På grund av de hårda vindar som blåser på Östersjön har man befarat att V86-tävlingarna på Visbytravet kan tvingas att ställas in. Men nu lugnar Svensk Travsport – tävlingarna ska genomföras.

Under tisdagen har vindarna varit hårda på Östersjön, vad som betecknas som styv till hård kuling (13-20 m/s) har uppmäts. Destination Gotland har ställt in en färja under tisdagen.

Det har förorsakat oro att onsdagens V86-tävlingar med Gotlandslöpningen som huvudnummer, ska vara i farozonen. Men nu kan Svensk Travsport i ett pressmeddelande lugna. Enligt SMHI och Destination Gotland ska det inte vara några problem med avgångarna för de större färjorna i morgon.

SMHI menar att vindarna är avtagande och att de på onsdag förmiddag väntas ligga på 7-10 sekundmeter. Svensk Travsports chefsveterinär Göran Åkerström säger i pressmeddelandet att dessa vindar inte innebär några som helst problem för hästar ombord på en stor och stabil färja.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Efter avsnitt 2: Stjärnkusken tappade tittare

Efter avsnitt 2: Stjärnkusken tappade tittare

Antalet personer som tittade på det andra avsnittet av Stjärnkusken var betydligt färre än förra veckan.

Förra fredagen, den 26 juni, hade TV-programmet Stjärnkusken premiär och efter att hela 720 000 personer bänkat sig framför det första avsnittet, beskrevs det hela som en tittarsuccé.

När det den 3 juli var dags för det andra kapitlet i ”travets Let’s Dance” sjönk tittarsifforna ordentligt: mätningar visar att 421 000 personer bevittnade programmet.

Även om tittarsifforna sjönk med över 40 procent, får de ändå bedömas som klart godkända. Faktum var att Stjärnkusken blev det mest sedda programmet i Sverige vid kl 20-tiden i fredags kväll. SVT konkurrerade med repriser av tv-serien Saltön och Debatt från Almedalen.

Avsnitt tre av totalt sex av Stjärnkusken visas nu på fredag, den 11 juli kl 20 i TV4.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny fajt mellan Father Patrick och Jl Cruze
Nästa nyhet
Ny fajt mellan Father Patrick och Jl Cruze

Ny fajt mellan Father Patrick och Jl Cruze

Två gånger på raken har Father Patrick fått ge sig mot segermaskinen Jl Cruze. På lördag ska de fajtas igen i finalen av Graduate Series.

Efter att ha inlett säsongen med en seger har Jimmy Takters kejsare Father Patrick oväntat gått på pumpen i två raka starter. Båda gångerna har det varit Jl Cruze som agerat exekutor.

Yannick Gingras kör Father Patrick. Foto: ALN

När det på lördag är dags för finalen i Graduate Series, ett race för fyraåringarna och med en samlad prissumma om en kvarts miljon dollar, möts de båda kombattanterna igen.

Father Patrick körs som vanligt av Yannick Gingras, medan Jl Cruze, som ju för övrigt var Sebastian K:s baneman i den gångna helgen, rattas av John Campbell.

Graduate-finalen kryddas extra av likaledes Jimmy Takter-tränade Shake It Cerry, kulldrottningen som ska köras av sin tränare tampas här alltså bland annat med sin stallkamrat Father Patrick. Även Åke Svanstedt har en häst med i loppet i form av Resolve.

Så här ser startlistan ut:

1609 auto

1 Rompaway Galaxy – Jim Marohn Jr
2 Opulent Yankee – Andy Miller
3 Resolve – Åke Svanstedt
4 Shake It Cerry – Jimmy Takter
5 Gural Hanover – Matt Kakaley
6 Jl Cruze – John Campbell
7 Father Patrick – Yannick Gingras
8 Sumatra – David Miller
9 Madewell Hanover – Chris Ryder

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Hoting
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Hoting

Tisdag: V4-tips till Hoting

Omgången: Hoting kör dagens lunchtrav och banan mäter bara 800 meter, har klen dosering i kurvorna och ett kort upplopp. Dessutom är det trångt vid startplatserna och vid bilstart är det bara sex hästar med öppet spår. Tyvärr är det få hästar totalt i omgången vilket håller ner spelvärdet. Jag spelar med A-hästar i alla avdelningar och kräver minst 3 vinnare. Och lämnar in en multi gånger 10 med alla fyra A-vinnarna.

V4-förslag – minst 3 A-hästar:
A: 5 B: 1,2,3,4,6,7,8,9 (res 5-1)
A: 1,8  B: 2,3,4,5,6 (res 9-7)
A: 3,5,6,8,9  B: 4,7 (res 10-1)
A: 1,6  B: 2,4,5,8,10,12,13 (res 3-9)
308 rader / 616 kronor

Kup 1: 8 x 2 x 5 x 2 = 160 rader/320 kr
Kup 2
: 1 x 2 x 5 x 9 = 90 rader/180 kr
Kup 3
: 1 x 5 x 5 x 2 = 50 rader/100 kr
Kup 4:
1 x 2 x 2 x 2 = 8 rader/160 kr

Dessutom en multi x 10 med de 4 A-utgångarna.
Kup 5: 1 x 2 x 5 x 2 = 20 rader/40 kr x 10

LD-förslag:
8 – 6 x 600 kr
8 – 9 x 200 kr
8 – 4,7 x 100 kr
Totalt 1000 kr

 
Loppanalys V4-1:
Ranking: A: 5  B: 1-3-6-9-2-8-7-4

Spetsanalys: Can Viktor och Eltebos Höibysara är dokumenterat raska iväg. Euforia har inte visat någon startsnabbhet så här långt men jag tycker Moe Odin-dottern är svårbedömd, kanske kan hon öppna ganska bra ändå?

Loppanalys: 5 Euforia får för tredje gången i år sin tränare Kim Metsälä i sulkyn och jag håller det som en hygglig chans att duon fortsatt är obesegrade tillsammans fortsatt i år även efter dagens övningar. Skulle det vara så har Kim i så fall kört tre lopp i år och vunnit samtliga, det vore väl läckert!? Mycket tror jag avgörs från start, favoriten har inte visat någon startsnabbhet och skulle Euforia kunna öppna hyggligt vasst skaffar man sig greppet mot favoriten direkt. Det är fint spelvärde i det här fyraårsstoet som verkar under utveckling.
1 Remkvikk verkar bli överraskande stor favorit. Visst finns farten utan någon som helst tvekan men hästen har bricka 1 på en 800-metersbana och har inte visat någon som helst startsnabbhet. Jag hoppas att femåringen ”hamnar i maskin” direkt och kommer bort som hårt spelad.
3 Hugo gör tredje starten i regi Micael Melander och har fått ett lopp i kroppen. Inget extra senast men Hugo har ändå vunnit 12 lopp på 25 starter vilket ger respekt i min bok.
6 Eltebos Höibysara är startsnabb och även allmänt snabb i bena men är sällskapssjuk sista biten. Gynnad av det korta upploppet därmed.
Skulle de två först rankande komma bort är loppet galet öppet och jag fyller på med alla på gaddlappen.


Loppanalys V4-2:
Ranking: A: 8-1  B: 2-5-3-4-6-9-7

Spetsanalys: Ove A Lindqvist är offensiv och jag räknar med att Ove A gör ett rejält försök köra i spets så länge lampan lyser med Memhis Next King. Klar spetsfavorit.

Loppanalys: 8 Laraki Brodde debuterar i ny regi och det låter riktigt bra från Daniel Wikberg. John Östman verkar också ha hittat något av sitt livs form och det borde väl därmed vara en hygglig vinstchans i ett dåligt lopp även om läget är dåligt. Barfota runt om är nog optimalt för den här hästen men idag blir det skor på fötterna.
1 Memphis Next King tycker jag inte visat något men tränare Mats Bucht låter uppåt, det är kuskplus i Ove A och loppets klara spetsfavorit. Leder normalt sett därmed väldigt länge, och kanske hela vägen då om tränaren är rätt ute.
Uppåt låter det även från tränarhåll på 2 Googi som fick chansen för sent senast och nog hade en del sparat. Stammen skvallrar dock om att ”kepsen” kanske inte är 100 och stöd för den teorin får man även från resultatraden 0-4-2 på 12 försök. Kanske kan gå ändå.
5 Quantum Octavia står hårt inne i loppet men i ett dåligt lopp är det i alla fall lite spännande med en häst som debuterar i ny regi.       


Loppanalys V4-3:
Ranking: A: 6-8  B: 3-5-9-7-4-10 C: 1-2

Spetsanalys: Här vet jag inte vem som spetsar men tror inte heller det är loppavgörande på något vis.

Loppanalys: Det här loppet har jag mycket svårt att ranka men ger 6 Dreamer Doc tipsnicken trots att hästen i radar segrar precis. Henrik Svensson låter dock uppåt på sin springare, motståndet är mycket lämpligt och man siktar/hoppas på optimala balansen barfota runt om.
8 Demo har jag inte kunnat se senaste Lycksele-loppet på då det saknas i lopparkivet. I form rör det sig dock om en häst som tävlat i V75. Räknas om minsta form.
3 Digital Future fick ett fint smyglopp näst senast i Norge och tackade genom att spurta snyggt till sitt livs första seger. Senast smyglopp igen, loss 250 kvar och godkänd avslutning. Passande motstånd.
Amerikaimporten 5 Evident Ås sverigedebuterar och är mycket svårbedömd.
9 Tunney Gene blev fint framdragen på slutrundan senast i Årjäng och tackade genom att avgöra säkert till första segern sedan 2011.  
7 Aloxe som det låter lite småuppåt på samt 4 More Muscles är två skrällbud.


Loppanalys V4-4:
Ranking: A: 1-6  B: 8-10-4-2-12-5-13-3 C: 9-11

Spetsanalys: Med bara två hästar på startvolten är det jättechans att innerspårets Ängsbläsen tar hand om taktpinnen.

Loppanalys:  Favoriten 1 Ängbläsen sitter normalt sett i spets och sedan är det hästen att slå för övriga. Idag gör hästen tredje starten i ny regi och det är en vettig chans till andra segern för Daniel Wikberg. Bosse Eklöf rattar som vid de två senaste. 
6 Stöten med loppets formkusk John Östman är utmanaren till favoriten på papperet. Hästen är osäker men om felfri räknar jag med att sexåringen dyker upp där framme.
8 Cicelina har fått två lopp i kroppen i år, får Janne Norberg i sulkyn och hästen vann i alla fall fyra lopp ifjol. Skrällbud.
10 Rikungen handikappas av ett dåligt läge men har fin fart även om lite fel lutning på resultatraden.
4 Lennart Viking gick en godkänd slutrunda från kön senast även om han var helt chanslös. Även Lennart är ett skrällbud.
Månprinsen A.M.s helbror 2 Månivar A.M. har inte levererat ännu men Gunnar Melander meddelar att hästen tränar bättre än han visat på banan så här långt.  

Tipsredaktör: Per-Arne Corell.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Hoting: "Han känns bättre och bättre"
Nästa nyhet
V4 Hoting: ”Han känns bättre och bättre”

V4 Hoting: ”Han känns bättre och bättre”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har nu fått två lopp i kroppen efter uppehåll och jag tycker han känns bättre och bättre. Detta är en häst som alltid gör sitt men denna uppgift ser inte helt lätt ut att plocka in tillägg men distansen är i alla fall ett plus på den fronten. Det kan bli mycket krångel men skulle det klaffa är han säkert med där framme. Inga ändringar, säger Jörgen Berglund om Demo (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Hotingtravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Remkvikk – Han var riktigt bra senast på nytt rekord och han ser fin ut efteråt. Täta starter ska fungera bra och vi räknar med en ny bra insats. Körspöet har ingen större betydelse och det blir åter skor runt om. Han kan inte öppna så bra men är bättre sista biten, säger tränarfrun Ella Willmann.

2 Hallsta Vinnex – Han är en duglig häst vilket han visade senast när han bara galopperade en gång men ändå blev trea efter sen lucka. Problemet är hans humör som göra att han kan fela lite när som helst men jag har feeling att han inte kommer göra det nu. Han kan öppna bra bakom bilen och jag tror en hel del på honom. Skor runt om, säger Magnus O Jonsson.

8 Spik Vilja – Hon fick trötta ben till slut senast men dödens är heller inte hennes melodi. I starterna innan det var hon dock väldigt bra och vann med galopp för två starter sedan. Hon kommer inte göra bort sig nu heller och jag tror på en skaplig placering. Inga ändringar, säger Jörgen Berglund.

Lopp 2, V4-2

1 Memphis Next King – Han gjorde väl en fullt godkänd comeback senast och jag tycker han tagit det loppet på ett bra sätt. Nu ser förutsättningarna intressanta ut och med lopp i kroppen tycker jag att han ska kunna slåss om segern. Hästen kan öppna snabbt och kommer vi till täten borde han bli svårslagen. Inga ändringar, säger Mats Bucht.

8 Laraki Brodde – Han gör första starten för mig och kom i fint skick. Han känns pigg i jobben och kommer säkert att kunna prestera bra direkt. Läget drar ner chanserna men med någorlunda klaff på loppet är han säkert långt framme. Skor runt om, säger Daniel Wikberg.

Lopp 3, V4-3

4 More Muscles – Han gick skapligt senast och har faktiskt haft en hel del oflyt innan det. Formen är det inga som helst fel på och distansen denna gång ser jag som en fördel. Det kanske inte är någon het segerkandidat men jag tror ändå han kan plocka skapliga slantar. Barfota fram, säger Magnus O Jonsson.

5 Evident Ås – Hon har varit hos oss sedan strax innan jul och jag tycker hon känns fin på alla sätt. Vi var inne på banan med henne i söndags och jag tycker hon känns redo nu. Nu är det andra förutsättningar än vad hon är van vid och vi får se hur hon hanterar det. Kanske är det ett varv för långt för hennes smak men på det hon visat tidigare ska hon väl ändå kunna duga en bit. Skor runt om och helstängt huvudlag, säger Jan-Ivan Eriksson.

8 Demo – Han har nu fått två lopp i kroppen efter uppehåll och jag tycker han känns bättre och bättre. Detta är en häst som alltid gör sitt men denna uppgift ser inte helt lätt ut att plocka in tillägg men distansen är i alla fall ett plus på den fronten. Det kan bli mycket krångel men skulle det klaffa är han säkert med där framme. Inga ändringar, säger Jörgen Berglund.

Lopp 4, V4-4

1 Ängsbläsen – Han har varit bra på slutet och detta ser ut som en passande uppgift åt honom. Bosse borde kunna hålla upp ledningen och sedan blir det jämnt hårt tempo hela vägen för att inte släppa in tilläggshästarna i matchen. Är hästen sedan lika bra som han varit tidigare borde vinstchansen vara god. Inga ändringar, säger Daniel Wikberg.

2 Månivar A.M. – Han skulle kunna sänka rekordet en bra bit. Det känns så i träningen men han har mycket svårt att visa det i lopp. Han blev kastrerad tidigare men det verkar ta tid innan det släpper och han får några chanser till. Skor runt om och öppet huvudlag igen och ledningen vore bra, säger Gunnar Melander.

5 Järvsö Fräckis – Han är fartfylld men galopperar ofta i kurvorna där han brukar ha problem med doseringen. På Dannero till exempel trivs han inte alls men jag tror att Hoting kommer passa bättre. Sist hade han varit långt framme utan galoppen och det känns väl lite som samma premisser gäller nu. Det fanns några bra hästar emot men han är inte helt oduglig själv. Inga ändringar, säger Magnus O Jonsson.

10 Rikungen – Han har haft svårt att sticka nosen först men det kan också berott på att det varit en hel del krångel med honom. Han var rätt duktig senast och jag är ganska nöjd. Loppet ser inte alltför blodigt ut men startspåret kan ställa till med problem. Inga ändringar är planerade, säger Stig Engstrand.

12 Lillvilja – Hon har inte tävlat på ett litet tag men känns pigg i lugna intervalljobb. Kanske kommer hon inte vara som bäst direkt men jag tycker detta är ganska bra häst i grunden. Helt borta känns hon inte om det skulle klaffa för jag tyckte loppet såg väldigt jämnt ut. Skor runt om, säger Jörgen Berglund.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cash Gamble fortsätter att övertyga

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson