Tomas Johansson känner sig okej, men har fått vara kvar på sjukhuset efter kraschen på Axevallas stallbacke i tisdags.

En händelse som kunde ha slutat riktigt illa utspelade sig på Axevallas stallbacke under tävlingarna i tisdags kväll.

Tomas. Foto: ALN

Mantorpstränaren Tomas Johansson svimmade utan förvarning av bakom ratten i sin hästbuss och kraschade rakt in i flera parkerade bilar. Som genom ett mirakel klarade sig människor och djur oskadda ur olyckan.

Men Tomas Johansson fick vård på sjukhus efter det att han svimmat vid upprepad tillfällen. Ännu har läkarna inget svar på vad som kan orsakat det.

– Jag fick absolut ingen förvarning innan och känner mig helt frisk även nu. Jag har inget minne från just själva händelsen men kom till medvetande direkt efter. Sen var jag lite groggy hela kvällen men både igår och idag har det känts som vanligt, säger Tomas Johansson själv till Mantorpstravets hemsida.

Med anledning att läkarna inte funnit orsaken till varför Mantorpstränaren svimmade, är han, torsdag morgon, fortfarande kvar på sjukhus. Han är tacksam att händelsen slutade så väl som den ändå gjorde – bara minuterna tidigare befann han sig på motorvägen.

– Ja, hade det hänt strax innan eller strax efter i en annan situation vet man inte vad som kunde ha hänt, säger han.

Läs även: Travtränare i olycka på Axevallas stallbacke

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Gundersen hoppas på tredje raka i Derbyt

Gundersen hoppas på tredje raka i Derbyt

Kan det bli en tredje raka i Norskt Travderby för Geir Vegard Gundersen? Han har i vilket fall en av favoriterna i form av Glen Old Superb.

Uttagningarna till de norska ”klasselöpen” är avgjorda och på onsdagskvällen var det bland annat Norskt Travderby som stod på spel.

De två senaste upplagorna av den främsta uppgiften för de norskfödda fyraåringarna har tillfallit Geir Vegard Gundersen. För två år sedan var det Support Justice som rodde hem Derbyt och i fjol hette segerhästen Viking Va Bene.

Gundersen har förresten ytterligare två Derby-segrar: Jetstile 2005 och Tinita Love två år senare. Kanske är det dags för en ny nästa söndag? Geir Vegard kommer då nämligen till finalen med Glen Old Superb (e. Orlando Vici) som i fjol slutade tvåa i Kriteriet.

Mikkelborg vann med Victory Lap. Foto: ALN

Glen Old Superb var på onsdagen försökens snabbaste vinnare då han som storfavorit vann på 1.15,8a över 2600 och utgör nu en av favoriterna inför finalen.

De övriga uttagningarna gick till Årjängs Olav Mikkelborg som vann med Victory Lap (16,8), Thai Navigator (16,2) samt Good’s of Norway (17,8).

Finalen körs på Bjerke den 13 september. Det här är startfältet:

2600 auto

1 Thai Navigator
2 Victory Lap (O.Mikkelborg)
3 Glen Old Superb
4 Thai Voyager
5 Rocketeer
6 Seven Cru
7 Catherine’s Cavalli
8 Millroyce
9 Good’s of Norway
10 Jet Voice
11 The Last Ticket
12 Moveslikejagger

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V86: Nu satsar Pythagoras Face mot Kriteriet
Nästa nyhet
V86: Nu satsar Pythagoras Face mot Kriteriet

V86: Nu satsar Pythagoras Face mot Kriteriet

Uttagningarna till Kriteriet närmar sig. En som lär räknas där är Pythagoras Face. På onsdagen genrepade han med seger i ett spännande Locomites lopp.

Två veckor före att Kriterie-uttagningarna ska köras på Solvalla, avgjordes på banan Locomites lopp för just treåringarna. Roger Walmann-tränade talangen Pythagoras Face var favoritspelad och grejade uppgiften – men det blev stenhårt i mål.

För Pythagoras Face väntar Kriterie-kval. Foto: ALN

Muscle Hill-sonen som kördes av Örjan Kihlström snabbstartade och höll ut In Vain Sund i kamp om ledningen. Efter att ha fått lugna ned tempot kom Expensive River fram utvändigt inför slutvarvet.

Expensive River (Ulf Ohlsson) kom allt närmare ledaren och in över upploppet såg det ut som om Pythagoras Face skulle få ge sig. Men Örjan fick sin häst på andra tankar, kom tillbaka och kontrade ut Expensive River i en riktigt tajt avslutning.

Den blev dessutom än mer rafflande då In Vain Sund letat sig loss och störtdök i tredjespår.

Men Pythagoras Face redde ut det och tog förstapriset på 100 000 kronor efter att ha passerat mållinjen på 1.14,9a över 2140 meter. Alla de tre främst placerade hästarna noterade för övrigt samma sluttid.

Gay Gals lopp för de treåriga stona gick till Amity, körd av Torbjörn Jansson och tränad av Catarina Lundström. 1.14,4a över 2140 blev hennes segertid.

Rätt V86-rad:

3 Pine Cool – Torbjörn Jansson 23,97
7 Robic Lane – Jorma Kontio 2,04
8 Neon Face – Ville Karhulahti 3,66
4 Askö Q. – Erik Adielsson 1,65
5 Lisa Scarlett – Sören Eriksson 13,00
10 Amor Winner – Erik Adielsson 15,30
12 Amity – Torbjörn Jansson 10,89
4 Pythagoras Face – Örjan Kihlström 1,92

8 rätt: 2 331 989 kr (2 system)
7 rätt: 4447 kr
6 rätt: 182 kr

Omsättning: 17 938 383 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Åmål: "Hon känns riktigt fin för dagen"
Nästa nyhet
V4 Åmål: ”Hon känns riktigt fin för dagen”

V4 Åmål: ”Hon känns riktigt fin för dagen”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon känns riktigt fin för dagen och gick med punktering halva loppet senast. Jag tycker att hon är väldigt upp och mer i sina prestationer men skulle hon ha en bra dag kan hon duga. Spåret är bra och hon är rätt så kvick iväg bakom bilen. På Åmål är det inget att spara på från bricka ett och kusken får väl göra ett försök att svara ledningen. Barfota runt om och sen har det norska huvudlaget passat bäst på sistone, säger Berne Gustafsson om Ambush Avenue (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Åmålstravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Kong Henry – Han blev störd i starten senast och kom sedan liksom in i matchen från tillägg över kort distans. I starten innan det var han duktig vid seger och formen sitter där den ska. Nu är det första gången bakom bil med honom, vilket vi testade lite när han var tre, men det är såklart svårbedömd vart han hamnar. De norska hästarna brukar vara mer vana med det ger väl de där ute på vingen en fördel. Han har dock inte hov till barfota så det blir skor runt om vilket jag tycker är en nackdel, säger Mats Andersson.

4 Lisa Mollyn – Hon blev för het senast och galopperade. Bilstart är bra för henne och jag dövar ner henne mer. Hon vann ett bygdelopp nyligen och formen verkar god. Däremot är hon inte gynnad av distansen så vi får se om hon håller hela vägen hem. Jag vill gärna köra henne i ledningen. Skor runt om och loppet ser öppet ut, säger Åke Lindgren.

5 Sundsvik – Han är skaplig men är lite vek sista biten. Han är som vanligt i jobben. Han kan öppna bra men han är bättre i ryggar. Hovarna är fina och vi kör honom barfota runt om igen. Vi hoppas han kan sänka rekordet lite och det lär också behövas, säger Göte Olsson.

6 Mjölner Tore – Han hade gått en låg 28-tid näst senast utan galoppen. Senast fick han sent fritt och spurtade bra. Schabblade med travet sista biten då han blev ivrig och han är bättre med jämnare fart. Han är inte så startsnabb men tål en del. Han är uppåt i form som det känns och felfri är det bra chans. Skor runt om igen, säger Ole Christian Kjenner i stallet.

9 Bol Tore – Han är rätt så kapabel och formen är bra. Han har ett svårare läge och är mer osäker än Mjölner Tore men bakom denne så ska han räknas. Skor runt om igen, säger Ole Christian Kjenner i stallet.

Lopp 2, V4-2

1 Ambush Avenue – Hon känns riktigt fin för dagen och gick med punktering halva loppet senast. Jag tycker att hon är väldigt upp och mer i sina prestationer men skulle hon ha en bra dag kan hon duga. Spåret är bra och hon är rätt så kvick iväg bakom bilen. På Åmål är det inget att spara på från bricka ett och kusken får väl göra ett försök att svara ledningen. Barfota runt om och sen har det norska huvudlaget passat bäst på sistone, säger Berne Gustafsson.

2 May Lily – Han vann i Norge näst senast efter ett lopp i rygg ledaren men var sämre senast. Jag tyckte mest att hon agerade segt och det berodde nog på brunsten. Hon kommer vara bättre nu och förutsättningarna ser väldigt intressant ut med bra läge och hennes bästa distans. Ska men strecka ett par hästar är hon en av dem. Barfota runt om, säger Marcus Hultman.

4 Mr Sethos – Han var obrukad i mål senast och är pigg som en orre efteråt. Han är rejält snabb från start och vi laddar från start och hoppas leda runt om. Han tävlar barfota runt om och med trekvartsstängt huvudlag igen, säger Seth Larsson.

9 Mactheman – Han har fått några lopp i kroppen nu och går framåt. Hoppas vi kan slinka igenom bra och det blir åter barfota runt om. Räknas tidigt men Mr Sethos i spets blir nog svår att nå, säger Magnus Jakobsson.

12 Remison – Han är faktiskt bättre än vad raden avser och hamnade lite fel till senast efter en startmiss. Vi har ändrat en del i träningen vilket han tänt till på men han har alltjämt bara en speed och vi kör för at utnyttja den. Från spår tolv på Åmål blir det dock svårt ändå. Barfota fram, säger Per-Åke Holm.

Lopp 3, V4-3

2 Monfalcone – Han har haft en ligamentsskada i ett knä men är nu bra förberedd med 1.18 full väg som snabbast. Han har mycket mängd i sig men det lär saknas tempo. Han gillar Åmål och spåret är bra. Jag vill inte ha honom utvändigt ledaren eller ute i spåren utan han får spurta till slut. Visst ser det bra ut kapacitetsmässigt men han ska inte vara stor favorit nu. Barfota bak, säger Tom Horpestad.

3 Homer Kemp – Jag provar för spets och hoppas han håller sig någorlunda lugn. Då kan det hålla hela vägen men Horpestads kan vara för bra. Vi kör honom barfota fram och han var positiv senast. Då hade han dessutom varit sjuk före det, säger Magnus Jakobsson.

5 Sweeping Candy – Han har mycket bättre förutsättningar idag än de andra gånger jag kört honom och kan öppna bra. Jag kollade på loppen han gjorde senast och han var rätt bra då så jag tycker att han kan vara en outsider, säger kusken Marcus Hultman.

6 Axel Buitenzorg – Han var ute i tufft gäng senast och formen verkar fortsatt bra. Han är medium från start och bäst med ryggresa. Han tävlar åter med skor runt om och norskt huvudlag och körspö har nog ingen större betydelse för honom. Han möter några bra och det är väl mest en platschans, säger Gunnar Austevoll.

Lopp 4, V4-4

3 Tyson C.B. – Han har varit duktig men senast fungerade han inte bra och är nu behandlad. Han är nog bäst med ryggresa och vi får se hur upplägget blir. Han kan vara lite rullig och skorna sitter nog på. Han ska räknas om travet stämmer, säger Anders Elehn.

8 Wanna Be A Star – Hon galopperade igen senast och är lite dum av sig. Hon slår en hel del med huvudet och kan vara svårt just i startmomentet men sköter hon sig nu är vi inte slagna på förhand. Hästen är mycket bättre än raden och jag tror hon kan överraska. Skor runt om, säger Per-Åke Holm.

11 Listas Maraboue – Han hängde lite töm senast och inte som bäst men gick ändå en bra repa. Han är behandlad efter senast och bör vara i gott skick. Vi får se hur tempot blir om jag sänder fram men att vinna från tillägg på Åmål är inte så lätt även om hästen duger för att göra det. Skor runt om, säger Magnus Jakobsson.

12 Don Vinci – Han gjorde ett rätt bra lopp efter vila senast men han är alltjämt lite yr i bollen den här hästen. Han han snurra till det lite när som helt med galopp och är dessutom ojämn. Från springspåret kan vi hamna vettigt på det och får han bara till det kan han säkert runda det här gänget. Skor runt om, säger Erik Berglöf.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Prix d'Eté: Nahar provar i franskt storlopp
Nästa nyhet
Prix d’Eté: Nahar provar i franskt storlopp

Prix d’Eté: Nahar provar i franskt storlopp

På lördag avgörs det franska storloppet Prix d’Eté på Vincennes. En av hästarna som provar lyckan är Nahar.

90 000 euro erbjuds vinnaren i Prix d’Eté som alltid brukar locka ett starkt startfält. Årets upplaga utgör inget undantag. Precis som i fjol finns Nahar med i Prix d’Eté. Då blev det dock galopp. Den tioårige svensken kommer närmast från starter i Åby Stora Pris.

Robert Bergh har två hästar med. Foto: ALN

Men det blir inte tränaren Robert Bergh som ska köra Nahar i Paris. Han kör i samma lopp i stället Uzo Josselyn och överlåter tömmarna bakom Nahar åt Dominik Locqueneux.

En annan stjärna som ska tampas i loppet är stålmärren Roxane Griff. Hon har varit tvåa i loppet två gånger (bland annat i fjol) och är tänkbar att starta i Trotting Masters-finalen nästa söndag.

Ustinof du Vivier. Foto: ALN

Elitloppshästen Ustinof du Vivier är en annan tuff motståndare, liksom femårige stjärnan Akim du Cap Vert som närmast kommer från silver i Critérium des 5 Ans.

Högintressant blir också såklart norske Lionel som inför det här loppet ståtar med fem raka segrar. Han körs av Franck Nivard, som faktisk vunnit de tre senaste upplagorna av loppet.

Så här ser startlistan ut:

2700 volt

1 Uzo Josselyn – Robert Bergh
2 Alexis – Nicolas Cherau
3 Romanesque – Christophe Martens
4 Lionel – Franck Nivard
5 Val Royal – Alexandre Abrivard
6 Tabrize du Gîte – David Thomain
7 Athos des Elfes – Jos Verbeeck
8 Vinci de l’Abbaye – Jean-Michel Bazire
9 Moses Rob – Pierre Vercruysse
10 Vagabondu Mag – Franck Ouvrie
11 Ustinof du Vivier – Matthieu Abrivard
12 Uppercut de Manche – Sébastien Ernault
13 Akim du Cap Vert – Franck Anne
14 Nahar – Dominik Locqueneux
15 Roxane Griff – Eric Raffin

Senaste vinnarna:

2014: Un Mec d’Héripré – Franck Nivard
2013: Ready Cash – Franck Nivard  
2012: Ready Cash – Franck Nivard
2011: Commander Crowe – Christophe Martens
2010: Rapide Lebel – Eric Raffin

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
J-O Persson med två i Norskt Kallblodsderby

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson