Visbytravet får celebra gäster när man på onsdag bjuder in till årets största travdag. Ed You är en av hästarna i Gotlandslöpningen.

V86 fortsätter turnera på några av landets mindre ovaler och på onsdag har turen kommit till Visbytravet. Kvällens main event är såklart Gotlandslöpningen med 125 000 kronor i förstapris.

En som tar färjan över är Robert Bergh som ställer upp i loppet med fjolårets Trotting Masters-vinnare Ed You. Åttaåringen gör här sin tredje start för året och kommer från en säker seger på Bollnästravet. Den av hockeybröderna Sedin ägda stjärnan inleder från bakspår.

Dags för Ivar Sånna nu? Foto: ALN

Motståndet finns det av klass: ute efter segerchecken är även Västerboonthenews, som senast vann i Vaggeryd, fjolårets Derbyt-tvåa Ivar Sånna, nyttige Kash’s Cantab och så titelförsvararen (och vinnaren 2012) Deuxieme Picsous.

Så här ser startlistan ut i sin helhet:

2140 auto

1 Burning Line Gral – Torbjörn Jansson
2 Västerbo HighFlyer – Daniel Redén
3 Traveling Man – Ulf Ohlsson
4 Kash’s Cantab – Erik Adielsson
5 Västerboonthenews – Peter Ingves
6 Deuxieme Picsous – Jennifer Tillman
7 Zapdos Håjt – Thomas Jonsson
8 Boys Going In – Johan Untersteiner
9 Ivar Sånna – Thomas Uhrberg
10 Ed You – Robert Bergh

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Efter flera operationer – jättetalangen tillbaka

Efter flera operationer – jättetalangen tillbaka

Efter upprepade halsoperationer är nu Rolling Stones slutligen på väg tillbaka till tävlingsbanan. På måndag finns han med i ett kvallopp.

Den i dag femåriga Viking Kronos-sonen Rolling Stones var sin kulls kanske allra största talang. I Stefan Hultmans regi inledde han karriären med åtta raka segrar, den långa E3-finalen inkluderad.

Därefter galopperade hästen bort sig två gånger i följd, bland annat som storfavorit i en uttagning till Kriteriet. Sedan har hästen inte stått att känna igen.

Det är en ruskigt fin häst, säger Hultman. Foto: ALN

Man upptäckte snart att Rolling Stones led av halsproblem, operationer genomfördes och hingsten gjorde comeback i april förra året. Men utan framgång. Jättetalangen hade inte blivit kvitt sina problem.

Ytterligare operationer i halsen genomfördes under fjolåret och då den senaste utfördes i våras, kallade Stefan Hultman det hästens sista chans att komma tillbaka. Nu verkar det som om Rolling Stones är på väg att göra just det.

– Rolling Stones är som vi alla vet en ruskigt fin häst som tyvärr har haft mycket problem med halsen. Efter sista operationen har allt sett väldigt bra ut och vi har inte hört några missljud från halsen, säger han till travkompaniet.se.

Rolling Stones, som inte startat sedan juni förra året, finns med i ett kvallopp inför tävlingarna på Solvalla nu på måndag den 6 juli.

– I förra veckan fick han gå ett rätt tufft rakbanejobb där allt verkade väldigt bra. Nu testar vi honom i kvallopp men han är inte riktigt redo för start ännu. Det är för tidigt att ropa hej än och våga hoppas på att hans halsproblem är borta men, peppar, peppar ser det väldigt bra ut så här långt. Nu kan vi bra hålla tummarna för att det fortsätter så, säger tränaren till travkompaniet.se.

Rolling Stones har vunnit 8 gånger på 14 starter och hittills tjänat 1,4 miljoner kronor.

Läs även: Nu får Rolling Stones sin sista chans

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Krockade med älg - klarade sig oskadda
Nästa nyhet
Krockade med älg – klarade sig oskadda

Krockade med älg – klarade sig oskadda

Norska toppkallblodet Stjernejerven tampades med Månprinsen A.M. i tisdags. På vägen hem krockade transporten med en älg i en otäck olycka.

Elvaåriga elitkallblodet Stjernejerven slutade fyra i det lopp som Månprinsen A.M. vann på Bollnästravet i tisdagskväll.

Vid hemfärden hade hästen och transportens passagerare änglavakt. I närheten av värmländska Torsby kraschade man med en älg. I bilen fanns hästens skötare samt ytterligare en person.

– Det är inget roligt telefonsamtal att få, jag kände mig helt maktlös. Lyckligtvis gick det bra för både tjejerna och hästen. Stjernejerven fick lastas om och i stället följa med tränaren Henrik Kulblik hem, berättar tränaren Heidi Moen för tgn.no.

Älgen förolyckades och hästbilen blev illa tilltygad, men samtliga passagerare och hästen klarade sig utan skador. Faktum är att Stjernejerven fortsatt finns med i startlistan till ett lopp på Jarlsberg på fredag.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ingen fara med Digital Ink - snart tillbaka
Nästa nyhet
Ingen fara med Digital Ink – snart tillbaka

Ingen fara med Digital Ink – snart tillbaka

Digital Ink var tänkt att göra comeback under tisdagen, men fick lämna återbud. Någon större fara är det dock inte med stjärnan.

Med sju raka segrar, varav fem som obesegrad i år, var Digital Ink sedd som en av förhandsfavoriterna i både Olympiatravet och Elitloppet.

Men inför det förstnämnda loppet fick hästen strykas på grund av feber. Därefter dröjde det tre månader innan ”Inken” dök upp i startlistorna igen. Fast inte heller där blev det någon start – under tisdagens eftermiddag ströks stjärnan återigen. Rubriceringen var sårskada.

– Det är inget allvarligt, en sårskada och han är snart tillbaka. Det är mycket oflyt vad det gäller honom just nu. Digital Ink har sett mycket fin ut i jobben och det är trist att han inte kan vara med och tävla. Vi får vänta ett tag till, det är levande varelser vi jobbar med, lugnar nu Marcus Schön i Stefan Melanders stall i en intervju med Kanal 75.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Årjäng
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Årjäng

Torsdag: V4-tips till Årjäng

V4 Årjäng 2 juli

Omgången: Årjäng kör dagens lunchtävlingar och det känns som ojämna lopp där jag provar att gå emot dagens största favorit 10 Ritzo med mitt spetsdrag. Avslutningen med ett helt gäng norska kallblod är spelvärd och där kan värdet stiga rejält! Jag spelar spiklöst och går kort i tre inledande loppen.

Fräcka LD-spiken: 7 Listas Maraboue (LD-2) har varit kraftigt förbättrad i nya regin hos Magnus Jakobsson, och den öppnade bra redan i förra regin. Lär forceras till ledningen och då bjuder han favoriten en match om det bara häxar lite för denne – som dessutom är osäker.

V4-förslaget är på 992 kronor:

11-12-1-4 (5-2)

9-10-1-2 (5-8 )

7-10 (11-5)

12-6-2-14-1-11-13-15 (4-8 )

4x4x2x8 = 512 kr

Fleris: 4x1x2x3 = 48 kr x 10 = 480 kr

LD-förslag på 1000 kronor:

9-7 x 1000

V4-1:

Ranking: A: 11-12-1-4 B: 2-9-8 C: 10-6-3 

Spetsanalys: Echo of Love var snabb senast då hon spetsade enkelt i snabb öppning, och sköter hon sig är det spetschans. Hon kunde inte alls vara med från innerspår på Färjestad, men togs lugnt av kusken vilket var tydligt då hon hade galopperat en del innan. Snabb är Inception som kommer utmana tufft. Hon har spetsat i 10-öppning innan.

Loppanalys: 1 Echo of Love blir betrodd på fin rad med 2-1-2 tre senaste loppen och hon var bra vid segern. Gick då en rejäl sista 500-ing i spåren och kopplade säkert grepp. Det känns som hon är lite tveksam sista biten, som de flesta märrar men viss fart finns det. Senast var det spets, och efter lite småtryckare var hon utan svar mot den bakom som fick chansen. Hon spurtade rejält då hon var på Färjestad och kom loss i slutsvängen och utan strul finns chansen, 1640 borde passa bäst då hon är snabb men lite vek.

Hon möter någon snabb och laddas 4 Inception av så är det galopprisk från innern för den är snabb. Nu har han varit ifrån lite, men Partanen gillar att åka fort från start och borde sikta mot spets. Utmanade en så bra häst som Kalle Kalas i höstas, och drog i med 10 första 500 i somras och han är ett bud.

Tippar två med sämsta spåren överst då dessa känns klart bäst. 11 Quickwin var riktigt bra i debutsegern då han kördes till spets och svarade anfall enkelt då han fick press över långsidan och vann smått överlägset. Höll okej senast med då den bakom kom loss, men var inte som bäst och fick pausa lite.

Snabb är 12 Miss Conway som kan blåsa runt dem på en långsida, två senaste loppen har hon visat härlig fart för ett lunchlopp i Årjäng. Hon sprang 13 blankt för tre starter sedan, och Echo of Love vann på 16,5…

V4-2:

Ranking: A: 9-10-1-2 B: 5-8-7-12-6-3-4 C: –

Spetsanalys: My Symphony var snabb både näst senast och före det och borde ha bra spetschans med Jepson från innern. Giant Star är trög, Vicky Lu Simoni har galopperat 3/4 med framspår och de andra öppnar bara medel.

Loppanalys: Några höjer sig och kanske är det dags för 9 Västerbo Realhigh att vinna lopp nu. Det ser ut som en riktig häst och jag måste säga att jag gillar honom – men det blir förtvivlat ofta fel för kusken… Senast blev det galopp efter en bit, sedan fick man en kall häst framför och drogs sist då tåget gick på långsidan. Avslutningen då hästen jagade i skymundan var av riktigt bra märke och starten före gick han bra i vida spår i snabb avslutning och pressades inte i botten. Det kan bli första barfota nu och utan strul borde han vinna detta. Spik på LD.

10 Possibility är en snabb sak som går bra hela tiden. Han fick gå utan rygg sista 600 näst senast men kunde enkelt kliva fram och koppla grepp och starke 2 Giant Star var chanslös trots att han gick hela tidigt i ryggen. Det var bra insats senast på V75 i Norge då Horpestads häst kom loss från ledarryggen in mot upploppet och sköt till fullgott utan chans mot ledaren och en bakom bra spurtare.

1 My Symphony har svårt att övertyga, och ärligt talat hände inget då hon sent fick chansen som trea i Kalmar. Nu är hon klart startsnabb och bland dessa tröga hästar är hon spetsfavorit och med bakspår på de andra betrodda kanske Jepson får maska en bit? Hästen gick i spets i Årjäng för tre starter sedan, men då var det 13 på varvet och det på tok för tufft.

Betalar för 2 Giant Star som var utan chans mot 10 då de möttes, men han gillar jämnare tempo bättre och upptagningen på långsidan verkade han inte tända till efter. Körspö borde vara riktigt bra då han är segstark.

Bakom dessa är det jämnt, 8 Wollafur är en fin typ men han har inte fått till det på länge och pausat igen. 5 Full Fart slog Västerbo Realhigh på Färjestad och 7 Claymore är inte så tokig, men vilat sedan januari.

V4-3:

Ranking: A: 7-10 B: 11-5-12-14-1-8-2-9 C: 6-13-3

Spetsanalys: Alfredo di Stefano tog spets från spår 3 och bör öppna bra för offensivs Hultman. Från springspår kommer Magnus Jakobsson vara angelägen med Listas Maraboue som inte tagit någon ledning på två springspårsstarter, men nu är det mer påställt och hästen är rapp i benen.

Loppanalys: 10 Ritzo är kapabel och han slog bra hästar säkert från ledningen näst senast. Han var på snabb frammarsch senast 500 kvar då han galopperade. Banan varieté helt enkel i Åmål och hästen har galopp i sig. Det är bra chans att Björn kan komma ut direkt framför 11 Dokonjo som är svår i voltstart och var trevande då han hade spår 2. Men det bör vara upptaget i ledningen, och även om Ritzo förmodligen är överlägsen fartmässigt detta gäng så garderar jag som storfavorit med galopp senast.

Detta med spetshästen som bör vara 7 Listas Maraboue som ska överta tidigt, den har hittat nya växlar hos Magnus och var överlägsen i billigare gäng vid segern. Gick bra då han jagade senast med och från spets kan han hålla undan om det blir lite strul för favoriten.

Stor galopprisk är det på 5 Sargasso S.I.R. som galopperat båda starterna med framspår i voltstart. Han var bra vid segern då han svarade Aung San Suu Kyi från spets, och felfri inte borta.

V4-4:

Ranking: A: 12-6-2 B: 14-1-11-13-15 C: 8-7-10-5-3-9

Spetsanalys: Åsarappen är säkert nöjd att få rygg på Roa Svarten.

Loppanalys: Mycket spelbart kallblodslopp där det vimlar av norska hästar, som är svåra att sätta in mot varandra och i Sverige. Jag gillade verkligen intrycket på 12 Mjölner Fokus senast efter lite vila. Hästen flög fram över upploppet då kusken letat sig loss och det var full sula över mål. Hästen var inte frisk starten före då han helt kastade in efter press av starke Dallas. Han står några hundralappar över tilläggsgränsen och har dessutom bakspår. Givetvis inte optimalt, även om jag inte tror just tillägg gör så mycket med så lite på sig som de har. Jag chansar ändå på honom!

6 Tangen Stegg var grymt bra då han vann på Fornaboda och bara svarade från ledningen i bra tempo, och han gick 26,5 full väg. Senast strulade det på V86, han har klar chans och kanske körs offensivt.

Hur bra är 2 Roa Svarten efter att inte ha startat sedan februari? Han var riktigt bra vid segrarna och bara mosade dem från dödens och visade helt rätt kliv och inställning. Borde köras till ledningen. Denna trio tycker jag är bra, men en sån som 14 Egge Elden var riktigt bra senast då han enkelt plockade ner 13 Egge Odin utvändigt sista halvvarvet. Alltid lurigt med många norska hästar då det kan vara iordningställt då de kommer över, och vara klart förbättrade – även om förstapriset inte är något extra.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Årjäng: "Felfri har jag bästa hästen"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson