Det var en grymt fin Månprinsen A.M. som visade upp sig på Bollnästravet under tisdagskvällen. Kallblodskungen var överlägsen på snabba 1.19,8.

På sina numera åtta starter i år har Månprinsen A.M. bara fått ge sig en gång. Och då var det som enorm tvåa bakom Lannem Silje i Elitkampen. Den 8 augusti möts de båda i en superduell på Dannero.

I augusti möter Månprinsen "Super-Silje" igen. Foto: ALN

Den senaste i raden av segrar för ”Prinsen” kom på tisdagskvällen på Bollnästravet. Åttaåringen såg lysande ut när han hemförde Sleipners Elitlopp.

– Det är en fantastiskt härlig häst. Jag körde nog nedåt 1.18 sista varvet och satt bara och åkte. Nu blir det nog heatloppet på Romme (24 juli) och sedan längtar jag verkligen till mötet med Lannem Silje, hon är verkligen ett unikum, sa Gunnar Melander i segerintervjun.

Mel Odin anförde fältet i friskt tempo: 20,4 första 500 förbättrades till 20,2 på varvet. Månprinsen A.M. låg placerad som fyra i andraspår men med drygt 600 meter kvar sände Gunnar Melander iväg sin ögonsten.

Jättefavoriten klev snabbt fram via tredjespår och landade utvändigt om ledaren mitt i sista sväng. Nästan på direkten kopplades segergreppet. In över upploppet sprintade Månprinsen A.M. undan i ljuvligt fin stil och längderna till övriga bara ökade.

Klockorna stannade vid målgång på toppfina 1.19,8a över 1640 meter. Det är hästens näst snabbaste tid i karriären, bara överskuggad av 19,0-noteringen i Elitkampen.

100 000 kronor belönades Månprinsen med efter bedriften. Mel Odin höll, ska sägas, väldigt bra till andrapriset, sju tiondelar från ettan. Hulte Magnus spurtade in som trea.

***

Säkert för Ed You. Foto: ALN

Ed You klev loppet därefter in i vinnarcirkeln igen. Det här var valackens andra start sedan triumfen i Trotting Masters-finalen i september och han var alltså redan redo för seger.

Bengt Ivarssons Minne var tisdagens uppgift. Ed You blev nedstruken till innerspåret sedan Digital Ink lämnat återbud under eftermiddagen. Det förvaltade Robert Bergh på bästa vis och höll upp ledningen med sin stjärna.

Efter 10,6 första 500 meterna dämpade Ed You tempot drastiskt till 15,5 på varvet. Därmed var loppet i praktiken över. Ed You gick undan på lätta hovar över upploppet och tog förstapriset på 100 000 kronor mycket säkert på 1.12,8a över 2140 meter.

I segerintervjun lät tränaren meddela att en start i Gotlandslöpningen på Visbytravet nästa onsdag var en möjlig kommande matchning.

Quid Pro Quo lade beslag på andraplatsen efter en resa hela vägen i vinnarhålet och gott om krafter kvar. Narold Vox knep bronset före Ivar Sånna som löpt loppet igenom i dödens.

…Prinsessan Madeleines Pokal för de fyraåriga kallbloden gick till Järvsö Tore, tränad och körd av Jan-Olov Persson som vann på 1.23,3a över 1640 efter en upploppsduell mot Torpa Nicklas. Favoriten Bränne Rödi galopperade bort sig kort efter start på väg mot ledningen.

…I Linje 5 för de femåriga kallbloden tog Jan Roar Mjölenröd revansch när han satte dit Fiann till seger på 1.25,1 över 2160 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Creatine gör debut för Takter – i norska Jarlsberg

Creatine gör debut för Takter – i norska Jarlsberg

Vid Jarlsbergs toppdag på söndag är det dags för Creatine att göra sin första start i nya regin Jimmy Takter.

Norska Jarlsberg bjuder in till travfest i dagarna fyra från och med torsdag och på söndagen rundas det hela av med den kanske bästa dagen.

I Anders Jahres Pokallopp väntar 300 000 norska kronor på vinnaren och loppet har lockat ett väldigt trevligt startfält. I loppet, som är öppet för fyra- och femåriga hästar, gör Creatine sin första start i regi Jimmy Takter, det med brodern Johnny vid ratten.

Papagayo E är en tuff utmanare. Foto: ALN

Amerikanske Creatine inledde sin karriär i Sverige hos Robert Bergh men efter fyra starter hos Bergsåkerstränaren, flyttade ägarna femåringen till Takter. I förra veckan såg Creatine strålande fin ut när han gick 1.10,2a i ett provlopp.

Motstånd av klass bjuder hemmahoppet Papagayo E. som vi minns som imponerade vinnare i Kjell P Dahlströms Minne i våras. Här finns även Sweden Cup-ettan Ringostarr Treb, Daley Lovin, Bear Dancer och andra tuffa namn som Duke of Greenwood och Tiger Woods As.

En halv miljon norska kronor väntar i treåringsloppet Ulf Thoresens Minne och här gör bland andra Daniel Redéns Romeus en intressant start.

Här är startlistorna:

Anders Jahres Pokallopp, 2100 auto

1 Rod Stewart – Björn Goop
2 Bear Dancer – Ulf Ohlsson
3 Daley Lovin – Erik Adielsson
4 Ringostarr Treb – Wilhelm Paal
5 Tiger Woods As – Robin Bakker
6 Expo Express – Thor Borg
7 Papagayo E. – Vidar Hop
8 Creatine – Johnny Takter
9 Tiberius F. – Stefan Söderkvist
10 Duke of Greenwood – Hugo Langeweg J:r

Ulf Thoresens Minneslopp, 2100 auto

1 Tango Negro – Björn Goop
2 Sogno di Volare – Stefan Söderkvist
3 Flashback – Hugo Langeweg J:r
4 Thiago Three – Wihelm Paal
5 Romeus – Erik Adielsson
6 Falk on Hill – Johnny Takter
7 Tuonblu Rex – Robin Bakker
8 Sir Corneliani – Ulf Ohlsson
9 Pulteney Hanover – Daniel Redén
10 R.G’s Thunderbolt – Frode Hamre

Läs även: Support Justice och Tekno Odin i Jarlsberg

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Digital Ink måste lämna återbud igen
Nästa nyhet
Digital Ink måste lämna återbud igen

Digital Ink måste lämna återbud igen

Det blir ingen comeback för Digital Ink på tisdagskvällen. Stjärnan tvingas återigen lämna återbud.

Digital Ink var vinterns och den tidiga vårens stora artist i trav-Sverige och hästen kvarstår som obesegrad i sina fem starter i år.

Fast sedan slutet av mars har ”Inken” inte tävlat. Sjukdomar gjorde att man fick ställa in planerna på både Olympiatravet och Elitloppet.

Under tisdagens tävlingar på Bollnästravet var tanken Digital Ink skulle göra första starten på tre månader. Men så blir det alltså inte. Under eftermiddagen ströks hästen som i det läget var mest streckad på V64-spelet. Strykningsorsaken är rubricerad som sårskada.

Läs även: Digital Ink i comeback – mot tufft motstånd

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mystiska sjukdomen som stoppat Mister JP
Nästa nyhet
Mystiska sjukdomen som stoppat Mister JP

Mystiska sjukdomen som stoppat Mister JP

Mister J.P. var obesegrad som tvååring och kullens stora namn. Men var håller han hus? Nu har tester visat att talangen drabbats av borrelia.

Björn Goop-tränade Mister J.P. (e. Taurus Dream) gjorde rent hus i fjol under tvååringssäsongen. Ultratalangen vann samtliga sina sex lopp, tjänade 1,9 miljoner kronor och räknades som kullens obestridliga kung.

Mister J.P. gick obesegrad ur tvååringssäsongen. Foto: ALN

Men hittills i år har Mister J.P. inte setts till. Senaste starten gjordes i slutet av november när han segrade i Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro.

Nu har förklaring kommit till varför den treåriga stjärnan ännu inte beträtt tävlingsbanan under 2015. Tester visar nämligen att hästen lider av den fästingburna sjukdomen borrelia.

– Han har drabbats av något väldigt osannolikt som borrelia eller lyme disease (liknande borrelia. reds. anm.). Hästen har haft diffusa symtom och olika prover visade inte var felet var, men så skickade vi tester till ett franskt laboratorium och då visade det att han hade detta. Mister J.P. tränar jättebra, men står på behandling, säger Björn Goop till Travronden.

Man tror att Frankrike-uppfödda Mister J.P. burit på sjukdomen en längre tid men att den först under våren utvecklats med full kraft. Stallet äger fortsatta goda förhoppningar att talangen ska kunna tävla i sensommaren och höstens stora årgångslopp.

– Prognosen av behandlingen är bra eftersom det är en vanlig sjukdom i Frankrike, men det är lång penicillinkur och kommer att ta lite tid. Vi siktar fortfarande på korta E3, säger Goop till Travronden.

Försöken till korta E3 körs på Sundbhyolm den 10 augusti med finaler i Gävle den 22 augusti. Årets största begivenhet, Kriteriet, kör sina uttagningar den 16 september.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Support Justice och Tekno Odin i Jarlsberg
Nästa nyhet
Support Justice och Tekno Odin i Jarlsberg

Support Justice och Tekno Odin i Jarlsberg

Norska Jarlsberg bjuder på travfest under flera dagar. Förutom Jarlsberg Grand Prix får publiken möta bland andra Support Justice.

Norska banan Jarlsberg avhåller torsdag till söndag sin stora travvecka där fyraåringsloppet Jarlsberg Grand Prix utgör en av höjdarna. Det loppet avgörs genom försök och finaler på fredagskvällen (du kan se startlistorna nedan).

Tekno Odin. Foto: ALN

Under lördagen avgörs stoavdelningen av Jarlsberg Grand Prix, men denna dag får publiken även bevittna några av landets största äldre stjärnor.

Support Justice kliver ut i ett ”elitlöp”. Sexåringen som inte tog sig till final i Elitloppet, kommer närmast från en femteplats i Oslo Grand Prix. Även kallblodsidolen Tekno Odin tampas i ett snabblopp senare under dagen.

Jarlsberg Grand Prix, försök 1, 1609 auto

1 This Is It – Bo Westergård
2 Catherine’s Cavalli – Eirik Höitomt
3 Crunch Classic – Kristian Malmin
4 C.C. Noble Augustinu – Tom Erik Solberg
5 Kenni Island – Vidar Hop
6 Jet Voice – Thor Borg
7 Kramer Ås – Öystein Tjomsland
8 Comecatchme C.J. – Geir Vegard Gundersen

Jarlsberg Grand Prix, försök 2, 1609 auto

1 More Knight – Roger Brandt
2 Lightman O. – Åsbjörn Tengsareid
3 Bolt Action – Kenneth Handeland
4 Thai Navigator – Bo Westergård
5 Norse Ideal – Kristian Malmin
6 Da Vinci B.R. – Lars Anvar Kolle
7 Mr Enough – Tom Erik Solberg
8 The Last Ticket – Kai Johansen
9 Millroyce – Geir Vegard Gundersen

Jarlsberg Grand Prix, försök 3, 1609 auto

1 Victory Lap – Olav Mikkelborg
2 Thai Voyager – Hans Christian Holm
3 Rocketeer – Tom Erik Solberg
4 Good’s of Norway – Kristian Malmin
5 Yankee Frecel – Göran Antonsen
6 Seven Cru – Gunnar Austevoll
7 Cantab G.T. – Arild Eggen
8 Calvin Classic – Lars Anvar Kolle

2100 auto

1 Sejr Gammelsbäk – Geir Mikkelsen
2 Remee la Marc – Vidar Hop
3 Mysterious – Lars Anvar Kolle
4 Shaman Star M. – Olav Mikkelborg
5 Victor Palema – Joakim Rasmussen
6 Support Justice – Geir Vegard Gundersen
7 Brodway Legs – Frode Hamre

2100 auto

1 Lome Brage – Per Oleg Midtfjeld
2 Elmer – Silje Kristin Eilertsen
3 Timian Scott – Vidar Hop
4 Tin Tveiten – Geir Mikkelsen
5 Odd Herakles – Adrian Solberg Akselsen
6 Tuxi Titan – Svein Olav Ruud
7 Särpefanten – Jan Roar Mjölneröd
8 Tekno Odin – Öystein Tjomsland

Jarlsberg Grand Prix, stoavdelning, 1609 auto

1 Supernova T.Y. – Tom Erik Solberg
2 Miss Endurance – Frode Hamre
3 Nelson Nora – Bo Westergård
4 Caviar Sisu – Eirik Höitomt
5 Masaya – Andre H Stensen
6 Debbie B.R. – Kai Johansen
7 Dreamgirl River – Per Oleg Midtfjeld
8 Dream Princess – Vidar Hop
9 Arc Bayou – Geir Vegard Gundersen
10 Diadora B.R. – Thor Borg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Flera svenskar provar Suur-Hollola

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson