Support Justice var tillbaka i vinnarcirkeln under lördagen. För andra året i rad korades han till norsk mästare.

Norske stjärnan Support Justice var senast på Axevalla och provade lyckan och slutade då trea efter en olycklig galopp. Men vid lördagens tävlingar på Biri var sexåringen tillbaka som vinnare.

Support Justice visade sin styrka. Foto: ALN

Norskt Mästerskap med en kvarts miljon norska kronor stod på matsedeln och det var pengar som Support Justice fixade säkert.

Loppet gick i bra tempo varför Geir Vegard Gundersen kunde avvakta i fjärde par utvändigt till man gick ut på slutrundan. Då styrdes storfavoriten på i tredjespår och Support Justice närmade sig bit för bit över sista bortre långsidan.

Ur sista sväng hade stjärnan jobbat sig fram till täten och kopplade segergreppet med ens. Support Justice stegade ifrån till mycket enkel seger på 1.12,8a över 2600 meter.

– Han har en enorm fysik och avgjorde lätt, det var väldigt roligt att vinna här på ägarens hemmabana, sa Gundersen efteråt enligt tgn.no.

Silvret gick till Caprino B.R. medan ledande Aqua Challenger fixade tredjeplatsen.

Du kan se loppet här (klicka på Lopp 6).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Takter med tre till final i Hambo Oaks

Takter med tre till final i Hambo Oaks

Jimmy Takter kvalade in tre ston till final när uttagningarna till Hambletonian Oaks avgjordes på Meadowlands under lördagen.

Nästa lördag, den 8 augusti körs finalen av Hambletonian Oaks, de treåriga stonas största uppgift för året i Nordamerika. Två elimineringslopp för att utse de tio finalisterna avgjordes natten till söndag, svensk tid.

Tim Tetrick körde fina Lock Down Lindy till seger. Foto: ALN

Jimmy Takter, som vann Hambo Oaks i fjol med Lifetime Pursuit, fick med sig tre hästar till finalen. Ingen av dem dock som försökssegrare.

Det första gick nämligen till Lock Down Lindy (e. Lucky Chucky) som vann för Tim Tetrick. Hästen tränas av Tony Alagna. Hon vann väldigt enkelt efter att ha svept fram mot täten genom sista sväng. Segertiden blev till 1.09,5a. Jimmy Takter körde själv favoriten Wild Honey som avslutade bra till andraplatsen.

Det andra försöket tillföll Spirit to Win (e. Cantab Hall), körd av Brett Miller, tränad av Dustin Jones. Hon stod för en imponerande seger när hon över upploppet jobbade ned ledande favoriten Livinthefastlane till säker seger på 1.09,9a.

Johnny Takter körde brorsans Sarcy som avslutade fint till tredjeplatsen. Vidare från Takters stall även Speak To Me som tog sista finalbiljetten. Åke Svanstedt hade sin Katniss med i racet men lyckades inte avancera.

Du kan se Lock Downs Lindys seger här.

Du kan se Spirit to Wins seger här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Åmål
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Åmål

Söndag: V64-tips till Åmål

Omgången: Åmålstravet kör söndagens V64-tävlingar och det är en annorlunda omgång eftersom samtliga lopp körs i högervarv, en unik företeelse i svensk travsport. Som vanligt väcks frågan hur det påverkar hästarna att springa åt ”fel” håll och svaret är nog som vanligt: inget särskilt. Förvisso är det säkert så att enskilda individer gynnas (och andra missgynnas) men på det stora hela taget är det nog liten skillnad. För publiken lär nog upplevelsen var något mer ovan dock…

Omgången håller klart bra klass ska sägas, och singelstrecket finner vi i form av norske Afrodisiac som gått fram som en ångvält i hemlandet och måste ha en jättechans till en ny pinne i V64-2. I DD-1 går jag emot favoriten då jag tror mycket på Final Jam och lirar honom som DD-spik. V64-4 är dagens mest svårlösta avdelning och kräver att man penslar på ordentligt för att känna sig trygg.

V64-Spiken:

Afrodisiac (V64-2)

DD-Draget:

Final Jam (V64-5, DD-1)

V64 – Systemförslag:

V64-1: 1,3,5,10,11 (2-4)
V64-2: 3 Afrodisiac (4-5)
V64-3: 1,2,3 (6-8 )
V64-4: 1,2,3,4,5,6,7,11 (9-8 )
V64-5: 4,5,9 (3-8 )
V64-6: 3,4,8 (5-1)

5x1x3x8x3x3 = 1080 rader

DD – Spelförslag 1:

DD-1: 4 Final Jam
DD-2: 3 Art on Line

1 komb x 600 kr

DD – Spelförslag 2:

DD-1: 4 Final Jam
DD-2: 4,8

2 komb x 200 kr = 400 kr

Totalt = 1000 kr

V64-1

Rank: A: 3-1-10-5-11. B: 2-4. C: 9-6-8-7.

Spetsanalys: Dreaming Princess är spetsfavorit från innerspåret men lär utmanas av Seronera och möjligen även Monte Major.

Loppanalys: Ett riktigt fint lopp inleder där fem hästar står ut mot övriga. Jag väljer till slut att ge tipset till 3 Quantanamera som är en riktigt rejäl dam. Hon gick en god avslutning i tuff omgivning på V75 näst senast och gången efter tappade hon mycket mark i en tidig galopp. Stoet reparerade dock snyggt och avslutade bra i skymundan som femma och antydde att toppformen består. Det är fråga om en tuffing som sagt och från det här läget över den här distansen tror jag hon är starkast till slut.

1 Dreaming Princess får vi förmoda blir favorit och det är inget att säga om. Det här bör vara hästen att slå om vi utgår från att hon håller upp ledningen. Senast gick hon i rygg på ledaren som felade med 400 meter kvar vilket lämnade vägen vidöppen. Det tackade hon för genom att gå ifrån till överlägsen seger i riktigt läcker stil. Jag är dock lite tveksam till hur hon fungerar över den långa distansen men såklart är det bra chans att leda runt om.

10 Angelo Am jagar första segern för året och den kan komma nu. Valacken har varit ute på V75 flera gånger och jobbat på bra, näst senast hade han allt kvar som fastlåst. Vid sin senaste start gav han sig motvilligt på målfoto från ledningen. Lång distans borde gynna och Björn Goop upp är ett plus, särskilt på Åmål. Med minst lilla klaff är han med.

5 Monte Major hade en strålande säsong i fjol och har gjort två starter i sommar. I comebacken avslutade han lovande men senast föll han ur aktionen och felade. Hästen är åtgärdad efter det och återkommer nu igen efter några veckors uppehåll. Svårbedömd därmed men kapacitetsmässigt lika bra som övriga.

11 Jonathan Palema streckas också. Han håller toppform och vann ett rikstoto-lopp i Lindesberg näst senast och spurtade okej som trea i samma lopp som Dreaming Princess senast. Det är många hästar att runda nu, men man har å andra sidan fyra varv runt Åmåls oval att hitta position på.

V64-2

Rank: A: 3. B: 4-5-6-7-1-10-11. C: 9-12.

Spetsanalys: Jag tycker det ska mycket till att inte Afrodisiac ska ta hand om täten.

Loppanalys: 3 Afrodisiac är en högst lovande norska som ser ut att ha fått en väldigt bra uppgift här. Hon kommer med fyra raka segrar på hemmaplan, alla tagna från tidig ledning. Senast på Bjerke länsade hon undan och vann i utklassningsstil efter att ha övertagit in i första kurvan. Gången innan, i Jarlsberg, gick hon en låg 13-tid vilket får sägas vara väldigt starkt för klassen. Afrodisiac har visat bra startsnabbhet och jag har svårt se vem som skulle vilja försöka snuva henne på ledningen. Därmed bör vägen mot femte raka ligga öppen och vi spikar.

Motståndet är långt ifrån oävet och för den som vill fälla ligger kanske 4 Diktator närmast till hands. Det är en grundkapabel sort som det dock strulat lite för, fungerar saker och ting nu lär hon kunna bjuda upp till dans.

5 Royal Starlight gick väldigt bra senast från tråkigt utgångsläge och sista varvet i tredjespår, håller toppform. 6 Nothingelsmatters spurtade bra vid segern näst senast.

V64-3

Rank: A: 3-2-1. B: 6-8-7-11-5. C: 9-4-10.

Spetsanalys: Princess of Love räknas som spetsfavorit i kamp mot Helga Palema.

Loppanalys: 3 Princess of Love har gått jättebra på sistone och är den självklara tipsettan här. Hon avgjorde på rejält vis senast i spåren och tog en säker spetsseger gången före. Hästen är startrask och det är såklart ledningen man siktar mot här. Når hon dit ska hon bli svårpasserad i den form hon visar för dagen.

2 Helga Palema tycker jag är ett tufft motbud. Det är en trevlig variant som näst senast provade i uttagningarna till Stochampionatet och hade då krafter sparade som fyra. Det följdes upp med en väldigt enkel seger från ledningen på Åby. Hon trivs över distansen och kan öppna bra. Läget är såklart perfekt och även om det kanske inte blir spets lär hon hitta en fin position för att utmana tipsettan till slut.

Jag tycker vi ska ha med 1 Spring Chicken också. Hon har kämpat på bra mest varje gång på slutet och håller riktigt fin form. Senast höll hon bra i ett tufft gäng. Läget går inte att klaga på och med rätt resa i draget bakom de två tidigare nämnda kan det bli full utdelning här.

Ytterligare potentiella streck kan vara 6 Ursula Knick som provat i tuffa gäng utan att lyckas, men har kapaciteten att segerstrida. 8 Fairytale Road såg väldigt fin ut senast men har en svårare uppgift nu. 7 C.C. Queen är bra i grunden men kanske behöver ett lopp i kroppen innan hon är segermogen.

V64-4

Rank: B: 2-1-3-4-6-5-11-7. C: 9-8-10-12.

Spetsanalys: Svårt. Jag tror Sukpoint C.C. och Dollydoo Laday är de snabbaste ut med liten fördel den förstnämnda. Men Kasper Roc och Kemas Crown kan mycket väl lyckas hålla ut.

Loppanalys: Verkligen ett svårlöst lopp, i synnerhet då flera av de bästa hästarna har ett eller annat frågetecken kring sig. Vi kan i alla fall konstatera att vi får strecka på så länge bläcket i pennan räcker.

Tippas måste dock någon göra och jag väljer att gå ut först med 2 Kemas Crown som har stor potential men visar hopplös osäkerhet. Hästen var dock fin vid seger i ett B-lopp på Åby i slutet av juni och visar han den stilen nu lär det räcka långt. Senast gick han till ledningen, men galopperade upprepat. Kanske är hästen rent av gynnad av att kuta i högervarv nu? Felfri en bra chans.

1 Kasper Roc är fint stammad och kanske bästa hästen i grunden. Ett stor aber är förstås att han inte startat sedan oktober och det brukar väl sällan vara ett plus med nära tio månaders uppehåll. Men Goop brukar ha väl förberett och hästen gör här första starten som valack. Spåret är bra.

3 Nordic Illusion är en av få hästar som har bevisat fin form nyligen och det räcker så klart långt. Spåret är utmärkt och det kan bli fullträff här.

4 Sukpoint C.C. och 6 Dollydoo Laday är båda väldigt snabba ut och det är högst gynnsamma faktorer under rådande omständigheter. Hade det inte varit för att båda kommer från direkt svaga insatser hade de nog rankats etta och tvåa, men svårt att tro helhjärtat på bedömt efter senaste loppen. Det kan dock varit tillfälligheter och vi streckar givetvis.

5 Motörhead gick bra i fjol och duger, men även här är det årsdebut. 11 Mario’s Yankee duger också långt om i form, men osäkert var han står för dagen och läget är uselt. 7 Swansea Zet gör det hyggligt och kan mycket väl slå till med rätt resa och får sistastrecket.

V64-5, DD-1

Rank: A: 4-9-5. B: 3-8-7-10-6. C: 2-12-11-1.

Spetsanalys: Inte särskilt startsnabba hästar förutom Final Jam som kan öppna bra och jag baserar tipset på att han frontar direkt.

Loppanalys: 4 Final Jam tycker jag är ett fint drag här. Han gick starkt i fjol (5 segrar på 15 starter) och har fortsatt med det i år även om det inte blivit samma utdelning. Här tror jag dock segernollan för året spräcks. Han har gjort riktigt stabila insatser flera gånger på rad och senast avslutade han fint efter galopp, men gick över i fel gångart som trea kort före mål. Det är för den sakens skull ingen direkt osäker häst. Final Jam kan öppna bra och då jag inte hittar någon som känns jätteenträgen att försöka svara här tror jag vägen ligger öppen mot ledningen. Därifrån tror jag han kommer bli väldigt svårfångad.

9 Sudbury kanske är lite tufft att tippa emot, då det här är en häst som sprudlar av form. Han var näst senast ute i en tuff Klass 1-final där han fullföljde fullt okej. Det följdes upp med en väldigt fin seger på Rättvik där han svepte runt fältet över sista bortre och vann överlägset. Bakspåret är ju inte ett plus, men samtidigt är det lång distans varför det inte behöver vara katastrofalt. Givetvis en bra chans.

5 Affe Road får också utrymme i streckandet. Häst i toppform även det här. Tog en säker seger för tre starter sedan och var senast ute i ett V75-lopp där hann höll farten bra som femma. Mikael J brukar kunna lotsa hästarna rätt på Åmål och det kan mycket väl bli så att han sluggar ned övriga till slut.

Den som är intresserad av kantbollar bör överväga 3 Moneypenny Face som var rejäl från dödens senast men som kanske möter tuffare motstånd nu. 8 Ponpongirl gjorde några bra lopp på Åby i fjol men är svårbedömd. 7 Countdown håller formen men vinner sällan och har inget jättekul läge.

V64-6, DD-2

Rank: A: 3-4-8. B: 5-1. C: 9-10-7-6.

Spetsanalys: Art on Line är mycket snabb ut och det är mest logiskt att tro att han håller upp, men Howthehaloareyou kan katapultstarta och möjligen lura favoriten.

Loppanalys: Åmåls-klassikern Ändå Något avrundar och lär se 3 Art on Line som stor favorit. Självklart är det också hästen att slå. Valacken är ruskigt bra de dagar han är på humör och ser ut att ha en lämplig uppgift här då han är van betydligt värre motstånd. Han var ute i ett lopp så sent som i tisdags under Åbergs-kvällen, där anförde han fältet men gav sig, i mitt tycke, lite väl lätt sista biten utan att vara direkt dålig. Art on Line varvar dock prestationerna och det är kanske inget att hänga upp sig på och når han ledningen här, vilket vi tror, är han under normala förhållande väldigt svår att slå.

Jag garderar dock upp med två hästar, båda kommer från Daniel Redéns stall. 4 Mousse är en högkapabel dam i grunden, vi minns ju henne som E3-vinnare och tvåa i Drottning Silvias Pokal som unghäst. Fjolårssäsongen fungerade hon dock inte men i år har hon kommit tillbaka och ser allt bättre ut. Senast kämpade hon på bra från dödens och fick ge sig knappt. Storformen är annalkande och jag är inte främmande för att hon kan knäppa favoriten här om det stämmer på vägen.

Streck också på 8 Johnny B. Kemp som löper på godkänt utan att visa absolut toppform. Senast höll han bra som trea bakom överlägsne Standout. Han är snabb iväg och skaffar sig säkert en bra position. Luring.

5 Howthehaloareyou tror jag inte ska ha med segern att göra men det är värt att väga in att han är blixtrande snabb ut, vi har ju sett honom i supersprintern under Elitlopps-helgen bland annat, och kanske kan försvåra för Art on Line att få ledningen skonsamt.

Tipsredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Staro Italy slog till på svenskt rekord
Nästa nyhet
V75: Staro Italy slog till på svenskt rekord

V75: Staro Italy slog till på svenskt rekord

Thomas Uhrberg visade upp en strålande fin Staro Italy som på nytt svenskt rekord överraskande plockade hem segern i Sommartravets final i Rättvik.

V75 inledde augusti månad i Dalarna och höjdpunkten vid Rättvikstravets tävlingar var finalen i Sommartravet som rundade av omgången. 300 000 kronor betalade förstapriset och det var slantar som Staro Italy kunde lägga beslag på. För sin tränare Thomas Uhrberg blev seger smått överlägsen.

Make it Happen-sonen Staro Italy flankerad av lycklig skötare. Foto: ALN

– Det var väldigt roligt det här, måste jag säga. Det är ett par år sedan vi hade en riktigt bra häst men jag har känt hela året att det här är den rätta hästen och vi har matchat honom mot det här, sa en mycket glad Thomas Uhrberg i vinnarcirkeln.

Staro Italy var med bra direkt och tog rygg på tidiga ledaren Neutron Broline. Men snart avancerade Örjan Kihlström fram Venkatesh som skulle komma att sätta ordentlig prägel på loppet.

Den snygge Varenne-sonen övertog täten efter 600 meter men började snart öppna upp med flera längder. Den hetsige valacken stack i väg ordentligt och varvade på snabba 1.11. Över sista bortre långsidan kom Venkatesh upp i en stor ledning.

Uhrberg med pokal. Foto: ALN

Samtidigt började Uhrberg leta sig ut i andraspår med Staro Italy och började ta upp jakten. Genom sista sväng började det höga tempot att ta ut sin rätt för Venkatesh. In på upploppet var slaget förlorat. Staro Italy övertog kommandot – och försvann bara ifrån. Uhrberg kunde till och med passa på att göra en segergest.

1.12,7 över 2140 meter blev vinnartiden, en notering som innebar ett nytt svenskt rekord för fyraåringarna. Global Money (11,6) avslutade starkt, likaså Quid Pro Quo (11,8), som tog hand om andra- respektive tredjeplatsen. Venkatesh kom i mål som fyra.

***

Så gick det i övriga V75-lopp:

Nimbus C.D. övertygar. Foto: ALN

V75-1: Elegante fuxen Nimbus C.D. bara fortsätter att imponera i regi Stefan Hultman. Femåringen var omgångens överlägset mest streckade häst och gjorde inga fel med Örjan Kihlström vid spakarna. Nimbus C.D. kom till ledningen tidigt och fick Oliver Kronos utanpå sig på slutvarvet. Denne försökte mangla över sista bortre, men genom sista svängen sa Mythical Lindy-sonen tack och adjö och gick ifrån på väldigt lätta hovar över upploppet. Segern togs med krafter kvar på 1.12,0a full väg efter sista 500 i underkant 1.10.

– Det är verkligen en fantastiskt fin häst det här, han rör sig helt otroligt bra. Det är som att köra en Ferrari jämfört med en Volvo; det går otroligt fort utan att man riktigt märker det, berättade Örjan i ATG Live.

V75-2: Fredrik Pedersen var lycklig värre efter att ha bärgat Klass 1 med Önas Jocke som var riktigt fin. Fyraåringen gick på i tredjespår med 700 meter kvar och tog ned dödenstravande favoriten New Kiss säkert över upploppet. Vinnaren noterade 1.12a över 1640.

En riktigt fin Standout hedrade Ego Boy. Foto: ALN

V75-3: Spets och slut var det som gällde i Ego Boys Minne, även Gulddivisionen. Erik Adielsson körde Stefan Melanders Standout till säker seger. Sexåringen höll enkelt upp ledningen och öppnade första 500 efter under omständigheterna måttliga 1.12. Ed You klev då upp i dödens men kunde aldrig hota. Standout stack ifrån över upploppet och vann på 1.11,3a över 1640 före fint avslutande Cool Keeper och Nato Dream. Galopp, men potentiellt framskjuten placering, blev det för Smilin Eli i sista sväng.

– Han kändes fantastiskt fin, han var väldigt med på noterna från start och det var aldrig några bekymmer, sa Adielsson i vinnarcirkeln.

V75-4: Snygg seger signerad Nicklas Westerholm i Klass 2 där han lotsade in egentränade Persos Bojje. Vinnaren gick ned på innerspår i sista sväng, men hittade ut in på upploppet och kopplade direkt greppet på ledande Umpire Sund. Vinnaren noterade 1.14,9 över 2640. Favoriten El Cantante återkom starkt som trea efter startgunga.

Lugna gatan för BW Modde. Foto: ALN

V75-5: Mycket säkert i ”kallisarnas” lopp när Ulf Ohlsson vann med J-O Persson-tränade B.W. Modde som fick en fin start från tillägg och kunde köra sig till front med varvet kvar. Därefter var det bara att kontrollera att Lesja Kongen inte fick fritt från vinnarhålet. B.W. Modde vann på 1.22,5/1660.

V75-6: Stefan Söderkvist fick uppdraget av Petri Puro att köra favoriten Ni Talar Bra Latin i Bronsförsöket och det hela avlöpte hemskt problemfritt. Den klassige valacken gled till spets efter 500 meter och var sedan helt ohotad. Segern togs på 1.13,2 över 2640 då Ni Talar Bra Latin stack ifrån piggt sista biten.

Lannem Silje i splendid isolation. Foto: ALN

…Utanför V75-kupongen lattjade kallblodsmonstret Lannem Silje med sina kollegor i Dalatravets Femåringselit, en seger värd 100 000 kronor. ”Super-Silje” stod med 60 meters tillägg och hade ”mil” fram när man gick ut på sista varvet.

Men det var förstås inga problem för fenomenet. Med 700 meter kvar gav Tor Wollebäk stoet marschorder och hon kom med vindens fart fram mot täthästarna. Efter att ha hämtat andan en liten bit, blev det ny attack i tredjespår in i sista sväng och Lannem Silje svepte på några få steg.

Segern blev till slut skrattretande enkel och Lannem Silje passade på att putsa sitt eget svenska rekord med fyra tiondelar när hon noterade 1.22,6 över 2200 meter.

Rätt V75-rad:

3 Nimbus C.D. – Örjan Kihlström 1,25
6 Önas Jocke – Fredrik Pedersen 9,94
1 Standout – Erik Adielsson 2,24
1 Persos Bojje – Nicklas Westerholm 4,32
15 B.W. Modde – Ulf Ohlsson 5,99
6 Ni Talar Bra Latin – Stefan Söderkvist 1,70
4 Staro Italy – Thomas Uhrberg 9,59

7 rätt: 11 835 kr (1584 system)
6 rätt: 150 kr
5 rätt: 18 kr

Omsättning: 72 144 962 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Takter-seger i Jim Doherty-försök
Nästa nyhet
Takter-seger i Jim Doherty-försök

Takter-seger i Jim Doherty-försök

Uttagningsloppen till Peter Haughton och Jim Doherty kördes under fredagen och resulterade i flera svenska finalbiljetter.

Nästa lördag, den 8 augusti, körs Meadowlands superdag där utöver Hambletonian även ska avgöras tvååringarnas stora årgångsfinaler. Under fredagsaftonen kördes elimineringsloppen till både Peter Haughton Memorial och Jim Doherty Memorial (tidigare Merrie Annabelle).

I Peter Haughton, för hingstarna och valackerna, avancerade hela fem svensktränade hästar till nästa helgs final. Ingen av vinnarna i de båda försöken var emellertid svenskhästar.

Johnny körde in Kathy Parker till seger åt Jimmy. Foto: ALN

Det första gick till Ron Burke megatalang Southwind Frank (e. Muscle Hill) som kördes till säker seger av Yannick Gingras på 1.11,0a. Jimmy Takters Earn And Burn knep andrapriset. Avancerade till final gjorde även Jonas Czernysons Sliding Home och Nancy Johansson-tränade Dominion Beach.

Andra uttagningen gick till Julie och Andy Miller-tränade Milligan’s School (e. Yankee Glide) som vann före Jimmy Takter-favoriten Bar Hopping. Vinnartiden även här 1.11,0a. Czernyson-tränade Brooklyn Hill var trea och vidare till final. Det samma dock inte för Åke Svanstedts Dupree som slutade sist.

Tre eliminerings-race till de tvååriga stonas Jim Doherty Memorial avverkades också. Ett av försöken gick till Jimmy Takter när Johnny Takter styrde in Kathy Parker (e. Andover Hall) till triumf på 1.12,2a.

Tvåa här slutade Marcus Melander med skrällen Lindy’s On Fire medan Takters andrahäst Sunset Glider var trea.

Övriga Jim Doherty-försök gick till Broadway Donna (e. Donato Hanover), tränad av Jim Campbell, körd av David Miller till seger på fina 1.10,6a. Paret Miller tog det andra försöket med hästen Womans Will (e. Donato Hanover) som vann på 1.11,8a.

Jimmy Takter fick vidare till final även Miss Teszla och I’m Outstanding. Staffan Lind kvalade vidare Celebrity Eventsy och Nancy Johansson fick med Silent Blessings. På måndag avgörs vilken av de tre fjärdeplacerade hästarna som får den tionde och sista finalplatsen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kallblodsderbyt: Järvsörappen fick sin revansch

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson