Omgången: Kriterieuttagningar för kallblod på Dannero på lunchtravet idag. Fin sport men spelmässigt känns omgången iskall. Jag provar med ett par multiförslag då det är jätterisk för låg utdelning men för att det skulle känts bra hade jag behövt en riktigt bra spelidé i galet öppna V4-4 men det har jag tyvärr inte. Jag chansar lite på multiförslaget på att tipsettan i V4-4 Masai Southwind presterar bättre än senast. Provar även med en multi till där jag plockar på tre streckvärda till i sista, varav två just nu är anmälda som lättas i balansen, detta utan att följa ranken.    

V4-förslag – multi x 100:
7 Galileo (res 8-5)
4 Tangen Piril (res 3-7)
1,7,8 (res 9-6)
10 Masai Southwind (res 3-6)
3 rader/6 kronor x 100 = 600 kronor  

V4-förslag – multi x 50:
7 Galileo (res 8-5)
4 Tangen Piril (res 3-7)
1 Tangen Loke (res 7-8)
3,5,6,10 (res 1-2)
4 rader/8 kronor x 50 = 400 kronor      


LD-förslag:

4 – 1 x 1000 kr
Totalt 1000 kr

Loppanalys V4-1:
Ranking: A: 7 B: 8-5-9-3 C: 1-6-2-4

Spetsanalys: Galileo öppnade bra bakom bilen i Leangen senast men slog på en galopp kort efter start. Gissar att Fleir Flåten här tar lite av en safetystart första biten för att inte riskera något och sedan forcerar till spets med jättefavoriten efter en liten bit.

Loppanalys:  7 Galileo har gjort nästan allt rätt så här långt och blir mycket svårstoppad. På åtta starter har det blivit fem segrar och tre andrapris. Samtliga gånger hästen varit tvåa har storfavoriten i V4-2 idag – Tangen Piril – varit före. Senast blev det en kort galopp och man fick gå utvändigt ledande Tangen Piril som inte gick att slå. Galileo höll dock en så bra häst som Tina Blessen bakom sig trots att denna fick tassa med i rygg bakom. Trolig tidig spets och en toppchans.
8 Sigmunn har inte räckt mot Galileo vid tidigare möten och det måste nog hända nåt med favoriten för att det ska bli seger idag också. Ändå – hästen har gjort det bra även om ingen seger så här långt och Sigmunn får bli förstareserv. Första körspö är säkert ett plus också.
Skulle det hända något med jättefavoriten är också Jan-Olov Persson 5 Järvsö Tor högaktuell för segern.


Loppanalys V4-2:
Ranking: A: 4 B: 3-7-5-2 C: 1-8-9

Spetsanalys: Jättechans att storfavoriten Tangen Piril tar hand om spetsen direkt eller körs dit efter en liten bit.

Loppanalys:  4 Tangel Piril kommer med fem segrar på sex starter och har besegrat Galileo tre gånger, vilket säger en hel del. Vid förlusten på Bjerke blev det dock torsk mot Galileo men Tangen Piril svarade även då för en bra prestation då det efter en lite trevande inledning och strul på vägen blev en nästan omöjlig uppgift för storlöftet. Tangel Piril står sedan ett par dagar på Tjomslands nya sverigefilial i Sundsvall och det här är en jättechans.
3 Gnistas Adonis är en fin typ som inlett lovande men om favoriten levererar som i norgestarterna så blir det mycket svårt rå på den.
7 Guli Rubin har också gjort det bra men feelingen är att det måste hända något med favoriten för att Järvsöfaks-sonen ska kunna vinna.  


Loppanalys V4-3:
Ranking: A: 1 B: 7-8-9 C: 6-2-5

Spetsanalys: Mycket svårbedömt men jag gissar att en felfri Tangen Loke tar hand om taktpinnen.

Loppanalys:  1 Tangen Loke kommer till kriterikval med blott två starter i kroppet. Moe Odin-sonen har dock gjort precis allt rätt och jag tror det är en riktigt bra vinstchans. Hästen står sedan ett par dagar på Tjomslands nya sverigefilial.
7 Pydin verkar under rejäl utveckling och med en favorit som bara gjort två starter kan det mycket väl bli seger. Ove A är också mycket vass köra de här orutinerade kallbloden.
8 Björlifant har gjort det bra på slutet och tränare Jan-Olov Persson låter uppåt. Gynnad av två invändiga strykningar och det kan gå.


Loppanalys V4-4:
Ranking: A: – B: 10-12-2-15-11-3-4-5-6-1-14-9-13-7  

Spetsanalys: Jag tror att Negrita Akema eller Citadelle spetsar.

Loppanalys: Helt galet öppet i V4-avslutningen och feelingen är att vad som helst kan hända. Tipset dock till 10 Masai Southwind som i debuten för Anders Wallin var lite spänd i början och slog på en galopp. Fyraåsstoet åkte dock sedan snyggt runt allt sista 500 från köposition och det var en klar plusinsats. Något sämre senast från rygg på ledaren men om det berodde på skor på fötterna då, banan, distansen eller något annat det vet jag inte. Jag hoppas i alla fall på någon slags barfota-balans idag och en prestation som vid segern, då räcker det långt.
Bakom är det galet öppet och jag hade kunnat placera B-hästarna lite hur som helst och det behöver inte vara fel ta fram den allra bredaste streckpenseln eller plocka lågprocentare på feeling.

Tipsredaktör: Per-Arne Corell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Dannero: ”Jag är förhoppningsfull”

V4 Dannero: ”Jag är förhoppningsfull”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon var jättebra vid segern på Bergsåker men var tvungen att gå med skor i starten efter och missgynnades då även av banan. Hon sprang mest och grävde ner sig den dagen men jobbar fint efter det och jag tycker hon duger i klassen. Spåret är väl okej för hennes del och jag är förhoppningsfull. Balansen bestämmer jag inte förrän vi får se hur underlaget ser ut för dagen men jag tror mycket på henne ändå, säger Anders Wallin om Masai Southwind (V4-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Dannero. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Stål Faksen – Han gick bra mellan galopperna senast men har bara gjort tre starter och är orutinerad. Läget är bra men vi får se vart han hamnar och jag tycker detta blev det tuffaste heatet. Skor runt om, säger Jan-Olov Persson.

5 Järvsö Tor – Han har gjort flera bra lopp och visade form senast trots galoppen. Han är den av mina mes bästa chans i loppet och han är en finalkandidat. Skor runt om, säger Jan-Olov Persson.

9 Norrlands Scott – Han kommer mer och mer för varje start och i ett annat heat än detta hade jag trott på en finalplats. Tycker detta var tufft men förhoppningsvis är han bland de fyra främsta. Inga ändringar, säger Jan-Olov Persson.

Lopp 2, V4-2

1 Kvickers Komet – Han måste börja sköta sig först och främst och i denna tuffa konkurrens är han chanslös. Inga ändringar, säger Jan-Olov Persson.

4 Tangen Piril – Han har gjort topplopp varenda gång och jag kan inte vara annat än nöjd med honom. Förutsättningarna ser bra ut igen och även om jag inte kan motståndet så bra ser jag detta som en toppchans. Inga ändringar, säger Öystein Tjomsland.

5 Klack Kalle – Han nöter på hyggligt och jag tycker han utvecklas för varje start. Kanske väger han lite lätt denna gång men vi får se hur det utvecklar sig. Inga ändringar, säger Jan-Olov Persson.

7 Guli Rubin – Han har presterat ett par skapliga tider och är den av mina hästar i loppet som kommit längst. Dock finns såklart ett par hästar han normalt inte slår här men jag hoppas på en finalplats. Inga ändringar, säger Jan-Olov Persson.

Lopp 3, V4-3

1 Tangen Loke – Han har gjort två riktigt fina lopp hittills i karriären och var helt överlägsen senast. Förutsättningarna ser fina ut och förhoppningsvis håller vi upp ledningen. Sen bör även detta vara en riktigt god vinstchans. Jag tror han gå en 27-tid och vi ändrar inget, säger Öystein Tjomsland.

6 Tåga Teddy – Han gör väl okej lopp men kan få svårt att räcka till i detta tuffa sällskap. Vi får försöka hitta en vettig position och sen får man se hur långt det räcker. Inga ändringar, säger Jan-Olof Persson.

7 Pydin – Han vann på ett mycket bra sätt senast och hade till och med krafter kvar i mål. Det har han haft vid både segrarna och trots galopperna tycker jag inte att detta är en osäker häst. Han är både stark och snabb med bra kapacitet och till final borde han ta sig åtminstone. Visst är det tuffare emot nu men han är rätt duktig själv också. Inga ändringar, säger Niclas Torstemo.

8 Björlifant – Han har gjort många starka insatser på raken trots tuffa löpningar och jag är nöjd med honom för dagen. Strykningarna gynnar oss såklart och jag tycker han borde kunna utmana ettan som ser ut som den bästa hästen på förhand. Skor runt om, säger Jan-Olov Persson.

Lopp 4, V4-4

4 Goinflow – Hon har haft problem med brunst hela året men var klart uppåt senast. Jag tycker att hon verkar vara på rätt väg och nu fick vi fint utgångsläge. Vi kommer köra med skor idag vilket är ett litet minus men jag tycker ändå hon ska räknas med chans, säger Håkan Skoglund.

10 Masai Southwind – Hon var jättebra vid segern på Bergsåker men var tvungen att gå med skor i starten efter och missgynnades då även av banan. Hon sprang mest och grävde ner sig den dagen men jobbar fint efter det och jag tycker hon duger i klassen. Spåret är väl okej för hennes del och jag är förhoppningsfull. Balansen bestämmer jag inte förrän vi får se hur underlaget ser ut för dagen men jag tror mycket på henne ändå, säger Anders Wallin.

12 Robis Tova – Hon har inte startat på ett tag men känns bättre nu än innan pausen. Sen kanske det fattas lite tempo i henne men jag tror hon kommer prestera bra. Det är ett lämpligt lopp men läget är givetvis byngligt och det får inte strula för mycket. Skor runt om, säger Jan-Olof Johansson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Traveling Man jagar tredje raka i Sommartravet
Nästa nyhet
Traveling Man jagar tredje raka i Sommartravet

Traveling Man jagar tredje raka i Sommartravet

Traveling Man är en av hästarna som bespetsat sig på 300 000 kronor i förstapris när Sommartravets final kröner Rättviks V75-omgång.

Augusti månad inleds med vassa V75-tävlingar i Rättvik där Sommartravets final utgör en av godbitarna. I loppet kryllar det av formstarka V75-hästar i olika klasser.

Daniel Redéns tioårige Traveling Man kommer från segrar i både Gotlandslöpningen och E.J:s Guldsko och är här alltså ute efter att kunna ta tredje raka segern.

Cool Keeper i Ego Boys Minne. Foto: ALN

Bland de som önskar stoppa honom från det finns Quid Pro Quo och Global Money, också dem på 40 meters tillägg, samt formhästar som Neutron Broline, Venkatesh och Comte du Pommeau.

Gulddivisionen, även Ego Boys Minne, ser ett fint möte mellan Ed You och femåriga hemmastjärnan Cool Keeper. Dessa utmanas av bland andra Smilin Eli, Standout och Rolling Stones i sin andra start efter lång frånvaro.

Så här ser startlistorna ut:

Sommartravets final, 2140 volt

1 Part Nan Angelen – Torbjörn Jansson
2 Beauty Run – Daniel Wäjersten
3 Xlnt Conway Class – Peter Ingves
4 Staro Italy – Thomas Uhrberg
5 Nose Gear – Kenneth Haugstad
6 Neutron Broline – Per Lennartsson
7 Super Lux – Rikard N Skoglund
2160 meter
8 Venkatesh – Örjan Kihlström
9 Comte du Pommeau – Peter G Norman
10 Evasion Boko – Kajsa Frick
11 Tokio Hotel Hall – Carl Johan Jepson
2180 meter
12 Traveling Man – Ulf Ohlsson
13 Global Money – Robert Bergh
14 Quid Pro Quo – Erik Adielsson
15 Harry Haythrow – Stefan Söderkvist

Ego Boys Minne, 1640 volt

1 Standout – Erik Adielsson
2 Nato Dream – Kenneth Haugstad
3 Disco A.E. – Peter Ingves
4 Alvena Pele – Per Lennartsson
5 Rolling Stones – Örjan Kihlström
6 Ed You – Robert Bergh
7 Smilin Eli – Daniel Redén
8 Cool Keeper – Leif Witasp
9 Friction – Torbjörn Jansson
10 Increased Workload – Thomas Uhrberg
11 Krångel – Nathalie Blom
12 Classic Son – Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Hagmyren
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Hagmyren

Söndag: V64-tips till Hagmyren

Omgången: Hagmyren avslutar sin storhelg med en V64-omgång som kryddas med fyrarätts-jackpoten från i fredags. Sportsligt är det hög klass på loppen med fyra kvartsfinaler i Breeders’ Crown. Värt att tänka på är att de sex främst placerade i varje kvartsfinal är kvalificerade till semifinalerna vilket kan innebära att vissa hästar körs lite passivt. Spelmässigt använder jag mig av en spik som jag tror leder runt om samt utgångshästar i fyra avdelningar där minst två måste vinna för chans till alla rätt.

Spiken

3 I’m Just A Sund V64-5

Utgångarna

3 Ninepoints Gaagaa & 10 M.T.Klara V64-1

3 Emmett Brown & 4 Volstead V64-3

3 Lisa Scarlet V64-4

5 Faith Hill V64-6

V64-systemet, endast för sex rätt (Skrivs på sex kuponger och minst 2 A-hästar måste vinna).

A: 3,10. B: 1,4,5,6,7,8,11,12 (2-9)
3,8,9,11 (6,4)
A: 3,4 B: 2,5,9 (11,8)
A: 3. B: 1,2,4,6,7,10,11 (9,5)
3 I´m Just A Sund (5,11)
A: 5. B: 1,3,4,8,9,11 (10,7)

Kupong 1. 2x4x2x8x1x7= 896 kronor

Kupong 2. 8x4x2x1x1x7= 448 kronor

Kupong 3. 8x4x2x7x1x1= 448 kronor

Kupong 4. 2x4x3x1x1x7= 168 kronor

Kupong 5. 2x4x3x7x1x1= 168 kronor

Kupong 6. 8x4x3x1x1x1= 96 kronor

Totalt: 2224 kronor.

 

Dagens Dubbel:

3 – 5 x 800 kr

3 – 9 x 200 kr

Totalt: 1000 kr.

 

Analys V64-1:

Ranking: A: 3-10. B: 1-6-7-12-11-8-5-4. C: 9-2.

Spetsanalysen: Här är det många som kan öppna bra men min känsla är att Ninepoints Gaagaa tar en längd på innerspårets Lady Jo och sedan håller ut övriga.

Loppanalysen: Första kvartsfinalen i Breeders’ och först ut är de treåriga stona. Ett öppet lopp där de flesta kan vinna men tipset till 3 Ninepoints Gaagaa som jag tror leder det här loppet väldigt länge. Senast var hon riktigt positiv när hon fastnade med alla krafter sparade bakom fine Lacquer And Lace. Hon hade varit struken inför den starten och går säkert framåt med det senaste loppet i kroppen. Westholm har bra snurr på grejerna för dagen och hittar körande Haugstad till ledningen och får bestämma en bit borde hon ha bra chans att rinna undan över Hagmyrens korta upplopp.

I A-gruppen platsar även obesegrade 10 M.T.Klara som tagit två snygga spetssegrar i sina inledande starter. Motståndet är dock tuffare nu och första gången bakifrån är givetvis ett litet frågetecken. Hon har dock sett så pass bra ut att jag inte tror att det är något problem och skulle det lösa sig är hon nog starkast igen. Jag väljer att göra en utgångsgrupp med dessa och på garderingslapparna tar jag med hela B-gruppen.

Skulle 1 Lady Jo lyckas svara ut min tipsetta har hon istället en bra chans att leda hela vägen. Hon var fin senast vid överlägsen seger och ska räknas även med en ryggresa.

6 Fatima Boko ser ut att bli knapp favorit och hon var rejäl senast då hon avgjorde på bra sätt. Det blir troligtvis första barfota nu men jag tycker att det finns ett par frågetecken vilket gör att jag inte tycker att hon känns så het. Dels har hon haft en febersläng efter senaste starten och dels är det risk att hon bli över från start. Hon kan visserligen öppna vasst men de gånger hon har laddats har hon blivit het och jag tycker bara att hon är en av flera.

Streck även för 7 Tro Lo Lo som avslutade bra bakom två fina hästar senast. 12 Magnesia har varit ruskigt förbättrad på barfotabalans på slutet men nu låter det som att det blir skor vilket gör att hon läggs ner i ranken. 11 Touch Of Elegance och 8 Lumiere d’Inverne är inte så tokiga och ska ses med chans om det löser sig från de tråkiga utgångslägena. Jag betalar slutligen för 5 Diamondinthesky som var positiv vid segern senast samt 4 Reding Girl som gjort det okej mot tufft motstånd.

 

Analys V64-2:

Ranking: A: 8-9. B: 3-11-6-1-4. C: 2-12-7.

Spetsanalysen: Stark brukar öppna bra i voltstart men är svårbedömd för mig bakom bilen. 6 Blisjur kan öppna bra men har samtidigt galopperat när han har laddads. Jag hoppas att en felfri Torwall körs offensivt och sitter i spets på första långsidan.

Loppanalysen: Ett nordislopp där Hans Brunlöf blir storfavorit med sin fina 9 Pliggfaksen. Hästen gör det bra hela tiden och visst ska han räknas tidigt i det här loppet. Jag litar dock inte på ekipaget och när de är så hårt spelade måste jag gardera.

Tipset till 8 Torwall som är riktigt bra när han fungerar vilket han dock inte gjort i sina två senaste starter. Utgångsläget är såklart tråkigt men han har öppnat bra från spår långt ut tidigare och skulle han, som jag är inne på, hitta till ledningen blir han väldigt svår att plocka ner.

3 Karlängs Lill höll starkt från dödens senast. Nu står hon visserligen lite sämre till men jag tror att hon är tillräckligt bra för att kunna utmana om segern även mot det här motståndet.

Sista strecket till kapabla jätteskrällen 11 Mitt Hjärtas Frode som kommer med fyra raka nollor i programraden. Hästen är dock inte så tokig och han imponerade så smått vid segern högst upp i programraden. Jag räknar med att Håkan Persson har vässat sin häst lite extra i jobben då de sista startpoängen ryker och jag måste betala för ekipaget när de är så lite spelade.

 

Analys V64-3:

Ranking: A. 3-4. B: 2-5-9-11-8. C: 12-6-1-10-7.

Spetsanalysen: Emmett Brown är riktigt snabb iväg och borde sitta i ledningen i första kurvan. Borde väl sedan köras där?

Loppanalysen: Fyraåriga hingstarnas tur och tung favorit blir 4 Volstead. Han gjorde två heroiska lopp i Sprintermästaren och var ju inte långt borta från segern i finalen. Det är risk för ett lopp utvändigt ledaren igen och jag tror inte Örjan är så sugen på att sätta upp farten ytterligare en gång. Då kan det bli svårt att plocka ner ledaren även om han såklart inte är slagen för det med tanke på hur vass han var senast. Skulle han bli släppt till spets av värsta hotet är loppet givetvis över men det känns ändå rätt att försöka fälla honom då loppen senast kanske kan sitta i benen.

Tipset till startsnabbe 3 Emmett Brown som i grunden inte är sämre än favoriten. Han var dock en liten besvikelse senast då han fick ge sig sista biten mot Global Revenge. Det är dock riktigt bra träningsrapporter efter och det blir dessutom ett nytt huvudlag, helstängt med hål i, vilket känns intressant. Han borde ta ledningen initialt och sedan hoppas jag att Ville Karhulahti vill tävla och svarar ut storfavoriten. Väl i spets borde det vara bra chans och att han nu på förmiddagen är sex gånger mindre spelad känns galet.

Jag gör en utgånggrupp med favoriterna men det skulle kunna bli tuff körning dessa emellan och det kommer rensa fint bakom. Därför tar jag med ytterligare tre hästar.

2 M.T.Jordan är en riktigt fin travare som imponerade vid senaste segern som togs på V75. Tufft motstånd men hästen är snabb ut och hittar Jakobsson rygg ledaren samtidigt som det blir körning kan han absolut skrälla med lucka till slut.

5 Västerbo Carrera är bra i grunden och har nu fått två lopp i kroppen efter uppehåll.

Slutligen streck för formtoppade 9 Top Of The World som verkligen får sitt elddop här. Han har ett intressant utgångsläge och skulle det klaffa fullt ut är jag inte helt främmande för att han speedar ner samtliga över upploppet.


Analys V64-4:

Ranking: A: 3. B: 1-4-2-10-11-7-6. C: 9-5-8.

Spetsanalysen: Lisa Scarlet är snabb ut och borde enkelt ta hand om ledningen.

Loppanalysen: Ett vidöppet och lågklassigt lärlingslopp för enbart ston. Det känns givet att tippa 3 Lisa Scarlet som har varit bra vid två raka spetssegrar efter långt uppehåll. Hon borde hitta till ledningen och då är hon hästen att slå även om jag är lite tveksam till att distansen är någon fördel. Motståndet skrämmer dock inte och körande Jenny A Björk borde få bestämma en bit och då bör det räcka hela vägen. Given utgångshäst.

Bakom är det väldigt svårrankat och man skulle egentligen kunna vända på B-gruppen. 1 Easy Arvells har dock ett bra läge och har inte varit så tokig på slutet vilket gör att hon hamnar först i den gruppen.

Jag tror inte att mina fyra C-hästar vinner men streckar samtliga B-hästar på gaddlapparna. 

 

Analys V64-5:

Ranking: A: 3. B: 5-11-6-7-10-2. C: 1-4-12-8.

Spetsanalysen: I’m Just A Sund är snabb ut och borde enkelt kunna hålla ut favoriten Heavy Sound som jag visserligen tror kan öppna lite bättre än visat.

Loppanalysen: Nu är det de treåriga killarnas tur och stor favorit blir 5 Heavy Sound. Han var riktigt bra både i försök och final av E3 och hästen har en härlig utstrålning. Här har han äntligen fått ett vettigt läge bakom bilen och jag tror att han kan öppna bättre än han visat. Det är dock stor risk för dödens och då känns han väldigt sårbar och jag tar ställning och spikar emot.

3 I´m Just A Sund är istället min vinnare och jag tror helt enkelt att Redéns fina valack spårar det här loppet runt om. Han har varit rejält förbättrad med barfotabalans så det är viktigt att kolla balansinformationen innan inlämning. Senast öppnade hästen snabbt i ett E3-försök men slog på en galopp efter 75 meter och sedan var den dagen förstörd. Gången före höll han bra under Elitloppshelgen efter att ha dragit i tufft tempo. För tre starter sedan höll han också bra från spets på en smetig bana. Det loppets vanns av just Heavy Sound och intressant är att Heavy Sound stod i 42 gånger medan min spik stod i 1,90 i den gången. Det svänger snabbt och nu är I´m Just A Sund fyra gånger mindre spelad och när jag dessutom är inne på att det blir spets mot dödens känns det givet spelmässigt att spika!

 

Analys V64-6:

Ranking: A: 5. B: 9-4-1-11-3-8. C: 12-7-10-6.                                  

Spetsanalysen: Oklahoma Broline borde vara den som är snabbast den första biten men jag tror att hon släpper över full distans. Favoriten Faith Hill körs offensivt och får överta efter den första kurvan?

Loppanalysen: De fyraåriga stona avslutar och det här känns öppet om det inte är så enkelt att favoriten 5 Faith Hill körs till ledningen och vinner. Hon gick klart bra i både försök och final av Stosprintern och motståndet är lite lättare den här gången. Här skulle jag tro att Örjan försöker vara offensiv och skulle han bli släppt till spets är det bra chans. Hon är dock inte så vass den första biten så det skulle kunna strula och jag nöjer mig med utgång och spik på ett par kuponger.

Bakom har jag råd med hela B-gruppen och jag tycker 9 U.Bergs Oppzi är lite intressant. Hon gjorde debut senast för Svante Båth och vann mycket enkelt. Visserligen var motståndet inget vidare den gången men intrycket i regnet var bra. Här har hon ett spännande smygläge och med ryggar in på upploppet avslutar hon rappt igen och hon kan absolut skrälla.

4 Oklahoma Broline är snabb ut och borde få rygg ledaren här om man inte vill prova i spets. Det logiska är dock att Jakobsson släpper nu när det är full distans och med lucka till slut kan hon vinna även om jag är lite frågande till hästens segervilja.

1 Alvena Uni är riktigt bra i grunden men har inte startat på ett år och är givetvis mycket svårbedömd. Det är dock klart bra träningsrapporter och läget kunde inte bli bättre. Skulle det bli lite för tuff körning och hon får chansen till slut är jag inte främmande för att hon speedar ner samtliga direkt.

11 Hedwig trodde jag skulle spåra runt om senast som min spik men hon fick ge sig i en snabb avslutning. Hon borde givetvis ha vunnit den gången men samtidigt var vinnaren riktigt vass för dagen. Nu är hon istället helt bortglömd och hon får en chans till.

3 Adrians Girl har inte direkt imponerat på slutet. Hon borde dock gå framåt med sina tre lopp i kroppen efter långt uppehåll och från ett perfekt andraspår vågar jag inte plocka bort henne.

Sista strecket till rejäla 8 Donna Lyjam som oftast gör det riktigt bra och skulle det lösa sig från det tråkiga spåret ska hon räknas tidigt.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Grattis på 70-årsdagen, Stig H!
Nästa nyhet
Grattis på 70-årsdagen, Stig H!

Grattis på 70-årsdagen, Stig H!

Vi vill säga stort grattis på födelsedagen, Stig H Johansson! Söndagen den 26 juli fyller travlegendaren 70 år.

Den 26 juli 1945 föddes i hälsingländska Forsa, Stig Henry Johansson. En man som kom att bli betraktad som en av Sverige och världens allra främsta travtränare och kuskar genom tiderna.

Stig H. Foto: ALN

Stig H Johansson, alltjämt i högsta grad aktiv som tränare, har som kusk vunnit 6223 segrar och som tränare närmare 8000. Han har också varit kuskchampion på Solvalla hela 29 gånger och allsvensk kuskchampion 9 gånger.

Bland ”mästers” otaliga storloppssegrar kan, blott som ett urval, nämnas hela 6 segrar i Elitloppet, 5 fullträffar vardera i Derbyt, Kriteriet och Sprintermästaren, 5 segrar i Åby Stora Pris och 7 segrar i Stochampionatet.

Dessutom såklart de legendariska segrarna i Prix d’Amérique med Queen L. 1993 och världsrekordet med Victory Tilly i Nat Ray Trot 2002.

Grattis på 70-årsdagen, Stig H!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Enghien: Bird Parker slog till i fint Prix de Milan

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson