Lannem Silje kan nu även titulera sig norsk mästarinna. Hon och Tekno Odin bärgade de båda NM-tecknen på Sörlandet.

Lördagens norska V75-omgång avgjordes på Sörlandets travbana och det var de båda Norska Mästerskapen för kallbloden som var dagens begivenheter.

Lannem Silje. Foto: ALN

Att fixa guldet visade sig inte vara några problem för ”Super-Silje”. Den femåriga monstertravaren tog hem NM för ston i utklassningsstil.

Tor Wollebäk inledde från tolftespåret bakom bilen men gasade på direkt via fjärdespår och satt tidigt i ledningen. Det värsta motbudet var Ulsrud Tea som direkt följde i ryggen och därmed fick vinnarhålet.

Över sista bortre långsidan satte Lannem Silje upp ett mördande tempo i täten och det var bara Ulsrud Tea som förmådde att hänga på. Men in mot upploppet fick även hon kasta handduken för Siljes makalösa urladdning och jättefavoriten kunde segla undan till publikens jubel.

Segertiden stannade vid 1.22,9a över 2140 meter och förstapriset låg på en kvarts miljon norska kronor. Det här var hästens 38:e seger i 41:a starten. Ulsrud Tea var tvåa, elva tiondelar långsammare och bronset till Lome Oda, ytterligare en halv sekund efter.

Tekno Odin tog tredje titeln. Foto: ALN

…I NM för hingstar och valacker noterades Tekno Odin för sin tredje raka titel. Öystein Tjomsland kunde kosta på sig ordentlig segergest när han konstaterade att man grejat det i år igen.

Tekno Odin travade med i fjärde, senare tredje par utvändigt och kunde vänta till 500 meter kvar innan han satte in stöten i tredjespår. Ledande favoritspelade Lome Brage hade anfört loppet igenom och satte nu allt på ett kort.

Men in på upploppsrakan sinade krafterna för ledaren och Tekno Odin kunde koppla ett säkert grepp och sticka undan till enkel seger. Klockorna stannade vid 1.23,7a över 2609 meter. En kvarts miljon norska kronor tillföll vinnaren även här.

Bakom tog överraskningen Tekno Jerken andrapriset medan Tin Tveiten blev trea.

Du kan se loppen här. Sörlandet lopp 6 och lopp 9.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Full pott för Takter i Stanley Dancer

Full pott för Takter i Stanley Dancer

Förra året gjorde Jimmy Takters treåringar rent hus i USA. Även i år har han väl förspänt. På lördagen tog hans hästar hem båda avdelningarna av Stanley Dancer Memorial.

Det börjar närma sig Hambletonian som körs om tre veckor. Natten till söndagen svensk tid, avgjordes Stanley Dancer Memorial på Meadowlands, ett lopp som brukar ge en försmak om det stora slaget.

Har Jimmy Takter en ny Hambo-vinnare i stallet? Foto: ALN

Och det slutade i stor triumf för Jimmy Takter. Hans träningar vann båda avdelningarna med samlad prissummor om 159 750 dollar.

Först ut att triumfera var Pinkman. Explosive Matter-valacken var favorit i sin avdelning och gjorde ingen besviken. Yannick Gingras körde och inledde som tvåa, men vreds på för att överta när fältet klivit in på baksidan.

Fram utvändigt kom Jimmy Takter själv med Canepa Hanover och i ryggen låg Habitat. Den senare fick fritt invändigt över upploppet och trion kämpade hela rakan ned men Pinkman höll säkert stången till seger. Vinnartiden skrevs till 1.09,9a över 1609. Habitat snöt silvret framför Canepa Hanover.

I den andra avdelningen var det Takter själv som lotsade in vinnaren i form av The Bank (e. Donato Hanover) som var en liten skräll.

Takter övertog täten in på bortre långsidan och i samma ögonblick galopperade Åke Svanstedts Peter Haughton-vinnare Centurion Atm. Favoritspelade Crazy Wow gled upp på utsidan och började pressa ledaren genom sista sväng, men föll ur aktionen och gick tillbaka.

...eller är det Svanstedt som har det? Foto: ALN

I stället var det Svanstedt och Centurion Atm som kom tillbaka riktigt starkt efter galoppen och styrde på via fjärdespår ur den sista kurvan. Hästen stod för en enorm upphämtning men kunde inte rå på The Bank som sprintade undan till säker seger.

Segertiden blev maffiga 1.08,9a vilket var ett nytt löpningsrekord. Centurion Atm tvåa, en tiondel efter. French Laundry, också Takter-tränad, inkom som trea.

…Delvin Miller Memorial (187 000 $) för de treåriga stona såg en rejäl skräll vinna i form av Spirit to Win (e. Cantab Hall). Dustin Jones-träningen kördes till segern av Brett Miller.

Spirit to Win travade invändigt bakom favoriterna Mission Brief och Livinintefastlane, men fick fritt spelrum över upploppet och sluggade ned sina motståndare till knapp seger. Det på 1.09,6a.

…Segermaskinen Jl Cruze fortsätter sin brutala framfart. Senare under kvällen noterades han för segern i fyraåringsloppet Hambletonian Maturity (443 300 $). Det var den 16:e segern i 18:e starten i år för Eric Ells superstjärna, som vanligt körd av John Campbell.

Jl Cruze inledde som sista häst medan Shake It Cerry och Father Patrick skiftade om positionen i täten. Men efter knappt halva distansen forcerade Campbell fort fram Crazed-valacken i spåren och hann satt i täten in mot sista kurvan.

Åke Svanstedt tog nu upp bataljen med Resolve och utmanande favoriten hela upploppet ned men var maktlös att komma förbi. Jl Cruze tog segern på 1.08,7a över distansen 1810 meter (1 och 1/8 mile) vilket var nytt världsrekord.

Shake It Cerry slutade trea medan Father Patrick föll tillbaka och slutade sist i sexhästarsfältet.

Du kan se alla loppen här:

Pinkman vinner Stanley Dancer

The Bank vinner Stanley Dancer

Spirit to Win vinner Delvin Miller

Jl Cruze winner Hambo Maturity

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Extra V75-tips till Axevalla
Nästa nyhet
Söndag: Extra V75-tips till Axevalla

Söndag: Extra V75-tips till Axevalla

Extra V75 Axevalla 19 juli

Omgången: Extra V75 och det ser ut som spelvänliga lopp där jag hittat två bra spikar som båda ska köras tidigt till ledningen. Some Summit är omgångens största favorit, och visst unnar jag Veijo att få vinna StoChampionatet, men spelvärdet ligger i att hon förlorar…

Bästa spiken: 1 Canappealformore (V75-4) såg verkligen tankad ut senast då man slängde på helstängt huvudlag och han bollade med dem från ledningen. Jag tror att han spetsar hem även detta lopp.

Spik 2: 7 Diamond River (V75-2) har en väldigt passande uppgift, han möter sämre hästar och allt talar för att hon sitter i ledningen redan till 500-passeringen och sedan måste hon bli väldigt svårslagen.

V75-förslaget är på 3.700 kronor

6-7-1-9-2 (10-5)

7 Diamond River (2-12)

8-10-5-1-9-3-6-7 (4-8 )

1 Canappealformore (8-6)

11-15-8/ 3-5-6-13-14-7-4 (2-10)

4-5-6-3-7 (2-1)

6 / 10-3-9-7-5-1-2-12 (4-8 )

Kupong 1: 5x1x8x1x3x5x9 = 2700 kr

Kupong 2: 5x1x8x1x10x5x1 = 1000 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

5,6-6 x 300

3,7-6 x 200

V75-1:

Ranking: A: 6-7-1 B: 9-2-10-5 C: 12-11-8

Spetsanalys: De två snabbaste hästarna är strukna, men favoriten Naglo’ Del Nord borde ändå inte hålla någon ledning. Lightning Force ska laddas, men Falcon Håleryd och nedstrukna Remee la Marc är de som borde göra upp i första hand.

Loppanalys: 1 Naglo’ Del Nord är favorit, men innerspår på 1640 meter måste vara sämsta tänkbara förutsättningarna för honom. Han är osäker om han laddas första biten och har galopperat från innern tidigare. Det blir helstängt huvudlag nu och det kanske ger bra effekt, och då de två väldigt startsnabba hästarna  är strukna ökar favoriten chanser helt klart – ändå sårbar.

Två andra lägger jag före och 6 Falcon Håleryd har visat förbättrad startsnabbhet på sistone, och senast körde Johan till ledningen för att släppa till El Mago Pellini och att han inte orkade är förlåtet. Enklare hästar nu med ”vanlig” klass för Falcon Håleryd, och skulle Johan hitta till ledningen är det troligen vinnaren.

7 Remee la Marc håller jag upp efter de båda strykningarna innanför och nu har han chans att köras till ledningen, det vore spännande på 1600 meter för där biter han ifrån sig riktigt fint. Högt värde och mycket bättre chans nu än före strykningarna!

Streck även för 2 Lightning Force som gått fullt bra i skymundan på sistone, främst näst senast. Perfekt läge och viss spetschans efter de båda strykningarna. Får fint lopp långt fram i draget i vilket fall och kan vara starkast över upploppet.

V75-2:

Ranking: A: 7 B: 2-12-3-6-10-8-5 C: 1-11-9-4

Spetsanalys: Diamond River är snabb efter en bit och hon brukar bara dra iväg, likt senast. Hon har bra chans att forceras till ledningen efter en bit.

Loppanalys: 7 Diamond River står på högtur för seger och mot dessa är det bra segerchans i tröstloppet till StoChampionatet. Hon fick en tuff inledning senast och blev het på kuppen då hon drog på i ledningen. Att hon fick ge sig mot Some Summit och smygkörda Evelina Palema är inget att säga något om, och här måste det vara dags för seger! Hon spurtade mycket starkt i Stosprintern näst senast som tvåa och borde forceras till ledningen och vinna detta. Bra spik!

2 Olympia Tilly vann Breeders i höstas och visade våldsam speed, och hon vann även kval till Drottningens men sedan har hon tappat formen. Hon var bara sådär i kvalet senast, hade dåliga blodvärden och formen är dunkel och som favorit är hon inte spelintressant.

12 How Amazing Tooma kommer vara klart bättre med loppet senast då hon var tunt jobbad före och kan skrälla trots spåret. 3 Evasion Boko gick okej över upploppet i långsam avslutning senast efter störning i slutkurvan, och öppnar nog rätt bra härifrån.

V75-3:

Ranking: A: 8-10 B: 5-1-9-3-6-7 C: 4

Spetsanalys: Oviss spetsstrid med ett gäng startsnabba märrar, Pippi kanske är snabbast och Eketorpets Tess har chans att få överta om Peter laddar med henne.

Loppanalys: Lurigt stolopp där det borde gå undan från start och spetsstriden är inte given, och då även scenariot svårt att sia om, de snabbaste kanske är vekaste hästarna. Frågetecken på vart de klart mer betrodda hamnar gör att jag målar rejält. 8 Eketorpets Tess borde ha chans att köras till ledningen av Peter Untersteiner som kör med fortsatt gott självförtroende och hästen var urtapper senast då hon öppnade 06 första 500 metrarna och ändå höll till upploppet. Det är inte de bästa märrarna med här och hittar hon till ledningen, nedstruken ett hack, och senaste loppet inte satt sig i benen så borde hon rinna undan.

10 Youana är en jättefin märr som varit bortlottat i de senaste loppen men gått bra i skymundan, så även senast som fyra. Hon var tvåa bakom Maven tidigare (fem starter sedan) och det är inte så iskallt läge med bara nio deltagare och dessutom inte de vassaste märrarna, ingen Maven om man säger så. Formen brukar bli allt bättre under sommaren och hon var grym då hon vann i augusti förra året. Långt upplopp ska passa bra och hon är given.

5 Bethel Hanover har kanske inte toppform då hon är uppfräschad efter senast och det har gått en tid mellan loppen, men det är en kapabel märr som övertygade vid segrarna och gick vasst i skymundan mot minst lika bra märrar på Åby.

9 Donna Di Quattro gör alltid stabila insatser, och får hon hängresa till upploppet kan hon stå som segrare. 1 Vanity Matters är ännu lite svårbedömd även om hon hängde med förbättrat senast. Hon måste nog ha smyglopp för att räcka, men läget borgar ju för det.

V75-4:

Ranking: A: 1 B: 8-6-3-11-2-4 C: 5-9-12-10-7 

Spetsanalys: Canappealforyou var riktigt rapp senast och tog enkelt ledningen, och det såg ut som att Peter hade mer att ge första stegen med. Bra spetschans!

Loppanalys: 1 Canappealforyou är en av omgångens största favoriter, och jag tycker att han har bra chans att vinna detta. Han var kraftigt förbättrad senast då Peter satte på honom helstängt huvudlag, och hästen blev betydligt mer på hugget och dök till ledningen tidigt och hade full kontroll med gott om krafter sparat. Han möter bättre hästar nu, men som han såg ut kommer han springa riktigt fort från ledningen på Axavallas bana och blir inte enkel att fånga in och ledningen är jag rätt övertygad om att han kommer hålla upp så som han öppnade senast och innerspår är gynnsamt på Axevalla. Spik!

8 Nappa Scar är kanske värst emot trots spåret som såklart är iskallt. inte minst med tanke på att hästen är en frontrunner och jag tycker han gör sina bästa lopp från ledningen. Han vann tröstloppet till E3 med en gäspning senast och såg ut att vara under fortsatt utveckling.

6 Sir Corneliani gjorde ett topplopp efter galopp i E3-kvalet och han kommer göra ett starkt lopp – om han travar. Dubbla galopper oroar, även om man är inne på att han fick vingen i skallen senast i Norge. Slå favoriten från dödens blir tufft, men gör denne bort sig är det vettig chans.

3 Pantin gick bra som tvåa i E3-kvalet och gynnas av jämnare fält och jämnare tempo, styrkan är hans vapen då han ännu saknar speed.

V75-5:

Ranking: A: 11-15-8 B: 3-5-6-13-14-7-4 C: 2-10-9-12 

Spetsanalys: Ny lurig spetsstrid med snabba hästar, Elton Boko, Mickes Sisu och Angela Rich gör upp om det. Springspåren har fördel.

Loppanalys: Det här är ett lopp som är upplagt för skräll, ja om nu inte favoriten 11 Scellino Luis bara är bäst och Adielsson kör fram utvändigt ledaren och reglerar dem. Hästen är bäst och utan galopp är han i final i Kungapokalen – det var en galopp Erik sent ska glömma i sista sväng i sitt försök. Senast var han inte som bäst, han har varit ifrån efter det då han var sliten och dessutom menar Johansson att det troligen blir skor på fötterna. Kanske kan han vinna bara på att vara fräsch, och inte behöver vara på topp men som favorit måste jag försöka få bort honom.

15 New Generation hoppas jag Björn kan hitta rygg på favoriten under slutvarvet, eller någon annan stark rygg. Senast var hästen riktigt fin och jag hade nedåt 10-fart sista 600 metrarna och plockade ner en så bra häst som Lord Flax! Han hade varit borta lite för edet och formen pekar uppåt, och får han spara speeden är han farlig och ett kul drag.

8 Escapade har sett jättefin ut på sistone, och hade bara en mycket bra häst i Nancy America före sig på Åby och fick inte chansen senast. Riskerar hamna lite illa till med sämre startrygg nu, men under 5% är ändå kul och kommer med i fräcka utgångsgruppen!

Betrodd är 6 Mickes Sisu, men det är en tung sak som är svårbedömd mot snabbare och bättre hästar. Han klev undan till seger senast, då kusken prickade lysande och visst har han chansen om han hittar till spets igen men inget jag hyllar.

V75-6:

Ranking: A: 4-5-6-7-3 B: 2-1-12 C: 9-10-8-11

Spetsanalys: Corinne af Solnäs har spetsat från innerspår tidigare men att hon ska kunna ta emot Evelina Palema kan bli för tufft. Hon är riktigt rapp i steget och med mindre snabba hästar innanför borde hon ha bra spetschans. Sedan testas hon väl där?

Loppanalys: 4 Some Summit är jättefavorit i StoChampionatet och hon har varit ruskigt bra vid de raka segrarna hos Veijo. Är hon nu som vid de två första vinsterna i nya regin, ja då kör säkert de andra om andrapriset för då var hon förkrossande överlägsen och slog vettiga jämnåriga med 50 meter! Hon vann kvalet från dödens senast, och visade att hon vill vinna även då det blir strid då hon bet ifrån när 6 Evelina Palema försökte utmana. Nu blir det täta starter, och hon gick ändå i botten (mer eller mindre i alla fall) senast och har tidigare varit skör. Det blir första barfota för Heiskanen, och det gör att många spikar och räknar hem henne – men det kanske inte fungerar utan skor, och täta starter kan även det vara sådär. Hon riskerar även dödens med påställd Veijo och att hon ska vara tio gånger så mycket spelad som andrahandaren kan inte vara rätt.

Per Linderoth är vass tränare som flyttat fram sina positioner allt mer, och han har två försöksvinnare i finalen. Det var första rycktussar på 5 Olympia Gold senast som inte behövde användas. Hon vann enkelt i kvalet efter fin resa och ska gå framåt till finalen då hon inte kunnat trimmas för fullt före. Jag tror att hon kommer öppna förbättrat, och även om det inte blir ledningen så en fin resa där framme och hon känns het. 3 Maya Gold visade härlig skalle och Per hyllar henne i jobben efteråt. Intressant med Ohlsson och räknas helt klart.

6 Evelina Palema är en fin häst som kanske hittat stilen igen efter halsoperation, och hon gick bra då hon utmanade Some Summit i kvalet utan att komma förbi. Hon får nu rycktussar på sig för första gången och lopp i kroppen dessutom, och jag ser henne som spetsfavorit. Hedberg menar att hon får gå där framme i så fall, det är detta lopp han siktat på hela tiden och från ledningen biter hon ifrån sig vasst. Hon har 4/5 från ledningen, och var sjuk den femte…

Stallkompisen 7 Jetta Palema gillar Erik också vet jag och han hade svårt att välja häst. Hon går nog framåt ännu mer till finalen då det hade strulat före och känns inte alls borta. Det går ofta lite för fort i dessa finaler, inte minst om favoriten får svar.

V75-7:

Ranking: A: 6 B: 10-3-9-7-5-1-2-12 C: 4-8-11

Spetsanalys: Jag tror att Kan Ha tar sig förbi de snabba på insidan och körs till ledningen. Han accelererar vasst efter några steg vilket han visade senast, och Adielsson vann tre V75-lopp igår och kör med härligt flyt. Twigs Atkin är snabb, men han är i högre klass nu mot i vintras då han spetsade på V75.

Loppanalys: Jämnspelat lopp där 9 Napoleon C.D. är en av tre mer spelade, och han har massor av kapacitet och fart – men känns ändå svårbedömd. Dels har han galopperat i spetsstriden några gånger, och senast såg han sämre ut aktionsmässigt efter galoppen. Han var jättefin i Kalmar då han fick chansen för sent, men det kan bli långt fram nu med bakspår och trots Uhrberg upp har jag annan vinnare.

6 Kan Ha är draget då han har ett lopp i kroppen och han höll ändå fullt okej senast efter tuff inledning då han gjorde första starten för Lindgren, och höll ut Napoleon C.D. i vild körning första 250 metrarna. Han ska kliva uppåt på formstegen med det loppet i kroppen och jag tror att Adielsson har bra chans att forcera honom till ledningen, en position han normalt sett är svårslagen ifrån. Kommer han till ledningen borde det vara bra segerchans, jag spelar utgång på V75 och spikar på DD – med dragen i DD-1.

10 Al’s Winnermede är för lite spelad, men ändå en kanske för tuff uppgift. Han är dock riktigt bra och vid segern övertygade han. Man skyller plattmatchen senast på att han reste dåligt och drack dåligt i värmen. Rankas ändå upp som väldigt lite spelad.

3 Ritmo di Poggio kan mycket då han är fräsch och fungerar och han var bara bäst i finalloppet senast. Han har gått bra för Magnus och läget bör göra så han får sitt lopp där framme i draget. Dock hade han känts mer intressant om barfota runt om som det var i intervjuer i början av veckan, men verkar bli samma balans som senast.

7 Comte du Pommeau är lite svårbedömd då han fallit ur väl mycket i travet de senaste starterna, och mot tuffare motstånd har han inte råd att bli buren över upploppet.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Mellby Vikings styrkedemonstration
Nästa nyhet
V75: Mellby Vikings styrkedemonstration

V75: Mellby Vikings styrkedemonstration

Axevallalöpning blev till en härlig styrkedemonstration av Mellby Viking. Stayerkungen krossade sitt motstånd från dödens.

Debut i Gulddivisionen från tolftespår bakom bilen – inga problem för Mellby Viking. Den sjuåriga stenkrossen tog en högst imponerade seger när han hemförde Axevallalöpning.

Efter att ha avancerats fram till dödens efter ett varv, kunde Viking Kronos-sonen kontrollera fältet. Över upploppet länsade Mellby Viking undan i grymt fin stil och vann loppet till synes med krafter kvar, den tuffa resan till trots.

Strålande tider för Nurmos och Adielsson. Foto: ALN

– Faktum är att han faktiskt hade lite för mycket kräm kvar över upploppet, för när jag visade honom spöet så började han att ställa lite, sa kusken Erik Adielsson i vinnarcirkeln.

Favoriten Support Justice slog på en kort galopp i starten och missade värdefull mark. Till ledningen gick i stället Truculent som anförde första 500 efter 11,8 och varvet efter 13,2. Då hade alltså Mellby Viking landat i dödens.

Med 750 meter kvar inledde Support Justice avancemanget i tredjespår. Samtidigt började Mellby Viking bli ledaren allt mer närgången. Ur sista kurvan signalerade Truculent att slaget var förlorat – men Mellby Viking gick ifrån.

Från vinnarhålet fick Robert Bergh luckan med Global Money, hästen sköt till piggt men utan chans att hinna i fatt vinnaren. Support Justice gick en riktigt stark avslutning efter markförlusten och slutade trea.

Mellby Viking - mot Frankrike? Foto: ALN

Men mot Mellby Viking fanns inget att göra. Segertiden stannade vid 1.13,1a över 2640 meter. En seger som var värld 150 000 kronor.

– Det är en otrolig häst. Vi har siktat hit mot det här loppet en tid. Han har varit jättefin i år men fått flera tuffa lopp, jag tror han har mycket att hämta i framtiden, sa tränaren Timo Nurmos i ATG Live.

I vinnarcirkeln fortfor Timo Nurmos om hästens framtid och nämnde att en matchning mot Frankrike i vinter fanns i planerna.

– Sådana här hästar som är så starka som honom passar perfekt nere på banorna i Frankrike, sa Timo.

***

Only One Winner inledde. Foto ALN

V75-1: Rens direkt i Klass 1 när Torbjörn Jansson ledde hela vägen med Timo Nurmos-tränade Only One Winner. Favoriten Furious Francis gick som tvåa i andraspår, synade dödens på sista bortre men kunde aldrig få rätsidan på ledaren. Segertiden var 1.13a jämnt över 2140.

V75-2: Erik Adielsson grejade det med Stig H:s Lotuscherie som tog andra raka. Stoet gick som femma i andraspår, fick rygg på favoriten Elma Lane när attackerna sattes in och kunde vänta till utgången av sista sväng innan hon vreds på i fjärdespår. Segern blev sedan säker på 1.13,4 över 2160.

Xlnt Chili Tripel segerdefilerar. Foto: ALN

V75-4: Överlägsen vinnare i Klass 2 där Joakim Lövgren ledde runt om med Xlnt Chili Tripel. Med 500 meter kvar av loppet tackade fyraåringen för sällskapet, ryckte undan med många längder och vann ohotad på 1.13,8 över 2140.

V75-5: Skräll i lärlingsloppet. Cab Hornline övertog ledningen tidigt och såg ut att kunna få sin seger, men från tredje invändigt hade Fredrik Berg hittat loss med 33-taggaren Sheer Bliss som kom med en sylvass avslutning. Anna Forssell-träningen hann fram till kuskens stora glädje. Segertiden stannade vid 1.13,7a på 2140.

Fredrik Berg glad efter skrällen med Sheer Bliss. Foto: ALN

V75-6: Ny häftig hemmaseger i Bronsdivisionen. Erik Adielsson, igen, körde fine fuxen Star Advisor Joli som vann överlägset. Sexåringen gick till täten tidigt och var överlägsen när han stack undan över upploppet. Det var ett perfekt valt tillfälle för den första tränarsegern på V75 för Sofia Aronsson. Star Advisor Joli klockades till 1.11,8a över 1640.

V75-7: Robert Bergh har en urstark krabat i femårige Montdore. Efter att ha avancerats fram tidigt i dödens på Coldtown och travat där loppet igenom, kunde han vinna väldigt säkert till slut i Silverdivisionen. Greppet kopplades in på upploppet. Segertiden var 1.13,8a över 2640.

…Lördagsloppet låg utanför V75-kupongen och såg Danne Edel som vinnare. Reijo Liljendahl tränar och Ulf Ohlsson styrde till seger på 1.15 över 2640.

Rätt V75-rad:

1 Only One Winner – Torbjörn Jansson 9,79
14 Lotuscherie – Erik Adielsson 4,90
12 Mellby Viking – Erik Adielsson 3,53
1 Xlnt Chili Tripel – Joakim Lövgren 3,79
1 Sheer Bliss – Fredrik Berg 33,13
5 Star Advisor Joli – Erik Adielsson 2,10
9 Montdore – Robert Bergh 6,52

7 rätt: 477 140 kr (39,4 system)
6 rätt: 2073 kr
5 rätt: 145 kr

Omsättning: 72 305 091 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Norsk dominans i uttagningar till Kallblodsderbyt
Nästa nyhet
Norsk dominans i uttagningar till Kallblodsderbyt

Norsk dominans i uttagningar till Kallblodsderbyt

Det var stark norsk dominans när uttagningar till de svenska kallblodsderbyna avgjordes på Östersundstravet.

Det är den 31 juli som finalen av Svensk Kallblodsderby och Derbystoet körs i Östersund. Uttagningarna till loppet avgjordes under fredagskvällen.

Några större sensationer eller favoritbortfall var det inte tal om. Den norska dominansen var påfallande. Blott ett av de totalt sex uttagningsloppen fick se en svensktränad vinnare: när Euforia, tränad av Kim Metsälä vann sitt försök till Derbystoet.

Persson med tre i final. Foto: ALN

De båda norska stjärnorna Järvsörappen och Smedheim Solan, som var etta och tvåa i Kriteriet i fjol, vann sina båda uttagningar till Derbyt och lär dela på favoritskapen inför finalen. Jan-Olov Persson har emellertid tre utmanare vidare till final.

Finalerna har förstapris på 700 000 kronor, respektive 450 000 kronor och får kompletta startlistor med kuskar den 27 juli. Efter lottning och spårval tog sig startlistorna följande utformning:

Svenskt Kallblodsderby (häst-tränare)

1 Pave Faks – John Mogset
2 Smedheim Solan – Kjetil Djöseland
3 Reiug – Kjetil Roe
4 Järvsörappen – Jomar Blekkan
5 Smedsbo Faksen – Jan-Olov Persson
6 Biffen Ö.K. – Tor Olaf Halle
7 Gott Olle – Jan-Olov Persson
8 Höstbo Stig – Tomas Pettersson
9 Sjö Odin – Öystein Tjomsland
10 Järvsö Tore – Jan-Olov Persson
11 Silver Jo – Jessica Olsson
12 Jardar – Arne Nilsen

Derbystoet (häst-tränare)

1 Lille Eline – Morten M Ottersen
2 Brenni Rödi – Jan Roar Mjölneröd
3 Euforia – Kim Metsälä
4 Patsi – Öystein Tjomsland
5 Global Ruska – Jan Roar Mjölneröd
6 Trö Hela – Öystein Tjomsland
7 Åsafaksa – Hilde Marie Stumberg
8 Romanova – Kajsa Frick
9 Tante Ragnhild – Anders Wolden Lindström
10 Bro Strimma – Joakim Elfving
11 Björli Mai – Martin P Djuse
12 Tangen Irene – Geir Flåten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tävlingskarriären är över för världens snabbaste

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson