13-6-7.

Spetsanalys:
4 Donna Boko flög till spets från bricka sex senast och har bättre startspår nu. Jag ser ingen av de utvändiga som tar sig förbi Jaakko Alamäkis sto första biten och av de invändiga är det faktiskt bara en som visat något med framspår bakom bilen. Det är 1 Polonaise som öppnade över medel från bricka fem senast men jag säger ändå fördel Donna Boko.

Loppanalys:
Svensk Travsports Grundserie för ston och spårtrappa. 2140 med startbil och en intressant treåring som nyligen fått andas Norrlandsluft för första gången. 5 Indiana Sund startade för Daniel Redén så sent som 25/9 och gjorde då ett topplopp från dödens. Muscles Yankee-dottern tog över ledningen 600 meter från mål men orkade inte stå emot en smygkörd sista biten. Nu återfinns hon i Anna Näslunds regi och det kan mycket väl vara dags för stoets första seger. Hästen har fin form, bra utgångsläge och borde vara aningen hårdare än övriga konkurrenter. Jag spikar!

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Boden: "Ledningen - så länge det håller"
Nästa nyhet
V4 Boden: ”Ledningen – så länge det håller”

V4 Boden: ”Ledningen – så länge det håller”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har bra form och hakade på fint senast utan att få chansen helt. Förutsättningarna ser bra ut och som jag ser loppet tar vi ledningen och sen kör vi det så länge det håller. Det blir dock skor runt om idag och jag vet inte om det är någon nackdel för vi har ju liksom nästan alltid kört barfota, säger Petter Lundberg om Rutger Gigant (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Bodentravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

4 Fakse B.R. – Formen verkar rätt bra. Han kan nog en 28-tid så får vi se hur långt det räcker. Han kan galoppera från start och vi får hålla i. Han kan även lätt dra iväg under loppet. Skor runt om och inga ändringar, säger Mats Gällerstedt.

5 Lome Prins – Han verkar inte tåla solen så bra och sommartid fungerar han inte alls. Han är på gång nu men hade varit gynnad av kort distans. Ha kan nog inte galoppera men min andra häst är nog något bättre för dagen. Skor runt om och inga ändringar, säger Mats Gällerstedt.

8 Hirvonen – Han var fullt bra senast och gynnas nu av att distansen är längre då han är mer stark. Han är trång i gången och har svårt med aktionen men det blir allt bättre. Senast hade vi ändrat lite i balansen på honom och det blir samma balans nu. Han möter några bra och Starelv Odin är snabb men visst ska han räknas felfri. Själva starten bör han klara, säger Christian Månsson.

9 Starelv Odin – Han kan vara lite stökig i starten men strykningen invändigt om oss var ett klart plus. Han kan ta sig en galopp men nu på sistone så hjälper han till själv mycket bättre. Han känns bra och hävdar sig mycket bra i klassen och hästen är snabb då han får sin ryggresa. Inga ändringar, säger Hanna Olofsson.

12 Ulfaks – Han har varit bra men idag finns det frågetecken och det är ingen man ska spika. Hannas häst är bra. Min har haft en liten känning i ett gaffelband och varit ifrån och är inte tufft trimmad. Dessutom är det lurigt med springspår på tillägg med springband och det är lätt att bli hängande. Vi tar loppet idag som en liten test. Visst kan han vinna men det är nog ingen toppform. Vi kör också mest troligt med skor runt om idag, säger Lars Marklund.

Lopp 2, V4-2

1 Rutger Gigant – Han har bra form och hakade på fint senast utan att få chansen helt. Förutsättningarna ser bra ut och som jag ser loppet tar vi ledningen och sen kör vi det så länge det håller. Det blir dock skor runt om idag och jag vet inte om det är någon nackdel för vi har ju liksom nästan alltid kört barfota, säger Petter Lundberg.

