Uttagningsloppen till Peter Haughton och Jim Doherty kördes under fredagen och resulterade i flera svenska finalbiljetter.

Nästa lördag, den 8 augusti, körs Meadowlands superdag där utöver Hambletonian även ska avgöras tvååringarnas stora årgångsfinaler. Under fredagsaftonen kördes elimineringsloppen till både Peter Haughton Memorial och Jim Doherty Memorial (tidigare Merrie Annabelle).

I Peter Haughton, för hingstarna och valackerna, avancerade hela fem svensktränade hästar till nästa helgs final. Ingen av vinnarna i de båda försöken var emellertid svenskhästar.

Johnny körde in Kathy Parker till seger åt Jimmy. Foto: ALN

Det första gick till Ron Burke megatalang Southwind Frank (e. Muscle Hill) som kördes till säker seger av Yannick Gingras på 1.11,0a. Jimmy Takters Earn And Burn knep andrapriset. Avancerade till final gjorde även Jonas Czernysons Sliding Home och Nancy Johansson-tränade Dominion Beach.

Andra uttagningen gick till Julie och Andy Miller-tränade Milligan’s School (e. Yankee Glide) som vann före Jimmy Takter-favoriten Bar Hopping. Vinnartiden även här 1.11,0a. Czernyson-tränade Brooklyn Hill var trea och vidare till final. Det samma dock inte för Åke Svanstedts Dupree som slutade sist.

Tre eliminerings-race till de tvååriga stonas Jim Doherty Memorial avverkades också. Ett av försöken gick till Jimmy Takter när Johnny Takter styrde in Kathy Parker (e. Andover Hall) till triumf på 1.12,2a.

Tvåa här slutade Marcus Melander med skrällen Lindy’s On Fire medan Takters andrahäst Sunset Glider var trea.

Övriga Jim Doherty-försök gick till Broadway Donna (e. Donato Hanover), tränad av Jim Campbell, körd av David Miller till seger på fina 1.10,6a. Paret Miller tog det andra försöket med hästen Womans Will (e. Donato Hanover) som vann på 1.11,8a.

Jimmy Takter fick vidare till final även Miss Teszla och I’m Outstanding. Staffan Lind kvalade vidare Celebrity Eventsy och Nancy Johansson fick med Silent Blessings. På måndag avgörs vilken av de tre fjärdeplacerade hästarna som får den tionde och sista finalplatsen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Kallblodsderbyt: Järvsörappen fick sin revansch

Kallblodsderbyt: Järvsörappen fick sin revansch

I Svenskt Kallblodsderby fick Järvsörappen sin revansch för Kriteriet. Han tog ned Smedheim Solan – och gav Jomar Blekkan sin sjunde Derbyseger.

I fjolårets Kriterium blev den en batalj mellan Järvsörappen och Smedheim Solan där den senare gick segrande ur striden. Men när det under fredagskvällen på Östersundstravet var dags för Svenskt Kallblodsderby blev det ombytta roller.

Jomar Blekkan slog till igen i Derbyt. Foto: ALN

Smedheim Solan var den som tog hand om ledningen, körande Geir Vegard Gundersen svarade ut Järvsörappen (e. Järvsöfaks). Jomar Blekkan fattade då beslutet att kliva ned i rygg på ledaren.

Där förblev han dock inte särskilt länge. Jan-Olov Persson sände snart fram Järvsö Tore mot dödens och då slank Blekkan ut i andra par utvändigt i stället. Järvsö Tore höll tempot uppe och såg till att Smedheim Solan inte fick fuska bort något i täten. Det passade Järvsörappen prima.

De tre hästarna började öppna upp med längder till övriga över bortre långsidan och när Järvsö Tore gick över i en galopp med 400 meter kvar var det raka spåret fram för Järvsörappen. Över upploppet skulle han utkämpa en ny batalj mot sin nemesis från Kriteriet.

Smedheim Solan såg länge ut att hålla undan ånyo, men med hundra meter kvar tog Järvsörappen fart igen – och speedade ned sin motståndare. Segern blev knapp men så pass säker att Jomar Blekkan han med att sträcka körspöet i luften vid målgång. Revanschen var fulländad.

Järvsörappen tog segern och förstapriset på 700 000 kronor genom seger på 1.24,2a över 2140 meter. Smedheim Solan noterades för samma tid som tvåa. Bronset gick till Sjö Odin som förblev kvar i rygg på ledaren. Pave Faks slutade fyra, Järvsö Tore ställde sig och fick femtepriset medan sista pengen gick till stallkamraten Smedsbo Faksen.

För segerkusken Jomar Blekkan handlade det här om hans sjunde seger i det svenska Kallblodsderbyt. Lägg där till även två segrar i den norska diton.

***

Patsi var överlägsen i Derbystoet. Foto: ALN

I Derbystoet gick storfavoriten Bränne Rödi på pumpen. Andrahandsfavoriten Patsi, tränad och körd av Öystein Tjomsland, blev helt enkelt för svår.

Åsajerven-dottern Patsi drog till ledningen in i första sväng och skulle förbli där loppet igenom. Bränne Rödi klev upp i dödens men när Patsi satte upp ett ursinnigt tempo över sista bortre långsidan fick favoriten allt mer svårt att hänga på.

Patsi drog iväg med många längder ur sista sväng och redan här var segern i hamn. Stoet visade sig överlägset denna kväll och tog hem den klassiska segern i utklassningsstil. Klockorna stannade på 1.23,9a över 2140 meter – en total kross av löpningsrekordet.

Segern var värd 450 000 kronor. Andrapriset gick till Tante Ragnhild, medan bronset tillföll Euforia. Bränne Rödi fick nöja sig med att sluta fyra.

…Öystein Tjomsland tog för övrigt även hem Sven O Perssons Minne för den äldre eliten. Det såklart med jättestjärnan Tekno Odin som tog en förkrossande överlägsen viktoria. Han blev 150 000 kronor rikare genom vinst på 1.22,1a över full distans.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sebastian K hedras - med ett eget lopp
Nästa nyhet
Sebastian K hedras – med ett eget lopp

Sebastian K hedras – med ett eget lopp

Världens snabbaste Sebastian K. har lagt tävlingsskorna på hyllan. Men nu hyllas han med ett eget lopp på Pocono Downs.

Tidigare i somras meddelades att Sebastian K. tvingats att avsluta sin fantastiska tävlingskarriär efter det att stjärnan ådragit sig en gaffelbandsskada.

Men den 22 augusti kommer världens snabbaste travhäst att tackas av på Pocono Downs, banan där han ju slog det absoluta världsrekordet förra sommaren. Det skriver ustrotting.com.

”Sebbe” kommer dessutom att hedras med sitt eget lopp: ”The Sebastian K”. Loppet är ett ”invitational” som har en samlad prissumma på 100 000 dollar. Under samma tävlingsdag avgörs även det stora treåringsloppet Colonial Trot.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Östersund
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Östersund

Fredag: V64-tips till Östersund

Omgången: Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet ska avgöras när Östersund kör sina V64-tävlingar ikväll. Varierande klass på tävlingarna men finalloppen samt DD-1 håller rätt hög klass. Spelmässigt känns det däremot inte särskilt kul med ett par storfavoriter som har jättechans samt att det ligger ett montélopp på kupongen… Jag gör ändå ett försök med en flerkupong där jag spikar Tekno Odin som har en straffspark i den inledande avdelningen. Sedan spelar jag 2 av 3 på mina A-hästar med hopp om att kanske kunna fälla Brenne Rödi i Derbystoet.

Spiken

3 Tekno Odin V64-1

Utgångarna

2 Minette Nanou, 3 Red Carpet, 11 Panic Button & 12 Alibabba J. V64-2

2 Brenne Rödi V64-3

4 Järvsörappen V64-6

V64-systemet, endast för sex rätt (Skrivs på tre kuponger och minst 2 A-hästar måste vinna. Chans till 15 rätta system om alla A-hästar sitter)

3 Tekno Odin (7,1)
A: 2,3,11,12 B: 4,6,7,10,13 (8,14)
A: 2 B: 1,3,4 (5,12)
6,10,11 (9,5)
4,10 (9,5)
A: 4 B: 2,3,5,6,9,10 (1,7)

Kupong 1. 1x4x1x3x2x7= 168 rader X 5 system= 840 kronor

Kupong 2. 1x4x4x3x2x1= 96 rader X 5 System= 480 kronor

Kupong 3. 1x9x1x3x2x1= 54 rader X 5 System= 270 kronor

Totalt: 1590 kronor.

 

Dagens Dubbel:

4, 10 – 4  x  500 kr

Totalt: 1000 kr.

 

Analys V64-1:

Ranking: A: 3. B: 7-1. C: 9-10-5-6-8-2-4-11.

Spetsanalysen: Lärkan är snabb ut vid laddning men jag tror att samtliga släpper till Tekno Odin som körs till spets efter den första kurvan.

Loppanalysen: Sven O Perssons Minne inleder och här har brakfavoriten 3 Tekno Odin en toppchans. Näst senast fick han inte tag på Lome Brage men han tog revansch på denne senast. Då avslutade Moe Odin-sonen rejält efter en attack 600 kvar och jag hade under 22 sista rundan. Motståndet är mycket enklare nu och Tjomsland lär vara offensiv från början och normalt förlorar Tekno Odin inte det här. Given spik.

Skulle favoriten göra bort sig tror jag bara att det är 1 Hulte Magnus och 7 Hellin Faxen som kan vinna. Den förstnämnde var riktigt vass senast via 19,5 sista 600 men det är strulrisk från innerspåret den här gången. Hellin Faxen galopperade senast men var bra i starten före och han hamnar först på reservrutan på grund av turordningen.

 

Analys V64-2:

Ranking: A: 11-12. B: 3-2-4-6-13-7-10. C: 8-14-1-15-9-5.

Spetsanalysen: Svårbedömt! Jag gissar på att en felfri Blanka Bob rusar till ledningen.

Loppanalysen: Ett montélopp där jag ger tipset till favoriten 11 Panic Button som för det mesta gör bra lopp under sadeln. Senast avslutade han godkänt på Solvalla men kunde inte rå på Bring Me Staro som var riktigt bra för dagen. Spår fem på tillägg är inte optimalt och i montéloppen kan det mesta hända men löser det sig för favoriten är det en bra segerchans.

12 Alibabba J. är också en duglig montéhäst som har gjort ett lopp i sina nya regi. Han räckte inte då mot ganska tufft motstånd men med det loppet i kroppen är hästen säkert bättre nu. Prickar ryttaren från sitt springspår borde ekipaget hamna bra till och de ska räknas tidigt.

Dessa två platsar i min utgångsgrupp men där lyfter jag även upp två skrällar för att öka potentialen i systemet. 3 Red Carpet gör montédebut och han skötte sig i alla fall i kvalet där han avslutade sista varvet kring 1.20. Hästen är inte så tokig och den senaste starten kan vi glömma då det blev helt fel. 2 Minette Nanou har också ett lopp i kroppen och hästen har vunnit ett montélopp på Solvalla och den meriten räcker för att hon ska platsa i utgångsgruppen.

Bakom fyller jag på med resten av B-hästarna och 4 Kiss Me är inte så tokig under sadel. 6 Blanka Bob är en av hästarna som var med i Stjärnkusken, vad det innebär är svårbedömt. Första monté nu och det kanske kan gå. 13 Doyoufeellucky har viss fart och även om han står hårt inne är han värd ett streck. 7 Zadar åker med på kupongen enbart på grund av att Linda S Hedström rider, jag tycker att hon är outstanding inom diciplinen. Sista strecket till 10 Pinoccio Zet som återkommer efter vila.

 

Analys V64-3:

Ranking: A. 2. B: 4-1-3. C: 5-12-9-10-6-8-11.

Spetsanalysen: Brenne Rödi är snabbast ut vid laddning men jag är inte helt säker på att Mjölneröd vågar ladda på grund av galoppen näst senast. Han borde dock i så fall kunna köra sig till ledningen i andra skedet och favoriten lär sitta i spets i ett tidigt.

Loppanalysen: Derbystoet med 450 000 kronor till vinnaren och här har kullens drottning, 2 Brenne Rödi, en väldigt bra chans att vinna. Hon har gjort det mesta rätt hittills och var helt överlägsen i kvalet via ett avslutande 25,5-varv. Hon är dock jättefavorit och hon galopperade trots allt bort sig näst senast så jag nöjer mig med utgång och spik på två kuponger.

Bakom tror jag att 4 Patsi är den som är främsta utmanare. Hon galopperade 500 kvar i spets senast men kom tillbaka vasst och hade vunnit sitt försök utan den galoppen. Skulle favoriten göra bort sig samtidigt som Patsi går felfritt är hon mycket tidig.

1 Lille Eline var i stället den som vann när Patsi galopperade och hon behöver inte skämmas för den segern. Jag hade 25 sista rundan och intrycket var bra. Tre lopp i år borde innebära att hästen blir bättre och bättre.

Slutligen ett garderingsstreck till svenskhoppet 3 Euforia som avgjorde sitt försök enkelt med krafter kvar.

 

Analys V64-4:

Ranking: A: 10-6-11. B: 9-5-3-15-8-13-14-1. C: 2-4-7-12.

Spetsanalysen: Svårbedömt även här. Amerikanskan Evident Ås kan säkert öppna vasst men sedan är frågan om hon ska köras där över full distans? Jag hoppas annars att Julio Gold öppnar bättre än tidigare och körs till spets efter den första kurvan.

Loppanalysen: Spårtrappa och ganska öppet. 9 Bonbon Mearas blir hårt betrodd men hon är stänkrädd och bäst i den främre träffen. Det låter även från stallet att man vill köra snällt och försöka lära henne att gå i ryggar vilket gör att hon känns helt ointressant och jag står över.

Jag streckar istället tre andra och tipset till 10 Camilo Boko som har gjort en start för Robert Bergh. Då avgjorde hästen på bra sätt via underkant 14 sista rundan även om motståndet var dåligt. Med det loppet i kroppen är han säkert ännu bättre nu och skulle det lösa sig från bakspåret är han nog starkast till slut.

6 Julio Gold var riktigt rejäl senast då han höll farten starkt efter att ha gått i tredjespår utan rygg de sista 1150 metrarna. Gången före avgjorde han enkelt till slut och han har fin form. Juliano Star-sonen är ingen raket ut men jag hoppas att Linderoth är offensiv och från spets är det hästen att slå. Han ska även räknas om han kommer ner i en vettig position.

Sista strecket till 11 Höwings Star som också kommer med toppform. Han har avslutat vasst till seger i båda sina två senaste starter och med ryggar fram till upploppet blir han väldigt svår att stå emot igen.

 

Analys V64-5:

Ranking: A: 10-4. B: 9-5-2-11. C: 8-6-1-7.

Spetsanalysen: Jag tror att en felfri Premier Kronos körs till spets i tidigt skede.

Loppanalysen: Ett stayerlopp där 11 Sanity blir tacksamt hårt betrodd. Det känns som att han är långt ifrån fornstora dagar och det är väl tveksamt om han har kvar tävlingsviljan. Loppet han vann senast på Oviken var mycket billigt och det sa ingenting trots överlägsen seger. Han har annars bara floppat i år och innan han visar något tänker jag inte betala för honom.

Jag låser istället loppet på två andra och tipset till hedersmärren 10 Ariel Boko som alltid gör sitt bästa. Hon har nu fått två lopp i kroppen efter vila och i den första starten hann hon inte riktigt med i en snabb avslutning. Senast gick det bättre och hon avgjorde snyggt på en för henne opassande kort distans och jag hade 11,5 sista varvet. Tre varv passar bättre och hon har vunnit på distansen tidigare. Skulle det bli lite tempo där framme tror jag att hon har bra chans att sänka konkurrenterna på slutrundan.

Jag vill ändå betala för 4 Premier Kronos som också är en häst jag gillar. Han föll igenom helt över upploppet senast på Harstad och det oroar givetvis men samtidigt borde han inte starta så tätt om man inte har hittat orsaken till den insatsen. Han är annars riktigt bra och nu när han har blivit nedstruken till ett tredjespår borde chansen för felfri gång vara stor. Sedan hoppas jag att han kan köras till spets och väl därifrån måste de andra vara riktigt bra för att plocka ner honom.

9 Speed Delicious skulle normalt sett räknas mycket tidigt men det verkar kunna bli öppet huvudlag och efter två raka galopper är nog Berghs prio 1 att försöka köra felfritt den här gången.

 

Analys V64-6:

Ranking: A: 4. B: 2-3-5-9-10-6. C: 1-7-11-12-8.                               

Spetsanalysen: Gott Olle öppnade riktigt vasst i försöken och är spetsfavoriten initialt. Sedan gissar jag på att man helst släpper till stallkamraten Smedsbo Faksen men jag är inte helt säker på att denne kommer om Järvsörappen från start.

Loppanalysen: Svenskt Kallblodsderby och här hoppas och tror jag att 4 Järvsörappen får revansch på 2 Smedheim Solan från Kriteriet förra året. Järvsörappen avgjorde sitt försök enkelt efter en fin resa i andrapar utvändigt. Gången före imponerade han med en riktigt bra slutrunda i spåren och jag hade 23 sista varvet den gången. Jag tror att Jomar Blekkan borde komma före sin värste konkurrent från start och då borde han ha en bra chans till revansch. Utgång och spik på två kuponger.

Värst emot är just nämnde 2 Smedheim Solan som gjorde ett bra lopp i försöken med 23 sista varvet. Han har annars inte visat någon gnistrande form vid starterna innan och han måste nog vara ytterligare förbättrad för att kunna utmana Järvsörappen idag.

Skulle dessa två komma bort rensar det fint och jag plockar med övriga B-hästar på gaddlappen. 3 Reiug var rejäl vid dödensegern i försöket och skulle han få en snällare resa den här gången kan han skrälla.

5 Smedsbo Faksen höll bra från spets men fick ge sig knappt mot Reiug. Han öppnade bra senast och borde få en fin resa i den främre träffen.

9 Sjö Odin tycker jag var fullt godkänd senast även om han inte kunde stå emot Smedheim Solan. Intressant smygläge den här gången och skulle han kunna rygga Smedheim Solan fram till upploppet skulle han kunna överraska.

10 Järvsö Tore spelades till klar favorit i sitt försök och han var inte så långt ifrån segern även fast han kanske borde ha vunnit efter sin fina resa. Han var bra i starten före och blir det tokkörning därframme är han inte borta.

Sista strecket till jätteskrällen 6 Biffen Ö.K. som höll positivt från dödens senast och som helt ostreckad måste han få plats på kupongen.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla

Fredag: V65-tips till Solvalla

Omgången: En inte helt lättlöst lunch på Valla där jag garderar de stora favoriterna och har en klart roligare spik. Risken finns att Backorder ”förstör” omgången men som storfavorit i sista avdelningen vore det tjänstefel att spika. Som vanligt är det bara att hoppas att ”rätt” skrällar vinner och lycka till på liret!

Spiken: 2 Indiana Sund i V65-2 tände till på barfotabalansen senast och har en bra chans felfri.

Streckvärd 1: 3 Musical Man i V65-1 har ett fint läge och är klar spetsfavorit. Väl där leder han länge och känns intressant på strecken.

Streckvärd 2: 2 Clemenza i V65-4 kan betydligt bättre än han visat på slutet och verkar bli helt tappad av spelarna.

Överstreckad 1: 7 Caddie Icon i V65-1 nöter på bra men måste nog ha mycket klaff för att sticka huvudet först denna gång.

Överstreckad 2: 1 M.T. Jeopardy i V65-4 låter det bra från stallet inför den här starten men det är inte alltid Hultmanhästarna levererar och som favorit efter fyra månaders uppehåll känns han inte het.

Överstreckad 3: 2 Midnight Glory i V65-5 är helt klart förstahästen i loppet men möter två riktigt bra och känns som lite väl stor favorit.

V65-förslag:
3,6,7,8,9,10,12,14,15 (res 5-13)
2 Indiana Sund (res 5-6)
1,5,7,8,13,14 (res 11-2)
2,10,13 (res 1-3)
1,2,6 (res 11-7)
1,7,10,13 (6-8)
Endast för 6 rätt. Totalt 1944 rader/kr

Kupong: 9 x 1 x 6 x 3 x 3 x 4 = 1944 rader/kr

LD-förslag:
2 – 2 x 400 kr
2 – 1,6 x 300 kr
Totalt 1000 kr


V65-1

Ranking: A: 3-10-6-12 B: 8-7-15-14-9 C: 5-13-2-4-1

Spetsanalys: Vår Julius är bra ut men körs knappast i tät. Musical Man är klar spetsfavorit om han håller sig på benen. Utifrån utmanar Digital Extreme i första hand men även Caddie Icon.

Loppanalys: 3 Musical Man är en fin häst som har en passande uppgift. Stallet håller hästen högt och nu gäller det för honom att sköta sig. Sista startpoängen ryker nämligen och han blir i poängnöd om det blir ännu en galopp. Jag tror därför att Westholm är extra taggad på att vinna med den här. För tre starter sedan avslutade han 12/500 i ett stentufft gäng. Senast såg treåringen inte alls tom ut när galoppen kom 250 meter från mål. Felfri är han spetsfavorit och jag kan inte tänka mig annat än att Jörgen vill köra där. Håller han sig på mattan tror jag att han blir svårslagen från tät men jag litar inte ett dugg på att han sköter sig.

10 One Break Broline ser ut att vara en riktigt kapabel häst och har svarat för starka prestationer mest hela tiden. Han har inte fått några snälla lopp och gick 14/1000 i dödens i debuten. Näst senast gick han 15/1700 och senast 13,6/1000 från dödens. Nu blir det nog att köra till slut då hästen säkert mår gott av ett lite snällare upplägg. Löser det sig bara någorlunda från bakspåret går fyraåringen alltid in i mål och han är förmodligen loppets bästa häst.

6 Digital Extreme var mycket rejäl vid segern för tre starter sedan men var kanske lite sämre näst senast. Även senast svarade han för en stark prestation men nu låter det från stallet som att man gärna ger honom en lite snällare resa. Laddar Melander framåt är det nog bara dödens som är ledigt och även om han har styrkan för att vinna därifrån kan det bli lite väl tufft. Bara det löser sig ska Super Photo Kosmos-sonen räknas tidigt.

12 Bobo är kapabel men strular ofta till det för sig. I år har fyra starter resulterat i tre galopper och stallet har ingen bra förklaring. Näst senast avslutade han starkt hela vägen in och håller han sig på benen ska det till en bra häst för att stå emot honom till slut.

8 Robin Kronos har fin form men inget vidare utgångsläge. Torbjörn Jansson förstärker i jollen och löser han spåret kan ekipaget dyka upp i segerstriden.

7 Caddie Icon har gjort några starter för Reijo Liljendahl och verkar vara på gång för dagen.  Hästen kan öppna bra och kan säkert hitta ett fint slagläge.

15 Natosi Goj är en fin häst som återkommer efter lite vila. Erik upp känns intressant och sista startpoängen ryker nu. Det gäller alltså att han presterar och löser det sig från läget är han nog inte sämre än någon annan.

14 Financial Secret har både fart och form för att sluta långt framme i det här loppet. Hans sämsta bit är till slut och känslan är att han inte tar i så det knakar. Kan ändå dyka upp i segerstriden om det löser sig.

9 Laritz Crown är inte så tokig och kanske kan ta sin första seger här med lite flax.


V65-2

Ranking: A: 2 B: 5-6-9-7-11-1-10 C: 12-4-3-8

Spetsanalys: Svårbedömd spetsstrid. Indiana Sund öppnade bra innan hon galopperade senast och Defy Anything öppnade bra näst senast. Jag håller nog den sistnämnde som spetsfavorit även om det är långt ifrån säkert.

Loppanalys: Här kommer omgångens enda spik i 2 Indiana Sund. Hon är ensam tjej i loppet men då blir det ju desto roligare när hon får sätta killarna på plats. Hon har sett fin ut hela tiden men tog ytterligare ett steg framåt senast på barfotabalansen. Då blev det tyvärr en startgalopp men efter det visade hon 14,7/1900 med tredjespår sista 700. Det var med full fart över mål och intrycket var mycket bra. Jag har pratat med Redén inför det här och han tycker, precis som jag, att det här borde vara en passande uppgift för sin springare. Det som oroar lite är att hon kan galoppera men det vet Redén om och han tar med all säkerhet en safetystart. När hon väl har travat in sig är det nog lugna gatan och jag räknar kallt med att den här fina märren mosar ner pojkarna under slutrundan.


V65-3

Ranking: A: 1 B: 5-7-13-14-8 C: 11-2-4-15-3-12-10-6

Spetsanalys: Även här en svårbedömd spetsstrid där Tudor Kronos får gälla som spetsfavorit med tanke på spåret och kusken.

Loppanalys: 1 Tudor Kronos ser ut att vara en ”riktig” häst och borde bli bättre för varje start. I debuten visade han 16/1300 efter en galopp och var inte tom i mål. Senast blev det dödens och han svarade för en stark prestation även om det endast räckte till ett tredjepris. Nu kanske det blir ledning och då kan det vara så enkelt att loppet är över. Även från andra positioner måste han räknas tidigt och allt som allt känns det som en bra chans.

5 Spero Ducere galopperade som gått gåendes på upploppet senast. Han har ännu inte fått sticka nosen först men Erik upp idag känns intressant då han oftast passar som handen i handsken på Peter G:s hästar. Spåret är inte optimalt men vi räknar med att Erik löser det och sedan är ekipaget en tidig segerkandidat. 

7 Danne M.J. skrällvann i debuten och slog faktiskt vår tipsetta. Lennartsson låter nöjd med sin häst men tror inte att det kommer bli någon snabbstart. Får han en liknande resa som senast kan det mycket väl bli andra raka segern.

13 Zcary Leg är en av loppets mest rutinerade hästar men hon har varit hopplöst osäker på slutet. Felfri finns fart för att blanda sig i segerstriden men hon måste i första hand sköta sig.

14 Avatar Accelerator är bra men återkommer efter en månads frånvaro. Från stallet låter det som att det blir ett snällt upplägg men vi vågar ändå inte räkna bort honom.

8 Hot Armani Stursk fick ledning senast och höll sig före vår tipsetta hela vägen in. Han har ett perfekt smygläge nu och löser det sig är han nog inte så mycket sämre än någon annan.


V65-4

Ranking: A: 2-13-10 B: 1-3-12-8-6-11-15 C: 5-9-14-7-4

Spetsanalys: M.T. Jeopardy är skaplig ut och Örjan kan vända bort de flesta. Frågan är dock om han vill/kan svara Clemenza som alltid öppnar vasst. Även Elton Boko är snabb ur volten. Jag säger klar fördel Clemenza.

Loppanalys: 2 Clemenza ser ut att bli bortglömd här och jag chansspikar på LD. I mars svarade han för några svettiga prestationer men gick för två och tre starter sedan inte att känna igen. Senast återkom han efter två månaders vila och svarade för ett klart godkänt lopp. Han borde flyttas framåt med loppet och vi tror att Mathias Alm placerar sin springare i tät. Är formen sedan bara i närheten av vad den var i mars borde han vinna det här loppet. Jag är dock inte helt säker på var han står för dagen och tar därför med ytterligare två hästar.

13 Melker har toppform och leverarar den ena topprestationen efter den andra. För tre starter sedan kändes det som att han inte alls passade på banan men lyckades trots det vara tvåa. Näst senast var det Klass 2-final och att han inte räckte till då från kön är inget att skämmas över. Senast var femåringen mycket rejäl på Visby och vann via en 10-avslutning sista 800. Springband på tillägg är aldrig optimalt men löser det sig bara lite för honom kan han vinna det här även med lite spår.

10 T.Rex Sisu är förmodligen loppets bästa häst och han har nu ett lopp i kroppen. Det här var en kulltopp förra året och nu är det dags att starta igång igen. Han svarade för en klart godkänd prestation senast och är säkert mycket bättre med loppet i kroppen. Det här är inte karriärens viktigaste lopp för honom men kapaciteten är så hög att det vore livsfarligt att räkna bort honom.

1 M.T.Jeopardy gör debut för Stefan Hultman men har inte startat på fyra månader. Det låter bra från stallet och det snackas om barfota och helstängt huvudlag. Det ser dock ut att blir lite skrik på honom och en favorit efter fyra månaders frånvaro har jag inga som helst problem att bjuda på.


V65-5

Ranking: A: 2-1-6 B: 11-7-4-10 C: 3-8-9-5

Spetsanalys: Evin Boko kan öppna skaplig men får normalt sett problem att svara Midnight Glory trots spår sida vid sida.

Loppanalys: 2 Midnight Glory ser ut att vara en riktigt fin häst och debuten var ruskigt bra. 13,5/1300 med 12,5/1000 gick hon bakom två kanoner då och bättre insats i karriärens första start går knappast. För tre starter sedan blev det fel och hon fick runda en trött konkurrent i fjärdespår under slutrundan. Cantab Hall-dottern gick trots det starkt hela vägen in och svarade för en bra prestation. Näst senast tog hon hand om tät och kusken fick bestämma tempot precis som han ville. Segern blev billig men också mycket enkel. Senast var det lite tuffare emot men segern blev ändå säker från ledning. Motståndet hon ställs mot idag är nog det tuffaste sedan debuten och ekipaget får inte ha en dålig dag om de vill skära linjen först. Det är inte heller säkert att hon kommer till tät igen och då är det en favorit i fara direkt.

1 Evin Boko är en kapabel häst som dock inte alltid visar det. Mycket galopper har satt grus i maskineriet och känslan är att hon borde ha mera pengar på sig än hon har. I årsdebuten visade hon 13/1600 mellan 1900-300 kvar och när galoppen kom 300 meter från mål såg det inte slutsålt ut. Senast vann hon åkandes via 12,5/400 i fjärdespår och verkar verkligen vara på gång för dagen. Läget passar utmärkt och skulle hon missa ledning är det bra chans att ekipaget luckas hålla upp rygg på ledaren på favoriten. Oavsett löpningsförlopp ska den här kapabla fyraåringen inte nonchaleras.

6 Fudge Ås var bra i sverigedebuten efter en startbrasa. Gången efter det körde kusken upp i vagn mitt i loppet och tappade position. Det var sedan inget drag i hästen men det är mycket möjligt att hon surnade till av störningen. Näst senast fick ekipaget backa sist och avslutade sedan mycket vasst då klockan visade 13,7/1800 med 12,5/1000 i spåren. Senast var hon i Norge men passade inte på banan och var inte körbar i sista sväng. Den starten är bara att glömma och hon är behandlad inför det här. Jag förväntar mig återigen en stark prestation och då kan treåringen bli tung att stå emot.


V65-6

Ranking: A: 13 B: 10-7-6-8-1-5-14-12 C: 4-3-11-9-2

Spetsanalys: Super Mare försöker svara ut Blenda Av, Bonjour Shangri La och Al´s Readhead. Westholm borde lyckas med det och är klar spetsfavorit.

Loppanalys: Inget snack om att 13 Backorder är omgångens bästa vinstchans. Trots det är det näst intill omöjligt att spika henne då hon också blir omgångens största favorit. Det i sig är normalt sett inget hinder för att spika men just att det är i sista avdelningen gör att spelvärdet på henne blir sämre än sämst. Hade det varit någon annan avdelning hade jag kunnat spika men att det är i den avslutande avdelningen tvingar tyvärr fram en gardering vilket känns lite jobbigt. För herregud så hon har sett ut. Sex raka segrar och alla tagna hur enkelt som helst. Det ska bli intressant att se hur långt det kan bära, men nu ska jag gardera så vad kan då tala emot? Det skulle kunna vara att det är andra förutsättningar än vanligt. De fyra senaste segrarna är ändå tagna från tät men för fem starter sedan visade hon att hon fungerar lika bra bakifrån då hon vann enkelt med tredjespår sista rundan och gick 12,5/1000. Minusfaktorer är alltså svåra att hitta men det handlar ändå om ett femtonhästarsfält på Valla så allt för mycket får det nog inte strula.

10 Devs Darling hamnade i dödens på Backorder under elitloppshelgen och höll farten starkt som två. Efter det satt hon fast och näst senast gick hon starkt efter galopp. Senast blev inledningen för tuff för fyraåringen och hon galopperade uppgivet 200 kvar i ett stochampionatsförsök. Nu kommer hon kanske före Backorder från start och det är inte helt omöjligt att hon kan slå henne då.

7 Digital Call såg fin ut näst senast innan galoppen kom 200 kvar i ett lopp som vanns av Backorder. Stallet låter riktigt nöjda med henne för dagen och hon verkar vara på gång. Det måste nog strula lite för favoriten om hon ska kunna utmana men formen är i alla fall på topp.

Sista strecket går till min spetsfavorit 1 Super Mare. Hon är inte helt stabil men bra de gånger hon sköter sig. Skulle det strula där bak för favoriten kan det mycket väl vara spetshästen som slinker undan och tre försök i spets har resulterat i två vinster för henne.

6 Caddie Ivory är ett nyförvärv hos Reijo Liljendahl. Hästen har startat 30 gånger, slutat två 11 gånger och är fortfarande segerlös. För mig talar det sitt tydliga språk och jag vill se henne vinna ett lopp innan jag hoppar på tåget.

Tipsredaktör: Pontus Chorell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Han var överraskande bra"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson