In Vain Sund och Tunika tog på onsdagen några rejäla kliv närmare Kriteriet och Oaks – det när de tog säkra segrar i Sommarfavoriten på Solvalla.

Treåringarna var satta i det första rummet när V86-cirkusen återvände till Solvalla under onsdagskvällen. Sommarfavoriten – och Sommarfavoriten för ston, kördes.

Björn Goop hade för övrigt en riktigt kul kväll på jobbet då han vann hela fyra V86-avdelningar. Det höll dock på att bli även en femte. Han anförde nämligen länge fältet i just Sommarfavoriten, som avslutade V86-spelet.

En nöjd segerduo: In Vain Sund och Erik. Foto: ALN

Bakom sin egen träning M.T. Kingofthehill ledde han in på upploppet, men med 200 meter kvar fick Erik Adielsson fritt spelrum från vinnarhålet med In Vain Sund. Den av Daniel Redén tränade treåringen avslutade rappt och ficksegergreppet samtidigt som M.T. Kingofthehill oturligt gick över i galopp och missade ett säkert andrapris.

För In Vain Sund (e. Revenue) betydde det 200 000 kronor in på kontot och en fin värdemätare inför höstens stundande Kriteriet. Det här var hästens andra raka och tredje seger totalt på tio försök och segertiden 1.15,0a över 2640. Silvret gick nu till Robin Roof medan Tellmeastory lade rabarber på tredjeplatsen.

Tunika mot 7:e segern i 12:e starten. Foto: ALN

…Goop grejade dock segern i stoupplagan av Sommarfavoriten. Det som kusk bakom Tomas Malmqvist jättetalang Tunika. Zola Boko-dottern övertygar verkligen och segern blev plättlätt efter att ha tidigt övertagit ledningen. 1.14,9a över 2140 meter var segertiden för Tunika som lär sikta mot revansch i korta E3. Hon var ju tvåa bakom Timbal i den långa varianten senast.

Rätt v86-rad:

3 Tunika – Björn Goop 1,01
1 Warrawee Perseus – Björn Goop 2,80
12 Candor Hall – Björn Goop 2,18
3 Donna di Quattro – Erik Adielsson 3,24
1 Far Far Away – Johan Untersteiner 3,07
9 Vanity Matters – Björn Goop 17,05
4 Eder Bob – Johan Untersteiner 3,21
1 In Vain Sund – Erik Adielsson 6,78

8 rätt: 9404 kr (1009 system)
7 rätt: 54 kr
6 rätt: jackpot

Omsättning: 18 676 176 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Åby

Torsdag: V64-tips till Åby

V64 Åby 30 juli  

Omgången: Fina tävlingar då Åby kör Red Mile och Grillnatta med sen starttid och första V64 går först kl 2025. Given spik finns det i Lover Face, men jag har hittat några roliga speldrag, och kryddar med en flerkupong. 

Spiken: 4 Lover Face (V64-5) behöver ingen närmare presentation. Han rapporteras träna bra med 20-jobb och körs till ledningen och vinner.

Fleris-spiken: 3 Angel Rain (V64-3) gillar jag skarpt och nu är det dags att köra felfritt! Hon är mycket bra och jag tror det är dags för seger, och hon blir inte ens favorit.

V6-förslaget är på 1.872 kronor (enbart V6).

5-2-1 (10-9)

5-8-12-3-9-10-2-11 (1-6)

10-7 (9-2)

3-4-11-8-1-2 (6-10)

4 Lover Face (4-1)

7-5-1-2 (10-6)

3x8x2x6x1x4 = 1152 kr

Flerbong: 3x8x2x1x1x2 x 10 = 960 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

4-7 x 1000

V64-1:

Ranking: A: 5-2-1 B: 9-10-4-7-3-6 C: 8  

Spetsanalys: Photoboy är en bilföljare som tagit ledningen åtta senaste med framspår, och jag tror inte Network Broline kan ta emot honom. Nu kör säkert Peter i ledningen, Grace From Above testar säkert en bit.

Loppanalys: 4 Grace From Above är storfavorit på de tidiga strecken, men det kan inte vara rätt. Visst, hon var bra vid segrarna och slog bra märrar då hon gick 12,4, men nu har hon varit ifrån för halsinfektion och är tunt jobbad. Borde få svar om ledningen mot hingstar och känns inte alls het.

Jag tror på 5 Touche som mött bra hästar och senast var det ett riktigt fint intryck då Jeppe backade loss in på upploppet och hästen ökade snyggt hela vägen in i snabba avslutningen. Det var Roto som vann och en så bra häst som Stricker tog han in på då denne satt framför. Han vann mot rätt bra hästar i vintras på Åby och har vunnit 2/4 starter på banan. Han kan öppna, men de är snabbare innanför. Borde dock få ett bra lopp där framme, och formen pekar brant uppåt nu då han pausat inför förra loppet. Kul drag!

2 Photoboy tar ledningen och nu när det inte är V75-konkurrens testas han säkert i spets och kan hålla undan. Det har varit helt okej utan att han vunnit på sistone, men i Vaggeryd vinner han nog om han kommer loss mot Stay Alert.

1 Network Broline har riktigt bra form, men som vanligt galopperade hon då man ryckte skorna på henne senast. Även om hon är snabb så är det svårt att svara Photoboy, men körs denne i spets och hon håller ledarryggen så är det chans. Borde vara spets och ledarryggen på dessa, och jag låser med dessa samt mitt drag – det känns kul att bjuda på en kall favorit bland annat!

9 T.Rex har varit godkänd, men han är väl seg. Visst fick han öppna tufft senast i heatloppet, men han bord ändå hållit undan även om Encore Zon är tuff då denne fick tugga i spåren utan rygg sista 700. Det känns som han ska kunna bättre och läget med rygg på Photoboy är bra.

10 Tack Wee matade ner ledaren sista biten vid segern då han var rejäl, och senast fick han inte chansen bakom bättre hästar. Han är lite trögstark av sig och 1609 meter känns inte rätt.

V64-2:

Ranking: A: 5-8-12 B: 3-9-10-2-11 C: 1-6-4-7

Spetsanalys: Sahara Renegade är riktigt snabb bakom bilen och vid senaste segern var han snabbt till ledningen med liknande läge. Ingen innanför kan ta emot honom.

Loppanalys: Uttagning till Amatör-SM och det är en väldigt bra uppgift för 5 Sahara Renegade som onekligen växer klasser från ledningen. Han var mest seg senast och sprang med dem från andra ytter och det var inget som imponerade. Han har vunnit två lopp, ett från ledarryggen och senaste segern var från ledningen. Då snabbstartade han och klev undan snyggt då de försökte utmana. Det är fortsatt form menar Veijo, och från spets har han 1/2, förlusten var över 2140 meter ocdh sprinterdistans som nu, med rutinerade Jörgen Åsén gör det till mycket bra segerchans.

Jag garderar ändå, för dels är hästen ojämn och dessutom klar favorit trots att den möter bra hästar.

8 Gitti måste ses med chans för hon var frän vid spetssegern näst senast då hon bara sprintade undan över upploppet. Senast fungerade hon inte i högervarv, och sprang ner och upp i vagn framför då Juul försökte styra på in mot slutsvängen. Det var mot riktigt bra hästar där Tonicetobetrue vann och något enklare nu. Hon är snabb i benen och kanske kan köra till sig en position där framme spåret till trots mot mindre raska hästar?

12 Toto är en fin typ som gick undan enkelt från ledningen näst senast, även om han blev lite rullig och Lindhardt fick sitta och hålla honom på bettet. Senast hamnade han illa till i Hamburg men gick ett bra upplopp och duger bra som häst.

3 Alston Hall är osäker med framspår bakom bilen och det är galopprisk, men sköter hon sig är hon snabb och bra nog att vinna. Fullt bra senast då hon kom loss invändigt men inte kunde svara Borups Nova.

V64-3:

Ranking: A: 10-7 B: 9-2-3-4-1 C: 5-8-6

Spetsanalys: Elithästar som flera är ruskigt snabba, kanske kör överoptimistiska Henrikssson Monster Drive i ledningen? Arazi Boko är given utmanare och får han överta växer chanserna.

Loppanalys: Ojämnt snabblopp där jag tror på 10 Magiccarpetride som utvecklats enormt senaste året och växt in i eliten. Han var dunderbra efter galopp i Sweden Cup då han avslutade otroligt bra och inte var långt ifrån segern trots galoppen. Han var mycket bra i Bjerke med i försök och final och senast hyllade Takter rejält efter fjärdeplatsen. Det var i Guldlopp och han fick för vid sistakurva, men höll farten mycket starkt. Nu är det inte lika tuffa hästar med, och då värste konkurrenten också fått bakspår så tror jag att dansken speedar till seger.

Jag dubblar med mest spelintressanta 7 Arazi Boko som har chans då han hittat formen på allvar och han var stark då han plockade ned Hard Livin efter att  ha släppt till denne. Senast gick han 09 sista varvet men kom ingenstans i Årjäng mot världseliten. Skulle han komma till spets eller ledarryggen så är han aktuell, det borde bli spets och runt 15% är han intressant!

9 Knows Nothing är mer missgynnad av bakspår då han växer klasser i ledningen. Det tycker jag att han visade senast då han stred tappert och höll undan för Ed You just från ledningen. han har varit seg i ryggar och nu måste han ut i spåren. Reijo har strukit flera hästar, och kanske har lite strul för dagen dessutom?

2 O’Grady kommer knappast till ledningen och Jensen ligger lågt då han haft en paus.

V64-4:

Ranking: A: 3-4-11 B: 8-1-2-6-10-9 C: 5-7-12

Spetsanalys: Roheryn driver det bra för och jag tror att hon kommer vara snabb nu när Tuomas verkar vilja ladda. Hon klev iväg fint även om hon kördes på säkerhet i E3-kvalet. Jag tror på spets, även om det är lurigt med dessa treåringar.

Loppanalys: Treåriga ston upp till 200.000 och flera jättefina hästar. Mest förtjust är jag i 3 Angel Rain som är en fin modell och hon lägger mycket mark under sig då hon löper på. I Guldstoet vinner hon förmodligen utan galopp på upploppet då hon hade kopplat grepp och fick pausa lite. Senast stod hon och studsade i starten från springspår och tappade massor, men upphämtningen var femstjärnig och hon höll spänsten in i mål – det är verkligen skön lunk i henne! Formen bör peka uppåt och läget passar bra för en resa där framme i draget då hon inte är startsnabb. Jag tror hon har bra chans!

Favorit är 11 Lacquer and Lace som är tokhyllad av tränare Pihlström, och hon har levererat snyggt. Näst senast enkelt från dödens och senast till ledningen efter en bit och sedan satt Örjan mest och bevakade över upploppet. Nu är det långresa för treårigt sto och lär vara övernattning och det är ett orosmoln, och tränaren meddelar att det varit foderbyte nyligen och det är alltid lurigt och några i stallet har presterat sämre. Det är bra motstånd och klar känns hon inte.

4 Roheryn ledsnade i E3-finalen, men visade att hon är lovande i kvalet då hon avslutade snyggt bakom Timbal. Hon har bara gjort fyra starter, och alltså redan varit i E3-final så det är en häst av rätt sort och även hon har långt och fint steg. Jag tror på ledningen och hon är en av tre med bättre chans.

V64-5:

Ranking: A: 4 B: 2-7-5-6-8-1 C: 9-11-10-3

Spetsanalys: Lover Face kan öppna bra och över 3140 meter finns ingen som vill bråka med Veijo.

Loppanalys: 4 Lover Face är jättefavorit och det är inte mycket som talar emot honom. Det skulle vara att han inte är på topp efter vila, och över tre varv brukar sådant straffa sig. Nu är detta en undantagshäst och från ledningen har han vunnit enkelt båda gångerna han körts där senaste två åren, och sedan han började springa barfota. Han är klar spetsfavorit, och Veijo brukar ha vältränat, och meddelar att han kört 20-jobb inför detta i fredags och hästen ska gå barfota då fötterna har fått växa ut. Toppchans och given spik.

OM man vill gardera så rankar jag upp lille 2 Milliondollar Lux som spurtade inspirerande senast som klar tvåa och får han ligga still i draget så plockar han många.

Högkapabel är 7 Twin’s Fairytail med då man åter flyttar hästen efter endast fyra starter 2014-2015 och till Dyhrberg så känns som tåget har gått för hästen…

5 Bar Plombier letar formen känns det som, han har inte fått till det och det är svårt att ta till sig förklaringarna.

V64-6:

Ranking: A: 7-5-1-2 B: 10-6-3-9 C: 12-4-11

Spetsanalys: Full körning att vänta, Bascaphi In försöker hålla ut främst Elma Lane, men samtliga hästar med spår 1-5 är mycket kvicka så kanske får Johan lite hjälp och dessutom gynnas innerspåret av 1609 meter. Fort kommer det gå!

Loppanalys: Rivigt sprinterlopp där det kommer gå undan med snabba märrar och kommer 5 Elma Lane till ledningen kan det vara slut. Hon är effektiv där framme och hon har vunnit de tre lopp hon gått i spets hos Peter Untersteiner, och det är även dessa tre lopp hon har gått i jänkarvagn som hon nu ska göra. Senast gjorde hon jobbet i spåren på V75 och höll starkt och får hon ledningen blir hon svårslagen.

Jag tror dock det kommer kosta och är svag för 7 Salina som är mycket bra! Senast försökte Flemming sätta press på henne med Bailey Sweet Grim, men över upploppet bara brusade Jeppe undan med bra tryck i steget in i mål i bakvarv på Århus. Hon gynnas av att det kommer gå fort första 500 och borde hitta ner i slagläge och jag tror hon speedar förbi alla. På DD måste jag spela med en häst bara då jag tror Lover Face vinner och då blir det Salina!

1 Bascaphi In får loppet där framme, antingen i spets eller ledarryggen och hon giullar att vara med där framme direkt. Johan låter sugen på jänkarvagn och helstängt och ladda järnet!

Jag betalar även för 2 Roxy Hill som är en bra sprinter och hon vann enkelt senaste segern. Mötte Ready For More och gänget senast och räckte inte, men sitter bra på det här och kan ramla in.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Skellefteå
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Skellefteå

Torsdag: V4-tips till Skellefteå

Omgången: Skellefteå med sitt korta open stretch-spår kör V4 idag där Robert Bergh kommer att bli jättefavorit med sin egenägde Balfour. Hästen var klen sist men det var mot helt annat motstånd än idag – toppchans.  Jag lägger det mesta på en multilapp med spik på Balfour och en av två på lite av chansutgångarna Munter  (avd 1) samt So Much Water (avd 3). Det kompletterat med en vanlig lapp med som jag bedömer två streckvärda i det inledande kallblodsloppet.  

V4-förslag – multi x 10:
Minst 1 A-häst måste vinna.
A: 13  B: 1,2,5,6,10,12 (res 11-4)
5 Balfour (res 8-7)
A: 1  B: 5,6,7,8,9,10,13,15 (res 11-4)
2,4,12 (res 15-1)
Totalt 900 kronor

Kup 1: 1 x 1 x 9 x 3 = 27 rader x 10 x 2 kr = 540 kr
Kup 2: 6 x 1 x 1 x 3 = 18 rader x 10 x 2 kr = 360 kr

V4 – kompletteringssystem (miss A-hästar):
2,10 (res 11-4)
5 Balfour (res 8-7)
5,6,7,8,9,10,13,15 (res 11-4)
2,4,12 (res 15-1)
Totalt 48 rader / 96 kronor 

 
LD-förslag:

5 – 1  1000 kr

Totalt 1000 kr

 

Loppanalys V4-1:
Ranking: A: 13-1 B: 2-10-12-6-5-11 C: 4-9-3-7

Spetsanalys:  Månsson har både favoriten Solakongen och Hirvonen på startfållan och med open stretch på banan vet jag inte hur han tänker taktiskt men bra chans att en av Månsson-hästarna sitter i front i alla fall.

Loppanalys: 13 Munter uppträder oftast viljelöst till slut numera men tioåringen har en passande uppgift idag och som kuskförstärkt av Janne Norberg. Jag räknar med en snabb start som vanligt från Norberg och ett hyggligt slagläge inför slutrundan.  Är sedan Munter på lite springa-humör idag kan det mycket väl bli pott.
Norskimporten 1 Solakongen inledde strålande för Christian Månsson i början av året med placeringarna 1,1,2,1,1,1! Därefter har femåringen presterat lite sämre men nu låter det lite uppåt från Månsson  och hästen är given i A-gruppen. Taktik med två segeraktuella hästar ut från stallet?
2 Hirvonen är också från Stall Månsson och hästen har kapacitet för seger.
10 Forssaga har 32 raka utan seger och faktum är att man får gå tillbaka till 2013 för att hitta någon seger! Dock har stoet var dåligt anmäld ett antal gånger på slutet och näst senast provade man tom i Sto-SM med hejdundrande galopp som följd. Smygformen finns dock där och den här uppgiften är den mest passande på länge. Skrällchans med klaff och om hon vill lite till slut.


Loppanalys V4-2:
Ranking: A: 5 B: 8-7-6-11-2-12 C: 9-4-3-10-1

Spetsanalys:  Jag vet inte vem som spetsar allra första biten men efter en bit är det jättechans att Bergh gjort slag i saken och kört till spets med Balfour.

Loppanalys:  5 Balfour har en galet passande uppgift här och fyraåringen är nästan skyldig att vinna. Efter en riktigt smygare i comebacken näst senast flög Balfour lågt över upploppet och med ruggig fart över mål. Senast var det inget drag i hästen men motståndet var också av helt annat slag än idag. Toppchans.
Skulle jättefavoriten svika är det i första hand trion 8 Orkide C.D., 7 Mellby Caddy samt 6 Sambucus P.R. som är aktuella.
En möjlig skräll kan också 11 Sabelline vara som debuterar i ny regi.  


Loppanalys V4-3:
Ranking: A: 1 B: 5-7-15-8-6-10-9-13-11-4  C: 14-2-13-12

Spetsanalys:  Broadway Laday öppnar bra och är klar spetsfavorit.

Loppanalys:  Öppet lopp! 1 So Much Water var kraftigt förbättrad senast efter lite utrustningsförändringar och vann i överlägsen stil. Om lika bra igen och det skulle lösa sig från innerspåret en hygglig vinstchans. Men hästen kommer max öppna medel är feelingen och det är risk man hamnar ”i maskin” från bricka 1.
5 Broadway Laday borde sitta i spets och då håller det säkert länge även om det inte låter helt hundra från Hanna Olofsson då hästen stått över lite efter senaste starten. Men mycket i brist på annat och trolig spets tidig ändå.
Sedan är det oerhört svårt att ranka och jag hade kunnat lägga de rankade på plats 2 tom 7 lite hur som helst.


Loppanalys V4-4:
Ranking: A: 4-12-2 B: 15-1-14-8-7-3-11 C: 13-9-10-5-6

Spetsanalys:  Mycket öppet. Mikael Lindqvist är uppåt på skrällen Move That Face och vill till spets men jag är tveksam till om det lyckas. Misstänker att det kan bli svårt ta en längd på innerspårets Mister Burman. Bägge nämnda är dock inte några startraketer och det kan mycket väl komma hästar utifrån och blanda sig i spetsstriden, tex Mystic Accident, T.Hall, Thrava, Mill Stinger samt M.T.Gogogirl.

Loppanalys:  4 Special Firebird var inte som bäst i Finland senast och slutade sist i mål från köläge. Ett litet ? för formen därmed men samtidigt brukar tränare Mika Haapakangas oftast ha ordning på grejorna och jag räknar med en förbättrad insats. Hästen var bra vid maj- och juni-segerrna och får tipset. Öppnar dock i bästa fall medel och det finns lite strulrisk trots ett bra spår.
Bergh och lunchtrav – ja då är det nästan lag på A-gruppsplacering. 12 Birmingham gick bra i ett uttagningslopp till Dam-SM senast men fick inte slag på Funny Tornado. Räknas.
Skrällen är 2 Move That Face där tränaren låter riktigt uppåt och kommer ladda för att försöka ta sig till spets. Skulle det lyckas blir det spännande men skrällchans även bakifrån. Galopp senast i sista sväng som gott gåendes då.
15 Victory Streamline har många och runda men bra kapacitet. Dock skor på idag mot barfota runt om senast.
1 Mister Burman öppnar bra och här försöker man nog försöka leda så länge som det går även om jag är tveksam om det håller hela vägen även om man lyckas hålla spets.

Tipsredaktör: Per-Arne Corell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Skellefteå: "Svårt veta var man har honom"
Nästa nyhet
V4 Skellefteå: ”Svårt veta var man har honom”

V4 Skellefteå: ”Svårt veta var man har honom”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hästen har inte varit bra i år utan har varit väldigt upp och ner i insatserna. Han var bra näst senast men ville inget senast. Det är alltså svårt att veta var man har honom för dagen men i grunden handlar det om en fin häst. Han gillar inte tung bana och det skulle missgynna honom rejält. Han kanske är allra bäst på kort distans även om han klarar full distans när han är i form. Jag vet inte hur Skellefteås bana är men skulle den vara fin blir det barfota fram, säger Bengt Harlin om Munter (V4-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Skelleftetravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Solakongen – Han hade vunnit senast om jag hade valt vägen via open stretch i stället vilket såklart känns surt. Dessutom var banan smetig vilket inte alls passar honom men efter två insatser med sämre resultat var detta en förbättring. Framför känns han mycket bättre nu och blir banförutsättningarna bra denna gång är han ett segerbud. Skor runt om, säger Christian Månsson.

2 Hirvonen – Han är ingen sprinter, vilket vi mycket väl visste innan, men det har funnits lite dåligt med lopp. Man kan väl säga att matchningen blivit helt fel för honom men nu är det rätt distans och dessutom ska vi testa ny käk på honom. Han är kapabel nog att vinna ett sådant här lopp. Inga ändringar, säger Christian Månsson.

4 Polar Linus – Han skötte sig senast men har galopperat en hel del innan det och jag vet inte riktigt vart han står för dagen. Helt på topp är han uppenbarligen inte och nu blir det ett snällt upplägg så vi smyger med. Barfota runt om, säger Mats Bucht.

13 Munter – Hästen har inte varit bra i år utan har varit väldigt upp och ner i insatserna. Han var bra näst senast men ville inget senast. Det är alltså svårt att veta var man har honom för dagen men i grunden handlar det om en fin häst. Han gillar inte tung bana och det skulle missgynna honom rejält. Han kanske är allra bäst på kort distans även om han klarar full distans när han är i form. Jag vet inte hur Skellefteås bana är men skulle den vara fin blir det barfota fram, säger Bengt Harlin.

Lopp 2, V4-2

2 Magia Doc – Hon känns fortsatt fin i jobben men har liksom halvsvikt i loppen utan att vi visste varför. Nu senast upptäckte vi dock att han hade problem med sina tänder vilket är fixat nu. Jag hoppas hon ska vara bättre nu men loppet ser tufft ut på förhand. Utgångsläget är dock bra och en skaplig slant är inom räckhåll. Skor runt om, säger Greger Hägglund.

5 Balfour – Han var inte som bäst i sitt senaste framträdande men vi har inte hittat någon anledning till varför. Nu har han i alla fall fått två lopp i kroppen och jag hoppas senaste insatsen bara berodde på en dålig dag. Normalt sett finns det bra kapacitet i honom och presterar han normalt borde han kunna vinna detta. Inga ändringar, säger Preben Sövik i stallet.

7 Mellby Caddy – Han var väldigt bra vid segern på Gävle och sen bestämde jag att köra snällt i starten efter. Då satt vi kvar när tåget gick och sen var det svårt att ta något till slut. Han är åtgärdad efter det och har gått normala jobb men det kan saknas tempo i honom. Bergharns häst blir svår att slå ändå men jag ser detta som en vettig platschans. Skor runt om, säger Kim Moberg.

9 Memphis Next King – Han gick godkänt på Hoting senast men blev lite vass i ledningen efter en omstart. Nu hoppas jag vi får smyga med in i det längsta och anfalla via open stretch så får man se hur långt det räcker. Skor runt om, säger Mats Bucht.

11 Sabelline – Hon gör första starten för mig och jag tycker detta känns som en riktigt fin häst. Det verkar dock finnas humör i henne och på det hela taget är hon svårbedömd i sammanhanget. Jag är dock inte främmande för att hon kommer prestera bra. Barfota runt om, säger Hanna Olofsson.

Lopp 3, V4-3

1 So Much Water – Hon var fin senast och det är en fin häst. Näst senast kvävde hon sig så vi testade lite ny utrustning senast som slog väl ut. Jag har aldrig laddad med henne och gör förmodligen inte det den här gången heller då risken är att hon blir het. Det kan bli barfota bak även om det troliga är skor runt om, säger Jorma Särkiniva.

2 Caligula Hornline – Han gjorde ett bra lopp som fyra i första starten för mig men sist var banan alldeles för lös för hans smak. Jag funderar på att rycka skorna om det blir fint underlag den här gången men jag tror ändå det blir tufft att vinna, säger Lars Marklund.

5 Broadway Laday – Hon har varit ifrån ett litet tag men känns fin i jobben. Annars har hon gjort fina insatser mest hela tiden och nu fick vi skapligt läge. Hon är snabb ut, och jag hoppas på ledningen, men kanske fattas det lite till den där rätta formen. Helt borta är hon väl inte ändå. Inga ändringar, säger Hanna Olofsson.

8 Kövras Spader – Han har toppform för dagen men möter tuffare konkurrenter än vad han gjort på slutet. Utgångsläget är inte bra men vi får ladda framåt från start och utan strul borde han sluta långt framme, säger kusken Robert Dunder.

14 The Unforgiven – Hon gnuggar väl på i samma stil som vanligt men har ett trist utgångsläge som jag tror drar ner chanserna helt och hållet. Vi får smyga med och hoppas det löser sig på vägen så kanske det kan bli en slant. Jag tror vi ska testa barfota runt om, säger Hanna Olofsson.

15 Le Chapeau – Han var duktig vid segern senast och har tränat på fint efter det. Jag har velat se honom bakifrån igen ett tag, vilket jag fick näst senast, och då skötte han sig bra. Visst har han presterat bäst i täten men han kommer inte att göra bort sig nu heller. Dock behöver vi ju en hel del tur på vägen. Skor runt om, säger Mats Bucht.

Lopp 4, V4-4

1 Mister Burman – Tycker jag är en jättebra häst och jag uppanmälde honom lite här just för att jag ville få spår 1. Senast var han fin i ledning och han var inte alls slut i mål. Nu är det bara att tuta och köra för kusken. Det blir inga stora ändringar denna gång, säger Lisa Wahlberg.

2 Move That Face – Tänker jag köra felfritt med den här gången. Senast var det mitt fel då jag helt enkelt överforcerade honom då jag var så säker på att han knappt kunde galoppera. Det gick enormt fort när han hoppade och man ska aldrig säga att man bara vinner felfri, men jag tror att vi är helt klara. Han var helt okörd när galoppen kom och gick riktigt starkt. Jag får helt enkelt skylla på min orutin för galoppen var inte hästens fel. Nu är läget bra och känslan är att han är bäst i spets. Jag laddar alltså vad som går från start och kommer jag till tät kör jag där. Det måste då till en riktigt bra häst för att slå oss om vi bara får ligga lite ifred. Risken finns ju dock att jag blir utsatt för några ”attentat” då jag är så pass orutinerad. Men allt som allt måste det vara en fin chans. Det blir åter barfota runt om men jag lägger på ett par lätta boots, mest för min skull och inte för hästens, säger Mikael Lindqvist.

9 Mr Dreamcatcher – Han har inte alls presterat som jag hade hoppats och måste visa bättring. Senaste loppet var ett litet fall framåt men jag tycker ändå att han behöver skärpa sig ett par snäpp. Det blir jänkarvagn den här gången vilket är enda ändringen, säger Robert Dunder.

11 Wish Me Luck Ås – Har ett tråkigt läge men hon kan spurta vasst när hon får sin resa. Hon är dock bäst i den främre träffen men formen är fin. Det blir inga ändringar mot senast, säger Jorma Särkiniva.

12 Birmingham – Han gjorde ett bra lopp senast när Caroline körde och han verkar ha hittat den rätta formen. Nu har vi dåligt utgångsläge och jag tror detta lopp blir ett led i matchningen till finalen han är inkvalad till. Det blir barfota runt om igen och blir han inbjuden i matchen är han ändå inte helt avsågad, säger Preben Sövik i stallet.

14 Sonata Ås – Hon står för fina insatser mest hela tiden och sprang så gott hon kunde senast. Jag hade 10/600 på henne och formen sitter där den ska. Jag tror hon kan sluta långt framme igen men då krävs det rätt draghjälp på slutrundan. Skor runt om, säger Greger Hägglund.

15 Victory Streamline – Han mötte tufft motstånd senast men gjorde det ändå rätt bra. Nu måste vi smyga med så länge det går och vi är utlämnade till vad som händer i loppet. Med rätt lopp spurtar han vasst men vi kommer köra med skor nu, säger Hanna Olofsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Conrads Fredrik bjöd på en knall i Paris
Nästa nyhet
Conrads Fredrik bjöd på en knall i Paris

Conrads Fredrik bjöd på en knall i Paris

Svenskägde Conrads Fredrik ställde till med en riktig bomb när han spurtade hem onsdagen quinté-lopp på Enghien.

De senaste två åren har svenske åttaåringen Conrads Fredrik, ägd av Stall Skytten, tävlat i fransk regi. Vid onsdagens tävlingar på Enghien skrällde Credit Winner-valacken ordentligt när han tog hem Prix du Parc des Princes, dagens quinté-löpning.

David Lemarchand är hästens tränare och det var skicklige Gabriele Gelormini som rattade in den svenske 35-oddsaren till segern värd 29 250 euro.

Conrads Fredrik spetsade men släppte till Very Well Jet som in över det långs upploppet hade provat att rycka undan med många längder. Men den blågula spurten var av bästa märke och Conrads Fredrik fångade in ledaren, samtidigt som han höll säkert undan för danske Ravenna som slutade tvåa.

Segertiden blev 1.13,5 över 2150 meter med bilstart. Vinnarhästen har hunnit med 19 segrar på 96 starter i sin karriär och tjänat nästa tre miljoner kronor.

Du kan se slutet av loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Det är reglerna som gäller vid materialfel

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson