Roger Walmann-duon Magic Tonight och D’One såg båda fina ut när de vann var sitt kvallopp på The Red Mile under fredagen.

Både D’One och Magic Tonight vässade formen inför kommande uppgifter på The Red Mile i Lexington när banan avverkade kvallopp under fredagen.

D'One har vunnit två lopp i USA. Foto: ALN

Och det såg bra ut för Roger Walmanns stjärnor – båda ”vann” nämligen sina uppgifter.

I bägge fallen var det Marcus Johansson som satt i sulkyn.

Elitloppsvinnaren Magic Tonight noterade den engelska milen efter 1.12,0a, medan D’One i sitt race var halvsekunden snabbare: 1.11,5a.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Calvin Borel överlägsen på Vincennes

Calvin Borel överlägsen på Vincennes

Conrad Lugauer hade uppvisning med sin fina femåring Calvin Borel när det tävlades på Vincennes under fredagskvällen.

Calvin Borel tog två segrar i rad på fransk mark i somras och när han tillsammans med sin tränare Conrad Lugauer åter gästade Vincennes på fredagen, var det dags för en ny fullträff.

Vinnarduon. Foto: ALN

Super Photo Kosmos-femåringen var med i loppet Prix de la Ville de Saint-Maurice för de jämngamla hästarna – och kom att ha lekstuga.

Lugauer körde sin springare till ledningen i ett tidigt skede och behövde därefter aldrig se sig över axeln. Calvin Borel lättade undan över upploppet och försvann ifrån sina konkurrenter med åtskilliga längder.

Förstapriset på 25 200 euro bärgades genom seger på 1.12,8 över 2850 meter. Marginalen ned till tvåan var sju tiondelar. Både Bandit Hornline (Robert Bergh) och Archangel Am (Lutfi Kolgjni) var med i loppet, men slutade oplacerad, respektive galopperade.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
En hjälte ur tiden - Scandal Play är död
Nästa nyhet
En hjälte ur tiden – Scandal Play är död

En hjälte ur tiden – Scandal Play är död

En av svensk travsports största hjältar har gått ur tiden. Scandal Play är död.

En av 90-talets och det tidiga 00-talets mest klassiska travhästar har lämnat jordelivet. Scandal Play somnade in i sin hage under fredagsförmiddagen. Stjärnan blev 25 år gammal.

– Det var jävligt konstigt. Han har gått tillsammans med en unghäst hela tiden, så sprang de i hagen och busade. Då såg jag att han bara ramlade omkull. Jag trodde först att han brutit ett ben eller så där, men inom någon minut hade han somnat in, så det måste ha varit något invärtes som brast på honom, berättar hästens tränare genom större delen av karriären Lars Marklund, för SportExpressen och fortsätter:

Scandal Play blev 25 år gammal. Foto: ALN

– Snabbt men olyckligt, samtidigt var det bra att han inte behövde plågas.

Scandal Play (e. Super Play) tävlade från treåringssäsongen till och med det att hästen var tolv år. Totalt hann han med hela 153 starter, från vilka han gick segrande ur vid 50 tillfällen. När den sista starten gjordes, 2002, hade han tjänat drygt 12 miljoner kronor.

Bland hjältens alla segrar kan nämnas de två triumferna i Olympiatravet, ett lopp som han för övrigt kom att delta i hela sex år i följd. Han tog även tre segrar i Silverhästen, deltog vid tre tillfällen i Elitloppet samt noterades för en mängd av V75-segrar.

Scandal Play kommer att begravas i hagen hos Lars Marklund, där han slutade sina dagar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Björn Goops ruskiga segerform - vann åtta lopp
Nästa nyhet
Björn Goops ruskiga segerform – vann åtta lopp

Björn Goops ruskiga segerform – vann åtta lopp

Vilken inledning på oktober för Björn Goop. Det blev hela åtta fullträffar under månadens första dag – och ledning i den allsvenska kuskligan.

Torsdagen den 1 oktober blev en minnesvärd dag för Björn Goop. Tävlingsdagen inleddes med säsongsavslutningen på Åmålstravet.

Färjestadstränaren skulle lämna den dalsländska ovalen med en kvartett av segrar. Dessutom bärgade han, i sista stund, även sitt femte raka (14:e totalt) championat på banan.

Björn blev champion i Åmål - igen. Foto: ALN

Magnus Jakobsson såg nämligen ut att ha säkrat segern i championstriden, men Goop spurtade, tog hem de två sista loppen och tangerade Jakobssons 11 årssegrar – men hade fler andraplatser.

Efter bravaderna i Åmål drog mannen med guldhjälmen vidare till Örebrotravet. Även här skulle det bli segerkavalkad. När tävlingskvällen var summerad hade ”BG” tagit fyra nya segrar.

Åtta fullträffar totalt under en och samma dag alltså. Hälften av vinnarna dessutom från det egna stallet. Med anledning av oktober månads inledande segersuccé har Björn Goop nu återtagit ledningen i den allsvenska kuskligan – med en seger.

Kampen är således stenhård. Ulf Ohlsson, som ryckte i täten under förra veckan, har till dags dato samlat 260 segrar i landet i år. Goop alltså en mer. Ohlsson har dock avsevärt mycket mer styrningar i Sverige i helgen – 22 stycken. Medan Goop inte har någon.

Toppställningen i allsvenska kuskligan (per den 1 oktober):

1 Björn Goop, 261 segrar
2 Ulf Ohlsson, 260
3 Örjan Kihlström, 200
4 Jorma Kontio, 165
5 Erik Adielsson, 159

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Skellefteå
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Skellefteå

Fredag: V65-tips till Skellefteå

Omgången
Skellefteå kickar igång sin V75-helg med V65 på fredagslunchen och det är inte så ofta jag får tippa en open stretch-bana. Tycker det finns ett par klara, starka, favoriter i omgången men ett par av dem går att fälla. Dock inte norske 80-procentare 9 Sjö Odin (V65-1) som jag tror knallar runt svenskarna trots 80 meter tillägg i starten.

Bästa spiken
9 Sjö Odin (V65-1)

Kompletterande spiken
2 Voulez Vous (V65-4)

Dragen
7 Kicking Viking (V65-2)
4 Evil Dame (V65-3)
11 Roger America (V65-6)

V65-systemet – spel för sex rätt (x2)
V65-1: 9 Sjö Odin (res 5-4)
V65-2: 4,5,6,7,9,10,11 (res 8-1)
V65-3: 3,4,5,9,12,13 (res 6-7)
V65-4: 2 Voulez Vous (res 8-7)
V65-6: 2,4,9,10,11 (res 8-12)
V65-6: 3,6,11,14 (res 12-10)

1x7x6x1x5x4 = 840 kr

1680 kronor

Dubbelförslaget
2 – 11 x 800

800 kronor

V65-1

RANKING A: 9. B: 5-4-7-8. C: 1-6-3-2.

Spetsanalys:
1 Väskinge Nova är ensam på start och spetsar om hon håller sig på benen.

Loppanalys:
Fyraåringslopp för kallblod och ett konstigt lopp att bena ut. Nio startande på fem olika volter och att förutse taktiken är inte lätt. Loppets favorit har 80 meter att hämta in på de övriga och jag tror faktiskt att 9 Sjö Odin klarar det. Tidsmässigt är han helt överlägsen och Öystein Tjomsland brukar ha ordning på grejerna. Moe Odin–sonen har dessutom härdats i hårda gäng och jag tror han kliver runt konkurrenterna. Spik!

V65-2

RANKING A: 6-7-4. B: 9-11-10-5-8-1. C: 3-2-12.

Spetsanalys:
Inte alltför många ekipage med rutin av startbil men 3 Gobo’s Nightwish har spetsat ett par gånger i voltstart. Vill/kan nog knappast stå emot 6 Sambuca Knight som kommer dundrade och tar kommandot

Loppanalys:
Treåringslopp över medeldistans och autostart där Robert Bergh har tre hästar till start. 6 Sambuca Knight har bara gjort fyra starter men hunnit med både en seger och ett Kriteriekval. I det sistnämnda tvingads han utgå efter att han varit med i en alldeles för tuff öppning. Vid vinsten spårade övertogs lednigen efter ett halvvarv och via en 15-runda kunde treåring hålla undan enkelt. Givet streck men bara en av flera för mig. Berghs två andrahästar, 10 Sonny Memphis och 11 Real Knight, har båda lottats till bakspår men streckar man på i loppet är dessa aktuella.

7 Kicking Viking mötte ett tufft gäng senast på Umåker och hakade väl på fullt godkänt från tredje ytter. Valacken jagar karriärens första truimf och kommer man inte på vingel från spår sju tror jag att det kan vara dags.

4 Tarabuso Jet kommer med skapliga meriter från Finland men är alltjämt utan seger på sex försök. Tre andraplatser har det dock blivit och han har inte gjort bort sig de gånger han visat upp sig i Sverige tidigare.

9 Medd har bara två lopp innanför västen men kommer mer och mer. Galopperade i debuten men vann från dödens senat och förstärks av Ulf Ohlsson.

5 Rainbow Qbin får sista platsen på systemet.

V65-3

RANKING A: 9-4-3. B: 5-12-13-6-7-11-1-14. C: 15-8-10-2.

Spetsanalys:
1 Lillchili är ojämnt startsnabb men kan lägga iväg en bit bakom bilen om han vaknat på rätt sida. Lämnar henne därhän och tror det står mellan 3 Evil Dame och 5 The Last Crown där den förstnämnda för min röst.

Loppanalys:
Spårtrappelopp med låg klass och en öppen tillställning tycker jag.

Jag chansar iväg tipset till treårige 9 So Gå Idefix som tröttnade i spåren senast och som kan bättre än så. Hingsten mötte tuffa djur i starten innan det (Tobin Kronos och Talassio bl.a.) och fullföljde bra i en snabb avslutning. Med rätta ryggar fäller han många och hingsten ska streckas tidigt.

3 Evil Dame höjs upp till A-gruppen på sin fina form och sina egenskaper. Valacken vann senast, har finfint läge och kan öppna bra. Jag tror Angelica Holm sitter i ledningen tidigt och sen blir ekipaget farligt från ledningen eller open stretch.

4 Greenhill’s Life fungerade inte alls i comebacken senast men det berodde på balansen och valacken får en ny chans nu. Hästen är klart duglig i grunden men har haft en brokig karriär och som favorit i loppet tycker jag han är sval.

5 The Last Crown har svårt att hålla sig på benen men felfri kan han öppna bra och skulle Robert Bergh lyckas få överta täten med Love You-stoet är mycket vunnet.

Mats Buchts duo 12 Memphis Next King och 13 Lincoln Brodde behöver båda tur på vägen men de ska inte nonchaleras helt.

V65-4

RANKING A: 2. B: 8-7-6-9-1-5-4. C: 11-3-10.

Spetsanalys:
2 Voulez Vous har både utgångsläget, farten och kusken för att ta täten per omgående men har också galopperat bakom bilen två gånger nu. Till spets felfri!

Loppanalys:
Sprinterlopp där jag går fullt ut på 2 Voulez Vous. Femåringen var grym vid segern senast som togs trots att femåringen galopperade bakom bilen. Det blev förvisso friskt tempo där framme med From Above-sonen avgjorde på ett rejält sätt och har tuffat till sig rejält efter att han tävlat på V75 under året. Utgångsläget är perfekt och hingsten tar ledningen om han håller sig på benen. Jag tycker dessutom det finns minus på de värsta motbuden (Finest Scotch – slutstridsmoralen, utgångsläget samt Beautyson – utgångsläget) och jag spikar!

V65-5

RANKING A: 11-10-9. B: 2-4-8-12-5-7-6. C: 3-1.

Spetsanalys:
Bara fem hästar på startvolten och inga raketer någon av dem. 2 Helios Håleryd är inte alls oäven och är ett tänkbart spetsbud. Jag tror dock att 5 Dancininthedark kan vara något snabbare från spår fem och tippar Norberg men som kanske släpper i sin tur?

Loppanalys:
Fyraåringslopp för de varmblodiga denna gång och 2140 meter voltstart är det som gäller. Ett ganska jämnt startfält och vilket också strecken visar. 11 French Me galopperade senast på Solvalla och blev då helt enkelt för laddad bakom bilen. Valacken duger mer än väl i denna klass och toppas rankingen utan tvekan.

På samma volt start står både 10 Bourne Identity och 9 Valle Streamline som jag ser som tidiga motbud. Valle kom flygande till seger via open stretch senast han besökte Skellefteå medan Bourne Identity alltjämt letar efter det vinnarspår han var inne på i våras. Visade ändå lite uppåttakter sist och känns självskriven i sammanhanget.

2 Helios Håleryd travade inte klockrent senast men var duktig vid segern 17/8. Uffe Ohlsson upp känns intressant och ekipaget utmanar.

4 So Much Water har skrällpotential och lämnas inte utanför systemet.

Det gör däremot 12 How Amazing Tooma som förvisso är härdad i tuffa gäng men sällan visar något av värde om ni frågar mig.

V65-6

RANKING A: 6-3. B: 14-11-12-10-13-5-7. C: 15-1-9-8-4.

Spetsanalys:
Bara ett fåtal med meriter bakom bilen på framspår och oerhört svår spetsstrid. 1 Agent Loss har i varje fall frontat flertalet gånger från olika spår i volten och kan vara ett alternativ. 3 Read Between Lines är lite småströg och gör debut bakom bilen. Samma premisser gäller för 6 Quakerman och båda dessa siktar på att för överta. 7 Donna Boko är faktiskt den enda som har spetsat bakom bilen och är nu dessutom nedstruken ett spår. Detta låter som en riktig huggsexa och där brukar den mest respektingivande vara starkast – Ove A och Read Between Lines!

Loppanalys:
2140 meter och spårtrappa avrundar denna V65:a och motiverad favorit i 6 Quakerman. Valacken kommer med två raka segrar i bagaget och har övertygat i båda. Sist fick man överta täten efter 500 meter och sen satt Janne Norberg på leken hela vägen. Givetvis bra chans på staketbygge men jag tycker det finns ett par intressanta motbud som jag inte vågar utelämna.

3 Read Between Lines är en löphäst som verkligen skärper till sig när det vankas tävling. På tre starter har det blivit två fullträffar och senast insatsen var väl okej. Både Quakerman och Read Between Lines gör debut bakom bilen och det kan löna sig att kolla bilprovstarterna innan loppet.

Ytterligare två hästar platsar på lappen. 14 Red har visat fartresurser fick trava barfota senast och spårade då runt om utan större problem. Fuxen brottas med ett byngligt utgångsläge nu men rundar säkerligen många utan strul på vägen.

Sen kastar jag med 11 Roger America som Hanna Olofsson kanske inte låter så uppåt på i intervjun men hästen är bra i grunden och kanske tänder till nu när han ska testas barfota runt om för första gången.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Skellefteå: "Jag tror mycket på honom"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson