TV4-satsningen Stjärnkusken har visat sig vara en succé. 720 000 personer såg premiär-avsnittet i fredags.

Stjärnkusken – programmet där svenska kändisar lär sig köra travhäst, är vad som ska synas på TV4 de kommande fredagskvällarna på bästa sändningstid.

Jessica Almenäs leder Stjärnkusken. Foto: ALN

När tittarsiffrorna nu redovisas för premiäravsnittet som sändes i fredags, den 26 juni, visar det sig att hela 720 000 personer hade bänkat sig framför teven för att bevittna Stjärnkusken.

– Det är oerhört glädjande att våra tittare precis som vi tycker att det finns plats för bred familjeunderhållning på sommarkvällarna. Ett verkligt toppbetyg för våra modiga deltagare och deras tålmodiga hästar. Det känns också bra att redan nu kunna utlova mer spänning, större utmaningar och busigare hästar, säger Johan Janrell, exekutiv producent, i ett pressmeddelande.

Tittarsiffrorna kan exempelvis jämföras med Gladiatorerna som upptog samma sändningstid fredagarna 5:e och 12:e juni och som då sågs av 643 000 respektive 450 000 tittare.

Enligt mms.se, som mäter konsumtion av tv och rörlig bild, har 7,7 procent av landets befolkning sett det första avsnittet av Stjärnkusken. Den största delen av tittarna återfinns i åldersgruppen plus 60 år.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Hall of Fame: Håkan Wallner invald

Hall of Fame: Håkan Wallner invald

Nu föräras även Håkan Wallner en plats i Hall of Fame. Den banbrytande travtränaren har valts in.

På måndagen meddelas att Håkan Wallner blivit den senaste av tvåbenta travlegendarer att få plats i Hall of Fame – Travets storheter.

Wallner var en av Sveriges mest betydelsefulla travtränare genom tiderna och det är nog få personer som bidragit mer till sportens utveckling än honom.

Håkan Wallner, oftast i ”popstall” med Berndt Lindstedt, skördade stora framgångar såväl i Sverige som i USA. Han intresserade sig tidigt för den amerikanska sporten och förde till Europa bland andra Elitlopps-vinnarna Dart Hanover och Pershing.

Som tränare i Nordamerika noterades han bland annat för seger i Hambletonian med Armbro Goal 1988 och dubbla segrar i både Hambo Oaks och Peter Haughton.

Wallner, som tog drygt 3700 tränarsegrar, avslutade sin karriär som travtränare i Italien dit han flyttade i slutet av 1980-talet. Han avled i januari 2001, vid en ålder av 60 år.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
"Red Mile" får plats i Hall of Fame
Nästa nyhet
”Red Mile” får plats i Hall of Fame

”Red Mile” får plats i Hall of Fame

Den legendariske travjournalisten Bo ”Red Mile” Fransson är den senaste att ta plats i Hall of Fame – Travets storheter.

 Bo Fransson har valts in i travets Hall of Fame. Signaturen ”Red Mile” blev en av den svenska travsportjournalismens förgrundsgestalter och hans oefterhärmliga stil tog sin början på Sulky & Sadel.

Men det var som chefredaktör vid Travronden som Fransson skulle bli mest ihågkommen. Dit kom han 1963 och skulle bli kvar under flera decennier. Som chefredaktör verkade han i över 20 år.

Bo Fransson var en stor maktfaktor inom travsporten och spelade även en viktig roll vid tillkomsten av V65 och rikstoton.

1997 förärades han med Svensk Travsports stora hederstecken.

Bo ”Red Mile” Fransson avled på Nyårsdagen 2015, vid en ålder av 81 år.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Bollnäs
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Bollnäs

Måndag: V64-tips till Bollnäs

V64 Bollnäs 29 juni

Omgången: Veckan inleds med Jackpot på V64 och finfrämmande då Lannem Silje är med – vilket gör det hela till bara fem lopp att tippa. Sto SM för kallblod avslutar och här har jag ett bra drag!

Bästa spiken: 7 Lannem Silje (V64-3) är bara överlägsen och ”Super Silje” vinner hur kusken än kör. Nu är hon nära toppformen menar tränaren… Se och njut av ett fenomen!

Andraspiken: 5 Björlifant (V64-1) tror jag är minst lika bra som favoriten och nu när han slipper Tina Blessen borde han vinna. Kul spik!

V64-förslaget är på 1.920 kronor (enbart för alla rätt):

5 Björlifant (3-6)

5-2-1-9-6-7-11-4 (3-10)

7 Lannem Silje (4-5)

4-2-10-9 (5-14)

3-1-6 (12-2)

11-4-5-9 (2-6)

1x8x1x4x3x4 = 384 rader x 5 kr = 1920 kr

DD-förslag på 950 kronor:

3 – 11 x 300

3 – 5,9 x 200

1-11 x 150

1-5,9 x 50

V64-1:

Ranking: A: 5 B: 3-6-1-8 C: 2-7-4 

Spetsanalys: Givetvis svårt att bedöma dessa, men Björlifant var mycket kvick från tillägg i Gävle och Mjölneröd brukar inte vara startsnabb, så jag tror att Ohlsson kör till spets trots spår 5.

Loppanalys:

6 Horgen Ulven är favorit, men även om han är bra och springer 28 så är han inget vjag tror på. Han kunde inte mata ner 2 Gnistas Adonis senast, men stod 40 bakom från start och var fullt bra. Dock har han varit borta efter det i maj och formen är knappast på topp. Nu brukar ”Mjölner” inte slarva med träningen, inte minst med 100 laxar i förstapris, men jag tror han får göra jobbet på utsidan.

Jag tror och hoppas att 5 Björlifant är så kvick så han sticker till ledningen, för då blir han inte lätt att komma till tals med. Han var klart snabbast från tillägg i Gävle då Ohlsson körde, tog dödens efter en bit och hade garanterat varit med till linjen utan galopp 200 kvar. Senast satte Uffe upp farten utanpå flygmaskinen Tina Blessen men orkade inte hänga med över upploppet, och fick även släppa 8 Guli Rubin förbi sig. Nu står denne 20 meter bakom och känns kall, och Tina Blessen slipper han möta nu. Bra spetschans och då ska det vara bra chans och som andrahandare spikar jag!

Perssons 3 Järvsö Tor är också bra, men strulig och garderar man ska den streckas.

V64-2:

Ranking: A: 5-2-1 B: 9-6-7-11-4 C: 3-10-8-12 

Spetsanalys: Snabba hästar där P.J.Winner försöker hålla ut Mcentee där Hanna inte brukar vila på hanen. Cast Bolt är också snabb, och favoriten Man In the Mirror kördes till spets från samma läge vid senaste segern. Jag säger P.J.Winner men tar inte gift på det och det kommer gå undan…

Loppanalys: 5 Man In the Mirror kan jag inte säga är en dålig favorit, han är riktigt bra. Han gjorde inte bort sig på V75 i påskas och håller på att växa in även på lördagarna. Han hade pausat innan senaste starten och gick då riktigt starkt i spåren i ett bra lopp för att vara ”vanligt” lopp på Färjestad. Han fick ryggar i spåren och sög sig allt närmare över upploppet där Too Big to Fail spetsvann. Den vann sedan i lördags och är en tuff häst för klassen att stå 20 på. Skulle favoriten komma till spets så vinner han, men det luktar dödens i bra tempo och då garderar jag.

De är snabba innanför och den av 1 P.J.Winner och 2 Mcentee som tar ledningen måste ses med chans att vinna på form och position. PJ vann försök och fina samma dag i maj, spets respektive ledarryggen och gillar dessa förutsättningar, och Mcentee spetsvann snyggt senast.

9 Oklahoma Broline är kapabel och var bra vid segern och inte långt efter de bästa i kullen, skrällen kan 6 Denver Zon vara som är för lite spelad och visade 11-fart senast till slut!

V64-3:

Ranking: A: 7 B: – C: 4-5-6-2-1-3-8

Spetsanalys: Helt ovidkommande, men Alf Ann kanske tar sig till plankan.

Loppanalys: 7 Lannem Silje tvålade till de bästa i rasen på Solvalla och visade hur otroligt bra hon är då Månprinsen och Tekno Odin inte kunde gå i närkamp med henne. Senast var det en straffspark, efter den lite snöpliga förlusten då hon inte fick slag i ledande Moe Brage. Kusken gav henne ett snällt lopp senast och hon visslade till dem med runt 17 sista 400 metrarna! Nu är det enbart ston med och hon vinner detta lopp för tredje året i rad, med ska vi gissa 50 meters segermarginal?!

V64-4:

Ranking: A: 4-2-10-9 B: 5-14-12-1-15-7-11-8 C: 3-6-13 

Spetsanalys: W.S.Malte är spetsfavorit, han flög till spets senast från springen. Både Järvsö Elviz och Hoíbokongen kommer öppna bra med dessa lägen.

Loppanalys: 4 Pliggfaksen är en bra nordis som visar toppform. Han speedade ner dem näst senast trots att han aldrig var med i loppet – men över upploppet kom han farande längst ut i banan och Brunlöf kunde sitta och peta näsan. Han gick bra som tvåa bakom bra vinnare senast och han är med på fotot då borde vara passande distans nu.

Vann det loppet gjorde 2 W.S.Malte som bara brisade undan från ledningen och såg riktigt bra ut. Då var det 1640 meter, nu 2640 meter och det är ett minus och det är tuffare uppgift här. Han har två fjärdepris som bäst över 2640 meter, men han vann tre lopp från ledningen på 2140 meter i våras så det borde fungera helt okej.

10 Pingo Ö.K. vann på V75 i Åby och slog bra hästar, efter maximalt lopp av Björn. Han har bytt regi och gör debut för Persosn och han kommer säkert vara bra direkt.

9 Tand Tuff är favorit nu på eftermiddagen i alla fall, och han är riktigt rejäl och bara matade ner dem i spåren senast, och vinner kanske gången före med utan galoppen på upploppet.

V64-5:

Ranking: A: 3-1-6 B: 12-2-5-4-11-7 C: 8-9-10   

Spetsanalys: Robis Salvation har spetsat tidigare från spår 1 i snabb öppning, och vill Örjan tror jag att han håller upp. Dock är det 2640 meter och han var inget extra senast efter paus, så kanske vill man hellre ha rygg på Twigs Atkin? Denne bör hålla ut de andra, med Re Doc i spetsen.

Loppanalys: 12 Love Lini är favorit men han möter bra hästar i klassen från spår 12. Det är ingen enkel uppgift. Han var mycket bra i finalen som tvåa bakom Ready For More och att han inte klarade voltstarten senast utan gick i passgång var mer eller mindre väntat. Jag tycker inte han ska vara klar favorit därifrån, han är även ojämn i fräschör och bäst där framme.

Får 3 Twigs Atkin ta över ledningen tror jag att han vinner detta. Han var riktigt bra vid segrarna i våras och vann på V75 i läcker stil i högt tempo. Han hade varit ifrån till senaste loppet och gick bra över upploppet lite i skymundan och såg bra ut över mål. Han går framåt med det loppet och klart plus är att det blir barfota runt om nu. Han gick i vagn utan stänger senast, men tränaren menar att det ska bli jänkarvagn nu och var vanlig vagn senast. Oavsett det är barfota nytt och får han överta, han var snabb för Örjan med liknande läge i Bergsåker då han vann V75, så är det bra chans.

1 Robis Salvation är minst lika snabb, han har spetsat i 10,5-öppning från innerspår och har vunnit 7/9 försök från ledningen. Dock var han inget extra senast då han var långt efter i mål och kanske behöver han fler lopp för att köras offensivt? Ovisst då han var tränarkörd då, och Örjan nu – så visst finns det att han testas i spets, men 2640 meter gör släppchansen större. Chans oavsett och jag betalar för honom till 8%.

6 Re Doc har hittat formen och han kom ur incidenten då han sprang in i vingen i full fart på bra vis visade han senast då han svarade ärligt från ledningen.

V64-6:

Ranking: A: 11-4-5-9 B: 2-6-8-12 C: 10-1-7-3 

Spetsanalys: Trippa Undan är spetsfavorit, hon kan öppna snabbt och har spetsat i 23-öppning för Tomas B och de innanför är inte speciellt snabba.

Loppanalys: 4 Trippa Undan är storfavorit i Sto SM med 250 laxar till vinnaren. Och att hon är favorit är okej, hon stod 20 meter bakom flera av dessa senast men var bara bäst och vann från dödens. Man har såklart siktat på detta lopp, men det har motbuden likaså. Hon har bara vunnit 1/8 senaste gångerna hon körts i ledningen, men hon bör hitta dit nu igen och dessutom proffskusk som på sistone och hon blir inte lätt att slå. Dock är hon lite ojämn och som jättefavorit är hon ingen vi vill sätta kåken på!

Hon möter några som är lika bra tror jag men mycket mindre spelade. 11 Ängskalla var hemskt bra då hon gick barfota runt om näst senast och bara mosade bra hingstar till överlägsen seger från dödens. Man sparade bakfötterna senast, men nu i SM lär det bli barfota och Ove upp verkade passa grymt bra vid segern! Stormvarning!

Bra är 5 Närbyjänta som är lite uddlös ibland, men hon har en tung spurt och tränaren har siktat hit hela året. Det blir barfota som senast och hon fäller många.

Lyxstreck för högkapabla 9 Hulte Nova som fått ett lopp efter lång vila, och vi har stor respekt både för häst och tränare – samt kusk såklart.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
El Mago Pellini på jakt efter nytt guld
Nästa nyhet
El Mago Pellini på jakt efter nytt guld

El Mago Pellini på jakt efter nytt guld

El Mago Pellini imponerade när han segrade i Norrbottens Stora Pris. Nu förgyller han Halmstadtravets V75-omgång.

Halmstadtravet bjuder på sin största travdag för året då Sprintermästaren avgörs på torsdag, men en ordinarie V75-omgång ska såklart även köras på banan på lördag.

Finalen av Stosprintern (vinnaren får 564 576 kronor) är dagens högst doterade lopp. Den kompletta startlistan till det loppet finns nedan.

I Gulddivisionen får vi återse El Mago Pellini som för Adrian Kolgjini på sistone slutat tvåa i Jämtlands Stora Pris och därefter vunnit Norrbottens dito. Åttondespåret bakom bilen blir första hindret som ska överkommas. Bland motståndet finns Harper Hanovers-vinnaren Indigious.

Gulddivisionen, 2140 auto

1 Disco A.E. – Daniel Olsson
2 Classic Son – Ulf Ohlsson
3 Porthos Amok – Örjan Kihlström
4 Spring Erom – Dan Widegren
5 Falcon Håleryd – Johan Untersteiner
6 Perfectly Enough – Björn Goop
7 Nothing But Class – Peter Untersteiner
8 El Mago Pellini – Adrian Kolgjini
9 Capello Bob – Stefan Persson
10 Magiccarpetride US – Johnny Takter
11 Indigious – Erik Adielsson
12 Harry Haythrow – Kenneth Haugstad

Stosprintern, 1609 auto

1 Deepdish – Tino Ärling
2 Heaven’s Door – Ulf Ohlsson
3 Empress Brodda – Christoffer Eriksson
4 Stirling Cheer – Peter Ingves
5 Diamond River – Stefan Söderkvist
6 Candy Store – Lutfi Kolgjini
7 Faith Hill – Örjan Kihlström
8 Fabrica Pellini – Peter Untersteiner
9 Spring Kronos – Björn Goop
10 First Visit – Johnny Takter

Läs även: Nuncio tar sikte mot Sprintermästaren

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Jennifer Tillman infriade i Helen A:s Invitation

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson