På lördag avgörs årets första stora årgångsfinaler för treåringarna när långa E3 utgör russinen i Färjestads V75-kaka.

V75 rullar vidare mot Värmland och Färjestad som avverkar de båda långa E3-finalerna på lördag. 900 000 kronor väntar på vinnarna i såväl stonas som hingstarna och valackernas final. Startlistorna är nu kompletta med kuskar på hästarna.

Dessutom körs Färjestads Jubileumslopp, en Gulddivisionen förstärkt med ett förstapris om en kvarts miljon kronor där bland andra Knows Nothing bjuder upp till dans.

Så här ser startlistorna ut:

E3, hingstar och valacker, 2140 auto

1 Gijon – Björn Goop
2 Pythagoras Face – Johan Untersteiner
3 Tobin Kronos – Örjan Kihlström
4 Poet Broline – Peter Untersteiner
5 Sucre – Christoffer Eriksson
6 Mellby Demon – Jorma Kontio
7 Heavy Sound – Kenneth Haugstad
8 Pantin – Åke Lindblom
9 Västerbo Hard Cash – Torbjörn Jansson
10 Linus Boy – Erik Adielsson
11 Iller Tooma – Jennifer Tillman
12 Camelot Sisu – Ulf Ohlsson

E3, ston, 2140 auto

1 Facile Boko – Erik Adielsson
2 Alvena Valva – Per Linderoth
3 Creme de la Creme – Anders Svanstedt
4 Timbal – Robert Bergh
5 Tunika – Björn Goop
6 Tough Cookie – Jorma Kontio
7 M.T. Kornelia – Pierre Nyström
8 Magnesia – Oskar J Andersson
9 Fury Heart – Örjan Kihlström
10 Cayenne Ovel – Ulf Ohlsson
11 Silvia Amok – Johan Untersteiner
12 Roheryn – Tuomas Korvenoja

Färjestads Jubileumslopp, 2140 auto

1 Disco A.E. – Daniel Olsson
2 Winning Love – Åke Lindblom
3 Haraldinho – Kenneth Haugstad
4 Hard Livin – Erik Adielsson
5 Nato Dream – Örjan Kihlström
6 Arazi Boko – Christoffer Eriksson
7 Increased Workload – Thomas Uhrberg
8 Candor Hall – Stefan Söderkvist
9 Porthos Amok – Torbjörn Jansson
10 Knows Nothing – Ulf Ohlsson
11 Global Investment – Björn Goop
12 Standout – Jorma Kontio

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Örebro

Måndag: V4-tips till Örebro

Omgången
Örebrotravet inleder denna veckas travande och en småtrevlig omgång. Tycker det finns ett par tveksamma favoriter att fälla och spelar en flerkupong med en spik samt ett roligt lås i avslutningen. Magnus Jakobsson sitter upp bakom flera fina chanser denna lunch och jag tror han rattar hem 6 M.T.Jeffrey direkt i inledningen.

Spiken
6 M.T.Jeffrey (V4-1)

LD-draget
2 Mellby Turbo (LD-1)

Låset
12 Lotta Roc & 14 Racey Frontline (V4-4)

V4-systemet (x10)
V4-1: 6 M.T.Jeffrey (res 11-4)
V4-2: 2,4,6,7 (res 8-3)
V4-3: 1,4,6,8,10,11 (res 7-12)
V4-4: 12,14 (res 5-2)

1x4x6x2 = 48 rader

960 kronor

Dubbelförslaget
2 – 4,6,10 x 200
2 – 1,8,11 x 100

900 kronor

 

V4-1

RANKING A: 6. B: 11-4-1-10-2-7-5. C: 9-12-8.

Spetsanalys:
1 Lucky Larry får slåss med näbbar och klor för att hålla ut 4 Superman Tour första biten men jag tror ändå att den sistnämnda har fördel. Dock rejäl körning att vänta mellan Kern och Micke J.

Loppanalys:
Medeldistanslopp med lägre klass men ändå med ett par skapliga namn. Här kommer det dessutom gå undan från start vilket kommer gynna 6 M.T.Jeffrey som intar platsen högst upp på ranken. Hingsten inledde året med dubbla triumfer och stod sedan för godkända insatser i lite tuffare konkurrens. Sist galopperade han direkt vilket inte hör till vanligheten men den rejäle herre tycker jag höjer sig aningen över mängden. Kliver in i matchen till slut och tuggar ner trötta konkurrenter. Spik!

11 Zirkon Hoss svek som favorit på Lindesberg och det är upp till bevis nu. Får inte alltid aktionen att stämma fullt ut och har dessutom lottats till chansartat utgångsläge.

4 Superman Tour är en utpräglad front-runner som var struken senast men i starterna innan det visade han toppform. Leder säkert länge men jag tror han får svårt att stå distansen ut och står över.

1 Lucky Larry vann på nytt rekord senast och gav ett mersmakande intryck när han sprintade undan enkelt upploppet ner. Utmärkt utgångsläge nu men håller nog inte ut Superman Tour och känns därmed utlämnad.

 

V4-2

RANKING A: 4-2. B: 7-6-8-3-1-9-12. C: 10-11-5.

Spetsanalys:
Många startsnabba hästar i detta fält men tur för 4 Mr Vox att nästan alla andra av dem lottats till de sämsta tänkbara utgångslägena. Fuzz, Lynn Palema och Prins Alf hade alla varit intressanta med bättre spår men nu ser det som att det bara är 1 Oracle Kronos eller 7 Solöns Rangel som kan sätta käppar i hjulet för Magnus Jakobsson. Låter dock på  ”Mercan” som att det inte blir någon toköppning med den förstnämnda  men Solöns Rangel kommer säkerligen göra ett försök. Mr Vox får ändå kvarstå som klar spetsetta.

Loppanalys:
Halvklurigt sprinterlopp med flera intressant namn. Favoriten 4 Mr Vox vann på en topptid senast och gjorde det efter att ha hållit nosen första hela vägen. Det kan mycket väl bli ett liknande upplägg för sjuåringen men liten risk för körning och jag väljer att gardera Krister Jakobssons travare.

2 Mellby Turbo tycker jag känns som ett roligt motdrag. Varenne-sonen hamnade utvändigt om ledaren senast och blev dessutom het på kuppen så den starten glömmer vi. Avslutade annars finfint i starten innan det och har perfekt utgångsläge. Får LD-förtroendet då det finns fint spelvärde i honom kontra Mr Vox.

7 Solöns Rangel har bland annat stött på Jeppas Maxi och Saveur under våren och gjort det fullt godkänt. Stoet går ner lite i klass denna gång men är bäst i spets och där ser det upptaget ut. Tränaren aviserar ändå laddning och dessutom blir det barofta runt om idag! Inte borta med klaff!

6 Ninepoints Ariel imponerade senaste gången hon besökte Örebrotravet och vann då från dödens. Felade i en halvsnäv situation senast och kommer få ett fint lopp i den främre träffen. Räknas!

 

V4-3

RANKING A: 6-4-10. 8-11-1-7-12-9. B: C: 2-3-5.

Spetsanalys:
4 Yoga Brick är först till plankan men det ligger på lut att Jorma Kontio faktiskt släpper denna gång. Hästen har inte startat på ett tag och tränaren har uttalat att hans adept är bäst i ryggar. Finns dessutom en vettig rygg att släppa till i form av 6 Versailles och där har ni mitt öppningsscenario.

Loppanalys:
Medeldistanslopp med skaplig klass och 6 Versailles som favorit. Femåringen kommer från en fin insats där han spårade runt mot beskedligare motstånd och formen sitter där den ska. Hästen kommer från ett stall i form, körs av en kusk som gör allt rätt för dagen och som jag läser loppet kan man få överta ledningen tidigt. Därifrån kanske Jepson får bluffa bort det här loppet och det finns dessutom en del frågetecken på de värsta motbuden. Ändå tycker jag inte att Versailles känns som något spikförslag men tipsettan snor han åtminstone åt sig.

4 Yoga Brick är ett dugligt sto som dock inte startat på länge och kanske behöver loppet. På sin klass ska hon dock räknas tidigt och kan som sagt vara det som får loppet i rygg ledaren. Inte jättehet heller tycker jag och men helt omöjligt är det givetvis inte.

10 Rocket Speed fick ett tungt lopp senast och men höll förvånansvärt bra till andraplatsen. Det är en häst som trivs bäst i front, eller med smygresa in i det längsta, och enbart det sistnämnda känns realistiskt.

Varning också för 8 Cinnamon Prince och 11 Figaros Dream som båda återkommer efter paus men som i grunden kan blanda sig i segerstriden i detta öppna lopp.

1 Plead Guilty har inte visat det rätta stinget på sistone och kan dessutom hamna punschigt på det från innerspår i och med flera startsnabba konkurrenter utvändigt. Är dock duglig i grunden och får plats på systemet.

7 Alva Garbo blir ofta hårt betrodd men har haft svårt att leverera sedan triumfen i årsdebuten. Stoet fullföljde väl godkänt i spåren på Årjäng men måste visa mer i mina ögon.

 

V4-4

RANKING A: 12-14. B: 5-2-15-1-4-3-10-9 C: 13-11-7-8.

Spetsanalys:
2 Homare Sawa har öppnat bra från både innerspår och spår fyra i voltstart men har varit gynnad av ett par strykningar vid båda tillfällena. Hon har i alla fall fått upp farten fint efter 20-30 meter men motbud saknas inte nu. 3 Sweet Miles är inte heller oäven på kör och har ett lite bättre spår vilket jag tror blir utslagsgivande.

Loppanalys:
Ett stolopp med 30 000 kronor i förstapris avrundar streckspelet och detta känns halvöppet. 5 Opti Ribb får spelarnas förtroende men segern senast säger kanske inte så mycket förutom att Ulf Stenströmer-travare var bäst i ihåligt lopp där sju av femton hästar felade och ett par till underpresterade. Stoet serverades i alla fall en fin löpning av Björn Goop, och kunde vinna enkelt, men framför allt skötte hon sig för första gången i karriären. Felfri är hon med i matchen igen men spåret får ses som ett frågetecken och hon känns långt ifrån säker. Väljer bort henne till förmån för en rolig duo från tillägg!!

Jag låser istället loppet på två damer jagande damer och först ut är 12 Lotta Roc. Fyraåringen galopperade senast med en tredjeplats på gaffeln men stoet klarade inte riktigt svängarna på Åmål den dagen. Hon hade avslutat fint flera gånger på raken innan det utan att få vinna och hon står alltjämt på tur för seger. Behöver tur från tillägget men Erik Berglöf låter uppåt och ekipaget får tipset!

14 Racey Frontline har inte riktigt räckt till på Solvalla två gånger om men har gått godkänt och kan skrälla här. Stoet kan öppna bra från springspår och Magnus Jakobsson bör kunna hitta ett vettigt slagläge. Pass upp!

2 Homare Sawa har körts i ledningen ett par gånger nu och var tidigt slagen senast men kämpade ändå på bra resten av vägen. På Eskilstuna i starten innan höll dock stoet klart bra och hittar Tony Wallin till front nu kan det bära en bit. Jag tycker hon agerar aningen segt ännu och jag står över.

15 Encipher F. stod för en stabil återkomst till tävlinsbanan senast och var tunt jobbad innan det enligt tränaren. Revenue-dottern borde ha flyttat fram positionerna till den start men har många att runda och det måste lösa sig.

1 May Grace har en seger på kontot och den togs direkt i tävlingsdebuten. Viktorian följdes upp med en tidig galopp och nu har hon fått en paus. Fyraåringen har vettigt utgångsläge och får säkert ett fint lopp där framme.

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Örebro: "Tror hon vinner med rätt lopp"
Nästa nyhet
V4 Örebro: ”Tror hon vinner med rätt lopp”

V4 Örebro: ”Tror hon vinner med rätt lopp”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon felade senast och det var väl en tredjeplatsen som rök där. Hon kunde inte riktigt hantera kurvorna på Åmål men jag är väldigt nöjd med hennes insatser innan det. Hon har avslutat fint flera gånger och detta är en häst som alltid går hela vägen till mål. Jag tycker hon är bortglömd idag och med rätt lopp tror jag hon vinner. Skor runt om, säger Erik Berglöf om Lotta Roc (V4-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Örebrotravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Lucky Larry – Han var väldigt bra senast vid segern och jag tycker han tagit det loppet på helt rätt sätt. Vi lottades till bra utgångsläge igen och vi får se om jag kan hålla upp ledningen. Visst har jag förhoppningar på honom igen och jag tror han kan sluta långt framme. Barfota fram, säger Klaus Kern.

5 Nobile Edel – Han har stått för stabila insatser på sistone och har väl åtminstone skaplig form. Han vann senast men då var det enklare motstånd och detta ser tuffare ut på pappret. Det kan bli svårt att vinna detta och vi får rikta in oss på en mindre slant. Barfota fram, säger Juhani Partanen.

6 M.T. Jeffrey – Jag är nöjd med hur hästen känns för dagen. Det blir laddning från start. Jag vet inte hur snabba de är invändigt och Kern är ju med så det är lite vanskligt men vi får prova. Inga ändringar är planerade, säger Rikard Lindh.

11 Zirkon Hoss – Formen verkar ok på honom och vi kan sikta in oss på hyggliga slantar från ett krångligt utgångsläge. Mest troligt så blir det skor runt om på honom idag, säger C-G Björkroth i stallet.

Lopp 2, V4-2

1 Oracle Kronos – Han känns svårbedömd med senaste insatsen på näthinnan och jag vet faktiskt inte varför han galopperade. Han var lite tjock i framben direkt efteråt men det försvann på två dagar och förra veckan var jag inne på banan med honom. Vi körde en 22-repa och han kändes fin men det kanske fattas tempo i honom. Han är väldigt startsnabb men vi får se hur det utvecklar sig från start. Jag kommer nog inte pressa ihjäl honom och jag vill nog mest se honom fungera fullt ut. Skor runt om, säger Mercedes Balogh.

4 Mr Vox – Han är i bra form och jag är nöjd med hästen. Härifrån blir det att ladda från start och når vi spets så bör det vara en fin segerchans. Uppgiften passer bra. Inga ändringar är planerade, säger Krister Jakobsson

7 Solöns Rangel – Hon var inte som bäst senast och det är lite svårt att veta hur formen är. Träningsjobben avslöjar inte så mycket positivt. Dessutom fick vi kuskbyte och hon är lite speciell att köra men Micke är ju duktig. Spåret är långt ut men han får ladda. Backar vi har vi gett upp loppet. Det blir barfota runt om idag samt åter öppet huvudlag, säger Henrik Rustad.

8 Fuzz – Han satt fast i en annan häst i sista kurvan senast men hann ändå fram till seger och formen är riktigt bra. Nu är spåret dåligt och dessutom brukar han inte prestera som bäst på Örebro. Han trivs inte där så vi får ligga lite lågt idag. Hovarna är verkade på honom och det blir skor runt om idag, säger Li Hanné.

Lopp 3, V4-3

5 Golden Bowl – Han återkommer efter lång tävlingsfrånvaro och har haft två gaffelbandsskador. Detta är en trevlig häst som vet när det är dags att tävla men kanske behöver han loppet nu. Oskar har varit inne på banan med honom och kört 1.15,5/1600 som snabbast men jag tror ändå inte att hästen kommer vara på topp direkt. Han är svår att sätta in i sammanhanget men det ska bli intressant att se vad han kan prestera. Skor runt om, säger Jörgen Axén.

6 Versailles – Han har gjort fina insatser en längre tid och fick äntligen vinna senast. Visst mötte han ett beskedligare gäng men han var helt okörd i mål och jag var nöjd med insatsen. Jag tycker att han har börjat ta i på rätt sätt igen och jag hoppas vi kan ta oss till ledningen. Han bör ändå ses med chans oavsett löpning. Barfota runt om, säger Ulf Stenströmer.

7 Alva Garbo – Hon känns fin och jag är nöjd med henne. Spåret är lite långt ut och jag ger henne helst en snäll resa idag och ser att hon går bra till slut. Det blir barfota runt om idag. Antingen halvstängt eller helstängt huvudlag, säger Kristian Lindberg.

10 Rocket Speed – Han är verkligen i bra slag för dagen och stod för en stark insats senast. Att trava utvändigt om ledaren över lång distans brukar inte vara hans melodi men nu överraska han mig genom att hålla bra. Vi drog återigen bakspår vilket såklart sätter ner chanserna och vi får hoppas på turen. Barfota bak, säger Carola Enberg.

Lopp 4, V4-4

1 May Grace – Hon är behandlad efter senast och har inte startat på ett tag. Vi har tränat på med ett banjobb efter 18,5 full väg som snabbast och hon känns bra. Hon är rätt grön ännu och behöver få starta på men jag räknar med en vettig insats idag. Hon är fin att volta med och helst kör jag i spets. Det blir skor runt om och öppet huvudlag igen, säger Markus B Svedberg.

5 Opti Ribb – Hon avgjorde enkelt senast efter ett fint lopp trots att det såg lite halvtrögt ut där ett tag. Det gick dock riktigt för mellan 700-200 kvar men när hon sedan fick upp farten var det inga problem. Jag tycker att hon är under utveckling men fick ett punschigt spår nu med tanke på hennes storlek. Det är väl egentligen det enda orosmolnet men reder hon bara ut det är han säkert med där framme. Skor runt om, säger Ulf Stenströmer.

9 Red Fusion – Hon gör väl hyggliga lopp mest hela tiden och på Mantorp stod hon får en rätt bra slutrunda. Hon räcker sällan hela vägen fram och med tanke på förutsättningarna tror jag det blir svårt att vinna även denna gång. Vi får smyga med och hoppas det löser sig. Skor runt om, säger Juhani Partanen.

12 Lotta Roc – Hon felade senast och det var väl en tredjeplatsen som rök där. Hon kunde inte riktigt hantera kurvorna på Åmål men jag är väldigt nöjd med hennes insatser innan det. Hon har avslutat fint flera gånger och detta är en häst som alltid går hela vägen till mål. Jag tycker hon är bortglömd idag och med rätt lopp tror jag hon vinner. Skor runt om, säger Erik Berglöf.

15 Encipher F. – Hon gjorde comeback efter ett par månaders tävlingsfrånvaro senast och gick fullt godkänt. Med tanke på att hon bara ett snabbjobb i kroppen då borde hon gått framåt rejält med det loppet i kroppen. Hon kan inte öppna någonting alls från start och kommer med all säkerhet hamna sist. Det gör oss ju utlämnade och vi får hoppas på rejält tempo så kanske vi kan komma in i matchen. Skor runt om, säger Fredrik Tengstad.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Maven i toppform - Global Money på 10,3
Nästa nyhet
V75: Maven i toppform – Global Money på 10,3

V75: Maven i toppform – Global Money på 10,3

Midsommaren rundades av med fin V75-sport i Kalmar. Den småländska publiken fick bevittna Maven i härligt slag samt Global Money som spurtade hem Kalmar-sundspokalen på snabba 1.10,3.

Efter att senast ha tävlat i försök och final av Elitloppet gjorde superstoet Maven nu en start i Viola Silas lopp för stoeliten och det var en verklig uppvisning som den sexåriga Glidemaster-dottern bjussade på.

Maven försvinner ifrån över upploppet. Foto: ALN

Johnny Takter gav Maven marschorder tidigt och via ett kraftfullt avancemang över första bortre långsidan pressade hon sig till ledningen efter cirka 750 meter.

Efter 12-tempo såväl första 500 som på varvet började Maven allt mer öppna upp avståndet mellan sig och motståndet ute på slutvarvet. Till sist var det bara Your Highness som mäktade att med hänga med något så när.

Men Maven var aldrig hotad om segern och kunde vinna komfortabelt på 1.11,6a över 2140, ett nytt banrekord för utländska äldre ston. Jimmy Takter-träningen belönades med 100 000 kronor. Your Highness riktigt bra bakom som tvåa, medan Eketorpets Tess tog bronset.

– Jag hade stor respekt för Your Highness så jag var tvungen att trycka på knappen efter 600 meter och komma förbi. Hon blev lite het av det, men hon är fantastiskt fin. Jag har ännu inte fått det lopp jag velat med henne så hon är värd en riktigt stor seger snart, sa Johnny Takter i vinnarcirkeln där han också berättade att Kymi Grand Prix troligen blir nästa start för Maven.

***

Global Money sänkte banrekordet i Kalmar. Foto: ALN

Robert Bergh har en ny häst för de riktigt stora sammanhangen. Åttaårige Global Money återfinns hos Bergsåkerstränaren sedan i våras och i denna sin femte start för Bergh, var hästen redo för seger i Kalmarsundspokalen.

– Det är en jättefin häst det här, han har fått några lopp i sig nu och det är en häst som jag tror är på väg in i eliten, sa Robert Bergh i ATG Live.

Global Money gick som fyra i andraspår och kunde gå till fullfjädrad attack via fjärdespår över upploppet. Love You-valacken fångade efter en rykande finish säkert in Obi-Wan som i sin tur strax före fångat in hårddragande ledaren Kash’s Cantab.

Segertiden stannade på fina 1.10,3a över 1640 meter, en notering som inte bara vara löpningsrekord utan även banrekord. Obi-Wan rejäl som tvåa och Kash’s Cantab höll till bronset. Förstapriset var 150 000 kronor.

***

Så gick det i övriga V75-lopp:

Ready For More lär fortsätta att klättra i klasserna. Foto: ALN

V75-1: Debut i Bronsdivisionen, åttondespåret bakom bilen och kort distans – var inga problem för Reijo Liljendahls jättetalang Ready For More. Med Ulf Ohlsson i vagnen fixade femåringen segern igen. I täten trummade Let’s Dance D.E. på (08,0 första 500) och kämpade emot starkt men fick ge sig sista biten.

Ready For More gick som femma i andraspår, avancerades hastigt via spåren med dryga halvvarvet kvar och avverkade en bit av kurvan i fjärdespår. Segertiden stannade vid 1.11,7a över 1640 meter.

– Såg tufft ut ett tag men han är fantastiskt bra den här hästen och det är bara att hylla honom, sa Ulf Ohlsson i segerintervjun.

V75-2: Rörig avslutning i Klass där Sweet’n Sour Akema fick greppet från dödens men gick över i galopp mitt på upploppet. Ute i banan spurtade skrällen Funny Tornado och Elin Gustavsson vassast och kunde greja segern. Bakom galoppören fanns Spirit Real fastlåst med gott om krafter kvar. Segraren, som tränas av Bergsåkersamatören Birgitta Nylander, klockades till 1.13,2a över 2140.

V75-4: Ledande Favoriten Part Nan Angelen såg länge ut att gå mot segern i Klass 2 men fick ge sig kort före mål för kvickt avslutande Legend Broline som kördes av Carl Johan Jepson. Den av Ulf Stenströmer tränade fyraåringen gick som fyra på innerspår och kom loss perfekt 250 meter kvar.

V75-5: Daniel Redén har en riktigt fin variant i fyraårige Sorbet som tillsammans med Erik Adielsson infriade favoritförväntningarna. I Kalmarsundsstayern övertog man täten efter ett halvvarv och ökade takten successivt. Ingen av motståndarna kunde komma i närheten och Sorbet vann med mycket kvar på 1.14,8 över 3140.

V75-6: Veijo Heiskanen bjöd på en smällkaramell i Silverdivisionen när han lyfte in 18-oddsaren Naglo’ del Nord till seger, efter att ha varit ifrån tävlingsbanan i två månader. Efter en resa som fyra i andraspår avslutade valacken riktigt fint via fjärdespår och tog säkert ned ledande Shadow Woodland. Klockorna visade på segertiden 1.12,3a full distans.

Rätt V75-rad:

8 Ready For More – Ulf Ohlsson 2,98
7 Funny Tornado – Elin Gustavsson 32,18
9 Maven – Johnny Takter 1,84
3 Legend Broline – Carl Johan Jepson 12,69
6 Sorbet – Erik Adielsson 1,61
11 Naglo’ del Nord – Veijo Heiskanen 18,54
10 Global Money – Robert Bergh 3,73

7 rätt: 1 367 478 kr (23,29 system)
6 rätt: 2405 kr
5 rätt: 109 kr

Omsättning: 81 407 768 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efterlängtad fullträff för Voltigeur de Myrt
Nästa nyhet
Efterlängtad fullträff för Voltigeur de Myrt

Efterlängtad fullträff för Voltigeur de Myrt

Äntligen fick Voltigeur de Myrt en verklig fullträff. Elitloppshästen ledde på söndagen hela vägen i Prix René Ballière på Vincennes.

Sexårige Voltigeur de Myrt som i vintras var chocktvåa i Prix d’Amérique har i sina senaste starter matchas i de nordiska storloppen, senast Elitloppet.

Gabriele Gelormini satte dit Voltigeur de Myrt. Foto: ALN

Efter en räcka av starka prestationer fick nu den av Roberto Donati tränade stjärnan sin riktiga fullträff. Det när han med sin kusk Gabriele Gelormini tog hem segern i Vincennes Grupp 1-lopp Prix René Ballière med ett förstapris på 90 000 euro.

Voltigeur de Myrt var snabbast ut direkt när bilen släppte fältet och gick till ledningen via en rask öppning. Opus Viervil-hingsten var sedan egentligen aldrig hotad. Voltigeur de Myrt skaffade sig några längder genom sista sväng och kunde vinna loppet utan problem.

Segertiden stannade vid snabba 1.10,3a över 2100 meter. Akim du Cap Vert spurtade sin vana trogen starkt och slutade tvåa, två tiondelar från vinnaren. Tredjepriset tillföll Vinci de l’Abbaye och Jean-Michel Bazire.

Favoritspelade Uhlan du Val hade ingen tur i loppet och kom i mål först som åtta. Roxane Griff galopperade och diskades.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bee A Magician i en klass för sig

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson