Mosaique Face blev efter söndagens storseger inbjuden till VM-loppet i USA. Men Lutfi Kolgjini tackar nej.

Äntligen fick Mosaique Face och Lutfi Kolgjini årets stora fullträff när man på söndagen hemförde UET Trotting Masters-finalen och ett förstapris på nästan två miljoner kronor.

Segern i jätteloppet betyder att man från Yonkers Raceways håll bjöd in hästen till det pånyttfödda VM-loppet, International Trot, i USA den 10 oktober.

Kolgjini hade velat se en inbjudan mycket tidigare. Foto: ALN

Men dit kommer inte Mosaique Face – Lutfi Kolgjini avböjer nämligen inbjudan.

– Inbjudan till USA kom i går men skulle ha kommit för länge sedan. Jag förstår inte varför han inte blivit inbjuden innan? Nu är det liksom för sent att lägga om ritningarna. Så nu satsar vi helt på Frankrike i stället, säger ”Ludde” till Kanal 75 och fortsätter:

– Hade han blivit inbjuden till USA för en månad sedan hade jag preparerat för det. Nu skiter vi i det i stället. Jag gillar inte inbjudningar med armbågen efter sådana här lopp, när de känner sig tvingade att bjuda in en vinnare. Att ”Mosaiquen” hade stått sig i konkurrensen tvivlar jag inte en sekund på.

Nu blir det i stället full satsning mot det franska vintermeetinget med Prix d’Amérique den 31 januari som huvudmålet. Mosaique Face deltog i fyra lopp under förra vintermeetinget, men utan framgångar.

Läs även: Trotting Masters: Efterlängtat för Mosaique Face

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Svanstedt med Resolve i Maple Leaf Trot

Svanstedt med Resolve i Maple Leaf Trot

Roger Walmann har inga hästar med när Maple Leaf Trot avgörs på lördag – men väl Åke Svanstedt. Hans Resolve vann ett av elimineringsheaten.

Natten till söndag, svensk tid, körs Kanadas förnämsta lopp för den äldre eliten: Maple Leaf Trot. Finalen erbjuder en samlad prissumma på 680 000 kanadensiska dollar.

När de två elimineringsloppen kördes i lördags, hade Roger Walmann med både D’One och Magic Tonight i var sitt av racen. Men det blev platt fall för båda. D’One galopperade mitt i loppet och Elitlopps-vinnaren Magic Tonight visade ingen form och kunde inte ta sig till final trots en invändig resa.

Ingen form för Magic Tonight. Foto: ALN

De svenska förhoppningarna i årets Maple Leaf får därmed sättas till Åke Svanstedt som genom seger kvalade in Muscle Hill-sonen Resolve. Ekipaget ledde loppet runt om och vann säkert på 1.10,1a över engelska milen.

Det andra kvalet, där Magic Tonight var med, gick till Nautral Herbie som för sin tränare Vernin Yoder överraskande kunde spurta ned Bee A Magician. Samma segertid här: 1.10,1a.

Här är startlistan till lördagens final:

1 Resolve (Å.Svanstedt)
2 Bee A Magician
3 Natural Herbie
4 Flanagan Memory
5 Lindys Tru Grit
6 Jl Cruze
7 Daylon Magician
8 Whiskey Tax
9 Intimidate
10 Obrigado

Du kan se elimineringsloppen här:

Heat 1

Heat 2 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ivar Sånna och Tekno Odin i Unionstravet
Nästa nyhet
Ivar Sånna och Tekno Odin i Unionstravet

Ivar Sånna och Tekno Odin i Unionstravet

Det är Unionstravet när V75 körs på Färjestad denna lördag. Bland annat dyker Ivar Sånna och Tekno Odin upp i startlistorna.

En gemensam svensk-norsk V75-omgång är vad som gäller på lördag. Skådeplatsen är värmländska Färjestad.

En av eftermiddagens höjdare är Uno Sweds Minneslopp som utgör Gulddivisionen. Här kommer Ivar Sånna, som senast vann på Åby och dessförinnan var trea i Jubileumspokalen, att kämpa om förstapriset på 150 000 kronor.

Tar Tekno Odi upp segerraden igen? Foto: ALN

Kompetent motstånd möter dock upp i form av Rocky Winner som kommer från tre raka segrar på fransk mark, samt toppstoet Your Highness och Amaru Boko som senast vann.

300 000 kronor erhåller vinnaren i Unionskampen för kallbloden. Det är pengar som norske hjälten Tekno Odin ser ut att bli favorit att lägga beslag på. Efter att ha radat upp segrarna gick han emellertid på pumpen i helgen på Bjerke.

Här är startlistorna:

Uno Sweds Minneslopp, 2140 auto

1 Thai Broadway – Björn Goop
2 Rocky Winner – Jörgen Westholm
3 Lord Capar – Thomas Dalborg
4 Overtaker By Sib – Johan Untersteiner
5 Classic Son – Stefan Söderkvist
6 Vacqueyras – Erik Lindegren
7 Ivar Sånna – Thomas Uhrberg
8 Traveling Man – Kenneth Haugstad
9 Your Highness – Örjan Kihlström
10 Amaru Boko – Ulf Eriksson
11 Circles – Magnus Jakobsson
12 Greenleaf Slim – Ulf Ohlsson

Unionskampen, 2140 auto

1 Cali Maks – Stefan Söderkvist
2 Raggmunken – Conny Gustafsson
3 Fjord Jerven – Tor Wollebäk
4 Lome Brage – Per-Oleg Midtfjeld
5 Elmer – Silje Kristine Eilertsen
6 Hulte Magnus – Jorma Kontio
7 Myllarfaks – Ingvar Nyberg
8 Föynland Kongen – Geir Flåten
9 Guli Järven – Ulf Ohlsson
10 Tekno Odin – Öystein Tjomsland

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Järvsörappen fullbordade Derby-dubbeln
Nästa nyhet
Järvsörappen fullbordade Derby-dubbeln

Järvsörappen fullbordade Derby-dubbeln

I år är definitivt Järvsörappens år. Efter att ha vunnit det svenska Kallblodsderbyt tidigare – blev det repris även i den norska upplagan.

I fjol som treåring fick Järvsörappen knappt sträcka vapen mot Smedheim Solan i såväl det norska som det svenska Kriteriet. Men i år stämmer allt för Järvsöfaks-sonen.

Tidigare i somras vann Järvsörappen med sin tränare Jomar Blekkan det svenska Derbyt. Vid Bjerkes ”klasselöpsdag” på söndagen fullbordade han Derby-dubbeln – när han tog hem även det norska.

Jomar Blekkan. Foto: ALN

Det löste sig perfekt för Järvsörappen och Jomar. Efter att ha travat i tredje- och fjärde utvändigt kunde ekipaget gå ned och framåt på innerspår över den sista bortre långsidan, när tempot drogs upp.

Järvsörappen kom fram i rygg på hela vägen ledande Smedsbo Faksen och Ulf Ohlsson. In på upploppet blev det lucka i tredjespår och Järvsörappen tackade med att enkelt koppla greppet och sticka ifrån till seger. Blekkans glädje var påtaglig.

Segertiden blev till 1.24,4a över 2600 meter och vinsten var doterad till 750 000 norska kronor. J-O Persson-tränade Smedsbo Faksen höll till silvret, trea var tuffe Teddy Gutten Stöen från dödens. Smedheim Solan fick här nöja sig med femteplatsen. Järvsö Tore galopperade.

***

…Stoderbyt (375 000 nkr) gick till fina Brenne Rödi (e. Horgen Tore) som kunde vinna säkert för sin tränare Jan Roar Mjölneröd, efter att favoriten Patsi galopperat. Vinnaren klockades till 1.24,5a över 2100.

…Favoritseger i Kallblodskriteriet (500 000 nkr) där Tom Erik Solberg vann med Ingbest (e. Doterud Teddy). Det är Jan Kristian Överdal som tränar. Ingbest vann på 1.25,9a över 2100 meter. Samma tid för tvåan Sjö Kongen. Tina Blessen var trea trots galopp.

Tangen Jerkila (e. Mörtvedt Jerkeld) infriade i stonas Kriterium (250 000 nkr). Gunnar Austevoll körde Morten Wik-träningen till viktoria på 1.27,8a över 2100.

Du kan se loppen här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Geir Vegard igen - tog tredje raka i Derbyt
Nästa nyhet
Geir Vegard igen – tog tredje raka i Derbyt

Geir Vegard igen – tog tredje raka i Derbyt

Geir Vegard Gundersen kan nog skriva ”Derby-kung” på visitkortet. För tredje årets i rad blev det seger i Norskt Travderby. Det blev en enkel match för Glen Ord Superb.

Efter att ha triumferat i Norskt Travderby för två år sedan med Support Justice och i fjol med Viking Va Bene – var det på söndagen dags igen.

Geir Vegard Gundersen tog för tredje året i följd segern i hemlandets främsta fyraåringslopp. Det är dessutom hans som kusk femte norska Derby-seger totalt. Årets segervapen var favoriten Glen Ord Superb – som var riktigt fin.

GVG tog Derbyt - igen. Foto: ALN

– Helt otroligt, jag är väldigt stolt, förkunnade en stolt Geir Vegard efter segern, enligt tgn.no.

Och Cantab Hall-valacken Glen Ord Superb (som i fjol var tvåa i Kriteriet) var verkligen bästa hästen i loppet. Inför slutvarvet bytte Gundersen ut tredje par utvändigt mot dödens på ledande Thai Navigator, som var andrahandsspelad.

När fältet styrde in mot den avslutande kurvan, satte Glen Ord Superb gasen i botten, kopplade greppet direkt och avgjorde i ett nafs över upploppet. Segertiden var fin: 1.13,8a över 2600 meter var nytt norskt rekord. En miljon norska kronor var förstapriset.

Tvåa slutade Olav Mikkeborg bakom Victory Lap som spurtade förbi Thai Navigator sista biten. Ulf Ohlsson körde här Catherine’s Cavalli som fixade fjärdepriset.

***

…Norskt Trav-Kriterium tillföll Björn Goop. Hans El Toro B.R. (e. Coktail Jet) kördes till seger av Tom Erik Solberg, som vann på 1.15,2a över 2100 meter. En seger som var värd 750 000 norska kronor. Favoriten El Diablo B.R. felade.

…Stoderbyt gick till Bo Westergård som hade fyra hästar i final, som slutade etta, tvåa, fyra och femma. Vann gjorde This Is It (e. Revenue) som kördes till seger av Per Oleg Midtfjeld före favoriten Nelson Nora. Segraren klockades till 1.12,7a över 2100. En halv miljon var förstapriset.

…Dramatiskt blev det i Stokriteriet där Thai Goodwill (e. Muscle Hill) fick behålla segern efter en tajt situation. Hon vann på 1.14,5a över 2100 och belönades med 375 000 norska kronor. Geir Vegard Gundersen tränar och i sulkyn satt blott 18-årige sonen Magnus Teien Gundersen.

…Och som om det inte var nog med Gundersen-framgångar så vann även stallets stora stjärna Support Justice ett snabblopp under dagen på Bjerke. 1.10,8a över 2100 hemförde han Karsten Buers Äreslopp på.

Du kan se loppen här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Solänget

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson