Vilken häftig duell det blev! Månprinsen A.M. plockade ned Lannem Silje över upploppet i en riktigt rafflande envig de båda superstjärnorna emellan.

Den länge emotsedda ”kallblodsduellen” mellan hemmaidolen Månprinsen A.M. och norska superstoet Lannem Silje, avgjordes innan V75-tävlingarna på Dannero under lördagen.

Och det blev också en riktigt gastkramande historia, helt i publikens smak. ”Kungen” fick slutligen grepp om ”drottningen” – och Gunnar Melanders glädje vid målgång gick verkligen inte att ta miste på.

Melander jublar. Foto: ALN

– Fy fan, vilken häst rent ut sagt!, utbrast Melander i TV 12 efter segern.

Duellen avgjordes över 1640 meter med bilstart. Det var ”Super-Silje” som tog kommandot direkt. Det femåriga stoet blixtrade till ledningen direkt när bilen fällt in vingarna och skaffade sig ett par längder direkt. Efter 200 meter hade Månprinsen A.M. kommit i kapp och lade sig kloss an i rygg.

1.23,0 gick de första 500 meterna efter. Men in på slutvarvet ökade Tor Wollebäk farten betänkligt bakom Lannem Silje: kilometern travades på 1.19,8. Månprinsen kämpade för allt han var värd för att hålla jämna steg med stoet som nu drog ursinnigt.

Lannem Silje försökte helt sonika att dra musten ur sin motståndare – men riktigt så enkelt var det inte. När duellanterna gick in över upploppet började Danneropubliken ana morgonluft. Med 150 meter kvar började krafterna tryta för ledarinnan. Månprinsen borrade ned sig för en sista kraftansamling – och den betydde segern.

Lannem Silje tar emot Månprinsen genom sista kurvan. Foto: ALN

Kort före målgången stod det klart: Månprinsen A.M. hade mest att ge i slutstriden – och tog segern. Gunnar Melander firade med resolut segergest vid målgång.

– Vi har laddat för det här för vi ville verkligen visa upp honom i allra bäst författning i dag. Vi mötte en alldeles unik märr, men nu är det vi som är bäst!, jublade Gunnar Melander i segerintervjun.

Segertiden skrevs till smaskiga 1.19,4a över 1640 meter. Den näst snabbaste tiden som ”Prinsen” någonsin noterat. Belöningen för mödan blev 125 000 kronor och hemmapublikens stående ovationer.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Efter problemen – Orecchietti tillbaka i träning

Efter problemen – Orecchietti tillbaka i träning

Det är snart ett år sedan vi såg Orecchietti på banan. Men nu har stjärnan påbörjat marschen mot comeback.

Med segrar i bland annat Sprintermästaren och Årjängs Stora Sprinterlopp samt deltagande i Elitloppet har Orecchietti visat prov på sin stora kapacitet.

Men den åttaåriga From Above-sonen har inte setts till på tävlingsbanan på snart ett år, närmare bestämt efter att ha slutat oplacerad i Sundsvall Open Trot i slutet av augusti förra året.

Orecchietti vann Sprintermästaren som fyraåring. Foto: ALN

Orecchietti förbereddes för comeback i vintras, men stoppades då man upptäckte ett problem med en hjärtklaff på hästen. Stjärnan fick då i stället ta sommarlov.

Men nu är Stefan Hultman-travaren på väg tillbaka så smått. Det första träningsarbetet är avklarat och hästen kan förhoppningsvis fortsätta att träna på inför en kommande comeback.

– Orecchietti fick nu klartecken att börja jogga lite försiktigt, något han verkligen tyckte var roligt. Han började skrika och gnägga till alla nere på rakbanan och fortsatte så nästan hela slingan. Han kändes jättefin, pigg och glad, säger Pasi Aikio hos Stefan Hultman till ägarna Travkompaniets hemsida.

Orecchietti har hittills i sin karriär vunnit 19 av sina 40 starter och tjänat lite mer än 4,3 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Takter och Tollefsen till Ahlsell Legends
Nästa nyhet
Takter och Tollefsen till Ahlsell Legends

Takter och Tollefsen till Ahlsell Legends

Kuskarna som ska delta i Ahlsell Legends är snart fulltaliga. Nu har Jimmy Takter och norske Gunleif Tollefsen anslutit.

Legendar-kuskarna blir fler och fler. Vid Jubileumspokalen på Solvalla den 19 augusti körs för tredje året i rad Ahlsell Legends och årets startfält är snart spikat.

Solvalla låter meddela att den i USA för dagen högaktuella Jimmy Takter dyker upp i loppet. Takter, som ju tillhör Nordamerikas yppersta tränarelit och som i fjol som kusk vann Hambletonian, kör för övrigt även Maven i Åby Stora Pris några dagar tidigare.

Från Norge hämtas legendaren Gunleif Tollefsen som blir listans nionde namn. 66-årige Tollefsen, alltjämt aktiv, är för oss i Sverige mest förknippad med stjärnan Gentle Star, en häst som förresten vann just Jubileumspokalen 1997.

Den tidigare Legends-segraren, fransmannen Jean-Pierre Dubois är inviterad till att delta men har ännu inte lämnat säkert besked.

Deltagande kuskar är:

Rita Drees
Karl O Johansson
Helen A Johansson
Stig H Johansson
Jörn Laursen
Eugene Lefèvre
Anders Lindqvist
Jimmy Takter
Gunleif Tollefsen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Umåker
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Umåker

Fredag: V64-tips till Umåker

V64 Umeå 7/8

Omgången: Umåker bjuder på en V64-omgång där jag tyvärr hamnar på de mest betrodda hästarna nästan överallt. Jag spikar en Norberg/Bergh häst igen och hoppas att det går bättre den här gången än senast då jag spikade Nahar. Lohman borde hitta till ledningen och väl därifrån borde han ha en bra chans att hålla undan för stallkamraten/favoriten Beau Mec. Jag använder mig sedan av utgångshästar i två avdelningar där minst en måste vinna och jag spelar systemet gånger fem.

Spiken

2 Lohman V64-4

Utgångarna

6 Shakira Degli Dei V64-1

13 Hedwig, 14 Spiceman & 15 Ängens Airman V64-5

V64-systemet, endast för sex rätt (skrivs på två kuponger och minst 1 A-häst måste vinna. Chans till 10 rätta system om båda utgångarna sitter)

A: 6 B: 1,3,7,12 (4,10)

3,8,10,12 (15,7)

4,5 (7,6)

2 Lohman (14,9)

A: 13,14,15 B: 1,2,5,7,8,9,12 (3,6)

9,15 (12,13)

Kupong 1. 5x4x2x1x3x2= 240 rader X 5 system= 1200 kronor

Kupong 2. 1x4x2x1x10x2= 160 rader X 5 system= 800 kronor

Totalt: 2000 kronor.

 

Dagens Dubbel:

13,15– 9 x 300 kr

14– 9 x 400 kr

Totalt: 1000 kr.

 

Analys V64-1:

Ranking: A: 6. B: 1-12-7-3-4-10-9-2. C: 11-8-5.

Spetsanalysen: Svårbedömt då det inte är någon som visat någon direkt startsnabbhet. Isadora Broke öppnade skapligt senast och kanske tar spets initialt. Släpper till Shakira Degli Dei efter en bit?

Loppanalysen: Ett lågklassigt sprinterlopp inleder kvällen och favorit blir 6 Shakira Degli Dei. Hon har varit klart förbättrad vid två raka segrar efter vila och jag tror att chansen till att tredje raka kommer är god. Näst senast vann hon lätt från spets via ett avslutande 16-varv och senast avgjorde hon enkelt efter att ha gått med i tredjespår 750 kvar. Skulle Gunnel Fredriksson lyckas ta sig till täten borde loppet vara över men ekipaget ska räknas tidigt bara det klaffar någorlunda. Vettig utgångshäst och spik på en kupong.

Bakom plockar jag med fyra hästar och värst emot min tipsetta är 1 Mellby Caddy. Han har fått tre lopp i kroppen efter vila och vann direkt i comebacken. Sedan har det inte gått lika bra och senast galopperade han som slagen 250 kvar. Hästen är inte så tokig och från sitt innerspår är han garanterad en fin resa och med lucka till slut kan han vinna.

7 Fill At Home gjorde ett bra lopp efter galopp näst senast på Lycksele och senast vann han lätt från spets även om motståndet var dåligt. Hittar Norberg ner i en vettig position kan det räcka även den här gången.

12 B.W.T.Hellraiser gick godkänt som trea senast och skulle kunna skrälla trots det tråkiga utgångsläget.

Sista strecket till 3 Titan Arrow som galopperade bort sig senast i ett V75-lopp men som innan det gjort det fullt godkänt.

 

 

Analys V64-2:

Ranking: A: 3-10-8-12. B: 15-7-9-6-4-5. C: 2-14-11-1.

Spetsanalysen: Ulf Ohlsson är nog angelägen bakom favoriten Talls Odin och kör sig till tät i den första kurvan.

Loppanalysen: Ett ganska bra nordislopp där Ohlsson blir favorit med 3 Talls Odin. Senast såg han bra ut när han aldrig fick chansen och hästen har svarat för många bra lopp innan det också. Kliver han iväg från start och hittar till spets blir ekipaget mycket svåra att plocka ner. Given tipsetta men jag fyller på med tre hästar till.

10 Guli Storm är ingen lätt motståndare även om han står med 40 meters tillägg. Senast gjorde han det riktigt bra då han hängde i tredjespår större delen av loppet. Järvsöfaks-sonen har tyvärr lite för lätt för att galoppera men skulle han sköta sig kan det gå trots de dubbla tilläggen.

8 Forssaga måste jag också betala för då hon var riktigt positiv senast efter en offensiv styrning. Den här gången står hon dessutom 20 meter bättre till jämfört med Munter som vann det förra loppet. Hon verkar bli bortglömd men för mig är hon ett givet streck.

Sista strecket går till just nämnde 12 Munter. Det här är en häst med väldigt hög kapacitet men han springer inte alltid med högsta växeln i. Senast var han dock bra och är han lika fin igen finns chansen trots att han som sagt står lite sämre till den här gången.

 

 

Analys V64-3:

Ranking: A. 4-5. B: 7-6-10-12-8. C: 9-11-1-3-2.

Spetsanalysen: Nagini är normalt sett väldigt snabb ut och bör ta hand om ledningen ganska enkelt.

Loppanalysen: Ytterligare ett sprinterlopp men det här loppet håller lite högre klass än det första och jag låser loppet på de bägge favoriterna. 5 Nagini blir mest betrodd och skulle jag vara säker på att presterar på topp hade jag spikat utan att tveka. Dessvärre löper han sällan upp till hela sitt kunnande och han har hittills inte fått till det hos Svante Båth. Senast var han dock lite positiv då han hängde med bra på en för honom opassande lång distans.  Hästen är startsnabb och han kommer leda loppet länge men jag litar som sagt inte på honom utan jag väljer att dubbla med en häst som jag tror kan vara tuffare till slut.

Det är 4 Special Maestro som hängde med fullt godkänt i ett Bronsdivisions-lopp näst senast. Sist var han ute hemma i Finland och avslutade bra invändigt den sista biten i ett lopp som vanns av talangen Victory Bonsai. Hästen är inte så vass iväg men hittar körande John Östman den rätta vägen tror jag som sagt att hästen kan vara tuffast till slut.

Övriga känns klart sämre och borde inte räcka mot min duo.

 

Analys V64-4:

Ranking: A: 2. B: 14-9-1-6-13. C: 3-4-8-7-5-11-15-12-10.

Spetsanalysen: Går Lohman felfritt sitter han i spets i ett tidigt skede.

Loppanalysen: Ett ganska bra lopp där styrkefenomenet 14 Beau Mec gör årsdebut efter att ha tävlat under det franska vintermeetinget. Han blir hårt betrodd direkt men känns otroligt svårbedömd efter så lång frånvaro och medeldistans borde vara i det kortaste laget. Det är inget snack om att det här är bästa hästen men han borde vara lite seg efter vilan och jag tror att han får det mycket tufft att plocka in 20 meter på min vinnare i spets.

Jag går alltså emot och spikar stallkamraten 2 Lohman. Han plockade enkelt ner den färske V75-vinnaren Önas Jocke senast efter en resa i andrapar utvändigt och intrycket var bra. Näst senast gav han sig förvisso enkelt från tät men han var desto finare gången innan det från samma position. Trampar hästen iväg från andraspåret borde Janne Norberg kunna köra sig till spets i ett tidigt skede. Väl där blir han mycket svår att plocka ner för favoriten och spiken känns given.

 

 

Analys V64-5:

Ranking: A: 14-13-15. B: 12-5-1-2-8-9-7 C: 3-6-11-10.

Spetsanalysen: Bonnie Light och Beachrider är rätt raska iväg. Jaakko Alamäki är nog mest angelägen bakom Beachrider och kör till spets.

Loppanalysen: Spårtrappa och femton hästar bakom bilen. Favorit blir Svante Båths 14 Spiceman och han har en bra segerchans bara det löser sig under vägen. Hästen har gjort tre starter efter lite vila och har verkligen höjt sig med barfotabalans. Senast höll han starkt i V75 på Hagmyren efter att ha fått en tuff inledning och motståndet är enklare den här gången.

Jag fortsätter att tjata om 13 Hedwig som jag inte tycker är så tokig trots att hon inte vunnit på ett tag. Spår 13 tycker jag är ett rätt bra spår och skulle Andover Hall-dottern komma igenom från start tror jag att hon har vettig chans att plocka ner samtliga över upploppet.

15 Ängens Airman platsar också i A-gruppen. Han har visserligen varit struken inför den här starten vilket såklart är lite oroande men hästen är bra, riktigt bra till och med. Skulle Sören Östman hitta de rätta ryggarna på slutrundan blir hästen svår att stå emot om han är lika bra som vid sina senaste starter.

Jag gör en utgångsgrupp med dessa tre och på garderingslappen plockar jag med hela B-gruppen.

12 Special Firebird svek rejält senast men man borde ha hittat orsaken till den insatsen eftersom man startar så pass tätt. Hästen har annars gjort det bra och kan duga. 5 Beachrider har gett sig enkelt från ledningen i sina två senaste starter men är han lika bra som för tre starter sedan kan han bli tuff att plocka ner om han når spets. 1 Guvernör Sund har gjort två lopp i sin nya regi efter uppehåll. Söderholms springare är bra i grunden och från ett perfekt utgångsläge får han inte glömmas bort. 2 Bonnie Light avslutade positivt senast och var inte så långt borta från segern. Får hon spara sin speed lite längre den här gången kan det räcka. 8 Serious Try var bra vid segern senast men känns bortlottad och som hårt betrodd läggs han ner i ranken. Slutligen streck för 9 Vicken Swing som har ett fint smygläge samt 7 Missil Brodde som har fått ett lopp i kroppen.

 

 

Analys V64-6:

Ranking: A: 9-15. B: 12-13-5-4-11-14-7. C: 3-8-6-1-10.                    

Spetsanalysen: Går Vira Vircon W.F. felfritt från sitt snäva femtespår satsar nog offensive Ove A mot spetsen.

Loppanalysen: Ett fint stolopp avslutar och här blir 12 Oklahoma Broline tacksamt hårt betrodd. Hon såg visserligen bra ut som fastlåst senast och var dessutom rejäl vid andraplatsen i starten före. Just det här med att vara tvåa tror jag dock inte är någon tillfällighet utan jag är tveksam till hästens segervilja. Nu när hon dessutom möter två hästar som jag tror är bättre plus att hon har ett knepigt femtespår gör att jag inte darrar när jag plockar bort henne.

Jag låser istället loppet på 9 U.Bergs Oppzi och 15 How Amazing Tooma.

U.Bergs Oppzi har gjort två starter för Svante Båth och varit klart bra i båda. I debuten vann hästen överlägset på en kladdig bana och senast höll hon starkt ute i tredjespår sista varvet och jag hade drygt 13,5 sista rundan. Får Super Photo Kosmos-dottern ett lite snällare lopp den här gången tror jag att hon är starkast till slut och hon lämnas ensam på DD-förslaget.

Jag fegar lite och tar med 15 How Amazing Tooma på V64-förslaget trots att hon står med 40 meters tillägg. Det här är nog loppets bästa häst och jag tycker att hon såg stark ut vid galoppen senast på Axevalla där Evasion Boko vann. Hon är van att möta betydligt tuffare motstånd än det här och trots sina dryga tillägg tror jag att hon är med i striden.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla

Fredag: V65-tips till Solvalla

Omgången: Som vanligt lunchtrav på Solvalla och här kan man antingen få en bra start på helgen eller en horribel start. Jag tänker i alla fall positivt och tror på en lyckad start på helgen (kan låta annorlunda redan efter första loppet). Som jag ser det är det en mycket intressant omgång där jag har hittat en trolig och en rolig spik. Jag spelar flerkuponger och endast för sex rätt.

Troliga spiken: 9 Bison Spiro i V65-6 är ”hästen” i loppet och ska köras offensivt. Vinner om den blir släppt till tät men borde även vara huvudet högre än sina konkurrenter från dödens.

Roliga spiken: 7 Big Tuna i V65-2 känns som loppets bästa häst och är min spetsfavorit. Barfota runt om nu känns klart intressant och han borde ha bra chans.

Överstreckad 1: Marion Xante i V65-1 har vunnit två av sina tre senaste starter men det har varit i billigare gäng. Goop drar som vanligt mycket streck och hon känns överstreckad som favorit.

Överstreckad 2: 7 Pastor Dee i V65-6 tog sin första seger senast via en bra avslutning. Distansen känns inte som något plus nu och det är ingen riktigt vinnartyp. En iskall favorit.

V65-förslag – stora multi:
1,4,6,11 (res 7-8 )
7 Big Tuna (res 4-2)
1,5,8,9 (res 2-10)
3,4 (res 6-1)
1,3,4,7,12 (res 2-9)
9 Bison Spiro (res 10-1)
Endast för 6 rätt.
160 rader/kr x 10 system = 1600 rader/kr

V65-förslag – lilla multi:
Minst 2 A-hästar måste vinna.

A: 4 B: 1,6,11 (res 7-8 )
7 Big Tuna (res 4-2)
A: 5 B: 1,8,9 (res 2-10)
3,4 (res 6-1)
A: 4 B: 1,3,7,12 (res 2-9)
9 Bison Spiro (res 10-1)
Endast för 6 rätt.
22 rader/kr x 20 system = 440 rader/kr

Kupong 1: 1 x 1 x 1 x 2 x 5 x 1 = 10 rader/kr x 20 system = 200 rader/kr
Kupong 2: 1 x 1 x 3 x 2 x 1 x 1 = 6 rader/ kr x 20 system = 60 rader/kr
Kupong 3: 3 x 1 x 1 x 2 x 1 x 1 = 6 rader/ kr x 20 system = 60 rader/kr

V65-system totalt 2040 kr.

LD-förslag:
4 – 4 x 1000 kr
Totalt 1000 kr

V65-1
Ranking: A: 4 B: 6-1-11 C: 7-8-2-3-10-9-5

Spetsanalys: Marion Xante är ensam på volten och tar tät inledningsvis men har i tidigare starter välvilligt släppt ifrån sig tät. Aberfeldy borde testas framåt och får nog ändå gälla som spetsfavorit efter 500 körda.

Loppanalys: 4 Aberfeldy är loppets bästa häst och möter överkomligt motstånd. För tre starter sedan var hon ute mot tuffare hästar och avslutade klart bra. Näst senast var det liknande motstånd och då vann hon lekande enkelt efter att ÖK tidigt placerat henne i tät. Senast testade Reijo henne i stochampionatskval men då passade hon inte alls på banan. Allt låter bra inför den här starten och håller fyraåringen sig på benen är det bra chans att hon tidigt körs till tät. Väl där är loppet normalt sätt över men även från andra positioner måste hon räknas med ganska bra chans om hon presterar på topp. Gentle Star-dottern är ändå inte helt säker på benen och får hon svar om tät är hon sårbar. Det var också en månad sedan hon startade vilket gör att jag testar att fälla.

6 Moonshine All Over är en fin häst som har höjt sig ett snäpp på barfotabalans. För tre starter sedan avslutade hon bra och gick 13,8/2000 bakom min tipsetta även om hon aldrig var vinstfarlig. Näst senast flög fyraåringen verkligen fram över upploppet och hon gick 12/800 i tredjespår med fjärdespår sista 400 metrarna. Känslan var att barfota runt om, som hon gick då, var ett klart plus och det ska bli så även denna gång. Senast var hon bara dålig men Peter G tror att det berodde på att hon var brunstig. Hon tränar i alla fall bra inför det här och Peter väntar sig en liknande insats som på Eskilstuna. Spåret är inte optimalt då det föreligger lite galopprisk men Torbjörn Jansson upp idag känns intressant och jag hoppas att han löser det.

1 Marion Xante har segrat i två av de tre senaste starterna och avgjorde på ett steg för tre starter sedan. Näst senast tog hon sig förbi kort före mål och var fin även då. Båda segrarna togs från rygg på ledaren efter att ha släppt ifrån sig täten vilket får mig att tro att det troliga scenariot är att BG släpper tät med henne även denna gång. Hon ser dock konstigt nog ut att blir favorit och Björn Goop drar helt klart mer streck än jag hade räknat med på förhand.

11 Andra Journey är loppets roliga skrällbud. Hon har inte alls varit bra på slutet men kan betydligt bättre än så. Jorma upp nu känns som ett plus och jag hoppas att han får lite extra fart på henne. Tre lopp i kroppen nu och hon borde bli bättre hela tiden.

V65-2
Ranking: A: 7 B: 4-2-9 C: 10-3-11-5-1-6-8

Spetsanalys: Jeppas Nemi är snabb ut men borde vara nöjd med en rygg. Big Tuna gör debut bakom bilen men ser ut att vara en kvick häst och kusken ska ladda det som går. Jag håller Big Tuna som spetsfavorit om inte Goop får extra snurr på Al´s Barbarbar invändigt och lyckas svara.

Loppanalys: 7 Big Tuna är en riktigt fin häst och har segrat i två av karriärens tre starter. Det ser ut att vara en löphäst och det kan nog fälla avgörandet i det här loppet där 8 av 12 hästar aldrig har stuckit nosen först. Visst är det första gången på huvudbanan men loppet håller ingen vidare klass och jag tror att den här ”norrlandshästen” kommer att stå sig mycket bra då båda segrarna är tagna på rejält sätt utvändigt om ledaren. Senast blev det startgalopp och han visade 16,2/2000 efter det. Tränare/kusken säger att han inte alls tar i bakom hästar och kommer därför att ladda järnet nu då han vill vara med där framme direkt. Hästen är svårbedömt i bildebut men känslan är att han kommer att öppna fort och han är min spetsfavorit. Det blir även barfota runt om nu och slår det väl ut tror jag att Going Kronos-sonen kan visa sig överlägsen i detta lite billiga lopp. Jag spikar då han känns streckvärd till 14 % (i skrivande stund).

4 Viva Las Divas ser också ut att vara en fin häst som är under utveckling. Näst senast avslutade hon bra via 12,5/700. Senast blev det galopp under slutvaret men hon återkom bra. Kurvan pekar åt rätt håll och jag blir inte alls förvånad om hon får spräcka segernollan nu.

2 Al’s Barbarbar tycker jag har sett lite tråkig ut till slut och verkar inte vilja avgöra.  Fart och kapacitet finns definitivt för att segerstrida och Björn Goop kanske kan övertala honom till slut.

9 Mille d’Atout är lite av ett lyxstreck men jag känner att jag har råd med honom. Det är en bra häst som gjorde årsdebut senast. Den var inte alls övertygande men kuskplus nu men ett lopp i kroppen nu.

V65-3
Ranking: A: 5 B: 1-8-9-2-10-11 C: 6-7-4-3

Spetsanalys: Glamorous har bra chans att ta tät. Bakifrån försöker Cast Bolt i första hand men tar inte tät av egen kraft utan måste bli släppt.

Loppanalys: 5 Othello Face blir favorit och kapacitetsmässigt är han överlägsen. Näst senast var han inte särskilt bra men senast var det bättre tryck i honom och klockan visade 13,6/1900. Snabba tider efter galopp är lätta att överskatta men han har visat tidigare att han är så bra. Han vinner dock inte ihjäl sig samtidigt som han har lätt att galoppera.  Fungerar han fullt ut ska det vara spel mot ett mål men då polletten ännu inte trillat ner garderar jag.

1 Glamorous tänkte jag länge chansspika då jag trodde att hon skulle bli streckad under 10 %. Björn Goop upp verkar dock dra kusligt mycket streck och jag finner det mycket konstigt att hon blev favorit. Visst har hon dragit ett perfekt utgångsläge med endast två hästar på startvolten och hon blir som sagt rejält kuskförstärkt av Björn Goop. Resultatraden är dock inte vacker och hon är faktiskt sist på turordningen. Jag kan inte ens säga att hon har bättre form än raden då hon bara nöter på hyggligt utan att visa något extra. Det var också precis vad hon gjorde innan de ryckte skorna på Eskilstuna 13/4. Det blev mycket skrik på henne i Sverigedebuten men hon visade inget extra alls fören på Eskil. Då rycktes som sagt skorna runt om och det blev en ny häst. När kusken gav anfallsorder 800 meter från mål fick fyraåringen gå utan rygg och blev hängandes resterande delen av loppet. Hon fick gå en 10-speed mellan 800-300 kvar och blev förståeligt lite stum till slut men gick ändå 13/800 utan rygg i tredjespår. Gången efter på Linde stannade skorna av men det passade inte alls på banan och hon fick inget fäste. Sedan dess har skorna suttit på och det har varit samma tråkiga häst, precis som innan Eskilstuna-starten. Nu låter det bra från stallhåll och skorna åker av igen. Hon har dock trots allt sett riktigt tråkig ut enda sedan Eskilstuna starten och hade det inte varit för barfota-infon hade hon hamnat långt långt ner i ranken.

8 Cast Bolt och 9 Helios Du Gull är båda inte så tokiga och kan säkert hamna fint på det från sina springspår. Båda räknas tidigt om det löser sig och platsar på kupongen.

V65-4
Ranking: A: 3-4 B: 6-1-8-12-9-10-5 C: 7-2

Spetsanalys: Eldrick Boko gör debut med framspår bakom bilen och borde få svårt att svara King Sir Kir som få gälla som spetsfavorit inledningsvis. Utifrån försöker Santiago Bi men borde få problem att ta sig förbi. Classe har dock sagt att han gärna släpper och då borde Eldrick Boko vara först fram för att överta.

Loppanalys: Ett lopp där två hästar sticker ut vilket gör det enkelt för mig då de utgör ett mycket starkt lås.  Eldrick Boko blir efter snack med Claes Svensson klar första häst. Han återkommer nu efter två månaders frånvaro men det låter bra från stallet som förväntar sig en fin prestation. Det är debut med framspår bakom bilen och oavsett om han håller ut King Sir Kir eller inte borde han tidigt sitta i tät. Väl där blir han svårslagen och måste räknas med bra chans om han presterar på topp. Jag tycker dock att han blir lite väl stor favorit efter uppehåll och dubblar därför systemet.

 King Sir Kir är en häst som Claes Svensson håller väldigt högt och hästen svarar oftast för starka prestationer. Näst senast hoppade han i tät med segern till syntes klar och senast räckte 12,5/1200 endast till ett femtepris. Det negativa är att han är behandlad inför det här och Claes tänker ge honom ett snällt lopp.  Löser det sig tror jag dock inte att han är sämre än favoriten och det är inte ofta den här är streckad till 15 % vilket gör att jag måste betala för honom.

V65-5
Ranking: A: 4 B: 3-12-1-7 C: 2-9-8-5-11-10-6

Spetsanalys: Klöver All Over är riktigt kvick ut och borde inte ha några som helst problem att ta hand om tät särskilt som Erik Lindegren låter påställd.

Loppanalys: 4 Klöver All Over får tipset då han är en lördagshäst som gör debut för Erik Lindegren. Han låter riktigt nöjd inför den här starten och jag tror att hästen kommer svara för en bra prestation. Det ser upplagt ut för ledning och sedan måste ekipaget bli mycket svårslaget då han har vunnit 5 av 7 försök i den positionen. Jag spikar på LD men garderar på V65.

3 Leif är också en häst som duger på V75 och senast såg han fin ut som fastlåst även om det inte sa särskilt mycket. Innan det visade han fin form och kommer säkert att hamna bra till nu från ett perfekt utgångsläge.

12 King City spände man verkligen bågen med då man tog ut han i sprintermästaren där han faktiskt hävdade sig riktigt bra. Trea i försöket och fyra i finalen är starka papper och även om utgångsläget inte är något vidare nu måste han räknas tidigt.

1 Portovenere avslutade klart godkänt senast efter lite vila och ska gå framåt med loppet i kroppen. Han har ett perfekt smygläge och ska räknas om det löser sig.

7 Xanthis Cornelis var nära seger både för tre starter sedan och näst senast. Senast avslutade han bra och blir nu förstärkt i jollen av BG vilket känns mycket intressant.

V65-6
Ranking: A: 9 B: 10-1-4-5-7-15-13 C: 3-2-6-14-8-11

Spetsanalys: Cash Victory är klart snabbast ut och har också bästa spåret. Utifrån försöker Right Or Wrong men tar sig normalt sätt inte förbi.

Loppanalys:

9 Bison Spiro är en bra och rejäl häst som nu möter lite enklare motstånd än vanligt. För tre starter sedan gick han starkt på V75 i ett lopp som vanns av Tango Lavec före Bravo Navarone. Klockan visade 10,5/800 och det var i tredjespår utan rygg. Näst senast fick fyraåringen ett tufft lopp i dödens men höll starkt. Loppet vanns av Imperator vilket är en riktigt bra häst och i det loppet fanns många fina hästar. Inför senast hade han varit struken och tränare/kusken visste inte riktigt vart hon hade honom för dagen. Det blev därför ett lite passivare upplägg men hästen avslutade vasst hela vägen in och borde gå framåt med loppet i kroppen. Nu blir det barfota runt om igen vilket var ett stort plus senast. Anna-Karin tänker köra offensivt nu och ser gärna att hon kan trycka sin springare till ledning i ett tidigt skede och då borde loppet vara över. Jag ser det inte som någon omöjlighet att Hans-Owe släpper med 1 Cash Victory då den har vilat och nu handlar det ändå om lång distans. Skulle hon få svar om tät tror jag att han är bra nog att vinna från dödens då motståndet är betydligt enklare än han är van med. Jag avslutar alltså med, vad jag håller som, omgångens bästa spik.

10 Mr Southwind var bra för tre starter sedan och var inte långt ifrån segern då. Senast sladdade han stora delar av loppet men kom tillbaka starkt. Jag tror att min spik är huvudet högre men han är klart värst emot.

Tipsredaktör: Pontus Chorell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Nu är det bara att tuta och köra"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson