El Mago Pellini imponerade när han segrade i Norrbottens Stora Pris. Nu förgyller han Halmstadtravets V75-omgång.

Halmstadtravet bjuder på sin största travdag för året då Sprintermästaren avgörs på torsdag, men en ordinarie V75-omgång ska såklart även köras på banan på lördag.

Finalen av Stosprintern (vinnaren får 564 576 kronor) är dagens högst doterade lopp. Den kompletta startlistan till det loppet finns nedan.

I Gulddivisionen får vi återse El Mago Pellini som för Adrian Kolgjini på sistone slutat tvåa i Jämtlands Stora Pris och därefter vunnit Norrbottens dito. Åttondespåret bakom bilen blir första hindret som ska överkommas. Bland motståndet finns Harper Hanovers-vinnaren Indigious.

Gulddivisionen, 2140 auto

1 Disco A.E. – Daniel Olsson
2 Classic Son – Ulf Ohlsson
3 Porthos Amok – Örjan Kihlström
4 Spring Erom – Dan Widegren
5 Falcon Håleryd – Johan Untersteiner
6 Perfectly Enough – Björn Goop
7 Nothing But Class – Peter Untersteiner
8 El Mago Pellini – Adrian Kolgjini
9 Capello Bob – Stefan Persson
10 Magiccarpetride US – Johnny Takter
11 Indigious – Erik Adielsson
12 Harry Haythrow – Kenneth Haugstad

Stosprintern, 1609 auto

1 Deepdish – Tino Ärling
2 Heaven’s Door – Ulf Ohlsson
3 Empress Brodda – Christoffer Eriksson
4 Stirling Cheer – Peter Ingves
5 Diamond River – Stefan Söderkvist
6 Candy Store – Lutfi Kolgjini
7 Faith Hill – Örjan Kihlström
8 Fabrica Pellini – Peter Untersteiner
9 Spring Kronos – Björn Goop
10 First Visit – Johnny Takter

Läs även: Nuncio tar sikte mot Sprintermästaren

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Jennifer Tillman infriade i Helen A:s Invitation

Jennifer Tillman infriade i Helen A:s Invitation

Jennifer Tillman motsvarade favoritförväntningarna när den första upplagan av Helén Ann Johansson Invitation avgjordes.

Mantorpstravet firade 50 år under söndagen och en av jubileumsdagens begivenheter var Helén Ann Johanssons inbjudningslopp, där tio kvinnliga körsvenner kämpade om segern.

Säkert för Jennifer. Foto: ALN

Och det var sportens just nu mest sedda kvinnliga driver som gick segrande ur striden: Jennifer Tillman gjorde inga misstag bakom favoriten Rescaca de Nando, tränad av Sofia Aronsson.

Efter en resa i andra par utvändigt kunde Rescaca de Nando och Jennifer gå till attack med 700 meter kvar, överta täten in genom sista svängen och därefter med lätthet stega undan till segern på 1.13,9a över 2140 meter. Förstapriset betalade 30 000 kronor.

Tutti Esterel och Marie Nilsson slutade tvåa, medan tredjeplatsen tillföll Yster Brick och Rebecca Dahlén.

Jennifer Tillman, elitlärling hos Solvallas Henrik Larsson, har hittills i år kört in nästan tre miljoner kronor och vunnit 33 av sina 319 lopp. Där inkluderat försökssegern i Elitloppet med Royal Fighter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Lycksele: "Sugen testa henne i ledningen"
Nästa nyhet
V4 Lycksele: ”Sugen testa henne i ledningen”

V4 Lycksele: ”Sugen testa henne i ledningen”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon var duktig senast vid segern och fick en fin resa. Eftersom jag körde galopp med henne två gånger om där i maj valde jag att backa bandet och köra snällt. Det har gett resultat och nu är jag nog lite sugen på att testa henne i ledningen igen. Det kanske blir tufft att vinna men utan galopp kommer hon inte att göra bort sig. Inga ändringar, säger Hanna Olofsson om Broadway Laday (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Lyckseletravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

4 Manstone’s Classic – Han var duktig vid segern näst senast men jag tycker att han borde ha varit bättre sist. Banan passade honom inte riktigt men han känns fin i övrigt och jag hoppas han är bättre nu. Det finns två hästar som höjer sig över mängden, och som vi kanske inte slår, men där bakom ska han kunna dyka upp. Förmodligen blir det någon form av skygglappar för första gången i vår regi. Barfota fram, säger Gabriella Laestander.

5 Vic Smith – Han måste visa bättring och det är svårt att tro på honom. Vi provar helstängt huvudlag och barfota runt om idag så får vi se hur mycket det kan hjälpa. Vi ligger lågt, säger Robert Dunder.

7 Kaffir Face – Han är behandlad efter senast och har fått ett skarpt jobb. Han travade då bättre än tidigare men det kan behövas lopp i kroppen. Vi har haft svårt att hitta grundfelet på honom och kommit mer tillrätta med lite småproblem men behandlingen av framkotan nu verkar ha gjort susen. Taktiken är upp till kusken men visst vore det bra om vi kom före Prawns. Sedan kan det bli stumt till slut men hästen har ju hög kapacitet. Norskt huvudlag och skor runt om, säger Madelene Wikstén.

8 Prawns – Vi är nöjda med honom men läget är trist så klart. Han har annars en passande uppgift och har vettig chans även om det kan strula. Hovarna får växa till sig lite och vi kör enbart barfota fram. Helstängt huvudlag, säger Anna Näslund.

Lopp 2, V4-2

2 Princess Sally – Hon fick äntligen utdelning på fina formen senast och möter passande motstånd idag. Hon är inte så startsnabb. Hon är bäst barfota men idag blir det skor runt om, säger Jens Eriksson.

4 Quantum Boogie – Han är lite svår att resa med och verkar lite väl stressad i transporten idag. Vi ändrar inte på något och ligger lite lågt, säger Robert Dunder.

5 T. Rex Laday – Han har faktiskt fått rätt dålig utdelning på sin fina form och borde väl egentligen inte ha gått barfota på varken Umåker eller Gävle. Sedan dess har vi kört med skor vilket fungerat fint och han stod faktiskt för en stark slutrunda i spåren på Östersund. Nu sist satt han invändigt i lustempo och det blev liksom inget lopp att tala om. Nu har vi skapligt läge, möter enklare motstånd och han ska räknas. Inga ändringar, säger Stefan Johansson.

7 Perfect Kronos – Det är bra studs i steget på honom i jobben och han känns fin. Nu är distansen oprövad men det är ett lämpligt lopp att testa distansen med honom och han känns stark. Han har galopperat en del tidigare men Janne, som är duktig på att hålla i, tycker att han känns stabil. Han går tungt balanserad och med murphy och båda mina hästar idag ska räknas tidigt, säger Anna Näslund.

Lopp 3, V4-3

3 Titan Arrow – Han gjorde två bra lopp där vid andraplatserna men hade dåligt med lopp efter det så vi valde att behandla honom. Nu har han tränat på för fullt ett par veckor och formen är åtminstone skaplig. Vi har vettigt läge men han är inte direkt någon startraket. Kommer vi bara bra till i loppen tror jag han kan sluta långt framme. Barfota bak, säger Martin Djuse.

6 Broadway Laday – Hon var duktig senast vid segern och fick en fin resa. Eftersom jag körde galopp med henne två gånger om där i maj valde jag att backa bandet och köra snällt. Det har gett resultat och nu är jag nog lite sugen på att testa henne i ledningen igen. Det kanske blir tufft att vinna men utan galopp kommer hon inte att göra bort sig. Inga ändringar, säger Hanna Olofsson.

7 Notorious Face – Han är hopplöst osäker. I jobben är det bara trav som gäller men inte då det ska tävlas. I dag provar vi med öppet huvudlag i stället för halvstängt och vi provar barfota bak, säger Jens Eriksson.

13 Bad Beat Online – Han bör ha gått framåt med loppet i kroppen från senast men från det här läget blir det tufft och jag tror inte på någon större segerchans. Han är mycket bättre utan skor och utan gamascher men vi spar det till nästa gång. Skor runt om, säger Bert-Ove Rosendahl.

14 Foaje – Han började året bra, och radade upp fina resultat, men nu på slutet har det strulat lite. Formmässigt tror jag inte att han är sämre nu men förutsättningarna ser inte helt lätta ut. Det blir många att runda men skulle det klaffa är han säkert med i den främre träffen. Inga ändringar, säger Thule Jonsson.

Lopp 4, V4-4

2 Fakspilen – Formen är kanonbra och vi kör barfota runt om. Däremot möter vi några som är för bra och det blir tufft, säger Jens Eriksson.

4 Åsakjappen – Banan var lite väl hård för att passa honom senast och mjuk bana här bör passa bättre. Hästen är bra i ordning och känns fin. Vi ändrar inte på något och han är tidig men körs lite på chans så vi får hoppas det klaffar, säger Roger Nilsson.

5 Lottmar – Han fick en rejäl urblåsare senast och kan nog haft nytta av det. Han är kvick och starthästarna kanske inte så vassa så det kan bli tidig spets. Vi kör honom barfota runt om och vi har chansen. Jag tycker att Järbo Harry står bra till och den kan nog bli farlig, säger Björn Karlsson.

10 Ulvsås Brasse – Han har haft kvarka i vintras och haft svårt att komma igång men senast var det ett steg framåt. Han vill springa med kort käk men Erik tyckte att hästen kändes som ett varmblod med lång käk i provstarten och provade så. Hästen slog sedan ihop men svarade för att snabbt slutvarv. Han är på gång och kan mycket i grunden och har outsiderchans. Barfota runt om och öppet huvudlag, säger Madelen Wikstén.

13 Adrigo – Han verkar vara på gång och gjorde det bra mot tuffa hästar senast. Det var synd att vi tvingades ut i vida spår och med en bättre löpning kunde han nog varit närmare täten i mål. Detta ser dock ut som en tuff uppgift och jag tror inte att han rundar samtliga. Vi kör med skor runt om vilket jag inte tycker ska vara någon större skillnad, säger Hanna Olofsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Säkert för Robert Bi i Prix de Washington
Nästa nyhet
Säkert för Robert Bi i Prix de Washington

Säkert för Robert Bi i Prix de Washington

Det blev problemfritt för Robert Bi som åter visade sig från sin bästa sida när han vann Prix de Washington på Enghien i Paris.

Efter den ruggiga segern i Copenhagen Cup var Robert Bi bara femma i Prix Chambon P. i slutet av maj. Men när Grupp 2-loppet Prix de Washington lagts till handlingarna på Enghien under lördagen, var femåringen åter överst på prispallen.

Den av Paul Hagoort tränade stjärnan kördes som vanligt av Robin Bakker och för honom bar det av till ledningen. Chapeau kom snart fram för att överta, men lämnade snart över till Robert Bi igen.

När Toss Out-sonen väl återfått ledningen var loppet över. Robert Bi kunde gå undan väldigt säkert med några längder över upploppet och vann loppet på fina 1.10,6a över den engelska milen. Den här segern betalades med 54 000 euro.

Uprince spurtade in som tvåa, tre tiondelar från vinnaren och Chapeau slutade trea. Elitloppshästen Vincennes var fyra men i mål men diskades. Samma öde drabbades andrahandaren Roi du Lupin av. Pascia’ Lest fick fjärdeplatsen och Beckman var femma.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Spanske Trebol chockade i Kymi Grand Prix
Nästa nyhet
Spanske Trebol chockade i Kymi Grand Prix

Spanske Trebol chockade i Kymi Grand Prix

Spanske Trebol ställde till med en riktig överraskning när han plockade ned Maven och segrade i finska storloppet Kymi Grand Prix.

Den spanskfödde åttaåringen Trebol var för de flesta svenskar ett oskrivet blad när han dök upp som en outsider i Oslo Grand Prix nyligen. Där slutade hästen oplacerad men i lördagens Kymi Grand Prix i finska Kouvola blev det en riktig fullträff.

Maven drog i tufft tempo i ledningen. Foto: ALN

Trebol (e. Hot Blues), körd av sin tränare Gabriel Angelo Pou-Pou, chockade när han utan problem tog ned den hårddragande storfavoriten Maven över upploppet.

Bret Boko var den som startade snabbast och spetsade. Johnny Takter letade sig dock snabbt ut i andraspår med Maven som via ett hastigt avancemang övertog efter knappt 700 meter. Amerikanskan passerade varvet på 10,5 och när hon drog undan med flera längder över sista bortre långsidan, såg hon oslagbar ut.

Men Trebol, som travat som trea i andraspår, tog upp jakten via tredjespår genom sista sväng och med sig i släptåg fick han Oasis Bi. In över upploppet började så krafterna plötsligt tryta för Maven och Takter-stoet fick kasta handduken.

Trebol övertog greppet och höll upploppet ned säkert undan för mycket fint avslutande Oasis Bi som liksom i Oslo Grand Prix lade beslag på ännu ett fint andrapris.

Den vinnande spanjoren klockades till 1.11,8a över 2100 meter och belönades för det med ett förstapris på 85 000 euro. Hästen lär härmed bli ett intressant kort i kommande nordiska storlopp.

Maven höll till tredjepriset. Seabiscuit slutade fyra medan titelförsvararen Timoko mattades efter en resa i dödens och kom i mål som femma.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Timbal och Poet Broline snabba E3-vinnare

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson