Tomas Malmqvist noterades för en klassisk seger när hans Awesome Annie tog hem det danska Stokriteriet på söndagen.

Det var dansk Kriterie-dags på Charlottenlund under söndagen. Tomas Malmqvist hade det enda svensktränade bidraget i loppet – men det räckte.

Awesome Annie. Foto: ALN

Det var Christoffer Eriksson som lotsade in Västerbo Prestige-stoet Awesome Annie till segern. Det efter en mäktig svepning från femte par utvändigt och attack med 500 meter kvar. Segern blev till slut ändå enkel på 1.14,1a över 2000 meter.

Amalie Bork slutade tvåa, tre tiondelar långsammare. Avenue Boulevard, körd av Joakim Lövgren, snöt åt sig tredjepriset. Favoriten Another C.N. galopperade bort sina chanser. Förstapriset var 165 000 danska kronor.

Christoffer nära storslam. Foto: ALN

Favoritsegern blev det emellertid i Danskt Trav-Kriterium. Jättetalangen Axel (e. Love You) knep sin åttonde årsseger på lika många starter när han hemförde årgångsfinalen med 300 000 danska kronor i förstaprispremie.

Det är Karsten Holm som tränar Axel som kördes till seger av René Kjär som här tog sin första seger i loppet. Axel avancerades till ledningen in på slutvarvet och kunde sedan hålla undan i en tajt avslutning där de fyra främst placerade alla noterades för sluttiden 1.15,2a över 2500 meter.

För Tomas Malmqvist var det nära storslam. Hans båda bidrag Alex Tröjborg (Christoffer Eriksson) och Aron the Baron (Steen Juul) slutade tvåa, respektive trea. För Michael Lönborg-tränade Alfa Romeo blev det galopp.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Halmstad: ”Lär bli ett offensivt upplägg”

V4 Halmstad: ”Lär bli ett offensivt upplägg”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han blev störd till galoppen senast men kändes fin i övrigt. Han är stark och rejäl och här lär det nog bli ett offensivt upplägg. Det borde bli en bra insats och jag gör inga ändringar, säger Johan Untersteiner om Dizzy River (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Halmstadtravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Unit Brodde – Formen verkar bra och senast var jag även nöjd med aktionen på honom. Jag vet inte så mycket om motståndarna och det är svårt för mig att bedöma spetschansen. Vi har inte planerat några ändringar, säger Henrik Södervall.

2 Alexia V. – Hon var duktig som tvåa senast men var utan chans mot vinnaren som helt enkelt var för bra. Det var dessutom hennes första start efter att ha blivit åtgärdad och rimligtvis är hon ännu bättre nu. Spåret passar fint och jag tror hon kommer öppna bra härifrån. Jag brukar försöka köra mina hästar själv men eftersom Johnny gillar hästen skarpt överlåter jag styrningen till honom. Med andra ord tror jag att de kan uträtta något riktigt bra och jag är optimistisk. Barfota bak fungerade perfekt senast och vi kör samma balans igen, säger Marcus Bergman.

6 Daydreamer In – Han blev helt uppstressad av omstarter samt fördröjningar senast på Åby och galoppen kom som ett brev på posten. Det var hans comeback efter vila men hästen kändes fin och var väldigt duktig i den enda start han gjort hittills. Nu är han kanske inte optimalt förberedd för detta lopp men jag tror ändå att han ska kunna prestera. Vi ändrar från helstängt till öppet huvudlag idag, säger Magnus Dahlén.

13 Cayenne Dimanche – Han gjorde ett bra lopp senast och tuggade på fint i spåren i ett konstigt lopp där det var körning på alla fronter. Formen sitter där den ska och jag tror hon kommer göra en fin insats igen men utgångsläget är inte det lättaste. Kan hon vara trea-fyra är jag nöjd. Inga ändringar, säger Svend Dyhrberg.

Lopp 2, V4-2

3 Heart Jack – Han har inte startat på länge men känns pigg i jobben och var med i ett provlopp nyligen. Han sprang en 16-tid över full distans då och dessutom testats i banjobb där vi körde 14,5-tempo som snabbast. Jag tycker att han kommer väl förberedd, och dessutom ser förutsättningarna ut som de allra bästa. Både distans, startspår och kusken en plusfaktorer men jag misstänker ändå att han behöver loppet i kroppen. Han var förvisso bra i comebacken förra året men jag vill ligga lågt. Barfota bak, säger Jörgen Lorentzen.

4 Cinzano Akema – Han har gått bra de två senaste starterna men har inte startat på ett tag och jag vet inte om formen är lika bra med tanke på det, även om han tränats på som vanligt. Får jag spetsen och det kommer någon bra släpper jag då det inte är någon vinnartyp. Barfota runt om och helstängt huvdlag med hål i som näst senast. Han är nog mest ett platsbud, säger Claes Svensson.

5 Rive Gauche – Hon är i toppform och distansen passar henne perfekt. Hon kan öppna rätt så bra. Hon bör dyka upp i striden och det blir åter barfota runt om och helstängt huvudlag, säger Frank Sörensen.

6 Chosen One – Han har haft problem med sina blodvärden men är bra förberedd inför denna uppgift och känns i jobben. Han har travat 1.21,5 full väg som snabbast. Han kommer att tävla barfota runt om, säger Johan Untersteiner.

10 Shogun D.K. – Jag visste inte riktigt var jag hade honom senast så det var positivt att han var så fin då. Jag vill bygga självförtroende på hästen och är därför nöjd med bakspår och kommer köra till slut. Det är faktiskt viktigare att han går felfritt och är fyra än att han vinner loppet då hästen haft mycket skadeproblem. Helstängt och skor runt om vilket är ordinarie balans, säger Mikael Pilenberg.

Lopp 3, V4-3

2 Dizzy River – Han blev störd till galoppen senast men kändes fin i övrigt. Han är stark och rejäl och här lär det nog bli ett offensivt upplägg. Det borde bli en bra insats och jag gör inga ändringar, säger Johan Untersteiner.

7 Lill Hugo – Han gjorde ett bra lopp som tvåa bakom en väldigt duktig vinnare och den här lille hästen kämpar på för det mesta. Han kommer inte att göra bort sig nu heller men allt hänger på hur vi hamnar på det från bricka sju. Barfota bak, säger Svend Dyhrberg.

11 Capone – Han hade en halsinfektion vid sin senaste start men han känns nu fin i jobben igen. Från det här dåliga utgångsläget får vi ligga lågt och hästen får smyga med. Det blir skor runt om idag samt öppet huvudlag, säger Calle Göransson.

Lopp 4, V4-4

2 Steady Brodda – Hon känns bra i jobben och jag räknar med en bra insats från hennes sida. Det gäller dock att hon klarar startmomentet då spåret oroar något. Det blir skor runt om, säger Peter Untersteiner.

3 New Star Power – Jag är nöjd med henne för dagen och jag tror på rätt så bra chans med henne. Det kan bli spets eller åtminstone en bra resa i främre träffen. Hon tävlar nog med skor runt om idag och det fungerar bra, säger Wilhelm Paal.

5 Kax the Flax – Hon är stark och rejäl och dessutom i toppform. Hon klarar spåret normalt sett och är mycket bra till slut. Detta bör vara min bästa chans i dag. Det blir åter skor runt om och öppet huvudlag, säger Frank Sörensen.

10 Surinam F.H. – Hon fick stryk av ryggen senast då jag inte ville ta upp henne och det blev som det blev. Hästen är bättre bakifrån och håller toppform. Med rätt lopp kan hon vara långt framme även om jag tyckte loppet höll rätt bra klass. Jag testar att rycka bakskorna nu, det var länge sedan hon gick så, säger Mikael Pilenberg.

13 Silver Annie – Hon gjorde ett bra lopp senast men fick jaga undflyende konkurrenter på avstånd. Det blev liksom ett omöjligt lopp för henne men jag tycker att formen börjar närma sig och hon duger i klassen. Jag tycker att hon stått för fina insatser mot bättre hästar än såhär men utgångsläget med bakspår på tillägg drar givetvis ner chanserna. Helt avsågad är hon inte men vi behöver en massa tur. Inga ändringar, säger Robert Andersson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Här är hästarna som jagar SM-guldet på Åby
Nästa nyhet
Här är hästarna som jagar SM-guldet på Åby

Här är hästarna som jagar SM-guldet på Åby

Det är dags för SM-dagen på Åbytravet. Med en halv miljon till vinnaren har flera formstarka hästar lockats till Svenskt Mästerskap på lördag.

Sedan 1939 har Svenskt Mästerskap avgjorts på Åby och denna lördag är det dags för årets upplaga. En som inte finns med är de två senaste årens vinnare On Track Piraten som i stället provar lyckan i USA och VM-loppet.

"Piraten" väljer VM före SM. Foto: ALN

Det amerikanska storloppet konkurrerar givetvis med SM, men för den sakens skulle saknas inte formstarka deltagare.

Bland årets hugade spekulanter på SM-guldet och ett förstapris på en halv miljon kronor, finns bland andra Åby Stora-tvåan Västerbo HighFlyer som nu återvänder till Mölndals-banan.

Ivar Sånna är SM-sugen. Foto: ALN

Han utmanas av bland andra Global Money som kommer från V75-final-seger, stayerkungen Alfas da Vinci, Jubileumspokals-trean Ivar Sånna, en i Frankrike segerstaplade Dante Boko och så folkkära Harry Haythrow. För att nämna några.

Samma förstapris erhåller vinnaren i Sto-SM där Åbypubliken bland annat kommer att få bevittna Your Highness i batalj med Youana, Backfire och Untersteiners vassa duo Eketorpets Tess och Neona Princess.

Under lördagen avgörs flera SM: Monté-SM, Montéryttar-SM, Lärlings-SM och Ungdoms-SM. Här är startlistorna till ”stora” SM och Sto-SM:

Svenskt Mästerskap, 2640 auto

1 Global Money – Robert Bergh
2 Västerbo HighFlyer – Kenneth Haugstad
3 Arazi Boko – Christoffer Eriksson
4 Francais du Gull – Erik Lindegren
5 Dreams Take Time – Peter Untersteiner
6 Harry Haythrow – Stefan Söderkvist
7 Rocky Winner – Jorma Kontio
8 Alfas da Vinci – Joakim Lövgren
9 Beau Mec – Torbjörn Jansson
10 Ivar Sånna – Thomas Uhrberg
11 Candor Hall – Olle Goop
12 Dante Boko – Lutfi Kolgjini

Sto-SM, 2140 auto

1 Your Highness – Carl Johan Jepson
2 Amazon Am – Robert Bergh
3 Youana – Stefan Söderkvist
4 Backfire – Torbjörn Jansson
5 Neona Princess – Peter Ingves
6 Twigs Voici – Pekka Korpi
7 Aroma Grim – Magnus Jakobsson
8 I Am Unique – Thomas Uhrberg
9 Ariel Boko – Per Linderoth
10 Dreaming Princess – Jorma Kontio
11 Eketorpets Tess – Peter Untersteiner
12 Jumble Ås – Flemming Jensen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Lannem Silje hade uppvisning - igen
Nästa nyhet
V75: Lannem Silje hade uppvisning – igen

V75: Lannem Silje hade uppvisning – igen

Lannem Silje tjusade publiken på Skelleftetravet när V75 kom till banan. Norskan var överlägsen på nytt banrekord.

Seger nummer 43 i karriären, men näppeligen den sista, tog Lannem Silje inför Skellefteåpubliken. Och ja: hon var lika överlägsen som vanligt.

Skrugstad och Wollebäk glada såklart. Foto: ALN

Lördagens uppgift var Steggbest Minne och förstapriset på 150 000 kronor inkasserades efter det att Tor Wollebäk kört ”Super-Silje” till ledningen ur den första svängen. Med 10 för 10-favorit i spets var såklart loppet över.

Efter ett varv (som gick efter 23,3) började Lannem Silje öppna undan med några längder och försprånget skulle bara drygas ut. Fantomtravaren travade undan i ensamt majestät över upploppet och klockades till det nya banrekordet på 1.21,3a över 1640 meter. Myr Faksen var tvåa, I.P. Lento tog bronset.

– Hon var riktigt fin i dag, men det är hon ju alltid, sa Tor Wollebäk.

***

Cool Keeper. Foto: ALN

Säker favoritseger blev det i Gulddivisionen. Leif Witasp har en riktigt fin sort i femårige Cool Keeper som här hade en perfekt uppgift.

Broadway Hall-sonen var riktigt rapp från innerspåret, höll upp ledningen lätt och kunde sedan kontrollera fältet. Tempot ökades rejält över sista bortre långsidan, Francais du Gull hakade på från vinnarhålet och försökte utmana över upploppet – men förgäves.

– Han har haft lite infektioner och sådant men i dag var han riktigt bra igen. En 11-tid den här årstiden var riktigt bra, sa Witasp i segerintervjun.

Cool Keeper noterades även han för ett banrekord: 1.11,4a över 1640 var vinnartiden. 150 000 kronor var förstapriset. Francais du Gull således tvåa och trea blev Kaffir Face.

***

Jan Norberg. Foto: ALN

Händelserikt blev det i Stig Lindmarks Styrkeprov över långa 3140 meter. Jan Norberg satte dit Robert Bergh-tränade Lohman som löpte i rygg på ledande Mick Jägers.

Men med 900 meter kvar galopperade ledaren, vilket gav Lohman gratisledning. Det tackade valacken för genom att dra undan över sista bortre långsidan och sedan säkert hålla hela vägen hem.

Vinnaren kom i mål på 1.15,3 över 3140 meter. Pantarei Ans höll bra som tvåa, Manstone’s Classic avslutade fint på open stretch till tredjepriset.

– Det löste ju sig perfekt för oss i dag. Jag tog det lugnt för han går så bra i ryggar numera, det blev perfekt. Det är fantastiskt roligt att få vinna Stig Lindmarks lopp, sa Janne Norberg.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kvalvinster för Magic Tonight och D'One
Nästa nyhet
Kvalvinster för Magic Tonight och D’One

Kvalvinster för Magic Tonight och D’One

Roger Walmann-duon Magic Tonight och D’One såg båda fina ut när de vann var sitt kvallopp på The Red Mile under fredagen.

Både D’One och Magic Tonight vässade formen inför kommande uppgifter på The Red Mile i Lexington när banan avverkade kvallopp under fredagen.

D'One har vunnit två lopp i USA. Foto: ALN

Och det såg bra ut för Roger Walmanns stjärnor – båda ”vann” nämligen sina uppgifter.

I bägge fallen var det Marcus Johansson som satt i sulkyn.

Elitloppsvinnaren Magic Tonight noterade den engelska milen efter 1.12,0a, medan D’One i sitt race var halvsekunden snabbare: 1.11,5a.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Calvin Borel överlägsen på Vincennes

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson