Det blev en enkel match för Bold Eagle att hemföra uttagningsloppet till Europaderbyt. För tränaren Sébastien Guarato blev det storslam.

Det kommer nog inte bli lätt att besegra franska supertravaren Bold Eagle när det drar ihop sig till final i Grand Prix de l’UET, eller Europaderbyt.

På tisdagskvällen körde Vincennes sin uttagning till loppet – och den resulterade i en grandios uppvisning av Sébastien Guaratos hästar.

Det blev till slut bara åtta hästar som lockats till start och Bold Eagle (e. Ready Cash), som vanligt körd av Franck Nivard, var såklart stor favorit.

Billie var tvåa. Foto: ALN

Stallkamraten, toppstoet Billie de Montfort, tog tidigt hand om ledningen men släppte utan prut när Bold Eagle kom fram för att överta med varvet kvar (på Vincennes lilla bana).

Väl i front var Bold Eagle omutbar. Tempot ökades successivt, Bille de Montfort hakade på bra och provade lite över upploppet, men ledaren gick bara undan, till synes med gott om krafter kvar.

För Guarato blev det stor succé, inte nog med att han tränade ettan och tvåan, stallets tredje bidrag Bocage d’Ortige tog sig in på tredje plats.

Bold Eagle klockades till segertiden 1.11,7a över 2100 meter, två tiondelar före Bille de Montfort. Förstapriset var 30 000 euro.

Betydligt mer pengar väntar i finalen, den samlade prissumman är 350 000 euro, som körs i nederländska Wolvega den 18 oktober. Solvalla kör sina uttagningar den 7 oktober, därefter vet vi vilka hästar som platsar i finalen.

Du kan se loppet här.