2 Somersault Sally – Hon kom bort lite senast på V75 men gjorde det ända bra i skymundan. Jag tycker att hon känns riktigt fin för dagen men vi riskerar ett tungt lopp utvändigt om Rutger Gigant denna gång. John får väl småmangla ledaren lite grand och sen får man se om hästen kan vara starkast till slut. Helt omöjligt är det givetvis inte och vi siktar på att köra barfota bak som vanligt, säger Sören Lennartson.

3 Global Octopus – Han kommer faktiskt mer och mer efter sin skada och gjorde det bra som tvåa senast. Han har varit svår att få igång men är på väg åt rätt håll nu. Jag tror inte han rår på Sally och får mest ses som hot mot platserna där bakom – trea, fyra kanske. Barfota bak, säger Sören Lennartson.

8 King – Formen är inte så dålig och inte heller startsnabbheten så idag hade jag nog tänkt ladda med honom. Det blir väl ingen spets men hoppas vi hottar ner någonstans. Idag blir det skor runt om men det gör ingen större skillnad på honom, säger Christian Månsson.

9 Max de Lux – Han galopperade senast och vi kollade upp honom utan att hitta några fel. Annars håller han fin form för dagen och jag hoppas vi kan hålla upp ryggen på ettan för då borde vi få en fin resa. Sen brukar han kunna avsluta vasst om luckan kommer och jag tror på en framskjuten placering. Barfota fram, säger Martin Westerlund.

Lopp 3, V4-3

3 Aida Brick – Hon har gått felfritt nu tre starter på raken och jag tycker hon presterat helt okej. Hon kommer mer och mer men har en kritisk punkt i starten. Kommer man bara igenom första kurvan med henne är allt lugnt och felfri kan hon vara ett platsbud. Jag tycker att mina hästar i loppet är jämngoda. Skor runt om, säger Jaakko Alamäki.

8 Rainbow Qbin – Han är väldigt mer och upp och ner i sina prestationer men är kapabel i grunden. Han var duktig näst senast och med en liknande insats borde han kunna duga en bit. Vi får smyga med och se vad händer på vägen. Skor runt om, säger Petter Lundberg.

11 Stealthestarlight – Hon startar med 20 meter tillägg, och står dessutom tufft inne propositionsmässigt, men jag tycker hon har ryckt upp sig. Jag tror hon kan en låg 16-tid men vi behöver tur på vägen. Jag tycker att mina hästar i loppet är jämngoda. Skor runt om, säger Jaakko Alamäki.

12 Amour Streamline – Hon får smyga med och sedan får vi se hur många vi kan plocka till slut. Vi ändrar inte på något och det verkar bra med henne, säger Hanna Olofsson.

Lopp 4, V4-4

4 Donna Boko – Hon är i bra slag för dagen men har bara en speed och lägger man direkt finns det inget kvar till slut. Eftersom hon är så startsnabb finns det liksom inget att spara på när bilen släpper men samtidigt får det absolut inte kosta för mycket. Jag släpper gärna så tidigt som möjligt till Indiana sund och sen kan hon vara ett platsbud. Skor runt om, säger Jaakko Alamäki.

5 Indiana Sund – Hon har inte varit hos mig så länge men efter vad jag både sett och hört är detta en fin travare. Hon kan dock uppträda lite omoget men jag hoppas hon sköter sig nu och jag tycker dessutom hon funnit sig tillrätta här uppe. Hon får bedömas på gamla meriter men visst tror jag på en fin insats direkt. Barfota fram, säger Anna Näslund.

7 La Grande – Hon har varit ifrån och vi siktar på ett snällt upplägg. Detta är nog inget för vinnarspelarna idag. Inga ändringar är planerade, säger Lars Marklund.

15 Sabelline – Hon har haft problem med förkylningar men verkar på gång igen. Från det här läget blir det lätt strul då man ska attackera så det kan nog bli svårt. Idag blir det skor runt om, säger Hanna Olofsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Takter-triumf - Pinkman i Kentucky Futurity
Nästa nyhet
Takter-triumf – Pinkman i Kentucky Futurity

Takter-triumf – Pinkman i Kentucky Futurity

Det blev återigen storslam för Jimmy Takter i Kentucky Futurity. Både Pinkman och Wild Honey segrade på The Red Mile.

Sent på lördagskvällen, svensk tid avgjordes årets upplaga av Kentucky Futurity över det klassiska röda underlaget i Lexington.

Resultatet blev en ny stor triumf för Jimmy Takter. För andra året i följd och tredje gången totalt stod han som segrare i Kentucky Futurity.

Yannick Gingras körde Pinkman. Foto: ALN

Det var kullens stora kung, Hambletonian-vinnaren Pinkman som enkelt hemförde segern i loppet med en samlad prissumma om mastiga 527 000 dollar.

Takter hade hela fem hästar till start i loppet och körde själv The Bank i ledningen. Denne fick utstå massiv press av knappt favoritspelade Crazy Wow, körd av Tim Tetrick, som först efter halva distansen kunde klämma sig till ledningen.

Det passade Explosive Matter-valacken Pinkman perfekt, där han för Yannick Gingras lufsade med som tredje häst. In mot den sista svängen sändes Pinkman ut till attack och han arbetade säkert ned sina tröttnande motståndare över upploppet.

Segern togs utan problem och klockorna stannade vid 1.09,2a över den engelska milen. Åke Svanstedt fick en fin fjäder i hatten när hans träning Crescent Fashion spurtade in till andrapriset för Scott Zeron. Jimmy Takter-tränade French Laundry knep bronspengen för Brett Miller.

***

Dessförinnan hade Jimmy även bärgat Kentucky Futurity Fillies (262 500 $) genom Wild Honey, körd av John Campbell.

Cantab Hall-dottern snuvade storfavoriten Mission Brief på guldet. Det var favoriten som spårade loppet i tufft tempo, men Wild Honey skuggade hela tiden i ryggen och kunde faktiskt avgöra lätt över upploppet.

Segertiden blev magnifik: Wild Honey klockades till 1.08,9a över 1609 meter. En tid som var tre tiondelar från världsrekordet. Bright Baby Blues slutade trea för David Miller.

***

D'One gräver guld i USA. Foto: ALN

Svensk segerglans blev det även för Roger Walmann-tränade D’One som körd av David Miller gick i mamma Giant Diablos fotspår och enkelt plockade hem segern i Allerage Farm Open för stona. 1.09,3a blev segertiden och den totala prispotten var 66 000 dollar.

För Magic Tonight saknas det fortfarande mycket till Elitlopps-formen. Han slutade sist i Allerage Farm Open (134 000 $). I stället var det Il Sogno Dream, styrd av Scott Zeron som bärgade segern på snabba 1.08,6.

Du kan se Kentucky Futurity här.

Du kan se Kentucky Futurity Fillies här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Årjäng
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Årjäng

Söndag: V64-tips till Årjäng

Omgången: Kul spelomgång i Årjäng där jag har två starka norska spikar och bra skrällchans i övriga lopp som det känns då favoriterna får för mycket spel på sig. 

Spik 1: 10 Myhreng Jerker (V64-3) var jäkligt bra i Derbyt senast och de här tror jag att han bara slår!

Spik 2: 1 Zoot Va Bene (V64-6) var smällfin från spets senast och ska leda runt om på nytt!

V6-förslaget är på 1890 kronor (enbart V6).

6-10-15-1-2-11-8-14-5 (4-7)
10-7-2-11-4-5-3 (6-1)
10 (7-13)
9-2-5-7-12-6 (8-10)
7-5-10-6-8 (4-2)
1 (6-8)

9x7x1x6x5x1 = 1890 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

7-1 x 1000


V64-1:

Ranking: A: 6-10-15 B: 1-2-11-8-14-5 C: 4-7-3

Spetsanalys: Jula Princess var klart snabb från innerspår och höll enkelt upp ledningen. Tar hon inte ledningen av egen kraft så öppnar hon nog bra för att få överta i andravågen då springspår ska passa bra för Pappa Olle. Torps Corona kördes till ledningen från spår 4 i volten, och får ryggen på ledaren.

Loppanalys: Tre strykningar gynnar 15 Otrobanda som normalt rundar dessa. Hon har hittat nya växlar barfota och näst senast var hon tapper i spåren sista varvet och stred på bra tid, och senast var hon bara bäst från dödens. Nu har hon varit ifrån, och tillägg för treårigt sto är aldrig någon straffspark.

Spetsfavoriten är den andra betrodda i 6 Jula Princess och hon var bra vid debutsegern när hon gick nedåt 14 sista 700 från ledningen. Senast var det tufft när hon satt i kön då täten varvade på 19, och Kash Brodda klämde i med 11 sista halvvarvet. Lite gav hon nog upp psykiskt Jula. Nu borde det bli ledningen och då är det nog roligare igen.

Loppet är vidöppet bakom dessa. 10 Kahleesi gick en bra slutrunda i 13,5-fart efter galopp före start senast. Jepson upp och givet bud. Från ledarryggen är 1 Torps Corona tidig, och 2 Elma’s Rose har varit nyttig och sitter där snart.

V64-2:

Ranking: A: 10-7-2 B: 11-4-5-3-6-1 C: 9-12

Spetsanalys: Virginia Bell var mycket kvick senast och bara klev till ledningen utan problem alls. Bra spetschans även om Nordanic öppnar bra varje gång. Släpper sedan?

Loppanalys: 10 Top Yllit är troligen för bra för dessa medelmåttiga motståndare. Det är en bra häst för klassen som visat bra tåga och går till mål. Han såg stark ut senast på Solvalla där han gick med utan att få chansen i tid och det såg mer eller mindre okört ut över mål, bra kliv var det sista 75 då han kom loss. Han gick barfota då och det såg helt rätt ut, men man siktar på viktigare lopp och det låter som skor nu. När man går från barfota till skor är det nackdel, och med bakspår i lärlingslopp kan det inte vara befogat med över 60%!

Det tar styggt vem annan som helst vinner och 7 Powerful Teemer är bra nog att utmana om man kommit rätt på honom. Han inledde med två raka som tvååring, och det driver bra för honom. Senast var han inte med bakom bilen och la 30 meter, sedan galopperade han 400 kvar och fungerade inte. Kanske kan kusken köra mot ledningen efter en bit med veka innanför?

2 Krabat är ett skrällbud då han var positiv senast i Norge och avgjorde enkelt. Läget är perfekt och jag varnar för honom!

V64-3:

Ranking: A: 10 B: 7-13-9-2-14-6 C: 12-5-8-1-3-15-4-11

Spetsanalys: Tre på start men ingen av dem lär sitta i spets efter 500 meter. Joran är snabb, var klart rask senast och bra chans köra till spets trots spår 4 och tillägg. Släpper sedan om/när Myhreng Jerker kommer ?

Loppanalys: Kallblod och bra norska hästar, men jag tror att 10 Myhreng Jerker är klassen bättre och spikar trots att han är favorit. Han har tre raka i Sverige och lekte med Björs Viking senaste gången då han blåste till dem på 200 meter över långsidan och var mycket bra. Han var ute i norska Derbyt i senaste loppen, i kvalet kördes han rakt fram i andraspår och knep tredjeplatsen bakom vinnande Smedsbo Faksen. I Derbyt senast ryckte man av skorna och han fick härlig kick i steget och trots vissa trafikproblem avslutade han urstarkt sista halvvarvet som fyra bakom tre kanoner! Han går barfota igen och borde köras till ledningen om kusken så vill. Toppchans!

7 Joran har 4/4 i Sverige och skojade hem det senast från ledningen. Nu 500 meter längre och möter troligen övermakten. Flera vettiga kallblod, men jag tror Olavs är i klass för sig.

13 Gandolf har jobbigt med tillägg på favoriten och var dålig senast, annars är han och 9 Friggtor lördagshästar – men den senare har pausat länge.

V64-4:

Ranking: A: 9-2 B: 5-7-12-6 C: 8-10-1-3-4-11

Spetsanalys: Torps Chivas är riktigt startsnabb, kördes i spets och vann senast och kanske testas där igen med tanke på det?

Loppanalys: Rätt lågklassigt lopp där 5 Torps Chivas är favorit efter sin övertygande spetsseger senast på Åmål. Fick småpress under vägen men bara studsade undan och vann med sparat på oväntat bra vis. Segern före var mer av ”ramla undan” över. Nu blir det skor mot barfota senast och det är tveksamt och kanske stannar hästen nu?

Ingen stark favorit för 7 Bahama Mama lär köras offensivt och hon var klart snabb med liknande spår näst senast. Kördes till spets och varvade på 12,5, men orkade inte hålla undan och ”bara” 14 sista 500.

9 Peder Mykla var riktigt bra vid segern då han bara var överlägsen och trots 13,5 på varvet över full väg bara klev han undan på 13,6! Det var hyfsad effekt med Benzon och bikten och trots att han nog gillar mest att löpa på där framme är han tidig igen då samma kusk hoppar upp. Senast var det bra lördagslopp före V75 och han var slagen vid galoppen.

Betalar för två skrällar i 2 Hausse du Gull som alltid går till mål med bra tempo och han får ligga på väntan, och 12 Elita M.I. som också är bra när det klaffar. Sverre har vunnit med henne tidigare.

V64-5:

Ranking: A: 7-5-10 B: 6-8-4-2-3-1 C: 12-9-11 

Spetsanalys: Ida Avant är en bilförare och vi hoppas att Punkari kör i ledningen, för inte släpper han till favoriten Emotion Boshoeve?

Loppanalys: 5 Emotion Boshoeve är storfavorit, och skulle invändiga Punkari släppa med startraketen 4 Ida Avant så ligger det öppet för seger. Annars kan det bli tuffare även om hon går ner i klass. Hon tog sig till Stoderbyt men räckte inte alls, och har inte vunnit i Sverige och viker gärna ner sig om det tar emot. Stallformen är inte direkt lysande hos PU och som jättefavorit spelar jag emot. Hon gick bra senast bakom King Sir Kir, men inte något superklipp i steget ändå…

7 Quantum Gliding har bra fart och det låter klart bra från Martinsson då hästen gör debut för honom. Hon har visat kapacitet hos Jensen och då det ska bli barfota direkt är det henne jag spelar med på DD.

10 Staro Happy Hour var grymt bra vid segrarna och visade fart för lördagar. Senast blev det för tufft, men hästen gick bra på nytt. Nu står hon tufft inne med bakspår dessutom, men farten duger ändå långt.

Streck för 6 Asara som var bra vid segrarna och 8 Legoholm Zon likaså, klart uppåt i ny regi.

V64-6:

Ranking: A: 1 B: 6-8-10-2-12 C: 4-7-11-3-5

Spetsanalys: Zoot Va Bene kördes till ledningen senast i 10-öppning och måste ha bra spetschans från innern. Han är inte jättesnabb, men jag tror ändå att han håller upp ledningen. Remison är snabbare, men borde vilja ha rygg och Quintero med Ole Johan får svårt att ta längden – även om han med är snabbare.

Loppanalys: Jag hoppas jag har kunnat fälla några storfavoriter under vägen och avslutar med att spika favoriten 1 Zoot Va Bene då jag gillade vad han gjorde senast. Han kördes till ledningen efter 500 meter i 10-öppning men kunde ändå sticka undan till överlägsen seger. Han har innerspår och är ingen startraket, men Kolle vet vad som gäller och jag tror han håller upp innerspåret och då är det toppchans. Han gör första starten i Sverige och det är i princip alltid ett plus då de väcks upp med körspö för första gången. Distansen ska vara plus nu och han blir svårslagen om han bara inte blir fast.

8 Hot Vanquish var bara överlägsen senast från ledningen, och han är bra. Nu är läget svårt med spår 8 på 1600 meter och då står jag över, även om han som häst är minst lika bra som favoriten.

6 Quintero var positiv från ledningen senast, men blek mot min spik före det. Kommer han förbi är det hästen att slå för han verkar växa i ledningen.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Papagayo E och Ulf Ohlsson blev världsmästare!

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson