Geir Vegard Gundersen kan nog skriva ”Derby-kung” på visitkortet. För tredje årets i rad blev det seger i Norskt Travderby. Det blev en enkel match för Glen Ord Superb.

Efter att ha triumferat i Norskt Travderby för två år sedan med Support Justice och i fjol med Viking Va Bene – var det på söndagen dags igen.

Geir Vegard Gundersen tog för tredje året i följd segern i hemlandets främsta fyraåringslopp. Det är dessutom hans som kusk femte norska Derby-seger totalt. Årets segervapen var favoriten Glen Ord Superb – som var riktigt fin.

GVG tog Derbyt - igen. Foto: ALN

– Helt otroligt, jag är väldigt stolt, förkunnade en stolt Geir Vegard efter segern, enligt tgn.no.

Och Cantab Hall-valacken Glen Ord Superb (som i fjol var tvåa i Kriteriet) var verkligen bästa hästen i loppet. Inför slutvarvet bytte Gundersen ut tredje par utvändigt mot dödens på ledande Thai Navigator, som var andrahandsspelad.

När fältet styrde in mot den avslutande kurvan, satte Glen Ord Superb gasen i botten, kopplade greppet direkt och avgjorde i ett nafs över upploppet. Segertiden var fin: 1.13,8a över 2600 meter var nytt norskt rekord. En miljon norska kronor var förstapriset.

Tvåa slutade Olav Mikkeborg bakom Victory Lap som spurtade förbi Thai Navigator sista biten. Ulf Ohlsson körde här Catherine’s Cavalli som fixade fjärdepriset.

***

…Norskt Trav-Kriterium tillföll Björn Goop. Hans El Toro B.R. (e. Coktail Jet) kördes till seger av Tom Erik Solberg, som vann på 1.15,2a över 2100 meter. En seger som var värd 750 000 norska kronor. Favoriten El Diablo B.R. felade.

…Stoderbyt gick till Bo Westergård som hade fyra hästar i final, som slutade etta, tvåa, fyra och femma. Vann gjorde This Is It (e. Revenue) som kördes till seger av Per Oleg Midtfjeld före favoriten Nelson Nora. Segraren klockades till 1.12,7a över 2100. En halv miljon var förstapriset.

…Dramatiskt blev det i Stokriteriet där Thai Goodwill (e. Muscle Hill) fick behålla segern efter en tajt situation. Hon vann på 1.14,5a över 2100 och belönades med 375 000 norska kronor. Geir Vegard Gundersen tränar och i sulkyn satt blott 18-årige sonen Magnus Teien Gundersen.

…Och som om det inte var nog med Gundersen-framgångar så vann även stallets stora stjärna Support Justice ett snabblopp under dagen på Bjerke. 1.10,8a över 2100 hemförde han Karsten Buers Äreslopp på.

Du kan se loppen här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Solänget

Måndag: V64-tips till Solänget

V64 Solänget 14 september

Omgången: Kul spellopp på Solänget med två öppna ”nordislopp” där det kan hända saker utanför ramarna. Spiken känns stark då jag tror på spets och slut, och sedan går jag emot storfavoriten i V64-6/DD-2 och spelar med två roligare!

Spiken: 5 Xanthis Cornelis (V64-5) visade fin form mot övermakten senast och nu är det läge att köra i ledningen och det måste vara bra segerchans och en stark spik!

V6-förslaget är på 1.920 kronor (enbart V6).

7-11-5 (9-3)

13-9-7-8 (3-15)

6-3-12-5-8 (1-11)

7-3-8-9-2-12-15-5 (11-6)

5 Xanthis Cornelis (11-10)

12-3-5-2 (6-11)

3x4x5x8x1x4 = 1920 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

5-12 x 800

5-3 x 200

V64-1:

Ranking: A: 7-11-5 B: 9-3-10-1-4 C: 2-8-6-12

Spetsanalys: Mr Vox är klart startsnabb och jag tror ingen av de andra mer snabba är intresserade av att bråka om ledningen i första kurvan. Tre senaste med framspår har varit bricka 7 och ingen ledning, men före det riktigt snabb med spår längre in. Tambur är den som släpper om min plan håller.

Loppanalys: 7 Special Promise måste ha bra chans att vinna detta lopp med trötta gamla snabbloppare. Han är klart bäst barfota, så gick han senast i Vermo och smög med på innerspår och såg tankad ut. Han kom upp i rygg på stumnande ledare på upploppet (Seabiscuit som höll undan) och det var krafter kvar. Kan säkert bli skor nu, men bra chans att blåsa till dem ändå. Det var finska eliten med då, bra Silvergäng före det och enklare nu.

5 Mr Vox borde kunna forceras till ledningen och där har han vunnit 12/17 försök och växer där framme. Tränarkörd nu är inget plus då det varit Ohlsson tre senaste. Hästen har bra form och höll bra från dödens senast.

11 Max de Lux är kapabel och han vann V75-lopp förra sommaren och nu verkar den formen vara i antågande. Senast var han klart positiv och svepte runt till enkel seger på bara några meter då attacken sattes in. Tre streck!

V64-2:

Ranking: A: 13-9-7-8 B: 3-15-4-12-14-10-1 C: 2-6-5-11

Spetsanalys: Ganska snabba kallblod, Spik fick ledarryggen enda med framspår men gör ett försök. Spikmira låter det som att tränaren kommer gasa med och det kan mycket väl vara spetshästen. Utifrån har Eulalius spetsat i 24-öppning och även spetsat för tränaren som nu kör. Släpper till Spang Celin eller Flisa?

Loppanalys: Spårtrappa och lurigt att räkna på dessa nordisar. Klart favorit har 9 Höstbo Stig blivit som varit jämnheten själv i sommar utan att vinna mer än ett lopp. Då var han riktigt rejäl med mycket jobb på egen hand. Han kvalade in till Derbyt där han inte fick med något men formen är fin och han höll bra från ledarryggen näst senast och gick bra i ryggar i spåren senast utan att komma förbi Björs Viking. Chans, men ingen klaring som favorit.

13 Gott Olle får tipset på bättre värde, och även han var med i Derbyt i somras utan att få med något. Näst senast släppte han spets men kunde inte haka på två kapabla Smedsbo Faksen och Järvsö Tore. Helt andra hästar med nu och senast höll han till 50 kvar från ledningen.

3 Spikmira har stått i höga odds i Leangen, och är hygglig. Dock är distansen ingen fördel då hon kan få svårt att hinna med och även om tränaren kommer vara offensiv kan hon bli hängande.

Jag rankar upp två snabba med dåliga spår i 7 Spang Celin och 8 Flisa. Någon av dessa kan mycket väl forceras till ledningen och blir då spännande som skrällar.

V64-3:

Ranking: A: 6-3 B: 12-5-8-1-11 C: 9-2-4-7-10

Spetsanalys: Master Shark var inte med första stegen senast i Finland men sedan kom han med bra fart och kördes till ledningen för att släppa. Spetschans, men jag tror att Dragon Powerfly kan utmana rejält då han visade snabbhet näst senast utan att laddas för fullt.

Loppanalys: 3 Master Shark var snabb senast till ledningen för att släppa, men sedan tappade han spänsten och stilen helt över upploppet och var blek. Han har varit borta sedan dess, det var 1/8 och ska ha varit förbättrad i provlopp nu inför detta som han vann i onsdags. Han har chans, men ändå lite svårbedömd och jag dubblar A-gruppen med…

6 Dragon Powerfly som inte är enkel men rätt kapabel för detta lopp. Näst senast fick han gå i dödens och tappade travet och galopperade då han inte var fräsch. Senast var det tyngre balans som inte fungerade, efter vila. Nu lättas han i balansen och som han öppnade näst senast utan att laddas mot snabbare hästar borde han ha spetschans.

5 Mickes Sisu är tung och tänder inte till, det är nordis över honom. Han hade varit ifrån senast och räckte inte där kapable Picasso Sama vann och han duger här men är för mycket spelad och jag ratar.

V64-4:

Ranking: A: 7-3 B: 8-9-2-12-15-5-11-6 C: 1-4-10

Spetsanalys: Talls Odin är nu tränarkörd och jag tror inte att han kan svara Spik Il med Ohlsson från springspår. Denne var snabb från springspår på tillägg under sommaren.

Loppanalys: Kul spellopp med kallblod. Rundspelat blir det och tipset ger jag till 7 Spik Il som jag tror kan sno åt sig ledningen från springspår med vasse Ulf Ohlsson i vagnen. Han brukar kunna ha lite lekstuga i norr när inte Bergh är på plats och denne vann han med för tre starter sedan då han enkelt speedade förbi efter fin resa. Han har galopperat i två lopp efter det, men det har varit mot bra hästar och lite jobbiga resor. Spets vore spännande för första gången i Sverige.

3 Blås Undan är fartfylld är stadigt på uppåtgående efter långa uppehållet och senast var hon bara knappt slagen. Den gången drog Ove A tufft från ledningen och man fick endast ge sig till Tangen Haap och hon var mycket tapper!

Betrodda duom 8 Starelv Odin och 2 Talls Odin har båda fart och form. Starelv reparerade en galopp starkt i Boden och kommer med två raka efter det. Talls Odin blev det för tufft för i ledningen senast och kuskminus rankas han ned på.

V64-5:

Ranking: A: 5 B: 11-10-3-7 C: 4-1-9-6-8-2-12

Spetsanalys: Xanthis Cornelis var mycket snabb senast innan kusken släppte och borde ha mycket bra spetschans!

Loppanalys: Här spikar jag favoriten 5 Xanthis Cornelis som är en bra frontrunner med dokumenterad form och jag tror han har jättechans att spetsa hem detta. Han var mycket rapp senast då han tog ledningen och fullföljde bra även om han inte fick slag i kapable Queer Fish. Han har 2/4 från ledningen, och det var Raz Mackenzie som vann vid en av förlusterna. Kusken Tomas Pettersson kör i medvind då han vann V75-lopp från ledningen i helgen och det här är toppchans!

Om man tror på favorittorsk vill jag nämna 11 Love Lini som är bra och var tvåa i V75-final i våras bakom Ready For More. Han kommer vara mycket bättre nu med lopp i kroppen menar Lönn och väl lite spelad är han ändå…

10 Lohman är stark och var bra tvåa mot kanonen Scellino Luis senast, men att slå favoriten med bakspår tror jag inte på.

V64-6:

Ranking: A: 12-3-5-2 B: 6-11-7-9-1-4 C: 10-8

Spetsanalys: Thriller Ted var bra med senast men ärligt talat galopperade alla andra snabba och jag är inte säker på att favoriten får spets. Kanske släpps han dit över 2640 meter, men Bourne Identity är snabb och har lopp i kroppen och gillar spets.

Loppanalys: 5 Thriller Ted ser allt bättre ut i nya regin hos ”Olle Cesar” och senast var det fränt då kusken låg raklång över mål med gott om krafter kvar. Han vann enkelt före det och satt fast två första för Olle. Han hade dock tur i spetskörningen senast då två snabbare galopperade, och får han svar och dödens är han sårbar och för stor favorit!

3 Bourne Identity svek senast då han var dålig då kusken hittade loss mitt i loppet men hästen bara segade på. Han hade varit ifrån före det, och borde kunna mer nu och detta är en lördagshäst då han har form. Sex senaste segrarna är från spets eller dödens och jag hoppas kusken kör i ledningen och synar favoriten!

12 Jeppas Olivia gynnas med det scenariot då hon vill speeda efter överpace. Hon såg riktigt taggad ut senast och sprang upp i vagn då det skulle bli sen lucka senast mot bra fyraåringar där Somersault Sally vann. Hon är loppets roliga drag som jag spelar rejält DD med!

2 Västerbo Arthur vill lika lite för Bergh som i tidigare regi och det är en medhängare. Man har ändrat på träningen nu och läget är perfekt och jag streckar på styrkan.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Trotting Masters: Efterlängtat för Mosaique Face
Nästa nyhet
Trotting Masters: Efterlängtat för Mosaique Face

Trotting Masters: Efterlängtat för Mosaique Face

Äntligen fick Mosaique Face en riktigt stor seger. Från ledningen kunde han enkelt hemföra UET Trotting Masters-finalen som avgjordes i Belgien.

Det har varit en tuff säsong för sexårige Mosaique Face. Hästen har deltagit i de flesta av de största loppen och fått tunga lopp. I bland annat Elitloppet slutade han tvåa från dödens.

Men på söndagen, när det var dags för den prestigefyllda finalen av UET Trotting Masters som i år avgjordes på banan i belgiska Mons, stämde allt för Lutfi Kolgjinis stjärna. Förstapriset på 201 600 euro fixade ”Mosaiquen” i ett lopp med fina svenska framgångar.

Det blev en välförtjänt fullträff för Mosaique Face. Foto: ALN

– Det var väldigt odramatiskt, vi hade ett bra utgångsläge och tog lätt emot B.B.S. Sugarlight från start. Sedan kunde vi hålla ett tempo som passade oss bra och in på upploppet ryckte jag norsken och då bara försvann han ifrån. Han var riktigt bra och det kändes ruskigt kul att vinna det här efter en tuff säsong, sa Lutfi Kolgjini i Vinnare V64.

Loppet var som sagt, inte särskilt dramatiskt, Mosaique Face som hade spår två bakom bilen tog ledningen utan större åthävor och väl i fronten var det ingen som rubbade Kolgjini-travaren.

Creatine, körd av Johnny Takter, kom fram som tvåa i andraspår och spurtade fint över upploppet, men utgjorde ingen hot mot ledaren som seglade undan på lätta hovar.

Mosaique Face kom i mål på skarpa 1.11,7a över 2300 meter. Creatine knep silvret, två tiondelar långsammare. Oasis Bi, med Claes Svensson i vagnen, slutade trea efter ett lopp hela vägen i rygg på vinnaren. Svenskt även på fjärdeplats: On Track Piraten efter en resa utvändigt om ledaren.

För favoritspelade B.B.S. Sugarlight räckte det inte: han inledde i dödens, blev avlöst men orkade inte ta upp jakten till slut och blev sexa. Landsmannen Papagayo E. tog femtepriset. För Nahar blev det galopp.

Till Vinnare V64 berättade Lutfi Kolgjini att det nu väntar en kortare vila för Mosaique Face, innan man på nytt laddar mot det franska vintermeetinget. Hästen deltog i bland annat i Prix d’Amérique i år, men utan framgång.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Kalmar: "Så pass bra att han ska segerstrida"
Nästa nyhet
V4 Kalmar: ”Så pass bra att han ska segerstrida”

V4 Kalmar: ”Så pass bra att han ska segerstrida”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Han galopperade med seger på gaffeln senast vilket såklart var synd. Jag har egentligen ingen förklaring till varför men jag tycker att han tränat starkt efter det. Nu möter vi äldre hästar från ett dåligt utgångsläge men jag tycker ändå att hästen är så pass bra att han ska kunna segerstrida. Jag tror vi sätter på honom ett par sulor till denna start men det är också enda ändringen i sådant fall, säger Stefan Persson om Forni Boko (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Kalmartravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

5 Jackie Bowler – Det verkar bra med henne men det blir svårt att rubba Britt Palema. Min häst är bäst om hon får inleda lite lugnt och fint. Inga ändringar är planerade, säger Anders Zackrisson.

Lopp 2, V4-2

6 Hank von Håleryd – Vi kastrerade honom i våras och sedan har han blivit mer samarbetsvillig. Vid de två galopperna från start i programraden har det funnits anledningar. Första gången tar jag på mig då han gick barfota runt om och det klarade han inte. Näst senast laddade Johnny med honom och det klarade han inte heller. Senast var jag jättenöjd med insatsen, vi fick bara stryk av en snabbare häst helt enkelt. Hästen är inte beroende av någon position och sköter han sig och håller sig i trav är han långt fram. Styrkan är hans främsta vapen och vi kör som på slutet med barfota fram, öppet huvudlag och fast huva, säger Patrik Karlsson.

8 Charmander Jons – De invändiga strykningarna var mycket gynnsamma och formen verkar vara rätt så bra. Han ska nog ses med chans här och det är inga ändringar, säger Thomas Jonsson.

11 Forni Boko – Han galopperade med seger på gaffeln senast vilket såklart var synd. Jag har egentligen ingen förklaring till varför men jag tycker att han tränat starkt efter det. Nu möter vi äldre hästar från ett dåligt utgångsläge men jag tycker ändå att hästen är så pass bra att han ska kunna segerstrida. Jag tror vi sätter på honom ett par sulor till denna start men det är också enda ändringen i sådant fall, säger Stefan Persson.

Lopp 3, V4-3

3 Ecupos Tova – Hon var klart bra senast och det ser intressant ut här. Johan får sköta det taktiska. Jag hoppas nog att han spetsar och släpper till Vici Silvio och hon kan vinna bakifrån men vi får se hur Johan lägger upp det. Vi kör henne barfota runt om, säger Dick Robertsson.

4 Stay Free – Hon var med i en snabb öppning senast och backade sedan ner invändigt. Luckan kom sedan inte riktigt i tid men insatsen var bra. Hon är väl så nära toppformen man kan komma och härifrån blir det laddning. Jag vet inte om vi kan komma förbi ettan men jag vill helst se henne i ledningen. Skulle vi lyckas med det tycker jag inte hon är borta. Barfota runt om, säger Stefan Axelsson.

5 Vivi Silvio – Hon fick en fin resa senast men är lite oförstående och tackade inte för detta. Hon trivs bättre med att dra i ledningen i rätt så jämnt tempo och vi siktar på det upplägget idag. Going Popp har varit bra och jag kan inte uttala mig om möjligheterna att besegra denne. Min häst lär i alla fall vara bättre nu än senast då hon utvecklas hela tiden, säger André Eklundh.

7 Come And Wish – Formen verkar vara helt ok på henne men hon står placerad lite väl långt ut så det kan bli kämpigt. Inga ändringar är planerade på henne, säger Thomas Jonsson.

9 Going Popp – Hon har gått bra en längre tid och fick utdelning senast då hon vann enkelt. Det blir skor runt om, men jag tror inte det är jättestor skillnad då hon gått bra med skor tidigare. T.ex vid segern för fem starter sedan, men det står då fel balans i programmet. Hon bör räknas tidigt trots bakspår, det är en fin travare. Jänkarvang väntar jag med till större uppgifter, säger Christoffer Eriksson.

Lopp 4, V4-4

2 Milde Moses – Han felade senast men var inte stursk i det läget och det visade sig att han var sjuk. Vi tar nya tag nu och det blir första starten bakom bilen vilket jag tror kommer passa honom fint. Vi kommer testa innan tävlingarna men jag tror han kan öppna rätt snabbt och jag är lite förhoppningsfull. Han kommer få gå med helstängt huvudlag idag vilket jag hoppas ska göra honom mer fokuserad. Skor runt om, säger Maria Rosenberg.

12 I.Q. Nalan – Han gick bra i Danmark senast mot bra hästar. Då blev han överfallen i ledningen och blev lite stum, men hästen kämpade på storstilat. Hästen har stabiliserats men är ändå inte helt stabil, det går inte att lita helt på honom. Jag ser gärna att Johan kör fram då han är bäst i främre träffen och tror hästen kan en låg 15-tid. Han är mer stark än snabb och tävlar med skor runt om, fast huva och öppet huvudlag, säger Patrik Karlsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bollnäs: Nimbus C.D. gulddebuterade med seger
Nästa nyhet
Bollnäs: Nimbus C.D. gulddebuterade med seger

Bollnäs: Nimbus C.D. gulddebuterade med seger

Efter miljonsegern i Jubilumspokalen var det på lördagen dags för gulddebut för Nimbus C.D. på Bollnäs. Och med Örjan Kihlström i sulkyn kom femte raka för Stefan Hultmans nya elitloppshopp.

Daniel Redén laddade vad som gick med innerspårets Västerbo Highflyer men kunde i första sväng inte ta emot Air Frame. Redén rundade dock snabbt runt till spets igen och fick efter 600 körda Beau Mec utvändigt som då gav Royal Fighter andra utvändigt.

Första rundan på 13,6 och dryga varvet kvar stötte Ulf Ohlsson från kön med Narold Vox. Kihlström valde då att sitta kvar med favoriten och Ohlsson motade istället ut Royal Fighter 850 kvar. Som så många gånger förr löste sig det dock för Örjan och på sista bortre återfanns man i rygg på anfallande Royal Fighter.

Sedan var det dock väldigt långt fram till undflyende Västerbo Highflyer när Nimbus C.D. fick full anfallsorder ut ur sista sväng. Nimbus C.D. spurtade dock vasst upploppet ner samtidigt som Västerbo Highflyer inte riktigt orkade hålla tempot sista 100 och precis till mål var ledaren infångad.

– Det kom hästar bakifrån redan varvet kvar och det var en chansning sitta kvar. Sedan löste det sig fint och det var bra gjort att hinna fram, berömde Örjan Kihlström.

Segertiden 1.12,2a/2140 meter och en nöjd tränare meddelade att detta eventuellt var årets sista start;

– Jag vill ha honom till vinterträning snart och jag tror det finns 10% att utveckla i honom, speciellt över 1600 meter, sa Stefan Hultman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Spartan Kronos skadad

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson