Sebastian K. drabbades tidigare av förstoppning i tarmen och veterinären hittade ett magsår som stoppade ett tänkt kvallopp i slutet av maj. Nu ser det dock ljust ut för Svanstedt-stjärnan för ännu en säsong på tävlingsbanan.

Sebastian K. är nämligen redo för kval;
– Sebastian K har fått tummen upp av veterinären. Han kommer att kvala på lördag på Meadowlands, skriver man på svanstedtstable.com.

Sebastian K. hade ett kanonår ifjol i USA och efter man satt världsrekord i slutet av juni på 1.07,7a/1609 meter sa Åke Svanstedt;

– Det här är otroligt stort. Sebastian K. är världens bästa häst.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Onsdag: V86-tips till Åmål

Onsdag: V86-tips till Åmål

Omgången
När V86 drog på turné landet runt passade chefen Berglund på att sticka till Mallis för välförtjänt vila och överlämnade omgången på Åmål till mig. Självklart speciella förhållanden på denna 800-meter bana med snäva kurvor, korta raksträckor samt ett 105 meter långt upplopp. Spets är guld värt och att vara med där framme direkt brukar vara nöten.

Förra året vann Björn Goop fyra av loppen under motsvarande omgång men så många tror jag inte det blir idag. Mitt system byggs upp en spik, ett tvåhästarslås samt två utgångar. Det mixas ihop med ett par sköna drag i övrigt och sen håller vi tummarna att vi vädergudarna välsignar Dalslandsskogarna med skön kvällssol.

Spiken
4 Democrat (V86-1)

Utgångarna
5 Solör Svarten (V86-3)
9 Ritzo & 11 M.T. Jordan (V86-7)

Låset
3 Johan Roc & 6 Diggers Elias (V86-5)

Dragen
7 Kabal (V86-6)
3 Bella Jaam (V86-8)

 

V86-systemet (Skrivs på två kuponger, minst en av A-hästarna måste vinna för chans på åtta rätt)

V86-1: 4 Democrat (res 1,9)
V86-2: 1,2,3,4,5,6 (res 8,10)
V86-3:  A: 5 B: 1,4,7,12 (res 15-3)
V86-4: 1,4,9 (res 6,7)
V86-5: 3,6 (res 4,5)
V86-6: 1,6,7,9,11,14 (res 12,3)
V86-7: A: 9,11 B: 1,4,6,8,10 (res 2,3)
V86-8: 3,4,9 (res 5-12)

1x6x1x3x2x6x7x3 = 4536 rader/1134 kr
1x6x5x3x2x6x2x3 = 6480 rader/1620 kr

Totalt: 2754 kronor

 

Dubbelförslaget
9,11 – 3 x 500

1000 kronor

 

V86-1

RANKING A: 4. B: 1-9-8-6-3-7. C: 2-10-5

Spetsanalys:
Tror att de båda förhandsfavoriterna 1 Hard Livin och 4 Democrat gör upp om taktpinnen och dessa har mötts under liknande förutsättningar en gång. Det var i Guldbjörken på Umåker 2014 och Democrat öppnade snabbast men galopperade efter 100 meter och Hard Livin vann till slut det loppet från dödens. Democrat är dock rysligt startsnabb och får stå som klar spetsfavorit sett till förutsättningarna.

Loppanalys:
V86:an inleds med ett sprinterlopp över 1680 meter och det är väl en brokig skara man fått ihop. Flera gamlingar jagar karriärens sista strimma av framgång men jag tycker en ”ungdomlig” duo sticker ut. Åttaårige 4 Democrat hade pausat inför sitt senaste framträdande och var godkänd som tvåa bakom Truculent. Valacken behövde säkerligen det loppet och har nu optimala förutsättningar med hans bästa distans och spetsläge. Ulf Ohlsson missar knappast den åtråvärda tätpositionen och därifrån ska ekipaget kunna rinna undan. Spik!

1 Hard Livin har verkligen formen på topp efter två finfina insatser på raken. På Åby spurtade han vasst bakom Magic Tonight och han får även många stjärnor i boken för insatsen från dödens sist. Då plockade han ner ledande Maffioso Face men inte kunde stå emot speedkulan Obi Wan sista biten. Tror att Daniel Redén får svårt att svara ut blixtsnabbe Democrat från start vilket gör att man kan hamna i maskin eller tvingas ut i dödens tidigt. Därmed bara tvåa på ranken efter mitt singelstreck.

9 Rokkakudo avslutade klart vasst bakom Cool Keeper på Umåker men galopperade sedan tidigt på Axevalla. Kanske är den forne Kriterievinnaren på gång att hitta formen igen och blir det tempo kan kloke Söderkvist vara den som dyker upp på linjen.

8 Global Investment är faktiskt obesegrad på Åmål efter två försök men det ska mycket till om han ska vinna detta anser jag.

 

V86-2

RANKING A: 6-3-2. B: 4-5-1-8-10. C: 7-9.

Spetsanalys:
1 Les Vacances kan öppna bra men saknar inte flinka hästar utvändigt och läggs till handlingar i denna diskussion. 3 Flash Teemer kan flytta sig när bilen släpper fältet och 5 Peaceful Face har väl aldrig laddats på ordentlig i auto men öppnar bra i voltstart. Nästa samma premisser gäller för 6 Sangria Knight sin första start bakom bilen men fick upp farten fint efter 20-30 meter senast. På det intrycket tror jag att hon ska kunna lägga iväg riktigt bra bakom bilen också. Summa summarum blir mitt tips att Anders Svanstedt frontar med Flash Teemer och Sangria Knight är först framme med ansökan att få överta. Sen får man se vilket taktiskt upplägg Svanstedt väljer.

Loppanalys:
Treåringslopp med tio startande ekipage och detta känns öppet. 6 Sangria Knight imponerade vid spetssegern på Färjestad men har varit förkyld sedan dess och nu blir det en månad mellan starterna. Tränare Stenströmer låter dock inte oroad för dagsformen och stoet känns som en stark vinnarkandidat. Tycker det finns risk att hon får syna dödens vilket bara göra henne till en av flera.

3 Flash Teemer är kvick ut och skulle Anders Svanstedt lyckas lotsa hingsten till front är mycket vunnet. Hästen har alltjämt en nolla i segerkolumnen men det kan mycket väl vara dags att spräcka den nu. Kanske väljer att köra i front och kan hålla nosen första hela vägen,

2 Fighting Joe höll starkt från dödens på Momarken senast och hästens fina styrka kan verkligen komma att behövas denna gång. Kan inte öppna särskilt snabbt men sitter perfekt till i andraspår och tuggar säkerligen ner många.

Face-hästarna 4 Pecadille och 5 Peaceful känns också som två givna garderingsstreck. Båda visade fina takter under som tvååringar men har alltjämt inte fått till det fullt ut denna sida om nyåret.

1 Les Vacances åker också med på lappen som sistahäst efter att ha visat fartresurser vid segern på Gävle.

 

V86-3

RANKING A: 5. B: 4-1-7-12-15-3-14-9. C: 8-10-11-12-6-2.

Spetsanalys:
Övervägande norskt på startvolten med två hyggligt snabba hästar i form av 1 Egge Elden samt 7 Eldjon. Däremellan vill 4 Tangen Stegg har ett ord med i leken med frågan är hur pass bra han kommer runt från spår fyra. Min röst faller till slut på rutinerade Ulf Ohlsson fintar upp de andra på läktaren i volten och håller ledningen med Egge Elden.

Loppanalys:
Kallblodslopp med fjorton hästar på sammanlagt tre volter och en drös med norska gäster. De flesta hästarna på tillägg känns halvsvala och jag tror vinnaren finns på start där det istället kryllar av intressanta namn. 5 Solör Svarten är en vinstmaskin som gick på pumpen senast mot en annan norsk segerstaplare. Han hade dock fyra raka segrar innan det och dessa har varit rejäla. Femåringen har ofta forcerats fram till ledningen, eller dödens, och sedan vunnit sina lopp tämligen enkelt. Detta är ett kallblod som aldrig galopperar heller och hans första Sverigebesök kan mycket väl sluta med seger. Får tipsettan och förtroendet som utgångshäst.

4 Tangen Stegg övertygade senast när han dundrade runt Lindeovalen i överlägsen stil och gav aldrig favoriten Torwall någon chans att komma in i matchen. Med det intrycket på näthinnan måste han markeras tidigt på kupongen och är första motbud till favoriten.

1 Egge Elden var riktigt bra på Årjäng och vann enkelt trots första halvvarvet i tredjespår. Blev sedan hängandes hela vägen på Momarken och den starten glömmer vi. Ulf Ohlsson förstärker och skulle ekiapget hitta till täten kan det hålla en bit.

7 Eldjon är har avslutat vasst två gånger på raken och får Elding-sonen rätt resa i draget kan han mycket väl spurta ner samtliga.

Sista strecket faller på 12 Slåttodin som har en tuff uppgift på pappret. Hästen besitter dock fartresurser och får dessutom Björn Goop i sulkyn. Pass upp.

 

V86-4

RANKING A: 4-1-9. B: 7-6-5-3. C: 2-8.

Spetsanalys:
1 Champ Walk In är inte alls oäven från start men här lär Kolgjini Jr kasta loss rejält med 4 Buzz Mearas.  Den sistnämnda till spets!

Loppanalys:
Allt annat att placera tipsettan framför 4 Buzz Mearas i detta fyraåringslopp vore helt fel och jag börjar i den änden. Valacken var väldigt bra vid spetsviktorian på hemmabanan Jägersro i mitten av april och gick bra i spåren från omöjligt läge i ett V75-lopp under Elitloppshelgen. En Adrian Kolgjini med pondus efter helgens framgångar lär inte vila på hanen när bilen släpper fältet och till ledningen kommer Dream Vacation-sonen med största sannolikhet.

1 Champ Walk In vann enkelt från ledningen på Solvalla via en 13-runda och har perfekt läge. Valacken kan flytta på sig en bit och kan vara den som får loppet i rygg på Buzz Mearas. Kommer sedan luckan i tid kan man utmana.

9 Othello C.D. känns som den givna tredjehästen bakom dessa och Scarlet Knight-sonen är ett måstestreck på kupongen. Kom med två raka ettor till Solvalla men fick det inte alls att stämma den dagen vilket berodde på banan.

Dessa tre känns som helstängt i detta lopp och jag har svårt att se någon av de övriga vinna.

 

V86-5

RANKING A: 6-3. B: 4-2-5-7-8. C: 1-9

Spetsanalys:
6 Diggers Elias har springspår och kommer köras till täten i första eller andra skedet av loppet. Togs halvlugnt Lindesberg senast med tanke på spåret samt att det stod ”vi släpper, vi släpper” i konkurrenternas ögon. Större chans för mothugg denna gång och då främst från 2 Fourmatic eller 3 Johan Roc men jag tror ändå att Jepson är den greppar taktpinnen.

Loppanalys:
Lång distans och en given tipsetta i 6 Diggers Elias som verkligen hittat stilen på slutet och som vann åkande på Lindesberg. Sexåringen hade minst sagt tjänat ihop till den fullträffen efter två riktigt mersmakande insatser mot tuffare motstånd och jag tycker väl att detta gäng i mångt och mycket påminner om det han stötte på senast. Man kanske inte kan kalla detta en straffspark men både häst och kusk är i storform och förutsättningarna ser klockrena ut. Som jag läser loppet kommer ekipaget till spets tidigt och kan detta vara över.

Jag väljer ändå att dubbla med 3 Johan Roc som också är en tuff herre. Scarlet Knight-sonen har inte haft något flyt med utgångslägena på slutet men ändå stått för stabila insatser och näst senast räckte det ända till vinnarcirkeln. Har härdats på rikstoton och kommer ge Diggers Elias en rejäl match.

4 Rydens Indigoblue ska nämnas men han var chanslös mot Diggers Elias senast efter en tyngre resa. Kan bli liknande scenario denna gång med på sin klass är han åtminstone aktuell för prispallen.

 

V86-6

RANKING A: 7-1-6. B: 9-14-11-12-3. C: 2-13-10-4-8.

Spetsanalys:
6 Regina Degli Dei var perfekt med på kör senast hon hade springspår (21/4) och öppnade då väldigt bra för Björn Goop. Nu sitter Goop istället upp bakom ett 1 Jula Hamron som är tillräckligt snabb att hålla upp ledningen från innerspåret. Står mellan dessa två och risk för körning och mycket av loppet avgörs här.

Loppanalys:
Återigen lång distans men lägre klass på detta och dessutom fler hästar. Halvljummen favorit i form av 6 Regina Degli Dei som visat fina takter på slutet men som gör debut på distansen möter dessutom grabbarna nu. Är spetskandidat, med tanke på startsnabbheten och spåret, men det kan kosta att komma dit och jag har dessutom svårt att se henne få hållas där framme.

1 Jula Hamron gick bra från omöjligt läge på Kalmar och gör för det mesta stabila insatser utan att räcka ända fram vilket de noll segrarna visar. Björn Goop, spår ett och hästens startsnabbhet gör dock ekipaget intressanta i detta öppna lopp.

7 Kabal har inte alltid lätt att hålla reda på benen men spårade runt om senast på Vaggeryd. Fuxen trivs på längre distanser och  räds inte ett tufft upplägg. Får tipset i loppet då redan nämnda duo riskerar att neutralisera varandra.

9 Super Mare har blivit bättre och bättre för varje start under året och resultaten har börjat rulla rätt väg för Jörgen Westholms travare. Kommer från seger och ska troligen gå barfota runt om idag. Kan gå!

Hästarna på tillägg för naturligtvis svårt att komma in i matchen men jag tycker ändå att man ska strecka ett par av dem om det skulle bli tempo på loppet. 14 Max Not Sand har galopperat bort två framskjutna placeringar på raken men kan avsluta vasst om tillfälle ges. 11 Mårten Marje spurtade vasst senast efter vila och kan en hel del i grunden.

Sex streck totalt.

 

V86-7

RANKING A: 9-11. B: 6-8-4-1-10-2-3-7. C: 5-12.

Spetsanalys:
Väldigt många startsnabba hästar bakom bilen och längst in står 1 Lass North Star som sällan missar spets från finfina lägen. Detsamma gäller för 2 Sonias Dream men där tror jag Hultman släpper. Dessutom brukar 4 Thunder Lavec laddas rejält och med spår invändigt om ett par av dessa hade även 6 Protector varit aktuell. Svårt, svårt, svårt men jag säger Adrian efter en bit.

Loppanalys:
Klass II-försök över korta häcken och full gas att vänta redan från början. Blickarna riktas därmed mest mot de hästar som inte kommer vara med i kubbningen från start. 9 Ritzo är en av dem och han var dessutom väldigt duktig senast. Tredjespår fram till ledningen efter ett halvvarv och inte ens en 09-öppning kunde stoppa honom över upploppet. Istället pinnade han på i pigg stil och när Protector utmanade sista biten sträckte han på sig. Toppinsats och given i striden igen.

11 M.T Jordan ser ut att vara av det rätta virket och har faktiskt övertygad i samtliga av årets tre starter. Hingsten kan avsluta vasst och återfinns relativt långt ner i strecklistan vilket är förvånande. Använder mig av A-duon som en utgång eftersom jag tror de kan profitera på högt tempo.

6 Protector har redan nämnts ett par gånger och han gjorde första starten för Peter Untersteiner senast. Fyraåringen hade inte startat på ett tag innan det och är nog redo för en ännu lite förbättrad insats.

8 Eddie har ett utgångsläge som talar emot men detta är en riktigt skön typ som dessutom vet vart mållinjen ligger.

Spetsbuden 1 Lass North Star och 4 Thunder Lavec kanske tar ut varandra ut starten men går heller inte att räkna bort helt och hållet.

10 Staro In Facts rappa avslutning på Kalmar senast ger honom sista platsen på systemet.

 

V86-8

RANKING A: 3-9-4. B: 5-12-11. C: 1-10-2.

Spetsanalys:
3 Bella Jaam har ett par startsnabba konkurrenter utvändigt men är kvick i benen själv och jag tror Jonas Moberg frontar vilket mitt tips också bygger på.

Loppanalys:
Ett Diamantstoförsök över medeldistans avrundar omgången och alla referenters största mardröm 9 Aung San Suu Kyi högst upp i strecklistan. Ready Cash-dotterns segrar har förvisso varit rejäla men jag tycker det varit i enklare lopp och det är dags för henne elddop nu. Särskilt nu när hon lottades till bakspår men tre strukna underlättar hennes väg fram. Känns ändå en favorit i fara och jag har en roligare lösning i bakfickan

Jag tar istället och kastar iväg tipsettan till 3 Bella Jaam som var riktigt på gång i slutet av förra året och som vann direkt i comebacken på Bjerke 8/4. Då övertog Jonas Moberg täten efter 350 meter och hade sedan inga problem att hålla undan via 14,5/500. Sen har man fått syna dödens två gånger om men nu tror jag det är läget för att spets och därifrån kan man absolut få Aung San Suu Kyi att sträcka vapen. Kul etta och DD-spik.

4 New Kiss hade varit med i striden senast utan galoppen 100 meter från mål senast och är i bra slag för tillfället. Har vettigt utgångsläge och kan öppna bra men tar sig nog inte förbi Bella Jaam från start. Visade dock vid segern på Gävle att hon kan avsluta vasst och hon ska räknas.

5 Walkyria Race är mest en medhängare i mina ögon och behöver visa mer.

 

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
E3-kval på Romme: Vinnarna och finallistorna
Nästa nyhet
E3-kval på Romme: Vinnarna och finallistorna

E3-kval på Romme: Vinnarna och finallistorna

Romme körde på tisdagskvällen tolv E3-kval inför finalerna på Färjestad lördagen 27 juni. Christoffer Eriksson körde tre av kvalvinnarna. Dels Tomas Malmqvist-duon Sucre och Tunika samt Björn Lindblom-tränade Gijon. Örjan Kihlström var inte sämre han. Kihlström vann med Roger Walmanns bägge – Fury Heart och Phytagoras Face – samt Tobin Kronos som tränas av Stefan Hultman.

I spårlottningen inför Sto-finalen fick Svante Båth välja spår först. Svante funderade en stund, innan han valde bricka ett åt Facile Boko som Erik Adielsson kvalvunnit med. Därefter fyllde de på, spår för spår, innan Walmann fick välja spår sist av de sex ”stoettorna” och då tog spår nio åt Fury Heart. 

I spårlottningen för hingstar och valacker fick Walmann istället välja först åt Pythagoras Face bland ”ettorna” och valde spår två och därmed kunde Björn Lindblom ta innerspåret åt sin Gijon.

Det är 900.000 kronor till vinnaren av bägge finalerna, och autostart över 2140 meter är det som gäller. Startlistor finns längst ner i artikeln. 

Kort om kvalvinnarna:
 
Stoklassen – uttagningslopp 1:

Per Linderoth styrde på med sin Alvena Valva 800 kvar från tredje par utvändigt. Muscle Mass-dottern matade på i tredje spår resten och avgjorde säkert sista 50.

Stoklassen – uttagningslopp 2:
Örjan Kihlström satt sist in på upploppet med Roger Walmanns Fury Heart. Efter attack 200 kvar längst ut blev segermarginalen ändå dryga längden.

Stoklassen – uttagningslopp 3:

Creme de la Creme är fortsatt obesegrad. Anders Svanstedt gav anfallsorder 750 kvar från andra par utvändigt och Ready Cash-dottern visade fin uppfattning när hon stack dit nosen kort före mål till femte segern.

Stoklassen – uttagningslopp 4:
Erik Adielsson kunde inte försvara innerspåret bakom storfavoriten Facile Boko första biten men kunde direkt runda ut och runt till spets. Därifrån var det lugna gatan för Svante Båth-stoet.

Stoklassen – uttagningslopp 5:
Christoffer Eriksson hamnade bra på det med storfavoriten Tunika i andra par utvändigt trots bakspår. Christoffer gjorde ändå slag i saken och körde snyggt till spets inför slutrundan. Säker seger sedan därifrån och Tomas Malmqvist tränar.

Stoklassen – uttagningslopp 6:
Robert Bergh lyfte fram Timbal utvändigt ledaren 1100 kvar. Ledande Toohotforyou fick kapitulera 400 kvar och Timbal avvisade sedan snyggt också resten till slut.

Hingstar och valacker – uttagningslopp 1:
Enkel spetsseger blev det för Christoffer Eriksson även bakom Björn Lindbloms Gijon.

Hingstar och valacker – uttagningslopp 2:
Storfavoriten Sucre blev släppt till spets efter 600 meter och det kanske var  tur det då Sucre inte imponerande nåt speciellt för dagen. Christoffer Eriksson kunde dock hålla igång till seger. Tomas Malmqvist som tränar meddelade att banan för kvällen inte passade Sucre nåt vidare.

Hingstar och valacker – uttagningslopp 3:
Örjan Kihlström måttade plättlätt in Stefan Hultmans Tobin Kronos till tredje raka från tredje par utvändigt.
 
Hingstar och valacker – uttagningslopp 4:
Jorma Kontio placerade Timo Nurmos-tränade Mellby Demon i spets och man var sedan aldrig i förlustfara.

Hingstar och valacker – uttagningslopp 5:
Phytagoras Face blev släppt till ledning efter dryga halvvarvet. Sedan var den av Roger Walmann tränade treåringen aldrig hotad och segerkusken Örjan Kihlström hyllade hästen efteråt.

Hingstar och valacker – uttagningslopp 6:
Storfavoriten Poet Broline blev släppt till spets efter 550 körda. När sedan utvändigt uppvaktande Global Signature galopperade in på upploppet blev segern mycket lätt. Johan Untersteiner körde den av pappa Peter tränade hästen.

Startlista för hingstar och valacker,
Färjestad, E3-final, 27 juni, 2140 auto:

1 Gijon
2 Pythagoras Face
3 Tobin Kronos
4 Poet Broline
5 Sucre
6 Mellby Demon
7 Heavy Sound
8 Pantin
9 Västerbo Hard Cash
10 Linus Boy
11 Iller Tooma
12 Camelot Sisu

Startlista för ston,
Färjestad, E3-final, 27 juni, 2140 auto:

1 Facile Boko
2 Alvena Valva
3 Creme de la Creme
4 Timbal
5 Tunika
6 Tough Cookie
7 M.T.Kornelia
8 Magnesia
9 Fury Heart
10 Cayenne Ovel
11 Silvia Amok
12 Roheryn

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-intervjuer till Bollnäs
Nästa nyhet
Tisdag: V4-intervjuer till Bollnäs

Tisdag: V4-intervjuer till Bollnäs

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han gjorde en liten comeback senast och jag tror han behövde det loppet efter en månad tävlingsuppehåll. Insatsen var väl ändå godkänd men jag tror han kommer vara betydligt bättre nu. Jag hoppas på ledningen men då krävs det att vi tar oss förbi ettan i starten. Från spets tror jag det är bra segerchans. Vi får se hur det blir med balansen men tyngre skor fram blir det definitivt, säger Marcus Pihlström om Eliax i V4-3.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Bollnäs. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1 Nr 1 PLIGGFAKSEN
– Han avslutade riktigt bra senast och var bra. Allt har känts fint efteråt och jag ändrar inte på något. Jag tror inte vi kan svara upp sjuan från start och det bir nog att köra lite på chans med honom. Min är nog vassast bakifrån och han är kanske lite vassare på speed än vad W.S.Malte är, säger Hans Brunlöf. 

Lopp 1 Nr 5 TJASSE
– Han har bra form och kan öppna bra. Han bör ha platschans. Idag blir det skor runt om men det är ingen större nackdel för honom, säger Kajsa Frick.   

Lopp 1 Nr 6 LUSTRA ELDAR
– Han felade senast när det kom hästar på honom och kändes dessutom inte helt stabil barfota. Han kändes mycket bättre med bakskor när jag körde honom på Bollnäs men jag tror att formen är helt okej. Vi kommer dessutom byta käk till denna start men i detta sällskap tror jag det blir svårt att vinna, säger kusken Tomas Pettersson. 

Lopp 1 Nr 7 W.S.MALTE
– Han var bra senast men stod väl egentligen 20 meter fel i loppet. Sen fick vi dåliga ryggar och den starten glömmer vi bara. Formen är annars på topp och detta ser ut som en passande uppgift på förhand. Vi siktar på ledningen och därifrån kan han bli svår att plocka ned. Det blir barfota fram idag men det ser jag inte som något minus, säger Robert Wilhelmsson. 

Lopp 1 Nr 11 HIBOKONGEN
– Vi har en dålig startrygg och det är en klar nackdel. Hästen är annars bra i ordning och det blir åter barfota runt om. Vi behöver hjälp med tempot och det är mer en platschans. Vi hoppas vi kan komma igenom bra från start, säger Bo Landgren. 

Lopp 2 Nr 1 J.C.MEMORY
– Jag har haft en lite fodermiss på honom men nu känns han bättre igen. Vi har jättebra läge och han är snabb ut. Jag ska studera motståndet lite mer men det är möjligt att jag provar i spets. Han har fortfarande lite klent med hov och vi fortsätter med skor runt om, säger Tommy Enberg. 

Lopp 2 Nr 4 OUTRUNNER
– Han är bra i ordning och jag har fått ordning på en böjsena som krånglat. Han bör klara spåret fint och han har en bra spurt. Det ser ut att bli bra fart på loppet och det gynnar oss. Vi kör barfota runt om och det ser spännande ut, säger Leif Sjölander. 

Lopp 2 Nr 5 SAVED FROM ABOVE
– Hon blev sliten där i slutet av förra året och fick pausa ett tag. Nu har hon jobbat på i ett par månader och även fått ett par urblåsare. Vi har kört henen i ett provlopp som landade på drygt 1.19 men hon känns fin. Hon är allra effektivast i ledningen men jag vet inte riktigt om vi kan komma dit från spår fem i voltstart. Skor runt om, säger Krister Jakobsson. 

Lopp 2 Nr 6 SID THE KID
– Han håller rätt så bra form och jag får prova med att ladda från start. Över kort distans vill jag gärna prova honom i spets om vi kommer dit men han är bäst om han bara får lägga en speed i loppet. Han kan duga och vi ändrar inte på något, säger Kajsa Frick. 

Lopp 2 Nr 8 TWIGS ATKIN
– Han har fått en paus men det har inte varit några fel på honom. Vi har kört ett jobb med honom på banan och han kändes fin då. Jag tror dock att han kommer behöva loppet i kroppen och samtidigt blev utgångsläget iskallt. Skor runt om, säger Eva Skantz. 

Lopp 2 Nr 12 GLEN TURNER
– Det verkar bra med hästen men från det här läget över kort distans så ser det givetvis tufft ut. Vi kör honom barfota fram, säger Henrik Svensson. 

Lopp 2 Nr 1 AXEL WADD
– Han har väl gjort okej insatser på sistone men borde kanske ha vunnit för att få riktigt godkänt. Jag kan ändå inte vara helt missnöjd med honom och den här uppgiften ser intressant ut. Han kan öppna snabbt bakom bilen men är inte lika kvick i voltstart. Jag måste väl ändå göra ett försök att hålla täten och distansen tror jag kommer passa honom bra. Idag kommer vi kör barfota runt om för första gången, säger Tomas Pettersson. 

Lopp 3 Nr 3 GOOGI
– Han tränar ok men han är inte så snabb från start. Vi ändrar inte på något och det var några hyggliga emot, säger Henrik Svensson. 

Lopp 3 Nr 5 KING SOUTHWIND
– Jag har haft hästen ett par månader nu och jag har haft honom även tidigare. Hästen har körts en del i spets på slutet och blivit för het och nu vill jag se honom i ryggar. Han kan avsluta vasst och det är mycket fin kapacitet i honom. Han har gått ett jobb inne på banan och var fin då och jag är nöjd med hur han känns. Han blir nog bäst barfota framöver men skorna får sitta på nu och det blir fast bomull. Han ska klara spåret bra och även om det är ett uppbyggnadslopp så kan han absolut vinna då han är så pass kapabel. Jag har en bra häst och en bra kusk, säger Anders Wallin. 

Lopp 3 Nr 7 ELIAX
– Han gjorde en liten comeback senast och jag tror han behövde det loppet efter en månad tävlingsuppehåll. Insatsen var väl ändå godkänd men jag tror han kommer vara betydligt bättre nu. Jag hoppas på ledningen men då krävs det att vi tar oss förbi ettan i starten. Från spets tror jag det är bra segerchans. Vi får se hur det blir med balansen men tyngre skor fram blir det definitivt, säger Marcus Pihlström. 

Lopp 3 Nr 11 LEONAS SANTO
– Han har varit klart bra nu och hade han fått fritt i tid på Solvalla senast så hade han nog vunnit då också. Han hann aldrig bli trött. Han fick stå över ett lopp efter det då vi var var rädd att han skulle ha fått någon reaktion men allt verkar normalt i lugna farter. Tidigare åtgärdade vi vänster bakknä på honom konstant men i vintras åtgärdade vi höger bakknä och då blev han bara sämre. Bosse föreslog då att vi skulle ha en sula på honom fram och därefter har hästen fungerat bra. Hästen äter dessutom allt bättre och trivs fint. Bosse är inte rektor på Wången av en slump. Nu lägger vi på boots som enda ändring då det finns en viss galopprisk. Går han felfritt och sitter i slagläge in på upploppet så blir han säkert farlig. Distansen bör fungera bra, säger Ola Åsebö. 

Lopp 4 Nr 7 PERSOS BOJJE
– Jag har haft honom ett kortare tag nu och tränat efter mitt upplägg och hästen har verkligen utvecklats. Han har varit riktigt bra och är stark och oöm. Allt är bra efter senast. Tidigare var han mycket bäng i volten och vill galoppera men senast kändes han annorlunda och bättre och vi får hoppas han sköter sig. Om vi hittar ut så kan jag köra offensivt och hästen bör duga fint. Barfota bak är hans grej och vi kör så, säger Nicklas Westerholm. 

Lopp 4 Nr 9 BARON HORNLINE
– Han kan en del men det strular nästan alltid för honom. Antingen ställer han till med något själv eller också blir han störd. Skulle det klaffa så behöver han inte vara helt borta. Han tävlar barfota fram, säger Henrik Svensson. 

Lopp 4 Nr 12 SPACE CADET
– Det verkar bra med hästen men jag tycker vi möter några hästar som är lite för bra så vi får nöja oss med att ha platschans. Vi kör med skor runt om idag igen, säger Peter Eriksson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lannem Silje till Hagmyren på midsommarafton
Nästa nyhet
Lannem Silje till Hagmyren på midsommarafton

Lannem Silje till Hagmyren på midsommarafton

Efter förlusten på Bjerke i söndags mot Lome Brage vilar man inte länge på hanen med Lannem Silje. Redan på midsommarafton tar tränaren Ola M Skrugstad  en tur till Sverige för start i Roger N Olssons Minne på Hagmyren.

Tor Wollebaek kör som vanligt ”Super Silje” som kommer att bli jättefavorit i V64-3 där förstapriset är 100.000 kronor.

Startlista, Hagmyren 19 juni, V64-3:
2140 meter:
1 Finnskog Oda – Henrik Kulblik
2160 meter:
2 Fylking – Jonas Johansson
2180 meter:
3 Lesja Kongen – Robert Bergh
2200 meter:
4 Björli Odin – Jan-Olov Persson
5 Bodbäckssiv – Jessica Lindgren
6 Lannem Silje – Tor Wollebaek
7 Järvsö Björn – Ulf Ohlsson
8 Tangen Didrik – Ulf Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
On Track Piraten inför hemmapublik i midsommar

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson