Anders Svanstedt har en monstertalang i stallet. Treåriga Creme de la Creme travade 1.12,1a över 2140 meter på Åbytravet – ett nytt världsrekord.

Det var en fullständigt suverän vinnare som Åbypubliken fick bevittna när Quick Pay-Pokalen för de treåriga stona avgjordes under torsdagskvällen.

Det gick undan värre för Creme de la Creme och Anders. Foto: ALN

Anders Svanstedt körde till med sin Creme de la Creme och Ready Cash-dottern bara bombade på framme i ledningen.

Efter att ha klämt sig till spets strax efter halvvarspasseringen på 09,4 kunde man kanske tro att den nya ledarinnan skulle lugna ned tempot. Men nej, Creme de la Creme ville annat. Kilometern avverkades efter 10,8 och när 1500 meter passerades på 11,5 började övriga få svårt att hänga med.

Förvisso tycktes krafterna sina något den sista biten, Gematria avslutade piggt och närmade sig, men segern var aldrig i fara för den treåriga jättetalangen.

Anders Svanstedt kunde konstatera att segern och förstapriset på 125 000 kronor var bärgat på supertiden 1.12,1a över 2140 meter. Det suddade ut det världsrekord för treåriga ston över tusenmetersbana som Timbal satte tidigare i somras, med tre tiondelar.

– Helt fantastiskt! Jag lät henne få springa på så att det kändes bra i tömmarna, men det är klart att jag var nog tröttare än hästen, i alla fall varvet kvar…, sa en tagen Svanstedt i Vinnare V64.

Gematria spurtade som sagt in som tvåa, en tiondel efter. Tredjepriset till L. Dees Maggiebest.

Count’s Pride-Pokalen för de treåriga pojkarna såg Frode Hamre-tränade R.G.’s Thunderbolt som vinnare, med Johnny Takter i vagnen.

Den USA-födde vinnaren körde sig till ledningen tidigt och höll sedan hela vägen i en tät avslutning. Segertiden här 1.13,1a över 2140 meter och 125 000 kronor i förstapris. Tornatore Grif fick silvret och Dolan Spring in som trea.

Du kan se Creme de la Cremes lopp här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Har verkligen hittat stilen”

V65 Solvalla: ”Har verkligen hittat stilen”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon höll starkt senast från utvändigt ledaren och har verkligen hittat stilen. Vi testade att rycka bakskorna senast men jag vet inte om det bidrog så mycket till den fina insatsen. Hur som helst ser allt bra ut inför denna start och jag vet inte hur snabba de är invändigt men jag hoppas Torbjörn testar för ledningen. Hästen är bäst där framme och kan säkert hävda sig bra. Barfota bak igen, säger Hans-Owe Sundberg om Io Eld (V65-6).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

5 Mr Dream Coktail – Han har gått rätt bra och håller fin form, det fanns lite sparat i mål senast. Hästen är inte startsnabb och går med samma utrustning som senast. Alltså barfota fram, stängt huvudlag och spydervagn, säger Reijo Liljendahl.

7 Rock Hard – Det är den bästa hästen av mina två i loppet. Han är mycket jobbad inför comebacken men jag har inte kört så fort med honom. Jag tycker han ska räknas direkt och hästen kan öppna snabbt. Stängt huvudlag, barfota runt om vanlig vagn som tidigare, säger Reijo Liljendahl.

8 Time For Muscles – Hon var seg senast men hade inte startat på ett tag då. Det är Oaks-kval som gäller för henne i nästa start och jag har svårt att tänka mig ett alltför offensivt upplägg med tanke på det. På kapacitet tror jag hon duger långt annars. Det blir barfota runt om, säger Marcus Schön i stall Melander.

9 Tenor – Han känns helt ok i jobben efter sitt uppehåll men behöver lopp i kroppen. Det blir skor runt om, säger Anton Sverre i stallet.

10 Thaiger Exclusive – Han har gjort bra insatser nästan varje gång förutom när Uffe körde nästa senast. Då vet jag inte riktigt vad det var med hästen men jag tycker framför allt att han blivit stabilare. Det finns bra fart och styrka i honom och med rätt löpning är han säkert med där framme. Skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

11 Jeppas Pointer – Han är bra i ordning och som trea näst senast satt han fast. Senast gick det lite väl fort då galoppen kom. Han är mycket fin i jobben men läget är inte det bästa. Vi håller honom rätt högt och hästen är stark. Det blir skor runt om eller barfota fram, säger Oskar Kylin-Blom i stallet.

12 Bobo – Han blev trött senast men känns fin i träningen och jag tror på en lika bra insats som i starten före då han höll bra som tvåa. Barfota runt om igen är tanken, säger C-G Björkroth.

15 Rough Stuff – Han behövde loppet senast och med lopp i kroppen så tror jag på en bättre insats den här gången. Hästen är inte så tokig och har bra fart. Läget är ingen höjdare men med klaff kan det bli lite slantar ändå. Barfota fram eller runt om, säger C-G Björkroth.

Lopp 2, V65-2

1 Headhunter – Han gjorde väl okej på Mantorp men han inte riktigt med i finalen och jag tror han kan ha varit lite nedsatt. Det känns inte riktigt som att han är i fullgott slag och vi testar monté igen så får vi se. Det blir skor runt om idag vilket jag tror ska vara optimalt i denna disciplin, säger Morten Waage.

3 Foot on the Gas – Han gör första starten i monté och det är såklart svårbedömt. Linda var nöjd med honom i kvalet och han avslutade positivt senast när jag styrde på i spåren. Det är ingen startraket och får i första hand är det att tjäna en peng som gäller. Skor runt om eller barfota fram, säger Marcus Schön i stall Melander.

5 Ajax Ibra – Han har strulat till det för sig själv med galopper nu ett par gånger men gjorde en bra upphämtning på Lindesberg. Jag är lite osäker på vart han står och måste först och främst sköta sig men annars är kort distans hans bästa gren. Barfota fram, säger Linda S Hedström.

Lopp 3, V65-3

2 Binserta d’Eam – Hon visar inte det där lilla extra och får visa bättring innan man kan tro på henne. Eventuellt blir det barfota runt om idag, säger Roger Walmann.

8 Fabulous Toy – Han har gjort bra lopp varje gång på slutet utan att få vinna så formen sitter där den ska. Det finns inget att klaga på inför detta och allt beror på hur loppet utvecklar sig. Kommer vi bara rätt på det är han säkert med och hugger där framme igen. Det lutar åt att det blir skor runt om men det är inte bestämt ännu, säger Thomas Larsson.

9 Right or Wrong – Han verkar klart uppåt och på gång. Med rätt resa så kan det vara ett segerbud här. Vi kör honom barfota fram, säger Anton Sverre i stallet.

10 Milton Sigel – Han kunde inte hålla upp innerspåret senast och vi fick tredje invändigt och där blev vi kvar hela vägen. Han har ju faktiskt varit jättebra varje gång innan det och känns fin i övrigt. Det finna kapacitet i honom och vi får se vart vi hamnar från springspåret. Han är kanske inte supersnabb ut men åtminstone skaplig. Detta är väl en halvchans och vi kör barfota bak, säger Hans-Owe Sundberg.

Lopp 4, V65-4

1 Checkpoint – Hästen gick bra senast från kön och formen är bra. Det är ingen startraket så innerspåret kan han nog inte försvara men vi hoppas i alla fall på en fin position. Distansen spelar ingen roll då hästen är allround. Med ett bra lopp kan han vara värd att se upp med. Skor runt om, säger C-G Björkroth.

2 Andreas Boy – Han har varit lite blek och söker efter rätta formen. Jag ligger lågt angående chanserna här. Inga ändringar är planerade, säger Per Lennartsson.

4 Digital Display – Kusken var väldigt nöjd med honom senast och ville gärna köra hästen igen då han inte var trött i mål senast. Han är skaplig iväg men kanske inte något spetsbud ändå. Distansen passar bra då hästen är stark och eventuellt blir det barfota fram nu, säger Marcus Schön i stall Melander.

9 Tiguan – Han var nog lite nedsatt senast på Solvalla men känns pigg i jobben nu och jag räknar med en bra insats. Han är kanske bäst när han är med där framme inpå slutrundan men det vet Örjan om och man kan ju hoppas han löser det. Barfota fram, säger Morten Waage.

10 Anton K. – Han har haft ett uppehåll och lär nog behöva lopp i kroppen innan man kan tro alltför mycket. Jag ligger lite lågt. Han känns ok i jobben. Det blir skor runt om. Eventuellt kan det bli barfota bak, säger Anton Sverre i stallet.

11 Don’t Look Down – Han har smygform men läget är ett klart minus för hans del och det ser svårt ut att vinna härifrån. Bland de fyra främsta och vi är nöjda, säger Marcus Schön i stall Melander.

12 Love Younathan – Han har glädjande nog lugnat sig och då har ockå resultaten kommit. Det finns oerhört bra kapacitet i honom men det har ibland liksom slagit slint i huvudet på honom. Fortsätter han i samma stil kan han givetvis duga men vi behöver dessutom tur med tanke på utgångsläget. Inga ändringar, säger Hans-Owe Sundberg.

Lopp 5, V65-5

3 Minnestads Dubai – Det är en orutinerad men fin häst. Svårt att säga hur han kan öppna första biten men det är en kapabel häst som känns fin i jobb. Med ett fint lopp blir jag inte överraskad om han vinner. Skor runt om igen, säger C-G Björkroth.

4 D.D’s Preservance – Det är en ruggig häst som dock fått ett lurigt spår den här gången. På grundkapacitet duger han långt bara han sköter sig. Det blir barfota runt om nu, säger Marcus Schön i stall Melander.

5 Time Is Money – Det är en fin häst som bör kunna vinna lopp snart. Spåret ska hon kunna greja utan problem och det är ett segerbud. Det blir skor runt om, säger Anton Sverre i stallet.

8 Danne M.J. – Vi testade honom barfota fram senast och det fungerade inte som bäst. Nu får skorna sitta på och hästen har löpt bra. Om vi hittar de rätta positionerna från detta läge så ska han räknas, säger Per Lennartsson.

9 M.T. Kesler – Jag är lite besviken på att han inte vunnit lopp ännu, hästen har inte tagit i för fullt sista biten och borde haft ett par segrar redan. Nu får han prova bakifrån och försöka få upp lite fart och hästen tränar fortsatt bra. Det känns som han kan mer än vad han visat. Som tidigare blir det stängt huvudlag, vanlig vagn och barfota runt om, säger Reijo Liljendahl.

Lopp 6, V65-6

5 Io Eld – Hon höll starkt senast från utvändigt ledaren och har verkligen hittat stilen. Vi testade att rycka bakskorna senast men jag vet inte om det bidrog så mycket till den fina insatsen. Hur som helst ser allt bra ut inför denna start och jag vet inte hur snabba de är invändigt men jag hoppas Torbjörn testar för ledningen. Hästen är bäst där framme och kan säkert hävda sig bra. Barfota bak igen, säger Hans-Owe Sundberg.

6 Stirling Cheer – Hon kändes ruggigt bra senast enligt kusken men det blev fel i loppet med dålig rygg. Hästen har bra löpskalle och gör det bra varje gång. Senast öppnade hon bra och jag tycker hon har bäst chans av våra och ska räknas tidigt. Barfota fram, säger Marcus Schön i stall Melander.

7 Panama As – Hon känns bra i träningen och har nu fått ett lopp i kroppen. Läget är lite långt ut men hästen är inte alls tokig, med lite flyt kan hon vara långt fram. Skor runt om eller möjligen barfota bak, säger C-G Björkroth.

9 Kicki the Dancer – Hon svek lite på Axevalla näst senast men jag tror inte hon fick något fäste på banan. Vi satt i rygg på ledaren men hon var slagen tidigt och jag var inte helt nöjd när jag åkte hem eftersom loppet utvecklade sig på ett bra sätt samt att hon mötte motstånd hon kunde ha slagit. Nu sist gjorde hon en liten minicomeback och stod faktiskt för en bra insats i skymundan. Vi satt fast i sista sväng och när vi väl kom loss var de andra redan i mål. Rimligtvis är hon bättre med det loppet i kroppen och hon tränar riktigt fint. Utgångsläget tycker jag är bra och löser det sig kan hon sluta långt framme. Skor runt om, säger Troels Andersen.

10 Rare Wise As – Hon har inte varit bra på slutet och nu har vi börjat träna henne med galoppjobb och hon känns bättre. Hon lär dock behöva lopp i kroppen och det blir skor runt om, säger Roger Walmann.

11 What’s your Limit – Hon nöter på och går bra till och från. Stirling Cheer är en bättre häst och det är pengar i första hand som gäller. Barfota fram igen, säger Marcus Schön i stall Melander.

12 Sherry – Läget är inget vidare men hon är fin i jobben och vi hoppas hon kan tända till. Hon kan vara ett outsiderbud här. Det blir barfota runt om, säger Anton Sverre i stallet.

13 Faith Hill – Hon går bra varje gång och håller fin form. Hon är lika bra som Stirling Cheer och en fin travare men läget är såklart klart sämre för Faith Hills del. Barfota fram igen, säger Marcus Schön i stall Melander.

14 True Blue For You – Hon har gedigen form men spåret är inget vidare och det är tufft att kunna runda allt. Hon tävlar barfota runt om, säger Anton Sverre i stallet.

15 Ametrin – Hon galopperade från start senast när det blev lite trångt men sen lät jag henne löpa på rejält. Jag hade ingen klocka på henne men det gick fort och jag tror det gjorde henne gott. Hon borde vara bättre nu men utgångsläget drar ju ner chanserna. Barfota runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Klartecken för hotellbygge - på Åbytravet
Nästa nyhet
Klartecken för hotellbygge – på Åbytravet

Klartecken för hotellbygge – på Åbytravet

Åbytravet kan komma att bli mer än bara en travbana. Nu har Mölndals kommun gett klartecken för ett hotellbygge i samband med banan.

För fyra år sedan var ombyggnationen av Åbytravet klar. Därefter har bostadshus vuxit upp på den plats som tidigare var banans stallbacke.

Inom några år kan Åbytravet ha expanderat ytterligare. På torsdagen ställde sig nämligen politikerna i Mölndals kommunstyrelse bakom den detaljplan som nu kommer ge Åbytravet möjlighet att bygga vidare. I planen finns ett 16 våningar högt hotell – och en mässhall.

– Vi kör trav på Åby i snitt 1,5 dagar per vecka, men helst vill vi ha arrangemang som sträcker sig över alla veckans dagar, säger Åbytravets vd Nils Andréasson till Göteborgs-Posten.

Planerna har funnits hos Åby sedan tio år tillbaka och nu tycks man alltså vara redo för att gå in i nästa fas av travbanans transformation. Man hoppas att hotellet och mässhallen, samt en nybyggd entré, ska stå klart inom tre år.

– Det ger mer liv till området. Jag ser att man kan hitta synergieffekter mellan travet och hotellet med exempelvis en gemensam kvarterskrog. Vad gäller mässhallen så är den tänkt för mässor som är för små för Svenska mässan. Sådana alternativ finns redan i Stockholm och Malmö men inte i Göteborgsområdet, säger Andréasson till Göteborgs-Posten.

Åbytravet kommer enbart att fungera som fastighetsägare och har för avsikt att teckna avtal med en mässarrangör och det samma gäller för hotellet.

Detaljplanen förväntas antas av kommunfullmäktige i Mölndal den 23 september. Under hösten ska Åbytavet utarbeta en ekonomisk plan som ska presenteras för Åby Travsällskap i början av nästa år. Bygget antas börja under hösten 2016 och stå klart mindre än två år senare.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Överlägset i Paris för Billie de Montfort
Nästa nyhet
Överlägset i Paris för Billie de Montfort

Överlägset i Paris för Billie de Montfort

Sébastien Guaratos läckra fyraåringssto Billie de Montfort stod för en överlägsen seger i Prix Guy le Gondiec på Vincennes.

Jasmin de Flore-dottern Billie de Montfort visade upp sitt stora kunnande vid segrar i fyraåringseliterna både under Elitloppshelgen och Oslo Grand Prix-diton. Nu är hästen tillbaka i hemlandet och vid onsdagens tävlingar på Vincennes var hon åter på topp.

Uppgiften var fina Grupp 2-loppet Prix Guy le Gondiec för de jämngamla stona, med ett förstapris på 54 000 euro. Det var pengar som jättetalangen efter loppet enkelt kunde bokföra på sitt konto.

Eric Raffin körde i vanlig ordning Billie de Montfort som gled fram till ledningen mitt i loppet, men snart släppte täten. Mot sista sväng gick stoet till förnyad attack och då var motståndet chanslös att bjuda strid.

Billie de Montfort brisade undan i härlig stil över upploppet och vann loppet överlägset. Klockorna stannade vid 1.13,1 över 2700 meter. Fyra tiondelar före tvåan Bahia Quesnot, trea slutade Balva Montaval.

Du kan se slutet av loppet här. 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V86: Volstead spurtade hem "Cetes"
Nästa nyhet
V86: Volstead spurtade hem ”Cetes”

V86: Volstead spurtade hem ”Cetes”

”Tarzans” Volstead fortsätter att imponera. I klassikern C Th Ericssons Memorial spurtade han hem segern på mållinjen.

Anrika ”Cetes” var en av godbitarna under Solvallas onsdagsafton och favoritspelade fyraårige Volstead fixade det – till slut.

Den Stefan Melander-tränade amerikanen som tidigare i år vunnit Kungapokalen och var knappt slagen tvåa i Sprintermästaren av stallkompisen Nuncio, fortsätter att ånga på. Det här var Cantab Hall-hingstens tredje raka.

Volstead är en stjärna. Foto: ALN

Örjan Kihlström körde Volstead som inledde som trea i andraspår i det lilla fältet om sju hästar. Candor Hall anförde för Björn Goop. Mitt på sista bortre långsidan gick Örjan ut i tredjespår i rygg på Charrua Forlan.

Med 300 meter kvar fick Volstead gå till eget angrepp, men då såg det långt ut fram till Candor Hall som testade på att rycka undan. Men Volstead borrade ned sig och avslutade med en virvlande spurt ute i banan – och hann fram på linjen.

Segertiden stannade vid 1.12,4a över långa 2640 meter. En tid som faktiskt var ett svensk rekord för utländska fyraåringar. Förstapriset uppgick till 100 000 kronor.

Örjan Kihlström hade för övrigt en lysande kväll på hemmabanan och lämnade den med fyra segrar. Där inkluderat de tre första V86-avdelningarna. I den första segrade han med Stefan Hultman-tränade Cayenne Ovel i Juliennes lopp för de treåriga stona. Också här 100 000 kronor till vinnaren.

Rätt V86-rad:

1 Cayenne Ovel – Örjan Kihlström 3,05
3 Trabant – Örjan Kihlström 3,07
7 Volstead – Örjan Kihlsröm 1,99
1 Mellby Diamant – Ulf Ohlsson 2,29
1 Zo Zo Hoss – Ulf Ohlsson 8,59
1 Rocky Reach – Mats Gunnarsson 8,58
5 Flash Håleryd – Christoffer Eriksson 8,48
5 Seedorf O.M.F. – Erik Adielsson 4,60

8 rätt: 107 073 kr (39,88 system)
7 rätt: 1009 kr
6 rätt: 103 kr

Omsätttning: 16 427 375 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stig H:s jubileum - till 8000 tränarsegrar

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson