V64 Jägersro 4 augusti

Omgången: Bra klass på loppen på Jägersro och normalt höjer sig några i varje lopp, men jag chansar och garderar stora favoriterna och spikar en spetsvinnare som gynnas kraftigt av strykning invändigt! 

Spiken: 2 Radiation (V64-2) är en av tre lovande hästar i loppet, och då han gynnas kraftigt av strykning när han kommit ner på innerspår och ska hålla spets tar jag ställning och spikar.

Utgångshästarna:

3 Enrico di Quattro (V64-3) är överlägsen om han är som vid segern, men jag nöjer mig med utgång då han inte fungerade senast.

4 Fuxa Håleryd (V64-5) är mitt speldrag då hon kan köras till spets, får Ingves i vagnen och har visat full form.

V6-förslaget är på 2.040 kronor (enbart V6).

6-8-9 (2-1)

2 Radiation (10-3)

3/ 5-6-2-11-9-12-10 (7-1)

7-9-10-5 (2-6)

4/ 10-7-8-5-2-12-1-13 (11-14)

1-2-8-3-9-4-11-6-7-10 (5-12)

3x1x1x4x9x10 = 1080 kr

3x1x8x4x1x10 = 960 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

4-1 x 700

4-2 x 300

V64-1:

Ranking: A: 6-8-9 B: 2-1-10-5-4 C: 3-7

Spetsanalys: Bergshults Leffe borde hålla ut dessa mindre raska hästar, släpper till favoriten Takethem i nästa skede – om denne kan hålla ut Flex Lane vill säga annars den till spets.

Loppanalys:

Bra uppgift för 6 Takethem som jag tror kan forceras till ledningen och då måste han bli svårslagen. Han var mycket rejäl senast då han plockade ner Go Johnny Gogogo utvändigt och han svarade fränt på tussarna inne på upploppet. Jag hade 10,3 sista 500 metrarna, och det var inte helt botten heller. Före det orkade han inte utmana Ni Talar Bra Latin utvändigt, men sprang ändå 11,6/2140 och var stark tvåa. Han är lurig i svängarna där han tappar fart, och det borde vara klar fördel att gå på innerspår.

8 Flex Lane kommer med tre raka, men det hade varit strul efter V75-segern näst senast då han fick strykas till finalerna när han gjort sig illa. Han återkom alltså senast och var rejäl som vanligt och starkast i tät slutstrid med två konkurrenter. Han fick ett perfekt lopp i andra ytter, men visade bra inställning. Då var det dessutom skotvång, och nu barfota och han kommer göra ett fint lopp och kommer han före favoriten har han bäst segerchans.

9 Staro Fendi har hittat nya växlar hos Peter Untersteiner och var riktigt bra även som trea näst senast då han pressade på Jonathan Palema. Senast fick han max efter bra styrning av Johan som chansade att sitta kvar och tuppade loss på upploppet, och han gick faktiskt 10 sista 800 och det går inte att begära mer.

V64-2:

Ranking: A: 2 B: 10-3 C: 11-4-5-6-7-11-9

Spetsanalys: Voltstart gör det lite lurigt då flera har galopperat i just volt. Radiation har tagit ledningen två gånger från innerspår, och klev iväg så han fick dödens med spår 2. Galopperade senaste framspår kort efter start från springspår, men alla dessa var förra sommaren och nedstruken till innern är han spetsfavorit.

Loppanalys: Tre lovande hästar höjer sig massor. 2 Radiation blir favorit och efter för honom grym strykning tar jag ställning och spikar – det är svårt med spik då jag inte vill spika jättefavorit. Han gick starkt efter startgalopp näst senast med bra upplopp då han veks ut, och stegade undan enkelt från ledningen senast i 14-avslutning. Han ser inte så märkvärdig ut som typ men han har rätt inställning och har varit bra i volt tidigare och Uhrberg kan det där. Grym strykning är det för honom då han fått innerspår och det stor skillnad med jänkarvagnen. Nu lär den sitta på och han är klar spetsfavorit och då det blir spel på tre hästar tar jag ställning för spets! Uhrberg är mycket uppåt!

Nu möter han två riktigt lovande, men spets är spets.

10 Forni Boko gillar jag, det är en skön lufs som det ser ut att finnas mycket mer att ta av framöver. Han kördes till ledningen under Trippeltravet senast och drog musten ur samtliga utan att se det minsta plågad ut själv där framme då han sprang på. Det intrycket gillades, och trots bakspår med sämre kusk kan han vara tuffast då 2640 måste vara helt rätt.

Ludde kommer sätta färg på loppet med kapable men ack så knepige 3 Polycrates Face. Denne gick grymt lopp i E3-kvalet då han galopperade, kom tillbaka i spåren för att bli generad då Örjan svarade sent och ny galopp. Sedan kom han tillbaka längst ut i banan och gick mycket starkt upploppet ner. Senast tog Ludde dödens, och det gick inte att ta miste på hur arg/besviken han blev på hästen då han galopperade 750 kvar. Ny galopp under forcering in mot upploppet och ridå! Distansen måste vara perfekt för nu krävs mindre speedkörning och det är ändå sjukt att hästen aldrig vunnit lopp då han gått 14,6 över 2140 volt! Då mötte han Flemmings kanon Nancy America som sprang 13,6 i denna låga klass! Chans men jag hoppas han straffar ut sig själv igen.

V64-3:

Ranking: A: 3 B: 5-6-2-11-9-12-10 C: 7-1-4

Spetsanalys: Chipperoo var rask senast vid segern då Takter körde, men mindre rutinerad kusk nu gör det mer ovisst. Normalt bra spetschans. Panic Launcher kommer öppna bra, han har körts till spets 4/6 senaste med bil och Elin kastade iväg rejält vid loppet hon vann i vintras. Testas i spets sedan eller kan kanske Neptunus Face forcera förbi?

Loppanalys: 3 Enrico di Quattro är en flygmaskin som det var superhets på senast på V75 efter hans uppvisning starten före. Då var det debut för Puro och trots att han satt långt ner och såsade i kön ännu 400 kvar så flög han förbi alla över upploppet och visade fart utöver det vanliga för denna låga klass. Det var spår 12 senast, och då kusken inte agerade samtidigt som hästen inte travade bra så kom han aldrig in i loppet. Han tappade travet även sista biten in mot mål vid segerloppet ska sägas. Nu har man fixat till ryggen och han har fått massage och sköter han sig så är han överlägsen. Han visade härlig speed även i Berlin i våras och har på tok för lite pengar på sig.

Han är dock storfavorit och travade illa så jag nöjer mig med att spika på en kupong för det rensar skönt om han kommer bort igen. 5 Panic Launcher får spets eller ledarryggen och är tidig på det. 6 Neptunus Face har chans att överta och det vore spännande för han har vunnit de tre gånger han gått i ledningen.

2 Chipperoo var positiv barfota och med bike senast och vann hur enkelt som helst, dock sämre kusk nu och ska inte vara klar andrahandare.

V64-4:

Ranking: A: 7-9-10-5 B: 2-6-4-8 C: 3-1-12-11

Spetsanalys: Squid har tagit spets från spår 1 och 2, men är bäst på sprinterdistans och jag tror att Si See Sea kan överta då hon varit rask från spår 6 och 7 tidigare och kört till spets. I tät har hon varit 2-1-2 och knappt slagen vid förlusterna.

Loppanalys: 9 Empress Brodda är favorit och fart finns det i massor, men hon är ändå svårbedömd fräschörmässigt för även om hon sprang fort efter galoppen senast så var hon inte som bäst. I finalen av Stosprintern galopperade hon i ledningen i slutkurvan och där rök stora pengar då hon är bland de tre annars. Bakspår nu och jag vill se henne fungera innan jag går på henne som favorit.

10 Daisy Boko har blivit klasser bättre barfota och med bike och var grym vid segern då hon bara dundrade på trots svar och tredjespår sista varvet. Nu bakspår och även om hon gick bra för Jonna tidigare så är det inget kuskplus.

Lite skrällfeeling här och jag drar upp 7 Si See Sea som kan öppna så snabbt att hon får överta ledningen och då blir det kul för där strider hon bra. Hon åkte dit på linjen mot Faith Hill på Solvalla och spurtade helt okej bakom Daisy Boko senast – och nu fördel av läge.

5 Wannabe är fartfylld och felfri har hon segerchans. Hon galopperade med sparat i ryggar senast och har fått pusta lite nu.

2 Squid är en sprinter som spetsvann via 12-repa senast, men hon har vikit sig de två gånger man testat i spets på full väg och borde släppa.

V64-5:

Ranking: A: 4 B: 10-7-8-5-2-12-1-13 C: 11-14-6-15-3 

Spetsanalys: Fuxa Håleryd öppnade bra 2/6 då hon visserligen släpptes till ledningen men var ändå med snabbt. Jag tror Ingves kan hålla ut dem, men Breezy Artist var bra ut för ”Sibbe” i våras och Summer Day långt ut i banan senast i Danmark.

Loppanalys: Jag tar ställning för 4 Fuxa Håleryd på DD och spelar även utgång på V6 då jag tror hon kan köras till ledningen. Näst senast gick hon bra i vida spår och senast hamnade hon på mellanhand då bra hästar ökade farten i täten, men spurten var riktigt fin via 09 sista halvvarvet. Ingves upp på en märr är intressant då det är första gången han kör henne och med dåliga spår på de bästa hästarna borde segerchansen vara god. Även med rygglopp där framme är hon aktuell om kusken inte vill offra allt över 2140 meter.

7 Da Vinci Boko är favorit men det är strulläge för honom då han inte är snabb ut och riskerar bli över ute i spåren. Han var rejäl senast då han stångade sig till seger via spåren och duger bra som häst bland dessa.

10 New Moon Face är en besvikelse efter att ha lovat massor som unghäst. Han har i alla fall skött sig och gått bra två senaste loppen, senast körde Dante som inte får samma snurr på hästen som är lite egen av sig och han kan vinna detta.

8 Vinnalt Saga är grymt snabb i benen och hon galopperade bort två segrar, och senast kan vi glömma då det var kallt med barfotaförbud för henne. Hon är inte lika bra som förr då hon är gammal, men får hon ligga still och spara speeden kan hon blåsa förbi alla och hon är för lite spelad. Dock svårt komma till där ute…

V64-6:

Ranking: A: 1-2 B: 8-3-9-4-11-6-7-10 C: 5-12

Spetsanalys: Blue Tee var snabb efter några steg senast och nära att köras till ledningen. Borde ha bra spetschans nu barfota och troligen bike dessutom. Olivia Trot utmanar, höll spets från innern senaste framspåret i 12-öppning. Smashing Beauty kan också öppna snabbt och har spetsat två senaste med bil.

Loppanalys: Bra favoritchans är det då 1 Blue Tee fått perfekt läge, mot rätt passande hästar. Hon har ännu inte vunnit lopp, men står verkligen på högtur – något som ”alla” verkar insett för det är jäkla drag på henne på liret. Det blir första barfota runt om och hon kommer värmas i jänkarvagn för första gången och då troligen gå i den i loppet. Hon har gått bra varje gång på sistone, och borde ta ledningen. Mattevinnare med andra ord och Uhrberg går på moln efter lördagens seger på V75 med Staro Italy. Dock väl mycket stim och jag garderar.

2 Olivia Trot har bra chans att slå de andra om favoriten kommer bort. Hon satt fast i kvalet till StoChampionatet och var inte frisk senast. Stefan Persson låter uppåt nu och det är onekligen enklare hästar hon möter här. Skulle favoriten konstra från start borde Olivia köras till spets.

Testar att gardera brett här då spelvärdet på favoriten på V6 kommer vara uselt och det är jämna hästar bakom A-duon som alla rensar rejält!

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Nu börjar USA-äventyret för Magic Tonight

Nu börjar USA-äventyret för Magic Tonight

På lördag blir det dags för Magic Tonight att göra comeback i USA. Elitloppsvinnaren går ut i hetluften i John Cashman Jr Memorial.

Magic Tonight har inte startat sedan den stora triumfen i Elitloppet. I stället har sexåringen vistats i sitt forna hemland för att förberedas för de stora nordamerikanska loppen.

Örjan styr både Magic Tonight och D'One. Foto: ALN

På lördag är tiden mogen för comeback. Med Örjan Kihlström i sulkyn går Magic Tonight ut i topploppet John Cashman Jr Memorial (tidigare känt som Nat Ray Trot). Loppet har en samlad prissumma på 301 500 dollar och avgörs numera över en och en åttondels mile, det vill säga 1810 meter.

Magic Tonight ställs såklart inför tufft motstånd från det fina fjärdespår som han ska inleda. Här finns hästar som Market Share, segervane Melady’s Monet och Elitloppshästen Wind Of The North.

Strax senare körs även Fresh Yankee (181 450 $) för de äldre stona. Här är det D’One som ska göra USA-debut med Örjan i vagnen. Förutom jättestjärnorna Bee A Magician och Shake It Cerry tvingas hon brottas med ett tråkigt tiondespår bakom bilen.

Här är startlistorna:

John Cashman Jr Memorial, 1810 auto

1 Intimidate – Scott Zeron
2 Flanagan Memory – Brian Sears
3 Gural Hanover – Matt Kakaley
4 Magic Tonight – Örjan Kihlström (R.Walmann)
5 Obrigado – Mark Macdonald
6 Market Share – Tim Tetrick
7 Dw’s Ny Yank – Yannick Gingras
8 Melady’s Monet – Jason Bartlett
9 Natural Herbie – Vernin Yoder
10 Wind Of The North – David Miller
11 Lindy’s Tru Grit – Andy Miller
12 Master of Law – Brett Miller (J.Takter)

Fresh Yankee, 1810 auto

1 Allie Labrook – Andy Miller
2 White Becomes Her – kusk ej klar
3 Charmed Life – kusk ej klar
4 Classic Martine – Tim Tetrick
5 Rockin With Dewey – Scott Zeron
6 Bee A Magician – Brian Sears
7 Lady Blitz – Vernin Yoder
8 Handover Belle – Yannick Gingras
9 Nf Happenstance – Jeff Gregory
10 D’One – Örjan Kihlström (R.Walmann)
11 Shake It Cerry – Johnny Takter (J.Takter)

Läs även: Här är hästarna som ska fajtas i Hambletonian

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Här är hästarna som ska fajtas i Hambletonian
Nästa nyhet
Här är hästarna som ska fajtas i Hambletonian

Här är hästarna som ska fajtas i Hambletonian

Nu är det klart för årets Hambletonian Stakes. 19 hästar är anmälda, vilket resulterar i försök och final samma dag. Både Jimmy Takter och Åke Svanstedt finns bland favoriterna.

Det är klappat och klart för högklassig travfest på Meadowlands på lördag. Hambletonian Stakes ska avgöras för treåringarna och i finalen väntar ett förstapris på en halv miljon dollar samt den eviga berömmelsen.

När lottningen skedde under måndagen var det 19 hästar som anmälts till det stora slaget. Det innebär att två försöksheat kommer föregå finalen senare under kvällen (första försöket körs cirka 21.10 svensk tid). De fem främsta från respektive försök avancerar till finalen.

Åke Svanstedt har en av favoriterna i Centurion Atm. Foto: ALN

Flera svensktränade hästar ryms bland årets Hambo-hästar. Jimmy Takter har hela fem stycken, varav Pinkman är den som räknas med störst chans på förhand. Åke Svanstedt har tre och hans Centurion Atm, som i fjol vann Peter Haughton Memorial, räknas även han som en stark utmanare.

Kulldrottningen Mission Brief har valt att avstå Hambletonian Oaks för att ge sig i kast med killarna i ”stora” Hambot. Hon kan därmed bli det första stoet att segrar i Hambletonian sedan 1996 då Continentalvictory stod för bedriften.

Under Hambo-dagen den 8 augusti, avgörs även de övriga stora årgångsfinalerna: Hambletonian Oaks för de treåriga stona, Peter Haughton Memorial för de tvååriga hingstarna och valackerna samt Jim Doherty Memorial för de tvååriga stona.

(uppdaterad 11.00)

Här är startlistorna:

Hambletonian, försök 1, 1609 auto

1 Donatomite – Trond Smedshammer
2 The Bank – kusk ej klar (J.Takter)
3 Workout Wonder – Daniel Dube (Å.Svanstedt)
4 Habitat – Brian Sears
5 Total Darkness – Tim Tetrick (J.Czernyson)
6 Fashion Creditor – David Miller
7 Jacksons Minion – Tom Jackson
8 Centurion Atm – Åke Svanstedt
9 Canepa Hanover – kusk ej klar (J.Takter)
10 Pinkman – Yannick Gingras (J.Takter)

Hambletonian, försök 2, 1609 auto

1 Billy Flynn – kusk ej klar (S.Lind)
2 Mission Brief – Yannick Gingras
3 Cruzado dela Noche – Örjan Kihlström (N.Johansson)
4 Aldebaran Eagle – Corey Callahan (J.Czernyson)
5 Wings Of Royalty – kusk ej klar
6 French Laundry – Brett Miller (J.Takter)
7 Uncle Lasse – Johnny Takter (J.Takter)
8 Southwind Mozart – Åke Svanstedt
9 Muscle Diamond – kusk ej klar

Hambletonian Oaks, 1609 auto

1 Lock Down Lindy – Tim Tetrick
2 Wild Honey – Yannick Gingras (J.Takter)
3 Bright Baby Blues – David Miller
4 Lady Winona – Brian Sears
5 Rules Of The Road – Corey Callahan
6 Classical Annie – kusk ej klar
7 Livininthefastlane – Andy Miller
8 Sarcy – Johnny Takter (J.Takter)
9 Somkinmombo – kusk ej klar
10 Speak To Me – Scott Zeron (J.Takter)

Peter Haughton, 1609 auto

1 Brooklyn Hill – David Miller (J.Czernyson)
2 Southwind Franck – Yannick Gingras
3 Alexander Hanover – kusk ej klar
4 Milligan’s School – Andy Miller
5 Winter Harbor – Scott Zeron
6 Sliding Home – Corey Callahan (J.Czernyson)
7 Dominion Beach – kusk ej klar (N.Johansson)
8 Southwind Flash – kusk ej klar
9 Bar Hopping – Jimmy Takter
10 Earn And Burn – Johnny Takter (J.Takter)

Jim Doherty, 1609 auto

1 Celebrity Evensy – Brett Miller (S.Lind)
2 Womans Will – Andy Miller
3 Broadway Donna – David Miller
4 Kathy Parker – Johnny Takter (J.Takter)
5 Miss Tezsla  – Corey Callahan (J.Takter)
6 Sunset Glider – Yannick Gingras (J.Takter)
7 Southwind Adele – Åke Svanstedt
8 I’m Outstanding – Jimmy Takter
9 Silent Blessings – Tim Tetrick (N.Johansson)
10 Lindy’s On Fire – Marcus Melander

Läs även: Nu börjar USA-äventyret för Magic Tonight

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
"Skräcken" gör comeback - i Ahlsell Legends
Nästa nyhet
”Skräcken” gör comeback – i Ahlsell Legends

”Skräcken” gör comeback – i Ahlsell Legends

Solvallapubliken kommer få ett riktigt kärt återbesök under Jubileumspokalen. Björn ”Skräcken” Linder är nämligen klar för Ahlsell Legends.

För tredje året i följd kommer den populära kuskmatchen Ahlsell Legends att avgöras under samma tävlingskväll som Jubileumspokalen, det vill säga den 19 augusti.

Björn "Skräcken" Linder. Foto: ALN

Sju namn är nu klara för att köra i legendar-loppet och det senaste tillskottet är Björn Linder, med smeknamnet ”Skräcken”.

Linder, som tränat fram stjärnor som Demon Sid och Personia, är också känd som ”publikuppvärmare” under många upplagor av Elitloppet. När den i dag 72-årige tränaren ska köra i Legends blir det hans första lopp sedan 2006.

Bland andra klara namn finns såklart Stig H Johansson som är titelförsvare, Helen A Johansson som varit tvåa båda åren och Ideal du Gazeau-kusken Eugene Lefèvre. Första årets vinnare Jean Pierre Dubois är också inbjuden men har ännu inte lämnat säkert besked.

Klara för Legends är:

Giancarlo Baldi
Rita Drees
Helen A Johansson
Stig H Johansson
Jörn Laursen
Eugene Lefèvre
Björn Linder

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Lindesberg
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Lindesberg

Tisdag: V4-tips till Lindesberg

Omgången
Ingen större lycka med mina tips igår när Aalto inte kunde rå på Maidonna och frågan är om han gjort den ändå utan den extrarepa han fick i spåren. Nya tag idag när Fornaboda kör säsongens nästa sista tävlingsdag och klassen idag får också betecknas som normal. Spelar med en chansspik i omgången och sitter den kan det bli fina pengar denna lunch!

Spiken
8 A Beautiful Cut (V4-3)

Dragen
9 Hoover (V4-1)
7 Nightingale Face (V4-2)
5 Mad Neo (V4-4)

V4-systemet
V4-1: 4,6,8,9,10 (res 1-11)
V4-2: 1,3,4,5,6,7,9 (res 11-10)
V4-3: 8 A Beautiful Cut (res 6-1)
V4-4: 3,4,5,8,10,12,14,15 (res 7-9)

5x7x1x8 = 280 rader

560 kronor

Chanssystemet (x8)
V4-1: 9 Hoover (res 8-6)
V4-2: 1,5,7 (res 6-3)
V4-3: 8 A Beautiful Cut (res 6-1)
V4-4: 3,4,5,8,10,12,14,15 (res 7-9)

1x3x1x8 = 24 rader

384 kronor

Totalt: 944 kronor

Dubbelförslaget
1,5,7 – 8 x 300

900 kronor

 

V4-1

RANKING A: 9-8-6. B: 10-4-11-1. C: 7-3-2.

Spetsanalys:
En felfri 4 Joycelyn till en början men 8 Sheriff Bi vill säkerligen överta och kommer ställa frågan in i första kurvan.

Loppanalys:
2140 meter med bilstart och loppet stängt vid 50 000 kr. Favoriten 6 Best Beji jagar alltjämt karriären första seger och återkommer nu efter tävlingsuppehåll. Denne starke herre brukar dock hålla farten hela vägen om han står på alla fyra och han ska inte räknas bort. Dock inte alls het som hårdast betrodd och det finns roligare bud.

9 Hoover fick ett halvvarv i dödens senast och när Claes Sjöström sedan blev kvar i tredjespår efter att han attackerat varvet kvar blev det helt enkelt för tufft. Hästen hade heller inte startat på en månad innan det och borde vara förbättrad med det loppet i kroppen. Tippas och chanspikas på en fleris!

8 Sheriff Bi kunde inte hålla emot hela vägen från ledningen på Visby senast men dansade undan enkelt vid spetsviktorian på Örebro. Valacken vann då utan att se särskilt plågad ut och kommer man till täten från bricka åtta är mycket vunnet.

10 Importedfrmdetroit tog en något turlig seger på Lindesberg 20/6 och är nu tillbaka på brottsplatsen. Smyger med från bakspår och med klaff kan han överraska.

4 Joycelyn kan vara krånglig bakom bilen kommer få ett bra lopp i den främre träffen om hon håller sig till rätt gångart. Inte borta.

V4-2

RANKING A: 7-1-5. B: 6-3-9-4-8-11-10. C: 2-12.

Spetsanalys:
Häftig spetsrusning att vänta vilket brukar vara scenariot när Klaus Kern har en spetskandidat från vettigt utgångsläge. Denna gång är det hans 6 Lucky Larry men invändigt står både en, två och tre hästar som kan ta emot eller göra vägen till täten tuffare. 2 East Minotaurus är snabb, och likaså 3 Fast Friend men 1 Kid Käbb har bästa läget och ingen av de två första tar en längd på stoet av egen kraft. Får vi se en 09-öppning? – inte omöjligt! Står mellan 1 eller 6.

Loppanalys:
Sprinterlopp med en handfull startsnabb ekipage bakom bilen och tufft tempo att vänta. 1 Kid Käbb fick bestämma framme i ledningen senast och Tony Wallin satt sedan mest och finåkte upploppet ner. Stoet har visat fin form hela juli månad, och har fina förutsättningar även nu, men jag tror hon får svårt att hålla ledningen och lyckas hon ändå med det kan det kosta. Nja.

Tipset istället till 7 Nightingale Face som nu blivit varm i kläderna efter uppehåll jag tror hon är mogen att segerstrida. Stoet avslutade vasst på Örebro 22/6 och hamnar hon bara inte på vingel från bricka sju kan hon knäppa grabbarna på näsan.

6 Lucky Larry var grym vid triumfen på Gävle och bombade runt ovalen i högt tempo. Sen blev det galopp på Örebro i den efterföljande starten och hästen har nu fått en paus från tävlandet. Femåringen lär laddas rejält för att greppa taktpinnen men kommer troligen få lägga en del krafter för att ta sig dit. Ska dessutom gå med skor och rankas ned en aning.

Även 5 Sungift Z.A. känns småintressant då hon visat sig vara en skaplig avslutare. Härdades dessutom mot ganska tuffa hästar i fjol och hon kan överraska trots tävlingsuppehåll.

3 Fast Friend vann efter en snygg styrning senast hingsten besökte Lindesberg. Har lottats till ett bra utgångsläge och är dessutom kuskförstärkt.

9 Noel Face, 4 Ready Set Go och 8 April Sisu behöver heller vara avsågade med tanke på att risken för överpace är överhängande.

V4-3

RANKING A: 8. B: 6-1-13-14-11-15-10-3-4-2. C: 5-7-9-12.

Spetsanalys:
6 Star M.L. kan öppna bra och Magnus S Karlsson brukar ladda på rejält med de hästar han tror på. Är kusken bara med på ”kör” kan det mycket väl bli ledningen.

Loppanalys:
Svensk Travsports Grundserie med 30 000 kr i förstapris och jag tycker mig ha hittat en rolig spikidé i loppets tredje-fjärdehandare. 8 A Beautiful Cut stod för en mersmakande debut på Årjäng i mitten av juni. Valacken tog ledningen, och fick sedan bestämma en bit, men fick uppvaktning sista halvvarvet. Pine Chip-sonen kunde inte stå emot in på upploppet men revanschen kom några veckor senare när Tom Horpestad kunde spåra runt om efter att ha övertagit ledningen efter 500 meter. Ekipaget blev ansatt till slut även den gången men fyraåringen svarade fint hela vägen till linjen. På det han visat i dessa två starter tycker jag han känns intressant och med minsta klaff på vägen kan det bli andra raka! Spelvärd spik!

6 Star M.L. vann lätt trots halva loppet utvändigt om ledaren senast och Magnus S Karlsson har gjort sin vana trogen att vinna lopp på Lindesberg på sistone. Tror dock att ekipaget får tuffare nu men förutsättningarna ser i fall skapliga ut på förhand.

1 Idoitwell fick bara stryk av en bättre häst i tävlingsdebuten och kommer sluta långt framme även denna gång men jag tror inte han rår på mitt singelstreck.

V4-4

RANKING A: 3-12-4. B: 5-15-10-8-14-7-9-13. C: 11-1-2.

Spetsanalys:
1 Peo Palema är snabb första biten men körs knappast i täten om man skulle ta sig dit. Det mest pekar istället på att 3 Smirre Creek lotsas till front av Magnus Jakobsson.

Loppanalys:
Öppet voltstartslopp med ett par ärrade kämpar som ska jaga ikapp tillägg. Bland annat hedershästen 14 Trixarn som vann försök och final senast på Mantorp och ännu verkar det finnas geist i tolvåringen. Det är vid det här laget ingen hemlighet att gamlingen är klart bäst i spets och det skulle förvåna att han tar första segern, från någon annan position än ledningen, sedan 2009. Men streckar man redan sju hästar kan man betala för den åttonde och både hästen och kusk är i ständig tokform dessa dagar.

Intressantare där bak är 12 Gimeheaven Sisu som måste med på lappen. Hingsten har visat fina takter nästan hela våren och kan mycket väl runda samtliga. Också van vid hårdare hästar än detta och intar andraplatsen på rankingen. 15 Broslätts Rapide gör första starten för Rauno Pöllänen och valacken har inte startat på ett tag. Kan en hel del i grunden och är van vid Jägersro- och Åbymotstånd. Tidig.

Tipsettan ändå till 3 Smirre Creek som gjorde det bra på V75 senast och som nu har läge att ta sig till front. Love You-sonen har finfin statstik i den positionen och får nu dessutom Magnus Jakobsson i sulkyn. Leder länge!

4 Dreams Burn Down har inte haft något flyt på slutet och är bättre än raden. Har blivit störd och hindrad om vart annat och vann däremellan ett enklare lopp på Mariehamn. Ska inte underskattas.

5 Mad Neo är ingen tokig häst i grunden och gör nu första starten för Åke Lindblom. Den nya tränaren aviserar barfota runt om och helstängt huvudlag och på min kupong är ekipaget givet. Pass upp!

10 Cut Him Some Slack och 8 Angelina Vacation återkommer båda efter tävlingsuppehåll men är tillräckligt fartfyllda för att duga om det klaffar.

 Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Lindesberg: "Måste tro på henne igen"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson