Den Skandinaviska dopingkommittén yrkar på att travtränaren Bo Westergård ska få licensen indragen i tre år. Det efter den uppmärksammade händelsen när fyra av tränarens hästar testat positivt vid dopningsprov.

Det var den 2 maj i år som fyra hästar från tränaren Bo Westergårds stall tävlade på Forus travbana i Norge. Tre dagar tidigare hade den norska dopningspolisen gjort ett oanmält ”hembesök” hos Westergård och tagit ett antal prover.

Analysen av proverna visade därefter innehålla otillåtna substanser. Samtliga de fyra hästarna visade höga halter av DMSO, ett antiinflammatoriskt och smärtstillande medel med en karenstid på 14 dagar. Proverna visade på ett innehåll av uppåt 60 gånger över det tillåtna gränsvärdet. Även B-proverna var positiva.

Efter det att den Skandinaviska dopingkommittén (SDK) sammanträtt om saken, publicerar man under måndagen en rapport. I den skriver man att Westergård, i egenskap av ansvarig tränare, har tillfört hästarna medlet, bara några få dagar före start.

Tränaren har därmed, enligt SDK, brutit mot de gällande reglerna för dopning och medicinering av hästarna och menar att han även skadat sportens anseende. Med anledning av det förespråkar SDK att Bo Westergård ska dömas till att få tränarlicensen indragen under en period om mins tre år samt tillträdandeförbud under samma tid.

Ärendet är härmed överlämnat till det norska travförbundets domskommitté som slutligen ska avgöra en eventuell bestraffning. Nu inväntar man ett svar från Bo Westergård vilket han har till den 5 augusti på sig att inkomma med. Därefter avgörs domen.

Bo Westergård själv har på sin egen hemsida under söndagen för första gången kommenterat händelsen. Där skriver han bland annat:

– Jag skulle aldrig ha startat hästarna på Forus om jag hade varit medveten om att hästarna hade tillförts DMSO över karenstiden. Då skulle de ha strukits. Jag är härmed omedveten om hur hästarna har kunnat tillföras medlet. Jag har full fokus på att driva mitt stall, hästarna tränas som tidigare och resultatet får tala för sig själv, som tidigare.

Du kan läsa hela Bo Westergårds inlägg här.

Du kan läsa DNT:s utlåtande om saken här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Shaq is Back försvarar titeln i EJ:s Guldsko

Shaq is Back försvarar titeln i EJ:s Guldsko

Klassiska E.J:s Guldsko är huvudnummer vid Hagmyrens V75-tävlingar. Shaq is Back är ute efter att försvara fjolårstiteln.

Lördagens V75-omgång utspelar sig i Hälsingland och på Hagmyren blir det Gulddivisionen i form av E.J:s Guldsko som utgör eftermiddagens stora begivenhet.

I en dust om 150 000 kronor får vi bland annat åter se Shaq is Back som vann det här loppet i fjol (då kördes det i oktober). Bland motståndet finner vi Quid Pro Quo, Kash’s Cantab och Traveling Man.

Här är startlistan:

1640 auto

1 Democrat – Daniel Olsson
2 Avalon Spider – John Östman
3 Nato Dream – Örjan Kihlström
4 Kash’s Cantab – Ville Karhulahti
5 Shaq is Back – Daniel Redén
6 Blended Scotch – Ulf Ohlsson
7 Harry Haythrow – Kenneth Haugstad
8 Quid Pro Quo – Erik Adielsson
9 Prince Tagg – Ralf Karlstedt
10 Traveling Man – Magnus Jakobsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Rättvik
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Rättvik

Måndag: V64-tips till Rättvik

Omgången
Jackpot på V64:an från Rättvik i afton och en rätt rolig omgång där jag tycker det finns favoriter att fälla. Flera öppna lopp med många hästar men 6 Caddie Hit borde ha bra chans att segra i långloppet. Håller alla tummar jag har för att Mattias Djuse kirrar biffen och att det skräller där jag streckat på.

Spiken
6 Caddie Hit (V64-3)

Skrällarna och dragen
2 Smefaksen (V64-1) 
5 Utac (V64-2)
11 Freia Bear (V64-6)

V64-systemet (spel för sex rätt)
V64-1: 1,2,4 (res 3-10)
V64-2: 1,3,4,5,7,9,10,13,14,15 (res 6-11)
V64-3: 6 Caddie Hit (res 2-1)
V64-4: 2,7,12,13,14 (res 5-1)
V64-5: 2,3,9 (res 1-11)
V64-6: 2,4,6,11 (res 7-8 )

3x10x1x5x3x4 = 1800 rader/krono

Dubbelförslaget
2,3,9 – 11 x 300

900 kronor

 

V64-1

RANKING A: 4. B: 1-2-3-10-7-6-13-15-14. C: 8-11-12-5.

Spetsanalys:
Bara fyra hästar på startvolten och 4 Egge Odin kör sig till front i första eller andra skedet av loppet.

Loppanalys:
Sprinterlopp för kallblod med enbart fyra ekipage på start och ett koppel som kommer jaga rejält från tillägg. Tipset ändå till en häst på grunddistansen och 4 Egge Odin som kan öppna snabbt. Täten är inom räckhåll och kommer man dit är segerchansen god. Får dessutom Ulf Ohlsson i sulkyn och detta är en given tipsetta för mig.

Plockar dock med ett par hästar till och 1 Turkongen känns intressant. Var ute på V75 senast och gjorde det bra och den här nioåringen gör alltid stabila insatser.

2 Smefaksen har inte riktigt fått till det på slutet men besitter kapacitet att sluta långt framme här. Har vissa problem att hålla sig till rätt gångart men felfri är han loppets överraskning.

Varning för 3 Verk som var duktig som tvåa senast och som kan blixtra till. Vinner dock för sällan för att han ska platsa på min lapp men kan vara ett kul tvilling- eller platsspel.

V64-2

RANKING A: 7-14. B: 1-9-5-3-10-13-4-15. C: 6-11-12

Spetsanalys:
Körning att vänta i detta lopp med flera startsnabb, och gasglada, ekipage. 1 Ayita Pil kan öppna rappt men jag tror hon får svårt att hålla upp innerspåret. Både 3 Beautiful Trick samt 5 Utac kan och lägga iväg bakom bilen och med ett bättre spår hade 7 Moonshine All Over varit främsta kandidat att fronta av egen kraft. Det sistnämnda är väl fortfarande det mest tänkbara scenario men det kan kosta krafter.

Loppanalys:
Stolopp med spårtrappa och dessutom lärlingar i sulkyn. Ett väldigt jämnt lopp överlag och här får man ta fram stora penseln och måla på rejält. Själv streckar jag samtliga 15 ekipaget i hopp att det smäller till rejält.

7 Moonshine All Over testades barfota runt om för första gången senast och det gav utslag direkt. Via en vass avslutning kunde fyraåringen avlägga maiden och det är inte alls omöjligt att det blir andra raka. Har dock ett utgångsläge som kan anställa till det men Peter G Normans travare får tipset.

14 Elita M.I. är ojämn i sina prestationer men båda starterna efter vila har varit klart bra. Reparerade en tidigt galopp på ett positivt sätt sist och höll starkt efter tung resa i loppet innan det. Tidigt trots utgångsläget.

1 Ayita Pil har en stabil formkurva och har dessutom lottats till ett smaskigt utgångsläge. Stoet kan öppna bra och kommer få ett fint lopp i den främre träffen.

9 Maidonna hade inte tur med löpning senast men fullföljde ändå starkt till andraplatsen. Hon testades då barfota runt om för första gången på mer än ett år och hon utmanar igen.

5 Utac har aldrig vunnit lopp och fick inte chansen senast. Har dock vettigt och har en duktig kusk och lär  duga långt på dessa premisser.

Streckar dock på rejält med sammanlagt tio hästar.

V64-3

RANKING A: 6. B: 2-1-11-15-12-7-9-8-3-13. C: 14-10-5-4.

Spetsanalys:
Bara fyra hästar på grunddistansen och det ser ut som 2 Andreas Boy tar täten.

Loppanalys:
Långlopp utan större klass och nu kan det vara dags för 6 Caddie Hit igen. Hästen stod minst sagt på tur för seger när den väl kom på Eskilstuna 1/7 och det följdes upp med en stark insats när Visby körde V86. Sexåringen var då trea i ett lopp som vanns av Montdore och jag tycker Mattias Djupes travare har bäst förutsättningar av samtliga i fältet. Formen är i zenit, hästen trivs på distansen och motståndet ser klent ut. Klarar han bara spåret bör det toppchans och jag spikar!

2 Andreas Boy gjorde comeback senast på Solvalla och insatsen var klart godkänd efter en inte helt optimal löpning. Känns som hetaste budet efter mitt singelstreck men tror inte han står emot Caddit Hit hela vägen.

V64-4

RANKING A: 2-13. B: 7-12-14-5-1-3-10. C: 6-4-15-11.

Spetsanalys: 

2 M.T.Kingsize har öppnat bra två gånger i rad från spår tre i volten men har ett något snävare läge nu. Ändå tänkbar spetskandidat men prickar Ulf Ohlsson från springspår med 6 Ebu B.Boko tror jag den flyger till spets. Var inte riktigt med på kör från springspår 18/1 men fick upp farten bra efter en bit. Tippas!

Loppanalys:
2140 meter och voltstart med oviss utgång. 2 M.T.Kingsize ledde länge senast men tempot var högt uppskruvar och man kunde inte stå emot Incognito Tooma över upploppet. Daniel Redéns travare höll ändå berömvärt har snart tjänat till en fullträff. Tippas!

13 Sudbury är jämn och stabil men räckte inte riktigt till senast mot tuffa hästar. Motståndsmässigt ser det bättre ut nu och fyraåringen rundar många om det inte strular på vägen.

7 Ebu B.Boko har inte tävlat sedan i slutet av januari månad men den här hästen har fartresurser och kan slå till per omgående även om formen inte kommer vara på topp.

Både 12 Daredevil N.L. och 14 Laurentius Cavallo brottas med 20 meters tillägg men är tidiga garderingsstreck på mitt system

V64-5

RANKING A: 2-3-9. B: 1-11-12-3-5-4. C: 6-8-7.

Spetsanalys:
Många startsnabba hästar på framspår men 2 Metallic Beat drog bästa lotten ut spårtombolan och måste ha god spetschans.

Loppanalys:
Fyraåringslopp med okej klass där vi tyvärr inte får återse 10 Twigs Briard som ströks under förmiddagen. De mest betrodda har lottats till finfina utgångslägen och överst på rankingen hittar vi 2 Metallic Beat och Björn Goop. Valacken gjorde väl kanske en halvslät figur senast mot lite tuffare hästar men har spetsläge nu och kommer BG dit är hälften av loppet vunnet. Har fin statstik från just spets och leder loppet länge.

3 Stand Bayou blev störd till galopp i ett försök till Sprintermästaren senast men hade avslutat bra två gånger om innan det. Donato Hanover-sonen har vettig startspår men tar sig nog inte förbi Metallic Beat från start vilket bara gör honom till tipstvåa.

Tredjehästen är 9 M.T.Jeffrey som vann enkelt från spets på Örebro men som galopperade från start senast på Halmstad. Reparerade dock det felsteget på ett väldigt bra sätt och visade att formen sitter där den ska.

1 Xanthis One kommer få en del streck från sitt innerspår men jag tror inte han räcker till mot detta motstånd.

V64-6

RANKING A: 6-4: B: 2-11-7-8-5-3-12. C: 1-9.

Spetsanalys:
1 Robis Salvation har bästa läget men har inte visat något av värde på slutet och jag tror knappast Tomas Pettersson är sugen att ge sig in i ett tuff spetsstrid.

Loppanalys:
Medeldistans och autostart med ett par intressanta namn i startlistan och som 6 Vision Fromentro såg ut senast måste man bara lägga honom på toppen igen. Sexåringen fick öppna snabbt första 500 meterna och kunde sedan ta över täten kort senare. Ändå hade Jörgen Westholms travare både styrkan och modet att hålla undan enkelt och en hel del talar för att det blir ett liknande scenario denna gång. Vill nog se honom upprepa insatsen innan jag vågar spika denne fransos och jag garderar.

4 Only In It’s Class återkommer efter två månaders tävlingsuppehåll men brukar kunna prestera direkt efter vila. Är van vid tuffare motstånd än detta och kan mycket väl duga direkt.

Bakom dess två streckar jag en rolig skrällduo där den ena är Westholms andrahäst i loppet. 2 Duffman är inte alls så tokig men får sällan till det fullt ut. Har perfekt läge nu och bjuds han in i loppet är han inte avsågad.

11 Freia Bear klädde av I Love Champagne över Lindesberg upplopp senast och stoet håller toppform för dagen. Kommer de mer betrodda i loppet bort av en eller annan anledningen är hon i allra högsta grad segeraktuell igen. Skräll som får agera chansspik på DD.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Åmål
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Åmål

Måndag: V4-tips till Åmål

Omgången: Åmålstravet öppnar upp veckan med en V4-omgång där jag förlitar mig på att Olav Mikkelborg reder ut den på pappret perfekta uppgiften i V4-2 med Bear Beta. Den första avdelningen bör bli en ren tvåhästarsmatch mellan Bränne Järven och Torpa Nicklas. I V4-epilogen står tre hästar ut gentemot övriga. Låg utdelning att förvänta således, men vi löser det med några friska mångbongar.

V4-Spiken:

4 Bear Beta (V4-2)

V4-Låset:

Bränne Järven – Torpa Nicklas (V4-1)

V4 – Systemförslag 1:

V4-1: 4,6 (7-8 )
V4-2: 4 Bear Beta (3-1)
V4-3: 1,3,4,7,13,14 (8-5)
V4-4: 3,13,15 (2-6)

2x1x6x3 = 36 rader x 10 = 720 kr

V4 – Systemförslag 2:

V4-1: 4,6 (7-8 )
V4-2: 4 Bear Beta (3-1)
V4-3: 13 Lotta Roc (14-7)
V4-4: 3,13,15 (2-6)

2x1x1x3 = 6 rader x 20 = 240 kr

Totalt 960 kr

LD – Spelförslag:

LD-1: 4 Bear Beta
LD-2: 13 Lotta Roc

1 komb x 1000 kr = 1000 kr

V4-1

Rank: A: 4-6. B: 7-8-2-10. C: 1-3-9-5.

Spetsanalys: Jag tror att Brenne Järven är den offensivaste på tillägg och tidigt kommer fram och övertar från Pedra.

Loppanalys: Två hästar särskiljer sig och segern bör utspela sig dessa båda emellan. 4 Brenne Järven håller jag som förstaval. Det är en för klassen riktigt fin sort som varit ute i betydligt tuffare gäng än det här. Senast var det i norska V75 på Jarlsberg där han var okej som fyra efter ett kortare uppehåll. Femåringen lär gått framåt med det loppet. Hästen kan öppna bra och det är en logisk gissning att Mikkelborg styr framåt tidigt här för att få överta ledningen och har därmed loppet i sina händer.

Jag tippar Brenne Järven före värste konkurrenten 6 Torpa Nicklas på grund av att jag tror han hamnar bättre till från början. Torpa Nicklas måste dock under alla omständighet streckas. Han är segerlös ännu i år men det här är en fyraåring med stor potential. Han har varit ute i tuffa lopp i Sverige de senaste starterna och varit riktigt tapper som utkontrad tvåa båda gångerna.

Jag låser loppet på dessa två hästar. På 40 meter finns några hästar med stor kapacitet men jag tycker de står för tufft till gentemot de två ovan nämnda.

V4-2, LD-1

Rank: A: 4. B: 3-1-10. C: 7-2-8-5-9-6.

Spetsanalys: Det är svårt att se någon annan ledarhäst än Bear Beta här även om King Cobol är snabb ut.

Loppanalys: Det här loppet ser helt utskrivet ut åt 4 Bear Beta som borde vara en given spik här. I ett ganska ojämnt lopp känns valacken som mer än ett huvud högre. Senast provade han i ett V75-lopp på Årjäng som sedermera vanns av fine Nadal Broline. Då blixtrade Bear Beta till täten när bilen släppte fältet men överlämnade sedan ledningen och kom i mål som godkänd sexa. Dagens motstånd är betydligt enklare och startar han lika raskt som senast kan ingen lugga honom på täten här. Väl där torde det vara toppchans att spåra hela vägen.

Letar man motkandidater är 3 King Cobol tidigt, mest på grund av att han troligen får vinnarhålet bakom Bear Beta. 1 Quantum Firefox är bra i grunden och skulle kunna utmana något, men har mest visat galopp på sistone.

V4-3, LD-2

Rank: A: 13-14-7-4-1-3. B: 8-5-6-2-12. C: 9-10-11.

Spetsanalys: Mycket svårt att bena ut men tvingas jag säga någon spetshäst lutar det åt Askö Rite On, men om Sheena Punk Rocker eller Tenna Dreamcatcher prickar starten kan det bära iväg. Kristine kan öppna men har klurigt spår.

Loppanalys: Ett riktigt svårlöst stolopp som kräver ett antal streck. Loppet försvåras också av att de bästa hästarna befinner sig på tillägg vilket vi av erfarenhet är svårt i Åmål. Trots det måste vi ge förstastrecket till 13 Lotta Roc som är en riktigt fin variant när hon håller sig i trav. Det gjorde hon senast på Årjäng där hon svepte runt fältet och höll hela vägen till mål i väldigt fin stil. Som sagt, lätt är det inte att gå runt ett fält på Åmåls 800-metersoval, men Berglöf känner banan väl och med bästa hästen i fältet får vi förmoda att det blir ett tidigt initiativ.

14 Royal Starlight står lika illa till hon och det beror mycket på flyt under loppets gång om man ska ha med striden att göra. Formen är det då rakt inget fel på; hon spurtade sylvasst ute i banan i samma lopp som Lotta Roc vann senast och kanske kan hon följa med då tipsettan drar upp avancemanget.

7 Sheena Punk Rocker känns intressant. Det finns mycket fart i fyraåringen och hon såg riktigt fin ut när hon avslutade via fjärdespår i sista sväng senast just på Åmål. Springspår är såklart spännande.

4 Kristine har visat fin stil i sina två senaste starter. Först tog hon en säker spetsviktoria på Axevalla och gick därefter bra efter galopp. Kan öppna bra men fjärdespåret är inte gynnsamt.

1 Teena Dreamcather löper på hyggligt och är inte sämre än någon annan. Kan mycket väl hålla upp och sedan hela vägen. 3 Askö Rite On är mitt tips för täten. Hon har inte gjort så mycket väsen av sig men har fart som räcker och från täten är mycket vunnet.

Det finns också ett antal B-rankade hästar som mycket väl kan slå till om positionerna klaffar och favoriterna kommer bort, så den som har råd pepprar på rejält med streck här.

V4-4

Rank: 13-3-15. B: 2-6-4-11-14-12. C: 1-5-8-9-7.

Spetsanalys: Sonia’s Dream borde ta spets direkt här.

Loppanalys: Ett riktigt fint lopp för att vara ett ”vanligt” lunchlopp på Åmål. Jag tycker tre hästar delar på favoritskapet. Jag väljer att förstaranka 13 Quantanamera läget till trots (återigen, tillägg på Åmål är marigt). Men det här är som bekant en riktigt fin sort som visat sprudlande form i sina senaste starter. Hon tävlade med liknande förutsättningar på Arvika näst senast, kastade då runt fältet över sista bortre och avgjorde till seger på riktigt snyggt sätt. Senast var hon ute i ett getingbo på V75 men spurtade väldigt starkt i skymundan som fyra. Berglöf är som sagt skicklig på Åmål och lär inte sitta och sova i kön alltför länge. Klaffar det bara det minsta på vägen avgör hon i tid.

3 Sonia’s Dream är emellertid ingen lätt nöt att knäcka under rådande omständigheter. Hon har varit ute i tuffa omgivningar på sistone och gjort det bra även om hon inte räckte i en Klass 2-final senast. Batterierna är nyladdade och det kommer av allt att döma bära av mot ledningen här. Den positionen är värd mycket och kanske blir försprånget ointagligt för tilläggshästarna.

Att ranka 15 Village Surprise som trea är kanske lite magstarkt, men det är mycket tycke och smak som gäller de tre a-hästarna emellan. Stoet har sett lysande ut i sina tre årsstarter och avgjorde på klasshästens vis från dödens senast. Med risk för att bli tjatig: det är ändå väldigt många hästar att runda och kanske är inte det här hästens viktigaste uppgift i år. Men form och klass är det ingen som slår henne på och stämmer det på vägen fram kan hon såklart avgöra till seger.

Tipsredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Åmål: "Jag tror hon kan runda i spåren"
Nästa nyhet
V4 Åmål: ”Jag tror hon kan runda i spåren”

V4 Åmål: ”Jag tror hon kan runda i spåren”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon hade varit bra länge innan segern äntligen kom senast och det var välförtjänt. Det hade varit mycket galopper och otur men nu fick hon visa vilken tuff märr hon är. Formen är helt på topp och visst är det många att runda men jag tycker inte kalibern var det värsta på motståndet. Jag tror hon kan runda dem i spåren och blir det minsta stiltje i fältet kliver jag på direkt. Hon ska ses med chans. Barfota runt om, säger Erik Berglöf om Lotta Roc (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Åmålstravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 Liheim Svarten – Han är lite bökig från start och tappade mark senast. Efter det gick han dock helt okej och formen är rätt bra på honom. Nu möter vi dock tuffa konkurrenter och samtidigt ska vi försöka hitta ut från innerspår vilket inte är så lätt med den här hästen. Kan vi vara trea-fyra är jag nöjd. Inga ändringar, säger Per Nordlund.

3 Zeb Hegero – Han visar inget direkt av värde och duger inte mot detta motstånd. Vi jagar mest en liten slant, säger kusken Mikael J Andersson.

4 Brenne Jerven – Han hade pausat inför senaste starten men gjorde en fin insats och han behövde verkligen det loppet. Formen ska vara på uppåtgående och jag tycker han är en av hästarna som kan vinna detta lopp. Visst är det några bra hästar emot men han är också duktig själv. Inga ändringar, säger Olav Mikkelborg.

Lopp 2, V4-2

1 Quantum Firefox – Han började året väldigt bra men fick sedan problem med ett bakben och fick vila. Han har nu gjort två starter efter det men har inte fungerat alls och står inte riktigt att känna igen för dagen. Inställningen har alltid att hans främsta egenskap och den har liksom gjort att han alltid presterat bra men nu vet jag inte vad som är fel. Vi har bra läge för att smyga nu och jag kör själv för att känna efter. Hästen kanske inte är sugen på att springa längre men det får tiden utvisa. Eventuellt rycker vi även bakskorna idag också, säger Eric Martinsson.

3 King Cobol – Han borde väl kanske ha varit trea senast tyckte jag men detta är en helt annan häst i ledningen och idag vet jag att tränaren vill se honom i spets. Det är liksom att luften går ut hästen när man släpper täten men nu blir laddning och kommer vi först så kör vi där. Sen kanske han inte vinner ändå men då har vi i alla fall gjort ett försök, säger kusken Niclas Benzon.

4 Bear Beta – Han känns jättefin var dagen om jag inte var helt nöjd med honom senast. Jag tycker dock att allt ser bra ut på förhand inför detta lopp och mycket hänger på vad som händer i starten. Jag hoppas vi kan ta oss förbi King Cobol och komma till ledningen men jag är lite rädd att den svarar. Hur som helst så ska han räknas och vi ändrar inget, säger Olav Mikkelborg.

6 Gazpower – Han har inte startat på länge men jag har kört ett jobb med honom och då kändes han fin. Han är ruskigt startsnabb men vi kommer inte förbi Mikkelborgs där så vi satsar på ett snällt upplägg. Jag tror inte han kommer ha något med slutstriden att göra men en hygglig slant är inte omöjlig, säger kusken Mikael J Andersson.

Lopp 3, V4-3

5 Jodie Star – Hon gjorde ett bra lopp mot tuffa hästar senast men vi drog dåligt läge nu och det är väl kris redan där. Hon är inte så dålig egentligen men ska hon vinna ett lopp i år är det nog inte detta. Inga ändringar, säger Mikael J Andersson.

6 Queen Adina – Hon är en rätt bra häst egentligen men är fruktansvärt humörbetonad och man måste passa henne rejält under loppen. Dessutom får man inte köra för stallgrinden för då vill hon springa hem. Vi ligger lågt, säger kusken Niclas Benzon.

13 Lotta Roc – Hon hade varit bra länge innan segern äntligen kom senast och det var välförtjänt. Det hade varit mycket galopper och otur men nu fick hon visa vilken tuff märr hon är. Formen är helt på topp och visst är det många att runda men jag tycker inte kalibern var det värsta på motståndet. Jag tror hon kan runda dem i spåren och blir det minsta stiltje i fältet kliver jag på direkt. Hon ska ses med chans. Barfota runt om, säger Erik Berglöf.

Lopp 4, V4-4

2 Fairytale Road – Hon var jättebra efter galoppen senast och känns verkligen jättefin för dagen. Skulle man bara veta att hon sköter sig i starten kunde man vara optimistisk men har har verkligen svårt att sätta fötterna rätt. Sist klev hon ändå iväg i två återkallade startförsök men sen blev det galopp i det tredje. Spår två i volt är inte heller det bästa men om hon håller sig på benen blir hon farlig. Inga ändringar, säger Anders Svanstedt.

3 Sonia’s Dream – Hon fick pausa från tävlandet ett litet tag efter att ha varit med i två tuffa V75-lopp där hon blev rätt sliten i sista. Formen ska ändå vara rätt bra och förutsättningarna ser riktigt intressanta ut. De bästa motbuden har tillägg och som det ser ut borde vi kunna köra oss till spets. Nu var det tag hon startade med voltstart men hon kan öppna snabbt även där och kommer vi till täten tycker jag att hon har chans. Barfota fram, säger Marcus Hultman.

6 Lucky Hall – Hon är också humörbetonad men har vettig form och kan glimta till. Nu möter vi däremot rätt tuffa hästar och jag tror vi får svårt att vinna, säger kusken Niclas Benzon.

9 Red Door – Hon är så mycket bättre än vad raden visar och hade nog varit fyra utan galoppen senast. Nu är det tuffa hästar emot och dessutom ska hon starta på Bjerke på lördag så det blir ett snällt upplägg. Skor runt om, säger Mikael J Andersson.

13 Quantanamera – Hon var jättebra på V75 senast och har toppform för dagen. Jag har respekt för Village Surprise och min chans att vinna loppet är nog att komma före den i starten. Hon är helt oöm för att gå i spåren och som jag ser det står det väl mellan min, Cederins eller kanske Sonias Dream. Några andra tror jag inte kan vinna detta. Det blir skor runt om idag men det är inget minus, säger Erik Berglöf.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Veijos stora triumf - Some Summit överlägsen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson