Omgången: Romme bjuder på en spelvänlig omgång även om jag tror att en av omgångens största favoriter, Romeus, bara vinner den femte avdelningen. Övriga lopp ser rätt öppna ut och jag skulle inte bli förvånad om vi får se ett par skrällar under eftermiddagen och således vettig utdelning. Förutom spik på Romeus använder jag mig av två utgångshästar där minst en måste vinna för chans till 6 rätt.

Spiken

12 Romeus V64-5.

Utgångarna

4 Ebony Boko V64-1

10 Lucky Luke Zenz V64-4

V64-systemet, endast för sex rätt (Skrivs på två kuponger och minst 1 A-häst måste vinna.)

A: 4. B: 1,2,7,13,15 (9,5)
2,3,6,7,8,9 (15,11)
1,3,9,10 (12,8)
A: 10. B: 2,3,8,11,15 (9,12)
12 Romeus (7,11)
1,2,3,6,7,9,10,12 (11,4)

Kupong 1. 6x6x4x1x1x8= 1152 rader

Kupong 2. 1x6x4x5x1x8= 960 rader

Totalt: 2112 kronor.

 

Dagens Dubbel:

12– 2,6,7,9,12 x 200 kr

Totalt: 1000 kr.

 

Analys V64-1:

Ranking: A: 4. B: 1-13-7-15-2-9-5. C: 3-11-10-12-14-8.

Spetsanalysen: Svårbedömt trots att det bara är fem hästar på startvolten. Ebony Boko öppnade bra från ett fjärdespår för två starter sedan och felfri är han min spetsfavorit.

Loppanalysen: Ett öppet lopp inleder men jag tror att en felfri 4 Ebony Boko har en bra chans till att vinna detta. Den fyraåriga hingsten återkommer efter att ha varit struken för förkylning inför en tilltänkt start för en dryg månad sedan. Givetvis är formen lite svårbedömd men hästen var bra efter längre vila vid segern näst senast då han spårade runt om och gav då ett rejält intryck. Klarar Chocolatier-sonen bara spåret öppnar han bra och från spets måste det vara en bra chans. Det finns dock ett par frågetecken och jag nöjer mig med utgång och spik på en kupong. 

Bakom plockar jag med fem hästar och 1 Cassandra Tanic har gjort två starter för sin nya tränare Henrik Larsson. I debuten för denne fastnade hästen med krafter kvar och sedan blev hon spelfavorit gången efter men straffade då ut sig med galopp kort efter start. Perfekt läge denna gång och räknas tidigt även om jag inte tror att hon är lika bra som min utgång.

Jag vill varna för 13 Love Lyjam som gjorde ett riktigt starkt lopp senast. Sexåringen avslutade i tredjespår utan rygg sista 1300 den gången och jag hade 13 sista varvet. Det var första gången barfota runt om och det kändes som ett rejält lyft. Tyvärr är utgångsläget helt iskallt den här gången vilket gör att jag inte vill lyfta upp honom som A-häst.

Jag streckar även två skrällar och 7 Igucci är rätt bra i sina ljusa stunder och senast avslutade han positivt i ett lopp som vanns av Space Photo. 15 Neo Neon orkade inte alls senast efter ett alltför tufft upplägg. Jag smågillar den här hästen som har bra kapacitet och som blixtrar till med vassa prestationer emellanåt. Som helt bortglömd vill jag inte spricka på honom och han är värd ett streck.

2 Twinberry inledde karriären med seger men senast räckte han inte mot lite tuffare motstånd. Denna gång möter han äldre hästar men han ska gå med rycktussar för första gången och får det sista strecket.  

 

Analys V64-2:

Ranking: A: -. B: 7-2-3-9-8-6. C: 15-11-10-5-1-4-12-13.

Spetsanalysen: Mitt Hjärtas Lilja trivs som allra bäst i ledningen och sitter nog i spets i ett tidigt skede.

Loppanalysen: Ett sprinterlopp för nordisarna där stona står 20 meter bättre till gentemot hingstarna. Loppet känns galet öppet och jag streckar hela B-gruppen och jag tycker egentligen inte att det skiljer så mycket dessa emellan.

Först i ranken lägger jag 7 Järvsögutten som jag tycker hängde med positivt senast bakom Fjeldstad Goggen. Han står perfekt inne på pengarna och skulle det lösa sig från det luriga utgångsläget räknas han tidigt.

En annan som står bra inne är 2 Bodbäckssiv som var chanslös från många tillägg senast men som gången före avslutade rejält. Skulle Jessica Lindgren få till styrningen kan ekipaget mycket väl vinna.

3 Mitt Hjärtas Lilja hade kunnat vara en tänkbar chansspik men hon har inte visat någon form alls på slutet utan snarare gett ett bedrövligt intryck. Förutsättningarna den här gången är annars helt idealiska och hon leder nog loppet väldigt länge.

9 Järvsö Björn är loppets bästa häst men han har inte heller fått till det på slutet. Skulle det klaffa och han får det att stämma blir jag inte förvånad om han är starkast till slut.

8 Algot Ålj gör comeback efter att ha fått vila i fem månader. Hästen har bra kapacitet och är han på humör går ingen säker den här gången. 6 Lysjö Mocca har inte visat något speciellt på slutet men får Torbjörn Jansson upp för andra gången och det känns intressant vilket gör att hon får sista strecket.

 

Analys V64-3:

Ranking: A 3-10-9-1. B: 12-8-5-15-14-13-7-6. C: 2-11-4.

Spetsanalysen: Super Benny och springspårets Clyde G.G. gör nog upp om spets initialt men jag tror att båda dessa släpper till favoriten Griminal Jack när denne ställer frågan i första sväng.

Loppanalysen: Ett fyraåringslopp där 3 Griminal Jack blir hårt betrodd vilket ändå känns motiverat. Han var riktigt tapper senast efter att ha travat i dödens hela loppet i tufft tempo. Nu är det läge för tidig ledning och då är det hästen att slå. Han är dock inte helt enkel och som hårt spelad vill jag gardera honom med lärling i sulkyn.

Värst emot är den knappe favoriten 10 Digital Winner som senast var ute i det V75-lopp som vanns av Ochongo Face och han gjorde det bra i skymundan. Rikstravet Stockholms fina häst har även gjort det bra i starterna innan och klarar han bara sitt fjärdespår i starten ska han räknas tidigt.

9 Leonas Santo är bra i grunden och känns mycket intressant med första Ulf Ohlsson. Senast räckte han inte till i V75 men hästen går ner i klass nu och skulle han tävla på topp får de andra vara bra för att slå honom. Inte så hårt spelad och ett givet streck för mig.

Sista strecket till lägesgynnade 1 Super Benny som jag tror kan vara en storskräll från rygg ledaren. Hästen har gjort det klart godkänt på slutet och skulle man lyckas hålla ryggen på favoriten kan det gå med lucka till slut. Hästen har dock aldrig vunnit men Carl Johan Jepson är duktig på att få fart på nya uppsittningar och jag skulle inte bli förvånad om hästens första seger kommer här. 


Analys V64-4:

Ranking: A: 10. B: 8-15-11-2-3-9-12-5-6-14. C: 13-1-4-7.

Spetsanalysen: Gissar på att en felfri Bart Nyto tar ledningen men sedan är jag inne på att offensive Ove A Lindqvist sänder från sitt springspår på tillägg och kör sig resolut till spets efter 4-500 meter.

Loppanalysen: Ett stayerlopp över tre varv och här blir 8 Mockingbird Face klar favorit. Han har gjort det riktigt bra och senast hade han krafter kvar i mål i V75-loppet som vanns av Dominator. Han ska givetvis räknas tidigt här men det finns ett par frågetecken. Dels har han ett knepigt fjärdespår vilket innebär galopprisk och dels kör Jorma Kontio hästen för första gången. Inget ont om Jorma men jag tror att en ny kusk på den här, lite speciella, hästen inte är något plus.

Jag väljer istället att gå emot och spelar utgång med 10 Lucky Luke Zenz som jag hoppas sänds tidigt till spets. Hästen har gjort två lopp efter att ha varit struken för förkylning och senast höll han bra från tät. Efter att ha travat 12 den första rundan över 2640 m höll han farten starkt hela vägen in i mål via ett avslutande 14-varv. Med dessa lopp i kroppen är hästen säkert ännu bättre nu och att Ove A hoppar upp i sulkyn känns som ett plus. Träffar han från start är det läge för att vara offensiv och kommer ekipaget till ledningen utan att det kostar allt för mycket blir de mycket svåra att plocka ner.

På garderingslappen fyller jag på med några till och 15 Armani Trot kommer till den här starten med dokumenterad toppform. Frome Above-sonen avslutade rappt sista biten senast efter sen lucka och skulle det lösa sig med ryggar kan han spurta ner samtliga till slut.

11 Emil Tuffing blev det rejält ”skrik” på senast i V75 men då galopperade han bort sig direkt. Sköter han sig den här gången är han tillräckligt bra att vinna även om han står lite hårt inne i loppet.

2 Bart Nyto har inte startat på jättelänge och är givetvis otroligt svårbedömd. Han har dock gjort det bra på svensk mark tidigare och han var hårt spelad i samtliga sina Frankrike-starter. Är han bara någorlunda i ordning ska han räknas och jag vågar inte plocka bort honom.

Sista strecket till 3 Aalto som har hunnit göra fyra starter för Kjell O Jonsson. Hästen är stark och rejäl och distansen ska inte vara något problem. Utgångsläget är bra och skulle de bästa hamna på vingel kan han skrälla.


Analys V64-5.

Ranking: A: 12. B: 7-11-4-8-3. C: 5-9-2-1-6-10.

Spetsanalysen: Jordan Lee G.L. är snabb ut och borde enkelt ta hand om ledningen trots sitt sjundespår.

Loppanalysen: Fina treåringar inleder Dagens Dubbel-spelet och här kommer min enda spik i omgången. Jag är som bekant väldigt förtjust i 12 Romeus och spiken är given för mig även om det har strulat på slutet när jag trott på honom. Hästen är van att möta betydligt tuffare motståndare och tolftespåret tycker jag inte gör så mycket då Redén kan koncentrera sig på att köra felfritt genom den första svängen. Sedan hoppas jag på ett tidigt avancemang och även fast det vankas svar från Erik Lindegren är jag inte orolig utan tror att Romeus enkelt plockar ner ledaren. Jag är säker på att det här är en kulltopp och jag hoppas att han får visa hur bra han är den här gången. Spik!

Vill man ändå gardera är det i första hand med den troliga ledaren 7 Jordan Lee G.L. men jag tror som sagt att han är chanslös att stå emot Romeus. Hästen startade dessutom bara för en vecka sedan och det, relativt tuffa loppet, kan sitta i benen till den här starten.  Men det är klart, om Romeus kommer bort igen så är det vettig chans att Lindegrens springare rinner undan.

 

Analys V64-6:

Ranking: A: -. B: 10-6-1-7-9-2-3-12. C: 11-4-8-5.                             

Spetsanalysen: Favoriten Dennis de Castella borde inte kunna hålla upp sitt innerspår. Navaj Brodda är snabb ut men Hans R Strömberg är nog nöjd med rygg på ledaren. Utanför öppnar spetsgynnade Dream Trotter bra och han borde hålla ut övriga och sedan få överta spetsen från Navaj Brodda.

Loppanalysen: Ett fint Klass I-försök avslutar och favorit blir 1 Dennis de Castella. Han har varit riktigt bra vid sina senaste två starter. Näst senast höll han starkt bakom kanonerna Emmett Brown och Volstead och senast avgjorde han på rejält sätt från dödens. Innerspåret kan han dock inte hålla upp och han måste nog ha lite tur för att komma ut med startsnabba hästar både i första och andra led. Bra chans om det löser sig men som klar favorit i den avslutande avdelningen känns det som ett måste att försöka fälla honom.

Jag garderar matematiskt med hela B-gruppen och tipset till 10 Caddie Hit som jag tycker var fin senast även om han inte orkade hela vägen efter att ha blivit manglad av Danne Edel. Det var första med jänkarvagn den gången och det låter som att det blir samma igen samt barfota runt om. Det blir även intressant att se honom anfalla bakifrån den här gången och med lite tempo fäller han många till slut.

6 Rocket Speed gör bra lopp mest hela tiden. Senast blev det tyvärr galopp direkt i starten i Klass I finalen på Åby men hästen har dessförinnan svarat för vassa insatser. Hittar Kontio ner i en vettig position är inte hästen sämre än någon annan och han ska räknas.

7 Ajlexes Cubano gör också jämna och bra prestationer hela tiden och skulle Tomas Pettersson komma till från sitt tråkiga utgångsläge finns chansen. 9 Adams Pace var bara dålig senast på V75 men man borde ha hittat anledningen till den insatsen då man startar så tätt. Utgångsläget är intressant med startsnabb rygg och presterar hästen normalt är han inte borta.

2 Navaj Brodda avslutade klart förbättrat senast och från rygg ledaren och med lucka till slut skulle jag inte bli förvånad om hon vinner. 3 Dream Trotter är loppets troliga ledare och det kan räcka hela vägen även om jag är tveksam till det över full distans. Slutligen streck för härdade 12 Cab Hornline. Det känns dock lite långsökt med Jeanette Holmskov från bricka tolv men hästen är för lite spelad sett till vad han har mött tidigare och hästen är värd ett streck.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V75: Månprinsen promenerade hem SM-guldet

V75: Månprinsen promenerade hem SM-guldet

Det blev en enkel lördagspromenad för Månprinsen A.M. när han kirrade sitt tredje raka SM-guld.

Månprinsen A.M. tjusade i vanlig ordning den stora publiken som samlats på Bergsåker under lördagen. De fick bevittna den åttaåriga kallblodskejsaren ta sin tredje raka seger i Svenskt Mästerskap. Och nej, någon särskild dramatik var det inte tal om.

– Han är fantastisk, han är speciell, det är ingen vanlig häst, han vet precis vad det här går ut på. Det gick aldrig riktigt fort i dag, vi hade ingen Lannem Silje mot oss denna gång…,sa Gunnar Melander i vinnarcirkeln.

Månprinsen vann SM - igen. Foto: ALN

Månprinsen startade snabbt och kunde köra sig till ledningen redan efter 300 meter. Med megafavoriten så tidigt i ledningen var såklart resten av loppet en formalitet.

In på slutvarvet började Gunnar Melander öka på tempot och ”Prinsen” svarade med att dryga ut sin ledning, bit för bit. In i sista sväng var avståndet cirka tjugo meter ned till övriga – och därefter skulle den bara utökas.

Publikens ovationer ackompanjerande Månprinsen när han i ensamt majestät klarade av slutrakan för att komma i mål på 1.23,4a över 2640 meter. Segern var värd en kvarts miljon kronor.

För Melander som tränare var det här hela den åttonde inteckningen i SM för Kallblod. Sedan tidigare har han två segrar med Lapp Nils och tre med Stellbarr (som kördes av Micael Melander).

Stor eloge också till Myllarfaks som trots stor markförlust i starten återkom mycket starkt och knep andrapriset före Guli Järven.

***

Så gick det i övriga V75-lopp:

V75-1: Björn Goop inledde omgången genom att lotsa hem Jarno Kauhanen-tränade Regent Zet i Klass 1. Efter en resa i fjärde par utvändigt, blev det ryggar över sista bortre och egen attack med 300 meter kvar. Den sexåriga valacken avslutade riktigt fint och fångade säkert in länge ledande Ave Maria. Segertiden blev 1.12,7 över 1640.

V75-2: Rejäl skräll i Bronsdivisionen. Goop såg ut att gå mot andra raka i spets bakom Gigant Proud, men in över upploppet tröt krafterna. I stället var det Jens Eriksson som sände in jättesusaren (minst spelad i fältet) Usain Swing till segern. Det via en formidabel slutrökare i femtespår. Det är Kjell-Ove Eriksson från Skellefteå som tränare vinnaren. Även Rutger Gigant avslutade fint som tvåa. Vinnaren klockades till 1.12,7a över 2140.

V75-4: Efter tre omstarter kom lärlingsloppet Lars Lindbergs Minne iväg. Favoriten Bethel Hanover landade i dödens och pressade sig till täten med 600 meter kvar. I det läget såg det klart ut. Men Oskar J Andersson kastade fram Ninepoints Lucy på innerspår bakom, närmade sig och kopplade ett enkelt grepp över upploppet. 1.12,5 över 2140 blev sluttiden. Jörgen Westholm tränar vinnaren.

V75-5: Björn Goop igen. Nu med hjälp av Timo Nurmos-tränade Make It Quick som vann Klass 2 på fint vis. Fyraåringen kom tidigt fram i dödens och kopplade ett säkert grepp om ledande Space Photo över upploppet. 1.13a jämnt över 2140 stannade klockorna på.

V75-6: Jo, det blev Reijo Liljendahls-seger i Silverdivisionen – men det genom 36-taggaren Aristocat Boko, körd av Johnny Takter. Stallkamraten och storfavoriten Ready For More snubblade oväntat över i galopp med varvet kvar och fick dagen förstörd. Montdore tog då över, ryckte ifrån in till sista sväng, men blev upphunnen av den fint avslutande Aristocat Boko som noterade 1,12,6a över 2640.

Rätt V75-rad:

11 Regent Zet – Björn Goop 4,28
10 Usain Swing – Jens Eriksson 57,08
6 Månprinsen A.M. – Gunnar Melander 1,07
11 Ninepoints Lucy – Oskar J Andersson 9,71
3 Make It Quick – Björn Goop 3,38
7 Aristocat Boko – Johnny Takter 36,52
8 Delicious – Örjan Kihlström 2,88

7 rätt: 3 426 216 kr (6,10 system)
6 rätt: 3177 kr
5 rätt: 92 kr

Omsättning: 80 384 314 kr

Läs även: Världsrekord igen – Delicious på 1.10 blankt!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Världsrekord igen - Delicious på 1.10 blankt!
Nästa nyhet
Världsrekord igen – Delicious på 1.10 blankt!

Världsrekord igen – Delicious på 1.10 blankt!

1.10,0a över medeldistans! Delicious klippte till med nytt världsrekord för andra starten i rad när hon lattjade hem Sundsvall Open Trot på Bergsåker.

Ännu en gång bjöd sexåriga monsterstoet Delicious på en oförglömlig prestation. I En upplaga av Sundsvall Open Trot som avverkades i överljudstempo, klev Daniel Redéns ögonsten fram till slut och skojade hem segern och förstapriset på en miljon kronor.

Klockorna stannade på makalösa 1.10,0a över 2140 meter. Den tiden betyder ett nytt världsrekord för ston över medeldistans på tusenmetersbana och är en tangering av det världsrekord som Robert Bi satte i våras när han vann Copenhagen Cup.

Delicious slog till med en ny supertid. Foto: ALN

– Hon är världens bästa häst, jag lovar! Bara titta på henne, hon kan ju springa ett varv till, jublade Daniel Redén i ATG Live direkt efter målgång.

Loppet gick i ett ruskigt tempo. Grunden till det lades i en utdragen spetskörning. Royal Fighter var snabbast ut och tryckte sig förbi Global Money in i första sväng. Men Johnny Takter var högst angelägen bakom Creatine och fortsatte pressa utvändigt.

Första 500 meterna gick efter 05,2 och det var först efter 700 meter som Jennifer Tillman fick ge sig och lämna över till Takter och Creatine. Denne fortsatte kilometerspasseringen efter 07,9(!).

Den ursinniga inledningen var dock inget som Delicious hade deltagit i. Örjan Kihlström tog det cool och låg som sista häst invändigt. Det passade såklart Cantab Hall-dottern alldeles perfekt. Över sista bortre började Örjan lirka ut henne i ryggar.

Mitt på sista bortre långsidan attackerade Ringostarr Treb från andra utvändigt och kom fort fram mot Creatine som nu började bli mör i ledningen. Oasis Bi följde i rygg på Sweden Cup-vinnaren och i släptåg därbakom On Track Piraten.

300 meter kvar var Creatine ett slaget byte. Ringostarr Treb övertog. Oasis Bi utmanade och bakom vreds On Track Piraten på till attack. Men i sulkyn på Delicious satt Örjan Kihlström bara och mös.

Via fjärdespår ur sista sväng gick superstoet till full attack. Och vilken avslutning. Delicious stormade ifrån sina konkurrenter på några få steg och skar mållinjen som vinnare, till synes med krafter kvar den mäktiga segertiden till trots.

– Det var ett häftigt lopp på alla sätt och vis, det blev såklart perfekt kört för oss och jag tänkte in på sista varvet att nu får de nog springa för att slå oss. Hon är verkligen grym, en drömhäst med en helt fantastisk teknik, sa Örjan Kihlström i ATG Live.

On Track Piraten gick en berömvärd avslutning även han och tog andrapriset på 10,3. Ringostarr Treb höll väldigt bra som trea på 10,5. Oasis Bi tog hand om fjärdepriset på 10,7.

Långt ned sedan till Royal Fighter, som efter den tuffa inledningen ändå höll bra, och blev femma på 11,4. Samma tid noterades Creatine för men utan pengar. Traveling Man och El Mago Pellini var oplacerade medan Global Money galopperade på slutvarvet. Rocky Winner ströks ur loppet kort före start.

 Du kan se loppet här. 

Läs även: Månprinsen promenerade hem SM-guldet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dansk Derbylycka för Untersteiners
Nästa nyhet
Dansk Derbylycka för Untersteiners

Dansk Derbylycka för Untersteiners

Peter Untersteiner galopperade med favoriten Whisper Line i danska Stoderbyt – men vann ändå. Sonen Johan grejade det med Ultimate Wine.

Peter Untersteiner hade tre hästar i final när det danska Stoderbyt avgjordes på Charlottenlund under lördagen. Halmstadstränaren avgick också med segern – men inte med den häst de flesta trodde.

Derbyseger för Johan. Foto: ALN

Peter körde själv favoriten Whisper Line men denne försvann i en galopp kort efter galopp, en gångart som för övrigt flera andra hästar i det stora årgångsloppet ägnade sig åt.

En som dock höll sig på benen var Ultimate Wine där Johan Untersteiner skötte tömmarna åt pappa Peter. Det skulle visa sig bli en ren succé. Hon spetsade direkt och fick därefter dämpa tempot rätt så rejält (11,8 första 500 blev till 16,0 på varvet) och efter ett raskt slutvarv var det ingen som kunde hota.

Chocolatier-dottern kunde till slut vinna ohotad och passerade mållinjen på 1.14,2a över 2000 meter. Segern i danskt Stoderby betalade 300 000 danska kronor.

Silvret gick till Verify Dust och Jeppe Juel medan Wendy P.P. och Knud Mönster knep tredjepriset. Untersteiners tredje häst, Wannabe, körd av Frank Nilsson, fick även hon dagen förstörd av galopp.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bazire skrällde i dramatiskt Critérium des 5 Ans
Nästa nyhet
Bazire skrällde i dramatiskt Critérium des 5 Ans

Bazire skrällde i dramatiskt Critérium des 5 Ans

Det blev en dramatisk upplösning av Critérium des 5 Ans. Favoriten Amiral Sacha galopperade ur sista sväng. Då körde Jean-Michel Bazire rakt fram med Ave Avis – som skrällsegrade.

Frankrikes bästa femåringar fajtades i det prestigefyllda femåringskriteriet, Critérium des 5 Ans, på Vincennes under lördagseftermiddagen.

Det resulterade i en ordentlig skräll när Jean-Michel Bazire körde in det egentränade stoet Ave Avis till seger. Kesaco Phedo-dottern, spelad till 14 gånger pengarna, bärgade förstapriset på 108 000 euro.

Ave Avis spetsade initialt men lämnade snart över till Athos des Elfes som var tredjehandare. Favorit var Amiral Sacha som kom till det här loppet med tre raka segrar. Gabriele Gelormini placerade honom perfekt som tvåa i andraspår.

När fältet nalkades sista sväng sändes Amiral Sacha framåt och det gick snabbt. Favoriten kom upp utvändigt ledaren och såg ut att kunna gå mot segern. Men vid utgången av sista sväng felade plötsligt Athos des Elfes och kort senare rycktes Amiral Sacha med i samma gångart.

Hastigt och lustigt, i all fall för Ave Avis, låg nu vägen vidöppen. Stoet hade plötsligt ledningen och endast Vincennes upploppsraka återstod. Det tackade hon för genom att enkelt gasa undan sista biten. Segern blev till slut faktiskt smått överlägsen.

Ave Avis noterades för segertiden 1.12,6 över 3000 meter. Det här var Bazires andra seger i Critérium des 5 Ans, den första kom 2007 med Ozio Royal.

Andrapriset tillföll loppets andrahandsfavorit Akim du Cap Vert som för sin tränare Franck Anne levererade en finfin avslutning, men hade för lång fram till den överraskande vinnaren.

Trea slutade Africaine, körd av Pierre Vercruysse. Anders Lindqvist-tränade Anette du Mirel knep femtepriset. Både Amiral Sacha och Athos des Elfes diskades. En annan av de mer betrodda, Anna Mix, ströks efter en omstart.

Du kan se slutet av loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ed You tillbaka i vinnarcirkeln

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson